![]() |
Türkiye'de kadın hakları
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BC...n_haklar%C4%B1 Türkiye'de kadın hakları konusu, Batı dünyasındaki gelişmelere paralel olarak 19. yüzyıl ortalarından itibaren gündeme gelmiştir. Günümüzde Türkiye'de kadınların başlıca sorunları şunlardır: Aile içi şiddete ve kabadayılığa maruz kalmak Toplumsal ve kültürel baskı. Eğitim-öğretim imkânlarından yoksun bırakılmak. Çalışma hakkından yoksun bırakılmak. İş yerinde ayrımcılık ve gelir adaletsizliği. onu başlıkları 1 Kadına yönelik şiddet 1.1 Bazı önemli olaylar 2 Eğitim 2.1 Kız çocuklarının eğitiminin önündeki engeller 2.2 Mesleki eğitim 3 Kadın iş gücü 3.1 Ağır işler 4 Siyaset 5 Çokeşliliğin kaldırılması ve boşanma hakkı 6 Doğum izni ve yardımı 7 Ayrımcılıkla mücadele 8 Tecavüzle mücadele 9 Yaşam beklentisi 10 Kadının kendi soyadını kullanabilmesi 11 Türkiye'de kadın haklarının gelişimine genel bakış 12 Türkiye'de kadın hakları kronolojisi 12.1 Cumhuriyet öncesi 12.2 Cumhuriyet Dönemi, 1923-1950 12.3 Cumhuriyet Dönemi, 1950'den sonra 13 Türkiye'de kadın "ilk"ler 14 Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı 15 Ayrıca bakınız 16 Kaynakça 16.1 Dipnotlar Tüm Kadin haklarina iliskin düzenlemeler Cumhuriyet döneminde yapilmistir. AKP döneminde 10 sene icersinde sadece 2 nokta var. Son nokta hatte Avrupa konseyi insiyatifi üzerine imzalanmistir. |
Zitat:
|
Liste der Anhänge anzeigen (Anzahl: 1)
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eeriat
Seriat kanununa göre: Muameleler (Feraiz) İnsanlar arasındaki medenî, ticarî, ekonomik ve sosyal ilişkiler, insanların devletle ve devletlerin de birbirleriyle münasebetleri bu bölümde yer alır. Şeriat hukukunda fıkıhçılar tarafından evlenme (nikâh), boşanma, nafaka, velâyet, vekâlet, vesayet, miras, alış-veriş gibi toplum hayatına ait medenî işlemlere ve hatta devletler hukukuna ait hükümler ortaya konulmuştur. Genel anlayışta Nisa suresi 3. ayete dayandırılan nikah hükümlerine göre bir erkek gücü yetiyorsa aynı anda esire ve cariyelerden sınırsız olarak, ayrıca hür olanlardan 4 adet kadınla evlenebilir. Hür kadınların ise sadece Müslüman erkeklerden biriyle evlenebileceği ifade edilir. Ayetin ifadeleri farklı yorumlara açık belirsizlikler içerir ve bu sebeple ayetle ilgili olarak poligamiyi uygun görmeyen yorumlar da yapılmıştır.[1] Dikkat çeken bir ifade ise genel anlayışın tersine, ayetin nikahlanabilecek kadınlar konusunda ikiden başlayan, ancak üst limiti belirleyen bir sayı sınırı koymamış olmasıdır. Miras, Avliyye ve Reddiyye konusu: Miras paylaşımı Nisa suresi 11-12. ayetlerinde konu edilmiştir. Buna göre erkeklere mirastan kadınlara göre 2 kat hisse verilir. Ayrıca bazı yazarlar tarafından Kur'andaki matematik tutarsızlık olarak değerlendirilen, mirasçıların paylar toplamının paydalar toplamından yüksek olması konusu avliyye ve reddiyye yöntemleri ile çözülür. Zitat:
|
an der behandlung der frauen kann man den islamischen maNN kennen lernen ))
auch an den sprichwörtern kann man die einstellung der männer frauen gegenüber erkennen: # frauen haben lange haare kurzen verstand (sie haben mehr haare als verstand) # wäre was gutes an der frau so hätte gott prophetinnen geschickt. # auch wenn du nicht weisst warum du sie schlägst, sie weiss warum sie geschlagen wird. # schlagstock auf ihrem rücken, eselsjungen (sipa) in ihrem bauch sollen ihr nicht fehlen (schlafen und schwägern) |
Hör mal, bist Du das auf dem Video?
http://video.sozcu.com.tr/2013/video...urk-genci.html NIX Türkisch, nix Deutsch, wahrscheinlich auch nix Arabisch (kann ich nicht beurteilen) und wozu ist so einer gut? ...den ködert man für Cihad, damit er ins Paradies kommt und die vielen Huris bekommt. ha ha ha ha.... http://sozcu.com.tr/2013/gunun-icind...o-genc-373942/ İşte o genç! Eylül 18, 2013 | "Anne, ben istediğime kavuştum. Kız kardeşimle sen de türban tak, camiye git..." Ali GÜLEN - FRANKFURT /SÖZCÜ Hükümetin, Suriye’ye karşı izlediği dış politika ve her türlü örgüte sınırları açması, Avrupa’daki bir çok Türk aileyi perişan etti. SÖZCÜ, El Kaide‘nin kandırıp Suriye’ye sözde “cihad”a götürdüğü Türk gençlerinden birinin videosuna ulaştı. BİR ÇOĞU 18′İNDEN KÜÇÜK! Bu video, Türk gençlerinin beyninin nasıl yıkanıp bir teröriste dönüştürüldüğünü de gösteriyor. Her hafta, yaşları 14- 21 arasında değişen Türk gençleri, El Kaide ya da Salafistler tarafından “cihat vaadiyle kandırılıp” uçaklarla önce Antalya’ya oradan da Hatay üzerinden Suriye’ye götürülüyor. SÖZCÜ’nün bir Türk annenin feryadını yayınlamasının ardından konu, Alman Güvenlik Birimleri tarafından da sıkı şekilde izlenmeye başlandı. AİLELERE BU VİDEOYU GÖSTERDİ Sadece Frankfurt’tan yaklaşık 30 Türk gencinin El Kaide ya da aşırı İslamcı gruplar tarafından kandırılıp Suriye’ye savaşmaya götürüldüğü belirtiliyor. Diğer Alman kentleri, Hollanda, Belçika, Avusturya gibi ülkelerden götürülenleri katınca bu sayının daha da fazla olduğu biliniyor. Konunun SÖZCÜ’ye yansımasının ardından aileleri çağıran Alman polisi, Frankfurt’tan Vedat isimli bir Türk gencinin YouTube’a konulan görüntülü mesajını gösteriyor ve ailesini bulmaya çalışıyor. Alman basını da Türk ailelerine ulaşıp haber yapmaya uğraşıyor. Suriye’ye giden Vedat’ın kısa süre önce annesi için bu videoyu çektirip gönderdiği belirtiliyor. Videoda Vedat, Almanca- Türkçe karışık konuşuyor ve arada bir kaç Arapça kelime de kullanıyor. İŞTE O VİDEO ANNE TÜRBAN TAK, CAMİYE GİT Elinde bir kalaşnikof silah bulunan Frankfurtlu Türk genci Vedat, annesine şöyle sesleniyor: “Selam-ın Aleyküm anne, ben buradayım. Umarım bunu izliyorsunuzdur. (Silahını göstererek) Ben istediğim her şeye sahibim. Her şey burada… Anne, kız kardeşimi de al camiye git. Hep dua edin, ibadet edin. Evdeki kuranı okumaya çalış. Anlamaya çalış. Kız kardeşimle türban takın. Sadece müslümanlarla temas edin. Kötü sözler etme, sabırlı ol. Sabret. Evdeki kuranı oku. Anlamaya çalış. Allah bizi bu sorunla deniyor.” Zitat:
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:24 Uhr. |