Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

08.11.2004 19:50

Dalga gecme

yanlisimiz varsa bilgilendir ve cehaletimizi gider..... Bos laf Mecliste bile var.....

Baska kapiya...

08.11.2004 19:52

Din icinmi kaynak haaa

klar zamanin din üstadlarindan......

Misal Diyanet, Üniversiteler, yani Ilahiyatcilar.....

Bunlar en iyi kaynaklardir......

Simdi senin kaynaklarinida görelim.....

08.11.2004 19:58

Ben degil

Realität onlari Müslüman saymiyor... tam anlamiyla Müslümanlik zaten yoktur... is ferdi olaydir... yani herkes Müslümanligi kapasitesine göre algilar uygular... kapasiteler farkli farkli oldugu icin senin ve benim Müslümanligim ayni olmaz....

Isin püf noktasi hayati ve evrensel Hukukta mutabik olmamizdir... yani din olayi farkli devlet olayi farkli....

Araplar bunun farkinda degiller...... din Hükmü sadece insana yönelik, insani gelecek hayata hazirlamak oldugunu anlatmak icin vahyolmustur....

Araplarin tasavvufta büyük hatalari var.... Kurandaki tasavvuf ruhu.... insanin deger üretmesi üzerine kuruluyken.... Ararplar siddet ve Terör üretiyorlar......

Bunun dinle yakindan ve uzaktan alakasi yok....

08.11.2004 20:03

Ikisi arkadaslar

En son gecen yilda Yasar Hocanin söz ve isik Programinda Bayraktar Hoca Öztükün konugu olarak 4 gün boyunca Programm yaptilar....

Sana kirk sefer dedimki Alimler arasinda fark olmaz üslup farki her zaman vardir...... das ist völlig Menschlich und normal....

Allah elbet sirk kosanlari cezalandiracig derki kimse sirke bulasmasin... ama ayni zamanda onlarin ebedi cehennmede kalacaklarini söyler.... ve ekler... eger Allah baska dilemezse....

Yani son söz olarak Allaha sirk kosanlarin isi ve affi Allaha mahsustur ve bizde Kurandan Allahi tanidigimiz kadariyla sonsuz bir Affetme gücüne sahip oldugu icin... tüm insanligi eninde sonunda hidayete erdirecektir....

Tabi burada en iyi yerleri kapma cabasi icndeyiz... yani en yüksek kademedeki cennete ulasmak....

08.11.2004 20:05

FESUPHANELLAH

Sen Bayraktarin kitaplarini bedavami aldin...????

08.11.2004 20:19

Ne yahudisi

Dini bilen bir Ulus böyle sacma sapan seylere zaten kulak asmaz......

Zaten isleri kimin yanlis giderse topu Yahudilere atar.... bunu hem Araplar yapimistir... hemde saydigim o serefsiz tarikatcilarda......

Yani onlar Iyi digerleri kötü...... bu cehalet raplarinin üretdigi caresizlik cevabidir...

Yani biz iyi olacagizda, ama su yahudiler olamsa....

BOS BOS BOS BU LAFLAR... artik bunlarin hic biri söymüyor.... Hirstiyanlarda Resül Muhammede o bir deve cobanidir diyorlar... bunlarda sökmüyor.....

08.11.2004 20:22

Du kapierst wohl gar nichts was

Resulün azamninda bu sekilde Banka falan yoktu....

O zamandaki faiz kavrami senin faiz kavraminla es degerde degil......

Artik lassmich in ruhe mit deinem Faiz.... dalga gececek baskasini ara.....

Kendi Ideolojini Kuranda dayatiyorsun... bu su anladidir diyorsun.....

Sen onu kendi anlamak istedigin sekilde degilde Kuranin inins zamaninda ne demek istedigine bakacaksin.... ve sen buna bakmiyorsun.....

Keine Lust mehr mich mit dir zu Unterhalten....

08.11.2004 20:33

Namazlarınızı cem edebilirsiniz

Wer nicht glaubt kann Fragen oder es wiederlegen....

Probiert mal....

08.11.2004 20:37

Süleyman Hocadan sana cevap

Esas olan Kur"an"dır
Soru: "Asıl yasak faiz hangisidir?" başlıklı yazınızdaki fikirlerinize katılıyorum. Ancak sizin de bildiğiniz gibi Peygamberimiz Veda Hutbesi"nde bu konuya değinerek, "Faizin her türlüsü ayağımın altındadır" buyurmuşlardır. Yazınızdaki düşünceleri, Peygamberimizin bu ifadesiyle nasıl bağdaştırıyorsunuz? (İsmail Ulus)

Cevap: Peygamberimizin sözünden maksat, o zaman Araplar arasında uygulanmakta olan nesie, fadl ribası gibi çeşitli ribalardır. Ayrıca Peygamberimize nispet edilen Veda Hutbesi de yüzde yüz Peygamber"in sözlerini yansıtmaz. Çünkü çeşitli varyantlarla aktarılmış olan bu hutbe, kimi rivayetlerde uzun, kiminde kısa, farklı farklı şeyler içerir. Bizim için esas olan Kur"an"dır. Zamanın gerçeklerinden de kaçamazsınız. Yoksa dini, belli bir çağa sıkıştırmış olursunuz.

Bu Linkin sonuna dogru senin sorunun aciklanmistir..
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29
" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29
</a>

cobanim 08.11.2004 21:29

Biliyoruz..

Kardesim cem olayini bizde biliyoruz.Cem i takdim ve cem i tehir. Niye boyle provoke eder gibi yaziyorsun anlamis degilim. Tuh tuh istedigin olmadi, karsi cikmadim yada cikmadilar degilmi. Sen her zaman dogruyu yaz ben seni her zaman tasdikleyim. Canim kardesim benim...

cobanim 08.11.2004 21:31

Namaz

KArdesim Enis! Bana nasil namaz kildigini anlatirmisin? Sen 3 vakitmi kiliyorsun? Beni biraz aydinlatsana..

cobanim 08.11.2004 21:34

Ben senin gibi ...cilerden degilim

Ne ERbakani ne Suleymancisi kardesim. Kotu ruyami gordun. Ne isim var benim .. cilarla

08.11.2004 21:45

Hayir 5 vakit

ama cogu zaman cem olayini uygulamak zorunda kaliyorum....

Kuranda üc vakit vardir... ama Resul uygulamasiyla 5 Vakit Islam dininde sabittir... Kuranda degil dikkatini cekerim

08.11.2004 21:49

O halde gelk sadece Kurani

tartisalim und nichts anderes.....

Asil dinde budur... ve sadece Kurana basli olmali...

08.11.2004 21:58

pekala...

gösterdigin kaynak iyi güzel de maalesef senin iddialarini hicbir sekilde desteklemiyor. degisik faiz türleri oldugunu, veda hutbesi hakkinda farkli versiyonlarin mevcut oldugunu söylüyor, ama faiz helal olsun diye hicbir ifade bulunmuyor. bir konuda degisik rivayetler veya hadisler bulunursa elbette din bilginlerine yorum getirme hakki ve payi düsüyor, buna kimsenin itiraz ettigi yok.

süleyman bey bu konuda söyledigimden farkli birsey söylemiyor. farkli rivayetler olunca kuranda ne yaziyorsa ona bakarim diyor. kuran da faiz haramdir diyor, öyleyse no problem!

simdide sana bir süprizim var. gösterdigin kaynak nasil benim ifadelerimi destekliyorsa, simdi gösterecegim kaynakda aynisini yapacak; hemde senin üstadim, hocam, aydinim dedigin kisiden, evet yine süleyman beyden, üstelikte senin burada tavsiye ettigin kaynaktan. cok ilginc, siradaki (insan din hükmü koyabilir mi?) basligi altindaki alintilari dikkatlice oku!

Insan Din Hükmü Koyabilir mi?

[...] “Hüküm yalniz Allah"a âittir.” (Yusuf: 53/40, En‘âm: 55/5)

[...] Insanlarin, kendi akil yürütmeleriyle helâl ve harâm hükmü koyma hak ve yetkileri yoktur: “Dillerinizin yalan yere nitelendirmesinden ötürü ‘Su helâldir, su harâmdir,’ demeyin, sonra Allah"a karsi yalan uydurmus olursunuz. Allah"a karsi yalan uyduranlar ise iflâh olmazlar.” (Nahl: 110/116

[...] “O (Peygamber), kendilerine iyiligi emreder, kendilerini kötülükten meneder; onlara güzel seyleri helâl, çirkin seyleri harâm kilar, üzerlerindeki agirliklari, sirtlarindaki zincirleri kaldirip atar.” (A‘raf: 39/157)

[...] Dinde helâl ve harâm hükmü koymak, yalniz Allah’a âittir. Insanlar arasinda hüküm verme yetkisi yalniz Allah’indir. Ancak O’nun hükmüne uyma zorunlugu vardir: “Bu size Allâh"in hükmüdür. Aranizda (böyle) hükmediyor. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.” (Mümtehine: 111/10)

[...] Âyetlerin sonunda da Allah’in Kitâbindan baska hüküm verenlerin kâfir, zâlim ve fâsik olduklari belirtilmektedir. "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfirlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler zâlimlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler fâsiklardir." cümlelerinden ilk ikisi yahûdîler, üçüncüsü de hiristiyanlar hakkinda olmakla beraber bütün insanlar için de genel kuraldir. Âyetlerde Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfir, zâlim ve fâsik sayilmaktadir.

[...]

<a href="redirect.jsp?url=http://www.suleyman-ates.com/Soru/so4.htm

üstadim" target="_blank">http://www.suleyman-ates.com/Soru/so4.htm

üstadim</a> diye hitap ettigin birinin sitesini ziyaret edip yazilarini okumadan nasil baskalarina tavsiye edebiliyorsun?

yahu sen anlamadigin birini, anlamadigin makaleleri ve siteleri nasil baskalarina tavsiye edebiliyorsun? hayret ya, belki simdi yukaridaki notlari da anlamamissindir. bak tercüme edeyim: senin hocan veya üstadin, eger halen ayni seyleri savunuyorsan, sana asla iflah olmiyacak kafir, zalim ve fasik diyor. haa sakin yanlis anlama, bunu ben degil, hocan sana diyor. begenmediysen eposta yoluyla kendi aranizda halledin bunu; ben seyh ile müridin arasina girmen :)

artik daima kocakari dirdiriyle karsilanan cevap beklentilerimde tükendi, vesselam

cobanim 08.11.2004 22:00

Hani gecersizdi...

Sen degilmiydin Peygamberin yaptiklari yani sunneti guvenilir degildir diyen. Peki is namaza gelince neden cark ediyorsun, rivayetle gelen namazi kiliyorsun? Demekki hersey yani bazi ibadet sekilleri Kuranda yokmus. O zaman ne yapacagiz? ALLAH Resuluna danisacagiz. Her isimizde oldugu gibi..

Not: Amacim seni incitmek veya kirmak degil, tarzim biraz dobra ve direk olabilir ama dedigim gibi..

Hakkini simdiden helal et. Fikirlere herzaman acigim ama sadece kufur kokmayan fikirlere. Kufur kokan fikirlerde babami bile dinlemem taviz vermem.

08.11.2004 22:22

Sen Kuranin ruhuna bakacaksin

Su anki Faiz Ribayla karistirilmamali....

Senin Bankada aldigin faiz ancak Enflasyonu karsiliyor... Türkiyede onu bile kersilamamakta.......

Resül zamaninda Enflasyon yiktuki......

Üstelik su anki Dünya sisteminde faizi almazsan 100 de 80 enflasyonda bir yilin icinde süper bir sekilde sefalete gidersin...

Buda Kuranin anlamamaktan kaynaklanir....

So ist es aber....

08.11.2004 22:27

Kein Problem

Namaz olayi Hadis olayinla es deger degildir....

Cünkü Resül zamanaindan beri ayni sekilde namaz uygulanmaktadir... yani ARap kaynaklarinda Resülün ölümünden cok az bir zaman farkiylada mevcuttur....

Ama Hadis olayi Resülün ölümünden 700 - 10000 yildan sonra Kitap haliyle derlenmistir... kaldiki bir cogunda HURAFET VARDIR.... bu Hurafetler cogul olarak disaridanda girmistir... yani Yahudilikten yada Hiristiyanliktan...

O yüzden Kurandan baska hic bir kaynak Allaha tasimaz..... kaldiki namazin azi cogu yoktur......

Kanaatimce Resülün zamaninda uyguladigi namaz olayi kendisine ait olan bir ibadet seklide olabilirdi.... etrafindakilerde bu güzel olayi almis olabilirler...... Ibadetin azi cogu yoktur......

08.11.2004 22:39

o.T.

kaynaklar tükendi, kocakari dirdirina devam. kaynak nedir bilirmisin? kaynak göster, sen haric hangi beyinsiz bu yorumu varmis, göster! üstadim dedigin biri bile suratina samar vurur derecesinde gütdügün fikirleri lanetliyor, sende so ist es aber diyorsun... euro, dolar, lira, ziraat bankasi yoktu ama enflasyon ve tefecilik peygamberimizin döneminde de vardi, hz. adem döneminde de. islamiyetin ve enflasyonun ruhu o günden bu güne hic degismedi; bu kesin ve kati! hadi biraz fantazimizi kullanip degisti desek bile, üstadim dedigin süleyman beyin cikardi ve yukarida saydigim su ölcüler balyoz gibi kafamiza, dogrusu senin kafana iniyor:

[...] Insanlarin, kendi akil yürütmeleriyle helâl ve harâm hükmü koyma hak ve yetkileri yoktur: “Dillerinizin yalan yere nitelendirmesinden ötürü ‘Su helâldir, su harâmdir,’ demeyin, sonra Allah"a karsi yalan uydurmus olursunuz. Allah"a karsi yalan uyduranlar ise iflâh olmazlar.” (Nahl: 110/116

[...] “O (Peygamber), kendilerine iyiligi emreder, kendilerini kötülükten meneder; onlara güzel seyleri helâl, çirkin seyleri harâm kilar, üzerlerindeki agirliklari, sirtlarindaki zincirleri kaldirip atar.” (A‘raf: 39/157)

[...] Dinde helâl ve harâm hükmü koymak, yalniz Allah’a âittir. Insanlar arasinda hüküm verme yetkisi yalniz Allah’indir. Ancak O’nun hükmüne uyma zorunlugu vardir: “Bu size Allâh"in hükmüdür. Aranizda (böyle) hükmediyor. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.” (Mümtehine: 111/10)

[...] Âyetlerin sonunda da Allah’in Kitâbindan baska hüküm verenlerin kâfir, zâlim ve fâsik olduklari belirtilmektedir. "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfirlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler zâlimlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler fâsiklardir." cümlelerinden ilk ikisi yahûdîler, üçüncüsü de hiristiyanlar hakkinda olmakla beraber bütün insanlar için de genel kuraldir. Âyetlerde Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfir, zâlim ve fâsik sayilmaktadir.

[...]

eh, salaksin ama esek degilsinya, bukadar anlayisda gösterebilmen gerekiyor; insan oldugun icin. ha niyetin farkliysa, ki öyle oldugunu tahmin ediyorum, o zaman birsey diyemem :)

08.11.2004 22:41

o.T.

kaynaklar tükendi, kocakari dirdirina devam. kaynak nedir bilirmisin? kaynak göster, sen haric hangi beyinsiz bu yorumu varmis, göster! üstadim dedigin biri bile suratina samar vurur derecesinde gütdügün fikirleri lanetliyor, sende so ist es aber diyorsun... euro, dolar, lira, ziraat bankasi yoktu ama enflasyon ve tefecilik peygamberimizin döneminde de vardi, hz. adem döneminde de. islamiyetin ve enflasyonun ruhu o günden bu güne hic degismedi; bu kesin ve kati! hadi biraz fantazimizi kullanip degisti desek bile, üstadim dedigin süleyman beyin cikardi ve yukarida saydigim su ölcüler balyoz gibi kafamiza, dogrusu senin kafana iniyor:

[...]

eh, salaksin ama esek degilsinya, bukadar anlayisda gösterebilmen gerekiyor; insan oldugun icin. ha niyetin farkliysa, ki öyle oldugunu tahmin ediyorum, o zaman birsey diyemem :)

immerdiewahrheit 08.11.2004 23:01

www.ammar114.de

www.ammar114.de

für unsere jugend heutzutage...
sehr schön..

08.11.2004 23:13

Faiz sisteminin dışında kalamazsınız

So wollen wir mal sehen was unserer Lieber Herr Süleyman Ates dazu aktuelle sagt.... cükü insan zaman zaman kendini gelistirerek yanlislardan döner....

Diger yanlislarindan dönen Hocalarda, Yasar Nuri Öztürk ve Salih Akdemirdir.......
Degerli insan ancak hatalarini kabul edendir.....

Süleyman Ates

Faiz sisteminin dışında kalamazsınız (11/10/2004)

Soru: 28.8.2004 tarihinde "Asıl yasak Faiz hangisi?" başlıklı bir yazı yazmıştınız. Yazınızda, İslam"ın yasakladığı Faizi, yoksuldan alınan para olarak tanımlıyorsunuz. Bankalara yatırılan paraya tahakkuk edecek Faizi de "bankanın işlettiği paradan elde edilen gelir" olarak. Bu kendi kanaatiniz. Başka İslam alimleri de farklı düşünceler ileriye sürüyor. Vatandaşlar bu farklı düşüncelerin arasında bocalıyor. İslam alimleri toplu bir açıklama yapmalı. Faiz konusunda din bilginlerinin mütalaalarına göre hareket eden vatandaşlar günaha girerse, görüş açıklayan din adamlan da en az vatandaş kadar günaha girmiş sayılmazlar mı?

Mustafa BAŞOĞLU
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası
Genel Başkanı

Cevap: Hangi devlet bu Faiz sisteminin dışında kalıyor? Sultan Abdülhamit bile Osmanlı Bankası"na yatırdığı paranın Faizini almıştı. Faizsiz işlediği sanılan fınans kuruluşlan da bir yerde Faizle yüz yüzedir. Verdikleri kâr paylan gerçekte kâr payı mı, yoksa bir çeşit Faiz mi? Tartışılır. Milyonlarca insan bu sistemin içinde yaşıyor. Memurlar maaşlarını nasıl alıyor? Emekli sandığı emeklilere ödediği maaşlan nereden temin ediyor? Sistem hep Faizle çalışmıyor mu?

İslâm âlimleri toplansın da oybirliğiyle açıklama yaparak bizi rahata kavuştursun diyorsunuz. Güzel ama İslâm alimleri dediğiniz kişiler, hangi noktada oybirliği sağladılar ki bu noktada sağlasınlar? Osmanlı devletinde şeyhülislamlığın verdiği fetva ile bankalar açılmıştır. Şeriatla yönetilen Arabistan"da da bankalar vardır.

Ribanın (reel Faizin) alışveriş gibi olmadığını, bereketi gidereceğini belirten Kur"ân (Bakara: 92/276), biraz sonra ribanın yasaklanmasındaki hikmeti, âyetin satır aralığında anlatmaktadır: "Eğer borçlu, darlık içinde ise bir kolaylığa çıkıncaya kadar beklemek lâzımdır. Eğer bilirseniz (eli darda olan borçluya verdiğiniz borcu) sadaka olarak bağışlamanız, sizin için daha hayırlıdır." (Bakara: 280)

Demek ki riba, yoksulun ezilmemesi için yasaklanmış. Çünkü eli darda olana ödüncün sadakaya çevrilmesi öğütlenmektedir. Şimdi borç şayet yüzde yüzleri aşan oranlara varırsa bu, yoksulları sarsar. Onun için Bakara Suresi"nden sonra inmiş olan Al-i İmran Suresi"nde kat kat riba (reel Faiz, bileşik reel Faiz) yasaklanmaktadır (Âl-i İmran: 94/130).

Bir ihtiyacını gidermek için ödünç alan yoksuldan paranın değerinden fazlasını almak; işte Kur"ân"ın yasakladığı budur. Vatandaş zorunlu olarak parasını bankada saklar. Yastığın altında saklasa para erir. Hele emeklilerimiz aldıkları ikramiyelerini ne yapacaklar? Bunlar bankaya yatırdıklan paranın bir miktar getirişini almazlarsa yoksula değil, zengine yardım etmiş olurlar.

Link dazu... damit du nicht schon wieder sagst ich würde ohne Quellen reden

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=37847&Categoryid=4&wid=31&a ranan=Faiz&aranan=Süleyman" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=37847&Categoryid=4&wid=31&a ranan=Faiz&aranan=Süleyman</a>

08.11.2004 23:17

Is ist your HomePage ???

that we should looking ????

08.11.2004 23:18

Faiz sisteminin dışında kalamazsınız

So wollen wir mal sehen was unserer Lieber Herr Süleyman Ates dazu aktuelle sagt.... cükü insan zaman zaman kendini gelistirerek yanlislardan döner....

Diger yanlislarindan dönen Hocalarda, Yasar Nuri Öztürk ve Salih Akdemirdir.......
Degerli insan ancak hatalarini kabul edendir.....

Süleyman Ates

Faiz sisteminin dışında kalamazsınız (11/10/2004)

Soru: 28.8.2004 tarihinde "Asıl yasak Faiz hangisi?" başlıklı bir yazı yazmıştınız. Yazınızda, İslam"ın yasakladığı Faizi, yoksuldan alınan para olarak tanımlıyorsunuz. Bankalara yatırılan paraya tahakkuk edecek Faizi de "bankanın işlettiği paradan elde edilen gelir" olarak. Bu kendi kanaatiniz. Başka İslam alimleri de farklı düşünceler ileriye sürüyor. Vatandaşlar bu farklı düşüncelerin arasında bocalıyor. İslam alimleri toplu bir açıklama yapmalı. Faiz konusunda din bilginlerinin mütalaalarına göre hareket eden vatandaşlar günaha girerse, görüş açıklayan din adamlan da en az vatandaş kadar günaha girmiş sayılmazlar mı?

Mustafa BAŞOĞLU
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası
Genel Başkanı

Cevap: Hangi devlet bu Faiz sisteminin dışında kalıyor? Sultan Abdülhamit bile Osmanlı Bankası"na yatırdığı paranın Faizini almıştı. Faizsiz işlediği sanılan fınans kuruluşlan da bir yerde Faizle yüz yüzedir. Verdikleri kâr paylan gerçekte kâr payı mı, yoksa bir çeşit Faiz mi? Tartışılır. Milyonlarca insan bu sistemin içinde yaşıyor. Memurlar maaşlarını nasıl alıyor? Emekli sandığı emeklilere ödediği maaşlan nereden temin ediyor? Sistem hep Faizle çalışmıyor mu?

İslâm âlimleri toplansın da oybirliğiyle açıklama yaparak bizi rahata kavuştursun diyorsunuz. Güzel ama İslâm alimleri dediğiniz kişiler, hangi noktada oybirliği sağladılar ki bu noktada sağlasınlar? Osmanlı devletinde şeyhülislamlığın verdiği fetva ile bankalar açılmıştır. Şeriatla yönetilen Arabistan"da da bankalar vardır.

Ribanın (reel Faizin) alışveriş gibi olmadığını, bereketi gidereceğini belirten Kur"ân (Bakara: 92/276), biraz sonra ribanın yasaklanmasındaki hikmeti, âyetin satır aralığında anlatmaktadır: "Eğer borçlu, darlık içinde ise bir kolaylığa çıkıncaya kadar beklemek lâzımdır. Eğer bilirseniz (eli darda olan borçluya verdiğiniz borcu) sadaka olarak bağışlamanız, sizin için daha hayırlıdır." (Bakara: 280)

Demek ki riba, yoksulun ezilmemesi için yasaklanmış. Çünkü eli darda olana ödüncün sadakaya çevrilmesi öğütlenmektedir. Şimdi borç şayet yüzde yüzleri aşan oranlara varırsa bu, yoksulları sarsar. Onun için Bakara Suresi"nden sonra inmiş olan Al-i İmran Suresi"nde kat kat riba (reel Faiz, bileşik reel Faiz) yasaklanmaktadır (Âl-i İmran: 94/130).

Bir ihtiyacını gidermek için ödünç alan yoksuldan paranın değerinden fazlasını almak; işte Kur"ân"ın yasakladığı budur. Vatandaş zorunlu olarak parasını bankada saklar. Yastığın altında saklasa para erir. Hele emeklilerimiz aldıkları ikramiyelerini ne yapacaklar? Bunlar bankaya yatırdıklan paranın bir miktar getirişini almazlarsa yoksula değil, zengine yardım etmiş olurlar.

Link dazu... damit amn nicht schon wieder sagst ich würde ohne Quellen reden

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=37847&Categoryid=4&wid=31&a ranan=Faiz&aranan=Süleyman" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=37847&Categoryid=4&wid=31&a ranan=Faiz&aranan=Süleyman</a>

08.11.2004 23:27

Peygamber kelimesi Farscadan

gelmektedir.... yani Orijinal Irancadan diyelim....

Kuran ise Resülden bahseder.....

08.11.2004 23:40

o.T.

tamam, olay simdi netlik kazandi. bastan beri birseyler biliyormus gibi ukalalik yapacagina referans gösterebilirdin. yorum senin degil, bunu anladim. süleyman beyin indirdigi balyoz sadece senin degil, kendi kafasinida ezdi. makalesinde bircok celiski görüyorum, sormak istedigim bircok sorular var ama bunlarin muhattabi sen degilsin. sana atfedebilecegim tek yanlis fikirleri sorgulamadan, sirf ortaya sürenin konumu veya makami ugruna kabul etmendir. bunun haricinde maziretlisin, kabul ediyorum.

vesselam

09.11.2004 00:03

o.T.

pardon, actigin yeni basligi görmeden cevabimi ilk basligin altina ekledim. ilave olarak sana böyle sacmaliklari yaymamani tavsiye ederim. dogruysa sevabina ortak degilsin, yanlissa vebailinin altindan kalkamazsin.

oezsu 09.11.2004 00:09

GÜNAYDIN!!!!!

KENDINE GELDINMI????? Bir gün bu günüde görecegim aklima gelmezdi... Sükürler olsun ki, Uzaylinin Postacisini kabul etmiyorsun artik!!! ;)

09.11.2004 00:12

???

Ben ne zaman baskasini idda ettimki ???

Sadece Allah kelimesini Tnri kelimesiyle karistirmistim.... onuda efendice düzelttim....

Bana karsi son zamanda bir garezinmi var...

Was ist passiert.... ???

09.11.2004 00:14

Wiso das denn

Neden sevap olmasin ???

Bu aciklamalara göre seninki yanlis demekki ceza sana bana degil.....

09.11.2004 00:19

Isin püf noktasida burda yatiyor

Bir insan hatalarini kabul etmez ise hayatinda ne yükselir nede Allahi tam anlamiyla anlar....

Bu ve bunun gibi Hocalar durmadan degisim icindler... hatalarini her zaman kabul edip mükemmelligin pesini kovalarlar....

Ben Yasae Hocaninda ne kadar hatalarini düzelttigini canli canli gördüm.... adam diyorki o hatamdan yanlis anlamamdan döndüm....

Iste Müslümanlikta budur....

O üleyman Hocanin eski Mekalesi önceden yazilmis... su Kuran Ansiklopedisi calismasini yapmadan önce..... o calismyai yptiktan sonra biraz daha genis bilgilenip yeni aciklamalar yapti....

Üstelik bu gibi aciklamalari tüm Ilahiyatcilarda yapiyor......

Bende bir aydin kisi olaran mecburen, devletimizin en kidemli üstadlarin faydalanmak durumundayim....

Iyi geceler....

oezsu 09.11.2004 00:30

Konuyu saptirmayalim lütfen ;)

Estagfurullah, Allahin kuluna ne garezim olabilirki?!

Neyse, senin dedigin gibi olsun... sifatlari karistirmak hakkinda yani ;)

Not: Senin uslubunu okuya okuya bana da gecti galiba kusuruma bakma ;)

Sistem nasil calisir bilirmisin?! Ne verirsen onu alirsin. Ha bugün burda, ha yarin baska yerde.. Gittigini bittigini sandigin sey gelir seni bulur... Neyse, konudan ciktik...

Biz yine dönelim Tanri´nin Peygamberine!
Pardon Allah Resulü Hz. Muhammed´e....

09.11.2004 01:05

Öyle bir sey söyledigimi hatirlamiyorum

Bak Allah ve Tanri kelimelerini karistirdim.... ama Ahmed Hulusinin aciklamalariyla ve ayni zamanda Elmalili Hamdi Yazirin aciklamalariyla düzelttim... diger Hocalarda ayni sekilde.....

Peygamber Kelimesini Kuranda var dedigimi bak gercekten hatirlamiyorum.... ve söylemedimde....

Piyasada gecen kelime Peygamberdir... aynisi omasa bile... Resüllere hitap olrak algilaniyor....

Hatam nerde..... uslüpse..... hos göreceksin, bende ikide bir yazilarimi yanlis anlamani hos görüyorum....

09.11.2004 01:39

Fetva hakki sade ve sadece

Resullere mahsustur.....

Resul disinda hic bir kimse fetva veremez..... devlet dahil hic bir zat kalkip din adina, yani Allahin adina ve ayni zamanda Resülün yerine konusamaz ve fetva veremez...

Allah bu hakki sadece Resüllere vermistir ve onlari o cercevede yetistirmistir...

HZ. Muhammed Islam dininin sistemini yani cercevesini cizmistir... buda Kurani aciklamayla olmustur... olay burda bitmistir.

Bizler "sadece benim bilgilerime göre bu konudaki yorumum sudur" diyebiliriz.

Din adina konusacak kisi sadece Resulullahtir, ondan sonra hic kimse din adina konusamaz, hükmedemz, yargilayamaz....

Maide Suresi 92. Ayet
Allah"a itaat edin, resule itaat edin, sakının. Eğer yüz çevirirseniz şunu bilin: Bizim resulümüze düşen sadece apaçık bir tebliğdir.

Maide Suresi 99. Ayet
Resule düşen, tebliğden başka bir şey değildir. Allah sizin açığa vurduklarınızı da gizlediklerinizi de bilir.

Buna benzer bir sürü Ayette var....

Bu gercekleri bilmemiz lagzim.....
"Sen insanlari zorlayi degilsin" deniliyor HZ. Resule......

Böyle bir durumda din adina ne devlet ne baska bir insan yani bir nevi Halife...... hic bir kimse din adina fetva veremez... kimseyi zorlamaya yada dayatmaya hakki yok....

Yani din evrenseldir.... devletle alakasi yoktur......

Bizler Resulullahin tebligini insanlara ulastirmakla yükümlüyüz yani Diyanet ve Üniversiteler araciligiyla....

Herkes inandigi kadar dinin kurallarini yapar, yapmasada sonuclarina kendisi katlanacaktir, olay bitmistir..... bizim Resulullahida asarak bir takim dini kurallari baskasina fetva ile yaptirmaya kesinlikle hakkimiz yoktur,

BUNU yaptirtacak kurumlarada böyle bir müsade yoktur, devletinde böyle bir hakki yoktur, devlet dinini uygulayanlara sagi göstermek zorundadir ve onlari Anayasa cercevesinde korumakla yükümlüdür......

SONUC OLARARK DIN BIREYSELDIR.... DINDE KIMSE UYGULATAM KURALI KOYAMAZ.... YANI FETVA VEREMEZ

lazogli1981 09.11.2004 01:51

Hekimoglu Hikayesi

Bugünlerde bir dizi sayesinde herkesin dillerinde olan "Hekimoglu" sarkisina deginmek istiyorum

Eevt bu sarki Kurtlar vadisi dizisine Cakirin ciktigi sahnelerde caliyordu ama malesef cogumuz bu sarkinin aslini bilmiyor.

Bu sarki bizim Dogu Karadenizde cok meshurdur. Bir Aslan yürekli olan Türk yigidin aci hikayesini anlatiyor.

Birinci Kurtulus savasindan sonra Rus Isgalcilar Dogu Karadenizin kentlerini ele gecirmisdi. Halkimiz korkudan karsilik veremiyordu ve Türk ordusunun gelmesini dört gözle bekliyordu. Yanliz Türk ordusu denen birsey kalmamisti. Dünyaya karsi savasiyordu Türkogullari.

Halkin direnisi Hekimoglu denen bir genc yigitlen basladi. Rus ordusu nisanlisinin evine girip ailesine zarar verdi. nisanlisininda irzina gectiler.Hekimoglu nisanlisini koruyamadi diye kahr oldu. yikilmisdi ve kendinden gecmisdi. herkes akli dengesi bozuldugu zanederken nisanlisinin önüne diz cöktü ve Hakkini Helal etmesini istedi. Onu ebediyen sevecegini söyleyip Milleti ve nisanlisi icin ölüme gidecegini söyledi. Sonra Atina binip köy köy dolanip direnis icin Karadenizin genc yigitlerini savasa davet etti. Bu direnis Rizeden Ordu Fatsa ya kadar halki ayaklandirdi. Hekimoglu Aslanlar gibi savasip ortaliktan kaybuluyordu. Bu yigit aslan cocukluk arkadasi tarafindan pusuya düsürüp öldürüldü. Arkadasi para ugruna kiydi yigit Hekimogluna. Böyle yigitler unutulmamali... Rus ordusunun cekilmesinin onun cok büyük payi vardi

salach 09.11.2004 08:20

to buy or not to die

glaubt an gott,
es ist zu spät.

balikiz 09.11.2004 11:20

Wenn wir schon dabei sind...

... kendine sor, Allah niye seni beyinsiz yaratti?
Ein Gehirn hast, aber warum kein Hirn?

09.11.2004 12:59

o.T.

fikir orospulugunu, sadakatsizligi, kaypakligi da gercek müslümanlik diye tarif etmene hic sasirmadim. kendi yaptiklarinizdan ve söylediklerinizden bile hesaba cekilemiyorsunuz ki, neyden sorumlu tutulasiniz? bunlar ancak senin gibi kafasizlarla dalgasini gecerler.

öylebir himayelerindesin ki, bariz ve kesin ceza gerektiren hatalarini bile gülerek karsiliyorsun. tebrikler enis, kara cübbelilerden kacayim derken kaypaklarin eline attin kendini. konuya ait hicbir fikrin ve bilgin de yok zaten, öyleyse seninle bu tartismayi sürdürmenin anlami da kalmiyor.

kal saglicakla, vesselam

coach01 09.11.2004 14:28

Kurani Kerimdir benim kaynagimdir okis

seninde o olmasi gerekiyor

coach01 09.11.2004 14:29

bla bla bla

realität saymiyormus acik konus onlari insandan bile saymiyorsunuz siz !

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:14 Uhr.