Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

cecenkiz15 13.11.2004 12:06

bak atmasyonlu falci arkadas

yildizlara bakip suyu üflüyerekmi bütün bu sacmaliklari guzladin acaba?
resulallah derken hangisinden bahsedyorsun ? allahin resullari cok cünkü?
allahin ahlaki diye saacma sicma yahova sahidi yari budist putperest sözde sufizm ile alakali moktam seyleri burdaki cahillere kakalamak istiyorsun..
allah insanmiki ahlaki olsun allahin ahlakindan bahsediyorsun? muhammedin ahlakindan bahsedeceksin kurana dayanarak onu anliyacamda allah ahlaki tamamen uzak dogu kültürlerinden bize devsirme sufizm altinda yapilan fal büyü evliya moku tarikat ve massalalrina girer..biliyorsun kuranda söyle der ..ey ademin zürriyeti sanmak bilmek deguildir siz hep saniyorsunuz..yani bu günkü deyimle..fazla dötten uydurmasyon seyleri aaaa ne güzel seylerden bahsediyor diye kurana katmiyalim..iste güzel ahlak peygamberin ahlaki budur...pusulasi sarlatan olanin son duragi cehennemdir...

kerio 13.11.2004 12:06

hayat felsefesi

inancsiz insanin ahlaki degerlerinin olabilmesi ve bunlara sahip olabilmesi, dinin vaaz ettigi ahlaki degerlerinin sadece dine has olan bir yasam designi degil, birer evrensel insancil özelliklerdir.

fakat insan tabiati geregi hayatinin anlamlandiramiyor ise bu evrensel ahlaki ilkeler durum ve vaziyete göre esnektir. halbuki dinde böyle bir esneklik olamaz.

bunun disinda hicbir hayat felsefesi insana yalan söylememesini haksiz öldürmemesini, zina etmemesini vs. hatirlatmaz.

onun icin dinin en önemli kisimlari insani kamilin olabilmek ve bunun cözümü kalici bir ahlak anlayisindan gecer.

istisnalar kaidei bozmaz. ahlaksiz müslüman kisiligine sahip olanlari ahlakli ateistlere karsi örnek getirmek yanlis bir metoddur.

burada eklenmesi gereken faktör dinin vaaz ettigi ahlak cetveline yaklasmasi güc.
ahlaksizligin bir belirtisi olan zina cürümü herhalde en az müslümanlar tarafindan islenmekte.

kerio 13.11.2004 12:09

evet ilginc, daha güzel

bir sekilde Allah ahlaki konusunu aciklasan???

cecenkiz15 13.11.2004 12:10

bir müslümancigin hayal dünyasi

cok sallamissin yine.. ..ahlaksizligin bir belirtisi olan zina cürümü herhalde en az müslümanlar tarafindan islenmekte.
herhalde canim herhalde...
allah akil fikir versin...

13.11.2004 12:16

Erkeklerin % 97 si aldatır!

Erkeklerin % 97 si aldatır!

´´Erkeklerin % 97 si aldatır, % 1 lik kısmı zaten erkek değildir, % 1 lik kısımsa ya yaşlıdır, ya da aklından zoru vardır, geriye kalan % 1 lik aldatmayan, gerçekten sadık erkeği bulmaksa sayısal lotuyu tutturmaktan daha zordur``

Kendimden bir örnek:

Yaklasik 1 yildir ISIGIM nick isimli bayan"la muhtesem bir ask yasiyorum,ömrümü adadigim askimi sevmeye anlatmaya sözler yetersiz kaliyor.Bilirim ki erkekler malasef esini aldatma olayinda biraz saygisizlardir ve bol bol aldatirlar.Yukarda ki yazidan cikan sonucta malasef bunu gösteriyor,aldatma konusunda tabii ki bayanlarda aldatan kesimin icindeler ama elbette bay"lar kadar degiller.

Insan herseyden önce askim dedigi kisiye SADIK olmalidir,bazen belki baska bir bayana bakmak veya beye asiri bir ters tepki getirtmemeli ama esinin disinda baska birisiyle cinsel iliskiye girmek asla kabul edilmeyecek bir Saygisizlik-Terbiyesizlik-Sadakatsizlik ve Namussuzluktur.

Ben isigim isimli muhtesem bayanla beraber oldugum bir yildir onu asla aldatmadim,aklimdan hic bir zaman baska bir bayanla gezmek veya yatmak gecmemistir,bazen olmus carsida veya baska bir yerde kaltakca bir tavir sergileyen bir bayan beni kiskirtmis cinsel duygularimi etkilemeye calismis olabilir ama yine de asla ve asla isigim disinda bir bayanla iliskiye girme gibi bir saygisizlik ve sadakatsizligim olmamistir.

Bütün ömrümü Ailesinin terbiyeli-saygili anlatilmasi imkansiz olan bir degere sahip olan isigim icin adamisimdir.Onunla beraber oldum olali hayatimin her aninda devamli "beraber oldugum birisi var" demisimdir.Hic bir bayana bugüne kadar "kiz arkadas ariyorum-solo"yum" demedim ve demiyecegimde.

Sevgilisi veya esi olanlar icin diyecegim sey sudur:

Herseyden önce iliskinize -saygi ve sadik- kalma kavramlarini yerlestirin,elbette sevgiyie unutmayin ama sayginin sadakatin olmadigi bir iliski inanin sonu olmayan ve bitmeye muhtac bir iliskidir.

Yukardaki arastirmadan yola cikarak.Kendimi o %1 ìn icin de buldugum icin kendimle GURUR duyuyorum,ben sevdigimi asla aldatmam.

Sevgiler saygilar efendim !!!

13.11.2004 12:19

Itiraf ediyim cecenkiz...

onbes yasina olmana ragmen gayet bilgilisin ve gercekleri mizah-i sekilde insanlari güldürerek anlatiyorsun. Yigiti öldür ama hakkini yeme diye bir atasözü var. Kiz olsanda yüregin yigit imis ;-)

kerio 13.11.2004 12:24

edeb yahu saygi bir nebze olsun dahi

edeb sinirlarini asindirmamakta her zaman yarar vardir. islam tarihinin ortaya cikardigi hatalari ile beraber cevherlere hakaret etmek delikanlilik degildir.

begenmedigin ebu hureyre dahi hayatini dini icin ortaya koyanlardan idi. bugünki belesci müslümanlar gibi sadece laf salatasi üretenlerden degil.

yanlislari ile beraber yigidi öldür hakkini yeme ilkesi dogrultusunda saygi kurallarini cignememek sarti ile elestirel yaklasima kimsenin diyecegi yoktur.

akil ve nakile gelince:
su klasik ve ikide bir ortaya cikarilan hadise madise inanmam türü lagalugalar ne zaman bitecek merak ediyorum dogrusu.

eger insan aklini kullanirsa vahy olan kurani daha iyi anlamak icin, bu kurani hayatinda uygulayan peygamberin yasantisina bakar. ilk baslangicta peygamber adina nakledilen her haberi alir, lakin aklini kullanarak bu nakledilenlerin hangisinin peygamber olacagini cözmeye calisir. buda bana göre en uygun olanidir.

kerio 13.11.2004 12:26

ben öyle atarim sen tutabildinmi?

aksini isbatina varmisin???

kes 13.11.2004 12:41

Bugün Mübarek Ramazan ayinin ..

son günü...

geldi gecdi bir ramazan.

allah tutdugnuz oruclari...yapdigniz dualari kabul eder INSALLAH :)

oezsu 13.11.2004 13:14

Hasta arkadasim,...

...burda ithamlarda bulunacagina buyur anlat madem de insanlar aydinliga kavussun sayende...

Gerci sende o beceride yoktur ya, hayatta herkese bi sans verilir...

Allah´in ahlâkiyla ahlaklanma tabiri caizse, Esmaül Hüsnadir...

Tüm bütün manalari kavrayip. kendinde aciga cikardigin an, gerceklesmesini saglarsin...

"Allah boyasiyla boyan!" (2 - 138)

oezsu 13.11.2004 13:26

Dikkat etde bogulma!

Yildizlarin falcilikla alakasi ne? Yoksa sende bu kücük beynin ile burda Burc Suresinimi red ediyorsun? Masaallah her tarafindan zeka fiskiriyor...

Allahin ahlaki Islam´dan baska nerde var? Iste buda senin Cehaletin. Islam i uzak dogu kültürleri, yehovacilarin düsünceleri ve budistlik ile karsilastirana ben ancak cahil terimini uygun görürürüm...

13.11.2004 13:57

Ebu Hürreye mi?

Halife Ömer onu nicin döverdi deynekle bilirmisin? Cünkü peygamberin sözlerini yazili bir sekilde tutmasin ve yeni bir din icaat etmesin diye? Sen bu adamin din adami oldugunu inaniyorsun degil mi? Bende. Ama aradaki vark Senin O"nu Allah"inin hizmetkari olarak ve benim de o sahisi seytanin hizmetkari olarak görmen.

13.11.2004 14:15

pardon, dieser Beitrag gehört hierhin

Halife Ömer onu nicin döverdi deynekle bilirmisin? Cünkü peygamberin sözlerini yazili bir sekilde tutmasin ve yeni bir din icaat etmesin diye? Sen bu adamin din adami oldugunu inaniyorsun degil mi? Bende. Ama aradaki vark Senin O"nu Allah"inin hizmetkari olarak ve benim de o sahisi seytanin hizmetkari olarak görmen.

cimbomyilmaz 13.11.2004 14:52

Moslems raus!!! aber schnell

hey leute,
ich glaube der hass gegen uns muslime wird sich in europa irgendwann entlade, deshalb ein vorschlag:
Geniesst eine ordentliche bildung in deutschland und dann wandert aus:)
sonst fi.....en die uns wie die juden

13.11.2004 15:20

Da ist was wahres dran...

Der Deutsche lernt langsam aber stetig, und er kriegt immer mehr mit wie die für mehr Freiheiten pledierenden Moslems (im Grunde heidnische Götzenanbeter die Message des Kurans nicht verinnerlicht haben) in Ihren jeweiligen Ländern diese Portion Toleranz aber nicht an den Tag legen und Andersdenkende als Freiwild frei zum Abschuss betrachten. Was Dir Recht ist, ist dem Deutschen doch billig oder?

kerio 13.11.2004 15:47

yok öyle ucuz olmaz

olamazda.
hz. ömerin ebu hureyre yi dövmüs olabilmesi onun seytanin hizmetcisi olabilecegi sonucunu getirmez. cünkü o insan buna ragmen elcinin yaninda mücadele etmis bir insan.

Eger Allah insanlari isledikleri günahlarindan dolayi hemen cezalandirsaydi, dünyada insan kalmazdi. Ama Allah insanlara mühlet verdi. Bu dünya imtihan dünyasi.

Ebu Hureyre"nin yaptiklarinin hepsini silip süpürecek bir günahda bulundugu rivayet edilmemistir. bize düsen bize yakisan edeb kurallarina uygun konusmaktir.

13.11.2004 16:03

Wohl kaum

Wir haben ein Land wo wir hinkönnen die Juden hatten nichts.....

Ich denke Wenn wir nicht in die EU aufgenommen werden, dann sollten wir hier sofort am nächsten Tag abhauen..... dann ist Ärger vorprogrammiert...

14.11.2004 00:37

Senin algilama kabiliyetin kisitli mi?

Ben burada Ebu Hürreye denen sahisin KURAN"A MUHALEFETTEN dolayi bizzat halifenin kendisinden cezalandirildigini anlatiyorum cünkü yaptigi KURAN"A SIRKTIR! Ama Senin isine gelmiyor her nedense? SIRF KURAN KAINAT VE ADEMOGLU"NUN IMTIHANI SIRF KURAN TEMELI ÜZERINE KURULMUSTUR! Esege vurdum dayagi yine bayagi bayagi! Hayret bir olay!

14.11.2004 09:13

Ramazan Bayraminiz mübarek olsun! :)) o.

ohne Text

kes 14.11.2004 09:40

:o) o.T.

ohne Text

imparat 15.11.2004 07:15

o.T.

Evet cok haklisin ben icine hicmi hic bakmadim ve gerekde görmüyorum. Ama sen icine baktigin ve okudugun halde bik poch anlamamissin. Senin gibilerine aciyorum ve cok üzülüyorum.burda Argo konusmalariyla küstahsiz cevaplarin ile sen hic birsey elde edemesinki ve bunla kalmayip sen kuran degil Nakadar din kitabi varsa onu bile okusan sen hep ayni kalacaksin ve senin icin cok üzülüyorum. Beyin hücresi eksilmis arkadasim. Sen istersen birinci o beyin hücreciklerini gelistirmeye ve DÜNYA´YA BIR INSAN olarak bakma acini degistir. Senin gibi insanlari cok gördük isal olur osurur gibi konusanlari. Sen birinci Kuran okuma yetenegini gelistirecegine istersen birinci Insanlik yetenegini gelistir. Bok böcegi gibi hep ayni yere konma, yok neymis ben cocukmusumda, dede rüyama girecekmiste, Dikkat ette o dede veya Hoca baska birseyler yapmasin. Yok Alevimismisimde bilmem neymisimde, Evet ALEVIYIM hemde GURUR DUYUYORUM. Biz özümüz neyse onu söylüyoruz. Sizde özünüzün bulun ona göre konusun kimin ne yaptigi bellisiz. Vermis o Yüce Allah bir kitap sizler gibi insanlarda Kitap ile ortada kaldiniz ne yapacaginizi sasirdiniz. Kuran Politikayami sokmadilar, Insanlari yakip yakip sonrada Kitap baglayanlar sen ve senin gibi kisiler degilmi, O Yüce kitabi kullanarak Camii Hocalariniz 15 - 18 arasi kizlarin günahina girmedimi. SÖYLE HADI ÖT BAKIM COCUKSUN DE BAKIM KIZIM SEN YENI DOGMUS DÜNYAYA GÖZLERINI YENI ACIYORSUN. ISTERSEN BIRAZ HIZLI DAVRAN VE GÖZLERIN AC UYAN YANI. DÜNYANIN SONU GELMIS, MILLET HALA KIYAMETI BEKLIYOR. LAN NEYI BEKLIYORSUNUZ KIYAMETIN TAM ORTASINDAYIZ. UYANIN UYANIN

adnanhoca 15.11.2004 13:49

Cümlemizin :o)) o.T.

ohne Text

adnanhoca 15.11.2004 13:50

Aslinda...

EU ´ya ALINDIGIMIZ günün ertesi günü topluca burayi TERK EYLEMEMIZ daha kiyak olur ÜSTADIM :-)))

adnanhoca 15.11.2004 14:12

BU YAZI BURAYA AIT DEGIL..... o.T.

ohne Text

adnanhoca 15.11.2004 14:16

BAKINIZ...

<a href="redirect.jsp?url=http://www.canaktan.org/din-ahlak/ahlak/ahlak-felsefesi/din-ahlak.htm" target="_blank">http://www.canaktan.org/din-ahlak/ahlak/ahlak-felsefesi/din-ahlak.htm</a>

takiyettin 16.11.2004 01:49

Allahs rechtslose Töchter...

Der Spiegeli okudunuz mu ?
Ben okudum ve türk ve müslüman olmaktan utandim bir an..!
( Bazi salaklar kalkip beni simdi kinamaya , islamdan utanma falan diyecekler ama cümlenin basinda da yazdigim gibi onlar salak oldugun icin ciddiye almiyorum )..
Okumayanlar okumalarini tavsiye ederim ..Gerci o artikelde yazilan bütün olaylari biz zaten hep cevremizde yasiyoruz..
Okuyun , okuyunki simdiki halimize dua edelim..Okuyunki Bize bu durumda yasama imkanin sunan kimi YOBAZLAR TARAFINDAN KAFIR ilen edilen Atatürk e dua edelim..!

16.11.2004 01:54

Senin o bahsettigin HURAFET

ISlamdan bede nefret ediyorum.....
O din degil Cehalettir.....

Din ise tektir....
Ona Hiristiyan baska ad verir, Müslüman ve digerleride baska ad verir....

Orijinal Ilsam diniyle alakasi yok....

Muhammedin Allahi baska, piyasada dönen Allah baska....... bu biur gercek....

Selamlar
Enis

17.11.2004 01:32

o.T.

wie bekloppt seid ihr eigentlich wirklich??? es gibt keine andere religion die schöner ist als der islam!!!

takiyettin 17.11.2004 01:50

ooooooooooooooo got....

Du beschuldigst uns ( besser gesagt mich )weil du Islam verteidigen willst?
Ich frage mich wer von uns bekloppt ist du, die gerne so leben möchte wie im kuran vorgeschrieben wird OHNE RECHTE SOZUSAGEN oder ich , der frauen rechte verteidigen möchte ?
Überleg dir gut was du schreibst madl..
Lies erst mal den artikel und antworte mir noch mal..!!

DIPNOT : Bu arada ben ne islami neden kurani kötülemistim yazdiklarimda..!Iyice oku ve ondan sonra cevap yaz bundan sonra..!!

takiyettin 17.11.2004 01:52

Yanlis anlamissin hoca,

ben islamdan nefret neyim etmiyorum..Herkesin inanci kendine..
Ben sadece geri kalmis kafalari lanetliyorum..!
O kadar..!
Senin din yorumun hakkinda yorum yapmiyorum..Senin bilecegin bbirsey..Bana ne.!

kerio 17.11.2004 09:34

kafa ütülemek degilmi

isin tuhaf tarafi zaten bu sadece dininde aptallasmis olanlar sadece müslümanlar.

&gt Du beschuldigst uns ( besser gesagt mich )weil du Islam verteidigen willst?
Ich frage mich wer von uns bekloppt ist du, die gerne so leben möchte wie im kuran vorgeschrieben wird OHNE RECHTE SOZUSAGEN oder ich , der frauen rechte verteidigen möchte ?

man ist also bekloppt wenn man nach den Grundprinzipien des korans lebt und damit gleichzeitig OHNE RECHTE SOZUSAGEN ist.

wir möchten ja niemanden beleidigen, aber bekloppt sind die Muslime ja schon.

DU DER DIE RECHTE DER FRAUEN VERTEIDIGT bist eben nicht bekloppt!

weil du ja die Rechte der Frau verteidigst.

konkretisiere das mal, RECHTE DER FRAU? Welche RECHTE der FRAU verteidigst du nun, was dich von den bekloppten Muslimen unterscheidet.

&gtÜberleg dir gut was du schreibst madl..
Lies erst mal den artikel und antworte mir noch mal..!!

sicher!

&gtDIPNOT : Bu arada ben ne islami neden kurani kötülemistim yazdiklarimda..!Iyice oku ve ondan sonra cevap yaz bundan sonra..!!

tabii ki öyle bir niyetin yoktu biz zaten biliyorduk.

cemdean 17.11.2004 11:25

Kommt immer auf den Blickwinkel des...

...Betrachters an und in welcher Position man gerade steht. Ausserdem kommt es noch darauf an, wie und wo der Islam gerade "interperetiert" und ausgelebt wird...

ahmetdursun 17.11.2004 13:11

ben bugün alacakdim

kalmamisdi bahide !!!

kerio 17.11.2004 14:35

bence cem hakli o.T.

ohne Text

17.11.2004 18:42

Sanki ben baska seyden bahsediyorum ???

ohne Text

takiyettin 18.11.2004 02:21

antworten auf deine fragen,

Welche rechte für frauen ich verteidige ?
Die haben genau so soviele rechte wie ich ..Nehmen wir mal die recht die im der spiegel vorgenohmen worden sind ;Liebe,freiheit...

Liebe :
Ich weiss nicht ob du den spiegel artikel gelesen hast?Da wird geschildert das viele deutsch-türkische ( hab bewusst nicht türkische geschrieben weil in der artikel auch frauen erzählt worden die hier gebohren sind )Fraue hier im mitten europa ohne rechte leben..Welche rechte?
Es wird ihnen vorgeschrieben wem sie heiraten dürfen wem nicht ..Sie dürfen nicht auf die strasse, sie dürfen sich nicht bilden ( weil sie angst das die frauen danach weglaufen oder zur huren werden )..Stelle mal die die szene vor : kurz vor millenium machst du dir gedanken wo du silvester party feiern möchtest und welche freunde du einladen/treffen willst..Auf der andere seite ist eine mädchen, ihre vater verhandlt mit einem mann über BASLIK!!!.. Und das kurz vorm millenium im herzen EUROPA!!
Findst du auch nicht das nicht ok ist ?

Ich habe keine lust mehr weiter zur schreiben..!
Lies bitte denn artikel..!

takiyettin 18.11.2004 02:22

Al hoca tavsiye ederim... o.T.

ohne Text

kerio 18.11.2004 16:15

und das alles hast du dir alles selbst

überlegt oder hast du diese irgendwo abgeschrieben?

welches von dieser sachen ist ein gebot des Islams?

Schauen wir uns mal Europa an und wieviele Rechte doch die Frauen inmitten Europa besitzen.
Da nehmen wir mal nur ein Fall heraus, so ist ja auch dieser Spiegelbericht aufgebaut, es gibt ja nicht wieder was wirklich allgemein gültig ist, wieviele Frauen werden inmitten Europas zur Prostitution gezwungen? Wieviele von ihnen bekommen wirklich ihre Freiheit?Diese Frauen haben keinen Pass, keine Arbeitserlaubnis und wenn die Polizei sie erwischt, werden sie wegen illegalem Aufenthalt in Deutschland abgeschoben.

Bunlarin Pe.... yapan serefsiz ertesi gün tekrar sinir ötesi operasyonla birkactane köle getiriyor.

Ve inanilmaz birsey, bu nasil olur, kölelik dönemi yillar önce bitirilmis olmasina ragmen, Almanyada Avrupanin göbeginde kadinlar böylece kullaniliyorlar.

hakeza spiegel ve digerleri önce kendi burnundan tutsunlar.

18.11.2004 23:37

Taskinlik yapabilirim!

Heute schalte ich den Fernseher nichtsahnend und guten Willens ein. Im Fernsehen laufen die Nachrichten und es erscheint eine Kurzreportage mit dem deutschen Minister für Innere Angelegeneiten Otto Schilly. Es geht um selbsbewusste Integration. Er untermauert mit seiner Gestik und seiner Tonlage die Wichtikeit dieser Sache. Dann erscheint die Nachrichtensprecherin und meldet einen Anschlag auf eine Moschee irgendwo im Würthembergischen. Daraufhin erscheint eine Gruppe von Aleviten beim rezesieren einiger Kuransprüche auf Türkisch und die Kamera zeigt auf ein Gegenstand was als Waffe stilisiert werden soll. Wiedereinmal eine derbe Verzerrung von Tatsachen, die sich ein staatlicher Sender wie die ARD erlaubt. Diese "Waffe" ist ein Saiten-Instrument und und wird im Volksmund Baglama genannt. Nicht nur aber vor allem von Türkischen Aleviten, übrigens der Pazifismus in Person, besonders geliebte Instrument wird als etwas Bedrohliches dargestellt und so soll es sich auch im Unterbewusstsein der Deutschen eingravieren. Wenn es Ihrer Sache dient, ist der deutschen Propangamaschinerie alles recht was Ihrer Sache dient. Da werden selbst Aleviten mit Al-Quaida Anhängern über einen Kamm geschert. Hochbezahlte, studierte Journalisten machen sich nicht mal die Mühe um die feinen kulturellen Unterschiede zwischen Aleviten und Sunniten ausfindig zu machen. Aber in Griechenland tanzen sie zu Grekopop, worin auch der "baglamaki (bezeichnung für Baglama auf griechisch)" Klang im überdruss zu höhren ist, aber dann ist es dolce vita, die impulsive metiterrane Lebensart unter dem Schein der südlichen Sonne. Dann ist nix von Bedrohung zu höhren. Einfach nur arm, auf welche erbärmliche Art die Propagandamaschinerie hochgefahren wird.

takiyettin 19.11.2004 02:18

Haci baska konu degilmi o ?

Senin yazdiklarinda hos degil kabul..O yapanlar bayagi insan ticareti yapiyorlar..Ama bizimkiler kendi kizlarini/kizkardeslerini baslik parasi altinda satiyorlar.Ben buna karsiyim hoca..!Bizimkiler ne yazikki bu isi allah adi altinda , kurani örnek göstererek yapiyorlar..!
Arada bir sürü fark var degilmi ?

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 21:55 Uhr.