Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

kerio 19.11.2004 09:07

iste bütün mesele burada

bunlari inkar eden yok, ama bunlari parmakla göstermek icin zirt pirt ortaya cikaranlari amaci hakki ihlal edilenlere hakkini iade etmek degil. camur at kendi kalmasada izi kalir misali.

serefsiz bir film yapicinin serefsizligini savunmak icin yazilan bir makale.

kerio 19.11.2004 09:11

ich bin mir sicher

otto shilly hat das alles inszeniert. dieser heuchler

xpancaro 19.11.2004 11:20

Demokrat Liboschlar Nedüsünüyorlar

Arasira buraya takilirim saygi deyer bazi solcu ateist liboschlarin yazilarinida izlerim.

Beslanda bir iki kisi öldümü bir iki kici kirik cocuk tecavüzcüsü alman öldümü dünyayi koparan İslam bumu diye cigirtkanlik yapanlar.

Acaba tarihi Barbarliklan yazilan batinin İrakta yaptiklarini nasil görüyorlar :)))

Aslinda o liboschlarin ne düsündüklerini iyi bıliyorumda gine sorayim dedim.

Bir sosyalist fransa baskani bile Bisansli oldugunu acikca tv ler karsisinda söylüyür bu barbar demokratlar hala adam olamamislar Afrikayi kan gölü tarihleriylen gurur duyuyorlar.

Hani bati 2 ci dünya harbinden sonra deyismisti.

Teyisen tek sey var oda katlkiyamlar DEmokrasi adina yapiliyor.

KAHROLSUN BÖYLE DEMOKRASİ :)))))

xpancaro 19.11.2004 11:27

TALİBAN demokrasi

Hani Talibanin bütün dünya tv lerine yansiyan bir tablosu vardi sahalar icinde insanlari kursuna diziyorlardi.

Batiysa o görüntülere barbarlik ilkel cag insanlari diyorlardi.

Nedense bati kameralar karsisinde silahsiz insanlari öldürünce barbarlik olmuyor gördüklerimiz sadece bir tanesiydi.

Ya görmediklerimiz hani insan hakşarini savunuyorlardi hani medeniyetler ülkeleriydiler.

Fransiz lara nedemeli Fildisi Adasinda askerlerinin ne isi var o barbar tarihlülkelerinin.

Dedigim gibi bunlarinki kagitta yaziyor her fransiza her abd liye her almana sorsan siyahlara baska irklara kin nefret güdüyorlar.

KAHROLSUN BÖYLE DEMOKRASİ :)))))

19.11.2004 11:59

Am liebsten hätten sie uns hier..

rausgetrieben. Irgendwann ist es auch so weit und die Türken gehen von selbst. Wenn der Durchnittslohn in Deutschland 1100,00 netto ist und ein durchnittlicher Mensch so gerade noch über den Monate gucken kann mit seiner Lohnabrechnung, dann sagt er sich irgendwann, dass er auch mit einem Lohn in der Türkei mit dieser Diziplin über die Runden kommen kann und fragt sich ernsthaft warum er diesen subtilen Repressalien aussetzen muss. That"s it!

kerio 19.11.2004 12:17

hakikat su ki

bati medeniyetinin katlettigi insan sayisinin haddi hududu yoktur. sadece afrika ülkelerinde, irak ve afganistanda olan katliamlar degil, avusturalya dahi, kendi cikarlari icin, böyle bir katliamda bulunmustur.

ondan sonra bomba patlayipda kendi vatandaslari öldürülünce vahset naralari arsü alaya yükseliyor.

canlari ne kadar da tatliymis.

(b)push"un ülkesinde 3500 insan haksiz yere öldürüldü tüm dünya ayaklandi. ama bu katil afganistan ve irakta 10.000 den fazla insan katletti. bm e bile kipirdamiyor. kipirdamaz tabii ki. hürriyet ve demokrasi savascilari sus pus oldular.

cünkü islerine geliyor, iraktan ucuz petrol bunlarinda isine geliyor. zihniyet olarak bati emperyalizmine boyun egmiyen insanlari da bu arada temizlemis olmak yada insanlari birbirlerine kirdirip kardes olanlari düsman yapmak uzun vadeli, kana susamis canilerin fevkalade isine gelen gerceklerdir.

bugün kürtler intikamlarini almakla sadece sadece baskalarinin ülkesini isgal edenlerin ekmeklerine yag sürmekten baska birsey degil.

akshalil 19.11.2004 12:20

vay pancara karda$ demek tr. ye gittin

sonunda:-)
kardes az gitmissin, bence gitmisken daha fazla gitseydin..irak-iran hatta afganistan ancak sarar seni:-)
tr bile senin icin fazla demokratik ülke:-)

akshalil 19.11.2004 12:26

hay hay! entel, libos bir demokrat

olarak sorularina cevap vereyim..
aradaki farki unutuyorsun ama..müslümanlar dini kullanarak,allah adina yapiyorlar

akshalil 19.11.2004 12:34

bakiyorum da alevilik damarina

basilinca,alevilik hakkinda önyargili yayin olunca tepen atmis:-)
vallah ben de aleviyim..bizi bu vahabi siddete ve ölüme tapan yobaz dincilerle bir görmeleri benimde sinirimi bozuyor ama ben pek de sasirmiyorum ve almanlari suclamiyorum.. dinci terörün ve siddetin belki de en büyük magduru ve kurbani olan aleviler bunu ne kadar anlatabildiler? durmadan gercek müslüman biziz diyeceklerine(senin gibi mesela) islamin siddet ve hosgörüsüzlük ve antidemokratik özünü anlatip kendilerinin islamdan cok farkli olduklarini söyleseler olmazdi böyle seyler

akshalil 19.11.2004 12:42

iste bütün mesle burda: burdaki

müslümanlarin en demokratik ve hösgörülü görüneni gibi bir poz veren sen bile film yapimcisini serefsiz diye niteleyerek adamin ölümünü hakli oldugunu ima ediyorsun..
bu da iyice gösteriyor ki islam demokrasi ile bagdasamaz!
aloooo! kerio kardes, sen bir bati ülkesindesin burda ne allah ne kuran düsünce ve elestiri hakkindan önce gelir..allahsizlarin ülkesi burasi birader..begenmiyorsan ceker gidersin!!

adnanhoca 19.11.2004 12:43

:-))

GO HOME ALDER ;-))))

akshalil 19.11.2004 12:54

cumaya giden dindar kardeslerime;

sanirim berlindeki cami de gerceklesen olayi duydunuz..imam cemaate vaaz verirken: "Bakmayin allahin almanlari bu dünyada zenginlik ile ödüllendirdigine,bu ateist allahsiz almanlari öbür dünyada cehennem atesi bekliyor,cayir cayir yanacaklar"

cemaati müslim ise a keyifle dinliyor konusmayi..
dün gece "berlin mitte" tartisma programin izlerken sunucu neden cemaatten kimsenin böyle bir konusmaya müdahale etmedigini soruyor ve olayi kavrayamiyor
tabii simdi müslümanlik hosgörü ve baris dinidir,olur böyle istisnalar camur atmayalim diyecekler..kardesim ne istisnasi?? simdi tüm müslüman kardeslerim elini vicdanina koyup söylesin
hangi müslüman bu konusmayi garipser ki,tepki gösterir ki?istisnalar haric bu konusmayi selbsverständlich kabul etmezmisiniz? bu imamin konusmasinda söylediklerine yürekten inanmayan -bir kac istisna haric- kac kisi vardir..
adim gibi eminim bu tür konusmalar camilerin nerdeyse hepsinde gerceklesiyor ve cemaatte keyifle dinliyor bin bir gece masallari dinler gibi..

akshalil 19.11.2004 13:38

ha taliban ha bush! ikisi de ayni bok

Taliban baut(e) im Namen Allah scheiße,bushidiot dagegen im Namen biblisches Gottes..

Welche lehre könnte man daraus ziehen pancaro;
Die Religionen geben den Menschen mehr Schaden als Vorteile..

Schau mal; Die Idee,dass man den Moslem ein Feiertag schaffen soll,kommt von gottlosen "Grünen",was die frömmige Christen als "Unverschämtheit" bezeichneten..
Ein vergleichbere Fall würde in einem müslimischen Land genauso passieren..

takiyettin 19.11.2004 14:41

Cok yanlis taraftan.....

Bakiyorsun hoca..
Tipik türk kafasi seninki..Ne zaman türkler hakkinda birsey olsa her zaman digerleri suclu.
Niye hic civaldizi kendimize batirmayiz ?Niye her kayip edilen mactan sonra Hakem sucludur da oyuncular suclu degildir ?
Van gouchtuun yaptiklarini bende onaylamiyorum ama askhalilin yazdigi gibi insanlari düsüncelerini saygi göstermemiz lazim.Ister kabul et ister etme adamin düsüncesi o..Biz müslümanlara düsende insanlarin kafasindaki yanlis önyargiyi degistirmek , onlara tahmin ettikleri gibi öcü olmadigimizi kanitlamak.

haydut007 19.11.2004 14:48

ERSTENS...

lerne richtig zu schreiben und dann schauen wir weiter!!!

zweitens sind im Koran weitaus mehr Rechte für Mann und Frau als du überhaupt zählen kannst.

drittens ist dieses Verhalten was du als beispiel geschildert hast (die Wahl der Heirat usw.) völlig Islamfremd!!!

Dieses Verhalten stammt viel eher aus den ungebildeten Kreisen des türk. bzw. abendländischen Menschens.

Bevor du über den Islam was sagst solltest du etwas darüber wissen.

Keine Ahnung zu haben und hier schlaue sprüche von sich zu geben ist genau so sinnvoll wie wenn du nen vollen Bauch hast und anschließend auf die Toilette gehst... im endeffekt kommt nut SCHEISSE raus !!!

Eyvallah...

Fatih ;)

19.11.2004 14:50

Benim Alevilik ile fazla alakam yok!

Ben mezhepleri reddederim. Müslüman dediklerin zaten seytanin oyununa kanmis putperestler (Kuran-i anlamda) Kuran"i ise mükemmel olarak görüyorum. Eger saza ve halk edebiyatina olan ilgimi alevilik olarak degerlendiriyorsan, o zaman beni alevi olarak bilebilirsin ancak inancsal yönde alevi degilim. Sirf onlarin haksizliklara ugramalarini siddetle kiniyorum. Cünkü her zaman ve her yerde mazluman taraf olurum zalime karsi cikarim.

kerio 19.11.2004 16:23

öncelikle söylenilen vaazin bir

parcasini cikarip onun üzerinde hüküm yürütmek en büyük yanlistir.

ben elimi vicdanina koyarak sunu söyleyebilirim, bilerek Allah"in ayetlerini inkar edenler ahirette cehennem atesi ile cezalandiracaklardir. buna itiraz edecekte degilim. cehennemde cayir cayir yanacaklardir. bunda garip olan nedir?

garip olan sizin peygamberinize sövene diger yanaginizi uzatacaksiniz, sizin din kardeslerinize söven ile oturup film bakacaksiniz, sizin müslüman kardeslerinizi katledenlere lanet yagdirmayacaksiniz.

falan filan ...

kerio 19.11.2004 16:33

bana sövene serefsiz demek

demokratik degilse ben demokrat olmayi veri vereyim.

kimsenin de bana sövmesine müsade etmem vesselam.

demokratikmis degilmis beni fazla sallamaz.

dünyanin ikinci en büyük dinin mensublarina sövebilecekse bir serefsiz bende buna "ah ne güzel iyi ettinde düsüncelerini ifade ettin, gel su filme beraber bakalim, nasilda bana hakaret etmissin. Ne kadar da büyük nimetmis bu demokrasi bak bana söven alcak ile yan yana oturuyorum. sohbet edip o icki zikkimlaniyor bende caylari deviriyorum."

-&gtbu insani öldürmeyi gerektirirmi sorusunu herhalde hayir ile cevaplamali. cünkü insan öldürmek cok ciddi bir mesele. can almak böyle kolay bir girisim olmamali. insan böyle bir cürümde bulunmadan cok ama cok iyi düsünüp tartmali ve vaz gecmeli. bu arada amerikalilar 1200 insan katlettiler. tek suclari amerikalilari istememeleri. bu ifade özgürlügü müslümanlara gecerli degildir. go jonny go, go jonny go go home diyemezsin. bu veletlere serefsiz de diyemezsin cünkü yüce mahluktur bunlar.

kerio 19.11.2004 16:37

ben öyleyimdir arkadas

dogunun bagrindan kardan kistan cikip gelmisim. her önüme gelep züppe bana sövmeye kalkarsa yanaklarindan öpmem. öyle bir adetim yok benim.

öyleyimdir. huyum kurusun.

akshalil 19.11.2004 17:00

simdi kimse senin bu adama karsi

olan hislerini sormuyor..o adamdan nefret etmek en tabii hakkin senin..ama mesele ölüm meselesinde arkadasim? devletin bile öldürme hakki elinden alinmis artik bu cagda..mahkemesi savcisi ne güne duruyor?savciliga suc duyurusu yaparsin,dini duygulari rencide ve hakaret etmekten davani acarsin..

coach01 19.11.2004 17:01

Müslümanliktan utanmakta ne demek oluyor

Bir insan dininden utanirmi ?

*DER SPIEGEL* dergisinin yazdigini okumadim ama okusam ne yazar. Ne yazarlarsa yazsinlar beni dinmden döndürtemezler veya utandiramazlar.

Sen bir imanini kontrol et kardes.

Bir dergilik imanin varsa Allaha tövbe et ...

coach01 19.11.2004 17:03

hakli olabilir ...

demokrasinin sadece avrupalilara gecerli oldugu bu dönemleri göz önüne alin. Yakinda hic hakkimiz kalmayabilir ...

coach01 19.11.2004 17:04

Statistiklere inanmakla ne kadar dogru ?

Yüzde 97% demek icin kac erkege sorulmus ?

coach01 19.11.2004 17:07

Onlara kafir deme hüriyetini kimden

aliyorsun.

Kime kafir kime denmedigini biliyormusun ?

Kafir sadece Allaha inanmayanlara denir. Allaha innan herkes Müslümandir. Günah islerse Günahkar olur.
Kullandigin kelimelere dikkat et. Münafiklik alametlerindendir herkese kafir demek. Kendine dikkat et. Kendi imanini kontrol et.

Put mut Heykel meykel, hepsi aynisidir.
Atatürkün heykelide, napalionun heykelide ...

coach01 19.11.2004 17:09

Akili veren kim ?

Akli baskasindanmi aliyorsun sen ?

Allah her insana akil vermistir.
(Engeller haric)
Yani akil iman karsilastirmasi yersiz.
Imani sadece Allaha inanan kalbinde bulundurur. Akil herkeste mevcuttur !

akshalil 19.11.2004 17:11

Alman"larin da cogu türk-müslümanlarin

adam olamayacagini bati kültürü ve demokrasi ile bagdasamayacigini ve gerici oldugunu düsünüyorlar ama adamlar kalkip da acik acik kilise de veya kamuya acik toplantilarinda söylemiyorlar,kendilerine sakliyorlar bu düsünceleri..
sen eger kendi kafanda "yoldan cikmis" Avrupalilarin almanlarin cehennemde cayir cayir yanacagina inaniyorsan bu senin sorunun..bence sakat bir düsünce ama ne yaparsin insan güzel ve sakat düsüncelerle insan..ama eger kalkip bu düsünceni cemaate camide veya kamuya acik yerde söylersen orda ben sana dur derim kardesim..cünkü burda "Volksverhetzung" var..sirf dini inancindan yola cikarak bazi insanlari "vebali" ilan ediyorsun..artik savcilik mahkemelik bir durum vardir burda..
hem güzel kardesim söylermisin; bu konusmayi dinleyen bir türk cocugu nasil yasayip integre olacak bu topluma söylermisin? ondan sonra da yok efendim türkler neden parallelgesellschaft kuruyormus?
her sey ortada iste!!

coach01 19.11.2004 17:13

Beni tanimadan böyle seyler yazma

Buna iftira derler. Serefizlik kanunlarda göre kurulu senin hayatin galiba. Dogru yol güzeldir senin gibilerin agzindan nefsi istekleri kokar. Iki lafta bir *orno lafi eksik olmuyor.
Manyaklik kafana vuruyor senin

coach01 19.11.2004 17:14

Sen ne anlarsin Siirden

Sen git sokaktaki yirtmaclari röntgenle !

coach01 19.11.2004 17:19

Sensin manyak !

Benim icin fark yoktur ! Sen bana türkceyi ögretecek degilsin. Heykelle Putun tabiiki farki vardir. Ama bizim türkiyemizde her kücük kasabaya bile o meshur heykelleri dikerlerse ben onlara put derim. Heykelli putlastirmislar derim o kadar. Millet acindan geberirken biz heykel yarisindayiz. Kiminki daha güzel kiminki dahada güzel. Baslarim böyle isin icine.

Islaf dinde haramdir! O kadar okis

coach01 19.11.2004 17:21

Sende neyin cok oldugu belli o.T.

ohne Text

coach01 19.11.2004 17:22

Türklügü

kemali sevip sevmemeye baglamak yanlistir diyorum o cahil baynin kabul etmiyor bunu onu söylemek istiyorum ben !!!!

coach01 19.11.2004 17:24

Cumaniz mübarek olusn MÜSLÜMANLAR o.T.

ohne Text

akshalil 19.11.2004 17:28

müslümanlarin cinayet aski....

Bizim müslümanlar bu "Van Gogh" olayinin neden bu kadar tepki cektigine anlam veremiyorlar..
öyle acik söylemeselr bile bilincaltlarinda dinimize küfreden,peygamberimize küfreden-elestiren birilerinin öldürülmesinden daha normal ne olabilir..
Bu mantigi da tr.de ögrenmis sivrizekali-primatlar..
Öyle ya; Turan Dursun koyu bir müslüman iken ateist olup din bu adi altinda kitaplar yazinca telef edildi ve kimsenin giki cikmadi cünkü allahsiz öldürmek normaldi..normali birak sevap bile kazanilir alimallah..
-derken baska bir gün bodrum yakinlarinda sirtinda arapca allah yazan bir barmen bicakla öldürüldü..Burasi türkiye yok öyle!!
-derken allahin fedailigini yapan müslüman cemaat tek tek öldürmekle is olmayacagini anlayip sivasta 37 sair-yazar ve ozani telef etti..öyle ya müslümanlarin dini duygulariyla oynaninca sonuclarina katlanmali bizim ölüme ve siddete tapan,dini duygulari zedelenince "katli vaciptir"diyen primatlar..
ama burda tr.deki mantik gecmez delikanlilar..onun icin tepki topladi bu öldürme olayi..

coach01 19.11.2004 17:31

SEN DAHA GOGH DAMISIN o.T.

ohne Text

coach01 19.11.2004 17:33

Allah insanları neden yaratti ? o.T.

ohne Text

coach01 19.11.2004 17:37

Was sagt der Koran ?

Wenn man sagt die Religion darf sich nicht in die Angelegenheiten der Länder nicht einmischen. Was meint man damit ?

Das Allah da nix verloren hat oder was ?

Das sich Allah nicht zu einmischen hat ?

akshalil 19.11.2004 17:38

tabii ki ordayim daha..sen olayin

capini kavramadin tabii..
o olaydan sonra 20 küsür cami kuran kursu ve 5-6 kilise saldiriya ugradi..olay almanyaya bile tasti kocum..etrafina bak haber izle biraz:-)

coach01 19.11.2004 17:38

sende böyle biliyorsun iste

Bende demokraside fuhus sitemi desem yanlistir. Niye böyle ön yargili oluyorsun !

coach01 19.11.2004 17:38

Wen wollt ihr den als regierer haben?

Yasar ?

coach01 19.11.2004 17:40

Ben birseyleri

kurma pesinde degilim.

Ebu cehil nerem benzedigini bilmiyorum. Asil senin sihniyet benzer.

Ben nerede problemler var onlari söyliyorum. Benim gücüm yetmez zaten bunlari degistirmeye

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:56 Uhr.