![]() |
Karistidin galiba
Yavuz cok sert bir caniydi... kardeslerine sormamiz lagzim... o taht kavgasindan dolayi..... bu ayri bir konu..... o Osmanlinin ic savasiydi.....
Tarih Yavuzu cesur ve Süleyman Hanin babasi olarak anmaktadir.... ki Süleyman Han Cihan padisahidir... yani zamaninin en büyük dünya capinda Padisahidir...... Misal Preveze deniz savasini kazanan Barbaros kardeslere donanma komutanligi veren odur.... Yani degerli insanlari etrafina toplayan bir Sülayman Hanin, cesur babasi dir Yavuz han.... Kaldiki, Ararbistana seferleri yapan Ayvudur... Osmanli hazinesini tika basa dolduranda odur..... Eskiden tüm padisahlar savas yapapardi.... bu bir nevi modaydi..... su anki gözle tüm Padisahlar birer cani gibi gözükebilir.... baslarinda büyük Iskender gelir Manyak Herif savastan baska bir sey bilmezdi..... Birng da nichts gehrörte mit realität durcheinander..... |
Wem meinst du mit gelehrten ??? o.T.
ohne Text
|
Halife Ömerin deylekle dövdügü,
ve her defasinda O"na peygamberin sözlerini kagida yazma ikazinda bulundugu Ebu Hürreye mesela ;-))
|
Ne olursa olsun, O bir Türk Milliyetcisi
degil idi ve sunni-mezhep görüslerini kabul eden ümmetci idi.
|
pardon yazmama.. o.T.
ohne Text
|
ayy yaziiiik :D
o.T.
|
Peygamber gölgesi ATAM ATATÜRK
sana bu yazdigim siiri armagan ediyorum ..ruhun saad olsun...
HAIN KÜRT BİZE BAŞKALDIRMIŞ, NERDESİN BOZKURT BAKIŞLI, KANCIKLAR AB SEVDASINA DALMIŞ, NERDESİN BOZKURT BAKIŞLI, YOBAZLAR ÜLKEYİ SATMIŞ, NERDESİN BOZKURT BAKIŞLI, TÜRKLER YALNIZ, ÇOK YALNIZIZ, NERDESİN BOZKURT BAKIŞLI, BİZ GENCLER SENİN YOLUNDAYIZ, YOBAZLARA KARŞI SUSMAYACAĞIZ, TÜRKLÜĞÜ GENE DÜNYAYA HÜKÜM KILACAĞIZ, SEN RAHAT UYU BOZKURT BAKIŞLI. |
yazik dersin yaziiiiik sonra yersin
ondan kaziiiik ;-)
|
Peygamber gölgesi sözlerinin
bu siir ile ne baglantisi var cikaramadim.
|
Beide Filme...
... sind meine Lieblingsfilme!
Am meisten die Szene, wo er das Befehl erteilt, dass die Fahne hoch gehebt werden soll!!! Bu arada konu ile pek alakasi yok fakat Hz. Meryem ve Imam Ali´de güzel filmler... ;) |
Gelde Gülme yahu.......
|
Güzel....
ama gercekten o kadarda degil durumumuz....
Sükür Allaha.... yerimiz yurdumuz, kariyerimiz her seyimiz belli..... Son 20 yilda bayagi bocaladik..... Buda Demirel manyagiyla beraber Tansu ve Mesutun sucu...... bu üclü devleti duraklma dönemine soktu..... sükür sonunda hepsini bombaladikda hepsi havaya uytu..... yani meclisten disari...... Demokrasi dedimiz deger... öyle 50 yilda falan olacka sey degil... 10 veya 150 sene sürer.... biz bunu Atatürksüz dönemde 66 yila sigdirdik... elbet Atatanin izinden giderek.... Ruhu Saad olsun |
Gül o zaman
Atatürkün devletinde herkes istedigini yapmakla ve söylemekle hürdür....
Burasi Iran degilki..... gülmekte senin hakkin.... sonra senin üzerine gülmekte bizim hakkimiz.... |
Yahu hemso konu neydi ??
biraz karistirdik galiba....
|
Adam Padisahti
Fetih yapiyordu.... bu zamanki insanlarla karistirma....
O zaman dünya o sekildeydi... simdi ise biraz daha medeniyet var... |
ESKILER..
Eskilere inanmiyorsun demek , senin tabirinle Peygamberin eski sozleri demode oldu demek. Senin inandigin sana benim inandigim bana..
|
Gülün....
...size gülmeyin diye birisi hitab eden yoktur....
Burasi atatürkün devleti degildir, burasi almanyada, özgür bir ülkede olan bir forumdur. Burda herkes düsündügünü yazabilir ve söyliyebilir. Git bakalim Türkiyede Rejimi veya Kemalistleri elestirde görem sizin özgürlügünüzü..... |
Süphesiz
ama nede olsa, o Filimler bir nevi Rivayetlere dayalidir... yani Incile veya Kurana....
Oysa Atamizin olayi daha dün olmus olan bir vaka.... Benim birde Cagri Filmi cok hosuma gitmisti.... gercekten süper bir Filmdi... Hem Araplarin cevirdigi Filmi hemde Amerikalilarin (Antony Quinnin bas rol oynadigi) Fimide cok hosuma gitmisti.... bir tanesi bunlarin digerinin kopyasi gibi ama hangisi bilemiyecegim..... Yakinda bir Türk savas Filmi cekilecek.... hatta Ucak savasi olacakmis.... Internette okudum.... yavas yavas bir seyler olacaga benziyor...... hayirlisi diyelim.... Birde dinin su anki yorumunu Film halinde cekseler ve anlatsalar cok iyi olacak ama nerdeeeee..... :)))) |
Hakli ola canimizi al
haksiz olursan canini aliriz... sistem bu...
Sen Atatürkün nesini elestireceksin..... bu hakki kendinde nasil bulacaksin merak ediyorum..... Ne yönde adam senin ecdadina zulm etmis... bir ögrensek iyi olacak... |
Muhammedin sözü ve özü Kurandir
senin veya Alinin Velinin degil....
Kuranda su an heryerde var..... Resül Kuran disi din kanunu veya uygulamasi koymadigi icin bir sikinti yok..... Also wo ist das Problem ???? |
Enis...
...ich bin nicht auf dieser Welt um Dir Deines wissenstechnischen Versäumnisse vorzuhalten. Weiter unter habe ich mich zum Kemalismus geäußert. Ich sollte mir auch mal wieder die rosarote Brille aufsetzen und mit den Bienchen und den Blümchen das "Lied der heilen Welt" vorträllern.
|
Kein Antwort ist auch ein Antwort o.T.
ohne Text
|
ithaf
namert elde vatan!
diner mi aci, kan? tarihi sirtlayan, sanli kahraman! gazi mustafa kemal pasa nin büyük hatirasina... |
DIN DEVLET
Tüm Atatürkcü, laik,"modern", demokratik, cagdas, "aydin" kardeslerime bir sorum var.
Allah in kanunlari devlet yönetmeye yetmiyormu? Yetersizmi? Bence degil.. |
Hangi Allah"in kanunlarindan....
bahsediyorsun? Iran"nin uyguladigi "Allah"in kanunlarindan mi? Yoksa Sudan"ninkinden mi söz ediyorsun, ya da Pakistan"daki "Allah kanunlarindan" mi? Bilemedim Afghanistan"dakilerden mi? Hangilerinden bahs ediyorsun bunu bana acikla, bunlar degil ise Allah"in kanunu diye nitelendirgin kanunlar nelere hangi kaynaklara dayali ve uygulamasi nasil olacak? Allah"in kanunlarin hangi beser-i fani HAKK"CA temsil edecek? Biraz konunun derinine in aciklamalar getir Sana bende bu konuda düsüncelerimi ve endiselerimi aktaririm. Ama lüften ciddiyet kurallarina uymak sarti ile yoksa tartismamimiz ve fikir alisverisimiz gereksiz olarak degerlendiririm.
|
KURAN VE SÜNNETE..
dayali Allah´in kanunlari..
|
hey ceeeem...
wusste gar nicht dass du so eine auffasunf hast :))
nebenbei mal wie gehts dir so ??? warst lange von der bildschrimfläche verschwunden hayirdir ??? verheiratet ??? Kind ?? :)) hehe pass auf dich auf ... Fatih |
o.T.
allah (cc), resulü (sav) vasitasiyla sadece yolu cizmistir; yani rota belirlemistir. takdir edersin ki, bunun yaninda vasita olarak akili vermistir. aklin yolu birdir, ama yansimalari farklidir. dün saltanat, bugün demokrasi; yarin icin de sabah ola hayrola.
|
Demokrasi...
Güzel kardesim benim, demokrasi nedir? Halkin kendi kendini yönetmesi degilmidir? Yani halk kendi istedigi milletvekillerini secer ve bunlarda yönetir. Bu kadari o.k. anlastik seninle... Peki bundan sonrasi ne olur? Demokrasi cogunlugu temsil eden bir rejim olduguna göre, cogunluk ne istiyorsa o olur.Anliyormusun beni? Cogunluk haram birseyi helal etmek istiyorsa bu demokraside mümkündür. Yani Allah in insanlara bah§ettigi, onlar dünyalarini vede ahiretlerini düzene soksun diye verdigi kanunlari hice saymaktir. Bu ise $irktir.
Bizler LA ILAHE ILLALLAH diyen insanlariz. Nedir La ilahe illallah? Yoktur Allah tan baska Tanri!!! Peki neden Tevhidin özüne aykiri davraniyoruz ve kendimize yazik ediyoruz. Neden baska sistemler TANRI olarak kabul ediliyor, elimizde yaratanin sistemi varken??? |
Yani fikih kitablarina öyle mi?
Beser-i fanilerin sacmaliklarini, sapikliklarini Sen Sünnet olarak algiliyorsun. Sünnet"in aslini ve bugünkü verilen anlimini terazinin iki kefesine koy ve tart görürsün o zaman hak ile batili.
|
o.T.
Arkadasim,
önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk neden böyle birsey yapmis, neden saltanati kaldirmis, neden Hilafetligi kaldirmis yerine Cumhuriyet ve demokrasiyi getirmis, bunlari anlamak lazim. Simdi sen Din devletinden yani Seriat"tan bahsediyorsun. Bugün bana Seriat"in uygulandigi tek bir ülke göster bakalim! Kac tane ülke var kendisini "Islam devleti" olarak gösteren acaba oralarda gercek Islami kanunlar uygulaniyormu? Bunu kendine sordunmu? Ve Türkiye Cumhuriyeti Islami devlet olmamasina ragmen neden Türk milleti dünyanin en cok Namaz kilan milleti? Herseyi tek tarafli görmeyeceksin, önce düsüneceksin ve konuyu anliyacaksin. |
Babam bakdi cok beyendi hehe o.T.
ohne Text
|
Allahin Kanunlarina uysak...
Dünyanin en güzel Devleti olurduk... ama nerde Tarihde sirf Kan Kan Kan gördük baska bir sey degil...
Allah insanlara can al demiyorki ama genede hergün can aliniyor... zor bir mesele... bu devirde artik herkes kendisini düsünüyor !!! A.D. |
Gericilikden cikartti ya yeter !!! o.T.
ohne Text
|
pühehe
Türk milleti en cok namaz kilan
milletiymis. Hic de gülesim yoktu. Du meinst wohl, cumadan cumaya ya da bayramdan bayrama. |
pühehe
milletiymis. Hic de gülesim yoktu. Du meinst wohl, cumadan cumaya ya da bayramdan bayrama. |
pühehe
Devletin Dini, Dinin Devleti Olmaz!!
Din ferd´e gelmistir, Devlet Millete. Devlet kutsal bi birlik degildir, Devlet irki, dini, soyu ne olursa olsun beraberce baris icinde mecburi yasam olan ortak bi organizasyondur. Insan haklarini savunmak ve ayrimsiz bi yasam icinde hep beraber yasatabilmektir devletin görevi...
Devlet hic bir dinin veya ferdin düsüncelerini isgal edip zorla bir takim seyler yasattiramaz. Ölümötesi yasamda "Allah" adiyla var kilinan Sistem´den mi, yoksa Devlet´den mi kendine yer ayirtacaksin? Hz. Muhammed´de zamaninda ayni fikir sahibi olmadigi devletin icinde yasamistir. Hz. Muhammed´de o devletin ,"Islami kiyafetlerin" degil, kiyafetini tasimistir. Allah´in kanunlari dedigimiz kanunlari kendi icin yasamistir kanaatimce! |
Istikamet senin düsüncen degil...
Istikamet gercek din olandir. Istikamet Ehli Sünnet vel Cemmatir.
|
Sen Kuranin bir ayetini ezberlemissin
ikide bir benim yorumlarin altina yaziyorsun ...
Ya anladik artik. Bizde Kuranin ilk ayeti OKU oldugunu biliyoruz. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 09:02 Uhr. |