Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

bigpuma 14.01.2005 18:30

:=)))))))))))))

klickkkk klickkkkk klickkkkk?????????????

14.01.2005 18:30

Sen o kaynagi kicina sok

Ben var demedim... Kuranda Kot kelimesi yani, bezogen auf Kot Pantolon gecmez...... o yüzden ALLAH iftoira atamam ben.. tamammi....

AMA SEN VAR DEDIN.... ve AYETLERI VER O ZAMAN......

ABER DALLI DALLI

14.01.2005 18:32

Du hast keine Chance

da du Nul Ahnung hast... und auch ein Lügner und Unwissender bist.....

Yerini gösteremyenden adammi olur... olsa olsa OT OLUR

bigpuma 14.01.2005 18:32

Sen Kurana Inanmiyorsun Ozaman

O giysi türü avret yerlerini ap acik ortaya koyuyor buda Kuranda yasaklanmistir haaa söyle bir cinss giye bilirler salvar seklinde dar olmuyan cinsel yerleri görülmüyecek sekilde üretilen bir kot giyile bilir.

Senin beyninden süpe ediyorum :=)))))))))))

xasiyex 14.01.2005 18:33

yaratilis nedenimizi biliyormusunki !!!

tuvalete gitmekte bir görevdir.sen en müslümansan herhangi yanlis bir yorum yapmadan ilk önce oku ögren, bosu bosuna günaha bari girme.

bigpuma 14.01.2005 18:36

Söyle acikliyayim tekrarrrrrrrrr

Bir diskocu bayan bir pavyoncu bayan neden kapali seyler giymiyor giymez cünkü o inancsizdir.

Inanci olan birisi pavyoncu diskocu birisine benzemek isterse onlardan olur.

Islamda avret yerini göstermek yasaltir kot pantolonu avret yerlerini ap acik gözler önüne seriyor.

Sen avradina kot giydiriyorsundur carsi ortasinda millet pakete bakiyor sulaniyor oldumu simdi :=))))))))))

duu biessstttttttt einerrr duuuuu

14.01.2005 18:39

KIsa ve net

Senin Moderin dedigin HOcalar Kurandki dini anlatmakta.... ve sizlerin Hurafet dinini yikmaktalar......

Allah hepsinden razi olsunlar.... ben szlerin dininden nefret ederken onlarin anlattigi Islamda huzur buldum bereket ve kelite buldum.... Namaz ve Oruca basladim....

Wer seid Ihr überheuüt und labert....

Sanki simdi Süleyman Ates gibi 60 yillik din birikimi olan birisinden daha iyimi dini beleceksiniz ?????

Gott ich LAch mich tot....... sizlerin dogru dürüst bir okul egitimi bile yokken kalkip din dayiligi yapiyorsunuz.......

Was für eine Balmage für die Islamische Welt.....

bigpuma 14.01.2005 18:41

Tekrar?Bayanlar Pantolon Giyemezler

Dinde kolaylık ve pantolon giymek

Dinde kolaylık nedir?
Sual: (Allah size güçlük yüklememiştir) âyet-i kerimesine göre, kolaylık olacağı için, kadınların pantolon giymesinin caiz olacağı anlaşılmıyor mu?

CEVAP
Sizin ve bizim gibilerin bir âyet-i kerimeye mana vermeleri caiz değildir. Kadının pantolon giymemesinin güçlükle ne ilgisi vardır? Benzemek niyeti olmasa da, erkeğin boynuna kolye, koluna bilezik ve kulağına küpe takması kadınlara benzemek olur ve caiz değildir. Kadının da, benzemek niyeti olmadan da, pantolon giymesi caiz olmaz.

(Dinde kolaylık vardır) diyerek bilerek veya bilmeyerek dinde yenilik yapmaya çalışanlar çıkıyor. Dinimizde ifrat ve tefritin yani aşırılığın yeri yoktur. Dinimiz orta yolda olmayı emreder. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(İşlerin hayırlısı vasat olanıdır.) [Beyheki]

[Vasat, ifrat ve tefritten uzak orta yol demektir. İfrat, normalden fazla, tefrit, normalden az demektir.

Mesela çok uyumak ifrat, çok az uyumak tefrittir.]

İfrata kaçarak gücünün yetmediği şekilde ibadet etmeye çalışmak, mesela geceleri hiç uyumadan namaz kılmak, gündüzleri hep oruç tutmak, hanımından uzak kalmak, et, süt, tatlı gibi şeyleri hiç yememek, iyi müslüman olmak demek değildir.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Kolay bir din ile gönderildim. Dinimizde ruhbanlık yoktur. Et yiyin, hanımlarınızla mübaşeret edin! [Nafile] oruç da tutun! Tutmadığınız günler de olsun! [Nafile] namaz da kılın! Uyuyun da. Ben bunlarla emrolundum.) [Taberani]

(Din kolaylıktır. Dinde aşırı gideni din mağlup eder.) [Nesai]

Şu halde yiyip içmeden, uyumadan ibadet etmek zordur.

Günümüzde ifrata kaçanlar azdır veya hiç yoktur. Fakat tefrite gidenler çoktur. (Dinde kolaylık var) veya (Kolayını yapıyorum) diyerek dini bozmaya çalışanlar çoktur.

Birkaç misal:

Ayaklara mest giyiliyor, üstüne meshediliyor diyerek tırnaklara oje sürüp, üstüne meshetmek caiz olmaz. Yahut bugünkü naylon çoraplara meshetmek caiz olmaz. Çoraba meshetmek kolaylık ise de, dinin emri değişmiş olur, ibadet sahih olmaz.

Su bulunmadığı zaman teyemmüm etmek farzdır. Fakat dinde reformcuların dediği gibi, sular kesilince hemen teyemmüm edin demek, dinde kolaylık değil, dini değiştirmektir. Ramazan yaza gelince tutmayıp, kışa tehir etmek de dini değiştirmek olur.

(Dinde kolaylık var) diyerek namazları vaktinde kılmayıp, hepsini gece yatarken kılmak da dini değiştirmek olur. (Dinde zorluk yoktur, kolaylık vardır) demek, (Dinimizin verdiği ruhsatlardan faydalanın) demektir. Yoksa, (Herkes hoşuna giden şeyleri yapsın, hoşlanmadığı şeyleri yapmasın, ibadetleri keyfine göre değiştirsin, erkek kadın elbisesi giysin, kadın erkek elbisesi giysin) demek değildir. Dinde ufak bir değişiklik yapmaya hiç kimsenin yetkisi yoktur.

Kur?an-ı kerimde de mealen, (Dinlerini oyuncak ve eğlence edinen kimseleri bırak) buyurulmaktadır. (Enam 70)

Pantolon giymek

Sual: Bayanların bayan pantolonu giymesi haram mıdır?

CEVAP
Peygamber efendimiz buyuruyor ki:

(Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun!) [Hakim]

(Erkeğe benzemeye çalışan kadın, kadına benzemeye çalışan erkek bizden değildir.) [İ.Ahmed]

(Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!) [Buhari]

(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin!) [Taberani]

Benzemek niyeti olmasa da, erkeğin boynuna kolye, koluna bilezik ve kulağına küpe takması kadınlara benzemek olur ve caiz değildir. Kadının da, benzemek niyeti olmadan da, pantolon giymesi caiz olmaz. Pantolon erkek kıyafetidir.

Seadet-i Ebediyye kitabında diyor ki:

(Tergib-üs-salât?daki hadis-i şerifte, (Örtülü olan çıplaklara ve erkek gibi giyinen kadınlara ve kadın gibi giyinen, süslenen erkeklere lanet olsun) buyuruluyor. Hele dar pantolon, erkeklere de caiz değildir. Çünkü, kaba yerleri dışardan belli olmaktadır. Bundan başka, kadınların pantolon giymeleri eskiden de, şimdi de İslam âdeti değildir. Dinsizlerden, İslam tesettürünü bilmeyenlerden gelmektedir. Haramlar yayılsa, yerleşseler de, İslam âdeti olamazlar. Kâfirlere benzeyenin, onlardan olacağı, hadis-i şerifte bildirilmiştir. Pantolon, manto altına giyilebilir ise de, mantonun pantolon yokmuş gibi dizleri örtmesi lazımdır.)

Hadis-i şerifte örtülü olan çıplak ifadesi geçiyor. Tayt giyenler örtülü müdür? İçindeki çamaşır belli oluyor. Kaba yerleri dışardan belli olmaktadır. Pantolon da öyledir. Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:

(Avret yerlerini açanlara ve başkasının avret yerine bakanlara, Allah lanet etsin!) [Beyheki]

Dini kolaylaştırmaya çalışmak

Sual: ?Tesettür konusunda önce ne kadarını yapabiliyorsan ondan başla. Sonra da daha iyisini zamanla yaparsın. İşe en mükemmelinden başlamak gerekmez. Kadınlar pantolon giyemez diye bir hüküm yoktur. Kadınlar, arka kabalarını teşhir edecek derecede dar pantolon giymemeli, beden hatlarını belli edecek şekilde görüntü vermemeli. Böylece pantolon erkek giyimi olmaktan çıkar, kadın giyimi haline gelir. Beğendiğin başörtüyü de tak. Bunları ileride istediğin gibi geliştirebilirsin. Çünkü Allah resulü, (Kolaylaştırın güçleştirmeyin) buyuruyor? deniyor.

Bu hususta açıklama yapar mısınız?

CEVAP

Pantolon erkek kıyafetidir. Bol giyinmekle pantolon kadın kıyafeti haline gelmez. Erkeğin kadına, kadının da erkeğe, her ne şekilde olursa olsun benzemeye çalışması caiz değildir. Mesela erkeklerin kolye, bilezik, küpe takmaları kadınlara benzemek olur. Pantolon giyinmek, erkek gibi tıraş olmak da erkeğe benzemek olur. Üç hadis-i şerif meali:

(Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun!) [Hakim]

(Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!) [Buhari]

(Kendini erkeğe benzeten kadın Cennete girmez.) [Taberani]

Peygamber efendimiz, erkek kılığına girip mızrak kuşanmış bir kadını görünce, (Erkeğe benzemeye çalışan kadına, kadına benzemeye çalışan erkeğe lanet olsun) buyurdu. El ve ayaklarını kınalayıp kadınlara benzemeye çalışan birini sürgüne gönderdi. (Taberani, Ebu Davud)

Dinimiz bu konunun önemini bildirirken, zamanla daha iyisini yaparsın demek yanlıştır. Bize düşen, dinin emrini olduğu gibi bildirmektir. O ne kadar uyabilirse uyar. Tam uyar, yarım uyar veya hiç uymaz. Namaza yeni başlayan birisine, (Beş vaktin hepsini kılmana gerek yok, şimdilik günde bir vakit kılsan da olur, zamanla daha iyisini yaparsın) denir mi? Güya bu ümmete, dinin sahibinden daha çok merhamet göstermek, rahmani mi, yoksa şeytani mi?

S. Ebediyye?de, (Pantolon, manto altına giyilebilir ise de, mantonun pantolon yokmuş gibi dizleri örtmesi lazımdır) demesi, pantolon giymeye izin vermek demek değildir. Pantolon giymeyi gerektiren şartlar varsa, hiç değilse böyle giyilebilir demektir. Böyle giyilince, pantolon erkek kıyafeti olmaktan çıkmaz, ancak görünmediği için giyilmesi caiz olur. Altın yüzüğü gümüşle kaplatınca, altın görülmediği için kullanılmasının caiz olması gibidir. Adamın, (Erkek kıyafeti kadın kıyafeti halini alır) demesi çok yanlıştır. Erkek tedavi niyetiyle bilezik, kolye kullanırsa, bunlar kadın ziyneti olmaktan çıkmaz, fakat tedavi maksadı olduğu için caiz olur. Kolaylaştırın, güçleştirmeyin demek, kolayınıza geleni yapın, dini istediğiniz gibi değiştirin demek değildir. Dinimizin tanıdığı ruhsatlardan faydalanın, aşırı gitmeyin, fitneye sebep olmayın demektir. Yoksa, (Herkes hoşuna giden şeyleri yapsın, hoşlanmadığı şeyleri yapmasın, ibadetleri keyfine göre değiştirsin) demek değildir. Kolaylığın ölçüsü ne? Birine kolay gelen bir başkasına zor gelebilir. O zaman her insana göre dini değiştirmek lazım. O zaman dine ne lüzum vardı. Dini emir ve yasaklar niye bildirildi. Hâşâ dinin kuralları lüzumsuz yere mi bildirildi? Kolayıma böyle geliyor diye, dinde ufak bir değişiklik yapmak dini değiştirmek olur.

İlmihalde, (Şalvar, çok geniş olduğu için, âdet olan yerlerde, kadınlar için de, iyi bir örtü ise de, âdet olmayan yerlerde fitneye sebep olursa, kullanmak caiz olmaz) deniyor. Demek ki hem dinin emrine uyacağız, hem de fitne çıkarmaktan kaçacağız

<a href="redirect.jsp?url=http://www.dinibilgiler.org/BirBileneSoralim/MerakEdilenKonular_fr.htm" target="_blank">http://www.dinibilgiler.org/BirBileneSoralim/MerakEdilenKonular_fr.htm</a>

14.01.2005 18:44

Sulanan kimki.... yine senin gibiler

Almanyada kot pantolon giymeyen yokki.... herkes giyiyor....

Demek benim kicimi gören karilar Orgazm gecirmeleri lagzim..... Fesuphanelleh....

Was laberst du für einen Scheiß.........

Sende Röntgen GÖZÜMÜ var... sen Röntgencimisin....... kalkmis karilarin pantolonlarina ve popolarina karisiyorsun......

Sende hic fantazi yok galiba, ama normal standardan ele alirsak... bir kapali kari her zaman biraz acigindan daha Seksidir ve daha etkileyicidir......

Dedim ya... das gilt fürt normale Männer.......

Hani derler ya... cabaca ne mal sakliyordur altinda.....

Eeeeeee bu icin ölcüsü ne olacak..... Sen Kuranin disina ciktin ve bataklikta battin..... artik iflah etmezsin sen

bigpuma 14.01.2005 18:46

Kim Giyerse Giysin Salak :=))

banane hem ben baktigim zaman sen yanimdaydinmi nerden biliyorsun o isleri?

ben bizim kizlarin öyle giymelerine karsiyim düdükkk carsida görmedigim rezalet kalmadi?

onun icin uyariyorum.....

14.01.2005 18:51

Haaaaa nacak adam gibi konustun

Ben biliyordum... eninde sonunda bu noktaya gelecegini....

Amam bir sikistirayim dedim... bak nasil adam gibi oldun..... demekki sana 5 vakit dayak gerekli... yoksa ruhun rahat etmiyor.....

Sen yanlis yaziyor ve yanlis anlatiyorsun......

Öyle sunu bunu Kuranda olmadigi halde yasaklamya kalkarsan.. gönün birinde sana Terörist damgasi vurup tikarlar iceri.....

Isin püf noktasi örtünmektir... her toplumun EDEP anlayisivardir...... o edep anlayisina uygun sekilde giyinmek sarttir......

Poponun en detayina kadar gösteren giysileri bende kiniyorum....... ama bunu o zaman öyle söyle...

Kalkip KOT HARAMDIR gibi sacma sapan seyler söyleme......

Iyi düsün tasin ve o zaman yaz..... ve Kurani kaynak olarak göster.......

Dünyada Edep anlayisi hehem hemen aynidir... herkes örtünür..... der eine zieht Hose an der nadere Rock...... bunun dinle ne alaksi var ????

Keine sondern eine REINE KULTUR FRAGE

14.01.2005 18:53

Uyarmak farkli HARAM kilmak

farkli......

FETVA vermek Allahin Resülüne aittir... kimse kimseye bir seyi haam kildiramaz.....

Sen görüsünü bildir kaynagini göter... tamam..... senin Peygamber oynamanin bir manasi yok

14.01.2005 18:56

Buna cevap yukarida verdim

eninde sonunda her zamanki gibi dediklerime geliyorsun....

Caremi var... kaynak Kuran

14.01.2005 18:59

Evet o sekil giyinmek

Kuranin ve halkin Edep anlayisina aykiri....

O baska bir olay...... KOT PANTOLONU yasaklamak baska bir olay.....

Sende kicina olani giy ve seyine girmeyeni giy...... engelleyenmi var.. ki kalmis bazilarinin hatasini Kurana dayatmak.....

Kot pantolonun ne sucu var......

Deki giyim tarzlari Kuranin ruhuna aykiri.....

Du musst deine Wörter ganz geziehlkt wählen... vor allem wenn du dich mit mir unterhälts......

Yanlisini buldummu affatmem..... cünkü din Ideolji olayi degil.... medeniyet olayidir

14.01.2005 19:14

Yahu iki saat sana anlattik

isin icinden cikamayinca KOT PANTOLON HARAM DEGIL AMA... bazi genz kizlarin giyim tarzlari Kurana uygun degil diyip isin icinden siyrilmaya calistin.....

Verdigin kacamak cavap dosdogru bir cevapti......

Ama senin heryerin yamulmuski artik nereni dogrutalimki ??????

Simdide Pantolon ataktin kafayi......

Bazi arkadaslara ayip kacmasa ve eminim yine beni uyarirlar....

Bu pantolon kunusundada senin öyle bir cikmaza sokardimki, yine sonunda verecegin cevap en dogru cevap olurdu.....

Cünkü az önce salvar giyinene sörüm yok dedin... kaldiki salvarda bir pantolunun bol sekli.....

Yani simdi giyinmeyi Allahlastirmanin ne anlami var.... sen adam gibi hem iyasayauygun hemde Kuranin avret yerlerini örme emrinin ruhuna uygun giyin bitsin.....

Simdi bazi eteklerde kadinin virazlarini fazlasiylada gösteriyor... etegimide yasaklayalim........

Bu kadar deforme beyin olmaz yahu.....

Bir seferdede cambazlik yapmasanda lafinin arkasinda dursan adam olacaksin ama yapacak bir sey yok........

Aninda yeni bir din cikariyorsun......

kerio 15.01.2005 09:42

senden baska bir cevap beklemedim

sen süleyman atesin fikirlerinin yüzde kacini anladin ki bir onun adina konusuyorsun iki onun arkasinda saklaniyorsun ve üc baskalarina kim olabileceklerini soruyorsun?

süleyman atesin 10 20 60 senesini birseye vermesi senin sakat düsüncelerine delil olarak nasil yeterli anlamis degilim.

yunus ne demisti:
ilim ilim bilmektir
ilim kendin bilmektir
sen kendin bilmezsen
ya nice okumaktir

bigpuma 15.01.2005 12:32

Tabiki Haramdir

Kuranda yasaklanmis olan birseyi sen nasil giyinebilecegini söylüyorsun salak...

Ben kacmadim sunun surasinda is adamiyiz araba alib satiyoruz 24 saat buralarda sürtecek deyiliz ringo.........

bigpuma 15.01.2005 12:35

bende sana 5 saat anlattim :=)))

ben giyilmez dedim harama gelince Kuranda yasaklanan bir sey tabiki giyilmez.

tekrar harama dönüyorum haram kelimesi mirdar yiyecekler icin gecerlidir kot pantolunu mirdar yerine koyma lennn zirtoooooooo hahahahahahaaa

bigpuma 15.01.2005 12:43

Ciklet Cignigen Bayanlara Gelince.

Terbiye yok ahlak yok Otobüste yol aliyoruz arasira Türk kizlarina rastliyorum.

Saci acik kapalisida var ikide bir Weisteee bleee bleee bleee weisteee otobüste bagirib cagiriyorlar.

Bu ne terbiyesizlik bu ne ahlak ananiz babaniz sabah saksam size atatürkü TC yi anlatacagina birazda terbiye versin.

Agzini acib calggg culkkk seklince ciklet cignemeleri yokmu ulenn Otobüste Blasen eyitimimi yapiyorsun Zilliiii??????????

Fabrikada mesayi yaparalarini hesabliyacaginiza antalyalara nereye gideceginize karar alacaginiza önce Cocuklarinizi terbiye dedin Cikletci Tc nin cici evlatlari.............

Aynisi türk erkeklerinede gecerli otobüslerde bahnhof larda görmedigim rezalet kalmadi.

Insan otobüse binince birde baskasini düsünmeli breee ahlaksizlar.

Bagirib cagirmakta ne oluyor cogunlugu öyle simdi Alevi yada Solcular yok bizim cocuklarimiz öyle deyil diye bilirler hayir onlarin cocuklarida bu pisligin icinde o örnekleri en cok onlar yapiyor.

Bizim genclere yahuu bir bardak icki ic nolcak anan görmez baban görmez.

Kimseyi kandirmaya gerek yok benim Bruf Schulede tanidigim bir ögretmen var adam diyor eyer bu yabancilardan gelecen umuyorsa almanya almanyanin gelecegi karanlik.

Meslek okulu deyil pisligi eylenceyi fuhusu ögrenme yeri desek tam yeridir bence.

Simdi bazi rumlar ve tc ci heykelciler aman sizler hep öyle yapiyorsunuz diyecekler alakasi yok hepiniz ayni boksunuz.

Sizler moderniziminizlen cala cocugun kafasini yikmis ve ahlaksiz birer canavar haline getirmissiniz.

15.01.2005 16:55

Simdi geldik yine basa

Pantolon kelimesi geciyormu Kiranda....

Kadina yasakta erkege helalmi ??????

Fesuphanellah... kaldik sizin sakat dininizle belaya.... ne kadar manyiniz varmis sizin.....

Ararplar celaba giyer.. etek gibi simdi hepsi Schwulmu oldu ???????

Jaaaaa sence oldu

15.01.2005 17:06

Asil Müslüman kendi hatalarini

düzeltme ugrasinda olsa.... elalemin ne karisinin ne kizinin poposunun yada cikletinin yada pantolonunun pesinde olur......

Ama gel görki bazilari kendilerinin düzeltip ehli Kurandaki Müslüman olmak yerine... ben düzelemedim ama ben düzeltirim havasina girip.... savma sapan dinlerini baskalarina dayatma pesinde.....

Du bist nur einer davon...... Sexi Stellunglari Kurana dayatan Tefsirleri inkar eden ve Islami kafandaki din sayanlardansin.....

Acik ve net sölüyorum.... SEN ALLAHIN JANDARMASI DEGILSIN.... sadece kullarindan bir tanesisin..... nicht mehr nicht weniger.....

Bende sakiz cigniyorum.... was ist dabei.....

Tilki hic bir sey bulamazsa, cocuklarini sey edermis.... sizde oldunuz öyle.....

Yarin arabanin Lastiginede bir sey dersiniz... onada bir din uydurursunuz.....

Ne demisler ac ol LEvis dini ye....

bigpuma 15.01.2005 20:04

Tabiki Erkekler icinde gecerli

erkeklerde cinsel organlari görüne cek sekilde giysi giyerlerse oda olmaz hem illada dar seyler giymenin manasi yok

cogu bir birini kiskandirmak icinde yapiyor yani gine Kurana geliyoruz bu giysiler birde fitne cikariyor fitnede Kuranda yasak

neyse konu baya uzadi senin baskasinin görüsüne hak verdigini hic görmedim

bir pantolun yüzünden bizi terörist bile yaptin acaba demokrasiden insan hakalrindan bahsedenler kücük cocuklari sivilleri öldürdükleri zaman melekmi oluyorlar anlamis deyilim

bir bak etrafina su gavurlarin yasantisi nasil memnunmular hayatlarinda is para hersey deyil aslanim gözünü ac kendi kültürünü baskasina satanlardan bize hayir gelmez bunlarida gör artik

bigpuma 15.01.2005 20:08

yafff aslanim atib tutma

lazsin diye karadenizlisin diye illada sen hakli olacaksin diye birsey yok seninkisi inat

asil sen kendi görüsünü baskasina dayatmaya calisiyorsun asil sen baskalarini kendin gibi yapmak istiyorsun

eyer sen inatciysan bundan emin ol ben senden daha inatciyim burda bir kac foruma katilirim 5 seneden beri kimseye boyun eymedik senin gibi laza boyun eyecegimizi saniyorsan yaniliyorsun :=)))

yolun yanlis düsüncelerin yanlis hatta icinde irkcilik fasizim ruhu bile var Islam kardesligi emreder sense bir Kürt düsmanisin.........

16.01.2005 00:20

Sen bana degil Kurana boyun eg

yeter.....

Sen bile bile Kuranda olmayan seyleri Kurana yüklüyorsun...... seimdi sakizin dinle veya Kuranla ne alakasi var..... ????

Deki arkadas.... acik agizla sapur supur sakiz cigneme edepsizliktir...... ki nede evet haklisin öyledir diyeyim ve digerleride desin.......

Sözlerini iyi sec ve evrensel konus, Kurandan konus veya ayri bir konu bile olsa kaynak göster.....

Biraz köseye sikisinca gercekleri söylemeye basliyorsun, ama o arada kendi Ideolojin kaybolup, Kurandaki Dine döndügünü fark edince icin bunalima giriyor ve hemen yine eski aliskanligina geri dönüyorsun.....

Benim herhangi bir edeolojim yok... olmazda.... ben sadece sorgulayan arastiran bir Müslümanim... nicht mehr und nicht weniger.....

Beyninde üretiklerini yaziya dökemezsen, seni herkes yanlis anlar.......

Senin en büyük hatan din ile Kültürü karistirmis olman... ve Sariat kelimesini deforme etmenden kaynaklaniyor....

Cünkü Seriat esittir Hukuk sistemi..... her devletin ayri seriati yani Hukuk sistemi olur..... hele hele Semavi(Resüllü) dinler arasinda...... ama din olarak hepsi aynidir... cünkü din tektir.....

Bunlari ayird edemezsen dini anlayamazsin....

16.01.2005 00:22

Noch was.... ben Laz maz veya Gaz

falan degilim... sadece Trabzonluyum...... ehli bir insan ve Türküm....... asaletimlede isbatlidir... kaldiki Trabzonun hepsi Türktür...... öyle bi iki Gazlarla... Trabzonu karalayamazsin......

Sen bir seyi oldugu gibi söyle... hic bir sey ard niyet göstermeden........ ancak o zaman kurtulusa erersin

16.01.2005 00:25

Pantolonun neresi haram

rengimi, dügemsimi... neresi....... ?????

Avret olayi erkekler icinde gecerli olan evrensel bir kanundur.... kesinlikle erkekler icinde gecerlidir.....

Sooo simdi benim Levis Pantolonum var... bir kac tanede Istanbuldan Galeri ve Karuselden aldim.....

Simdi benim Pantolonlarim Harammi ??????

Wohl gemerkt... kanun her iki cinsiyet icin esit gecerli....... (isabt Siehe Tefsir) ???????

Naaaaaaa......... simdi Zirto kim bakalim.....

16.01.2005 00:34

Sen Kurandaki gözle degil

düsman gözüyle bakiyorsun....

Demokrasi hukuk sistemidir..... demokraside siddet falan yok.... uydurma simdi kafana göre..... hele hele Irak olayi Demokrasilen alaksi yok.... ve ABD de Demokrasiyi kullanarak Demokrasiye tecavüz etmekte.... yani Demokrasinin arkasina siginmakta......

Ama senin yaptiginda Dinin arkasina siginip dine tecavüz etmek...

Sizlerin ve Amerikanin arasinda mecaz anlamda fark yok... ABD insanlari öldürüyor Allaha küfrediyor... sizlerde Kurani öldürerek Allaha küfrediyorsunuz......

ABD demokraside olmayani demokrasiye yüklüyor ve savas cikariyor....

SIzlerde Kuranda olmayani Kurana ypkleyerek din azmanligi yapiyorsunuz.......

Bu isleri anlamak ve anlamamak arasinda acayip ufak bir sinir var......

Birisi hidayete erdirir, biriside insanin kalbini kör eder ve durmadan siddetle ugrasir.....

Sanki siz ABD nin gücünde olsaniz ABD yi rahat birakacakmisiniz.... HAYIR.... aynisini onlara siz uygulayacaksiniz....... bak Osmanliya veya Hacli seferlere......

Tüm bu manyaklar... din adina savas yapip diger devletlerin mal mülklerini almislar......

Tekrar ediyorum...... aranizda ABD ile sadece kelime farki var.... ASLA VE ASLA ZIHNIYET FARKINIZ YOK...... ONLARDA SIZIN GIBI INSAN SIZLERDE..... her iki tarafta Allahin adina küfrederek kendi Saltanatini sürme pesinde......

OYSA TÜM DINLER BARISI SEVGIYI HOS GÖRÜSÜ EMREdERKEN...... sen kalkmis bana LAGA LUGA yapiyorsun.......

DINI anlamyan ben degil sensin... !

16.01.2005 02:14

Adem sorumluluk kazanan insanligin

atasidir...... yani Ilk insan degil... insan Sünnetullahtan gelen varliktir yani Tabiattan....

Kuranda bu konuda cevap vermiyor... Kuranda Ademin ilk Halife oldugu yani ilk sorumlu kilinan insan oldugu anlasilir....

Bakara 30
Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamt ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."

Aynisi Tefsirdede gecer... yani insan öncedende dünyanin cesit cesit yerlerinde mevcuttu.... olmamasi hem akla sünnetullaha hemde fene aykiri..... Kuran bu konuya aciklik getirmiyor......

Eger ilk insan olsa...... Inzuscht yapmis olamlari lagzim..... tabiki su anki din anlayisiyla ve edep anlayisiyla......

Bu konuya Üstadlardan Süleyman Ates yine kanaatimce süper bir mekaleyle cevap getiriyor.......

Bahsettigi önceki mekaleyi ben okumustum, ama artik Internette bulmak mümkün degil... da es schon zu alt ist......

Isteyen bir göz atsin.... Hem Adem hemde Kurban hakkinda aydinlanmis olur..

Selamlar
Enis

Link

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a>

oezsu 16.01.2005 22:13

Sen sakiz cigneyenlerden degilmisin?

Ne farkin var? Ha sakiz cignemissin ha bilgi edinmemissin.... Farkin neresindesin???

Acaba farkin ne kadar farkindasin???

oezsu 16.01.2005 22:21

Isimiz gücümüz bitti....

...simdi kiyafetleremi takili kaldik?!

Peki Yüce Insan Hz. Muhammed hangi zamana göre kiligina kiyafetine dikkat etmistir....
Zamaninda cehaletten kirilan insanlarin icinde bulunmamismidir ve ayni onlarin tarzinda giyinmemismidir??!?!?

Hz. Ali ne demis: "Cocuklarinizi bugüne göre degil, yarina göre yetistiriniz."

Not.: Benim beynim yikinmamis, ancak taklitcilerin ve papaganlarin beyni yikanir...

Selamlar...

17.01.2005 00:33

Elmalili Hamdi Yazirin Tefsir Linki

uzun zaman iyi bir Link aradim ama yinede bundan dha iyisine rastlayamadim......

Isteyen Ahmed Hulusinin Web-Sitesinden Download yapabilirsiniz veya Linkten HAmdi Üstadin ünlü tefsirini okuyabilirsiniz....

Bazi arkadaslar burada OT gibi bos Hurafet Sex dinini anlatacigina.... bir Tefsire bakarsalar.. ne kadar sakat bir yolda olduklarini anlarlar ve baskalarinin ne cikletine ne pantolonuna nede nikahina karisirlar.....

En azindan ümidimiz bu....

Bundan sonra benimle tartismak isteyen bu Forumda olsun yada GB üzeri olsun.... sadece Tefisrden kaynak verek konussun...... Mealler artik gecerli degil... cünkü Meladen Kuran anlasilmaz

Selamlar
Enis

<a href="redirect.jsp?url=http://www.enfal.de/t_elmalili_index.htm" target="_blank">http://www.enfal.de/t_elmalili_index.htm</a>

gralciplak 17.01.2005 00:51

helal olsun helal !!!!! harika yazi

bir saheser !
gerce3k türk müslüman yigidi nasil olur göster bu rum dönmeleri ve onlari sevgilisi sakiz ciyniyen zillilere..
bir moslemim diyen kiz sakiz cignermi sokah ortasinda...
bende bir kiz türk kizi babasi yasindaki zenciye bakip göz kirpip dondurma yaliyordu..
serefsizler
hep bu laz ve rum hocalarindan ögreniyorlar
yanindayiz dostum

gralciplak 17.01.2005 00:52

sus kiz sakizci zilli

sen ahmet hulusiye bakip bakip dondurma yaliyanlardan degilmisin
kurban kesmenin farz oldugunu bile bilmiyorsun sen !

gralciplak 17.01.2005 00:54

ne lan bu ahmet hulusi mulusi

dinden cikmis kafirlerden hoca yapiyorsunuz onlada size sokakda nasil dondurma yalanir sakiz cignenir onu gösteriyor..galiba
kurban farzmidir degilmidir onu dahi bilmiyorsun kes konusmayi
du assi laz !

gralciplak 17.01.2005 00:55

hz ali sevgilisine tangami aliyordu yani

yilbasi oldugunda sizler birbirinize kirmizi tanga hediye ediyorsunuz hz alidenmi ögrendin bunu yoksa ahmet hulusi denilen sarlatandan mi ?

17.01.2005 01:01

Hayatimda titarli iki tane Hoca görmedim

Hayatimda titarli iki tane Hoca görmedim...

Yillardir din ile ugrasan sorgulayan ve arastiran birisi olarak sunun farkina vardim.....

Yeryüzün iki tane birbirinden ayri mekanda yasamis ve ikiside Kuran hakkinda ayni kanaate varmis iki tane Hoca yeryüzünde bulamadim.....

En azindan varsa böyleleri ben tanimiyorum...

En azili modernist denilen Hocalar arasinda bile ana temel hususlarda bile acayip ayricalik bulmak mümkün......

Bence bu gercek dinin bireysel oldugu ve herkesin beynindeki Allah kavrami ayni olmadigini gösterir.....

Elbet bi 10 yasindaki cocukla benim, yada Süleyman Ates ve Yasar Hocanin beyinlerindeki Allah kavrami baskadir..... ayni olmasi MÜMKÜN degildir......

Buda Allahin cok cesitli yüzü oldugu ve tanimlayabildigimiz ve tanimlayabilmedigimiz her seyi icinde varindirdigini anlatir.....

Bosuna demiyorlar ucsuz bucaksiz tek.......

Herkesin beynindeki Allah baska türlü oldugu bir realite iken, elbette herkesin dini anlayisi baska türlü olacaktir... cünkü Allah ve dini algilayis yasam kalitesi ve egitimine baglidir....

Elbette ben günün birinde bir Süleyman Ates yada bir Ysar Hoca gibi Allahi algilamak isterim... amaq ayni zamanda onlarda, bir Ali yada bir Ebu Bekirin Allahi algiladigi sekilde algilamak isterler ve dini tam kaynagindan ögrenmek isterler....

HAl bu iken insanlari bir arada, ancak Seriat mekanizmasi, tutar....

Eeeeeee seriat nedir...... SERIAT = HULKUK SISTEMI yada mekanizmasi......

Yani mecaz anlamda ortak degerler.... iste insan oglu bu ortak degerler cervesinde bir arada yasar ve hayatlarini eda ederler.....

Söylede denilebilinir.... Seriat tüm SEMAVI DINLERIN, yada baska bir adiyla IBRAHIMI dinlerin temelidir.....

Iste insanlik hayatini bu temeller üzerine kurmus ve dahlende bu temeller üzerinde yürümekte.....

Seiatin yürüme sekli ise su anki haliyle Demokrasi yada Soyal Demokrasi, Liberalizim, gibi insanliga faydali makanizmalarla adlandirilmistir....

Laiklik ise dini saf disi birakan degil... din adina saltanat sürmeyi engelleyen bir mekanizmadir... yani insanligi Allahin mecaz anlamda "Tehlikelidirler dikkat edin" dedigi insanlardan koruyan mekanizmadir.....

Elbet Resülün zamaninda, Demokrasi; aliklik yada benzeri kavramlar yoktu..... ama ayni zamandada Mezhepcilik yada Ali Felicilik yoktu.....

HZ Muhammed zamaninda Seriat=Hukuk Sistemi ayni su anki sekliylede semavi dinlerin temelinde yatan evrensel degerler cercevesinde kurulmustu...... ve bu sistem bir ebedi sitem ve mekanizmadir..... degismez.....

O yüzden dünyada hangi sitem gelirse gelsin.... temelde Allahin bizlere lütfettigi semavi dinlerin temellerini baz alirsa, hic bir sakinca yoktur ve basarili bir yönetim sekli kacinilmazdir.......

Wohl gemerkt, bu ancak gercekten iyi niyetli insanlar icin düsünülen ve gercekten aydin insanlar icin düsünülen bir mekanizmadir... mecaz anlamda Kuranin tabiriyle Halifelerin sistemidir....

Su anki hayatta sisisel savaslarin var oldugu ve herkes kendini Allahin Jandarmasi saydigi bir ortamda, Cehaletin boyu bile astigi zamanda neredeyse yok olam haline gelmis Tarihi bir sistemdir.....

Insallah bu sekliyle günün birinde yeryüzünü kaplayip insanlarin ve nesillerin rahat bir sekilde bir arada yasamlari mümkün olur.....

Su anki haliyle mümkün degil.... cünkü Insanlik Allahi ve Sünnetullai=Tabiat sistemini anlayacak kalitade ve aydinlikta degil....

Selamlar
Enis

17.01.2005 01:26

Bu arada Laiklik ve Seriat

kelimelerinin bana göre anlamlarinida aciklamis oldum......

Ve umarim baskalarida ayni sekilde detayli halde, kendi Seriat ve Leiklik anlayislarini aciklarlar

--------- Önceki Mekalemden alinti -----------

1.)

SERIAT = HULKUK SISTEMI yada mekanizmasi......

Yani mecaz anlamda ortak degerler.... iste insan oglu bu ortak degerler cervesinde bir arada yasar ve hayatlarini eda ederler.....

Söylede denilebilinir.... Seriat tüm SEMAVI DINLERIN, yada baska bir adiyla IBRAHIMI dinlerin temelidir.....

Iste insanlik hayatini bu temeller üzerine kurmus ve dahlende bu temeller üzerinde yürümekte.....

Seiatin yürüme sekli ise su anki haliyle Demokrasi yada Soyal Demokrasi, Liberalizim, gibi insanliga faydali makanizmalarla adlandirilmistir....

2.)

Laiklik ise dini saf disi birakan degil... din adina saltanat sürmeyi engelleyen bir mekanizmadir... yani insanligi Allahin mecaz anlamda "Tehlikelidirler dikkat edin" dedigi insanlardan koruyan mekanizmadir.....

Elbet Resülün zamaninda, Demokrasi, Aliklik yada benzeri kavramlar yoktu..... ama ayni zamandada Mezhepcilik yada Ali Felicilik yoktu.....

HZ Muhammed zamaninda Seriat=Hukuk Sistemi ayni su anki sekliylede semavi dinlerin temelinde yatan evrensel degerler cercevesinde kurulmustu...... ve bu sistem bir ebedi sitem ve mekanizmadir..... degismez.....

O yüzden dünyada hangi sitem gelirse gelsin.... temelde Allahin bizlere lütfettigi semavi dinlerin temellerini baz alirsa, hic bir sakinca yoktur ve basarili bir yönetim sekli kacinilmazdir.......

------------------- Alinti Ende -----------

Benim arzum biz Türklerinde medeni bir sekilde bagirmadan cagirmadan, küfür müfür etmeden, hakaret etmeden, sohbet edebilmemiz....

ZAman zaman bende bu hataya kapilip assagilayici laflar kullaniyorum, ame kesinlikle bana denilen kadarlari kadar degil..... ama elbet yinede hata....

Bence bu ve benzeri hatalar biz Türklerin yada Islam devletlerinin kaninda yatan GENETIK BIR HASTALIK olsa gerek.......

Insallah Kurandaki dine bakarak, kendimizi egiterek daha cok okuyarak bu cehaletimizi giderir, dünyaya ABD yada Avrupanin yerine bizler örnek MEDENIYET devletleri oluruz......

Ama su anki gercek, Avrupa devletlerinin bir cogu Seriat olarak bizden daha iyi konumda ve Allahta onlari o yüzden bizden daha cok sevip riziklandiriyor......

Bizim amacimiz ilk önce Allahin sevgisini Kurandaki dinle kazanip herkese örnek olabilme niyetine, yan yattigimiz yerden kalkip calimaya baslamamiz lagzim...

ICH HABE FERTIG.... (Giovanni Trappatoni)

17.01.2005 01:29

Ne bagirip cagiriyorsun be

Bir halt biliyorsan kaynakli göster 1000 sefer dedim sana......

Und hör auf hier Gottes Krieger zu Spielen.....

Adam gibi Tefisri kaynak alarak aciklamalarini yap.....

Yapamiyorsan, Halt einfach die Fresse...... und spiel hier nicht den Hermann

17.01.2005 01:33

Onun o kadar felsefe anlayisi yokki

anlasin.....

Üstad Ahmedin lafidir o.... (kendisine Selamlar Hürmetler).....

Adamlar pantolonu, cikleti veya basörtüsünü din etmisler..... onlarla yatip kalkiyorlar.....

Bilirsin Kuranin tabiriyle... "Allah onlarin kalbindeki hastaligi artimis" veya "gözleri mühürlenmis artik göremezler"

Bunlar bos laflar degil...

Iste isbati.... tekin farkinda bile olmayanlar, kalkmis Allahin Jandarmasini oynuyorlar.... ve Elalemin sakizi veya Poposuyla oynuyorlar......

17.01.2005 01:36

Kurban farzdir

ama Kurban nedir.... onu bilirmisin ?????

Sen ve Üstad Oezsu ile arandaki en büyük ilim ve kalite farki, onun bilmesi ve senin bilmemendir.....

Aciklarmisin.... Kurban ibadetiyle Allah neyin pesindedir......

Insanliktan onun rizasini kazanmamiz icin ne bekliyor ??????

Naaaaaaaa da belibt einem die Puste weg, wenn man nicht antworten kann, nicht war

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:40 Uhr.