Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   isid vs pkk (http://localhost/forum/showthread.php?t=12487)

Man_Bey 20.10.2014 09:40

kobanide esit olmayan savas devam ediyor.

son gunlerde abd tarafindan 138 bomba atildi isid mevzilerine. pkk-pydye ucaklar dolu silah gönderiliyor ama isid hala püskürtülemedi.

dünyanin en güclü ülkeleri ile dünyanin en cani ve serefsiz terör örgütü birlesip isid bitirmeye calismasini takip ediyoruz.

bu durum cok düsündürücü.... acaba isid gercekten medyadaki gösterdikleri gibi kötü mü???

isid simdiye kadar cocuk, kadin ve sivil öldürmedi. sadece ordu, ajan ve teröristler öldürüyor.

medyalara inanmamak gerekir bu isid ne? kim? niye bunlari yapiyor? arastirmak gerekiyor....

Man_Bey 20.10.2014 12:25

türkiye toplam 700 milyon tl insani yardim yaptigi kobani (suriye) mültecilerine pkk-pyd propagandasi yalanliyor.

arkadaslar bu hain eli kanli teröristlerin yeni propagandasina karsi tutumunuz cok önemli.

kobaniden su ana kadar 192.000 mülteciyi misafir ettik. herkese gida ve hijyen malzemesi temin ediyoruz. barinma imkani saglaniyor ve 3 ögün yemek verilmekte. bunlari görmek istemeyenler ve inkar edenler insan düsmanidir ve insanliktan yoksundur.

Tur1 20.10.2014 21:59

IŞİD, Irak ordusuna ait kamuflaj giyip Iraklı komutanı ve çocuğunu evinden aldı. Daha sonra da baba oğula kendi mezarlarını kazdırdı.
Video:
http://video.haberturk.com/haber/vid...azdirdi/127350

SevtapTuran 20.10.2014 22:15

Zitat:

Zitat von Tur1 (Beitrag 2096038)
IŞİD, Irak ordusuna ait kamuflaj giyip Iraklı komutanı ve çocuğunu evinden aldı. Daha sonra da baba oğula kendi mezarlarını kazdırdı.
Video:
http://video.haberturk.com/haber/vid...azdirdi/127350

Kafama girmiyor , nasil Bir müslüman bunu müslümana yapar?:(

Tur1 20.10.2014 22:22

ISID bu aksam saatlerinde PKK/YPG'ye ait mühimmat deposunu vurdu.

http://www.iha.com.tr/haber-isid-ypg...-vurdu-402477/

Man_Bey 20.10.2014 22:35

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2096041)
Kafama girmiyor , nasil Bir müslüman bunu müslümana yapar?:(

sevtap asil irak komutani bunlara iskence yaptiginda bunlari düsünmeliydi.

ben bu yaptiklarini dogru bulmuyorum hele cocugun hic sucu yok. ama yillarca iskence yapan komutan ölümü hakketmistir.

yillarca agir iskence görmüs insanlarin böyle eylem yapmalarini ben büyük sorun olarak görüyorum ama bu iskenceler yapilirken bizler susmadikmi???

Man_Bey 20.10.2014 22:39

Zitat:

Zitat von Tur1 (Beitrag 2096045)

pkk ile tüm batili emperyalistler birlesmis halde isid'e savas actiklari halde durduramiyorlar.

bu bombalarin yarisini pkk'ya atsaydi abd simdi pkk diye bir sey kalmazdi.

yigidi öldür ama hakkini yeme. bu isid'liler gercekten yürekli savascilarmis.

SevtapTuran 21.10.2014 00:01

Zitat:

Zitat von Man_Bey (Beitrag 2096049)
sevtap asil irak komutani bunlara iskence yaptiginda bunlari düsünmeliydi.

ben bu yaptiklarini dogru bulmuyorum hele cocugun hic sucu yok. ama yillarca iskence yapan komutan ölümü hakketmistir.

yillarca agir iskence görmüs insanlarin böyle eylem yapmalarini ben büyük sorun olarak görüyorum ama bu iskenceler yapilirken bizler susmadikmi???

Ama Bir gün bu cember kirilmasi gerekmezmi? Osmanli parcalani begri bu bölgede kan akiyor; ya afganlar sovyetlerle, ya Iran , irakla simdi Irak suriye, Gaza baktilar bitmiyor kökleri simdide suni sii diye birbirlerini kiriyorlar.sonrada o öldürenlerin arkada kalani intikam icin ugrasacak. Dünyanin en kötü duygusu cocugun ölmesi. Allahim dilerim durdurur orda Akan kanlari. Gerci petrolkuyulari kurumadikca,akan kanlar dinmez

Man_Bey 21.10.2014 12:22

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2096064)
Ama Bir gün bu cember kirilmasi gerekmezmi? Osmanli parcalani begri bu bölgede kan akiyor; ya afganlar sovyetlerle, ya Iran , irakla simdi Irak suriye, Gaza baktilar bitmiyor kökleri simdide suni sii diye birbirlerini kiriyorlar.sonrada o öldürenlerin arkada kalani intikam icin ugrasacak. Dünyanin en kötü duygusu cocugun ölmesi. Allahim dilerim durdurur orda Akan kanlari. Gerci petrolkuyulari kurumadikca,akan kanlar dinmez

tabiki bu cemberi kirmamiz gerekir.

onun icin suriyedeki mültecileri yalniz birakmadik. onlari ülkemizde misafir etmesek esedin iskencesine maruz kalsalar yillar sonra yeni bir terör örgütü olusurdu.

keske iraktaki sünnileride koruyabilseydik. simdi isid dieye bir örgüt olmazdi.

21.10.2014 22:53

es gibt kein vs, also kein entweder oder, es gibt nur eins: nieder mit Beiden !!!!!

Man_Bey 22.10.2014 10:46

kürtce bilmiyorum diyene pkk-pyd neler yapiyormus:

Olay, saat 22.30 sularında E-24 Uluslararası Karayolu Cizre Belediyesi mevkiinde meydana geldi. Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarından çıkan yüzleri maskeli bir grup gösterici, yola barikatlar kurup yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptı. Göstericiler bu esnada Şırnak istikametinden gelen ve Şırnak Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanı Doğan Altınok'a ait 35 EL 681 plakalı otomobili durdurup kimlik kontrolü yapmak istedi ancak sürücünün 'Kürtçe bilmiyorum' demesi üzerine göstericiler önce aracın camlarını kırdı, ardından da araca molotof kokteyli atarak aracı ateşe verdi. Sürücü yanan araçtan karşı sokağa kaçarak kurtuldu. Göstericiler polis ekipleri gelmeden ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Yanan araca itfaiye ekipleri köpüklü su ile müdahale edip söndürürken, otomobil kullanılmaz hale geldi.

Bosphorus_ 22.10.2014 11:14

Zitat:

Zitat von Tur1 (Beitrag 2096045)

Muhimmat deposu degil galiba, muhimmat deposu olsaydi art arda patlamalar olurdu. Bomba yuklu aracla YPG/PKK'nin icinde patlatildi.

PKK/YPG'nin televizyonlara bu patlamayla ilgili verecegi kayip demeci ''patlamada hic YPG'li savasci olmedi,bu patlamada 100000 ISID'li olduruldu'' :))) yahu patlamayi gerceklestiren zaten ISID. Ben bu YPG denilen zibidilerin yalan dolan propagandasini ....

Gecenlerde de bir sitede taa 2013'ten kalan FSA ile Suriye ordusu arasindaki catismadan bir kareyi ''YPG ISID'lileri havaya ucuruyor'' seklinde yutturmaya calismislardi, millet yemedi direkt 2013'un o videosunu gosterdiler adama, makara oldu :)) abd olmasa Kobani coktan ISID'in olmustu, 160 hava saldirisi az degil.

Man_Bey 23.10.2014 17:22

Erdoğan: Batı'nın derdi insan değil petrol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Letonya'da öğrencilere hitap etti. Batı'nın Suriye ve Irak'ta yaşanan trajedi karşısında sessiz kalarak, son dönemde Kobani üzerinde yoğunlaşmalarını eleştiren Erdoğan, "Bunların derdi insan değil, petrol" dedi.

Man_Bey 24.10.2014 11:15

ISID bombalanarak biraktigi tepeleri yine eline gecirdi. mürsitpinar sinir kapisi yariya kadar ISIDin eline gecti.

pesmergeler hala yola cikmadigi icin kobaniye gecisleri zor olacak. ISID sinir kapisini tamamiyla eline gecirirse sadece hava koridoru ile yardima gidebilecekler.

bu pesmergeler neyi bekliyor??? niye hala kobaniye yardima gitmediler???

Billy73 24.10.2014 13:23

eh demek fsa ordusu 1200 asker kobaniye 24 saat icinde göndermis olacaklarmis, asli varsa.

he su pesmergalar. simdi saysisi 200 müydü yoksa 300 mü? - yani biraz az degilmi zaten? herneyse pesmergalar zaten erdoganin fikiriydi. söylüyorya obamadan gelmedi, benden geldi diye.

önce diyo, biz pkk´ya yardim etmeyiz diyor, sonra pesmerga gönderecegiz diyor, bide kendim bunu istedim diyor. - yani demek istedigi, arkadaslar, tama baski altinda bunu yaptirdim, ama en azindan kendi idaremle yapmisim gibi gösteriyorum. yani bir taraftan one minute gibi bir sey oluyor. yani gururmuzu kaybetmedik.

mosuldan ne haber var? orasi esasindan dahada stratejik bir yer cünkü petrol var. duyduguma göre mosul halki isidi cok seviyormus onun icin oranda yapilcak birsey yok gibi görünüyor. - ama gelecek belli olmaz.

ama büyük sinema erdonun yaptigi. "one minute pesmergalari" cok enteresan. orda ypg´ye yardim etmiycekte peki o zaman ne yapcak?

bunlar güzel mantik fail´ler.

Billy73 24.10.2014 13:30

ya okudum, bizim al nusra yine isid´den ayrilmis. yani diyorki al nusraci, isidliler bizi dinsizlerden daha cok öldürüyor, cünkü biz dinden sapmisiz diye.

onun icin iside yardim etmeyecegiz, ama savas´da yapmayacagiz, cünkü amerikayi güclendirmek istermiyoruz, diyor.

duruma bak, al qaida, al nusra, ortadogu sartlarinda neredeyse liberal oldu, isidlen kiyaslaninca.

al nusra´da kobaniye yardima gelmeyi düsünüyormus. vay canina kobani bu aralarda cok seviliyor. en iyisi baskent ilan edelim.

Man_Bey 24.10.2014 13:31

Zitat:

Zitat von Billy73 (Beitrag 2096442)
eh demek fsa ordusu 1200 asker kobaniye 24 saat icinde göndermis olacaklarmis, asli varsa.

he su pesmergalar. simdi saysisi 200 müydü yoksa 300 mü? - yani biraz az degilmi zaten? herneyse pesmergalar zaten erdoganin fikiriydi. söylüyorya obamadan gelmedi, benden geldi diye.

önce diyo, biz pkk´ya yardim etmeyiz diyor, sonra pesmerga gönderecegiz diyor, bide kendim bunu istedim diyor. - yani demek istedigi, arkadaslar, tama baski altinda bunu yaptirdim, ama en azindan kendi idaremle yapmisim gibi gösteriyorum. yani bir taraftan one minute gibi bir sey oluyor. yani gururmuzu kaybetmedik.

mosuldan ne haber var? orasi esasindan dahada stratejik bir yer cünkü petrol var. duyduguma göre mosul halki isidi cok seviyormus onun icin oranda yapilcak birsey yok gibi görünüyor. - ama gelecek belli olmaz.

ama büyük sinema erdonun yaptigi. "one minute pesmergalari" cok enteresan. orda ypg´ye yardim etmiycekte peki o zaman ne yapcak?

bunlar güzel mantik fail´ler.

pesmerge sayisini 150'ye indirdiler. zorunlu kobaniye gönderemedikleri icin sayisini mesut barzani belirleyemiyor. korktuklari icinde hala kobaniye gitmediler.

pesmergeler ve mesut barzani yönetimi türkiyenin destekledigi olusum ve kuzey irak aldigi petrolün 20% türkiyeye pay veriyor. kobaniyi pesmergeler alirsa oradanda 20% gelir olacak.

biraz stratejik düsünün. pkk-pyd kazanirsa petrolü abd ve batiya verecek.

Man_Bey 24.10.2014 13:34

Zitat:

Zitat von Billy73 (Beitrag 2096443)
ya okudum, bizim al nusra yine isid´den ayrilmis. yani diyorki al nusraci, isidliler bizi dinsizlerden daha cok öldürüyor, cünkü biz dinden sapmisiz diye.

onun icin iside yardim etmiyegiz, ama savasda yapayacagiz, cünkü amerikayi güclendirmek istermiyoruz, diyor.

duruma bak, al qaida, al nusra, orta dogu sartlarinda nerdeyse liberal oldu, isidlen kiyaslanincan.

al nusra´da kobaniye yardim gelmeyi düsünüyormus. vay canina kobani bu aralarda cok seviliyor. en iyisi baskent ilan edelim.

cahilsin billy,

kobani ve ordaki pkk teröristleri bati icin önemli degil. onlar sadece oradaki petrolü kaybetmek istemiyor.

senin gibi egitimsizlerde bu oyunlara kaniyor ve propaganda yapiyor.

sivil kalmayan kobani hakkinda bu kadar yazarken bir kelimeyle yillardir hunharca suriyede öldürülenlere bir sey söyleyemiyorsun.

pkk-pyd daha düne kadar esed ile beraber cocuk, kadin ve sivil katlediyordu.

Man_Bey 24.10.2014 16:43

kobani'de teröristler ölüyor diye aglayip yardim cigliklari atanlar, suriyede hala cocuklar katledilmesine niye ses cikarip yardim edelim demiyor???

suriyede kefen bulamadiklari icin cesetleri naylon torbalara koymaya basladilar.

Billy73 24.10.2014 18:23

erdo yine oriental dans yapmaya devam ediyor. herkese, evet, fsa kobane gelcek diyor. ypg, ama, yok diyor. ypg, biz istemiyoruz diyor. erdo yine ortaligi karistiriyor. mantiga katliam devam ediyor. ama bunun icin seviyoruz erdoy´u. apo abiden ne haber var? - en sonunda adamcagizin sekreterleride geliyor. ne cekti be adam. kagit isi insani delirtebiliyor. keske benimde sekreterim olsaydi, acaba napiyim?

Man_Bey 25.10.2014 21:24

ISIDin ele gecirdigi stratejik tir seir tepsini amerikanin bombalamasiyla pkk-pyd ele gecirmisti.

ama bu uzun sürmedi o tepeyi yine ISID ele gecirdi.

PKK-PYD caresiz kaldi. türkiye'nin dayattigi pesmergeleri ve ÖSO ordusunu kabul etmek zorunda kalacak.

Man_Bey 27.10.2014 09:24

emperyalist amerikanin kuklasi pkk-pyd ve tüm batili ülkeler birlesip 1000 kisilik ISIDi durduramiyor.

ISIDi sevmem ama PKK komsum olacagina ISID olsun.

Kuel_kedisi 27.10.2014 09:42

isid

Kadinlariniza el uzatirken, pazarlara cikarirkende bunu söyleyebilirseniz.... Insallah temmeniniz kabul olur diyelim.

Man_Bey 27.10.2014 09:47

Zitat:

Zitat von Kuel_kedisi (Beitrag 2096797)
Kadinlariniza el uzatirken, pazarlara cikarirkende bunu söyleyebilirseniz.... Insallah temmeniniz kabul olur diyelim.

pkk silahsiz insanlari öldürürken susup elinde hicbir delil olmadan ISIDi karalamaya calisman pek bilgili olmadigini gösteriyor.

ISID cocuk, kadin ve sivil öldürmüyor.

PKK ise cocuk, kadin ve sivili öldürmekten kacinmiyor.

Kuel_kedisi 27.10.2014 10:03

kötü birsey

demedim, sadece dilegin kabul olur insallah dedim... SAYIN COK BILGILI, ZEKI INSAN.
evet cahilligimi bagislayin, ISIDde, PKKde ilkkez simdi okuyorum..sayenizde ISIDin destekliyicilerinin ne KADAR KÜLTÜRLÜ, BILINCLI ve bariscil olduklarinida ögreniyorum... cok merci..

Kuel_kedisi 27.10.2014 10:05

Bravo

Evet ISID önüne geleni öldürüyor... HAYRANLIK duyulacak IKI AYAKLI yaratiklar COK HAKLISINIZ.

Zitat:

Zitat von Man_Bey (Beitrag 2096799)
pkk silahsiz insanlari öldürürken susup elinde hicbir delil olmadan ISIDi karalamaya calisman pek bilgili olmadigini gösteriyor.

ISID cocuk, kadin ve sivil öldürmüyor.

PKK ise cocuk, kadin ve sivili öldürmekten kacinmiyor.

27.10.2014 10:53

Zitat:

Zitat von Man_Bey (Beitrag 2096792)
emperyalist amerikanin kuklasi pkk-pyd ve tüm batili ülkeler birlesip 1000 kisilik ISIDi durduramiyor.

@Man_Bey

bu konuda sana asla katilmiyorum,
ISID komsumda olmasin baska birseyde olmasin, Nokta, Punkt, Dot !!! ....... :):):)

27.10.2014 11:23

Zitat:

@manbey

simdi tam sacmaladin haaaaa !!!!!!!!

:D

27.10.2014 11:31

Zitat:

Zitat:

.............

bu bize senin ISID taraftari oldunu gösteriyor !!!!!!!!!!!

simdi gelde inkar et hadi !!!!!!!!!!!

ama kirvirmadan mümkünse tabi.

27.10.2014 11:36

Zitat:

Zitat:

ben buna gizli propaganda derim yav !!

:D:D anlamadi sanma, karsindaki cocuk degil,
gidigidi etde güldür beni yerindedir :D:D

Man_Bey 27.10.2014 11:51

Zitat:

Zitat von Kuel_kedisi (Beitrag 2096800)
demedim, sadece dilegin kabul olur insallah dedim... SAYIN COK BILGILI, ZEKI INSAN.
evet cahilligimi bagislayin, ISIDde, PKKde ilkkez simdi okuyorum..sayenizde ISIDin destekliyicilerinin ne KADAR KÜLTÜRLÜ, BILINCLI ve bariscil olduklarinida ögreniyorum... cok merci..

ISID önüne gelen teröristi öldürüyor.

PKK önüne gelen cocuk, kadin ve sivili sinsice öldürüyor.

ARADAKI BÜYÜK FARKI GÖREBILIYORMUSUN???

Man_Bey 27.10.2014 11:52

Zitat:

Zitat von Beyazguel60 (Beitrag 2096806)

@Man_Bey

bu konuda sana asla katilmiyorum,
ISID komsumda olmasin baska birseyde olmasin, Nokta, Punkt, Dot !!! ....... :):):)

PKK komsun olacagima ISIDi tercih ederim dedim.

sen buna katilmadigina göre ISID komsun olacagina PKK olsun diyorsun.

kusura bakma ama ben bebekleri, cocuklari, kadinlari ve sivilleri sinsice katleden örgütü komsu olarak istemiyorum.

Man_Bey 27.10.2014 11:58

Zitat:

Zitat von huhusanane (Beitrag 2096817)
.............

bu bize senin ISID taraftari oldunu gösteriyor !!!!!!!!!!!

simdi gelde inkar et hadi !!!!!!!!!!!

ama kirvirmadan mümkünse tabi.

ben ISID taraftari degilim.

ehven-i ser derim buna.

iki serden en az zararlisini tercih ediyorum.

iki teröristten birini tercih etmek mecburiyetinden dolayi daha az zararli ve cocuk, kadin ve sivil öldürmeyeni tercih ediyorum.

keske özgür suriye halki komsumuz olsa ve PKK-ISID teröristleri hic sinir komsumuz olmasa.

27.10.2014 12:02

Zitat:

Zitat von Man_Bey (Beitrag 2096821)
PKK komsun olacagima ISIDi tercih ederim dedim.

sen buna katilmadigina göre ISID komsun olacagina PKK olsun diyorsun.

kusura bakma ama ben bebekleri, cocuklari, kadinlari ve sivilleri sinsice katleden örgütü komsu olarak istemiyorum.

Hayda, bu simdi nerden cikti ki ???
Ben PKK ile ilgili hic birsey yazmadim diye bunumu sen anliyorsun bundan ???
Hayir, tabikide PKK ve ISID ikiside komsu ne olmasin bana, bukadar kolay bu olay ;););)
Ben sadece komsu konusuyla aklakali bir cevap yazdim hepsi bu.........
Ikisinide tercih etmiyorum ben !!!

Kuel_kedisi 27.10.2014 12:08

sakami bu?:))

Su anda bu yazdigina kendin inaniyormusun? yani nerdeyse KOBANE... yerine ISIDe üzülecem...
ISID teröristleri kaldirmak icinmi AKP tarafindan kuruldu, desteklendi, silahlandirildi diyorsunuz yani öylemi?
Desenize öyleyse Türkiye'deki teröristlere karsi kullanilamayacaklar.
Her iki tarafta öldürüyor diyorsunuz ama, bir taraf daha iyi öldürüyor diyorsun... yazik size gercekten.
neyse umarim size ISIDle komsuluk yapmak nasip olur öyleyse.

Zitat:

Zitat von Man_Bey (Beitrag 2096820)
ISID önüne gelen teröristi öldürüyor.

PKK önüne gelen cocuk, kadin ve sivili sinsice öldürüyor.

ARADAKI BÜYÜK FARKI GÖREBILIYORMUSUN???

27.10.2014 12:14

Zitat:

Zitat von Man_Bey (Beitrag 2096822)
ben ISID taraftari degilim.

ehven-i ser derim buna.

iki serden en az zararlisini tercih ediyorum.

iki teröristten birini tercih etmek mecburiyetinden dolayi daha az zararli ve cocuk, kadin ve sivil öldürmeyeni tercih ediyorum.

keske özgür suriye halki komsumuz olsa ve PKK-ISID teröristleri hic sinir komsumuz olmasa.

zararsiz hangisiki ??

sen burda teröristleri iki sinifa ayriyon fakindamisin acaba ?

Kötü ile kötünün arasinda ben fark görmek bile istemiyorum zaten farkda nede yok !!!!!!! :(:(

27.10.2014 12:17

Zitat:

Zitat von huhusanane (Beitrag 2096825)
zararsiz hangisiki ??

sen burda teröristleri iki sinifa ayriyon fakindamisin acaba ?

Kötü ile kötünun arasinda ben fark görmek bile istemiyorum zaten farkda nede yok !!!!!!! :(:(

haa ISID gazetecileri satirla öldürürken bunlar simdi birden kötünün iyisimi olyo anlamadim seni ?????

27.10.2014 12:18

@manbey kusura bakma ama sen burda yannissin :(:(

Man_Bey 27.10.2014 14:41

Zitat:

Zitat von Beyazguel60 (Beitrag 2096823)

Hayda, bu simdi nerden cikti ki ???
Ben PKK ile ilgili hic birsey yazmadim diye bunumu sen anliyorsun bundan ???
Hayir, tabikide PKK ve ISID ikiside komsu ne olmasin bana, bukadar kolay bu olay ;););)
Ben sadece komsu konusuyla aklakali bir cevap yazdim hepsi bu.........
Ikisinide tercih etmiyorum ben !!!

bende ikisini tercih etmiyorum.

daha önce yazdigim gibi ehven-i ser.

kötünün iyisi, iki pislik arasinda tercih etmek gerekirse ISID pkkdan daha masum.

Man_Bey 27.10.2014 14:43

Zitat:

Zitat von huhusanane (Beitrag 2096826)
haa ISID gazetecileri satirla öldürürken bunlar simdi birden kötünün iyisimi olyo anlamadim seni ?????

evet kötünün iyiside var.

pkk hamile kadinlari öldürüyor, cocuklari öldürüyor, kundaktaki bebekleri öldürüyor.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:12 Uhr.