Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

oezsu 10.11.2004 11:28

Pisikolojik probleminmi mevcut? :)

Cennet ve Cehennem kavramlarini herkes kendi dünyasinda ön asamada yasar...

Müslümanlik Camiide yasanmaz, tabikii cemaat olmanin büyük etkileri ve tesirleri vardir. Fakat bizim buradaki camiler, olumlu bi sekilde degil artik, daha cok ters tepki ile karsilamaya basladilar insanlari. Bu yüzdende mmillet soguyor ya.

cennet konusuna gelince Cehennem diye bi mekan yok ki, zaten su an her bir birim Cehennem (Günes Sistemi) icinde ve Sirat da yasamimizi sürdürmekteyiz. Her bir birim Cehennem buhar haline dönüsünce, kendi amellerine göre ya gecer gider ya gecemez... vs. vs.

akshalil 10.11.2004 11:37

Muhammet ve Atatürk;

Ikisi de devrimci ve yenilikci ve yasadigi caga damga vurmus insanlar..Ama Atatürk muhammetle kiyaslanamaz tabii ki..
Atatürk fransaya gitmis,fransiz devrim ve aydinlarindan etkilenmis ve türk devletinin gerici ortacag islam-arap kurallarina görde degil de bati kurallarina göre gelisebilecegine karar verip türk toplumunun yönünü bu yönde degistirmeye calismis bir zat.

Muhammet ise zengin karisi ve ticaret sayesinde yahudi tüccarlariyla tanismis, ve bu ticaret ilisklileri sayesinde bilgi ve kültürünü artirmis, tevrat ve incili okumus ve yeni bir din yaratmistir..o dönemki cahil ve aptal bedevi toplumunu ancak bu sekilde adam ederim diye düsünmüstür..

ama günümüze geldigimizde ikisinin kurdugu sistem-din kriz icinde..atatürkün devleti cok milliyetci oldugu,atatürkü putlastirdigi ve demokrasiyi engelledigi icin..
Muhammedin dini ise Aufklärung ve Rönesans-reform yasamadigi icin hala hristiyanligin orta caginda kaldi maalesef..

akshalil 10.11.2004 11:41

hehe..wallah senin gibi düsünce ve

fikirlere sahip müslümanlar %5 olsun, ben hemen simdi müslüman olurdum:-)
ama nerdeeee!!% 1 bile cikmaz.. sen yalnizlik problemi cekmiyomusun müslümanlar arasinda??hast du irgendeine gesinnungsgenosse?:-)

oezsu 10.11.2004 11:52

:)) Alemsin!

Niye yalnizlik problemi cekeyim? Yalniz geldik yalniz gitmeyecekmiyiz? Böyle düsünen sade ben degilim hayatta... Insan birazda yakin cevresini kendi gibi düsünenlerden olusturur, öyle degilmi?! Farkli düsünenlerede akil ölcüleri kadar konusursun..

Mevlanin kapisi her kula acik, buyur...Sende ortaya cikmasi gerekiyorsa, onun icin programlanmis isen, bir gün sana isabet edecektir...

oezsu 10.11.2004 11:57

Küstahliga gerek yok

Zengin karisi sayesinde böyle adam ederim . bl bla bla..

Farkinda isen maddiyetciligide birakin diyende Resuldür!

Islam dini sade Muhammedin dini degil, Islam dini Hanif dini. yani Ibrahimden tut, Isa´ya kadar, Muhammed´e kadar hep ayni Sistemdir, yani Haniflik Dinidir!

Anlatilanlari carptiranlar mevcut o baska!

akshalil 10.11.2004 12:00

Peki merak ediyorum gercekten,

Camisiz namazsiz ve cennet-cehennemsiz( cehennem korkusuni islemeden) islam dinini tasavvur edip yasayabilen ve kendini müslüman olarak tanimlayan kac kisi vardir sence?

oezsu 10.11.2004 12:12

Maalesef pek fazla degil...

... fakat ben sana ne gibi bi birim söyleyebilirimki?! Yarin yada su an ecelim geldi diyebilirmisin?! Hee, bunu ne güzel Evliyalar yapmis, fakat nerde o güzel fikirli yasam artik insanlarda. Kendilerini dünya ugruna atan cok,

kim Ölümden sonraki hayati düsünüyor? Insanlarda Cehennem korkusu ne zaman baslar biliyormusun? Ancak 60 yasina gelmeye baslanildigi zaman... Saniyeler daralmaya basladigi zaman düsünmeye baslarlar, acaba beni ne bekliyor diye. Burda düsünsene ne gibi bi hayata adim adacaksin, cünkü burada hayatini nasil kuruyorsan, orda kendi hayatina belirli etkinlikleri katmak senin elinde.

Üstadin bi örnegi var: "Senelik izine gidiyorsun, gidecegin ülkenin hava sartlarini bir ay önce ögreniyorsun, neler götürecegini ne ile karsilasacagini önceden arastiriyorsun, fakat bir ömür boyu, milyar seneler boyu kalacagin sonsuz yeri arastirmiyorsun.." ;) Mantiklimi????

Not: Bu arada ben NAMAZSIZ bi ortam demedim.

peren 10.11.2004 12:19

ein wiederspruch nach dem anderen

Klasse, wirklich
Also die Ausage ist (wurde hier des öfteren angeschnitten, oft diskutiert) wenn du dazu vorprogrammiert bist??!! wirst du zu gott finden??!! oder so ähnlich, hauptsache die semantik erfasst. Also wenn gott möchte, dass ich ein ganzer müslim werde, dann hat er mich am anfang der "programmierzeit" schon so konfiguriert. Und dann? Wenn gott von anfang an weiss, ob ich "kafir", sündiger oder voll muslim bin, warum dann diese ganze gelaberei über gott und die welt. Ich bin ateist, ich kann nichts dafür, gott hat mich so programmiert. Wenn alles in dem Menschen, z.B. der Glaube, vorprogrammiert werden kann, warum werde ich für etwas bestraft, wofür ich nichts kann? Warum soll ich dann noch koran lesen? Warum habe ich ein gehirn? Warum weiterbildung? Lasr but not least:-)Warum gab es mohammed und seine weiteren spielkamaraden?
Also vorprogrammiert heist für mich gehirlosigkeit, an deiner stelle würde ich nicht versuchen hier irgendwelche hohle, sinnlose sätze loszuwerden, sondern würde versuchen mich weiterzubilden. Insb. im Bereich "vorprogrammierung" und "konfigmanagement":-)
Gruss

akshalil 10.11.2004 12:20

Küstahliktan benden nefret ederim

ama söylenenler dogruysa hafifce küstahlik yapilabilir:-)
Arap toplumunun islam öncesinde cahiliye döneminde olduklarini,kuklara tapip,kiz cocuklarini gömdüklerini ve kabileler halinde birbirini telef ettiklerini ben uydurmadim..

oezsu 10.11.2004 12:26

Anlamadan yirtik cuvaldan cikma!!!

Du musst mit meinen Gedanken nicht einverstanden sein. Ich meine mit Vorprogrammierung nicht das, was du meinst meine Liebe...

Aber wahrscheinlich reicht dein Gehirnkapazität nicht aus, um das zu verstehen. Bei Menschen wie dich muss man alles vorkauen und alles warm servieren, damit ihr das runterschlucken könnt.

Das ist zu hoch für dich!!! oynamaya devam et.. ;)

oezsu 10.11.2004 12:29

Ben diyorum Anya sen diyorsun Konya

Ben Araplardanmi bahsettim???!!?

oezsu 10.11.2004 12:41

Bevor da andere Anschuldigungen geben..

Die Vorprogrammierung ist für mich vor und nach der Geburt mit Hilfe astrologischer Wirkungen....

akshalil 10.11.2004 12:45

Belki yirtik cuvaldan cikmis aniden sert

bir cikis yapti amma,
das von Peren aufgegriffenes Thema ist ein sehr problematischer Bereich
Inwieweit ist der Menschen in seinem Handeln Frei? Und Inwiewiet der Lebensweg des Menshen,den er ausgewählt hat,unterliegt dem Gotteswissen-und Willen?
Örnegin bana "kalbi mühürlü" diyorlar.. kalbimi kendi serbest iradem ve istegim ile mi mühürledim? Allah bunu biliyormuydu beni yaratmadan? ..ne olacagini bildigi bir kulu yaratiyorsa bunun neresi sinav?

balikiz 10.11.2004 12:48

vay taharetsiz!

Das ist wieder mal die typische Meinung der breiten Masse, die weder Ahnung von Geschichte, Religion noch Wissenschaft haben und sich auch keine Gedanken darüber machen.
Zur Aufklärung:
1. Hz. Muhammed (sav) war Analphabet. Demnach ist die erste grundlose, aus den Haaren herbeigezogene Behauptung falsch!
2. Hz. Muhammed (sav) hat keine eigene Religion ?zurechtgedichtet?. Dazu würde ich dir empfehlen, den 1400 Jahre alten Koran zu lesen (was du aber in deiner Ignoranz und Arroganz sowieso nie tun würdest). Da stehen nämlich erstaunliche Dinge drin, die in der Wissenschaft erst neulich entdeckt wurden, z. B. die Entstehung des Lebens, die Expansion des Universums. Hz. Muhammed (sav) hatte weder Teleskop noch Mikroskop. Er kann unmöglich von diesen Dingen Bescheid gewusst haben, was beweist, dass der Islam eine von Allah entsandte Religion ist.
3. Der Islam ist die modernste Religion überhaupt! Du behauptest, dass der Islam eine ?zurückgebliebene Religion? ist??? Diese Behauptung ist wieder mal typisch und schwachsinnig, dass sie eigentlich einer Antwort nicht wert ist. Doch nur zur Aufklärung, werfen wir wieder mal einen kurzen Blick in die Geschichte: Bis vor 150, 200 Jahren haben Philosophen in der westlichen Welt darüber spekuliert, ob die Frau eine Seele hat, sprich ob sie ÜBERHAUPT ein Mensch ist, während im Koran ??von den gläubigen Männern und den gläubigen Frauen?, ?? von den gottesfürchtigen Männern und den gottesfürchtigen Frauen?, ?? von den frommen Männern und den frommen Frauen? die Rede ist. Gerade Frauen profitierten am meisten von dem Islam.
4. Der Islam wurde gesandt, um den Menschen aufzuklären. Schon in der ersten Sure befiehlt Allah ?iqra!? ? ?Lies!? Wir sollen also Wissen erwerben!
O dönemde aptal, cahil araplari sakin kinama! Onlar din yoktu diye cahillik ediyorlardi, ama sen din varken cahillik ediyorsun, buda senin KARA CAHIL olduguna ispattir.

aliconda 10.11.2004 12:58

Aman UFO"cular duymasin LOL

&gt&gt&gt Da stehen nämlich erstaunliche Dinge drin, die in der Wissenschaft erst neulich entdeckt wurden, z. B. die Entstehung des Lebens, die Expansion des Universums. Hz. Muhammed (sav) hatte weder Teleskop noch Mikroskop. Er kann unmöglich von diesen Dingen Bescheid gewusst haben, was beweist, dass der Islam eine von Allah entsandte Religion ist.&lt&lt&lt

Cünkü bu bilgiler "gökten" de gelebir diye olasiligini gösteriyorsun ...

;-)

Size Tavsiyen :-) "GORA" hehehehehe

coach01 10.11.2004 13:00

:) o.T.

ohne Text

coach01 10.11.2004 13:02

Was ist falsch an ihm !?!

Schau mal die anderen Profs an und vergleiche diese mal miteinander dann wirst du es sehen ... Ich könnte sogar von Yasar behaupten das er nur ein Schriftsteller ist weiter nix. Der hat noch nicht mal einen Tefsir.

coach01 10.11.2004 13:02

Was ist falsch an ihm !?!

Schau mal die anderen Profs an und vergleiche diese mal miteinander dann wirst du es sehen ... Ich könnte sogar von Yasar behaupten das er nur ein Schriftsteller ist weiter nix. Der hat noch nicht mal einen Tefsir.

aliconda 10.11.2004 13:04

Camii <-> Kilise

Farki tahminimce Camii de ibadet edenler bastan kimdi ?
Araplar tabii ...
... orayin kültürünce tabii ibadet yeri gelistirildi.

Kiliseye bakarsan ...
... kiliseler sinagoglarin bir "taklididir" onun icin öyledir.

Zaten TV"de gördügün gibi ... Kilise ilen Kilise arasinda cok fark var.
Her ortam kendi kültürüne göre gelistirmis.

Islamiyetin ibadeti Namaz oldugu icin ...
... "kilise" gibi bir ortamda cok cok zor ve tuhaf olabilecegini düsünmedin mi ;-)

al"

coach01 10.11.2004 13:05

Sen RESÜLÜN verdigi fetvalara dahil

inanmiyorsun. Sünnet dedigimiz Peygamizin fetvasidir. Ama neyse ben a diyorum sen b diyorsun. Sen irticayi 16 yasindaki imam hatipli kizlarin basörtüsünde ariyan zihniyettensin ben de sizlere karsi olanlardanim!

coach01 10.11.2004 13:13

sen kurana göre konusmuyorsun

sen kurani kullaniyorsun. Yunus aleyhiselam. Cezalandirildi bu dünyada cezalandirildi. Yani bu hatayi yapti diye cehennem serüverninimi yasamis oldu. Peygamber efendimiz hata yapmismidir yapmamismidir ? Hata senin gözünde ney bir sey yasaklanmadan hata olmaz. Yani Kurana yazildiktan sonra yaparsan hata veya günah olur. Peygamber efendimiz. Cennetle mücdelenen Sahabeler zamaninda her gün sarab iciyorlarmis. Sarab icmeyin diye ayet gelince. Son yüdümlari kusmaya bile calismislardir. Simdi onlar günahmi islemislerdir? Hayir o zamanda günah degildi !!! Biraz düsün enis birazcik olsun düsün bana düsün derken sen akilini nerde unuttunki ??

Benim bilgilerim Kurana aykiri degildir. Sen kendi yasarci düsüncelerini örc birc ya ben niye böyleyim diye sor kendine !

Kurani burada su istimal etme !

Insanlari burada yanlis bilgilendirme !

Herseyi sen ve Yasar hocan bilmiyor.

Bunlari bir beynine yerlestir ondan sonra tartismaya katil !

balikiz 10.11.2004 13:15

hey seytanin askeri!

Hast du deine Hausaufgaben gemacht bezüglich Evolutionstheorie?

coach01 10.11.2004 13:19

Zamanini nerde kullaniyorsun zaten

Arbeitslos oder was ? Du hast doch genug Zeit ...

Hatalarini yazdim ben tamami. Benim onunla kisisel bir sorunum yok yani tipine filan gicik olmuyorum.

Seninde tipine gicik olmuyorum. Ama sen benim sahsima gicik oldugundan kisisel saldiriya geciyorsun ! Vay zamanimi harcama filan... Ya ne yapiyorsun zaten namazmi kiliyorsun bu ramazan ayinda. Her gün tesbih namazimi kiliyorsun. YOOOO ne yapiyorsun. Yasarin usakligini yapiyorsun ! Para almiyorsun ama onun usakligini yaptigindan dolayi Allahdan Cennet bekliyorsun. Sen Allahin Kuranini savun Yasarin düsüncelerini degil !

peren 10.11.2004 13:38

o.T.

um beschreiben zu können was du gemau meinst hat wohl da eine gewisse kapazität nicht ausgereicht. Entweder kaparität an gehirn oder kapazität an wortschatz oder aber hattest du angt die gegensätze könnten noch deutlicher werden. Lese noch mal was du geschrieben hast; dann wird es dir auch auffalen...
Trozalleden bin ich der überzeugung, dass du dich weiterbilden soltest:-)
Gruss

peren 10.11.2004 13:40

versuche es weiter

weiter so...
je detaillierter deine aussagen werden, um so klarer wird es dir, in was für einem wiederspruch du steckst.

Der wiederspruch ist vorprogrammiert:-)

akshalil 10.11.2004 13:46

Way Ballikiz;

wenn eine Meinung so in der Masse verbreitet ist,dann solltest du darüber ggfs.gedanken machen und auch studieren..aber nicht nur Koran,sondern unabhängig von religiösen Sichtweisen und überlegungen,Geschischte und Soziologie usw lesen(was aber verdammt den Moslem schwer fällt)
-Im Koran ist alle geschrieben bla bla bla...
also dann wieso lernst du chemie,biologie usw..du kannst deine ganze zeit für entschlüsseln des Korans verbringen..

wiweit kann ein Moslem den Vestand verlieren,wenn er von Koran einen Text als bestätigung der wissenschaftlichen Tatsachen heranzieht,der aber so abstrakt ist,dass man in jede Richtung interpretieren kann..

also begreiff mal endlich die Tatsache: Keine Religion kann man als rückständig oder fortschriftlich nennen. Jede Religion ist in ihrem Geburt was gutes und revolitionär für Menscheit..
Wenn aber eine religion Behauptet und der Anspruch erhebt,dass sie absolute Wahrheit über die vergangenheit-gegenwärt-zukunf der Menscheit und Kosmos beurkundet,dann gibts große Probleme..Alle andere Religionen-außer Islam- haben aufgrund Aufklärung usw auf diese Behauptung verzichten müssen
Der Islam muss endlich mal begreifen,dass Religion nur ein gewissensache ist, sonst nichts!!

cimbomyilmaz 10.11.2004 13:49

MuhATÜRK oder Atahammed?????

Merhaba,

canimi sikmayin kardesler. ne bu ya? atatürk mü Hz. Muhammet mi sorulari?
Atatürkün siyasetci, asker ve yani sira DIN ADAMI oldugunu bilen yok herhalde.
Evet din adami. Askerleri namaz kldirtan kimdi?
siz ne zannediyorsunuz allah askina? önce bir Atatürkün hayatini arastirin ondan sonra yazisin.

Hutbeleri okuyan, vaaz veren, namaz kildiran, bütün dini bilgilere sahipti ulu önderimiz.

Hz. Muhammedin yeri baska Atatürkün yeri baska. karsilastirmalar salaklik ve ikisinede hakaret olur.

Offfff canim sikildi...anasini satayim aranizda hic kafa dengi biri yok.....neyse ben birahane ye gidiyorum cüs

cimbomyilmaz 10.11.2004 14:02

MUHATÜRATAMED

Sagt mal kann es sein, ihr garnicht wisst wer mohammed und atatürk sind:)
ihr schreibt nämlich nur wirres zeug.....Hz. Mustafa Muhammed....ist ein Prophet und Atatürk unser Volksheld und unser herzensverbundener Vater.....
äiiiii mann mann mann isch krischn kollaps

cimbomyilmaz 10.11.2004 14:03

Tschuldigung

tut mir leid, dass ich so grob bin zu euch....mach das nie wieder ok:)?

10.11.2004 14:16

Bir Müftü kadar bilgiye sahipti

Zaten Diyanet sirketi olsun yada Kuran Tefsiri olsun... bunlar Atatürkün emri ile yapilan ve olusan seylerdir...

Diyanet Sirketini kurdurup Elmalili üstada Tefsir emri vermistirki... Elmalilin Tefsiri su anki tefsirler arasinda dahlen yerini korumakta.... kalite olarak su anki Alimlerden ve Üstadlardan Ahmed Hulusi ve Yasar Nuri Öztürk gibi beyinler tarafindanda cok begenilen ve sevilen bir tefsirdir...

Bu emri Ali veya Veli vermedi... bunu Atatürkün emri üzerine yapildi....

Ölümünde Atatürkün canazesini zamanin Diyanet Isleri baskani
ORDINARYÜS. Prof. Mehmet Þerafettin YALTKAYA kildirmistir....

Degerli Ataamiz zamana ve topluma uyan bir kisilikteydi... Ilk sefer karisi Meclise geldiginde, bazi din yobazlari bagirip cagiriyordu... öysa simdi Meclis kadinlarla dolu hatta bir adin Basbakanimiz bile oldu....

MEDENIYETTE BUDUR....... dinde asli olarak bunu emretmekte...... biz bunlari biliyoruz...

Allahtan Atamiza devlet Üstadimiza Rahmet diliyorum......

Üzerimizde cok büyük hakki vardir, Insallah oda bizlere hakkini Helal eder.....

Selamlar, Sevgiler
Enis

10.11.2004 14:21

So ist es mein Freund

Nicht nur ein Volksheld, ein Vorbild für alle Menschen.....

Nur sehr wenigen ist so eine karriere gegönt gewesen......

Atatürke dinsiz veya baska bir sey diyen orosbu cocuklari, gitsin Arschivleri izlesinlker bakalim...

Diyanet islari Baskanligini kim kurdurmus... yada Dünyada ilk Kuran Tefsirini Elmaliya kim yaptirmis......

Serefsiz insanlar dünyada coktur ve onlarin kalbini cehalet ve mahlukatsizlik doldurmustur...... onlar artik adam olamazlar....

Bos ver hemso.... bizim beyinlerimiz Milyarlarca cehalet ve Ararap beynine bedeldir....

Inanmayan gelsin bizim dünyadaki ve bölgemizdeki konumumuza baksin...

Kim medeni ve kim medeni degil ögrensin...

Selamlar
Enis

10.11.2004 14:26

Yeni bir dinmi ???

Hemso Muhammed yeni bir din degil...

Allahin bize lütufta bulundugu tek dini aktarmis... yani tüm dinlerin özü olan Isalm dinini aktarmis....

Buda Yahudi tanimakla olmaz...... bizlerde yahudi ve incili taniyoruz... ama vahyolmadikca yeni din cikaramazsiniz......

Yani Allah tarafindan vahyolmus olan bir dini sen nasil kalkipta.... kafadan cikarmis gibi anlatiyorsun....

HZ: muhammed bir Resuldü... herhangi bir aydin insan degil......

Etwas mehr Bildung in deiser Ricgtung würde dir sehr gut tun...

10.11.2004 14:39

Muhammed war kein Analphabet

Ich hatte das hier schon mal erwähnt..... wohl nicht aufgepasst....

Der Begriff im Kuran bezieht sich auf den Ehli Kitap bzw. Ümmilik hat mit Lesen und schreiben nicht zu tun, das konnte er...

Bunu Cehalet Hocalar yozlastirarak bu hale sokmustur...

ahmetdursun 10.11.2004 14:42

bunu tek allah bilir ! o.T.

ohne Text

ahmetdursun 10.11.2004 14:43

karsilasdirlamz

Muhammed Bir Peygamberdi...

Atatürk ise senin benim gibi bir adamdi !!!

A.D.

10.11.2004 14:45

Sayi duyariz

Bende sana Akiften bir cevap vereyim...

-------- Alinti -----------

OLMAZ YA... TABÝÝ...

"Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu? " (Kuran-ý Kerim)

Olmaz ya... Tabii... Biri insan, biri hayvan!
Öyleyse &lt&gt denilen yüz karasýndan

Kurtulmaya azmatmeli baþtan baþa millet.
Kafi deðilmi, yoksa bu son ders-i felaket?

------------- Alinti Ende--------

Link dazu.... ohne kaynak geht gar nichts
<a href="redirect.jsp?url=http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm" target="_blank">http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm</a>

10.11.2004 14:47

Kuranda apacik yazmakta

Ben bir Halife yaratacagim....

Insanlar evrende zaten vardi... ama kalitelisi yoktu... kan döken fesat cikaran usw.... Meleklerin tabiriyle.....

Bak ne kadar güzel... mutabik oluyoruz....
Cünkü kisellesmeden sadece Kurandan bahsedelim.... und schon werden wir uns besser verstehen...

Selamlar
Enis

10.11.2004 14:49

war das dein Antwort

Wann wirst du afhören persönlich zu sein und zu sache kommen........

Das ist einfach unverschämt was du machst.....

10.11.2004 14:56

OK

O halde sen nerdesin bizler nerdeyiz...

Bir gözledinmi.... ????

Senin imam Hatiplerin Terör yuvasi gibi cehalet insan yetistiriyorlar... yani mürid....

Bizim Ailede oraya gidenlerde var.....

Hatta Bayraktar Hoca ne dedi biliyormusun.... eger TRT Intte her gün izlediysen...

Sanki Imam Hatiplerde Kuran yetmiyormus gibi baska kitaplari din diye ögretiyorlar.... sonuc olarak Kurandan uzak ve baskalarinin dini algilayisini din edinenler doguyor....

Bunu kendiside bir Imam Hatipli olan Bayraktar Hoca söylüyor.....

Ich galube du bist ganz allein mit deiner Meinung.....

Jedem das seine....... aber ich bin Glücklich und das sehr und versteh die Religion von Jahr zu Jahr besser......

Hauptsache du bist Glücklich mit deinem Religionsverständnis, der rest ist Relativ..

Selam

10.11.2004 15:00

Kuran gecerlidir sen ve ben degil

Yine baska istikamete gittin.....

Her insan ölümü tadacak ve her insan Cehennem temizliginden gececek..... Kuranda ausnahme vermemis....

Sen senin dininde verebilirisn, ama Allahin tüm insanliga lütfettigi dinde degil......

Iste o din Orijinalidir...... ve o dinden sadece Resül fetva verebilir... sen ben veya Ali, Veli degil.....

Bizler ise beyin kapasitemize göre algilayip uygulariz....

So ist das

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:57 Uhr.