Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

hacikischkisch 24.03.2005 11:42

hadi ordan kurtcu fasist herif

baslatma simdi senin asil aziz milletinden!
sen herhalde türk milletini istanbul sisli-kadiköy ve ankara kizilay-kavaklidere semtlerindeki beyaz türklerden ibaret zannediynon!!
senin asil soylu türk milleti dedigin millet kendinden gücsüz gariban milletlere ancak dis bileyip zulm eden,amerikalilar gibi güclü devletleri ise kuzey irakta basina cuval gecirmesine ragmen götünü yalar..
üüüüüüüüüüüüüüüüüüü
kurt gibi ulu bakim bi kocum

25.03.2005 10:51

HOCALARIM NERDESINIZ ? :-) o.T.

ohne Text

25.03.2005 12:06

CHP yine kaşıdı: "Sakal-ı Şerif kutsal m

CHP yine kaşıdı: "Sakal-ı Şerif kutsal mı?"

Meclis, "yabancılara mülk satışı" konusunda ilginç bir tartışmaya sahne oldu. CHP"li Gürol Ergin"in "Sakal-ı Şerif kutsal mıdır" sorusu, AKP"lileri çileden çıkardı. İşte Meclis tutanaklarına yansıyan kutsallık tartışması!
CHP"li Gürol Ergin, AKP"lilere, "Hırkayı Şerif kutsal mıdır? Sakal-ı Şerif kutsal mıdır?" sorularını yöneltirken, "Eğer, Hırkayı Şerif kutsalsa, Sakalı Şerif kutsalsa; onu satmayı düşünmeyenlerin, bu vatanın topraklarını da satmayı düşünmemeleri gerekir" dedi.

TBMM Genel Kurulu"nda, 18 Mart Çanakkale Zaferi"nin yıl dönümü dolayısıyla çeşitli konuşmalar yapılırken, CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de önce "cennet vatanımızı yabancılara vermemek için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi ben de saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. Ergin, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Antalya"da, turizmcilere "yabancılara mülk satışında muhalefet çok üstümüze geliyor, neredeyse bizi vatan haini ilan ediyorlar. Size bu konuda kamuoyu oluşturmak görevi düşüyor. Siz, kamuoyu oluşturun, biz de yasal düzenlemeyi yapalım" dediğini anımsattı.

Ergin, "Size ve Sayın Başbakan"a soruyorum: Şehadetlerine gözyaşı döktüğünüz insanlar bu toprakları silahlarıyla alamayanlara para karşılığı veresiniz diye mi şehit oldular? Siz, bu toprakları yabancılara satmakla şehitlerin kemiklerini sızlatmıyor musunuz?" diye sordu.

AKP"li Ahmet Işık, "Mütekabiliyet esası var" derken, CHP"li Ergin, "O zaman, döktüğünüz gözyaşının anlamı nedir?" diye sordu. Bu tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

"...GÜROL ERGİN(Muğla): Değerli arkadaşlarım, vatan kutsal mıdır? Soruyorum kutsal mıdır? Cevap veremiyorsunuz.
Kutsaldır.

AHMET IŞIK (Konya): Şüphen mi var?

GÜROL ERGİN (Devamla): Niçin cevap veremiyorsunuz?

AHMET IŞIK (Konya): Şüphen mi var?
...
GÜROL ERGİN (Devamla): Hırka-i Şerif kutsal mıdır? Sakal-ı Şerif kutsal mıdır? (AK Parti sıralarından gürültüler)

RECEP GARİP (Adana): Kutsaldır tabii.

MEHMET KILIÇ (Konya): Maddeyle ne alakası var?

GÜROL ERGİN (Devamla): Kutsal mıdır?..

RECEP GARİP (Adana): Kutsaldır tabii.

SERACETTİN KARAYAĞIZ (Muş): Saygısızlık yapma

GÜROL ERGİN (Devamla): Değerli arkadaşlarım, eğer, Hırka-i Şerif kutsalsa, Sakal-ı Şerif kutsalsa; onu satmayı düşünmeyenlerin, bu vatanın topraklarını da satmayı düşünmemeleri gerekir. (AK Parti sıralarından gürültüler)

AHMET IŞIK (Konya): Demagoji yapma

MEHMET KILIÇ (Konya): Ne alakası var Sayın Başkan?."

CHP"li Ergin, konuşmasını şu esprili sözlerle bitirdi:

"Şimdi, şehitlerimiz toprağın altında, ne iyi yapmışız da bu toprakları korumak için canımızı vermişiz diyorlar; eğer, bizler ölmeseydik, torunlarımız satacak toprak bulamayacaklardı, fakir kalacaklardı diye düşünerek, mezarlarında rahat rahat uyuyorlar. Hepinizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum."

akshalil 25.03.2005 14:01

O CHP denen parti AKP nin

afedersin seyini yesin!!:-)

Sosyal demokrat gecinen o züppeler AKP ye bakip da biraz politika ögrensin!
"Atatürkün partisi" olmanin rantini bakalim daha ne zamana kadar yiyecekler..gelecek secimde külliyen tarihin tozlu sayfalarinda yerini alir meclis disinda kalarak..

MHP den daha cok milliyetcilik ve yabanci düsmanligi yapiyorlar..

25.03.2005 14:30

hirkalara ve sakal killarina tapmak...

PUTPERESTLIKTIR. Din dis simgeler ile degil özüne ulasmaya calisilarak anlana ve algilanabilinir.

Kelamullah kutsaldir dolayis ile okuyun ve kutsaligini anlamaya calisin.

akshalil 25.03.2005 14:47

nerelerdeydin isiga dogru? özlettin

kendini..

hayaller görmek,olmayan düsmanlar devler yaratip onlara karsi donkisotca savas acmak da meczupluk,yani amiyane tabirle "Kafayi kirmak"tir..
AKP nin icinde söyledigin türden insanlar yok denecek kadar azdir..
ilerici diye gecinen parti chp gercegi kabullenmk de zorlansa da, bugün tr. de degisimin,yeniligin,ilerici olmanin ve yaratici polikanin adresi AKP dir..ve CHP ona muhalefet etmekte bile IKTIDARSIZDIR.. bunu örtbas etmek icin de olmayan sakal,tekke masallari ile uyutuyor kendini!!! ve kuru bir vatan millet sakarya edebiyati

25.03.2005 15:13

Aslinda isin gercegine kalirsa

iyi niyet önemlidir. Eger ki Türkiye"de cesitli mezheplere, örnegin Alevi mezhepine baski yapiliyorsa ve cem evleri yasaklaniyorsa, cesitli hristiyan cemaatlarina ibadethaneler yasaklaniyorsa o zaman Almanya"da da süleymanci, erbakanci, milli görüscü, hizbullahci camiler yasaklasin. bu kadar basit olaydir. Eger ki Almanlara Antalya"dan ev almalarina izin verilmez ise o zaman Türklere de Almanya"dan ev satin almalarina izin verilmemesi lazim. Arkadaslar Türkiye küresselesmeden nasipini almasi lazim yoksa adina muassir medeniyetler dedigimiz uygar topluluklarin temposuna yetisemeyiz. Feodaliliktan, asiretvari bir yapidan bir ulus-birey-toplumuna zorlu gecis asamasindadir Türkiye. 80 sene önce Atatürk gibi essiz bir önderin baslattigi bu sürec kimi kasitli kasitsiz sebeblerden dolayi gerekenden daha yavas bir sekillder ilerliyor. Ancak dünyada hakim olan ekomomik ve siyasi kurallar Türkiye"de islemez ise o zaman Türkiye hic bir zaman lafin tam manasi ile cagdas olamaz. Ben mezheplerin seriatciligina karsiyim. Bir buhari"nin söylentileri ile günümüzde devlet yönetilemez ancak cöllerde bedeviler yönetilebilinir. Ancak demokrasi anlayisim sistemin savunma mekanizmalarini terk etmesi anlamina gelmiyor. Türk Silahli Kuvvetleri Türkiye"nin en güvenilir kurumudur sahsimce ve cogu insanlarca. Devlet ve ona bagli kurumlar seriatci ve hemsovari kadroslamara engel olabilecek savunma mekanizmalari üretebilmelidir. Konuyu biraz saptirdim anlasilan. ;-))

AKP"ye gelince, cok tehlikeli bir parti. Kasimpasa "kabadayiligi" ile elde edemeyecekleri ve seriatin önünü acacak bir takim seyleri, Avrupa Birligi kisvesi altinda gerceklestirmek istiyorlar. Cok sinsi ve tehlikeli bir olay. (Bu konu hakkinda baska bir zaman yazi yazmayi düsünüyorum Halil) CHP"ye gelince anarsik ve ne istedigini bilmeyen, gelecegi göremeyen bir partidir bence. Kilavuzu karga olanin burnu b..ktan cikmazmis. (Sözlerim Deniz"e atif) ;-))

Insan haklari evrenseldir ve tüm insanlar icin gecerlidir. bana geline sapur supur sana gelince Allah"a sükür denilmemeli. Buna sahtekarlik derim acikcasi. Bir insan pekala ayni anda cagdas ve de yurtsever olabilir. Yabancilara toprak satislarindan cok beni tedirgin eden iki olaydan söz etmek isterim:

Ic göc ve erozyon tehlikesi.

Ic göcler demografik yapiyi kötü bir sekilde degistirmekte. Asiret düsüncesinden, kan davasindan, kiz, evli kadin kacirmayi "töre" zannedenlerin kentlesmis bölgelere büyük metropol bir köy havasi estirmesi cok tehlikelidir. Devlet feodalizimi yenecegine feodalizim devleti yeniyor.

Ikincisi de erozyon. Türkiye"nin yüzde 90% cöl olma tehlikesi ile karsi karsiyadir. Bunun getirecegi neticeler (hastaliklar, toprak kitligi, ic cekismeler vs.) henüz simdiden kestirilemez.

25.03.2005 15:16

Selam Arkadaslar...

1. Cok ilginc buldugum icin o haberi buraya ekledim...

2. Halil Canim kardesim benim BEYNIMDEKILERI zaten yazmis...

3. Isik senin yazdigina HIC katilmiyorum, ifade olarak dogru, AMA memleketimizde ben 36 yillik ömrümde HICMI HIC SENIN KABA IFADEN GIBI TAPAN KIMSEYI NE GÖRDÜM NE DUYDUM NEDE OKUDUM !!!

Senin bu blincsizce yazilan IFALERINI kiniyorum...

25.03.2005 15:20

Seytan bunun neresinde?

Seytan herseyin ayrintilarda gizli oldugu yerdedir. Yani sakal öpmek ile cennetlik olunmaz. Iyi insn olmakla cennetlik olunur. Seytan dogrularin icine yanlislari katarak insani yolldan cikarir. Eger dogrularin icine yanlislar katilir ise ve neticeside yanlis olursa. Iste o zaman buna putperestlik derim örnegin. Peygamber bir insan idi. Bir fani idi. Hic bir faniye kendinden fazla deger verme. Peygamber bile olsa. Tapacagin tek sey Allah olmali. Bilmem anlatabiliyormuyum ;-))

25.03.2005 15:21

HANGI MEDENIYET ?

&lt&ltmuassir medeniyetler dedigimiz uygar topluluklarin temposuna...&gt&gt

Hangi Medeniyet Isik.. MAYASIRI cikmis Medeniyeti mi kast ediyorsun ? Uzunca emek vererek birseyler yazmisin ama bastan sonra "TÜRKIYEnin Gidisatina" TÜÜÜ KAKA diyorsun ?

Elestirmek daima kolay, asil mesele cözüm üretmek... Kasimpasali diyerek neyi kast ettigini anlayalim, azgindan baklayi cikarda.. Senin yasaklanmasini istedigin Erbakancilar und Co. olmasaydi bu Almanyada DININI bilen bir tane Anadolu evladi bulamazdin... Yahu senin gibi mantikda olan kisilere nedense daima gicik olmusumdur... Bir iki kitap okumakla veya tahsil görmek ile herseyi aydinlatacagini saniyorsunuz / saniyorlar !!

TÜRKIYE KASIMPASALI ile Özüne dönmekte ISIK... UYAN LÜTFEN...

25.03.2005 15:24

HAYIR ANLATAMADIN...

ALLAH bir tanri olmadigi icin ona TAPILMAZ !

IBADET ile TAPINMAYI karistirma...

Ayrica HABIMIM (sevgilim) diye ALLAHIN hitap ederek &lt&ltBÜTÜN ALEMLERI SENIN YÜZÜ SUYUN HÜRMETINE YARATTIM&gt&gt dedigi bir fani peygamberden söz ediyorsun.. Ondan kalanlara saf ve temiz bir SEVGI ile saygi gösteren müslümanlara "TAPIYORLAR" diye hitap edemezsin!! Lütfen inanc degerlerini ve IMANIN özünü tekrar degerlendir ISIK...

25.03.2005 15:29

Bir Allahj ki bir insan icin alemleri

yaratmis öyle mi? Bu isin icinde oyun olmasin?? O zaman böyle bir yaradanin ne kadar da aciz oldugu anlami cikar bu isten. Allah insanlari yaratti. Bana hadis getirme.

25.03.2005 15:32

Ilimi ve bilime hakkiki mürsit alan bir

medinyetten söz ediyorum ben. Sirf o medeniyet söz konusu. Baska medeniyet var mi? ;-))

25.03.2005 15:35

bir iki kitap degil

sayilarini kendim bile bilmiyorum ama tahmimimce 5000 civarinda olmasi lazim. Eger okugum bütün dergileri, kitaplari hesaplamama dahil edersem.

Kasimpasali kabadayiya gelince, bir Karadayi"nin ihtilal namlusunu görünce ne hikmetse sehadet serbetini icmekten vazgecti. Özü sözü bir degil mis bu namerdin.

25.03.2005 15:36

ISIK arkadas...

burda Enis gibi sadece KURAN ve FARU muhabbeti yapacaksan bastan bilelim ve seni ona göre muhattap alalim... Hadislerin isi olmadan Peygamberin (sav) Sünnetini bilmeden ISLAMIN gercek manada anlasilmayacagini sende benim kadar iyi biliyorsun... BU PEYGAMBER DÜSMANLIGIN (gizlice) nerden kaynaklaniyor ?

25.03.2005 15:39

SIRK KOSMAK :-)

LA = HAYIR

ILAHE = ILAHLARA (ve bunun icinde ILMIN BEYNIN ve AKLINDA da yatiyor)

Yani tüm ILAHLARA HAYIR demedikce, ALLAHIN birligini kabul edemezsin... Onun icin okudugun kitabin sayisini buraya yazan bir kisinin bence bayagi sorunlari ve kompleksleri olmali...

Kelime-i Tevhidin anlamini tekrar gözden gecirmeni tavsiye ederim... Mazallah "isin ucunda kafir" göc etmekte var...

25.03.2005 15:40

Hayir benimkisi peygamber düsmanligi

degil, peygamberin melek Cebrail araciligi ile insanlara hak din diye iletdigi Kuran"da da bahsi söz konusu olan Allah sevgisidir. Peygamber fasulyeyi severdi diye bende fasulye yemek zorundamiyim. Ama senin hadislerinde böyle seyler farzdir. Bir Allah"a taparim ben. Senin hadislerine gelince. Senin taptiklarin benim teptiklerimdir. Yani kabullenmiyorum. Bunlari dinin temeli olarakta görmüyorum. Dogrusu bu

25.03.2005 15:40

o.T.

Simdi sana KAFIR diye itham ettigimi sakin ortaya yansitma.. ALLAH korusun ben kimseyi bu kadar büyük bir suclama ile suclayamam !"ORAYI MEVLA BILIR"..!

25.03.2005 15:42

O zaman...

senin INANCIN tüm ISLAM OTORITERLERINE göre FASIK !!!

Seninle DINI konulari bu cercevde konusmanin ve mulakat etmenin bir anlami yok !

HADISI SÜNNETI kabullenmeyenin DINI FASIK ve EKSIKTIR ! BU BÖYLE BILINE !

25.03.2005 15:43

Bende sirk yok!

igneyi baskasina batirmadan önce cuvaldizi kendine batir. Sizler sirkler deryasinda adeta boguluyorsunuz. Kuran"a sirk: Hadis, Allah"a sirk: Peygamber, Yasayan insana sirk: ölüler.

Kimde sirk varmis bakalim.

LA ILAHE ILALALLAH. Sen bunu bir düsün.

25.03.2005 15:45

AZHAP SÜRESI

Ahzäb
O

32- "Ey Peygamber hanımları! Eğer Allah"tan sakınıyorsanız sizler herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Sözü yumuşak, tatlı bir eda ile söylemeyin ki, kalbinde hastalık bulunan kimse kötü şeyler ümit etmesin, daima ciddi ve ağır başlı söz söyleyin. "

33- "Evlerinizde oturun, ilk cahiliye dönemi kadınlarının açılıp-saçılması gibi açılıp-saçılmayın. Namaz kılın, zekat verin, Allah"a ve Peygamberine itaat edin. Ey ehl-i beyt (Ey Peygamberin ev halkı) şüphesiz Allah sizden pisliği giderip sizi tertemiz yapmak ister. "

34- "Evlerinizde okunan Allah"ın ayetlerini ve hikmeti hatırlayın, şüphesiz Allah latiftir, her şeyden haberdardır. "

25.03.2005 15:46

Allah ve peygamberden tarafindan onay

almamis beseri yaratiklarin kurallarina uymuyorum dogrusu. Cünkü Alin yazisi ile el yazisini pekalada ayirt edebilirim. Sen Kuran"i oku ve Kuran"i okudugun hadisler ile kiyasla bakalim. Sonra görürsün hangisi HAKK hangisi batil.

25.03.2005 15:46

:-) komik duruma düsüyorsun...

Ahzäb
O

32- "Ey Peygamber hanımları! Eğer Allah"tan sakınıyorsanız sizler herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Sözü yumuşak, tatlı bir eda ile söylemeyin ki, kalbinde hastalık bulunan kimse kötü şeyler ümit etmesin, daima ciddi ve ağır başlı söz söyleyin. "

33- "Evlerinizde oturun, ilk cahiliye dönemi kadınlarının açılıp-saçılması gibi açılıp-saçılmayın. Namaz kılın, zekat verin, Allah"a ve Peygamberine itaat edin. Ey ehl-i beyt (Ey Peygamberin ev halkı) şüphesiz Allah sizden pisliği giderip sizi tertemiz yapmak ister. "

34- "Evlerinizde okunan Allah"ın ayetlerini ve hikmeti hatırlayın, şüphesiz Allah latiftir, her şeyden haberdardır. "

25.03.2005 15:47

Tamam aksini iddia eden var mi?

Sen benim yazilarim istersen bir daha gözden gecir. Gercekler "isik" tutan benim. ;-))

25.03.2005 15:49

Ben erkek oglu erkegim,

avradi peygamber ve mahrem cinsel hayati beni ne ilgilendirdi ve ne de ilgilendir. Peygamber"de olsa bir insandir. INSAN ne azi ne fazlasi.

Bunca temmeni emekler
Viz gelir carki felekler
BANA EGILSIN MELEKLER
MADEM KI BEN BIR INSANIM

25.03.2005 15:53

KURANI KERIM: ANAYASA! SÜNNET ise KANUNL

KURANI KERIM: ANAYASA !!! SÜNNET ise KANUNLARI

Imran b. Husayn Radiyallahu Anh´in basindan gecen bu hadise, cok net bir sekilde ortaya koymaktadir ki, Kur´an–i Kerîm tafsilat kitabi degildir. Sünnet, Kur´an´i aciklar ve mücmel olarak gecen hususlari tafsil eder. Kur´an´da emirler ve nehiyler teorik olarak mevcuttur; ama pratikte, uygulamada nasil olacagi, Resulullah´tan ögrenilecektir. Tabir caizse, Kur´an sadece ana caddeleri göstermis, ara yollar Sünnetle belirlenmistir.

Mesela: Allahu Teala Kur´an´da Namaz kiliniz. diye emir buyurdu. Hadis kabul etmeyen bir kimse bu emri nasil yerine getirecek, namazini nasil kilacaktir? Hani namaz hocasi kitaplarinda namaz tarifi yapilirken Sekil–A´da görüldügü gibi seklinde resmedilmis bölümler vardir. Yoksa Kur´an´da da öyle bir bölüm var da, oradan mi ögrenecekler? Aradiklari Sekil–A tabir yerindeyse Resulullah´in Sünnetidir. O, namazi nasil ve hangi sekilde kildiysa, nasil talim ettiyse öyle kilacaksin. Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam da namazi, Cebrail Aleyhisselam´dan aldigi üzere kildi ve ashabina: Beni kilarken gördügünüz gibi namazinizi kiliniz buyurdu. Dolayisiyla namaz kilarken tekbir nasil alinacak, rükuya, secdeye nasil gidilecek, namazin neresinde hangi dualar okunacak, namazdan nasil cikilacak… Tüm bunlari Resulullah´tan ögendik ve öyle yapiyoruz; elhamdülillah.

Kur´an´da namaz, salat diye gecer. Salat ise lügatta dua demektir. Sayet bunun tatbikatini Resulullah´tan almazsak, orada Mevla´nin ne buyurmak istedigini anlamak mümkün olmaz. O zaman salat kelimesinin lügat manasini alarak: Ben zaten dua ediyorum der, sonra da yan gelip yatar ve namaz kilmayiz. Böyle sey olmaz.

Yine Kur´an–i Kerîm´de Kevser suresinde venhar yani kurban kes buyruluyor. Peki, hangi hayvanlardan kurban olur, hangisinden olmaz? Hangi hayvan kac kisi tarafindan kurban edilebilir? Bunlari Kur´an´da bulabilir misin? Bulamazsin; cünkü Kur´an tafsilat kitabi degildir. Bunun izahi icin Resulullah´in aciklamalarina bakacaksin. Zira detayli malumat, Sünnet ve Hadis´tedir. Sayet bu ayeti Resulullah´in Sünnet´ine göre degil de, kafana göre tefsir ve tevil edecek olursan, o zaman tavuk da kurban olur, deve kusu da diye fetva verirsin.

Tabiî bu gibi misaller cogaltilabilir; fakat bizim buradan anlayacagimiz sudur: Resulullah´in Sünnet´ine müracaat etmeye mecburuz. Sayet Sünnet´i, Hadis´i bir kenara birakacak olursak, ne namaz kalir, ne kurban, ne hac ve ne de zekat. Yani kisaca, o zaman ne din kalir, ne de diyanet…

Hadis inkarcilarinin iddia ettigi gibi, eger sadece Kur´an yetseydi, ayrica bir de elci göndermeye ne gerek vardi? Allahu Teala Hira magarasina Kur´an´i indirir ve:
Ey insanlar! İste size Kur´an gönderdim; okuyun ve nasil anliyorsaniz, öylece amel edin. buyururdu. Öyle ya, madem Kur´an yetiyor, onu aciklayacak, ögretecek elciye ne hacet. Herkes kitabi okur, ayetlerden ne anladiysa, nasil yorumladiysa, öylece amel ederdi. Peki, bu durumda dünyadaki müslüman adedince din anlayisi meydana cikmaz miydi? Cünkü biri Ben bu ayeti böyle anladim. der öyle amel eder; digeri de Ben de söyle tevil ediyorum. deyip bir baska türlü amel ederdi. O takdirde bu durum, vahdet dini olan İslam´in hedefledigi temel espriye tamamen aykiri olurdu. Bir bucuk milyar müslüman, bir bucuk milyar din anlayisi cikardi ki, elinsaf!.. Hic öyle sey olur mu Allah askina? Mevla Teala, su koskoca cihansümul bir din olan İslam´i, seytan ve nefsin esiri olan bizlerin anlayisina birakir mi?

Nitekim Allahu Teala, peygamberlerin gönderilis gayesini aciklarken: Biz her peygamberi Allah´in izniyle ancak kendisine itaat edilmesi icin gönderdik. (Nisa, 64) buyurmustur. İste peygamberlerin gönderilme sebebi budur. Her resul, ümmetine ibadet talimi yaptirmis, gelen vahyin tatbikatini bizzat göstermistir. Her ümmet de peygamberine itaatle yükümlüdür. Bir rivayete göre 224.000 peygamber gelmistir; nazil olan kitaplar ise 104 tanedir. Peki, Peygamberin Sünnet´ine ne gerek var, bize Kur´an yeter diyenlerin mantigina göre, kendisine kitap verilmeyen peygamberlerin ümmetleri ne yapacak? Bunlara kitap nazil olmamis ki, Bana kitap yeter. desin ve onu okuyup, onunla amel etsin.

Peygamberinin Sünnet´ini de kabul etmez ve ona uymazsa, geriye ne kaliyor dinsizlikten baska?

25.03.2005 15:54

ZAVALLISIN sadece...

sana KIZAMIYORUM ki !

sana SADECE ACIYORUM su durumda !!!

BU SOHBETIMIZ BURDA BITTI ! CÖPÜLÜGÜNE GERI DÖNEBILIRSIN !!!

25.03.2005 15:57

MERAK EDENLER BURDAN OKUSUN

<a href="redirect.jsp?url=http://www.kuranislami.com/sunnet/risalet_sunnet.html

Bu" target="_blank">http://www.kuranislami.com/sunnet/risalet_sunnet.html

Bu</a> sayfada RISALET ve SÜNNETIN DINIMIZDE GEREKLILIGINI ve OLMAZ ISE OLMAZINI ANLATIYOR !!!!

25.03.2005 16:01

Putperestlik degil de Hak dinini

ögrenmek isteyenlerde burdan okusunlar:

<a href="redirect.jsp?url=http://www.kurandakidin.ne" target="_blank">http://www.kurandakidin.ne</a>

25.03.2005 16:06

BEN SANA ACIYORDUM AMA ARTIK

KIZMAYA BASLADIM. BIR INSANIN BU KADAR GERI ZEKALI OLABILECEGINI AKLIMIN UCUNDAN GECIREMEZDIM DOGRUSU.

Senin hakaratlerin benim icin iltifat niteligindedir.

Benim icinde burda seninle bu sohbetimiz bitti.

Alim ile sohbet incidir, CAHIL ILE SOHBET INCITIR derler.

Sana harcadigim vaktime yazik olmus. Bu kadar emegi bir esege sarfetseydim simdi ona BEYEFENDI derler. Birak insan olmayi BIR ESEK KADAR BILE YOKSUN!

25.03.2005 16:21

senin yaninda ESEKLIK bir MINET !

Ne oldugu belli olmayan MAHLUKAT ! KAFIR degilsin demistim ama bu tutumun tam KAFIRLIK

:-)

25.03.2005 16:26

AHLAK olmali herseyden önce bir INSANDA

...insani insan yapan AHLAK ve EDEPTIR bana göre... hmmmm birde yaptiklariyla melekten üstün ya da en vahsi azgin hayvandan asagilik bir konuma düsebilme &gt&gtkapasitesine sahip kararsiz hücreler toplulugu&lt&lt da denebilir bence O AHLAKSIZLARA EDEPSIZLERE...

25.03.2005 17:06

Senin hic bir zaman erisemeyecegin

bir seyim. Insanlik mertebesine erismis bir Insanim.

Insandan doganlar insan olurlar
HAYVANDAN DOGANLAR HAVYVAN OLUR
Hepside su dünyaya gelirler
ANA HAKTIR SEN BU SIRRA ERDIN MI?

25.03.2005 18:43

Yapma Be Kama :o)

Allah Nerede hz. Muhammed e " Habibim " demis ?..
ve nerede alemleri senin icin yarattim demis ?..

Haci fisch-fisch larin masallarin da mi ?

Kuran da böyle bir hitap yok !..
peki nerede ve nasil demis ?..

akshalil 25.03.2005 22:18

ORDU,Demokrasi, Sivil Toplum ve SERIAT

yazdiklarina bakilirsa,olmasini arzu
ettigimiz türkiye konusunda hemfikiriz; Demokrat,laik,dini ve milliyetci fanatizmden uzak,cemaatitten cok bireyi merkeze alan,sivil bir toplum!

Ama bunun nasil gerceklesecegi ve türkiyenin somut halihazirdaki durumunun tahlili konusunda derin ayrilik mevcut aramizda:

Ordunun böyle bir derdi oldugunu sanmiyorum.ordu du an türkiyenin elit yönetici zümresidir ve bunu da kaybetmemek,toplum üzerindeki hakimiyetini kaybetmemek ordunun temel politikasidir..Bu tasvir ettigin türkiyeye ordunun bekciligi veya sayesinde ulasmak imkani yoktur.. 1930-40 larda ve 50 lerde ordunun politika da bu kadar etkili omus olmasini anlayabilirim,cünkü hilafet rejiminden yeni cikmis oldugu toplum henüz ne sivillikten ne demokrasiden anlardi..

ordunun derdi sadece seriatcilar falan degildir..ordu kendisi gibi düsünmeyen,ve kendi egemenligini tehdit eden herkese ve her düsünceye karsidir: 70 lerde solcu avladi ve üzerinden balyoz gibi gecti,ve hatta 80 lerden sonra dini cemaatlesme ve organize olmayi bizzat belki tesvik bile etmistir..ve simdi de kalkmis bize memeleketin seriat tehlikesi altinda oldugunu söylüyor: Yemezler!!
evet ilkel düsünen,demokrasi ve hosgörüden,sivil toplumdan nasibini alamamais dinciler,seriatcilar yok mu? -var süphesiz! ama ordunun bizi inandirmaya calistigi gibi degil!
dedigim gibi ordunun amaci kendi ayricalikli ve "Kutsal" konumunu korumaktir.. bu ordu liberal cagdas ve demokrat insanlarin da kulagini cok cekmistir! onun icin senin bu orduya bakisin bir tarihsel bir yanilgidir.. ve sen yalniz degilsin,orduya bu gözle bakan onbinlerce insan var tr.de..en yakin arkadaslarimin bile orduyla ilgili bu önyargilarini kirmaya calisiyorum..

akp ye gelince, tabii dört dörtlük demiyorum..ama söyle bir erbakan-sevki yilmaz-sevket kazan-oguzhan asiltürk kelaynak sivrizekalilarini düsündügüm zaman, tayyip-gül-arinc cizgisinde bir iyilesme,kendini yenileme oldugu süphesiz görülüyor..bu iki cizgiyi ayni kefeye koymak ve hic bir degisim yok, "ayni tas ayni hamam" demek, kesinlikle haksizlik ve kötü niyet olur!

P.S Aleviler cumhuriyet tarihinin iki büyük katliamini (Maras ve Sivas) sagci-dinci veya seriatci partiler basta oldugu zaman degil de,cagdas tr.nin bekcisi oldugu söylenen ordunun dostu CHP basta oldugu zaman yasamislardir..ve güvenlik gücleri ve cagdas ordumuz marasta günlerce,sivasta ise saatlerce katliami seyretmekle yetinmistir!

berlinfatih 25.03.2005 23:51

Tek Devlet Tek Ümmet Tek Halife

MÜSLÜMANLARIN BİR TEK DEVLETTE BİRLEŞMELERİ FARZDIR
İslâm ümmeti, diğer insanların dışında tek bir ümmettir. Allahu Teâla bu ümmeti Muhammed"in (sav) nübüvveti ile ve ebedi evrensel İslâm risaleti ile şereflendirmiştir. Allah, bu ümmetin evladlarını İslâm akidesinin birbirine bağladığı kardeşler kıldı. Allahu Teâla şöyle dedi:
"Ancak mü"minler kardeştirler." (Hucurat: 10)
Allahu Teâla mü"minlere bir tek varlıkta yani Hilâfet Devleti varlığında yek vücut olmalarını farz kılmıştır. Resülullah (sav) şöyle dedi:
"İki halifeye (aynı anda) biat edilirse, onlardan sonuncusunu öldürün." (Müslim, K. İmarat, 3444)
Allahu Teâla müslümanlara çeşitli siyasî varlıklar (devletler) içinde parçalanmalarını haram kılmıştır. Resül (sav) şöyle dedi:
"Siz yönetim işinde bir adam üzerinde birleşmiş iken, birisi gelip sizin asanızı kırmak ya da cemaatınızı parçalamak isterse onu öldürün." (Müslim, K. İmarat, 3443)

26.03.2005 00:41

Deme bee! ;-)

Hay senin halifen yagli k..ziga yani yumusak mimbere oturtsunlar ;-))

Halifene selam söyle olur mu :-)
Birazda devlet isleri ile ilgilensin sirf uckurunun pesinden gitmesin ;-))

26.03.2005 02:15

Ben farkli yorumlarim

Kuran ise evrensel insanlik cercevesi ve Sünnet ise Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlamak.....

Bu benim din anlayisimin en kisa özeti

26.03.2005 02:16

Hayir bizler sizlerle kardes degiliz

olamayizda... sizler ise Terörist düsünceleri yönlendiren ve Allahin Jandarmasi sananlarsiniz...

Bizler ise sadece insan ve din olrak Müslümaniz....

6666mahfuz 26.03.2005 03:51

Day of judgement -Mahser günü

Bu sitede cok kisi GB lerinde ne türkceleri, ne almancalari olmadigi görünüyor-)))
Onlar icin bunu yazayim dedim:

INTRODUCTION:
=============

All praise is due to Almighty ALLAH. We praise Him and seek His assistance and forgiveness. We seek refuge with ALLAH from the evils of ourselves and from our sinful deeds. Whosever ALLAH guides, there is none to misguide him; and whosever He leaves astray, none can guide him. I bear witness that there is no god worthy of worship besides ALLAH, and bear witness that Muhammed is His servant and Messenger. May ALLAH bestow His peace and blessing upon Prophet Muhammed, upon his good and pure family, as well as upon all his noble companions and those who follow them in righteousness until the DAY of judgement.

Hajj is one of the finest institutions of Islam that serves a multitute of purposes. It is a demontration of the university of Islam which attracts to it people from all walks of life and from the four coners of the world; it is the largest annual conference of faith where Muslims get to know one another, discuss their common affairs and promote their general welfare; it is the reminder of the Grand Assembly on the Day of Judgement when people will stand equal before the Lord of the worlds (Rabbilaleymin).

Aus The Conduct of the Prophet During Hajj
by Faisal Al-Baadani

Bunu bilin can dostlarim, mahser gününde hiristanyalin ve jahudilerin yarisi cennet`e yarisi cehennem`e gidecek, ve Alhamddullillah Müslüman deyende amellerine göre teraze den sonra yollar ayrilacek...Tövbe eddin, Allah tövbe yi cok sever ve merhamet eder, ins`ALLAH...birbirinizi sevin, sevmegen imanli degildir...Seytan`nin hiylerine uymayin, aramiza girmesin, küfürlen, gönül, kalb kirarak..bilmiyormusunuz...bir kelime insani ölüme götürür, veya cennete..
Bilmiyormussunuzzzzz????

ALLAHIM, bize aci, merhametin bizim üzerimize, biz ne nankörüz, hersey, ama hersey, nimet, rizk, senden geliyor, biz sana nasil sükür edebiliriz, sana layik olan ibadeti nasil sergelesek ..yetersiz.

Bize aklimizi kulanmamizi ve iyi ahlag`a ulastir.

AMIN

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:28 Uhr.