![]() |
Ali Ekber Cicek verstorben
Ruhuna el fatiha
|
Nach Muhlis Akarsu, Hasret Gültekin....
... und natürlich Mahsuni Serif einer der größten Verluste der türkischen Volksmusik.
|
Dieses Buch MUß gelesen werden! :)
<a href="redirect.jsp?url=http://www.welt.de/z/search/index.php/welt_advanced_search?q=cem+%F6zg%F6n%FCl&ds=date
Es" target="_blank">http://www.welt.de/z/search/index.php/welt_advanced_search?q=cem+%F6zg%F6n%FCl&ds=date Es</a> wurden drei mühselige Jahre daran gearbeitet, recherchiert, korrigiert und letztendlich fertiggeschrieben und publiziert. Die These über Lepsius´bestand ja schon, nur belegt sie Cem Özgönül U.A. mit dem Originalschriftwechsel zwischen Lespius - auswärt.Amt, Lepsius - Reichskanzler (...). Lest das Buch und empfehlt es weiter! Ps. Bei Amazon meistens ausverkauft, die europäische visuelle Presse: erste Reaktoin auf 3Sat am 24.04.´06, weitere werden Folgen. |
Gercek gündem
Türkiye"de gündemi takip etmek o kadar zor ki.
AKP ve RTE sayesinde tansiyon hic düsmüyor, hep yüksek tutuluyor. Önce bir 23 Nisan yasadik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayrami. Bu Bayram Gazi tarafindan cocuklara armagan edilmis. Her yil oldugu gibi yine törenler düzenlendi, cocuklar bir kac saatligine tüm devlet kurumlarin basina gecti. Ancak AKP basta oldugu icin bazi farkliliklar göze carpti. Mesela RTE. Arkadas 23 Nisan günü raporlu oldugu icin törenlere katilmadi. Ancak bir gün sonra turp gibiydi masallah isbasi yapti. Yorum sizin. Mesela Corlu. Corlu"da ilkögretim ögrenci kizlara karacarsaflar giydirildi. Efendim, bu bir temsilmis, art niyet yokmus. Bu aciklama Milli Egitim Bakanligindan geldi. Ancak ayni Milli Egitim Bakanligi, baskilar artinca, okul müdürü hakkinda sorusturma baslatti. Sizce ne olur? Dogru, bir sey olmaz. Mesela TBMM. TBMM "cocuklara" birakildi ve "cocuklar" Genel Kurul calismasi yaptilar. Bu "Miniklerin" ücü Imam Hatipli. Yaslari 20, 21 ve 21. Bu "yavrular" Genel Kurul"a kimler tarafindan getirildigi malum. Hangi zihniyeti savunduklari malum. Ne söylediklerini biliyorsunuzdur. Büyük olasilikla bu "yavrulari" toplanti bitiminde Arinc ve esi kucaklarina alip sevmislerdir. Biliyorsunuz, siyasiler daima cocuklara yakinlik gösterirler. Ne söyleyeyim, bu yakinlik bu kez ellerinde patlamis olabilir! Gelelim Arinc"a. Arinc"i tanimayanlar olabilir, hani su nazik, kibar, "seyini sey ettigimin seyi" lafini bir basin toplantisi esnasinda söyleyen sahis. Kürsüye cikmis ve rejime dil uzatiyor. Yok, rejim kavgasi yokmus, rejime sahip cikma kavgasi varmis. Kurumlar saltanati varmis. Allah askina, tüm kurumlari istila eden AKP degil mi? Kurumlarin hepsini yozlastiran AKP degil mi? Sorun, iki, üc kurumu bir türlü elde edemiyorlar, bundan dolayi sinirliler. Ve sinirlerini bu kurumlardan almaya calisiyorlar. Mesele kurumlari istila edip rejimi yikmak. Olay budur! Simdi nerden cikartiyor diyenler olabilir. Buyrun bir sonraki gündem maddesine. Terörle mukavele yasasi, pardon, tabii ki terörle mücadele yasasi. Bir yildir güvenlik gücleri yeni bir terörle mücadele yasasi istemektedir. Ancak AKP bu yasayi cikartmak istemiyor. Direniyor. Terörle mücadele sadece bölücü terörle mücadele demek degildir. Irtica ile mücadeleyi de kapsamaktadir bu yasa. Bu islerine gelmez. Ayrica o kadar kürtcü üst düzey yönetici vardir ki AKP"de, onlar zaten böyle bir yasaya karsidir. Ancak olaylar o kadar büyüdü ki, artik caresiz bir taslak hazirlandi ve... Ve kiyamet koptu. Önce su vurguyu yapmak gerek. Terörle mücadele yasa taslagi RTE hükümeti ve AKP yönetimi tarafindan hazirlanmistir. Bu taslagin tek ve yegane sorumlusu RTE ve AKP"dir. CHP Genel Baskani Deniz Baykal"a tesekkür etmek gerek. Baykal taslak icinde bulunan iki maddeye itiraz etti. Bu maddeler 6. ve 7. maddelerdir. 6.madde terör liderlerine af sagliyor. Eger bu madde yürürlüge gecseydi Öcalan bir kac yil icinde (2 - 5 yil icinde) serbest kalacakti! Baykal bunu söyleyince önce hükümet ve AKP buna itiraz etti. Yok öyle bir sey denildi. Adale Bakani Cicek, bu madde güvenlik gücleri tarafindan istendigi imasinda bulundu. Ancak 24 saat icinde TSK ve Emniyet bu maddeyle alakalari olmadigini ve bu kurumlara gönderilen taslakta bu maddelerin bulunmadigini acikladilar. Ayni sirada RTE kükredi. Baykal"a catti. Cok kirilmis Baykal"a. RTE Baykal"a kirilacagina, bu maddeyi oraya koyanin elini kirsaydi! Yoksa kendi eli oldugundan mi cekiniyor? Baykal"in söyledigi gibi, bende RTE"nin vatan haini olup olmadigini bilmem, bilmek istedigim tek sey, bu maddeyi kim ve hangi maksatla oraya koydu. RTE aciklamiyor. Ispiyonculuk cok ayipmis. Daha bir kac hafta önce Baykal"i savcilara ispiyonlarken (Van rektörü davasi esnasinda savcilari "göreve" davet etmisti) ayip degildi. Ayipmis. Bu madde vatan"a ihanettir ve vatan"a ihanet eden desifre edilmeli ve siyasi hayati sona ermeli! Ancak bunu AKP ve RTE"den beklemek yanlis. Simdi bu madde geri cekilecek. Öcalan"i serbest birakma eylemi basarisizlikla sona ermistir. Ancak AKP ve RTE "Öcalan"i serbest birakma eyleminde bulunan parti ve hükümet" olarak adlarini ebedilestirmislerdir. Gelelim 7.maddeye. Bu madde, silahli eylemde bulunmamis terör örgüt üyeleri ve liderlerine af sagliyor. Bunun türkcesi, bu yasa ABD"de bulunan Fetullah Gülen icin hazirlanmistir! O arkadas bu madde sayesinde serbest kalacak. Buyrun size AKP zihniyeti. AKP zor durumdayken imdadina Demirel yetisti. Sikmabaslar Suudi Arabistan"a dedi ve gündem tamamen degisti. Zor durumda olan AKP sömürdügü konuyu sömürme imkanini yakaldi ve derin bir oh cekti. Gündem degisti. AKP ve RTE 3 yil 6 aydir (RTE 3 yil 1 aydir) hükümettedir. AKP"nin inanilmaz bir cogunlugu vardir. Aylarca Anayasa"yi degistirebilecek cogunluga sahiptiler. Hatta bugün ANAP lideri Mumcu türban konusunda AKP ile birlikte hareket edecegini durmadan acikliyor, yani Anayasa"yi degisterecek cogunluga hala sahipler, ancak ne hikmetse agizlarindan düsürmedikleri türban konusunu bir türlü cözemediler, daha dogrusu cözmek istemediler. Isin ilginc yönü ise, bu tabloya ragmen bizim türbanli arkadaslar hala bunlari destekliyor. Simdi "masosistmisiniz" sorusunu sormak isterdim, ancak sormuyorum, cünkü CHP Grup Baskanvekili Haluk Koc bu soruyu RTE"ye sordugu icin tazminat ödemeye mahkum edildi. Iyi ki yargi henüz siyasallasmamis!!! Bir de sosyal güvenlik yasasi cikti. Hepimize hayirli olsun, RTE"nin dedigi gibi AKP daha önce kimsenin yapamadigini basardi. IMF emir verdi ve jet hiziyla, maddeler mecliste dogru düzgün görüsülmeden, yasa cikti. Artik mezarda emekli olacagiz ve sükürler olsun, cok yüksek olan emekli maaslar düsecek. Daha onlarca madde var. Condi geldi, Türkiye"den Iran"a karsi destek istedi, PKK konusunda nasihat verdi, sinirötesi operasyonuna kirmizi isik yakti ve cekip gitti. AB"nin Rum milletvekili Türkiye topraklarinda Türkiye"ye küfür etti, tik yok. AKP"nin Kars Il Kongresinde haremlik - selamlik uygulamasi vs. Tablo bu. 10 gün icinde yasadiklarimiz bunlar. Ne diyelim, insallah en kisa zamanda AKP ve RTE"den kurtuluruz ve huzura kavusuruz. |
sence
AKP ve RTE den kurtulma nasil olabilir ?
Yani Siyasete adanan hangi Parti var TR de yine Huzur getirebilecek ??? |
o.T.
Secimle gelen, secimle gider.
Ancak secim tarihini ne kadar öne alabilirsek o kadar iyi. Bunun icin caba gerek. Sokaklar tavir almali bunlara karsi. Huzursulugu yaratan kaybolunca, huzursuzlukta yavas yavas ortadan kalkar. Ancak AKP ve RTE"nin 3,5 yil icinde verdigi zarari tamir etmek tabii ki zaman alacaktir. Illa bir adres ver diyorsan, verecegim adres belli. CHP. Cumhuriyet Halk Partisi huzuru yaratacak iradeye ve huzuru bozanlara karsi net önlemler alacak güce sahip. Yok CHP"yi istemiyorum diyenler varsa, buyursunlar DYP, ANAP, MHP, GP, LDP, DSP, SHP, IP ve benzeri siyasi partilere destek versinler. Benim arzum, Türkiye"yi ulus devleti olarak kabul etmeyenleri bertaraaf etmektir. Baska bir niyetimiz yok, zaten olamaz, cünkü ben hic degismedim. |
Süleyman Demirel`e
Arabistan polemiğinin mimarı Demirel"e yıllar önce Necip Fazıl Kısakürek, bakın nasıl seslenmiş:
"Türbanlılar Arabistan"a gitsin" diyen Demirel, tüm muhafazakarların tepkisini çekti. Demirel"i ilk keşfedip ağır bir şiir yazan ise Necip Fazıl olmuş. İşte o şiir... Süleymanname Sen gül diyarının yapma gülüsün! Aynı yapmacıkla Çoban Sülü’sün! Yoktur izlediğin bir dava yolu; Bir bu yan, bir şu yan, büküntülüsün! Türk’e zıt sermaye merkezlerinden, Bir zikzaklı yolda hep, güdülüsün! Milli yekparelik gelmez işine; Bu yüzden parçalı, bölüntülüsün 1 Ve devlete mason biraderlerin Tam da maslahata denk ödülüsün! Ne sır sendeki bedava oluş! Problemler içinde en müşkülüsün! Fikir dağlar boyu kocaman kitap; Sen de o kocaman kitabın bir virgülüsün! Böyleyken ustasın gözbağcılıkta; Cüceler sirkinin baş Herkülüsün! Gözyaşı ve çığlık vatanında sen, Hüzün bahçesinin şen bülbülüsün! Büzülmüş susarken mahzun hakikat, Davuldan ziyade gümbürtülüsün! Teokratik rejim olmaz deyip de, Peşinden müslüman görüntülüsün! Kolera, vergiler, zamlar, enflasyon; Bir felaketsin ki, binbir türlüsün! Gelirsiz giderli bütçelerinle, Her yıl, milyar milyar köpürtülüsün! Okka okka vicdan satıl alırsın; Topuzu altından oy baskülüsün! Bir gökdelen sanır seni gören göz; Bilmez ki, temelden çöküntülüsün! Büyük Kongre, dikiş tutturduğun yer; Meclise gelince söküntülüsün! Bağlısın hak bilmez yeminlilere; Hakkı bilenlerden çözüntülüsün! Üçbuçuk mebusa kaldı diye fark, Kimbilir, ne kadar üzüntülüsün! Millet gökten adam dilensin, dursun! Ümit fakirinin keşkülüsün! Kuzum, senin neren Anadolludur? Türk’ e Amerikan püskürtülüsün! Farkın şu ki, eski Başbakanlardan, Sen o belaların son püskülüsün! ( 1971 ) Necip Fazıl Kısakürek |
neredeyse
150 fahri doktorasi olan( oyle bisey emin degilim) .. cok is guzar bir politik adamimiz :) sagolsun necip f.e...
|
CHp de...
"kürtler ile masaya oturup, konusup anlasalim" demisti elbette sozde guzel bir fikir..ancak CHP yi savunan kisim bunu ister mi?... sence CHP ne kadar uluscu??? onlara da guven kalmadi ki...
|
o.T.
CHP ulusumuzu etnik kökenlere veya farkli din ve mezheplere ayirmaz. CHP ve CHP´li ulusuna bir bütün olarak bakmaktadir.
CHP ve CHP´li ulusumuza ve vatanimiza bagli olan herkesle 86 yildir ayni masada yanyana ve omuzomuza oturmaktadir. Bu insanlarin sorunlarini görmektedir, dinlemektedir ve cözüm üretmeye calismaktir. Vatan ve millet sevgisi budur. Ancak, CHP ve CHP´li vatana ve ulusa düsman gözüyle bakan, düsman olan, bölücü hic bir unsurla ayni masaya oturmaz. Bu acidan, CHP´nin kullandigi sözler kesinlikle AKP ve RTE´nin söyledikleriyle ayni kefeye konulmamali. AKP ve RTE PKK ile ayni masaya oturup pazarlik edebilecegini en azindan ima etmistir. Böyle bir seyi ne CHP ne de CHP´li kabul eder. O acidan CHP icinde bir sorun söz konusu degildir. Gelelim ikinci soruna. CHP ne kadar ulusalci ve ne kadar güvenilir. Bunun tek yaniti vardir. Ben ne kadar ulusalciysam CHP´de en azindan o kadar ulusalcidir ve ben ne kadar güvenilirsem CHP´de ayni derecede güvenilirdir. Artik karar senin. Hoscakal. |
HAYDI ISTANBUL VAPURUNU SEC!!!
<a href="redirect.jsp?url=http://www.sirketihayriye.com/index.cfm?page=anket
bitte" target="_blank">http://www.sirketihayriye.com/index.cfm?page=anket bitte</a> nicht schimpfen, weil ich überall den selben Beitrag gepostet habe :)) |
Laik Cumhuriyete saldiri
Aslında farklı şeyler yazacaktım.
RTE Selanik´te Türklere farklı, Yunanlılara farklı davrandığını yazacaktım. Türkleri bir yazıdan dolayı azarlayan RTE, hemen karşısında dikilen sözde ´Pontus Rum soykırımı´ anıtına bir şey söyleyemediğini yazacaktım. ´Dostumuz´ Yunanistan Başbakanı bizi protesto edip, gezisini iptal etti ve RTE hükümetinin tüm çabalarına rağmen, kamuoyuna ´ertelendi´ diye yutturulmaya çalışılan gezinin, Yunanlıların isteksizliğinden dolayı gerçekleşmezken, bizim RTE her gün orada. Kim takar Yunan protesosunu, kim takar Türkleri soykırım ile itham etmeleri, beleşe gezecek. Adamın sloganı belli: Türk´ü azarla, ülkeyi pazarla! Ben aslında ekonomiden söz edecektim ve IMF´ye olan bağımlılığımızdan. Ben AKP´den söz edecektim ve çok eşli, dayakçı AKP milletvekilinden ve o´nu savunan AKP Grup Başkanvekilinden. Daha söz edeceğim bir yığın olay vardı, ancak olmadı. Dün gelişen olaylar bunların hepsini geri plana itti. Dün 3 yıllık AKP zihniyetinin ülkeyi heba etmenin bir başka sonucunu elde ettik. İlk devrim şehidimizi verdik ve bu zihniyete. AKP döneminde çok şehit verdik. Bölücü terör, sayelerinde ülkemizi yakmaktadır. Her gün bir başka yerde şehit cenazeleri kalkmakta. Gözyaşları hiç dinmemekte. Kendi çocukları ise ABD´de. Dün verdiğimiz şehit farklı. Dün ilk kez Cumhuriyet devrimlerin bekçisi bir yargı üyesi, Danıştay 2.Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, şehit edildi. Ayrıca 3 üye ve Daire Başkanı bu saldırıda ağır şekilde yaralanmıştır. Daire üyenin şehit edilişin tek nedeni Cumhuriyet devrimlerine inanmak ve bunları korumak. Dün ki saldırı sadece Mustafa Özbilgin´e değil, sadece Danıştay´a değil, sadece Yargı´ya değil, sadece Cumhuriyet´e değil, dün ki saldırı Laik Türkiye Cumhuriyeti´ne yapılmış bir saldırıdır, bir silahlı eylemdir hatta Laik Türkiye Cumhuriyeti´ne ve Cumhuriyet devrimlerine başkaldırıdır! Bu başkaldırının, bu saldırının zeminini hazırlayan zihniyet, AKP ve RTE zihniyetidir! Bunu apaçık ortaya koymamız gerekmektedir. Dini duyguları her fırsatta, bilhassa başları sıkışınca, suistimal edenler bunlar, suistimale karşı çıkanları ve Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkanları dinsizlikle suçlayan ve hedef gösteren yine bunlar. Rejimle kavgalı olan ve bu kavga yüzünden ülkeyi kutuplaştıran ve terör ortamı hazırlayan yine bunlar. Yaptıkları işler felaketle sonuçlanınca, türbana sarılan, hatta türbanın altında saklanan bunlar, bu kez bu silahtan yoksun. Ne yapacaklarını şaşırmışlar. Ellerindeki silah patladı ve bir can aldı! Ancak yine de bu silahı ellerinden bırakmak istemiyorlar. Çünkü bu rejime karşı sürdürdükleri savaşın en önemli, en hain silahıdır. Silah din, tetikçi cehalet! Buyrun size kanıtı. Çiçek açıklama yapıyor ve medya´yı bu olayın pek üzerine gitmemesi için ikaz ediyor. M.A.Şahin çıkıyor, sevinçle, bu olayın failleri ortaya çıkınca herkes için büyük sürpriz olacakmış. Arınç çıkıyor, olayı büyütmeyin, sadece bir vatandaş öldürüldü, adli bir olaydır, ülkede günde kaç kişi öldürülüyor. AKP´nin İTO´daki adamı çıkıp, büyütülecek olay değildir, büyütmeyin yoksa ekonominin ve turizmin ayağına kurşun sıkmış olursunuz, diyebiliyor. RTE çıkıp, olayı türban ile bağdaşlaştıranlar çirkin bir yaklaşım olduğunu söylüyebiliyor. Be adam, tetikçi ifadesinde bu hakimleri, türban kararı çıkarttıkları için bilerek seçtiğini açıklamadı mı. Tetikçi ateşi açarken, türban kararından dolayı bu eylemi gerçekleştirdiğini haykırmamış mı mahkeme üyelerine. O zaman sen ne anlatıyorsun. Bu ne kin, bu ne nefret. Sen gömleğini değiştirmiş olabilirsin, ancak kafan hiç değişmemiş. Sen hala o teröristin önünde diz çöken adamsın ve hep o adam kalacaksın! RTE durmadan, gömleğini değiştirdğini söylüyor. Bu doğru olabilir. Artık gençlğinde ki gibi çarşamba pazarında almıyordur gömleğini. Artık terziler o´na gömleklerini hazırlıyordur. Her şey marka. RTE nefret ettiği bu devlet sayesinde en yeni, en modern gömleklere, güneş gözlüklerine, arabalara, dairelere, uzay yataklarına hatta ayakkabılara sahip olmadı mı. RTE para içinde yüzüyor. Çocukları İBB Başkanı iken yakınlık kurduğu bir şirket sahibinin parasıyla yurtdışında okudular. O şirket artık Holding. Acaba aramızda kim devletin uçağını babamızın malıymış gibi düğün davetiyeleri elden dağıtmak için kullanabilir? Bu mu Müslümanlık, bu mu dindarlık. RTE toplumu gerenlerin olduğunu iddia ediyor ve ekliyor, biz daima bundan uzak durduk. Biliyor, kabahati büyük, ancak türban silahı elden gitmiş, biraz mazlum rolüne bürüneyim. RTE´nin bu cinayetle tabii ki hiç bir alakası olamaz. O toplumu germedi. Danıştay karaından sonra Danıştay´a esip gürleyen bendim. Ben çıkıp Danıştay 2.Daire üyelerine ´Efendi, haddini bil´ dedim. AKP´nin Bakanları ve milletvekilleri açıklamalarıyla sanki yüreklendirmedi katilleri. Vakit gazetesi üyelerin resimlerini yayınlayıp hedef haline getirdiğinde, gereken önlemleri ben almadım. Vakit gazetesini RTE ve AKP bu davranışından dolayı eleştirmedi, hayır, daha bir kaç gün önce Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Vakit gazetesi en beğendiği gazete olduğunu beyan etti. Buyrun. 23 Nisan günü o minnacık 21 yaşındaki ´kart yavruları´ ben mi TBMM´de rejime dil uzattırdım. Bunlar Milletin Meclisinde kürsüye çıkıp rejime ve laikliğe meydan okutmadılar mı. Bu çürük zihinler biz bu rejimin karşısındayız ve bize karşı çıkanlara rağmen istediklerimizi söke söke alacağız demediler mi Meclis kürsüsünde. Arınç anayasal Laiklik tanımını tartışmaya açmadı mı. Daha bir kaç gün önce Danıştay Başkanı RTE´nin gözünün içine bakıp, tehdit alıyoruz, bizi koruyun demedi mi. Laikliğe saldırıldığını söylemedi mi. RTE ne yaptı. Toplantıyı terk etti. Ciddiye almadı, hatta Danıştay Başkanı ile alay etti. Danıştay üyeleri karardan sonra tehdit edildiklerini bir çok kez ilgili makamlara duyurdular ve hatta sürekli yakın koruma talebinde bulundular, ancak bu istek kabul görmedi. Neden? Personel yetersizliği mi, yoksa Danıştay nefreti mi bu kararı biçimlendirdi. Hani RTE ve AKP halk tarafınca o kadar seviliyordu? Hani halkın %70´i AKP`yi destekliyordu? O zaman RTE veya bir Bakan onlarca korumalarının sadece bir tanesini Danıştay´a gönderseydiler. Ancak ne RTE ne de AKP korumasız gezemezler. Gerçekçi olalım. AKP ve RTE bu olayın tabii ki faili değildirler, tabii ki azmettiren de değiller. Ancak böyle bir cinayetin gerçekleşebilmesi için gerekli zemini hiç kuşkusuz AKP ve RTE hazırlamıştır. Ve işin en vahim tarafı, daha vahim olaylar yaşamamız için bunlar ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Maalesef söylediklerimin hepsi bir bir gerçekleşiyor, bundan dolayı aklımdan geçeni buraya yazmıyacağım. Söylenecek çok şey var, ancak şunları söyleyip bitirmek istiyorum. Artık iş iyice çığrından çıkmak üzere. Bir tarafta bölücü terör gittikçe tırmanıyor, diğer tarafta irtica ve o´nun yarattığı terör her geçen gün daha güçlenip, cesaretleniyor. Dur zamanı geldi ve hatta geçiyor. Artık herkes düşünüp, hangi safta, kimin yanında olduğuna dair kararını vermek zorundadır. Lâik Türkiye Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Ben sahip çıkıyorum ve çıkmaya devam edeceğim – ucunda ölüm olsa bile! |
Laik Cumhuriyete saldiri 2
Arkadaşlar!
Zaman susma zamanı değil. Bugün laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkma günüdür. Sahip çıkın size özgürlükleri tattıran o gizli kahramana. Sahip çıkın laik Cumhuriyetinize. Yok, ben siyasetten uzağım diyenler, siyaset ile işim olmaz diyenler, benim işim moda, magazin, aşk, meşk, dedikodu, spor diyenler, lütfen bu cümleleri dikkatlice okuyun. Bugün her şeyi serbestçe konuşabiliyorsanız bu laik Cumhuriyetin ve Cumhuriyet devrimleri sayesindedir. Düşünün, laik Cumhuriyet olmasaydı neler olurdu. Mini etek giyen Bayanlar polis tarafından dövülecekti, oruç tutmayanlar tartaklanacak hatta öldürülecekti, Ramazan ayı boyunca tüm lokantalar zorla kapalı tutulacaktı, alkol yasaklanacaktı, elele dolaşan sevgililer şiddet görecekti, başını örtmediği için kadınlar hor görülecekti, aşk veya cinselliği tartışanlar öldürülecekti vs. Bunların hepsi ülkemizde artık yaşanıyor. Bunlar artık ülke gerçeği haline gelmiş durumdadır. Eğer sahip olduğunuz, değerini çok olağan bir şey olduğu için pek bilmediğiniz, hürriyetinize sahip çıkmazsanız, bu hürriyetinizi elbette elinizden almak isteyen güçler en kısa zamanda bu hürriyetinizi elinizden alırlar. Bunun önüne geçmek için, hürriyetten, özgürlükten ödün vermek istemeyen herkes bu hüriyeti, bu özgürlüğü sağlayan laik Cumhuriyetine sahip çıksın. Bugün bir köşe yazarı şöyle demiş: Türkiye´de hiçbir insan oruç tuttuğu için veya başını örttüğü için öldürülmez, ancak oruç tutmadığı, başını örtmediği için öldürebilir. Eğer böyle bir Türkiye istemiyorsanız laik Cumhuriyetinize sahip çıkın. Sahip çıkmak isteyen herkesi şimdi açacağım ´Laik Cumhuriyetime sahip çıkıyorum´ başlıklı yazıma cevap vererek sahip çıktıklarını göstermelerini arzu eiyorum. Hislerinizi ve duygularınızı dışa yansıtın ki, laik Cumhuriyetimizin sahipsiz olmadığını anlasınlar. Anlasınlar ki sessiz çoğunluğun sesi var ve gür çıkar. Anlasınlar ki değerlerimize saldırmak hiç kimsenin haddi değildir! |
Laik Cumhuriyetime sahip çıkıyorum
Ben laik Cumhuriyetime sahip çıkıyorum.
|
DARBE yapilipdami sahip cikilsin?
28 Subatin senaryistlerinin oynuna benziyor bu olay.
tam TR kalkinmaya basliyor ulusalci kemalistler yaygara koparip gerginlik cikarip geriye itiyor ülkeyi, neymis Cumhuriyet elden gidiyor, Atatürk olsa sifatiniza tükürürdü. |
yargitay
binasina silah sokmak ne kadar kolaymis yahu.
bu bizim halk her ne kadar nankörse de artik bu oyunlari yutmuyor. Tekbir cekerek insan vuran ickili avukat bana her nedense Hz. Kurani bavuluna atan ve Islam adina ucak kaciran teröristi hatirlatti *fg* yemiyoruz biz bunlariiiiiiii...haydi bakalim ikileyin darbe tehdit"i eden "siyah beyaz babalar" lachh |
Cuntacilarin evlatlari...
bizler 12 Eylül cuntacilarin mapushanelerinde iskence görürken, sizler onlara yalakalik ediyordunuz.
Sizler o darbenin ürünüsünüz. Ne kadar cabuk unuttunuz bunlari. Dogrudur Atatürk yüzümüze tükürürdü. Tükürürdü, cünkü ulusalci olmayan, dini ve demokrasiyi istismar eden, gerici vatan hainlerin kellelerini kopartmadigimiz icin yüzümüze tükürürdü. Dua edin Atatürk tüküremiyor. Bizim yüzümüze tükürürdü, sizi tükürügünde bogardi! |
Türkiye laikdir, laik kalacak...
Yargitay a yapilan adi saldiri..
vakit gazetesinin iste "o üyeler " anket basligi.. vatanseverler... akp .... Dogrusu bu Olay gercekden cok kafa karistirmakda, eger tarafsiz bakildimi her ihtimal de olabilir denilmekde.. Ama agirlik basana bakilmali bence !! Saldirinin hangi tarafdan, kimin elinden geldigini birakalim bir kenara bu bir gercek : Zarar verici TR icin.. Faizler cikdi, Euro ve Dollar aldi basini gidiyor.. Yaz Saisonu basladi Touristlere yine bir engel konuldu... Yazik, kinamakdan haric bu saldiriyi düzenleyen hain Insanlara aciyorum.. SOnucda kendi Milletini zor durumda birakan pisliklere aciyorum... O Topraklar LAIK dir.. Laik kalacakdir... |
halitpasa..
wenn du mal zeit hast, würde ich gerne mich gerne mit dir mal persönlich unterhalten.. via msn--
|
NEDiR bu laiklik?
ALLAH c.c. askina birisi cikipda aciklasin, su laiklik tanimi nasil oluyor?
devletler laik olabilir. kabul. Türkiye`miz Fransayla birlikte dünya capinda laik olan iki devletden bir tanesi. isin garip olan tarafi, memleketimizde SIKCA dile gelen tahminlere göre, toplumun yüzde 99u Müslüman bir ülke Türkiye... yani devlet isleri din islerinden kesin olarak ayriliyormus, genel olarak laiklik tanimi bu. garip olan su ki, her önüne gelen "laiklik" adi altinda yeri geldiginde siyaset, yeri geldiginde polemik uyandirmaya calisiyor. yahu, insanlar "laik" olabilirmi? kisi dindardir veya dindar degildir, fakat laik insan nasil oluyormus onu merak ediyorum. bu seferde "o topraklar laikdir laik kalcak" slogani ortaya atiliyor... aglasakmi gülsekmi, bilmiyorumki. gectigimz günlerde meydana gelen olaylar okadar degisik boyutlara tasiniyorki, sasmamak elde degil. aptal ve zavalli, satilik bir kisinin yaptigi cinayet sanki bazi kisilerin ekmegine yag sürmüs gibi. hükümeti hedef almayi ve tetikcilikle suclamayi bir kenara birakin, "vay laiklik elden gidiyor, iran rejimi Türkiyeye yerlestirilmek isteniyor" diye (cok aferdersiniz ama) bir takim dikkafalilar sokaklara dökülüyorlar. yahu kiyamet koptuda, haberimiz mi olmadi? nedir bu telas, nedir bu galeyan? ic savasmi baslasin istiyor bu insanlar? yoksa bir takim gücleri yine dügmeyemi basti? |
polemik budur iste o.T.
ohne Text
|
önce kendine sahip cik o.T.
ohne Text
|
sak sakcilara
son günlerde ortaya cikan sak sakci zihniyete...
merhum, cennet mekan Mehmet Akif Ersoy`un Canakkale Sehitlerimiz icin yazdigi siirin son bölümünü eklemek istiyorum, İbret-i Âlem olsun diye! Sarılır, indirilir mevki-i müstahkemler, Beşerin azmini tevkif edemez sun"-i beşer; Bu göğüslerse Hudâ"nın ebedi serhaddi; "O benim sun"-i bedi"im, onu çiğnetme" dedi. Asım"ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmiyecek. Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar... O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar, Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi... Bedr"in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın? "Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın. Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb... Seni ancak ebediyyetler eder istiâb. "Bu, taşındır" diyerek Kâ"be"yi diksem başına; Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına; Sonra gök kubbeyi alsam da, ridâ namıyle, Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmıyle; Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan, Yedi kandilli Süreyyâ"yı uzatsam oradan; Sen bu âvizenin altında, bürünmüş kanına, Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına, Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem; Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem; Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana... Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana. Sen ki, son ehl-i salibin kırarak savletini, Şarkın en sevgili sultânı Salâhaddin"i, Kılıç Arslan gibi iclâline ettin hayran... Sen ki, İslam"ı kuşatmış, boğuyorken hüsran, O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın; Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmı adın; Sen ki, a"sâra gömülsen taşacaksın...Heyhât, Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât... Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber. Mehmet Akif Ersoy |
Gerne.
Zwar müsste ich zunächst lernen wie msn funktioniert (als Verfechter der althergebrachten ´von Angesicht zu Angesicht Unterhaltung´ habe ich mich mit msn nie auseinandergesetzt), aber das sollte ich mit ein wenig Hilfe hinbekommen.
Dann müsste nur noch geklärt werden wann. Schlag einfach etwas vor, wobei ich in der Woche regelmäßig nicht vor 20 Uhr kann. An Wochenenden bin ich wesentlich flexibler. |
o.T.
Sen endiselenme ben kendime, ülkeme, laik Cumhuriyetime ve hatta kendisine sahip cikamayanlara dahi sahip cikmaktayim ve bu konuda cok basarili oldugumu biliyorum.
Gördügün gibi seninde endiselenmene gerek yok! |
celiskili olanda o zaten
Laiklik din isleri ile devlet islerini ayirmaktir ve bencede dogru bir sey ama bizim ülkede nedense laiklik dinsizlik oluyor. Laik bir ülkede insanlar dindar olamaz imaji veriliyor dindarlik sanki sucmus gibi gösteriliyor.
Yahu birak herkes istedigi gibi dinini yasasin, devlete buna karismasin. iste Laiklik bu, devletin din islerine karismamasi ve dinin deveti yönlendirmemesi. 83. sene olacak ama bizim halkimiz ve devletimiz hala laikligi anlayamadi. Iste bu beni üzen bir durumdur. Laik Cumhurriyet 5. Genarasiyonunda ve hic bir Genarasiyon hala Laikligi anlamis ve dogru olarak benimsemis degil. |
sorun laik politikasindan kaynaklanmadi
ohne Text
|
sorunun kaynagi nerde diye
sordun mu peki kendine?? laiklik takintisi yaratanlar mi sorun ?? TR gundemini takip ediyorsan bilirsin ki.. öldürülen hakimin fotolari daha once islam medyasinda yer aldi.. Denildi ki.. sunlara bakin soyle kararlar aliniyor .. elbette ki konu aktuel iken bunu basbakanimiz da cok tartisti... ve zemin hazirlanmis oldu...buna cevaben de TR laikligi ( yani aslinda hukuk devleti olduklarini ve bu ulkede yasalarin oldugunu anlatmak icin laikligi savundular!) konusuyor su gunlerde yine ... yani hersey 2 tarafli.. islami kesim diyecegim TR de yasalari tanimiyor ise..yasalarin dini inanclara aykiri oldugunu soyluyor ise... Elbette ki birileri cikip, TR nin bir duzeni var, yasalari var.. din baska demesi gerekiyor.. oyle degil mi??
bu konuya daha derin girmek isterdim ama okurken canini SIKMAK istmem :D |
ama istenilen "din nasil bir din"
normal evinde oturup, dini yasayan ve dinini yerine getiren insan TR zarar getirmez ki.. boyle bir insana da TR ve Turkler sen dinini yasayamazsin burasi laik diye bir sey demez ki... herkes hürce ve guzelce dinini yasar.. Ancak biliyorsun ki.. su an oyle bir din propagandasi yapiliyor ki basa farkli insanlar gelmek istiyor.. TR farkli gormek istiyorlar... devlet SIKMA BAS Modelini vs. tartisiyor... yasaya uyan bir hakimi adice ben Allahin askeriyim diyen insan öldürüyor.. ve öldürulen hakimin cebinden kucuk kuran cikiyor... celiski esas burada! boyle zarar veren bir islami kesimin devlete karismasi ne kadar dogru olur?boyle dusunen cok mu nadir sence?? yoksa bu adiligi yapan sadece bir ruh hastasi mi?? hayir, tam tersine.. boyle insanlar dinini evinde yasamak istemiyor devlete tasimak istiyor, soz sahibi olup bir seyler degistitmek istiyorlar.... iste bunlardan kork!!! boyle bir degisimi sen istiyor musun?? hayir ise cevabin bence sen de o laikligi konusan ve ciddiye alan insanlarla birlikte sen de savun .. gec olmadan.. :)
|
katiliyorum.. TR demokratik bir ulkedir
ve laiktir.. Dini kullananlara yazik!!!
|
o.T.
selam
|
o.T.
selam
|
ÖCÜ
Bu ülke dibi delik bir kova sanki. Tecrübe birikmiyor. Yaşanan olaylardan çıkarılması gereken dersler birikmeden akıp gidiyor. Üç buçuk darbe yaşamış bir toplum, hâlâ çocuk gibi öcü masallarına inanmaya devam ediyor, bir çocuk gibi çabuk heyecanlanıp çabuk parlıyor, daha yüksek sesle bağıranın ya da o anda güçlü görünenin peşine takılıyor.
Daha dün, Susurluk"un aydınlanması için oluşan kararlılık ve toplumsal enerji usta bir manipülasyonla Refah-Yol iktidarını yıkmaya yöneltildi. Refah-yol gitti ama Susurluk öylece kaldı. Bugün Şemdinli aydınlansın talebiyle başlayan süreç, yine başarılı bir plan çerçevesinde, basının da yardımıyla, döndürüldü dolaştırıldı, AK Parti iktidarına yöneltildi. Ama bakıyoruz, cenaze törenindeki kalabalık, o kitle gösterisini hâlâ laikliği savunmak adına yapılmış bir gösteri sanıyor. GÜLAY GÖKTÜRK |
bende laiklikten yanayim ama
bizde laiklik nedense kutsal birseymis gibi lanse ediliyor. Komutanlar esarpli bayan gördümü, sanki öcü görmüsler gibi kaciyorlar, ayip birsey hepimizin ailesinde esarpli bayanlar var sonucta müslümaniz.
bak devlet bazi yasaklari kaldirsin nasil bu olaylar azalacak ve din politikaya karistirilmayacak. devlet kanunlari ve yönetim sekli laik olsun ama ülkede yasayan insanlar dinlerini özgürce yasasinlar, esarpli bayanlar üniversitelerede gitsinler miletvekilide olsunlar. ülkenin temeleri saglam oldugu sürece hic birsey olmaz. Bu korku endise niye? yoksa askerler ve devlet büyüklerimiz 83 yillik bir düzenin temelerinin saglam olduguna inanmiyorlarmi? |
Merkel sichert TR Vollmitgliedschaft zu!
Blicken wir kurz einmal zurück, in die Zeit des letzten Wahlkampfes, Merkel reist mit dem Slogan "Statt EU-Vollmitgliedschaft der Türkei, nur eine privilegierte Partnerschaft" durch die Bundesrepublik. Für die türkenphobe deutsche Gesellschaft ein überzeugendes Wahlfressen. Sicherlich gab diese Haltung der Merkelpartei CDU viele nicht zu verachtende Stimmen.
Dann die ersten (bundeskanzler)amtlichen Bekenntnisse der lieben Frau Kanzlerin Merkel über das Verhaltnis Türkei-EU. ------------------------- Presse-Zitat (gefunden aus googlenews beta) Bundeskanzlerin Angela Merkel hat der Türkei trotz Bedenken gegen eine EU-Vollmitgliedschaft zugesichert, die Beitritts-Verhandlungen konstruktiv zu begleiten und Verträge einzuhalten. «Wir werden die Beitrittsverhandlungen so verfolgen und begleiten, dass alle Kriterien eingehalten werden müssen», sagte Merkel am Freitag bei einem Besuch des türkischen Ministerpräsidenten Recep Tayyip Erdogan in Berlin. Die Bundesregierung sei «in Kontinuität vertragstreu». --------------------------------- Wir, Türken, lieben Sie, Frau Merkel. Wir haben es auch erkannt, Sie sind auch unsere Kanzlerin. Entschuldigen Sie unsere Vorwürfe und Diffamierungen gegen Ihre in Wahrheit gnädige Person. Woher hätten wir auch wissen können, dass Sie im letzten Wahlkampf nur türkenfeindlichen Populismus betrieben, aber in Wirklichkeit ein waschechter Türkenfreund sind? Verzeihen Sie unsere voreiligen Schlüsse über Sie und ihre politischen Kompetenzen. Dabei sind Sie die wahre Bundeskanzlerin. Wir sind stolz auf Sie und lieben SIE. |
Aynen..
(Bu yaziyi bizlerle paylasan arkadasimiza tesekkürlerimi arz ederim.)
Bu fevkalade acik ve gercekleri yansitan yaziyi yazan basarili gazeteci-yazarimiz Gülay Göktürk hanimefendiyi cani gönülden tebrik ederim. Ellerine saglik. Bunu okuyupta halan laiklik elden gidiyor diye sacma sapan hortlayan, Atatürkü kullanip basörtüsü polemigi acanlarin oyununa gelen cahillere hic anlayisim yok. Kusura bakmayin, ama artik ya bilincli ve alakali elestiri yapilsin, yada susmayi ögrenilsin... bu kadar. saygilar. |
Sollte man besser unkommentiert lassen
Den Beitrag sollte man eigentlich unkommentiert lassen, aber ein paar Sätze muss ich hierzu verlieren.
Zunächst einmal sollte kurz festgehalten werden, was Merkel gesagt hat. Merkel sagt lediglich, dass Deutschland in seiner Auslandspolitik verlässlicher Partner ist und die Außenpolitik auf Kontinuität aufgebaut ist. Das hat Merkel bereits vor den Wahlen gesagt. Dies ist nichts Neues, ganz im Gegenteil, genau dies muss ein Staatsmann zum Ausdruck bringen, denn dies zeichnet einen großen Staat und einen Staatsmann aus. Da wir RTE haben, jemanden der wirklich kein Staatsmann ist(ich werde mich hüten Prolet zu sagen), sind wir so etwas nicht gewohnt. Merkel hat nicht von einer Vollmitgliedschaft gesprochen, ganz im Gegenteil, Merkel hat betont, dass man weiterhin skeptisch gegenüber einer EU-Vollmitgliedschaft der Türkei stünde. Merkel hat lediglich betont, dass man den Beitrittsprozeß unterstützend verfolgen werde, was so viel bedeutet wie, dass man auf Fehler der Türkei warten wird. Ferner ist eine Vollmitgliedschaft eh ausgeschlossen. Schließlich sollte nicht vergessen werden, dass Merkel allein für das augenblickliche Stillhalten Deutschlands eine Gegenleistung erwartet. Nicht die Wünsche der EU zu erfüllen, nein, das ist für sie selbstverständlich. Sie erwartet, dass die Türkei den deutschen Mitelstand in Zukunft bevorzugt behandelt. |
Türk milleti zekidir-istisnalar olabilir
Demek Semdinli aydinlanmasin ve AKP iktidardan edilsin diye böyle bir ´tezgah´ düzenlendi.
Ilginc! Semdinli diye bir olayi yaratip Büyükanit´in önünü ben kesmeye calistim sanki. Bunu AKP iktidari yapti. RTE olaydan bir kac saat gecmemisti yine derin iliskilerden söz etmisti ve o olayi, Danistay cinayetinde oldugu gibi, TSK´ye mal etmeye calismisti. Bu ülke gercekten tecrübe biriktiremiyor, yoksa o cenazede yasadigimiz tepki her gün yasanmaliydi. Yine de ülke insanimin büyük kismi Cengiz Candar, Gülay Göktürk gibi ´döneklerin´ satilik, pardon kiralik, kalemlerine itibar göstermeyecek kadar zeki oldugunu düsünüyorum. |
Birde bu gerceklere bak
Lübnan tipi ´türban´ takin ve buna karsi cikanlari öldürün demiyordur herhalde?
O zaman bu siiri buraya koymanin maksadi nedir? Islamiyet, sehit gibi kavramlarin bulundugu bir siir okumak güzeldir. Ancak buna sahip cikmak daha güzeldir. Ben degilim ülkeme misyonerler akitan, ben degilim ülkemin her kösesine kiliseler kurdurtan, ben degilim milletime her yerde incil dagittiran, ben degilim genclerimi hiristiyan yaptirtan, ben degilim genclerimi sehit edenlerle masaya oturmak isteyen, ben degilim sehitlerimizin katillerine hos görünmeye calisan. Bunlari yapan, iste her gün cikip Islami bir bez parcasina indirgeyip, kutsal dinimi kafirce kendi cikarlari icn kullananlardir. Eger yukarida saydiklarim olumsuz gelismeler ise (misyonerlik vs.), o zaman bunlara hizmet edenlere gönder bu siiri. Rum atalarin torunu bence imana gelmez, ancak denemekte fayda vardir. Evet, sen onlara gönder bu siiri. |
Bunu okudum ve cok üzüldüm
Gercekten cok üzüldüm.
Neden mi? Bir yurttasim, degerli bir hukukcu, bir yargi üyesi, bir yargic, bir es, bir baba, bir insan öldürüldü ve para hesabi yapilmaktadir. Borsa düserse düssün. Turist gelmezse gelmesin. Dolar, Euro cikarsa ciksin. Bunlar önemli degil. Bilsem ki artik hic sehit vermeyecegiz, gece mum isiginda bir kuru ekmege talim etmeye hazirim. Benim insanlarin cani sadece bir kac tuzu kuru zenginin ekonomik kazanclarindan kesinlikle cok daha önemlidir. Ayrica bu ´kim tarafindan geldiyse gelsin´ muhabbeti - bu ifade biciminden dolayi özür dilerim, ancak 3 yillik AKP iktidari sonrasi onlarin diline yatkin bir dil kullanmaya calisiyorum - sikmaya basladi. Tetikci neden vurdugunu acikladigi halde, yani olayin hangi taraftan geldigi net ortada iken, herkes tetikciden neden vurdugunu daha iyi biliyor. Bir konuda sana hak veriyorum. Elbette bir gün naciz vücutlarimiz toprak olacaktir, ancak Laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 20:04 Uhr. |