Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Liebe, Flirt & Partnerschaft (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=393)
-   -   Partnerschaft, Familie & Ehe (http://localhost/forum/showthread.php?t=4291)

henrymiller 19.12.2005 19:07

Jaja..und bald kommt der Weihnachtsmann

...muuuuhahaa

19.12.2005 21:44

Keske bu siiri okuyup benimseseydinDxxxx

iNAN
Yasadigimiz dünyada(nette) hersey yalan degil
Su milyonlarca insanin hepsi de yalanci degil
Seven kisi inanmak ister, inanilmak ister
Birgün aldanmak bile o kadar aci degil

inanmislarin güller açar kalbinde her zaman
Bütün korkulari avuçlarindan akip gider
Bir günes dogar ufkunda piril piril sicak
Inanmak biraz da varolmaga benzer

Birak da o se-ve-me-yen-ler inanmasin aska
Birlikte mutlulugu yudum yudum içmek var
Gel, biz ona gidelim; o bizden uzaksa

Süpheleri, yalanlari atalim içimizden
Gel seninle bir yola çikalim yarin safakla
Kimsenin varmadigi bir yere varalim (aska) inanmakla
Ümit Yasar Oguzcan
*Çok güzel bir siir ama yazmak için geç kaldim, belki öncden yazmis olsaydim gene bisi degismeyecekti. Ama geç de olsa yazdim iste. Belki sevip de söylemeye cesaret edemeyenler, hala geç kalmamis olanlar vardir bu siir onlarin faydalanmasi.. bu siir üzerine düsünmesi... ve inanabiliyorsa inanmalari.
Sevgi de din kadar kutsaldir ve hiçbir seye alet edilmemelidir; özellikle süfli ve basit emellere...
saygilar

19.12.2005 21:47

Düzeltiyorum

ben bulunmaz hint kumasiyim.

ben bi taneyim benden baska yok dünyada.
herkes özeldir Özgür kiz.
Ayrica biz senin gibi özgür olmadigimiz için tek kisilik konusamiyoruz
annadin mi?

19.12.2005 21:55

¿ Otoban kaç seritli olsun¿

Kadinlari anlamakla alakali bir fikra:
"Amerikalinin biri okyanusta giderken okyanusun ortasinda yati batiyor ve zar zor bir adaya ulasiyor. 3-5 gün geçtikten sonra kiyiya vurmus eski bir sise buluyor. Sisenin mantarini açinca -tabii ki- bir cin çikiyor ve diyor ki:"Bir dilek dile onu yapayim"
Adam:"Amerika"ya kadar bir otoban yapmani ve bana da deposu ful bir spor araba vermeni istiyorum" diyor
Cin:"Abi baska bisi istesen olmaz mi?" diye soruyor.
Adam:"Olur, bana kadinlari anlama yetenegini ver" diyor
Cin çaresizce adama dönüp diyor ki:"Abi otoban kaç seritli olsun....

19.12.2005 21:56

Oha

biraz terbiyeli yorum yapalim lütfen.

19.12.2005 22:00

senin yerinde olsam..

35 yasindaki kadinla evlenmezdim :-)(misal) Kadin büyük olunca daha bir problem bence.Erkegin büyük olmasi yine o kadar degil..Hem bir kadinda kendinden kücük birini istemez herhalde.

su cümlen hosuma gitti "Dahasi bü tür evliliklerde kocalar genç esinin üstüne titriyor çünkü esi sonbaharda açan "son gül gibi" oluyordur onun için. "

Ülemi dersin.. ama dedigin gibi "arada ucurum" olmamali. üc dört yas okaydir. daha fazlasi benim fikrimce abes kacar..Hadi en fazla 6 yas diyorum.

19.12.2005 22:00

Helal olsun o.T.

ohne Text

19.12.2005 22:01

(Y)

Buraya eli sopali birisi lazim

19.12.2005 22:06

yok canim bende zaten fazla..

eglence seven bir insan degilimdir. Kafam patlar her hafta eglenilirmi..Sakin ortamlari tercih ediyorum. Öyle kirkinda da eglence düskünü olunmazki...uygun bulmuyorum yani bende.. O yaslarda söyle canli müzik ortamlarini tercih ederdim..gerci simdi bile canli müzikli ortamlari cok severim.
Hayat eglenceden ibaret degilki..
Bana göre dezavantajlari sunlar olabilir... ne bileyim, senin arkadaslarini cocuksu bulabilir..seninde bazi hareketlerini cocuksu bulabilir ve elestirebilir. Fazla gezmeyi sevmeyebilir.. mesela ben evlenince onca evde oturdugum yillarin acisini cikarmak isterim esimle :-) Dünyayi gezdirmesini isterim. Düsünsene daha yasli bir adam belki daha önceden heryeri gezmistir ve simdi gezme istemyodur. Das wär doch voll der Abzug oder nicht? :-) ich will die Welt sehen.. "henüz yeni acildi gözlerim, daha dünyayi görücem ben" diyorum bengü gibi yani ;-)

19.12.2005 22:22

yok yoook

ben kimseyi dövmem. Siddete siddetle karsiyim ;-)

19.12.2005 22:58

GERÇEK SEVGi GERÇEK ASK

Ya işte böyle gözüm, bakıyorum da şunlara , şaşıyorum. Canım sıkılıyor, Allah canımı alsın. Zengin babaları sayesinde, lüks arabalarla, gündelik sevgili değiştiren, aşkı ve sevdayı iki öpücük zannedenlere kızıyorum. Kızdığım gibi de acıyorum. Bana ne diyemiyorum işte. Takıyorum kafama. Bölüyorum uykularımı. Çünkü bu gençlik bizim bizim.. Anlat anlat diyorsun ya ikide bir, yaralı yüreğimle yaralamak istemezdim seni. Ama sevda ne demek, ama gönül ne demek, vefa ne demek ve ben seni nasıl sevmişim vay vay ki vay. Ben , insanların toprakla haşır neşir olduğu, çocuklarına helal lokma için terlerini toprağa akıtan,eli nasırlı mı nasırlı, yüzü güneş yanığı, gönlü ezelden yanık, güneşin toprakla öpüştüğü, buram buram dert, buram buram hasret, buram buram sevda kokan, hürriyet sevdalısı milyonlarca gençten biriyim. Anam, abdestsiz göğsünü vermemiş bana,ola ki Allah"a ola ki Vatana, ve ola ki sevdiklerine ihanet eder diye. Anamın ak ve helal sütünden midir nedir? Vefasızlığın v" si yoktur kitabımızda. Hele güzelim sevdiğini yarı yolda bırakmak nankörlüğün ve namertliğin en adisi budur işte. Gönül dersen gönül, yürek dersen yürek, aşk dersen aşk, bırak duygularımı yüreğimde. Yüreğimde bul kendini. Gel gör ki nasıl sevmişim seni, vah vah. 18"inde deli taylara benzer kızlarımız, geçit vermez yüce dağ gibi heybetli, şahin bakışlarında mertlik ama yufkadır yürekleri. Onlar ki sevdiklerine toprak kadar vefalı onlar ki sevdiklerine gün gibi, güneş gibi sadık, kardelen çiçekleri kadar sabırlı, ki onlarda iffet, ki onlarda edep. Onlar sevdiler mi başka severler güzelim. 21.asırda ne Karacaoğlan" ı ne Köroğlu" nu ne de Ferhat"ı aratır yiğitlerimiz. Gönül, bu ya hep ulaşılmaz, erişilmez dallara bağlanır. Çile ise çile dert ise dert, pes etmek mi asla. Ve yiğitliğin kitabı yazılmaz gülüm. Yiğitlik yürekte gönülde gizlidir. Yiğitlik sadece bilekte değil. Bizi biz eden bizi farklı kılan bu düşüncemiz bu gönlümüz. Çünkü biz sevdiğimizi iki öpücük niyetine değil, Allah"ın bir emanet kuşu bilip,bir ömür boyu aynı yastıkta bir ömür sürmek için severiz. Ben sevdiğime gel dediğim vakit dağları yırtıp gelen, git dediğim vakit kaşlarını çatmadan, arkasına bakmadan gidendir. Zannetme ki korkudan, edepten, gönülden, sevgiden. İşte güzelim, diyorum ya iki de bir, gönül dersem gönül, yürek dersem yürek, aşk dersem aşk, bırak duygularımı yüreğimde, yüreğimde bul kendini. Gel gör ki nasıl sevmişim seni vah vah.
w w w. mustafayildizdogan. c o m

19.12.2005 23:07

yaw askin engel tanidigini nerde gördünü

zzzzzzz.
Kaldi ki kadinlar kizlardan daha olgundur basit seyler için üzmezler insani.
Valla insan sevdi mi sever yani.
Zaten çevresine de aldirmamasi lazim. yani insan birini sevdigi zaman kim ne düsünür dememeli sevdiginin yasi için baska seyleri için

19.12.2005 23:12

cevreye bakmayincada olmuyor iste

sonucta cicim aylari birgün gececek ve cevreyle yine temas halinde olacaksiniz :-)

20.12.2005 00:04

walla onu

sevdiginin etini kemigini sevenler düsünsün

20.12.2005 01:11

Ellerimi arardim....

....
Ellerimi arardim
Bulamazdim çogu gün
Bir saklayan vardi beni,
Bir tutan vardi
Sana yaklasamazdim
Anlayamadigim korkular vardi içimde
Hep böyle seninle sensiz kalirdim ben
Bir kivilci sönerken
Bir yanardag patlardi içimde
Ko simdi ben yalniz öleyim
Vur ellerime ekmegimi al
Tiksinir beni kim görse sensiz
Utanir yalnizligim bana baktikça
Aynalar mi, hani nerdeler
Kimbilir kaçyüz yil oldu kendimi görmeyeli
Adim mi neydi
Besbelli unutmusum
Hadi vur
Hadi öldür
Kurtar beni ezilmekten çürümekten
Hadi gel, açtim kollarimi
Bir zaman
Ölmeye vaktim mi vardi seni sevmekten
Sen büyüyen bir sessizliktin içimde
beni ben eden en duru irmaktin
en güzeliydin mozaiklerin
seninle maviydi gökyüzüm
..........
Insan Bir Kere Ölür (Ümit Yasar)
1 misrasini yazcaktim kaptirmisim kendimi anca durabildim
Bu siiri çok seviyorum nedense ve her okudugumda daha farkli anlamlari oldugunu farkediyorum.
Sevmek garip bisi harbiden... sevmek elimizde olsaydi ne yapardik bilmiyorum. Zaten insan sevecegi kisiyi kendi iradesi ile seciyorsa o da ask olur mu ayri bir mesele.
Velhasil sevmek zor zenaat sevilmek de
Bir de su söz var: "Ask yalani sevmez, ama gerçegi de..." gel de çik isin içinden

ZATEN BU "Ask yalani sevmez, ama gerçegi de..." AYRİ BİR FORUM KONMUSU

20.12.2005 01:16

Ask yalani sevmez, ama gerçegi de...

" Ask yalani sevmez, ama gerçegi de SEVMEZ"
diyorlar siz ne düsünüyorsunuz?
Bir de pembe yalan die bisi var
(demek ki yalanin da rengi varmis.)
Bu konuda ne düsünüyorsunuz saygilar.
:))
Bu arada 2 gün sora is basi yapiyorum. Sükürler olsun 2 aydir bu haberi bekliyordum.
Çalismak güzeldir ne kadar kazandigimizin da önemi yok. isler iyi olsun varsin yorulalim. Müsteri olmadigi zaman isler durgun oldugu zaman zaman geçmio, adamin cani sıkılıyoo.
is olsun iyidir azizim çalisin çalisin gene çalisin.
Ama insanin bu dünyaya sirf çalismak (bir hayvan gibi) için gelmedigini de unutmayin.
Saygilar
*düsüncelerinizi bekliom.

20.12.2005 08:39

sopaya gerek yok ;-) yigenler bilir hehe

ohne Text

20.12.2005 10:46

Ask bir ayri Alemdir de ondan... o.T.

ohne Text

20.12.2005 11:05

Hm

Haklisinda o tarafi düsünmemisdim..
Ama bence Hayatin Zevki Evlenmekden sonra da baslamaz.. Ilk kendince bir tür Yasam tecrübesini edinmen gerek!!

20.12.2005 11:42

ne demek istediginizi biraz daha açsaniz

çok daha iyi olur. "Ask ayri bir alemdir" diyerek geçistiremezsiniz konuyu.
pls biraz açiklayin
saygilar

20.12.2005 11:52

Çocuksu insanlar hayattan daha çok

zevk alirlar. belki kolay kirilip incinirler ama çogu seyden daha çok zevk alirlar, romantiktirdirler benim gibi ve de kolay mutlu olurlar.
Kaç taneniz bir ormanda sirtüstü yatip agaçlarin arasindan gökyüzünü, gökyüzündeki yildizlar izledi circir böcklerinin ve kurbagalarin müzikleri esliginde.
En son sahilden gün batimini ne zaman izlediniz.
EN son ne zaman tatbir yagmurun oksayiciligina birakmak için üzerinizdekileri çikarip islandiniz....
Daha çok sey sayabilirim bunlar belki çocuksu seyler ama ben çok seviyorum.

ÇOCUK KALMAK iSTiYORUM
Aysegül Aygün

*Agaclara dizlerimi cizmek pahasina cikmaktan, dallarin ucundaki kirmizi elmalara uzanirken ki heyecanimdan vazgececeksem;
*Yagmurun yagmasina, "cicekleri büyütüyor" diye sevinmek yerine "beni islatti" diye kizacaksam;
*Kar tanelerinin usul usul yüzüme degmesiyle neselenmeyecek, yerde birikmesine sabirsizlanmayacaksam, avuc avuc soguktan moraran ellerime aldigimda gülümseyerek seyretmeyeceksem;
*Gökyüzünde ne cok yildiz olduguna hayranlikla bakmaktan vazgececeksem, kaniksayacaksam her gün Günes"in dogusu ve batisini, bir tirtilin kelebege dönüsmesi beni sasirtmayacaksa, baliklarin nasil olup da nefes almadan yüzebildikleriyle ilgilenmeyeceksem;
*Soru sormayi birakacaksam;
*Topragi karistirmaktan, kuslari oksamaktan, kumdan kaleler yapmaktan, ellerim "kirlenir" diye vazgececeksem;
*Resim yaparken; daglarin ardindan gülümseyerek dogan Günes, bahcesinde cicekler dolu, kapisindan da irmak gecen bir evi bütün renkleri kullanarak cizmek yerine, sadece karakalem calisacaksam;
*Düsler kurmayi birakacaksam en olmazindan, bulutlarin beni tasiyabilecegine en uzak diyarlara, Ay"in sirf kücükler karanliktan korkmasin diye dogduguna, birgün cok zengin olup büyükler dahil bütün insanlara bayramlik elbise giydirecegime olan inancimi kaybedeceksem;
*Annecigime, kaldirim taslarinin kenarlarindan fiskirmisini ancak bulabilsem de, cicek toplamayi unutacaksam;
Babacigima gözlerini kapamasini söyleyip burusuk da olsa kocaman kalpler cizdigim kâgitlari büyük bir sürpriz heyecaniyla vermeyeceksem;
*Ninemin elini öpüp kuru bir hatir sormayi, onunla diz dize oturup saatlerce konusmaya degiseceksem;
*Bayramlari haftalar öncesinden icim icime sigmayarak beklemektense, bazi formaliteleri iceren, hattâ tatile gidip "kafa dinlemek"(!) icin bir firsat olan siradan günler gibi karsilayacaksam;
*Sokakta buldugum acikmis yavru kediyi doyurmak icin kosarak bakkala gidip tereddütsüz cebimdeki tüm parayla süt alamayacaksam ve o kedinin doyusunu en az annesi kadar zevkle seyretmeyeceksem;
Yakar top oynarken kücükleri, onlara belli de etmeden "fasulye" yapip, "vurulamazlar" listesine eklemeyeceksem;
*"Büyük balik kücük baligi yutar" sözünü acimasizligima kilif edip en cok tekrarladigim söz hâline getireceksem;
*Mizikciligi dünyanin en kötü isi kabul etmeyeceksem;
*Kandirikciliga cikarlarim icin basvurabileceksem;
*Ispiyonculuk duruma göre olabilir bir sey gibi görünecekse;
*Fark olacaksa cebindeki paraya göre arkadaslarim arasinda;
*Hergün yeni bir seyler ögrenmekten vazgececeksem;
*"Ben her seyi bilirim" deyip, nutuk atacak birilerini bulunca saatlerce hic durmadan ve sıkılmalarını umursamadan konusup onlari aydinlatacaksam(!);
*Küskünlüklerim birkac dakikadan fazla sürecekse;
*Önyargilar, korkular surlar örecekse etrafima;
*Uzanamayacaksam baskalarinin dünyalarina, dinlemeyi bilmeyeceksem duymak istediklerimden ötesini, görmeyeceksem görmek istemediklerimi;
*Sabrim olmayacaksa hakli da olsam gerektiginde susabilmeye;
*Tahammülüm olmayacaksa baska renklere;
*Rabbime her gece hic bikip usanmadan beni, ailemi ve bütün insanlari yilandan, akrepten, canavarlardan, bir de karanliktan korumasi icin dua etmeyeceksem;
*Cennetlerin güzellikleri anlatildiginda "haydi öyleyse, biz de oraya gidelim" deme cesaretini vicdanimda bulamayacaksam;
*Ve yüregim sadece bana iyilik edenleri icine alabilecek kadar kücülecekse, büyümek istemiyorum, cocuk kalmak istiyorum!... Hem de yasim ne olursa olsun, hep cocuk kalmak istiyorum!...

Gelincik"in düsüncesinde zengin bir koca adayi var gibi.
Gezmek, yeni yerler görmek güzel birsey ama yalniz olmamak kaydiyla... yaninizda sevdikleriniz olursa daha güzel olur.
Allah hayirlisi ile muradiniza erdirir insallah Gelincik ve insallah mutlu da olursunuz. Siz iyi bir insansiniz.
Saygilar

20.12.2005 11:59

Aciklamasi herkez icin degisikdir

benim icin Ask Alemi ayri bir Dünya.. Gercek Hayati ve Aski bir araya getirebilmek cok ZOR, Basarmak ama Imkansiz degil!!

Fantazinin olustugu, Rüyalarin belkide gercek oldugu bir Alem !

Ask varsa, Hayati en güzell yanlariyla gördügümüz, bir gercek..
Ask yoksa, Cehennemdeki Atesi, his ederi gibi oluruz..

20.12.2005 13:41

ben kendimi yasitlarimla.. yada ..

kendimden kücük biriyle düsünemiyorum... benim yasadiklarimi anlicak kadar olgun olmali... evde oturmanin ne kadar zevkli birsey oldugunu bilmesi lazim.. güldügü zaman yinede bir ciddiyet belirlenmesi lazim.. yani yanima söyle 26 yada 27 yasinda birini koyuyorum yakistiramiyorum.. sinirim elbetteki var... en fazla 8 yas fark olmali bence.. (kendim icin kosuyorum.. dahasini basaranlara helal olsun) devir farki var.. oda kolay diil.. biri bugünden bahs ederken diyeri anlilarini hippy zamanindan bahs edecek... mmmmmmm.. enteresan bir durum :)

20.12.2005 13:44

yalan söz konusu bile OLAMAZ..

pembesi.. beyazi bilmem nesi.. hic fark etmez.. askta yalanin yeri yoktur.. delikanli gibi sevecek.. yanlis yapildigi zaman delikanli gibi anlatilacak.. ne anlami kalir yoksa askin?? aff edilirmi sonra edilmezmi karekter meselesidir.. (bencesi)

20.12.2005 13:48

ich lache schon selber über mich... :)

nur die bücher würde ich weg lassen (als erwartung meine ich) .. war zu sehr mit dem LEBEN beschäftigt... also bin ich nicht so interlektuell :) und falle aus der auswahlliste :)))

20.12.2005 13:51

aber gaaanz vornehm :)

und zwar:
1. sie stülpt sich zuerst das tempo über den zeigefinger.. schaut sich um, ob jemand zuschaut.. dann los poppppelos.. :)

2. sie rennt nur zum pupsen in das wc... tut so wie wenn sie gestrudelt hat.. und kommt zurück :)

3. rülpsen tut sie nur in einer bekannten umgebung.. wie neffen.. nichten.. beste freundin etz...

so viel zur weiblichkeit!!! :)

20.12.2005 14:14

Özlem Tekin in cok eski Sarkisi

Ask herseyi af edermiiii

lalalalaaaaaaa lom lalalommm

etmez elbette !

Kisisel durum, söz konusu!!
Ask herseyi af etmemeli bence...

20.12.2005 14:15

Özlem Tekin in cok eski Sarkisi

Ask herseyi af edermiiii

lalalalaaaaaaa lom lalalommm

etmez elbette !

Kisisel durum, söz konusu!!
Ask herseyi af etmemeli bence...

felsefe05 20.12.2005 14:31

soru, "deli oldunu biliyormusun"a benze

benzedi!

Sevdiginiz kisiyi nasil tutarsiniz?
Tabiki elleri ve ayaklari ile nostaljik bir yatagin parmakliklarina baglamak hic kuskusuz etkili bir cözüm.

Gercekler ve yalanlar bizlerin elinde.
Ask"i koruyacak, hatta güclendirecek Gercekleri olusturma imkani sadece herkezin kendi elinde. Burada ne kader yolunu keser, ne baska biri.

20.12.2005 17:04

ben aff etmem ... siler gecerim! :)

aff edilecek bir durum varsa... hata vardir isin icinde.. aff dilemeye gerek yok.. aff etmeyede... kör kütük olsamda siler atarim.. beni hiiiiic irgilamaz.. ask misch meskmisch..

20.12.2005 20:23

tabii canim onuda ediniyom :-)

...ama yalniz basima verreisen yapmak istemiyorum weischt du :-) gezdirsin ya isi ne, alla alla :-)

20.12.2005 20:23

Felsefe yapma, Felsef05 :P o.T.

ohne Text

20.12.2005 20:26

ne cok fakir nede cok zengin..

Maddi sikinti yasamak istemem tabii Rainbow.. iyi bir yasam sürmek istiyorum.Baba evimde nasilsa öyle olmali..hatta daha iyi bir yasam sunmali bana. Bosunami okuyorum ben ;-)

Sagol, seninde, herkesinde...allah herkesin gönlüne göre versin.

20.12.2005 20:28

hehe hippi zamani demek, abarttin sende

:-)) O kadar yasli olmamasina dikkat et ;_)

20.12.2005 20:47

hippi nedir?

Hippi: hareket ve giyinisiyle topluma aykiri hareket edenlere hippidenir.
:Pppp
bildigim kadari ile

20.12.2005 20:53

birinden vazgeçmek, ayrilmak, bosanmak

o kadar kolay degil Özgür Kiz. Kaybetmek çok kolaydir önemli olan kazanmaya çalismaktir. Oyle aileler vardir ki evliligi devam ettirmek için nelere tahammül eden, sineye çeken kadnlar vardir. Sadece yuvasinin dagilmamasi için gizlice gözyasi döken çocugum babasiz büyümesin diye. Evet ayrilik, bosanma son çare olmali. Annesiz ya da babasiz çocuk büyütmenin kolay oldugunu sanmiyorum.
Hele hele duygusal, narin ve alingan insanlar için daha yipraticidir ayrilik ve bosanmalar...
en kötüsü d çok basit sebepler yüzünden biten iliskiler, evlilikler....
bundan daha kötüsü ise bazen ayrilma ya da terkedilme sebebini bilmemenizdir... terkedilmisinizdir ama sebebini bilmezsiniz... sadece tahminler yürütürsünüz... cevabini buamadiginiz sorular yillarca kafanizi kurcalayip durur da gene bir açiklama getiremezsiniz...
saygilar

20.12.2005 21:38

Daha iyi bir yasam

Bu çok tartisma götürecek bir sey. 3 tane kiz kardesim evlendi (2 ablam ve benim kücügüm). Enistelerim kendi yagi ile kavrulan insanlar. Yani gecinmek için kari koca çalisiyorlar

Allah2a sükürler olsun öyle asiri zengin enistem yok :) Ve hepsi kimseye muhtaç olmadan yasamlarini sürdürüp gidiyorlar. Arabalarini aldilar, evlerini aliyorlar. Eslerine sadiklar, iyi bir baba olmak için ellerinden gelenlerini yapiyorlar. Ve sanirim benim müstakbel esim de öksüz olacak; çünkü 5 kardesim evlendi ve hiçbirinin esinin babasi yoktu. Bu da öyle bir tevafuk iste

Çevremdeki insanlari göz önüne alarak söylüyorum (istanbul/Kadiköy/Suadiye"deki 7 yilim dahil) zengin erkekler daha çok aldatiyorlar esini. Bir de bizim Türk erkeklerinin bir özelligi var -bu zaman zaman medyaya da yansiyor- Türk erkegi zengin olunca -istisnalar kaideyi bozmaz- önce arabasini ve sonra esini degistiriyor.
Para iyidir ama iyi amaçlar için kullanilacaksa; güzel seyler yapilacaksa.
Fakirlik de ailelerin yikilmasinda önemli bir etkendir. iste arayi bulmak gerekiyor. Az önce bir arkadasla konustuk evlilik meselesini. iyi bir gelirin, biraz birikimin olmasi gerektigini söylüyor; yani esim sunu istiyorum dediginde gidip onu alabilmeliyim dedi.
Ben de ona: "ama sende alamayacagin ya da aldiginda maddi olarak zor duruma düsebilecegin seyler istememeli" dedim ve ekleedim :"mesela spor bir araba istiyorum" dememeli diye. Arkadasin cevabi aynen su oldu:" öyle bisi isterse ben onu istemem sepetlerim dedi."
............
Daha iyi bir yasam istemek çok garip geldi bana.
Su anki hayatinizdan memnun degil misiniz ? Sizin mutsuz olmanizi engelleyen birsey mi var
?
Eskiden çikan bütün filmleri izlerdim unv. yillarimda o zaman vaktim de vardi. Bazen sirf sinemeya ya da hafta sonu yemege giderken bir kiz arkim olsun istedim.
Bir sevgilisinin olmamasi dahi insani mutsuz etmez... belki mutluluk biraz eksik kalir ama bu çok da önemli degildir. Bilmiyorum ama bu "daha iyi bir yasam" kelimesi bana hala garip geliyor. Kadinlarin yasama bakma tarzi daha farkli oldugu için olabilir bu. Mesela daha iyi bir yasam istiyorum derken belki bunu derken modayi yakindan takip etmeyi, en son çikan spor arabaya binmeyi, ünlü tatil yerleriinde ünlülerle tatil yapmayi. Bayrami dünyanin bir yerinde, yilbasini baska bir yerde, yaz tatilini bir baska yerde geçirmeyi, alisverislerini Paris"in, Londra"nin en lüxs magazalarindan yapmayi kastediyor olabilirler.

Daha iyi bir yasam nereye kadar bir de o var. Bu hayatin da bir sonu var bı dünyanin da. su an daha iyi bir yasam derken kastettigin sey 40-50 yil sonra bir anlam ifade edecek mi ?

Daha iyi bir yasam oldugunu düsünüp onun pesinden gitmek içinde yasadigimiz günlerin degerini bilmemeyi de beraberinde getirebilir.
Yani bir idealin, hayalin pesinden giderken hayatimizi yasamadan, yasamimizi degerlendirmeden, günlerimizin kiymetini bilmeden zamanimisi bosa harcamis olabiliriz.

Benim öyle uzun boylu hayallerim yok. idealimde olan seyler var ve onlar gerçeklesirse iyi olur.

Ayrica birçok erkegi evlilikten uzak tutan seylerden biri de bu ihtiyaçlar iste. Ve ortaya gayr-i mesru yasam biçimleri çikiyor. Çevrenize azcik dikkat ettiysenin 30 küsür olup da evlenmemis bir sürü kadin ve erkegin oldugunu farkedersiniz.
Allah"a sükürler olsun dünyanin en güzel ülkesinde ve en güzel sehrinde yasiyorum. Bunun böyle oldugunu askerde farkettim o dondurucu günlerim ne iskence olmustu bana. iyi ki 4 mevsimin yasandigi güzel ülkemdeyim, iyi ki Akdeniz çocuguyum ve iyi ki Antalya gibi kisi bile bahar gibi olan bir sehirde yasiyorum.
Sigaram var, çayim da demleniyor... Aksam gidip yatacak bir evim var, karnimi doyuruyorum... ihtiyaçlarimi karsilayacak kadar kazaniyorum, birikim de yapiyorum...
Mutluyum netice olarak...
Mutlu olmayi asla ertelemeyin... yarin diye bir sey olmayabilir.
Saygilar
ps: ipin ucu kaçmis olabilir, yanlis düsüncelerim de olabilir, saçmalamis da olabilirim ama ben böyle düsünüyorum.
ps2: Gelincik arkadasim bunlar senin sahsina yazdigim seyler degil; bunlari forumlari okuyan herkes için yazdim. Zaten burda sadece sahislara özel birsey yazmiyorum genel konularda. Öyle birsey yazacak olursam GB"sine yazarim o kisinin. lütfen alinma ya da kirilma olmasin. Siz zaten özel birisiniz, asiriliklariniz da yok, fikirleriniz gayet güzel ve sizinle evlenecek kisinin çok sansli oldugunu da söyleyeyim.
saygilar

20.12.2005 21:39

en güzel ve mutlu yillar

çocukluk çagidir bence. O da unv"ye kadar devam eder :))

20.12.2005 23:02

"daha iyi bir yasam" derken..

senin paragrafini inceleyelim : ;)

"Bilmiyorum ama bu "daha iyi bir yasam" kelimesi bana hala garip geliyor. Kadinlarin yasama bakma tarzi daha farkli oldugu için olabilir bu. Mesela daha iyi bir yasam istiyorum derken belki bunu derken modayi yakindan takip etmeyi, en son çikan spor arabaya binmeyi, ünlü tatil yerleriinde ünlülerle tatil yapmayi. Bayrami dünyanin bir yerinde, yilbasini baska bir yerde, yaz tatilini bir baska yerde geçirmeyi, alisverislerini Paris"in, Londra"nin en lüxs magazalarindan yapmayi kastediyor olabilirler. "....

Modayi ben zaten yakindan takip ediyorum, bunun icin kocaya ihtiyacim yok :-) Yani evlensemde giyim tarzim ve zevkim degismez.. Hem ben zaten calisan bir bayan olacagim icin esimden "bana sunu al, bana bunu al" seklinde isteklerim olmaz..Karsimdaki insanin anlayisli ve asiri dikkatli olmasini beklerim..asiri dikkatli derken; beni cok dikkatle dinlemeli ve söyledigim hicbirseyi "öylesine" söylenmis bir söz olarak algilamamali.. isteklerimi gözlerimden okuyabilmeli..

Öyle fazla pahali seylere merakim yoktur.. Pahali takilar, arabalar vs gibi seylerde gözüm yok.. spor arabasini napayim. Normal bir arabam olsun yeter.Asiri lükse ihtiyacim yok. Almanyada iki insanda okumus ve iyi bir meslekleri varsa hersey kendiliginden gelir zaten, fazla zengin olmaya lüzum yok.. ben herseyi alnimizin teriyle birlikte kazanmak istiyorum.. Pariste alisveris yapmak sandigin kadar süper birsey degil..parisi sevmiyorum, bana türkiye olsa yeter. Tatillerimde ise dedigin gibi degisik yerlerde gecirmek istiyorum. Baba evinde yilda sirf bir kez tatile gidiyoruz gidersek, oda türkiyeye. Türkiyede ise yine belli bir yere, degisik bir yere gittigimiz yok..bir memlekete birde yazliga..:-) Ben degisik turistik yerleri görmek istiyorum ve görecegimde. Bu bir "lüks" ise evet karsimdaki bana bu lüksü sunabilmeli.. az ile neden yetineyimki mutlu olamiyorsam..

20.12.2005 23:13

insan sürekli birseylerden "süphe"..

..duyarak yasayamaz. Birgün mutlaka zincirlerini kirdiracak birisi cikar herkesin karsisina..Hepimiz insaniz ve birbirimize gereksinimiz var. Tabii kötü insanlarda yok degil, heleki bu sanalda..oo her türlüsü var.. ama güvenmek icin "zaman" lazim.. Benim bu sanal alemde "gercek" dost diyebilecegim pek az insan cikmistir. Bir iki tane. Zaman zaman yalnis insanlarada güvenmedim degil..ilk takildigim zamanlar hayal kirkligina ugramistim dogrusunu isterseniz. (fakat bu hayal kirikligi gercek hayata yansimadi, sanaldaydi ve sanalda kaldi-cok sükür). Sanal alemdeki hayal kirikligida nasil olur demeyin, oluyor.diyelimki "arkadas" bildiginiz biriyle yazisiyorsunuz ve o gün geliyor o yazdiklarinizin hepsini foruma kopyaliyor sanki uluslar arasi bir suc temsil edermis gibi yazdiklarin :-) Halbuki kimi ne ilgilendirir degilmi? Ama yok bizim türkler dedikoduyu sevdigi icin "aa demek öyle" deyip, birde binbirtülü sey kataraktan üzerine olayi dallandirip budaklandirmayi severler. Dedikodu yaygin bir bos-zaman-gecirme-metodu oldugu icin bizlerde, sanalda dahi olsa cazip geliyor. uzun lafin kisasi, iyiside var kötüsüde var. Insanin sanali gercegi olmaz, hepimiz gercegiz akat gercegi yalana cevirmek isteyenler sanal alemin yarattigi rahatligi/anonimligi baska insanlarin zararina kullanmak isteyenlerdir.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 03:52 Uhr.