![]() |
Kim mutlu edebilir SENI
Sen hazir deyilsen Nietzsche |
Ben;
Benden olgun insan isterim karşımda.. Benden dürüst, En ufak dalgada; Arkasını dönmeyecek kadar olgun. Arkamı döndüğümde, Sırtımdan vurmayacak kadar güvenilir. Bir o kadar cesaretli olmalı. Can Yücel |
Kaldır kadehi ey sevgili!
Önce gelişine sonra gidişine. Dibini bulunca gelmişine geçmişine. Can Yücel |
Kamili ta$lamak cahilin i$i
Cahilden kötülük hic uzak deyil Nesmi Cimen |
Wenn du im Recht bist, kannst du dir leisten, die Ruhe zu bewahren; und wenn du im Unrecht bist, kannst du dir nicht leisten, sie zu verlieren.
Mahatma Gandhi |
İnsan ya hayrandır sana, ya düşman
Ya hiç yokmuşsun gibi unutulursun, Ya bir dakika bile çıkmazsın akıldan ... Nazım Hikmet |
“Dostun kalitesi kavgada,
Aşığın kalitesi 'veda'da belli olur.” Ceyhun Yılmaz |
Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır
Albert Einstein |
Yaşadıklarınla değil, yaşattıklarınla hatırlanırsın.
|
Der einzige Unterschied zwischen dem Heiligen und dem Sünder ist, dass jeder Heilige eine Vergangenheit hat und jeder Sünder eine Zukunft. Oscar Wilde 1854-1900 irischer Schriftsteller |
Zitat:
Bei den anderen mache ich mir weniger Sorgen: Der eine hat gelebt (Heiliger), und der Sünder wird noch leben, weil er seine Sünden erst in der Zukunft begehen wird ;-) |
Ben en çok martıya aşık olmuş balık için üzülüyorum.
K. İskender |
Anadolu
Bazen kartallar,tavuklardan alcakta ucabilir,fakat tavuklar asla kartallarin yüksekligine erisemez!
|
Anadolu..
Kılavuzu Karga Olanın,burnu Boktan Cıkmaz!
|
it ürür kervan yürür
|
Anadolu
Kargaya yavrusu sahan görünür!
|
![]() |
Anadolu...
Deveye sormuslar,sirtin neden egri,deve cevap vermis,nerem dogru ki?
|
...
Ne kadar Okursan OKU.. Bilgine yakisir sekilde davranmadigin sürece, Cahilsin demektir..
|
Cumhuriyet Bayramı – Güzel Sözler
Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir.
Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir. Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister. Ey yükselen yeni nesil! istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karekterli koruyucular ister. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bir ulusun onuru, namusu ve insanlığı iki şeye bağlıdır: özgürlük, bağımsızlık. Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır… |
Cumhuriyet Marşı
CUMHURİYET MARŞI
Cumhuriyet, cumhuriyet, en güzel şey hürriyet Nice zahmet, nice emek verdi sana bu millet! Gazimin sen en büyük yadigarısın bana Nice zahmet, nice emek verdi sana bu millet! Dalgalansın her tarafta şanlı Türk’ün bayrağı Korumaktır ve yüceltmek azmimiz bu toprağı! Bu vatan hiç sensiz olmaz, ey güzel cumhuriyet Milletim öyle demiştir ; ya ölüm, ya hürriyet! |
Che
Belki hicbirsey yolunda gitmedi,ama hicbirseyde beni yolumdan etmedi!
|
Sormadigin sualin cevabini alamazsin.
|
....
Tarih,tekerrürden ibaret degildir...
|
sana tas atana, ekmek at
|
Dört şey asla geri gelmez; Söylenen söz, Atılan ok, Geçmiş hayat Ve Kaçırılmış fırsat.
|
Kaybetigin seylerin, kaybettigin insanlarin, degerlerini kaybettikten sonra anlaman. Hic bir ise yaramaz.
|
Ne edersen kendine, yine kendi kendine.
|
Cani yanan sabretsin. Cani yakan, caninin yanacagi günü beklesin.
|
Yalan üzerine kurulmus bir hayat, istikrarsiz temelin üzerine kurlumus bir ev gibidir. Gün gelir yikilir.
|
Bana arkadaslarini göster ki, sana kim oldugunu göstereyim.
|
Zalim olan hayat degil - insanlar.
|
Avucum kadar yüreği olmayanın ,
Kürek kadar dili var |
Duygular Asla Kendi Eceli ile Ölmez
Mutlaka Bir "KATiLi" Vardır |
Zitat:
|
Kendi adaleti üzerine, yüregine yara acanin yarasi gecer - bir gün. Ama herzaman izi kalir.
|
“Çam da bizim kozalak da”
|
"Wahre Sprüche"
Es gibt Menschen… die haben meinen Respekt… meine Freundschaft..meine Liebe und mein Vertrauen… durch ihr Verhalten… verdient… und es gibt Menschen… die haben meinen Respekt… meine Freundschaft..meine Liebe und mein Vertrauen… durch ihr Verhalten… verloren… Ich werde loslassen, wenn Menschen meine Gefühle nicht respektieren und bettle nicht um falsche Freundschaft oder Liebe. Ich werde nicht mehr warten, bis andere sich entschieden haben, sondern treffe meine eigenen Entscheidungen. Denn für sinnlose Kämpfe bin ich müde. Wer anfängt, mich als Selbstverständlichkeit zu betrachten und sich meiner zu sicher fühlt, sollte aufpassen, dass er den Zeitpunkt nicht verpasst, wo er anfängt mich zu verlieren! Für Oberflächlichkeit und Unehrlichkeit ist mir meine Zeit zu schade. Ungesagtes und nicht Getanes brennt nur in der Seele. Maskenträger langweilen mich unsäglich. Was mich wirklich fasziniert, sind Menschen, die stark genug sind, sich zu zeigen wie sie sind. Die es nicht nötig haben zu lügen um etwas zu erreichen, die keine feigen Ausreden benutzen müssen, sondern ihre Stärke in der Wahrheit wiederfinden. Eine Wirbelsäule hat jeder Mensch… aber Rückgrat nur wenige. Ich bin auch nur ein Mensch! Ich lebe, liebe, fühle, leide! Habe Sehnsucht, habe viele Träume, habe Phantasie, habe Temperament, habe Stärken und Schwächen, mache Fehler, wie jeder andere Mensch auch. Ich verlange nicht viel von den Menschen, ich zwinge niemanden mich zu mögen oder zu lieben- aber eins , eins erwarte ich von den Menschen: Ehrlichkeit, Respekt und die Wahrheit. |
Zitat:
|
.....
Amin. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 02:08 Uhr. |