![]() |
hala israr ediyorsun !
kirk kesde yalani söylersen inanmam...
sen kafirlerin cennete girecegini iddia ediyorsun o senin görüsündür! Ama ALLAH öyle söylemiyor cogu ayetinte kafirlerin yerlerini anlatiyor! neyse anlama gücün biraz zayif galiba. Baskalarina laf atacagina kendini gelistir ezbere konusma |
isine gelmeyince kisisel oluyorsun
Yasarin kitaplarini satmak icin MODERN KESIME yani senin nefsine uyduruyor. Senin rahat etmen icin.
|
beni asar ama senin gibi
küfürbazlari asmaz... öylemi....
Wir brauchen uns nicht mehr zu Unterhalten.... |
Kabul
ama sen onlarin kadar bir dün Üstadimisin ????
40-60 yilini bir Üniversite ayarinda dine verdinmide.... kendin yorum pesinde kosuyorsun..... Su an bildiklerinide birilerinden almissin.... Ya onlar yanlissalar... was dannn ?? |
Bak hemso din bireyseldir
kimse kimsenin din anlayisina karisamaz... kaldiki Resülede baska kimse fetva verme hakkina sahip degildir...
Ama bak Araplara fetva cikarip din adina insanlari kendi zevklerine göre yönlendirilyoirlar..... Bu Islam dinine ve Allaha karsi sirk kosmaktir.... yani baskasinin dini algilayisina karismaktir.... Ben bunlari siddetle elestiriyorum.... Dünyanin gidisatina uymak mutlaktir... cünkü zaman her zaman ileri dogru yürür... geri baklmaz..... |
Allaha kalmis olay
Allahin Rahmeti sadece bizlerin üzerine degil... tüm Insanligin üzerinedir...
Kiyametteki bu olay Allaha kalmis bir istir... ben sadece Allahinda bu gibi durumlarda bir acik kapi yada bir isaret biraktigini söyledim.... Inanmakla alakali degil..... israrda degil.... Elbette sen normal hayatta bu hataya girmemek icin ugrasacaksin... Tüm insanlik cehennem serüveninden gecip temizlendikten sonra cennet hayatina ulasacaktir... Resüller bile cehennem serüveninden gececektir..... Allahin sevgisi sonsuzdur... ama sonunda hersey salih Amele göredir... |
Sen bedavami aldin
evet ve hayir de.....
Ben burda Aysarin avukatligini yapmiyorum..... Ama gercek suki sen adama düsman kesildin diye... onun yaptigi ayni sey yanlis baskasinin yaptigi ayni sey dogru olamaz... Efendi ve dinine bagli insan . Kralin hakkini Krala verir... Selam |
Ya ben Türkiyenin bilim adamlarina
karsi bir sitemim yok. Hepsi alimlerdir. Hepsini sayarim severim. Yasar haric. Onu sevmem. Onu öbürlerinden ayiran bir nokta var onu bul belki anlarsin beni!
20-60 senesini vermis derken bu bir fazlalik degildir. Bazilarina 20-60 sene yaramistir. Bazilarida (YASAR) kafasi karismistir. Bu benim düsüncem. |
Fetva nedir ve ise yaradigini bile ...
bilmiyorsun.
Fetva Kurana ve Peygamberimizin sünnetine göre verilen bir Yasadir! Tabiiki hic bir ülkede bu uygulanamiyor. Gelelemki bizim Türkiyeye tuturmusus bir devletimiz dinsiz olacak yani laik olacak ve laik kalacak diye öyle sürünüp gidiyoruz. 16 yasindaki kiz cocugun bas örtüsünde buluyoruz irticayi. Yazik yani. Sen baska ülkeleri begenmeden önce kendi icinde bulundugun milleti oldugun ülkeye bak. Neyse ben arablarin savunucusu degilim. Ben genellemeye karsiyim. Eskiden bende kötü gözlerle bakiyordum ama artik öyle yapmiyorum. Cünkü iyi dindar arablarlada karsilastim. Simdi arablarinda bir iki türkü alkollü görmesiyle türkler alkoliktir demeleri dogrumudur? Aynisini sende onlar icin yapiyorsun. Gennelleme yapma diyorum sana. o kadar ! |
Resüller bilemi ?
Ya kaynagin ney onu söyle bana neye göre konusuyorsun. Kuranda ayet ayet anlatiyor Allah. Resüller bile cehennem serüveninden gececek diyorsun yani onlardami yanacak ?
Sen bu bilgileri kurandanmi aliyorsun ? |
ahirette zaten hesaplasacagiz emmi
Yani bedduanin ne geregi var. Adami ilahlastirma o zaman bende onu kötülemem. Peygamberleri bile onun kadar sevmiyorsun ...
|
Sende cahil bir Yasarcisin
Yasarci Tarkitatin Meshepin genclik kollari baskanligini yapiyorsun galiba.
Kitaplarindan elde ettigi kazancindan provision aliyormusun ?? |
nasil baska bir sey söylemiyor ...
1.basörtüsü yok diyor !
2.namaz günde üc defa diyor ! 3.sünneti kabul etmiyor! Bunlari Süleyman Ates, H.Karaman, Bayraktar, inkar ediyormu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
:))
Hos görüyoruz zaten, görmeyipde ne yapalim?!
Beni piyasa ilgilendirmez ve baglamaz! Piyasadakilerin yüzde kaci Islam´in I´sini anliyor?! Göktürklerin Göktanrisini ve Postaci=Peygamber manasini anlamaya calismiyorum! Yüce Resulün Muhammediyetligini anlamaya ve erismege vakit harcamak degerlidir benim gözümde... |
Bi sey soracagim?! :))
Yine ben :))
Nerden kopyaladin yine? |
TANIDIK GELIYORDA :)) o.T.
ohne Text
|
Isim vermeden önce
yanlislari siralarmisin lütfen....
Dinde isim aranmadigi icin, bu görüsünü bir alalim |
Das ist dein Problem
was mich interessiert ist nur, was er deiner Meinung nach Falsch sagt... oder bist du stört dich nur sein Existenz..
Eger öyle ise bilki onu senden daha kuvvetli bir güc su anki verileriyle yaratti..... Cevabini merak ediyorum... umarim bu sefer nedenini anlariz.... ben anlayamam senin düsüncelerini, cünkü bana vahyi inmisoyr... |
tasavvuf ve felsefe farkimiz var
Fetvayi ancak ve sadece Resül verebilir....
Fetva demek Kuranin aciklmasidir... yani Allahin insanlara vahyedileni iletmesidir... ve kesinkez gecerli olan ve evrensel olan yükümlülüklerdir... Bunu Resül vermis ve ölmüstür.... ve bu olay kapanmistir..... Insanlar ancak kapasitelerine göre yorum yapabilir..... Ve bu yapilan yorumlarla devlet yönetilemez.... imkansiz bir olaydir bu... o yüzden Islam dünyanin her yerinde ayri ayri yorumlanir..... Dini yorumlamak kisisel bir olaydir...... herkes Allahi farkli özelliklerle tanir... Bir Resülün Allahi tanimlamasiyla su an benim Allahi tanimlamam ayni degildir..... elbet o daha iyi bilir... ama ben bir Basbakan olsam ve benim dedigim sekilde yapilacak dersen yani fetva verirsem.... o zaman Allaha tam bir sirk kosmus olurum.... Devlet ceseit cesit insanlarin yada topluluklarin bir arada zamani kanunlar cercevesinde beraberce yasayan ortak degerler vasitasidir.... Yani devlet olayi dinle uzaktan yakindan hic ama hic bir alakasi yoktur...... Sadece zamanin sartlarina ve insanlarin huzur ve saadet icinde yasamalarini temin eden bir mekanizma... Eger bunu anlayamazsan.... dann hast du ein Problem, was dich bis ans ende deine Tage verfolgen wird.... ich sehe das an Menschen die der Meinung sind, das Religion und der Staat nach deren Meinung Regiert werden soll...... Das sind meist Kranke und öltere Menschen, ohne Bildung und verstand Selamlar Enis |
Vallahi seni bilmem ama bizim
inandigimiz Allah bizi senin zannettigin gibi dünya ataesinda yakmayacak... bunlar birer mecazdir.... ama kesin olan bir azabin oldugudur...
Cehennem bir nevi bir hapiushane.... sucunu yattiktan sonra yada temizlendikten sonra... Ameline göre bicilen cennetlerin birinde girersin..... Bu böyledir.... Resüllere gelince.... Resüllerde birer insandilar... ve insan hata yapar.... Yunus Peygamberi misal verelim... Baligin karnina sokularak ceza yedi... HZ. Muhammed Kuranda bir kac sefer Ayetlerle uyarildi... .. Ve her insanin gibi Resüllerde ölümü tatti.... Inen kanunlarin hic birinde sen bunda disarisin diye bir hitapta yok Resüle...... Eeeeeee.... simdi ne olacak... Kuranmi hakli, yoksa sana bunlari ögretenlermi... Ich sag dazu nichts mehr..... gercekleri ben sana zorla gösteremem... gözüyle akliyala bakacak olan sensin |
Ben Allaha taparim
ve degerli insanlari severim......
Üstelik aban kimse herhangi bir yasakta koyamaz ve bende kimseye koymam... sadece delillerle tartisacaksak tartisalim.... eger yanlis bir aciklamasini adamin veremeyeceksen.... bu senin sahsi bir düsmanliga gider... uns das ist auch nur dein Problem...... Benim zamanimi bosa harcatma....... son kez soruyorum ve cevap alamazsam, senin tartismamiz bitiyor.... Hatasili aciklamasi nedir.... sen bunu bana acikla..... Ansonsten yolun acik olsun |
Önceki aciklamama bak o.T.
ohne Text
|
Evet dogru
Örtünmek vardir dinde.... nasili Süleyman Atese degil, Bayraktara degil... insanin kisisel arzusuna baglidir..... yani kendini nasil rahat hissediyorsa öyle örtünsün ve ayni zamanda ortamida kollasin.....
Namazi 3 degil 5 dedi... seninkisi düpedüz iftiradir...... 3 Vakit Kuranda 2 vakit Resül uygulamasiyla, yani Resül fetvasiyla Dinde sabittir.... dikkatini cekiyorum dinde Islamda degil...... eger farki ne oldugunu biliyorsan.... Islam Allahin bize lutfettigi tek olan dinin su anki yorumudur... veya kendi zamanindaki yorumudur... Sünnete gelince... Sünnet Resülün zamanina göre uygulamasidir... fetvasi degil.... o zamanin sartina göre uygulamasidir.... Asil Sünnetullah Allahin evrendeki sistemidir.... Bunuda Kuran apacik söylemekte Kabul etmezsen etme..... ölünce hangimizhakli oldugu meyadan cikar... |
Ayet ilavasi
Fetih Suresi 23
23 Bu, Allah"ın öteden beri işleyip duran yolu-yöntemidir. Allah"ın yol ve yönteminde hiçbir değişme bulamazsın. ------------------------------------------ "VE LEN TECİDE Lİ SÜNNETİLLAHİ TEBDİLÂ" (48-23) "ALLAH"IN YARATIŞ SİSTEMİNDE ASLA DEĞİŞME-YENİLENME OLMAZ" |
Sünnetullah nedir
"VE LEN TECİDE Lİ SÜNNETİLLAHİ TEBDİLÂ" (48-23)
"ALLAH"IN YARATIŞ SİSTEMİNDE ASLA DEĞİŞME-YENİLENME OLMAZ" Ayet, bu genel düzeni ve sistemi anlatıyor. Yani ister nebat, ister hayvan, ister insan, ister melek, ister cin olsun, tüm varlıklar bu genel sistem icinde kendi varolus gayelerine uygun olarak görevlerini meydana getirmektedirler!.. Fetih Suresi 23 Bu, Allah"ın öteden beri işleyip duran yolu-yöntemidir. Allah"ın yol ve yönteminde hiçbir değişme bulamazsın. |
Iste Allah apacki Ayetlerini
aciklarken, kalkip bazilari......
Yok Resülün Sünneti sudur yok budur.... yok isin icinden cikamadiklari zaman... su ehli sünnet suda uydurma..... Yahu yok böyle bir sey..... sadece Allahin Sünnetullahi var... yani evrenki kodladigi sistem... ve bu sistem sasmaz diyor.... o sisteme uyacak olanda bizleriz..... Adam varki Sünnetin ne oldugunu bilmeden... Serefsiz Mahlukat Hocalarin pesinde kosar.. ve hayatini cehennem azanbi icinde yürütür... Herkes dinini kendi yasasin ve kendi arastirsin..... Buna insan mecburudr..... bunu Süleyman Hocada söyledi.. ama bu konu yanlis anlasilamdan dolayi.... Yasar ve Süleyman Hocanin arasinin acilmasina neden olmustu.... Ondan bu yana bu Üstadlar biraz küsler..... Insan Hoca olabilir, ayni zamanda Islam Alimi olabilir.... Ammaa herseyden evvel insaniz ve insanlar ister istemez birbirleriyle yarisirlar.... Bu insanin fitratinda var Selamlar Enis |
Yahu Özsu
hapsi güzelde konu neydi Allahini seversen...
Bir konuyu anlayabilsem... bir sey diyecegim... aber soo.... |
SUNNET...
Rasul"a itaat o kadar onemlidir ki, yuce Allah kendi varligina yemin ederek soze basliyor:
"HAYIR, RABBINE ANDOLSUNKI ARALARINDA CIKAN OLAYLARDA SENI HAKEM YAPMAYINCA, SONRA SENIN VERDIGIN HUKME KARSI NEFISLERINDE BIR SUPHE KALMAYINCAYA VE TAM BIR TESLIMIYETLE TESLIM OLUNCAYA KADAR IMAN ETMIS OLMAZLAR." (Nisa 65) "KIM RASUL"A ITAAT EDERSE ALLAH"A ITAAT ETMIS OLUR. KIM DE YUZ CEVIRIRSE BU SENI UZMESIN." (Nisa 80) "ALLAH"A VE RESUL" UNA ITAAT EDIN VE BIRBIRINIZLE CEKISMEYIN KI, KORKU VE ZAAFA DUSMEYESINIZ VE GUCUNUZ ELDEN GITMESIN." (Enfal 46) "ANDOLSUN KI, ALLAH"I VE AHIRETI ARZU EDEN VE ALLAH"I COK ANAN KIMSELER ICIN ALLAH"IN PEYGAMBERINDE GUZEL BIR ORNEK VARDIR." (Ahzap 21) "Guzel ornek soyleminde dikkat edilmesi gereken husus sudur: Bazi konularda sunneti seklen aynen uygulamak (namaz, ezan, hac) gerekirken; ticaret,ekonomi,egitim,yonetim vb. toplumsal konularda sunnetin seklen uygulanmasi yerine onu bir model(ornek) olarak almak lazimdir. Mesela Hz. Omer in Muellefi Kulub"a zekattan pay vermemesi bu konunun acik kanitidir. Demek ki guzel bir orneklik sekilcilikten ote, isin ruhundadir. Isin ruhu kavranir, ona gore hareket edilirse, Islam " in onu kapatilamaz. Islam dondurulamaz ve her mesele de bu " ornek-model" cercevesinde rahatlikla cozulur." Kaynak:Besir Islamoglu, Sunnet Bilinci |
KADIR GECENIZ..
1000 aydan hayirli olan Kadir geceniz mubarek olsun.
|
Coban (r.a)
Allah"in sevgili kulu ya Coban (ra)
sizlere güzel bir site öneriyorum: <a href="redirect.jsp?url=http://www.kurandakidin.net orada" target="_blank">http://www.kurandakidin.net orada</a> herseyi ögrenirsiniz, demedi demeyin |
korigierter link:
<a href="redirect.jsp?url=http://www.kurandakidin.net" target="_blank">http://www.kurandakidin.net</a>
|
TERBIYENI TAKIN
Terbiyeli ol. hem senin linklerin acilmiyor aiberg muridi seni...
|
seni Allah"in selami ile andim,
ne var bunda SEN Allah"in sevgili kulu degilmisin simdi?
PS: Aiberg de kim imis? ;-)) Tanimiyorum. Benim BIR ALLAH"IM var. Anladin mi? |
o.T.
Alay etme insanlarla. Allah insanlarla alay etmeyiniz diyor..
|
Haklisin alay konusunda
Aslinda güldügüme bakma, Islam aleminin hali icler acisi ve kurtulus Kuranda KURAN"DAKÌ ISLAM"DA.
|
Sünnet Kavrami isteyen inkar etsin
Sünnet kelime olarak tarz, metot, yol, tavır manalarına gelir. Sünnet kelimesi toplulukların devam edegelen davranısları manasında da kullanılır. Sünnet kelimesi Kuran’da en çok, tek geçerli sünnetin Allah’ın sünneti olduğu ve Allah’ın sünnetinde değişiklik olmayacağı şeklinde kullanılır.
Artık onlar öncekilerin sünnetinden başkasını mı bekliyorlar? Allah’ın sünnetinde kesinlikle bir değişiklik bulamaz-sın. Allah’ın sünnetinde dönüşüm de bulamazsın. 35- Fatr Suresi 43 Daha önceden gelip geçenler hakkında Allah’ın sünnetidir. Allah’ın sünnetinde kesin olarak bir değişiklik bulamazsın. 33- Ahzab Suresi 62 Kuran’da sünnet kavramı bu şekilde kullanılırken, geleneksel İslam anlayışında sünnet Peygamber’in fiillerini anlatmak için kul-lanılır. Aynisida Fetih Suresi 23 Ayetinde de anlatilmaktadir..... CEHALET DÜNYASI KURNI BIRAK ALININ VELININ DALEVERASI PESINDE..... Jedem das seine..... bilineki cehalet magzeret degildir.... |
Resül öldü.. o yok artik ama Kuran var
sen cevabi Kuranda arayacaksin...
Allahin herhangi bir arabinin Resülüden 100 yil sonra yazdigi herhangi bir Kitabe degil.... Sanki Kuran yetmiyormus gibi... kalkip Taklitcilik yapiyorsun.... sen Resülü taklik edemezsinki... cünkü yaninda degil..... Sen hayatini zenginlestirecek cevaplari Kuranda arayacaksin..... Kara Hoca ortaminda degil.... |
ISLAM
Biz neyden bahsediyoruz? Kardesim sen herkesi bir tencereye atip genelleme atma. Bizde herkesin gercek Islam a donmesini istiyoruz. Bizim Muslumanlarin cogunlugu malesef ve malesef cahil. Ama sende cogu zaman din ve peygamber uzeri tuyler urpertecek sekilde saygisizca konusuyorsun kardesim.. Ben Superman Yasar "Hoca nin " goruslerini kabul etmek zorunda degilim. Islam in kaynaklari nedir?
1.Kuran 2.Sunnet ( Kuran la celiskili olmayan peygamberin uygulamalari, dogrudur sunnete yalan karismistir ama bunu ayiklamak akilli bir insan icin mumkundur) Bunlara uymazsan tagutun hukumlerine uymus olursun. Yani Islamin disindaki hersey taguttur!Ataturk un kanunlarida... |
Yine yazdiklarimin altinda bir seyler...
ariyorsun??? Hele sükür dogru bi seyler yazdin diye sevindim! Herseyi üstüne alinmaklami görevlendirildin sen bu kücük dünyada?!
Ben isimsiz kendi yolumda yürümeyi tercih ederim. Herkes kendinden sorumlu...ve herkes icinde bi Üstad besler. Bulmasi insana kalmis! Hep hos´ca kalin...! |
Diinimizde Terbiyesizlige Yer Yok
Ve bakiyorum hep bu Forumda
terbiyesizlikler cikiyor ortaya... kendine hakim olmayanlar arkadaslar lütfen... Sex & Erotik Forumunda... müstehcen Arzularina dile getirsinler ! Vaybee onlarida düsünmüs öyle bir Forum acmis, ama burda terbiyesizlik yapmayin lütfen A.D. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:34 Uhr. |