![]() |
RECM ?
was ist das?
|
Kerhaneleri pekde iyi biliyorsun
iste bazi serefsiz demokrat laiklerde kendi kizlarini kerhanede görmek isterler.
senin gibi. onun icin bu serefsiz demokrat laikler vesikali olan bir kadinin bu meslegi terkedip baska bir ise calismasini yasa ile yasaklamislardir. bu serefsizlere pezev.. denildiginde iftira mi atmis olunur? olunmaz tabii. |
YOK INANMIYORUZ. o.T.
ohne Text
|
Cumhuriyetciler Kerhane cocuklaridir :-)
Türkiye Cumhuriyeti kerhaneciligi ve ayyasciligi savunan bir sistemdir. Baksaniza kerhaneyi pezevenk türk bayragi altinda koruyorlar, eniskayada burada bekcidir, cünküyse icerde o kiz kardesini sakliyordur belki.
|
Evet inaniyoruz falan degil
büyü hayatin bir gerceklerinden...... Kuranin kesinlikle haram kildiklarindan bir konu....
Büyü daha cok Hindistan tarafinda ve Cin bölgesinde yapilan olaylardir... Fakir insanlarin zulmü diyelim |
Töten von Mann und Frau durch
Steinigen.... wenn sie vor der Ehe Sex hatten....
Kuranda gecmez bu olay, ancak Tevratta yaniu Yahudilerin kitabinda yazar..... Ama insanlik dis bir olay oldugu icin, kimse kimseye uygulayamaz....... Yahudilerde uygulamiyorlar..... Bir Nevi barbarlik |
Tja jeden das seine
Bugün benim Afrikali, daha dogrusu Ghanali Müslüman arkadasimla din üzerine sohbet ettik.....
Adamlar Afrikali olduklari halde sizlerden daha bilgin ve sizlerden daha medeni..... ve ayni zamanda Türkiyenin cogundanda daha iyi dini anliyorlar.... Sizler üzerinede kosnustuk....... sonuy ayniydi...... onun gözündede sizler Müslüman sayilmiyorsunuz.... Cünkü Kuranda Sirk kosuyorsunuz... Ayni Martin Luther zamaninda katolik kilisesinin yapitigini sizler yapiyorsunuz..... yani Kurani sadece siz anlarsiniz ya....... Wir sind Moslems.... sadece kurandan beslenen ve Demokratik bir sekilde hayatini Salih Amel pesinde yorumlayan..... Sizler ise Terör estiriyorsunuz....ve ekmeginizede tükürüyorsunuz..... Sadece Alamanlara attiginiz iftiralardan dolayi... sizlerin gidecek yeri yoktur |
Nahhhhhh süperlerdi Ottular
ve dahlende öyle....
Osmanli haric hangi tarihte bir Müslüman medeniyeti yaziyor...... Orta Asya falan gecerli degil... cünkü hepsi paralel olan devletler...... Du hast Null Ahnung...... Sizin devletinizde bana kac kari verilecek ??? |
Ot veya Odun olan Cumhuriyetcilerdir
Bizim Devletimizde Müslüman kizlar kafir erkeklere verilmeyecektir.
|
Afrikali Müslümanlar benim Kardesimdir
Demekki o müslüman kardeslerim senin münafik oldugunu cikaramamislar maalesef, yada onlarda senin gibi kendisini müslüman zannedenlerdir.
|
Sen ancak ve en fazla kedi adina
konusabilirsin....... o yüzden kimseye karisma hakina sahip degilsin... nede degilim, ama en azindan ben baskalarina kendi kafamda yogurdugum Ideolojiyi dayatmaya kalkmiyorum.....
Ama sen kalkiyorsun.... amaca bas olmak... neden Tayip Bas olsun... ben olayim..... Sende oku gez gör kariyer yap o zaman belki olabilirsin...... Bak ebn Yasar Hocayi o kadar begendigim halde, Politikaciligini begenmiyorum.... cünkü onun kapisete alina girmiyor...... Bir seyi kücüklükten beri yapmak sarttir |
IRKCI bir chauvinistsin !
Insanliklan da alakan yok senin!
|
İnsan insanın kulu olamaz
Soru: Sayın Ateş, Kur"ân-ı Kerîm, köleliği ve cariyeliği yasaklamamıştır. Bu durum insan haklarına uygun mudur? Mehmet Çetinkaya
Cevap: Şunu iyi bilmek gerekir ki köleliği İslâm getirmemiş, mevcut kölelik sistemini köleler lehine düzeltmiş ve köleliğin kaldırılmasını, ulaşılması gereken bir hedef olarak göstermiştir. Aynı konudaki bir soruya daha önce verdiğim cevabı yinelemekte yarar görüyorum: İslâm, köleliğin kaldırılması için önemli adımlar atmıştır. Ancak birdenbire yasaklamamıştır. Bazı toplumsal yasakların zamana yayılması, dinin tedricilik prensibi gereğidir. Eğer Kur"ân"ın ve Peygamber"in prensipleri, gereğince uygulansaydı, Peygamber asrından hemen sonra köleliğin tamamen kaldırılmış olması gerekirdi. Çünkü: "Fakat insan, o sarp yokuşa atılamadı. Sarp yokuşun ne olduğunu sen nereden bileceksin? Bir boynu (kölelik zincirinden) çözmek." (Beled: 11-13) âyetlerinde, köleleri özgürlüğe kavuşturmanın, ulaşılması gereken bir hedef olduğu vurgulanmaktadır. Kur"ân, bazı günâhların ve hatâların kefareti olarak köleyi özgürlüğe kavuşturma gereğini koymakla, insanları özgürlüğe kavuşturmanın ne denli önemli bir şey olduğunu göstermiştir. Peygamber de hür bir insanı köle yapıp satan kimsenin, kıyamette hasmı olacağını buyurmuştur. Öyle ise İslâm"ın köleliği benimsediğini, ya da teşvik ettiğini söylemek insafsızlık olur. Köleliğin esas kaynağı savaşlardı. Kur"ân, bu kaynağı kurutmakla köleliğin kaldırılmasına giden yolu açmıştır. Çünkü Kur"ân"ın savaş tutsakları hakkındaki hükmüne göre tutsak ya lütfen veya fidye ile serbest bırakılır. Tutsağın köle de yapılabileceği bir üçüncü seçenek yoktur. Demek ki İslâm"ın asıl hedefi, köleliği kaldırmak idi. Zaten kölelik, tevhit dininin özüne aykırıdır. Zira tevhidin temel ilkesi, insanları sadece Allah"a kul yapmaktır. Kölenin anlamı kul demektir. İnsan insanın kulu olamaz, insan sadece Allah"ın kuludur. Cuma namazını kadınlar kılabilir mi? Soru: Benim sizden öğrenmek istediğim Cuma Namazı"nı kadınlar da kılabilir mi? Hayır ise neden? N. Günay Cevap: Kur"ân"ın emirleri erkekleri de kadınları da kapsar. Cuma Namazı da erkeklere olduğu gibi kadınları da kapsar. Nitekim Peygamberimiz döneminde kadınlar da Cuma ve Bayram namazlarına da katılırlar, erkeklerin arka bölümünde durup namazlarını kılarlardı. Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş Fax: 0212 356 26 81 E-Mail: suleymanates@gazetevatan.com Link <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a> |
Ulem fasisttt
Ben onlara yalvarmadim onlar bana yalvardi Erkek kalmadigi icin bizi buraya getirdiler.
Kimse onlara zorla beni alamanyaya götür demedi. Sende bir Gavursun hemde Krallarindansin? |
Laz Demek Ayni Zamanda Rum.
Demektir hem Rum diye gecin hemde Türk ol haydi ulemm ordan dangaloz.
|
muahahahahahaha
Cakkk Fatihhh :=)))))))))))
|
Depremin Sebebi ABD Olabilirmi.
Belki bazi kofti aydin gecinenler hatirliyamiyacaklar.
ABD sömürgeci Demokratlar Afkanistana girdiklerinde Tora Bora Daglarini bombalamistilar. O bombalamadan hemen sonra büyük bir deprem olmustu Tora Bora bölgesinde. Bir almandan sunu duydum bu Deprem Insanlar tarafindan yapici olabilir. Neden olmasinki Denizin Altina büyük bir bomba koy Fay Hatlarini Aktiflestir. Ve ilerde bu tekniklen istedigin Deniz Filosunu batir. Zaten ABD nin eli kan kokuyor baskanlari gine sanki köpek ölmüs gibi hava estirdi önceden haberimi vardi yoksam. Teori görüke bilir ama dünyada Atom denemelerini yapan ve tabiyati yok eden insanlari zehirliyen bir zihniyet neden bunu yapmasinki. Simdiden Asyada ölen kardeslerimiza Allah Rahmet etsin diyorum diyer halklarada sabirlar diliyorum. Bu olay eyer tahmin ettigimiz gibiyse Allah bugibi yaratiklara belasini versin. |
-1- Ben pkk li deyilim
2 pkk yi savunduguma dair bir yazimi buraya ekle Birane cocuklugunu birak?
pkk benim gözümde bir köpek kadar deyerli ve Kürtleride asla ve asla temsil edemez? Gel gelelim senin Türk ve Lazligina ben türklükten lazcilardan önce Müslimanim? Allah beni Kürt olarak yaratmis kabullenmiyorsan git bunu dini adamlarinlan hal et yada mahserde neden böyle yaratildigimizi sikayet et. Allaha sükür simdiye kadar aslimi inkar etmedim senin gibi kici kirik Rum Dölleriyse aslini inkar ediyor. Daha tarihinizi bile bilmiyorsunuz gelmis burda Türkcülük yapiyorsunuz. Yaziyi iyi okumamissin galiba godos :=)) Müsliman Türk Kürt kardestir Kerhaneci Türkler kallestir :=)))))))))))) |
Nerede sizin devletiniz
sizin kizlarinizi alan kim..... Fesuphanellah...
Bizlere aydin insanlar lagzim, kafasi deforme deilmis karidan ne olurki ????? Dedim ya sizlerin dini Sexs üzere kurulmus... |
Sus kerhaneci Gavur Seni?
kimi kimin yurdundan kovuyorsun daha sevmedigin pkk ya kaplana yedirmedigi ekmek kalmadi Almanin.
keslennn zübürkkk Almanin elinde olsa senin anani aglatir sense kicini yaliyorsun? alm,an ekmek yediriyorsa bedavami yedirtiyor lannn asil onlar benim vergilerimlen Cocuk tecavüz etmek icin tailanta gidiyor? |
Münafik sizlere diyor
bu nasil olacak.... hatta Namaz vakitlerinde bile mutabikiz.....
Bizler dünyanin her yerinde ortak buluyoruz... Sizleri destekleyen bir devlet söylermisin ???? |
Yok CIN yapti.. söyle Buda bir eti
bir cakti yer yarildi.......
Evet evet bence Buda yapti bunu.. ve budalalarda inandi..... Acayip felsefe yaptim dimi, sair olsam bari |
Anten?
Herseye anten olma kafanin ermedigi konuya girme?
Bir waserschtof bombasinin neler yapabilecegini sen biliyormusun Anten? |
Klar... 9 siddetinde deprem yaratir
komm mal auf dem Boden.... und hör auf zu Träumen.....
Belki sen yaptin..... nede olsa felaket negativ energie dagitiyorsun |
O zaman siktir git Almanyadan
seni zorlami tutuyor Almanlar..... namkör Herif...
Iste ayni PKK li gibi.... TR ye nemkörlük yapiyorsunuz... bu sizin ruhunuzda var.... Tabi Türkiyede ALmanyadaki gini EURO yok..... Sizlerin dini imani kari ve para........ Burada karsinda insan var, adam gibi konusacaksan konus..... AhmedDursuna söylerim.... dann kriesgt du eine Verwarnung.... ganz Demokratisch.... bak iste Diktatörlükle Demokrasinin arasindaki farkda bu |
Hmmm ben kardeslik göremiyorum
ayricalik pesinde kosan kasdesim olamaz.... akldiki ben Laz falanda degilim...... dedigim gibi...Lazlari toplasan 10000 tane bulamazsin.....
Kaldiki adamlar aslini inkar etmiyorki...... Kimbilir senin kaninda kimler var kimler..... sen eiminmisin, senin kaninda Hiristiyan kani olmadigini...... Arsivmi tuutunki 1000 yil gerisine bakabilesin..... Isinize geldigi zaman kardes oluyorsunuz..... das ist immer so.... Ben Türküm, zekiyim, caliskanim ve Trabzonluyum....... Ve bunlarin hepsinle gurur duyuyorum ve ayni zamandada Trabzonlu olmanin Türkiye capinda cazibesi var..... Simdiye kadar aslimla her zaman Türkiyede olsun Almanyada olsun... hep positiv tepki aldim...... Demekki... bölge bölge insanlar gercekten degisik oluyor |
Evet Lazlarin asli Rum
ama tüm Trabzon Laz degilki.... yaklasik 1 milyon nufusu olan Trabzon...... disaridakileri saymiyorum... Trabzona sigmazlar.... bu 1 milyonun yaklasik 10000 i Laz, yani Rum asilli....
Benim kanim asil ve temizdir.... ama mecaz anlamda bizlerede Laz derler...... ayri dava, das stört uns nicht... kaldiki Lazlarda Müslüman.... |
Arkadaslara tesekkürler
benim GB uma bazi arkadaslar, Forumdaki yazilarimdan dolayi, cok positiv tepkiler yaziyorlar.... tüm yazilarimi okuyan ve begenen arkadaslara sükranlarimi sunarim.....
Cogu Foruma yazi yazmiyor ama dogru ile Hurafeti herkes ayiraabilir..... ancak Hurafetin zehirine kapilanlar haric... Selamlar Enis |
Biraz fazla "Fletchers Visionen" izledin
ohne Text
|
Safii Kürt"müsün nesin be yobaz! o.T.
ohne Text
|
Softa nedir? Masallardaki ejderha!
Nazim Hikmet: "Yasamak güzel sey be kardesim"
Sayfa 10: <... Ama dindarım. Daha doğrusu, Allah’ın var olmayabileceğini düşünmemiştim... Yakamı Tanrının elinden kolayca sıyırmamın nedenlerinden bire de, Anadolu din adamını, işinin üstünde görüp tanımamdır. Bu adam, ne Mevlevi dedeme, ne de yatılı okulda dinbilgisi öğreten, kravatlı, penseli hocamıza, hatta ne de bizim Üsküdar’daki mahalle camiinin nüktesever imamına benziyordu. Bu adam, masallardaki ejderha gibi çeşmenin önüne oturup suyunu kesmişti. Yanında, cahilliğin, batıl itikatların, ikiyüzlülüğün, hoşgörmezliğin, karanlık bir terörün sancağı dalgalanıyordu.> |
Evet Üstadlar her zaman dogruyu söyler
zamaninda Aziz Nesinde dogruyu söylemisti, ama adamlar unu yakmaya kalkti......
Sapik insan Türkiyede fazlasiyla var |
Cennetlikler
(Nisâ: 94/123-125)
123- (İş), Ne sizin kuruntularınızla, ne de Kitâp ehlinin kuruntularıyla olur. Kötülük yapan, onunla cezâlandırılır ve kendisine Allah"tan başka ne dost, ne de yardımcı bulur (hiç kimse onu Allah"ın cezâsından kurtaramaz). 124- Erkek veya kadından her kim inanarak güzel işler yaparsa, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar. 125- Hangi insan, din bakımından, iyilik edici olarak yüzünü (özünü) Allah"a teslim edip dosdoğru İbrâhîm milletine (dinine) tâbi olandan daha güzel olabilir? Allah İbrâhîm"i dost edinmişti" "De ki: "Ey Kitap ehli, bizim ve sizin aramızda ortak olan söze gelin: Yalnız Allah"a tapalım, O"na hiçbir şeyi ortak koşmayalım; birbirimizi Allah"tan başka rablar edinmeyelim." (Âl-i İmrân: 94/64) Kitap ehlinden öyleleri var ki Allah"a inanırlar, size indirilene ve kendilerine indirilene inanırlar; Allah"a karşı saygılıdırlar; Allah"ın âyetlerini birkaç paraya satmazlar. Onların mükâfâtı da Rableri katındadır. Şüphesiz Allah, hesabı çabuk görendir." (Âl-i İmrân: 94/199) Bu âyetler, İslâm’ın özünü ortaya koymaktadır. Kâh İbrâhîm milleti, kâh hanîf olarak tanımlanan İslâm’ın üç temeli vardır: Tevhîd, âhirete iman ve sâlih amel. Kur"ân, Allah"ı birleyip yalnız O"na kulluk eden herkesi, sözde müslüman olmasalar bile, özde müslüman kabul etmekte ve cennetlik saymaktadır. |
EINE BOMBE für Vollidioten des Kurans
Kitap ehlinden öyleleri var ki Allah"a inanırlar, size indirilene ve kendilerine indirilene inanırlar; Allah"a karşı saygılıdırlar; Allah"ın âyetlerini birkaç paraya satmazlar. Onların mükâfâtı da Rableri katındadır. Şüphesiz Allah, hesabı çabuk görendir." (Âl-i İmrân: 94/199)
"Biz, O"nun elçileri arasında bir ayırım yapmayız (hepsine inanırız).” (Bakara: 92/285), "Onlar ki Allah"a ve elçilerine inandılar, onlar arasında bir ayırım yapmadılar; işte onların da Allah, pek yakında mükâfâtlarını verecektir. Şüphesiz Allah, çok bağışlayan, çok esirgeyendir." (Nisâ": 98/152) "Şüphesiz iman edenler, Yahûdîler, Hıristiyanlar ve Sâbiîler, bunlardan her kim Allah"a ve âhiret gününe inanır, iyi iş yaparsa elbette onlara Rableri katında mükâfât vardır; onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir." (Bakara: 92/62, Mâide: 110/69) EINER DER BEDEUTENSTEN AYETS DES KURANS 51- Ey elçiler, güzel şeylerden yiyin ve yararlı iş yapın. Çünkü ben yaptıklarınızı bilmekteyim. 52- Ve işte sizin bu ümmetiniz, bir tek ümmettir; ben de sizin Rabbinizim; benden korkun! (Mü’minûn: 74/51-52) Bu âyetlerde, bütün peygamberlere helâl, güzel, temiz şeyleri yemelerinin; iyi ve güzel işler yapmalarının emredildiği anlatılmaktadır. Yani bütün peygamberlerin getirdikleri dinin esası, helâl, temiz şeyleri yemek, güzel işler yapmaktır. "Ey Muhammed, her peygambere verilen emir bu olduğu gibi, sana verilen emir de budur. Ey peygamberler siz, o putataparların, câhillerin uydurdukları hükümlere, geleneksel dine bakmayın; güzel, temiz şeyleri yiyin ve güzel işler, ibâdetler yapın!" buyurulduktan sonra bütün elçilerin aynı prensipleri öğütlediklerini belirtmek üzere: "İşte sizin bu ümmetiniz, bir tek ümmettir: Allah"a teslîm ve O"na kul olma şerîatidir. Ben de sizin Rabbinizim; benden korkun!" buyurulmuştur. Burada ümmet toplumsal din anlamındadır. Aynı ülkü ve prensiplere bağlı olan din toplumunu belirtir. Kitap ehlinin, Hz. Muhammed"e gelen âyetlerin vahiy olduğuna inandıkları, birçok âyette belirtilmiştir: "Kendilerine bilgi verilenler, Rabb"inden sana indirilenin, gerçek olduğunu, mutlak galib ve hamde lâyık olan(Allah)ın yoluna ilettiğini görürler.”[2], “Kendilerine Kitâb verdiğimiz kimseler, sana indirilene sevinirler.”[3] âyetleri bunlardandır. --------------------------- Hadi simdi Allahin Kuranini inkar edin bakalim..... Kuran adam gibi insani desteklerken...... gelsin bazilari Allah yolunda yasayan herhangi bir dine mensup olanida cennetinden kovsun......... OT OT OT OT OT und nocmal OT.... su bizim Hurafetciler....... Siz Allahin Kuranini inkar edemezsiniz... sizler bizim yanimizda Müslüman degilsiniz, olamazsiniz... cünkü ilim irfaniniz yok..... Site Bomba gibi Ayetler inkar edin de göreyim..... """HAL BU IKEN RABBINIZIN NIMETLERINDEN HANGISINI YALANLAYABILIRSINIZ"""" (Rahman Suresi) |
Yaaaa Iste Muhammedin ve diger
Resüllerin Allahi.... iyilik yapan, Allaha ve ahiret gününe inanan tüm insanligi CENNETINE sokuyor......
Sikiysa cikarin....... hadi cikarin bakalim ben ve benim gibileri Cennetten..... Eninden sonunda tüm insanlik cennete girecektir..... ama aynen Resüller gibi Cehennem serüveninden gecerek...... Tüm insanlik Cehennemden gececektir...... Ameline göre Allahin Cennetlerinden bir tanesine girecektir..... SO STEHT Es GESCHRIEBEN, SO WIRD ES GESCHEHEN........ Tüm iyilik ve güzellik pesinde kosan insanlara Selamlar Saygilar..... korkmayin, Allah her zaman güzelin yanindadir..... o yüzden her zaman basarili oluyorsunuz....... iste Allahin Sünnetullahinin insanliga cevabi..... yaptigin her seyin karsiligini aninda aliyorsunuz |
RECM KURANDA YOKTUR
Recm, Kur"an"da yoktur.
Recimle ilgili rivayetlerin hicbiri Kur’an’a uygun degildir ve Resülullah disidir, yani uyduruk yalanci HURAFETTIR. Bir Yahudi adetini İslamilestirmek icin uydurulmustur. O rivayetleri kabul etmek, Kur’an’ın korunmuslugu ilkesini reddetmeyi gerektirir. Bunu hicbir mümin yapamaz,a am OTLAR yapabilir, cünkü onlar Resüle inanmazlar, kendi Resüllerine inanirlar. Bilerek ve kasten adam öldürmenin cezası, eger öldürülenin varisleri affetmezse, cezası ölümdür. Netice olarak RECM olayi KATLIAMDIR ve emri veren kisininde ölmesi gerekir. Bunlari ben Enis olarak söylemiyorum.... bunlari Kuran"i Kerim söylüyor..... |
tevbe de kardes
essekenisse kizkardesinin sucu yoktur. kendisi burada da yoktur. hakkina girmeyin lütfen.
|
bu bomba koku bombasimiydi ne
ep ey kokuttun ortaligi.
bir kere kimin cennete girip kimin girmeyecegini belirlemek ne senin nede benim isim. ikincisi medine yahudilerinden bazilari peygamberin söylediklerine iman edip inandilar, digerleri ise Allah"in ayetlerini inkar ettiler ama yahudi olarak yasamaya devam ettiler. kuran bunlari kafir olarak adlandiriyor. sana göre bunlar ehli kitap olduklari icin cennete giriyor ama kurana göre bunlar kafirdirler cünkü Allah"in gönderdigi peygamberin ayetlerini inkar ettiler. burada önemli bur nüans vardir ona dikkat etmek lazim. peygamberlerin cehennem serüveni olacagini nereden cikardigini merak ediyorum. senin ayetlerinden bunu tam cikarmis degilim. herkesin cennete girip girmeyecegide bence o kadar önemli bir mevzu degil. böyle bir meseleyi iddia etmek yada etmemek bize neyi kazandiriyor? bosa kilic sallama enis. |
allah müslümanlari sevmiyor
mübarek ne zaman kafasina esip dogal afet araciligi ile toplu kiyim yapsa hep fakir kullarini ve cogu zaman da müslümanlari seciyor...
bir bakima hakli yani. icinden kombilir neler geciyordur. mesela: - "vay hayvan herifler yine ac karnina it zkisip tavsan gibi cogalmislar, görürüsünüz simdi!!!" ya da - "ulan bu müslümanlar beni dinlemiyor. adam olsunlar diye son dinimi indirdim buna ragmen sefillikten kurtulamadilar. akillari fikirleri kadinlari cuvala sokup, köle gibi davranmak. kitabimdan ayetleri cimbizla secip yobazliklarina beni alet ediyorlar. görürsünüz gününüzü". kimbilir belki de söyle diyordur : "ne yapiim lan insanin tek basina cani sikiliyor burda" :)) |
simdi söyle bir ayet inmesi lazim:
ilgililere önemle duyurulur. günümüzde, suud emperyalizmine sadakat turundan baska hicbir anlami kalmayan hac ziyaretleri bu yil tarafimdan iptal edilmistir. hac icin ayirdiginiz paralarin tsunami felaketzedelerine yardim olarak vermeniz uygun görülmüstür. aksine davrananlar cehennemde yanmadan önce hadim edileceklerdir.
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:46 Uhr. |