![]() |
nerden kopi yaptin loo
adresi versene biz vermedikmi millet bagirib cagiriyor
|
nerden kopi yaptin loo
adresi versene biz vermedikmi millet bagirib cagiriyor
|
yaw kama benim amerikanin ortadoguda
demokrasi askina durduguna ve oralari isgal ettigine inandigim falan yok..
öyle olsa kuzey kore, cin usw, daha bir sürü yeri isgal etmesi lazimdi.. amerikanin kendi ve israelin stretejik amaclari icin orda.. hem genel olarak demokrasinin siddet ve otoriter yöntemlerle kuruldugu ve isledigi pek görülmüyor..secim sonrasi kurulan schii hükümet ilk is olarak anayasaya seriati koymayi düsünüyormus... iste en güzel örnek tr. degilmi? 80 yildir güya laik ve demokrat yapmaya calisiyor bizi devlet(!) ama kafamiza vura vura.. nafile..daha pek yol aldigimiz yok.. ama benim elstirdigim sey,müslümanlarin bundan yola cikarak tüm batiyi ve demokrasiyi seytan olarak görmesi..herseyi batiya atinca kendi hata ve eksiklerini görmüyorlar.. gerci müslümanlar sunu diyebilir; yahu kardesim biz müslümanlar demokratik yönetim istemiyoruz zorlami!! biz dini bir seriatla yasamaktan memnunuz.. ama ben inanmiyorum buna, islam ülkelerinde tepedeki baski ve ceberrut olmasa cok farkli olur..tabandan halktan aslindan istekler var,ama halk gerek bastirilma,gerek susturulma ile bir nevi kölelestirilmis.. örnegin irandaki mollah biraz kemerleri gevsetsin iran halki ve genclerinde büyük bir talep var yenilesmeye... ortadogudaki müslümanlarin ammerika ve demokrasiyi elstirmekten daha önemli bir amac ve hedefleri olmali: "Kendi diktatörlerini yikmak", amerika o zaman böyle elini kolunu sallaya sallaya desdursuz giremez oralara.. |
muhahahahahahaha
hangi islam ülkesi Seriaat lan yönetiliyorki cogu senin batinin destekledigi kral ve diktatörlerlen yönetiliyor
saddam rejimi seriatlanmi yönetiliyordu yoksam sosyalist bir düsünceyemi sahibti ahhhhh özgürlükkkkk |
8 Mart Dünya Kadinlar Günü.
Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü... Türkiye"deki kadınların yüzde 80"i, "başörtülü" olarak "okuma" ve "çalışma" hakkından mahrum!.. Dünya, "kadına ayırımcılığı" tartışırken, "başörtülü kadın"ın uğradığı haksızlıklar ve ayırımcılıklar, ağza bile alınmıyor!
AK-DER Başkanı Havva Kaplan soruyor: "Başörtüsü de bir kadın hakkı değil mi?".. Özgür-Der Başkanı Hülya Şekerci ise, "Dünya Kadınlar Günü, feministlerin kutladığı bir gün haline geldi" diyor... AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, Sağlık-İş Başkanı Mustafa Başoğlu ve Bem-Bir-Sen Başkanı Mürsel Turbay da, "Asıl savunulması gereken başörtülünün hakkı" dediler. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nde Türkiye"de büyük bir utanç olan başörtüsü yasağının ısrarla devam ettirildiğini ifade eden AK-DER Başkanı Havva Kaplan, "Başörtüsü bir kadın hakkı, bir insan hakkı değil mi?" dedi. Türkiye"de "Başını açmazsan okula alınmazsın, işe alınmazsın..." mantığıyla kadınların tercih yapmaya zorlandığını ifade eden Kaplan, trajik durumu şöyle özetledi: "Eğitim hayatının her kademesinde dışlanan başörtülü öğrenciler ve çalışma hayatında çeşitli mesleklerde görev yapan yüzbinlerce başörtülü bayan, işleri ve başörtüleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmaktadır. Tüm bu uygulamaların sonucunda Türkiye"de başörtülü bayanlar bir birey olarak sahip oldukları bütün temel haklarından; din ve vicdan hürriyeti, ifade özgürlüğü, eğitim hakkı ve çalışma haklarından vazgeçmek zorunda bırakılmakta ve arkasından gelecek olan maddi ve manevi sıkıntılarla yaşamaya çalışmaktadırlar." MUSTAFA BAŞOĞLU: HAKKINI SAVUNMAK GERÇEK ÖZGÜRLÜKÇÜLÜKTÜR Başörtülü kadınların okuma, çalışma, seçilme haklarının anayasaya aykırı bir biçimde ortadan kaldırıldığını vurgulayan Sağlık İşçileri (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nde toplantı yapılmakta, kadın sorunları dile getirilip çözüm aranmakta. Başörtülü kadınlarımızın ve kızlarımızın sorunları görmezden gelinmektedir" dedi. TURBAY: BAŞÖRTÜLÜYE EĞİTİM VE ÇALIŞMA HAKKI VERİLMELİ Türkiye"de kadınların ciddi birtakım özgürlüklerinin olması gerektiğine değinen Memur Sen Konfederasyonu"na bağlı Belediye ve Mahalli Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay ise başörtülü kadınların eğitim haklarının ellerinden alındığına işaret ederek, "Bir taraftan kadınların okuması, bilinçlenmesi, cehaletle mücadele etmesi gerektiğini söyleyeceksiniz, diğer taraftan da okula başörtüsüyle gelen kızların okuma haklarını ellerinden alıp, okula sokmayacaksınız. Başörtüsü, kadınların en doğal haklarından biridir. Ancak kadınlar 21. yüzyılda bile en doğal haklarından mahrum bırakılıyor. Şimdi başörtüsüne karşı olanların çıkıp da kadınların haklarından bahsetmesi ne yaman bir çelişki oluşturacak" şeklinde konuştu. GÜRSOY EROL AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarını gerçekleştirenlerin başörtülü kadınların yaşadığı sorunlara hiç değinmediğini kaydederek, şunları söyledi: "Ülkemizde maalesef olaylar saptırılıyor, farklı alanlara çekiliyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutlayan çevrelerin, başörtülü kadınların haklarını görmezden gelmeleri bir çifte standarttır. Kadınlar arasında başörtülü veya başı açık diye bir ayırımcılık yapılmamalıdır. Maalesef başörtüsü yasağı 8 Mart"ın gündeminde değil. Başörtülü kadınlar da 8 Mart"ta daha fazla seslerini çıkarmalıdırlar. Çünkü başörtülü kadınlarımız kadın hakları boyutunda ciddi bir haksızlığa uğruyorlar." ŞEKERCİ: FEMİNİSTLER BAŞÖRTÜLÜYÜ DIŞLIYOR Özgür-Der Başkanı Hülya Şekerci ise başörtülü kadınlara eğitim ve kamusal alanda büyük haksızlıklar yapıldığını ve kadın haklarını savunan bazı çevrelerin başörtüsü yasağına ideolojik yaklaşarak hiç değinmek istemediğini dile getirdi. Şekerci, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının temelinde işçi, emekçi kadınların sorunları var. Ancak bugün, feministlerin kutladığı bir gün oldu. Feministlerin en çok dile getirdikleri; kamusal ve özel alanda ayırıma karşı olduklarıdır. Ancak kamusal alanda birçok çifte standart görüyoruz. Başörtülü kadınların kamusal alanda çalışmasına izin verilmiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarını gerçekleştiren bu çevreler söylesinler; kamusal alana hangi kıyafetteki kadınlar girebilir ve çalışabilir? Eğer siz gerçekten kadın özgürlüğünü savunuyorsanız, başörtülü kadınların eğitim ve devlet dairelerinde çalışma haklarını savunmalısınız" şeklinde konuştu. |
iste sonucta benimdedigime geliyosun
kurban..
amerika önce kendisi yerlestiriyor basa,sonra isine gelmeyince ülkeye girip indiriyor..bende diyorum halk adam olsun bu tezgaha izin vermesin.. baas demek sosyalist degil arap milliyetciligidir.. üff cehaletinle beni ugrastirma mischko yaw |
Osmanli Zamaninda
Bir yunan bir sirp gidib derdini ve sorununu anlata bilirdi düsünce özgürlügüde vardi.
Sizler vakiti kapatarak düsünce özgürlügüne karsisiniz hemde mahkeme karari olmadan. Sizler 80 senedir batinin bayat örneklerini alarak millete kan kusturanlarsiniz. Daha sol kesimin aydinlari bile Susma Sustukca Sira Sana gelecek diyorlar demokrasiii Ya benim sazimdan calarsin yada seni desifre ederim insan haklari özgür düsünce :=))))))))) |
Secim oldu ve millet
Siialari secti abd bile bundan memnun deyil ozaman birak kim ne yaparsa yapsin
cehalet sende südük gibi akiyor aynen anis gibi kendini beyenmenten baska isin yok looooo |
Wieso Freiheit wenn man die Frauen
V... und auch noch verprügeln kann......
NBe süper Islam dimi..... vaybeeee.... demek 5 vakit namaz 5 vakit sex ve 5 vakit dayak.... Bunlarin dini iste böyle...... Bizim buralarda var ayni manyaklar... her yerde tasliyorum onlari... adamlar din diye manyaklastilar bile.... Selam bile vermiyorlar.. karilari karalara bürünmüs... bir bokada yarasalar.... anlayacagim ama hem tipspizler hem cahiller hemde kendilerini Allah zannediyorlar.... Her kim Islam adina din adina söyledir böyledir derse öyle insandan korkun... öylelerini ben kelimelerle acayip taslarim...... Allahlari bile kurtaramaz |
man kann aber von Koran ausgehend
auch viele Fortschritte machen..
sonucta kuran yazmiyor illah karilarinizi kara carsafa bürüyün,birden cok kari alin veya demokrasiye önem vermeyin allahin kanunlarini bekleyin diye.. kuran bireysel olarak alinmali,yoksa anayasa veya kanun falan degildir kuran |
Genesis
gecenlerde Voxtaydi galiba... bir Beitrag seyrettim... über 1 Stunde.. es ging darum das Paradies ausfindig zu machen und Religionsforschung zu betreiben....
Kurandan, Incilden... hatta diger Resullerden önce bile insanlik Adam un Evanin hikayelerini biliyorlardi ve onlari cok tanrili sistemlerine ilave etmislerdi.... Yani Adem ve havva olayi sadece Kuranda yada Incilde gecen bi olay degil... taaaa ademin kendi zamanindan beri bilinen bir olay...... insanlik zaten o zamanda vardi... bunu Kuranda belirtiyor.... demekki insanlik taaaa o zamandan beri Sümerliler ve diger medeniyetler sayesinde taaa bu zamana kadar derlemis toplamislar... 7 kat gökler tarif ettikleri ayni zamanda zamaninda cennetin bulundugu etrefini 4 nehir yada sularla cevrili olan bölgeye varabilmek icin gidilmesi gereken bir seyahat gerektiriyormus... yani 7 tepeyi gectikten sonra... bulunan bölgeden sonra Ademin cennetine variliyormus...... ki su an Iranda kaliyor o bölge...... Tam incilde ve Kurandada tarif edilen yer...... Tüm bu olaylar ve anlatilimlar... Incilsiz ve Kuransiz bulunp arastirilip tesbit edilen Projelerdi.... ki Sümerlerin ve Iranlarin o süper medeniyet zamanlarindaki Arschivlerinden yararlanmislar.... In Ton gebrannte Schrifte der Symerär und andere zwilisationen weit vor Abraham Moses und den anderen Propheten.... -------------------------------- Bu Belgesel bana bir seyi daha hatirlatti ve sabitlestirdi..... cogu anlatimlari herke s zamanindan beri taniyordu... sadece 1 Allahli dinler bunlarin icerisinde yani olan ve ayni zamandada sabit sekilde kitaplar yeni olan... Kuran, Incil ve diger kutsiyetler.... dahil.... Bunlarin hepsi bir Allahin var oldugunu ve Allahi her zamanda bielnelerin olacagi ve tüm kutsal kitaplarin direk Allahtan degil de CEBRAILIN BIR INSANLARA LÜTFÜ oldugunu bir kez daha anlamis olduk...... Evet Kuran direk Allah tarafindan degil... Cebrail tarafindan insanliga sunulan bir hizmettir..... Vahyii denilmesi Allah katindaki bir yardimci tarafindan yapilan bir hizmet olmasidir.... Cünkü Kuranda cogu yerde geciyor.... Hamd Allaha mahsustur.... rahmandir rahimdir o.. usw.... Hatta Resüller gelmesydiler bile... Allahin bir yaratici bir Urenerjinin varlkigini insanlar zaten anlamisti..... Sadec ezamansal ve ortamsal anlamda tip sekil ve cesit cesit Allahlar edinmistiler.... |
kutsal kitaplardaki cok sey
gilgamesch(sümerler) destaninda yazar bildigim kadariyla..yani kuran,incil ve hatta tevrattan 1000-2000 yil önce!
|
cok cok daha öncelerede dayaniyor
benim anladigim kadariyla, dinler zamanla gelisip su anki halini anlmis.... Kuranin tabiriyle tüm dinler birdir ve ayni ztamandada her kavime bir uyarici yani bir Resül gelmistir aciklamasida dogruluk kazaniyor...
|
peki ..
dinler bir ise..simdi ki dinler mi bir?? sence??
|
himmm..sorunu anladiysam önce arap
sonra harap olayim :-)
|
hadi ordan sen de!
her cuma namazdan sonra dinibütün kardeslerin- arasinda tabii seriatcisi da cabasi-,camiyi terkeden cemaat hemen gösteri alanina gider ve izinsiz gösteri yapar polis killarina bile dokunmaz..türbanli gösterisi olur polis nazikce bayanlarin bagirip cagirip dagilmasini bekler ve müdahele etmez.. ama dün gördük baska görüsten kadinlar gösteri yapinca polisin onlara karsi nasil sertce hayvanlastigini..
bir de kalkip bacimizin türban hakki deyip durma midemi bulandiriyorsu!! |
Hayir kaynak ayni
yani o zamanki Adem havva anlayisi ile su ankide ayni.....
|
Doch doch... cok güzel soru aslinda o.T.
ohne Text
|
Mesela Kuran belki dinlerin en mükemmeli
ve en zengin icerikli olanidir.... ama Hiristiyanlikta, en azindan thomas Incilini baz alirsak aynidir......
Insanoglu ademden bu yana egitilerek dinlerle tanismistir.... Nasil bir cocuk kücüklükten beri egitilerek yetistiriliyorsa... Cebrailde insanlari öyle yetistirdi..... O yüzden bir dini anlamak icin digerinide tanimak sart..... ama elbet Markus Yohanna ve diger sonra insanlarin yazdigi Icillerle degil..... ehli kitap diye adlandirilan eski testament ile |
Barnabas Incili
Sayin Süleyman Hocanin barnabas Incili hakkindaki düsünceleri bence cok cok enteressant.... onun kanaatince öncenden Hiristiyan ve sonra Müslüman olan bir Papazin yazdigi ve HZ. Muhammedi abartili bir sekilde bahsedildigini yaziyor.....
Okumaya cok cok deger... kaldiki Bir Islam Professörünün böyle bir Incilden kusku duymasi bence tam bir uzmanlik olay...... ------ Vatan gazetesinden alinti, Link siehe Ende----- Barnaba İncili gerçek midir? Soru: Barnaba incili, orijinaline uygun mudur? Diğer İndiler arasındaki fark nereden kaynaklanmaktadır? Soru: Barnaba incili, orijinaline uygun mudur? Diğer İndiler arasındaki fark nereden kaynaklanmaktadır? (Onur Esen) Cevap: Barnaba İncili"nin Arapça çevirisini 80-90 yıl önce yayınlayan M. Reşid Rıza, bu İncil"de, Barnaba"dan on yıl sonra vuku bulmuş bir olayın, sanki Barnaba zamanında olmuş gibi anlatıldığını, bu yüzden bu İncil"in doğruluğunun çok kuşkulu olduğunu söylemektedir. Ben de bu İncil"de çok abartılı biçimde Hz. Muhammed"den söz edildiğini gördüm ve bazı Kur"ân ayetlerinin etkisinde yazılmış olduğu kanaatine vardım. Bana göre bu İncil"i, Hıristiyanken Müslüman olmuş bir Hıristiyan papazı, İslâmi bilgilerinin etkisi altında yazıp Barnaba ya nisbet etmiştir. İnsan bu İncil"i okuduğu zaman sanki Hz. İsa"nın hiç mesajı yok, sırf Hz. Muhammed"i ve onun mesajını haber vermek, onun risaletinin alt yapısını hazırlamak için görevlendirildiği izlenimini edinmektedir. Bu doğru olmadığı gibi Kur"ân"a da aykırıdır. Çünkü Kur"ân, Hz. Muhammed"in kitap sahibi olan İbranilere değil, kitap sahibi olmayan Araplara gönderildiğini vurgular. Ayrıca, "Ancak yeryüzünde 30 gerçek Hıristiyan kaldığı zaman Hz. Muhammed"in geleceğini" söylemesi de doğru değildir, Kur"ân"a terstir. Çünkü Kur"ân, kendisini dinleyip Tann mesajı olduğunu kabul eden, bu vahiyler karşısında etkilenip ağlayan Hıristiyan grupların varlığından söz eder, bunları över. Ayrıca kitap ehli içinde dinlerinin mesajına bağlı, Allah"a bağlı insanların ödüllendirileceğini vurgular (Âl-i İmran: 113-114 bak). Şimdi bu tür insanların sayısı nasıl 30 ile sınırlandırılır? Ülkesine hicret eden Müslümanları korumuş olan Habeş Kralı ve çevresindeki papazlar da bu iyi niyetli Hıristiyanlardandır Bütün bu kanıtlar karşısında Barnaba İncili"nin, Müslüman olmuş bir Hıristiyan uzmanı tarafından tertip edildiği kanaatindeyim. Alacakların zekâtı nasıl verilir? Para yatırdığı finans kurumunun iflası sonunda birkaç yıl parasını alamayan Emekli Dz. Kd. Astsubay H. Mustafa Yılmaz, şimdi ödenmeye başlanan parasının geçmiş yıllara ait zekâtlarını nasıl vermesi gerektiğini soruyor. Paranızı aldığınızda 40"ta birini, geçmiş yıllarınkini de hesap ederek zekât verirsiniz. Mesela 10 milyar liranızın 40"ta 1"ini 1. yılın, kalanın 40"ta 1"ini 2. yılın, kalanın 40"ta 1"ini 3. yılın, kalanın 40"ta 1"ini 4. yılın, kalanın 40"ta 1"ini 5. yılın, kalanın 40"ta 1"ini 6. yılın zekâta olarak verir, borcunuzu ödersiniz. ---------- Alinti Ende ---------- Link <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29 " target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29 </a> |
das denke ich auch
das alte Testament ist ausschlaggebend... darauf wollte ich auch hinaus.
|
ich meinte eigentlich..
das heute das v.a. das Christentum nicht mehr das ist, was es mal war... darauf wollte ich hinaus
|
OK...:) o.T.
ohne Text
|
darüber habe ich gelesen...
Die wahre christliche Offenbarung steht also nicht mit dem Islam im Widerspruch , sondern wird durch das Barnabasevangelium bestätigt. ich habe davon gehört und das Barnabasevangelium bzw. die deutsche Fassung bestellt.. ES IST HOCHINTERESSANT! Die deutsche Herausgabe dieses Textes wurde von einem zum Islam konvertierten deutschen Ehepaar unternommen.
|
Ölüler dirilirkren
Yüz sene evvel hic birimiz bu dünyada yoktuk. Yüz sene sonra da hicbirimiz bu dünyada olmyacagiz.
Efendim! Nerde mi olacagiz? Yüz sene evvel neredeydikse, yüz sene sora da orada bulunacagiz. Cansiz cisim vardir, hayatsiz cisim yoktur. Tohumlar, cekirdekler, yumurtalar hem ölü hem diridir. Kayisi cekirdegi kalin bir tabut icinde yatiyor… Yumurta beyaz kefenini gimis ölü… Cekirdegi topraga gömsen dirilir, yumurtatan civciv cikabilir. Ölüm haliyle, dirilik halini bir seyde bulunduran Allah, Tabutta ki ölüde de ölüm haliyle dirilik halini ayni anda bulundurur. Tabuttaki insan dünya yönünden ölü, ahiret yönünden diri… Tabuttaki cenaze ölü fakat hayattadir. Yolculuga cikmis. Dünya serinden ahirete gidiyor. Her yolcunun bir cantasi olur, ey ahiret yolcusu, senin cantan da neyin vardir? Insanlar iki nehir gibi akiyor, iyiler ve kötüler. Her nehrin varacagi bir menzil vardir. Iyiler nehri cennet deryasina kötüler de cehennem kuyusuna dökülecektir. Dünyada birbirine zit insanlarin olmasi gösteriyor ki ahirette de cennetle cehennem gibi birbirine zit iki mezil vardir. Yer yüzü bir ziyafet sofrasidir yeyip icip sükredenle nankörlük eden ayni olmamalidir. Yer yüzü bir saraydir sarayin sultanina itaat edenle etmeyen esit olamaz! Zerrece hayir, zerrece $er karsiligini bulacaktir, cünkü Allah Adl-i mutlaktir! Mahkemelere iyiler de, kötüler de gider. Iyiler hak ister, kötüler kendini mudafa eder, adalet ya tecelli eder veya etmez… Bir de mezarliklara gidin, orada da iyileri, kötüleri bulacaksiniz. Demek ki, onlar da mahkemeye gitmis, muhakeme olacaklar. Gizli acik her günahin hesebini verecekler. Ha mezarlik ha patetes tarlasi fark etmez! Pateteslere hayat veren Allah mezardakilere de hayat verir, hayatlarinin hesabini sorar. Cünkü hicbir sey basibos degildir. |
Hamd
Bizim âyetlerimize öyle kimseler iman eder ki, onlarla kendilerine öğüt verildiği zaman secdelere kapanırlar ve Rablerine “hamd“ ile tesbih ederler de büyüklük taslamazlar.32: 15
Namazlarimizin her rekatinda Fatiha Suresi’ni okuyoruz. Hamdle basliyoruz. Miracimizin basindan sonuna dek hamd halinde bulunma muradimiz icin hamd ediyoruz: Rahmân ve Rahîm olan Allah"ın ismiyle.“Hamd” o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim,O, din gününün maliki Allah"ın. 1:1-4 Inananlarin miraci olan namazin her bir rekatinda, hamd ile baslayan bu sureyi okumak esas kilindi.Evet, bizler hamd ediyoruz. Peygamberler hamd ettiler. Gecmis ümmetler ve dünya son bulana kadar bütün inananlar hamd edecekler. Sahi, hamd ne demek? Bu birkac harflik kelimenin sakladigi tilsim ne? “Hamd, derin bir saygi ve sükran duygusu ile övmektir” diyor sözlükler. Dogru, inanan kul baska ne yapabilir ki? Ne yapabilir?.. Kendi varligimizdan bütün kainata kadar her seyin sahibi O degil mi? ibadetlerimizin, iyiliklerimizin yaraticisi O degil mi? Sinirsiz-sonsuz bir kudret ve rahmet kusatiyor her yani. Kullugumuzun farkina variyoruz; bu kullukta hürriyetin uclarina variyoruz. Ve hamd ediyoruz; hamd ederek kainattaki bütün varlikların ortak duasina katiliyoruz. Sen, ölümsüz ve daima diri olan Allah"a güvenip dayan. O"nu "hamd" ile tesbih et. Kullarının günahlarından haberdar olarak O yeter.25:58 Biliyoruz, hissediyoruz; yerde ve gökte yapilan, yapilmakta olan, yapilabilecek olan bütün hamdler sadece O"na mahsus. O’na; Allah’a, Sevgililer Sevgilisi’ne... “Hamd”, o Allah"ındır ki göklerde ne var, yerde ne varsa hep O"nundur. Ahirette de "hamd" O"nundur. O hüküm ve himet sahibidir, herşeyden haberdardır.34:1 O varken, gercek övgüye layik baska kim olabilir? Ve bütün ibadetlerin, iyiliklerin en büyük amaci, bir anlamda hamd manasini gerceklestirmek icin degilmidir? Hamd ediyoruz. Hamd, O’nun en cok sevdigi sözlerden biri. İşte O, Allah"tır. O"ndan başka tanrı yoktur. Önünde de, sonunda da “hamd” O"nundur, hüküm O"nundur. Ve ancak O"na döndürüleceksiniz.28:70 Ve şöyle de: "Hamd," Allah"a mahsustur. O, âyetlerini size gösterecek, siz de onları görüp tanıyacaksınız. Rabbin, yaptıklarınızdan habersiz değildir.27:93 |
Ja aber es ist nicht echt....
Der Barnabas Biebel ist auch im Wiederspruch zum Kuran......, zwar hört sich alles recht Lustig und gut an, aber es beinhaltet nicht die Lehre von Resül Jesus.....
anlatabiliyormuyum...... Kuran su an Orijinaliyle var..... ama onu Orijinal haliyle anlamadiktan sonra zerre kadar faydasi olmaz..... Icilinde eski testamenti haric Orijinalligi yok..... Tüm insanlik dinleri kullanarak diger insanlarin üzerine hakim olmaya calisiyorlar..... Hele hele Vahabiler yani Islam Terörünün kuruculari.... yani Islam su anki haliyle Islam degildir.... barnabas Icilide su anki haliyle Incil degildir.... Reiss dich bloss nicht in solche einen Irrtum rein |
Güzel sözler
asli Sünnetullahtir.... yani Allahin sisteminin adi.....
Sen bu cercevede Kurani okuyup yorumlayacaksin, hayati teknigi arastirip gelistireceksin ve ölümü tadacaksin... ölüm yok... sadece tadmak var...... yani hayat devam ediyor.... ve edecekte, cünkü Sünnetullahta ölüm yok........ sadece Transformasyon..... Formänderung....... Cennet cehennem mecazi kelimelerdir.... ich stelle mir den Paradies ohne rückenshmerzen und änhlichen vor... mehr brauche ich ehrlich gesagt nicht..... ein Leben ohne schmerzen und vielleicht auch ein guten Job im Jenseits.... was will der mensch mehr.... Süleyman Atese göre... ölümden sonrada is hayati devam edecek, ama zevk veren bir hayat olacak..... keine Ahnung, das alles ist viel zu komplex.... |
Evet Hamd yani övmek ve övümek
Alemlerin yaraticisi Allaha mahsustur.....
|
Bugün camide(heilbronda)
Lahamacun,colaturka partimiz var..
daha sonra cecen lider masshadovun ölümünü potesto edecez.. rus bayragini yirtip putin kuklasi yakacaz.. |
Fälschung
ja... bzw. ich habe es noch nicht in den Händen ich weiss daher noch nicht damit "umzugehen". Aber komischerweise enthält es "vorwiegend" islamisches Gedankengut.. obwohl natürlich auch Widersprüche zum Kuran vorhanden sind. Wäre schön, wenn es echt wäre... Dann hätten Christen und Moslems eine etwa gleiche Basis.. und vieeeeeeeeeel mehr Verständnis füreinander.. aber nur vielleicht.. möglicherweise hat die Kirche versucht, das wahre Evangelium vor der Öffentlichkeit zu verbergen.. kann ja sein..
|
EBENIZIN DONUNU YAKIN...
TÖBE TÖBE YA...
|
Yahu ya PROVAKATÖRSÜN,
..ki nikinden belli... yada tam kasarli bir SAFTORIKSIN...
|
UFOS .. Ausserirdische und Co :D
gibt´s die?? und wenn ja.. was steht im Islam darüber???????? Will ich wissen!!!
|
ama hangi ufo
müslüman olanlar mi, hristiyan mi yoksa satanistlermi?
tek bir cesit ufo yok ki! cinleri sorsan ben cevaplayacaktim,onlar benim alanima girer..ama ufo konusuna baskasi cevap versin.. |
yani bizim
dinimizde.. islam da.. Galaxy de tek biz mi variz????
|
zur Verdeutlichung
bzw. Hervorhebung Genesis ist Teil des Alten Testaments..
|
Neinnnnn.... das gab es schon vorher
onu belirtmek istedim..... Geneisis olayi alter Testamentle ortaya cikmadi..... mvcut olan Genesis anlatimini Vahyii araciliyla dogrulatmis oldu... zaten Genesiste olan gercekleri anlaiyordu....
Buradan anlasiliyorki, Adem war nicht der erste Mensch... Adem ilk kamil olan insandi.... ve digerleride yillar sonra onun hikayesini Arscivlemis olsa gerek.... yada ademden sonra gelen Resüllerde sözlü olarak anlatmislarda olabilirler.... ve cok cok daha sonra alter Testament sahibi Resüller gelince Vahyii kitap halinde tutanak tutulmus..... Also alles begann viel viel früher |
Unddddd ???? was bringt euch das ??? o.T
ohne Text
|
Ufo falan gecmezki Kuranda
ama görünmeyen varliklarin yani diger bir sekilde enerji Formlarinin varligi bellidir....
Ama Milyarlarca Galaxilerin var oldugu evrende, kimse sadece vucutsal yaratik, yada toprak yaratigi olarak, bizim oldugumuzu söyleyemez..... bu akla mantiga hemde Sünnetullaha aykiridir... Mutlaka bir yerde degisik degisik yaratiklar vardir..... ayni Allahin varligi gibi... kesin vardir..... |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 13:53 Uhr. |