![]() |
?
Önyargili basit ve bilgisizsin.
Umarim yaniliyorumdur, ama okuduklarim ile ve sürekli kopiler ile, ve kelime oyunlari ile ve kendini simarik yeni yetme sokak cocuklari gibi sürekli olmayan agirligi varmis gibi göstermelerin ile, bende bu dugulari birakmaktasin. Inancli olup olmadigimi nereden bilmektesin, olsam ne olur olmasam ne olur bu senin sorununmu? Yada inancli bir insan olmayanardan bir seyler ögrenilemezmi, günlü yasaminda kullandigin kelimeler, aygitlar arac ve gerecler acaba hep inancli veya inancsiz insanlarami aittir? Önce insana saygi ve sevgi... |
ulen cahil yobaz allahin jandarmalari
siz papanin eierleri bile etmezsiniz :0)
siz kendinizi Allah mi saniyorsunuz? gidin siz avrupaya rusyaya sex turizmi icin giden kendi arap seyhlerinizle ugrasin.. 53 yasinda 9 yasinda olan 14. karisini almis cinsel gücü yerinde yerinde peygamberinizle ugrasin!! hahaha neymis de zayif,fakir müskül kadinlara yardim ediyormus.. hahahahahah bu lafa götümden gülerim ben..9 yasindaki cocukla yat onu fakirlikten kurtarmak icin bu mahfuz,kamasutra rüveyda,berlin hepsini arap vahabi cöllerine atacaksin, hurma yeyip arap sex inin keyfini yasasinlar. bu adamlardan bombaci bilem cikar,allahin intihar komandosu olsunlar bari |
ulen cahil yobaz allahin jandarmalari
siz papanin eierleri bile etmezsiniz :0)
siz kendinizi Allah mi saniyorsunuz? gidin siz avrupaya rusyaya sex turizmi icin giden kendi arap seyhlerinizle ugrasin.. 53 yasinda 9 yasinda olan 14. karisini almis cinsel gücü yerinde yerinde peygamberinizle ugrasin!! hahaha neymis de zayif,fakir müskül kadinlara yardim ediyormus.. hahahahahah bu lafa götümden gülerim ben..9 yasindaki cocukla yat onu fakirlikten kurtarmak icin bu mahfuz,kamasutra rüveyda,berlin hepsini arap vahabi cöllerine atacaksin, hurma yeyip arap sex inin keyfini yasasinlar. bu adamlardan bombaci bilem cikar,allahin intihar komandosu olsunlar bari |
kama..
dich habe ich nur bsphaft genannt.. sorry.. da ich gerne auch Deine Ansichten dazu hören wollte..
|
Sacmalama koca budala...
senin ne oldugunu iyi biliyorum...
Müslümanlari hep bu HUMANIZIM ayaklari ile sindirmeye calisiyorsunuz... INSANA MINSANA ne saygisindan bahsediyorsun sen... |
! o.T.
ohne Text
|
Hilafet i kurmak her Müslümana FARZ dir
1. Eğer fikir, akıl ile yerleşik kılmazsan
Fıtrata uygun olan fikre sahip olmazsan Akli akideden doğan nizamı almazsan İnsan icadı demokraside kalırsın Bu halde iken ömrün olur da yaşarsan Ya bir kapitalist, ya bir komünist olursun. 2. Asıl olan gayede karar kılar olmazsan Fehmü idrakinle hedefi bulur olmazsan Tek düstur, Kitap ve Sünnet’ i alır olmazsan Hayat düsturunu şarktan, garptan alırsan Bu halde iken ömrün olur da yaşarsan Ya bir kapitalist, ya bir komünist olursun. 3. Hak’tan gelen şeri hükmü kaldırıp atarsan İnsan icadı kanunları alıp tutarsan Hak Nizama batıldan bir şeyler katarsan Ya kraliyet ya cumhuriyet kurarsın Böylece kapitalist, ya da komünist olursun. 4. Demkaratik hayatı düstur kılar isen Bu düstura dayalı partiler kurar isen Düstur yapan o mecliste karar kılar isen İslam Devleti Hilafet’ten uzak kalırsın Bu halde iken ecel gerlir de gidersen Hak huzuruna hüccetsiz, delilsiz gelirsin 5. Eğer olmazsan Halife nasb etme yolunda Bey’at farizası düşmezde kalır boynunda Şayet halifesiz olursan, ömrün sonunda Eğer boynunda bey’at olmadan ölür isen Cahiliyye ölümüyle ölür gidersin. 6. Olmazsa olmaz olan davanı bilmezsen Hükmetme nizamı Hilafet’i kurmazsan Kitap, Sünnet’i hayata hakim kılmazsan İslami hayatı yaşamaktan mahrum kalırsın Ve demokrat olmaya da mecbur olursun. 7. Tanımaz , korumaz isen İslam Akidesini Aleme duyurmazsan İslam Daveti’nin sesini Bulmaz isen İslami hayatı yaşama çaresini Tutunacak kulpun olmaz dayanaksız kalırsın, Ehli küfre boyun eğmeye mecbur olursun 8. Mana ve cevher değişmez, değişmekle zaman Değişen vesile ve şekildir, bilmelisin müslüman Metod şeri hükümdendir, fehmetmelisin ehli iman Tanımazsan metodu, usluptan kılarsın Mana cevher yerine, şekilleri alırsın. 9. ‘Hüküm yalnız Allah’ındır ‘ kavline uymaz isen Hevadan kanun koyan, müşrik olur, bilmez isen Hak hükmü inkar eden kafir olur, duymaz isen ‘Hakimiyeti’ ya millete ya da cumhura verirsin Böylece demokrat ya da cumhuriyetçi olur kalırsın. 10. Hilafet’in kurulmasını ol Resul buyurdu Ona çalışmanın farz olduğunu duyurdu Onu, ashabı ile bizzat kendisi kurdu Kurmak için çalışmazsan, Devletsiz kalırsın Aynı ashab gibi çalışmadığın sürece de Ya krallığı ya da cumhuriyeti seçer alırsın 11. Fatih ‘ Haktan gelen rahmettir’ ey müslüman Ümmetin izzeti çiğnenmekte, gafletten uyan Dinin hayattan kovulmasından sensin sorumlu olan Hilafet’i kurar isen Dini hayata hakim kılarsın Hilafet’i kurup, halife nasb etmedikçe de Küfür sömürgeci ayağı altında çiğnenir kalırsın. |
IMAN NEDIR?
IMANIN TANIMI
a) Imanin sözlük anlami; bir $eye KESIN olarak inanmaktir. b) Imanin dini terim olarak tanimi; Allahin varligina, birligine ondan ba$ka ILAH olmadigina ve Hz. Muhammed (sav) in Onun kulu ve elcisi olduguna yürekten inanmak (tasdik) ve dil ile söylemektir (ikrar). (Bunu PAPA yapmadigi icin kesinlikle IMAN etmis olarak kabul edilmez ve CENNET´e gitme imkanida yok olmus olur canim ENIS kardesim) INANILMASI GEREKEN $EYLER BAKIMINDAN IMANIN KISIMLARI a) ICMALI IMAN: Bu, imanin özü ve en kisasidir. Bu da Kelime-i $ahadet ile özetlenmi$tir...! Anlami: Ben $ahitlik ederim ki, Allah’tan ba$ka ilah yoktur; yine $ahitlik ederim ki, Hazret-i Muhammed Onun kulu ve peygamberidir. Bu, imanin ilk derecesi, Islamin ilk basamagi ve temel diregidir. Allahin varligini ve birligini, Hz. Muhammed (sav)in Allahin peygamberi oldugunu yürekten tasdik etmek demek, onun haber verdigi $eylerin hepsinin dogru olduguna inanmak demektir. Ancak, Hz. Muhammedin haber verdigi ve teblig ettigi $eylerin hepsine birden iman ettiginden, inanilacak $eyleri ayri ayri söylemediginden dolayi buna icmali veya toptan iman denmektedir. Bir kimseye MÜMIN diyebilmek icin o kimsenin icmali imani Kelime-i $ahadeti kalbi ile tasdik dili ile söylemesi gerekir. Bir insan icin birinci farz budur. b) TAFSILI IMAN: Icmali imandan sonra dinin diger hükümlerini ve iman edilmesi gerekli olan $eylerin her birini ayri ayri ögrenip onlara da iman etmek farz olur. Tafsili iman, imanin en geni$ $eklidir. Iman esaslarinin hepsini icine alir. Buna ayrica tahkiki iman da denir. Cünkü tafsili iman eden ki$i aslinda iman edilecek konulari tahkik edip ara$tirarak bunu yapmaktadir. IMAN BAKIMINDAN INSANLAR Iman bakimindan insanlar üce ayrilirlar: 1. Mümin: Islam dininin iman ve itikat esaslarini gercekten kalben tasdik edip dili ile söyleyen(ikrar eden) kimsedir. Bunlarin yaptigi bu i$e iman denir. 2. Kafir: Islam dininin iman esaslarina inanmayan Hz. Muhammed (sav) in peygamberligini kabul etmeyen kimsedir. Bunlarin yaptigi bu i$e küfür denir. 3. Münafik: Müslümanlarin arasinda inandigini söyledigi halde kalbi ile Islam dininin iman esaslarina inanmayan kimsedir. Bunlarin yaptigi bu i$e nifak denir. Di$i mümin, ici kafir olanlardir.Konu$tuklarinda yalan söylerler, söz verdiklerinde tutmazlar, emanete hainlik ederler. KAYNAKLAR: KURANI KERIM HADISI SERIFLER ICTIHAD ALIMLERI |
BU YAZINLA KALITENI ORTAYA KOYDUN o.T.
ohne Text
|
HZ. Muhammedi inkar etmiyorduki
hic duydunmuki ben HZ. Muhammedi inkar ediyorum veya banzeri aciklama......
Kaldiki Sefaat edecek olan HZ. Muhammed degil yalniz Allahtir..... Üstelik Allaha iman edenlerden ve aihret gününe inananlardan cennete gideckeler var.... Sen Sirk diyorsun ama Kuran öyle demiyor.... Bak bakalim Kuranmi daha iyi bilir yoks asenmi.... Kaldiki sen Muhammedin ismini agzina almakla Cennetlikmi oldun simdi ????? Hayir olmadin.. eger SDalih Amelin yoksa Müslüman kelimesi seni kurtarmayacak.... kurtaramazda... Bak arkadasim... Zümer 44 De ki: "Sefaat, tümden ve sadece Allah"indir. Göklerin ve yerin mülkü/yönetimi O"nundur. Sonunda O"na döndürüleceksiniz." Bakara 62 Su bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hiristiyanlardan,Sabiilerden Allah"a ve ahiret gününe inanip bariþa ve hayra yönelik is yapanlarin, Rableri katinda kendilerine has ödülleri olacaktir.Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardir onlar. ......... Yahu arkadas Bakara 62 hayira yönelik iyi isler yapanlari ödüllenrirecegim derken... sen sikiysa Papayi veya beni Cennetine sokma.... Kladiki Ali-Imran 113-114 113. Ama hepsi bir degildir.Ehlikitap içinden Allah için bad kaldiran/Allah huzurunda el baglayan/hak ve adaleti ayakta tutan/kalkinip yükselen bir zümre de vardir; gece saatlerinde secdelere kapanmiþ olarak Allah’in ayetlerini okurlar. 114. Allah’a ve ahiret gününe inanirlar, iyiyi-güzeli emrederler, kötüyü ve çirkini yasaklarlar.Hayir islerde yarisircasina kosarlar.Iþte bunlar hayra ve barisa yönelik hizmet üretenlerdendir. Demekki dostum tüm insanligin cinde dini ne olursa olsun Iman edenler vardir ve bu insanlar saaadece güzellikler icin yasarlar ve yalniz Allaha ibadet ederler ve Sefaati ondan beklerler.... Dinler kendi aralarinda ise... buirisi Isayi göge yollar digeri ise Muhammedi göge yollar.. kaldiki her ikiside Hurafedir uydurmadir.... Bunlari sen simdi anlayamazsin... belki günün birinde zamanla din düzelir ve sende yasar görürsen anlarsin.... Olay dinlerin Teolojisinde yatiyor |
Senin hic kiz arkadasin oldumu?
Hani söyle sana farkli bir duyguyu hissettirebilecek, fetihlerden, erkek hilafetinden yada sen yalnizca bir kapi kulu olmanin önüne gecip edilgen olmani önleyebilecek. Sana senin önce pozirif ve negatif bir insan oldugunu ögretecek, sinemaya, konsere, tiyatroya, sergiye, müzeye götürecek, sana sevgiyi, saygiyi, bilgiyi sunacak.
Farkli bir insanin, insanlarin oldugunu, o insanlarin kara cüppeli beyinlerinin olmadigini, yepyeni bir cagda ve dönemde yasadigi anlatacak. Ben oldugunu hic sanmiyorum, keski olsa idi... Belki fetih yapmalardan, fatih olabilme asagilik komplexlerinden kurtulabilseydin. Önce insana saygiyi ve sevgiyi taniyip ögreneblseydin. En azindan Tanrinin yada Allahin bulundugu yerde dinin bulunmadigini kavrayip, yasadigimiz yer kürede bulunan irili ve ufakli tüm dinlerin birer ibadet ve sevgi, saygi dinleri oldugunu bilip, tüm insanlara ve dinlere saygi duyabilmesini ögrenebilse. bu yazdiklarim hemen senin üzerinde yazan zat icinde gecerlidir, daha sex sorununu cözemedigi icin dogru ve imanli mümn aramakta, yoksa baska türlüsü olsa idi, hint sex biliminin ve iliminin ismiile her gün abdessiz yazilar yazmazdi... Galvani... |
Allahi kast ediyorsan Allaha inamayan
yokki dünyada... kaldiki Allaha inanmak diye bir sey yok.. cünkü Allaha inac zaten Genetiktir......
Her zamanda her yüzyilda farkli farkli sekillerde Allaha inanmaya calismistir insanlik... Misir zamaninda bu zamana kadar insalik hic bir zaman Allahsiz kalmamistir ve kalmazda..... Ben bile zamaninda Allahi tanimazken bir Enerjinin bir gücün avrligin aher zaman inaniyordum... inanmamak elde degil... cünkü akil mantik ve insanin ruhaniyeti Allahsiz yaratilmamistir... yani Sünnetullah bizi Genetik olarak imanli yaratir... otomatimken... Bazilari bu genetik olan duyguyu genisltir yesertir ve güzellikler yapar... bazilarida tam tersine ölüm ve Terör sacar.... Söylede diyebilirz... tüm insanlikta ortak olarak kozmik beyin vardir..... radadi din ismi nuanslari önemli degildir..... cünkü saaadece Salih Amelle ve allahi zikretmekle kurtulus olur... Kurtulus dedigimiz... Allahin affetmesi az Ceza ile ve temizlenme mekanizmasiyla ebedi yasayacigimiz ve Rahm,an Suresinde anlatiolan cennetlerden bir tanesine girmektir..... Zümer 44 De ki: "Sefaat, tümden ve sadece Allah"indir. Göklerin ve yerin mülkü/yönetimi O"nundur. Sonunda O"na döndürüleceksiniz." Bakara 62 Su bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hiristiyanlardan,Sabiilerden Allah"a ve ahiret gününe inanip bariþa ve hayra yönelik is yapanlarin, Rableri katinda kendilerine has ödülleri olacaktir.Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardir onlar. Dinlerin Teolojisini anlamaya calisin.... tüm dinler Hak katinda birdir..... ÖYLE BEN MÜSLÜMANIM... CENNETE GIRECEGIM... KOMSUM HIRISTIYAN GIRMEYECEK....... Bunlari artik gecin bunlar eskidi.... bir etrafiniza bir bakinin... Kendilerine Müslüman diyenler neler yapmiyor neler.... ohhoooooooo Zinadan karidan sigaradan ickiden domuz eti yemeden sahtekarliktan rüsvetten Terörden kafa kol kesemden... usw usw.... ondan sonra ben Musimanim Cennete girecegim.... simdi alirsin Cennet yerine havani.... Kurani kimse okumuyorki..... bu ne is Yahu arkadas Bakara 62 hayira yönelik iyi isler yapanlari ödüllenrirecegim derken... sen sikiysa Papayi veya beni Cennetine sokma.... Kladiki Ali-Imran 113-114 113. Ama hepsi bir degildir.Ehlikitap içinden Allah için bad kaldiran/Allah huzurunda el baglayan/hak ve adaleti ayakta tutan/kalkinip yükselen bir zümre de vardir; gece saatlerinde secdelere kapanmiþ olarak Allah’in ayetlerini okurlar. 114. Allah’a ve ahiret gününe inanirlar, iyiyi-güzeli emrederler, kötüyü ve çirkini yasaklarlar.Hayir islerde yarisircasina kosarlar.Iþte bunlar hayra ve barisa yönelik hizmet üretenlerdendir. Demekki dostum tüm insanligin cinde dini ne olursa olsun Iman edenler vardir ve bu insanlar saaadece güzellikler icin yasarlar ve yalniz Allaha ibadet ederler ve Sefaati ondan beklerler.... Dinler kendi aralarinda ise... buirisi Isayi göge yollar digeri ise Muhammedi göge yollar.. kaldiki her ikiside Hurafedir uydurmadir.... Bunlari sen simdi anlayamazsin... belki günün birinde zamanla din düzelir ve sende yasar görürsen anlarsin.... Olay dinlerin Teolojisinde yatiyor |
Acaba siz hayatinizi bosa tüketmis olama
ohne Text
|
Sanirim müslümanlari geri biraktiran
zihniyet bu yazdiklarinda yatiyor..
ne Bush, ne Scharon, ne Putin ne de Vatikan devleti islama bu zihniyet kadar zarar verebilir.. Dini mantik ve dogmatik icinde söylediklerin dogru olabilir.. ama insanoglu coktan biliyor ki, Insanin degeri,kisiligi, ve Ahlaki dini inanci üzerinden tarif edilemez..Avrupa bu ortacag skolastik mantigini asali yillar oldu..adamlar oturup "kim cennete gider, kim gitmez? "kim Allahin sevgili kuludur", "kim ahlaklidir,kim lanetli cadidir gibi sacma sorularla ugrasmiyorlar.. Ahlak ile dinin,imanin ayni sey olmadigi ise coktan ögrendiler..dinsiz,imansiz olmakla "Ahlaksiz" olunamayacagini, dinsiz olan insanlarin dindarlardan pekala daha ahlakli ve ilkeli olabilecegini de coktandir biliniyor... sevgili müslüman dindar kardeslerim anlamakta zorluk cekse de Insanlik ve tarih sadece dinden olusmaz..doga bilimleri,sosyal bilimler,felsefe bilimleri denen daha muazzam bir derya vardir.."Insan nedir" sorusuna sadece din cevap vermez.. Din sadece insanoglunun yasamina anlam verme sistem ve formlarindan biri ve en önemlisidir.. Herkes ayni dini farkli tarz ve yorumlarda yasadigi gibi,hayatini din disi,dine gerek görmeden anlamlandiran kisilerde pekala mevcuttur!! Simdi senin tarifin müslümanlar disinda herkesi "Kafir" , "Münafik" ve Cehennemlik yaptin..Müslümanlarin icinde de tabii mezhepsizler ve aleviler falan filan da cehennemlik!! olay bu kadar basít mi ya? hic mi sizin kafaniza soru takilmaz mi? kafanizi kurana-hadise gömer onun disinda bir sey dikkatinizi cekmez mi?? Sanirim bu zihniyet neden buralarda kreuzberglerde parallelgesellschaftlar kurdugumuzun en büyük sebebidir.. Yani yüzbinyillik inasanoglu tarihinde ibrahimi dinlerinin gecmisi nedir? Hz. Muhammedin gecmisi nedir? Zerdüst dini mensuplari imansiz ahlaksizmiydilar,ask tanrisindan tut öfke tanrisina onlarca tanri sahibi Aristo,sokrat,platon ahlaksiz birer imansizmiydilar? O zaman bende Imansiz bir Ahlaksizim!! su dini bireysel bir vicdan meselesi olarak kabul edip insanlari yargilamamayi,cennetlik, cehennemlik yapmamayi ögrenemeyeceksiniz gitti kama! yazik olsun size |
+
ein Kampf gegen das Böse in einem.. Insanlar nasil gunah islerler? bir odaya kapanip, tek basima yuce Allahin bana buyurduklarini yerine getirir ve hic bu odamdan ayrilmazsam gunah isleyebilir miyim kama??
|
Hurafe
Bak arkadas iste PApa da o hurafe Hristiyan inancinin lideri idi. Nasil sen islam halifeligine kan kusuyorsan papa da aynisidir. Kim cennetlik kim degil sen ve ben bilemeyiz ama gercekler ortada. Hz. Muhammed sav. tanimiyan kimse Allah i tanirmi? Incil de Ahmet diye musmulanmadimi??? Sorarim sana. Kelime oyunu herkese yaparsin ama, ben etkilenmem. Yine söylüyorum, Hersey Allah in elindedir. Herseye o karar verir. Sende burda Papanin ameli sununkinden bununkinden salihdir diye fetva veremezsin. Sen yazilarini galiba sinirli bir halde yaziyorsun devamli. Sana tavsiyem yazilari söyle sakin bir sekilde oku ve celiskilerini gör..Birkac kere dedim ben bunu burda, göster bana bu dünyada Hz. Isa nin havarileri gibi inanan varmi Hristiyanlardan... Yok nerde? Allah a inanan Allah in hicbir peygamberini inkar edemez, hicbir..
|
Ben ne taha akyola benzerim nede
o, senin bildigin ülkücülere. onlarin icindede olabilir geri zekalilar, satilmislar, senin gibi gidiler, fasistler, vatan ve millet hainleri. ben hep dogruyu
söylemeye gayret ederim. mehmet ali agca onlarin icinden cikmadimi? |
insana saygi ve sevgi
cok guzel katiliyorum.. ama lässt du dich auch immer von Äusserlichkeiten ablenken? schade.. denn kamasutra heisst mehr...karistirmamak gerekir.. alles eine Sache der positiven Auslegung...
|
Liebe Rüveyda
einfach ignorieren und nichts schreiben..
|
Sanki sen Muhammedi yada Isanin
asker arkasiymisin gibi konusuyorsun....
Eeeeeee Isada Muhammedi tanimiyordu... simdi Isadami Allahi tanimiyordu..... Milyon sefer dedim... Allahi taniyan dünya üzerinde hic bir zaman eksik olmayacak...... HZ. Muhammedin Allahini Ihlas Suresinden taniyoruz.... Sinizsiz ucsuz bucaksiz tek... Hirsitiyanda Allmächtig diyor... Hiristiyablik özüyle Hurafe degildir, Müslümanlik özüylede Hurafe degildir... Ama insanlar arasinda dönen Müslümanlik ve Hiristiyanlik kesinlikle Hurafedir... Su an senin din sandiginda kesin suretle Hurafedir.... cünkü Kuranin coooooook disina cikmis |
DAS MACHE ICH BEREITS LIEBE ISINSU :) o.
ohne Text
|
Kiz sende is var... heheheh
schön Formuliert
|
öyle degil yahü
Benim ildigim duydugum son din islam yeryüzüne ininceye kadar yasayan insan ve toplumlar direk cennete gidecek..
yoksa yanlis mi bilyiom?? hmmmmm enis kama bilgilendirin bizi bu konuda |
jing.jang da öyle!
Tüm insanlarin dinli, dinsiz, inancli ve inansiz olmalari veya olmamalari insan olmanlarinin önünde asla bir engel degildir.
Sorun ne ölcüde, ne seviyede, ne yöntem ile, hangi degerler ile insani sevebilmek ve saygi duyabilmekte. Hic bir insan kutsal olarak dogmaz, hic bir insan adinin önüne hangi sifati koyarsan koy, ne tam iyidir ne tam kötüdür, insan hem iyiyi hem kötüyü icinde ve düsüncesinde barindirir. Hic bir insan herhangi bir dinsel sembol, sifat ve kelimeler ile diger insanlardan ne daha dürüst, ne daha cahil, ne daha temiz, ne daha kirlidir. Önce insan ve insanin dil, din, cinsiyet, irk, mevki vs ayrimi olmadan, insani kabul edebilmek, onun tüm insan olabilme haklarini savunabilmek, daha iyi ve güvenli yasamda yasayabilmesi icin bir insan olarak katkilarda bulunabilmektir. Ben dinlerde milliyetciligin ve irkciligin olduguna inanmiyorum, ama bunu yapanlar sürekli var ve bu durum tiksinti veren bir durumdur. Tüm dinler adina ve tüm insanlik adina... Önce insan... |
Cok BASIT
Kocum ne hurafesi??? Alahin dini tevhid dinidir.
Allah a, bütün peygamberlerine, meleklerine, kitablerina, ahiret gününe, hayir ve serrin Allah da geldigine inanmak. OLAY BUDUR. |
Hayir Kuran öyle demiyor
Allaha inanmak Ahiret gününe inanmak ve Salih AMel islemek..... Resüllerin ismi bile gecmiyor...
Sen bana su an kara Hocalarin lafini saydin.... ich musste ehrlich lachen darüber... cünkü dahlen onlarin etkisi sende sürüyor..... yapacak bir sey yok.. belki ölünceye kadar onlarin etkisinde kalacaksin...... Senin dediklerini kimler der bliyormusun... Salih Amel yapmak istmeyenler der...yani insanligi sevip hayirda bulunmak istemeyenler.... Araya EXTRA HZ. Muhammedin ismini korlarki, belki Allah yutar.... Oysa Kuran cok cok acik söylüyor... Bakara 62, Zümer 44..... Kusura bakma ama seninle fazla zamanimi bu hususta harcayamam..... Senin din anlayisinla benimkisi ayni degil.. hele hele bir Ilahiyatcininda ayni degildir... o yüzden, öbür dünyada görecegiz olayi.... Ama sana tavsiyem.. öyle kafan su gider bu gider laflarini bir gecelim |
Noch was
"Allah ile kul arasına aracı giremez" sözümüze takılan bir zat, bu sözü böyle söylemekle Resulleri, mürşid-i kâmilleri de inkâr etmiş olacağımızı söylüyor. Her halde yazımı iyi okumamış. İyi okusaydı, Kur"ân"ın anlattığı tevhidi de bilseydi böyle önyargılı bir şekilde davranmazdı. Şunu iyi bilmek gerekir ki, Resuller Allah ile kul arasında aracı değil, elçidirler. Allah"ın buyruklarını duyururlar. İnsanlar Allah"a ibadet ederken resule de tapmazlar. Eğer Allah ile beraber peygamberlere de yalvarır, onlardan da dilekte bulunurlarsa şirk olur. Allah ile kul arasında aracı yoktur. Ne peygamber aracıdır, ne de mürşid. Bunların görevi aracılık değil, öğreticiliktir.
Link dazu <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a> |
Islemezsin :-) Seni odayami kapatalim...
ohne Text
|
HAKLISIN ENIS :-) o.T.
ohne Text
|
Hani Avrupada Krallik Kalkmisti....
Sabkasini giydiginiz ve her pisligini örnek aldiginiz bati ülkelerinde hala kraliklaran izin aliniyor ve secime gidiliyor.
Bu ne siddet bu ne celal 5 milyondan fazla Türk vatandasi avrupalarda tuvalet temizliyor ve ülkelerine döviz gönderiyorlar... Bati krallik lariylan bize tuvalet temizlettiriyorlar sizlerse hala heykellere tapinmayi benimsiyorsunz. İngiltere 5 Mayıs"ta sandık başına gidiyor LONDRA- İngiltere Başbakanı Tony Blair Buckingham Sarayı"nda Kraliçe"den parlementoyu feshetmesini istedikten sonra genel seçimlerin 5 mayısta yapılacağını açıkladı. Seçim tarihini dün açıklaması beklenen Tony Blair genel seçim tarihini, saraydan döner dönmez açıkladı. Blair"in Papa II John Paul"ün ölümü dolayısıyla açıklamayı bugüne ertelediği belirtildi. İngiltere genel seçimleri için belirlenen 5 mayıs tarihinde aynı zamanda 34 belediye seçimi de yapılacak. Muhalefetteki Muhafazakarlar"ın lideri Michael Howard halkın tutulmayan sözler nedeniyle Blair"i ya ödüllenedireceğini ya da "önemli konularda harekete geçme sözü veren" kendi partisine oy vereceğini söyledi. Üçüncü parti konumundaki Liberal Demokratlar"ın lideri Charles Kennedy ise "olumlu ve iddialı" bir seçim kampanyası yapacaklarını açıkladı. Brown ekonomik başarılarını anlattı Maliye Bakanı Gordon Brown ise vakit kaybetmeden Londra"nın finans merkezi City"de ekonomik yönetimdeki başarıları ile ilgili bir konuşma yaptı. Yaklaşan seçim çekişmesi öncesi kamuoyu yoklamaları Blair"i endişelendiriyor. Üç ayrı kamuoyu yoklaması İşçi Partisi ile Muhafazakarlar arasındaki farkın sadece üç puan ya da daha az olduğunu gösteriyor. Diğer bir kamuoyu yoklaması ise Muhafazakarların beş puan önde olduğuna işaret ediyor. |
Aha iti an comagi hazirla! bir sen
eksiktin kirom benim :o)
yahi yine basladin heykel ve avrupa düsmanligindan seni oturtacaklar günün birinde sivri kafali büstü olan bir heykelin basina ama dur bakim ne zaman ihsallah acitmaz muahahahahahahah |
Euzu bismillah-)))))))))))))))) o.T.
ohne Text
|
bir enisi dogru yola cekemedin yuh sana
ohne Text
|
Cahil müslümandan kork....
...bir akilli islam düsman sana daha hayirlidir....gitde hadislerde oku, anla ve yasa...eniscigim-)))))
|
Euzu bismillah- görüstülerki Mohammed
...Mohammed (S.A.V.) ve Isa görüstülerki...mirac gecesinde kimleri görmedi...Musa, Adem vs...ya Enis..kendin okumuyorsan, git hocalarina sor yeda bagimsiz alimlere, yeda google a, mirac gecesi yaz....yeda baska bagimsiz islam sitelere-))))
|
Kama Abi, koyun a hakaret... -))))
Enis koyunlara hakaret ediyorsun, cünkü koyunlar böyle zararli seyler yazmiyorlar, ama bizim Enis, onun icin o, koyundan daha düsük..-))))
|
Ben zaten dogru yoldayim o.T.
ohne Text
|
Ve ileyhi turceun o.T.
ohne Text
|
Hadisler senin dininse Kuran ne icindir
ohne Text
|
Kadinlar Hiristiyanlikta...
Ne kadar söz sahibiler duyduguma göre secilecek yeni papa nin 100 e yakin Kardinal belirliyecekmis.
Kilisilerde cocuklara tecavüz eden papazlarin ve rahibelerin söz sahibi olmuyacaklarindan eminim.... |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:38 Uhr. |