![]() |
Yalanmi
Kardesim bu kitaplari yazan insanlar bu kadarmi serefsiz adi insanlardi da hep yalan yazdilar. Simdi bunlarin yazdiklari hep yalan dolan dalaveremi butun eserler. Yakalimmi hepsini?
|
ISLAM"A dönüs derken,
mezehplerin fikih kitablarina dönüsünden bahsettmiyorum, ortacag karanligindan da sözetmiyorum. Sünnet kelimesi suistimal edilmistir. Sünnet diye uygulanan bazi seyler, tabiri caiz ise: SAPIKLIKTIR!!! Sünnet Allah"in yasalari ve yasalarda Kuran"da gecer buharinin sapik aklindan Ebu Hurreye"nin karisik kafasindan degil.
|
Hic hatirlamiyorsun zaten...
Söylüyorsun söylüyorsun, yaziyorsun...
Hocalarindan alintilar yapiyorsun ve sonradan hatirlamiyorsun.. Ezber iyi degildir söylemis olayim. Sistemi kendin yasa... Eniiiissss, yaslandinmi yoksa?! ;) Sorry, tam tarih veremiyecegim sana... |
Sagol..
hayirlara vesile kilsin!
|
Ne diyorsun sen yahu?
Ne demek oluyor bu? Allah´in bi arab Resulü?
Hz.Muhammed senin icin ne ifade ediyor? Kusura bakma ama , o senin saymadigin Resul sayesinde ve 1400 yil önce aciklamis oldugu bilimsel gercekler ile dolup tasiyorsun! Laflarina dikkat et. Beyinde hücrelermi bitmeye basladi? Cok Pardon, senin Süleyman Ates´e tapindigini unutmusum bir an...!!! |
o.T.
Bide o insanlar kafir sapik degilse yandin oglum hemde marmara cirasi gibi
|
Yalandan korktugum kadar yilandan
korkmam...Bunlarin sözde isitikleri sahih rivayetlerinde hadislerinde yalan yok mu? Sana yüztanesini birden örnek olarak getiriyim mi?
|
KADIR GECENIN...
güzelligi dünyadaki her Allah Kulunun yüzüne yanisisin!!!
DUALARIMIZ KABUL OLSUN!!! Allaha sükürler olsun!!! Allahin selami üzerinizde olsun... Fatih ;) |
ATATURK
ATATURKDE OLDU. NEDEN O ZAMAN HALA ONU ONDER KABUL EDIYORSUN UYANIK
|
o.T.
Oezsu kardes o Peygamberi kastedmiyor. Onun sozlerini yazani kastediyor galiba..
|
o.T.
Kardesim agizdan agiza gecen sozler yuzyillar sonra istemeden 100% dogru olmayabilir. Ama bunu sen gorebilirsin. Yanlislarin yaninda dogrularida atamazsin. Bende biliyorum yalan hadislerin oldugunu. Ama sen bana diyebilirmisinki hepsi yanlistir diye.
|
Hadis hadisin hadisligini kaldiriyor
Buharinin hadisin birisinde Muhammet peygamber, bütün yazili sözlerimi yakin demisti. Tam olarak hatirlamiyorum ama metini böyle idi. Sen bu sözü yazili bir sekilde binlerce hadisle bana aksat..Hakaret gibi geliyor bana ;-))
|
o.T.
Tam olarak gormeden okumadan bilmeden sana cevap veremeyecegim malesef kardes.
|
Atatürk Sana ilimi ve bilimi rehber....
bildi..
Atatürk demek cagin ilerine akinci olmak olmak demek cagin gerisine degil. Maksat mezar bekcisi olmak degil, gelecegimizin gencligine, cocuklarimiza güzel ve cagdas, her türlü uygarlikta önde giden bir Türkiye yaratmaktir. Ondan Atatürk sahsen öldü ama fikirleri dipdiri ayakta. Atatürk ile Muhammet"i karistirma. Onlarin bir birileri ile alakasi yok. Hadiscilerle Demokrat partisini karistir..birbirlerine ne kadar da benziyorlar degil mi? ;-))) |
Bak bu davranisina sevindim...
kör körüne bir seyi kabul etmeden isin derinine inmek niyetindesin. Her alanda böyle olmani dillerim kardesim.
|
Sana SORMADIMKI..
Kardes cevap hakki aslinda Enis kardese dusmusdu ama yine sen damladin. Hem vazgec peygambere askerlik arkadasinmis gibi ismiyle hitab etmeye. Senin Ataturkculerinin durumunuda goruyoruz beyefendi. Hepsi hokkabaz somurucu uckagitci...dinsiz. Iste senin savunduklarin.
|
Ben sözde Atatürkücleri degil,
Atatürkün fikirlerini savunuyorum. Ona bakarsan mezhepciligin seytanligi ile carpan DIN ADAMLARINI da görüyoruz. Bundan dolayi dinimden mi dönüyüm?
|
Die Existenz Gottes und Seine Einheit
Fakten BITTE.!?
|
Da du oder ich kein Gott sind
muss es einen andere Quelle geben......
Eine Art Energie, die die gesamte Schöpfung und was darüber ist umfast..... alles hat eine 100% tige Kodierung..... Das ist kein Zufall...... Die jenigen die Gott als eine Art Quelle für alles Leugnen haben ein Probelem.... die Leugnen eher den Gott der sich unter den Menschen breit gemacht hat.... Der ist auch nicht Gott sondern Ilusion.... Der Wahrer Gott Mohammeds und der anderen Propheten war und ist ein ganz anderer.... Das heisst, du musst Objektiver Erforschen.... Am besten Liest du dir dafür die Bücher von Ahmed Hulusi...... keiner hat bis jetzt Gott präziser erklären können wie er.... Zumindest in dieser zeit..... |
Atatürk din adami degil
Atatürk Politikaci ve Kahramandir......
Bambaska bir olay bambaska bir mevki..... Biz Atatürkü maneviyatla degil, dünyada yaptiklariyla aniyoruz ve seviyoruz... HZ: Muhammedi ise Resulümüzdür, devlet yöneticimiz veya kahramanimiz degil, biz onun sayesinde sonsuzlugu ve Kainatin hakimi olan Allahi tanidik ve kendimizi evrensel ve tek din olan Allahin bizlere lütfettigi din üzerinden ibadetlerimizi yapip ruhumuzu temizliyoruz...... Sen din ile devlet isini karistirma..... dinde Resülden baska fetva veremez... ki o yüzden din ile devlet yönetilmez, yönetilse Alinin veya Velinin Ideolojisinin kulu Olursun Allahin degil..... Bunu ancak cok ama cok az sayida insanlar kavrayabiliyor.... ne yazikiki bu böyle.... |
Artik bir fetva verecegim bak
Sen herseyi böyle kictan anlamaya devam et... farkindaysan senden baskasi her seyi böyle kictan anlamiyor... tek sen varsin burda laflari eviren ceviren söylemedigim laflari söyledim gibi yapan...
Mit dir rede ich ab jetzt nicht mehr.... bu kadar Iftirayida kabul edemem... ne demek resülü falan kabul etmiyormusumda... Offffff Yusuf kafami acayip ütüledin durdun.... Lass mich einfach in ruhe und Unterhalte dich mit den anderen, wenn die sich mit dir unterhalten wollen...... Seninkisi artik bilerek ters anlamak vede kisisel olmaya basladin... bu benim cercevesmin disindadir... Iyi geceler... |
Iyi güzelde
onlarin yazdigi dogru diye sana vahyimi indi... ???
O halde eskilerin yaptigi hep dogruysa... Muhammedden önceki dine dönelim...... oda eskilerini redetti..... Was jetzt.... karar ver artik.... ya geriye ve orta caga dönecegiz, yada ileri dogru ilerliyecegiz.... Sen ancak kendi kararini verebilirsin... bizlerin adina degil |
Halk arasinda gecen lafi bende
kullanirim, ama dindir diye kullanmam....
Ben daha cok Peygamber derim... ama elbet Kuranin tabiriyle Reulü kast ederim..... Demiste olabilirim.... ama hangi cercevede ona bakmak lagzim.... cimbizlamakla olmaz.... o zamnki yazdigimi bir bütün halinde kavramak gerek.... Eger hataydisa, hatamizdan döneriz kendimizi gelistirmis bir sekilde ilerleriz... Selamlar Enis |
Zaten dinde bireyseldir
elbet kendi yolunda ilerleyeceksin... ama Üstadlar olmadan gidecegin yolu bilemezsin....
Bu son yazdigim hem Yasar Hocadan aldiklarim, hemde Ahmed Üstadtan aldiklarimla.... ve ayni zamandada politikada gözlemlerimel kombine ettim Yani yillerin birikimi... sonuc olarak kimse kimseye su böyledir diyemez... bu Resüle aitti... o Rahmetlik oldu ve ona döndürüldü..... ??? herneyse..... seninle bir anlasma yapalim... galiba aramizdaki sorun... kelimelere takilip kaliyoruz... kelimeleri birakalim ve yazdiklarimizi ve yazacaklarimizi... kendi Ideolojimizi dayatmadan Objektif bir sekilde degerlendirip yorumlayalim.... O azaman belki böyle kirginliklardan uzak oluruz... Selamlar, Sevgiler Enis |
Keyfin bilir...
Senin bahsettigin yerden degil,cok dogru yerden anladigimi cok iyi biliyorum...
Kisisel olarak hickimseyede bu forumda bi itham da bulundugumuda zannetmiyorum. Hepinize hayirli geceler... |
Lies bitte nochmal durch
Allahin herhangi bir arabinin, Resülden 100 yil sonra yazdigi, herhangi bir Kitap degil....
Sanki Kuran yetmiyormus gibi... kalkip Taklitcilik yapiyorsun.... sen Resülü taklik edemezsinki... cünkü yaninda degil..... -------------------------------------- Hier nochmal.... mit Kommas damit du es besser verstehen kannst.... und auch Rechtschreibfehler Bereinigt.... Mehr kann ich nicht mehr tun..... Mach was du willst... herkes Hürdür ve demokratik sistemde sanada yer var banada |
Existiert ein Gott?
Nein tut es nicht...
Glaubst du, dass du existierst? Dann musst du bekennen, dass nicht irgendein Gott zwischen Milliarden Sternen, welchen die Menschheit anbetet, sondern dass einzig und allein Allah existiert! Gottesvorstellung muss abgeschafft werden, damit man die Interpretation von Allah verständlich und nachvollziehbar wird. "Ne ararsan kendinde ara!" "Allah sana sahdamarindan yakin!" "Basini ne yana döndürürsen, Allah´in vechini görürsün" "... her an tesbih ederler.." ...demisler! Wir alle sind wertvoll und Khalifen. Deshalb sollst du dieses wertvolle Schatz in Dir finden und nicht auf irgendwelche Erklärungen oder Beweise abwarten... Merkst du nicht, dass dein Körper, bzw. innerliche Welt nicht allein ist?!? Siehst du nicht, wie das gesamte Universum mit einem System aufgebaut ist und funktioniert?!? Stellst du nicht fest, dass alles Leben in sich hat? und und und... Man kann sich sein ganzes Leben lang mit dem Begriff "Allah" befassen... ... denn der Mensch wird immer wieder mit neuen Erkenntnissen konfrontiert werden. |
Tja, dann versuche verständlicher zu...
...schreiben!
Yanlis anladigim icin Özür Dilerim Beyefendi! Ben nede olsa bi bayana karsi terbiyemi bozupda ters tepkilerle, oranla buranla anla diye bulunmuyorum! Iyi geceler |
Üzerime cok geldin
kusura kalma.... ama gercekten ard niyetli bir sekilde anliyorsun.... bu kadarda tesadüf olmaz yani.....
Bunu birde Coach01 yapiyor.... oda isi kisisellestiriyor... oysa ben herkeste ortak yön arariyorum...... ters bir sey söylemedigim halde... sanki dünyayi yakip yikmisim gibi bir hal..... gelde bunu anla.... Ich versteh euch nicht..... yazdiklarimi düzeltin diyorum... yok sen söylesin böylesin... Ich kann das nicht mehr hören..... Sanada iyi geceler Enis |
Wunderbar erklärt
benden daha güzel anlattin...
Insanlarin tümü Halifedir.... Ademde bir Halifeydi..... gayet güzel...... Bir seferde ben bunlari veya benzeri gercekleri söylerken ayni seyi duysam.... ne güzel olacak.... |
Danke schön Tüm insanliga
hayirli ve ugurlu olsun.....
|
Konu benim icin kapanmistir, uzatmayaim.
Daha fazla itham almak istemiyorum! Hic bir sahisa kusur söylemek bana kalmamis, görevim degil!
Beni rahatsiz eden, ben bunu sana 40 kere söyledim, ister Forumda, ister GB´ne yazi biarakarak= USLUBUN! Ben kisisel olarak rahatsiz oluyorum. Hem hocalara kiziyorsun ki, ben simdi kimseyi savunmuyorum, hemde ayni hatayi sende yapiyorsun. Ayni onlarda begenmedigin diktatör ve sert bi tavir ile..Saygi, Sevgi göstermezsen, diger mahlukattaki fark nerede kaliyor o zaman?!? Herkesin kendine göre dogrusu yanlisi var...(Bu benim sahsi görüsüm, bana öyle geliyor olabilir) "Zehirle pismis asi kim yemeye gelir?" -Yunus Emre- |
Bu kainatin nasil mükemmel bir düzen ve
ve nizam icinde calistigini görüp de hala allahin varligina inanmayan kalbi mühürlenmis kafir ve zindiklara ne demeli!:-)
Hic bir kumasin terzisiz, hic bir masanin marangozsuz meydana gelemeyecegini cok iyi bilen ve sorgulamayan bu kalbi mühürlü tayfasi nasil olur da eseri muazzam bir destan gibi gözün baktigi her yerde karsimiza cikan yaraticinin varligindan süphe ederler!!! |
hehe:-) senin düsüncelerin tam mystik
mevlevi tarikatindanmisin nesin:-)
|
Kuranci ve hadiscilere....
fazla kavga etmeyin gencler..bir kac kisi sadece kurana bakalim deyip kurani absolut yapiyor..digerleri hop hop! bu is peygambersiz sünnetsiz olmaz diyor..
Kuranci tayfasi hakli, cünkü: hadislerde o kadar cok sacma sapan sey var ki, bunun din olamayacagini,allahin böyle bir sey istemis olamayacgini anlayip biliyorlar..hadisci tayfasi kadar dinle uyusturmamislar kendilerini.. hadisci-sünnetci-muhammetci tayfasi hakli cünkü: tüm kutsal metinler gibi kuran da cok soyut..herkesin ayni anlamlari ve ayni yasam felsefesini kurandan cikarmasi mümkün degil.. cözüm: hadisler mutlak olmadigi gibi, kuranda da mutlak gercekler yok..bütün dinler gibi islam da vicdan meselesidir..hic bir din dünyadaki problemlere recete sunamaz ve insanin gelecegine dair haber veremez.. |
Cennete gidermiyim??
hayatinda camiye gidip namaz kilmayan bir insan cennete gidebilirmi? burdaki sevgili din alimleine soruyorum..
camiye gitmeyi kac defa denedim ama ortam hic hos degil..cok itici geldi..ayak kokusu mu dersin..biyikli tespihli soguk suratli erkeklerden olusan kadinsiz bir ortam.. neden camileri de kilise gibi daha angenehm yapmazlar ki anlamadim.. |
TARIKAT VE MEZHEP
Benim ne mezhebim ne tarikatim mevcut. Muhammed zamaninda tarikat mezhepmi vardi? Kuranda seni tarikatindan mezhebinden sorumlu tutuyoruzmu diyor? Muhammed´den sonra gelen ve Islam´la ilgisi olmayan ve Örf adet ve sapilmis yollara giden hic bir seyi kabul etmiyorum!
Sözüm Mevlevilere degil! Keske her mezhep öyle düsünebilse!!! Benim tarikatim ve Mezhebim Muhammedin tarikati... Yani Akil Mezhebi! |
Thanks...
Adem konusu cok derin bi konu... Sade Adem degildir Halife olan. Her insandir, fakat bu cevheri bulabilmek daha ne kadar sürecek bilmiyoum!
|
Eger islamdan tarikatlari, mezhepleri
örf ve adetleri cikarisrsak geriye ne kalir ki??
|
Nemi kalir?
Iyi sen baglan bi takim insanlarin agiz oyunlarina.. Herkes kendinden sorumlu!
Örf ve adetlerin Islam la ne alakasi var Allah askina?! Cikar bakalim ortada ne kalir? Ben söyleyeyim, gercek ISLAM anlayisi kalir... Dal bakalim derinlere, söylenilen herseyde mantik dolumu degilmi? Allah akil vermis, kullanmasini ögren! Disardan soyutlandinmi, o zaman seyretme gücü dahada yüksek.Seyrettigin an, yoklugu hissedebilme vs. vs. vs. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:29 Uhr. |