Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

07.11.2004 15:11

o.T.

hem sadece kurani kerim, hemde kuran da apacik, yoruma pay birakmadan belirtilen (faiz haramdir!) emrini degistirelim diyorsun. bu nasil (sadece kurani kerim) anlayisi?.. önce hadislere hurafe karisti diye peygamberi, hemen akabinde cagdas yorum hikayeleriyle kurani kerimi egale ettikten sonra geriye ne kaliyor? sen ve hocalarin, yani mehdi yasar nuri ve kurtulus kadrosu mu?.. yahu, bu insanlar yillarca sosyete soytariligiyla gecimini sagladilar ve halen sagliyorlar da sana ne oluyor; bukadar papazliga anlam veremiyorum?

vesselam

07.11.2004 15:31

Elbette faiz Haramdir

ama radaki fark Su....

Kuran faizi baska sekilde algiliyor sen baska türlü... neden Kurandaki faizden bahsetmiyorsunda.. kendi kafandaki faizden bahsediyorsun....

Hic o Ayetin arkasindaki sosyo-kültürel olayi arastirdinmi.....

Elbette arastirmamissin... nede bir tefsir okumussundur.....
Nichts der gelichen... sonst würdest du es verstehen und nicht hier deine Ideologie Preis geben....

Habe ich Recht... Ja ich habe Recht.... und das weisst du auch.... so iust es mit allen Ayets... mit Wild drauf Lesen kann man den Kurn nicht verstehen... das habe ich dir zum 40 Tausendsten mal gesagt....

Ich werde mich nicht mehr wiederholen

07.11.2004 15:34

Alles so weit richtig

nur der letzte Teil ist ein wenig daneben.....

Beide Familienteile sind für den Unterhalt gemeinsam Verantwortlich... beide sind Partner..... so wie es in Sinne aller Religionen sein soll....

Diese überholte Art von denken schadet der Frau gewaltig......

Als beweiss braucht man die eigene familie anzusehen, wo der Mann das sagen hat.......

Istisnalar gaydeyi bozmaz

oezsu 07.11.2004 15:36

Und?

Wer praktisiert es?

07.11.2004 15:38

Hier merkt man

den zusammenhang zu Christen Tum...

Sein Reich komme sein Wille geschehe.... usw....

Alles das selbe nur auf eine andere Art..... der Mensch ist es der die Religionen deformiert und mehrere darus macht... nur des eigenen Macht Willen

07.11.2004 15:41

Kudurmus köper tabiri

senin dininde varmidir.... ????

Hakaret edeceksen Erbakanci ve Süleymanci Forumlarina lütfen....

Burasi aydin ve ehli insanlarin Forumu.....
Bizim dinimizde assagilayici sözler ve küfür yok.... dikkat et

oezsu 07.11.2004 15:41

Sen öyle zannetmeye devam et!

Hristiyan papazlarin nefislerine yenik düsmediginimi zannediyorsun?? Güldrüme insani...

Bizimkilere gelince, Islam´da Din Adami sinifi yoktur... Dogruyu bulamayan zaten nasil Islam adina ben 4 kadin aliyorum der???!

Bu arada tartismalar yine cok mantikli :))

07.11.2004 15:44

Uydurma olduklarindan ve savas

yaydiklarindan önemlidir.... yani her ne kadar korku ve siddet sayarsan o kadar cok secilirsin... misal Busch.....

Das ist alles.....

Istanbulun fetedilme olayini Peygamber bilemezdi... eger bilseydi Kuranda yeri olamsi lagzimdi... olmadigina göre uyduruk bir laftir.... eminim Osmanlilardan cikan bir laftir....

Merk dir eines, vieles was du so hörst ist frei Erfunden und hat mit dem Kuran nichts zu tun...

Selam
Enis

07.11.2004 15:50

Yeryüzünün emevi iftirasidir

Peygambere bu atilan iftira.... Erbakan, Taliban, Süleymanci, Emevi ve diger serefsiz mahlukatlar tarafindan anlatilan bir iftiradir......

Hiristiyanlarda bu emevi iftirasini alip.... Islamiyeti karalama kampanyasi cercevesinde kullanmaya baslamislar....

Ama artik bunlar sökmüyor..... Muhammedin bir tecavüzcü veya bir deve cobanir hikayeleri gecti.... bunlar cahil insanlarin agzinda sakiz haline gelmis..... baska bir sey degil....

Erginlik cagina girmeyen birisiyle evleneilir diye emir gelmisken... böyle bir iftiraya seninde inanman.... gösteriyorki sende yeterlice ne dini nede dinleri arastirmissin.....

Muhammed birak 9 kariyi hayati boyunca sadece iki karisi olmustur... biri ölünce ikincisini almistir.....

Ayni seyde bu zamanda gecerli... kocasi veya karisi ölen elbette evlenir....

07.11.2004 15:53

TÜM HADISLER VE RIVAYETLER

gercek disidir.....

Ancak ve ancak Kurandaki din gercektir... cünkü degistirilmeyen tek sey odur.....

Hadislerin 100 de 100 uyduruktur... Resülün ölümünden 1000 yil sonra toplanan sarlatan hikayeleri elbette gercek disidir....

Insanki dün söyledigini kelimesiyle bilemezken, nasil kalmista Resülün 100 yil evvel dediklerini bilsin....

Sonuc iste böyle iftiralar dogurur....

07.11.2004 15:58

Kuran sagt nichts darüber

Kuran tüm dünya bilgilerini iceren bir kitap degildirki... sadece Rahmen Bedingunglari veren bir Kitaptir...

Eger senin karin seninle yatmiyorsa yada sen onunla yatmiyorsan....... dann Ffuntioniert diese Ehe nicht und ist auch keine Ehe mehr....

Da gibt es zwei Möglichkeiten die mit Religion nichts zu tun hat....
Entweder lebt man so weiter oder trennt sich..... jeder wie es mag....

Allah insanlarin sorumluluk almasini ve sonuclarina katlanmasini istiyor......

Yok sen herseyi Kurandan beklersen hava aylirsin... hersey Kuranda yazmaz.....

Kuran sadece bir kilavuzdur, yol göstericidir....

NICHT MEHR UND NICHT WENIGER.....

07.11.2004 16:38

o.T.

para deger kaybediyor, senin sosyo-kültürel olay dedigin bu; ve bu cok gülünc. ben sadece sosyo-kültürel altyapisini degil, hem ilmi, hem ahlaki acidan sana neden haram oldugunu ve bunun degistirilmesi yine hem ilmi, hemde ahlaki acidan cok sakincali olacagini ve üstelik senin öne sürdügün sacma gerekcelere yine hem ilmi, hemde ahlaki acidan cözümler gösterdim. sen halen papagan gibi sosyo-kültürel diye tekrarliyorsun... ama önemli olan bu degil. tamam, diyelim ki sen haklisin. bir ahmagin bile yorumsuz anliyacagi (faiz haramdir!) yasasi farkli sekilde algilanmasi gerekiyorsa, kimin algilamasini baz almaliyiz. dur söyleme, bir tahmin ediyim, yoksa mehdi yasar nuri ve kahraman kurmaylarinin mi?.. bu ideolocya degilse baska ne :)

hersey bir yana, ilim adami kesildin ya basimiza, valla helal olsun. daha neler görecez dur hele... öyle veya böyle, sana göre netice ne peygamber, ne kuran kaliyor, hersey yoruma acik. ama allah bir, bu konuda hemfikiriz degil mi?

07.11.2004 21:19

Fesuphanellah

"para deger kaybediyor, senin sosyo-kültürel olay dedigin bu"

bunu sen Kurana dayatiyorsun... kuranin faiz kelimesinde ne algiladigini ve ne anlamda söyledigini bir arastir bakalim...

Sanki HZ. Muhammed zamaninda enflasyon yada Ziraat Bankasi vardi......

Kac sefer sana söyledim... Kurani Resülun zamanindaki sosyo-kültürel olaya göre algilayacaksin ve kendi zamaninin cercevesinde Kuranda cevap bekleyeceksin...

Als ob du der Prophet wärs erzählst du hier rum..... bir sefer o zamandaki durumu bir incele Arap kaynaklarina in, yada bilene sor ondan sonra gel burda konus....

Tekrar ediyorum
... Kurani Resülun zamanindaki sosyo-kültürel olaya göre algilayacaksin ve kendi zamaninin cercevesinde Kuranda cevap bekleyeceksin.....

Yani Resülün zanaindaki olaylari anlayip Kurandaki cevaba bakip.... o cevabi Kuranin cercevesinde kendi zamanina göre yorumlayacaksin......

Sen istedigini serbest birak istedigini yasakla...... du bist kein Islam Wissenschaftler und hast auch den Kuran nicht erforscht... das merkt man sofort....
Klasik camii Hocalarin müridi seklinde Hurafet anlatiyorsun

haydut007 07.11.2004 22:21

du bist so witzig eniscigim...

Serefsizin birisi PEygamberimizi pis bir sekilde anlatiyor sende bunu alet alip baska insanlara camur atiyorsun, jedes mal das selbe seni anlamiyorum, senin derdin nedir ????

neyse viel spass noch!!!

haydut007 07.11.2004 22:24

senin saydiklarin zaten Kuranda...

yazili angut herif :))

cooles wort ne ??? :)) hehe

neyse sen yine aynen devam et!!! Kuran birgün kafan düser oazaman gec mi kalmissin kalmamissin görürsün :))

bye bye coni :))

Fatih

07.11.2004 23:14

Kemal Atatürk"ü putlastirmadim...

sirf yaptigi icraatlarinden dolayi derin bir saygi ve baglilik duyuyorum.

07.11.2004 23:17

Yanlis anlasilmasin...

ama peygamberlik ve resulluk ile aniyoruz Resul Muhammet"i. Bu saygisizlik mi oluyor?

07.11.2004 23:34

Warum das denn

Sen bunu oyuncak sanma... buna inanan Milyonlarca insan var...

Ayni zamanda Mezhepleri din diye yasayan insanlar var....

Yani Hurafat almis basini gidiyor....

Ben HURAFETE KARSIYIM.... sanki Kuran yetmiyormus gibi, 70 bin baska din cikarmislar......

Saymama gerek yok.... herkes bir terikat ve bir istikamet ugruna canini ve zamanini harciyor...

Enis istedigi tek Islam dinidir... nasil bir HZ. Ali veya bir HZ. Ebu Bekir Islam dinini algiladiysalar bende herkesin ayni sekilde algilamasini istiyorum...
Dikkat et sadece algilamasini dedim yasantisini degil... cünkü biz baska cagda yasiyoruz.....

Hayatta tek amacim Kurandaki dine ibadet etmek ve herkesinde sade ve sade Kurandaki dine ibadet etmesi.....

O saydiklarim guruplar dine degil kendi ceplerine calisiyorlar ve kara cahil toplumu represente ediyorlar......
Al sana Metin Kaplani.... bazi Müridlerinin kizlarinin nasilda irzina gecti ve bazilarini öldürttürdü......

Bu gruplar Allahsizdir... cünkü cahilin Allahi olmaz... o okula gidip hayati ve diger toplumsal degerleri okumasi lagzimki, Allahi anlayabilecek kaliteye ulassin.....

Ben yillarimi bu ise veren birisi olarak tam anlamiyla Allahi ve Kurani kavramis degilken, bu insanlar birak anlamayi... 1000 yilda bile yakinindan gecemezler... buna en azindan yaslari el vermez cünkü hepsinin yas ortalamasi 40 yas üzeri....

07.11.2004 23:43

enis kardes sana bir link tavsiye..

ediyorum.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.hanif.de" target="_blank">http://www.hanif.de</a>

oraya üye ol ve aydin müslümanlarla irtibata gec, soru sor cevap ve cevap al. Mukallit ve meczuplar aslinda kendilerinin yanlis yolda olduklarini biliyorlar. onlara bu günlerde imana cagri derecesinde bir yazi yazacagim sakin kafa ile..batil gider hak kalir enis kardes.

08.11.2004 00:07

Vallahi hemso anladigim kadar

Bu hanif.de sakatca bir Forum..... bunu hazirlayanlar El-Kaida kafali adamlar galiba....

Acayip acayip aciklamalar yapmaktalar... eminim bunlarin arkasinda dogru dürüst bir bilim adami yok... olmazda zaten....

Benden sana iyi niyetli tavsiye..... kariyeri ve üstadligi olmayan kisilerin ne kitabi nede anlatdiklari fazla önem kazanir....

Benim kanaatimce en önemli din kaynaklari su anki Kurana dönüa calismasiyla..... sunlardir...

www.eleyman-ates.com
www.yeniboyut.com
www.ahmedbaki.com

ve elbetteki tüm Unilerin sayfalari.......

Dinde ehliyet aranir... yani bu isi bilenden bilgiyi alacaksin... Ali VEliden degil...

Nasil hasta oldugun zaman gidip bir sokaktaki herhangi bir adamdan yardim istemiyorsun... gidip Doktordan yardim talep ediyorsun... ayni sekilde din icin gecerlidir.....

Tefsir okumadan Kurani anlamak o kadar zorki, hatta mümkün degil.....

08.11.2004 00:09

düzeltme

Üstad Süleyman Ates Hocanin sitesini yanlis yazdim.... düzeltiyorum...

www.suleyman-ates.com

08.11.2004 00:51

be kardesim

senin yazdiklarinin bazinda yaziyorum. sen degilmiydin (para deger kaybediyor, insanlar yoksulluga sürükleniyor, öyleyse faiz helal edilsinde zarar düssün) diyen. benden senin sosyo-kültürel dedigin olaydan bunu cikardim; yani önceki cümlemle: para deger kaybediyor, senin sosyo-kültürel olay dedigin bu... bu sadece kisa bir not du, gecelim. dini ilimden bihaber oldugun gibi finans ilminden de yoksunsun. aslina bakacak olursak birak ilmi, i sini bile göremiyorum sende. peygamberin döneminde para deger kaybetmedigini zanediyorsan yaniliyorsun. madde ve onun karsiligi, yani para, var oldu olali deger kaybediyor. hasa allah bilemedi, peygamber bilemedi, hatta uzak ve yakin gecmisteki yüzbinlerce, belkide milyonlarca din bilginleri bilemedi de, bizim sosyete imami mehdi yasar nuri bildi, öyle mi? mehdi ya iste, alametlerinide beraberinde götürüyor. bizim insaatci enis de bu alametleri gördü ve hemen ona tabii oldu; tam kahkahalik sanaryo. seni bilmem ama yasar nuriyi senin sayende tanimadim herhalde. ayse, fatmanin, hatta daha önce devlet kanalinda ki rezaletleri ziyadesiyle izledim.

ben din bilgini degilim, bunu hicbir zaman da iddia etmedim. peygamberi, sünneti, ilahi emirleri senin gibi kulaktan doldurma bilgiciklerle, hoppadan bahanelerle tartismaya yeltenmiyorum; öyle bir intiba da yarattigimi zanetmiyorum. sen okadar cok bilgilisinde neden papagan gibi ötmeyi birakipta sorularima cevap vermiyorsun. hele biraz gayret gösterip onlarca sorularima cevap versende bende mega-mehdi yasar nurinize tabii olsam, insaatci mürid enis.

sadece iki soru:

1. kurandaki (faiz haramdir!) yasasini yanlis algiliyorsam, kurani anlayabilmek icin kimin algilamasini baz almam gerekiyor? sen sadece kuran derken sadece süpermen yasarin kuran anlayisini mi kastediyordun?
2. sosyo-kültürel veya baska bahanelerle kati yasalari bile yorumlamaya kalksak ilahi yasalar manzumesinin, kurani kerimin veya peygamberin ne kiymeti kalir di? bunlara yeniden yorum getirme salahiyetinde olan birini hepsinden üstün kilmis olmazmiydik?
3. bugüne kadar, mega-mehdin haric, hangi bilim veya ilim adami faizin helal kilinmasini savunmustur?

pardon, iki soru demistim, üc oldu. gerisi bunlari izaha kavusturduktan sonra gelecek. yalniz lütfen papagan gibi sos-sos-sosyo, kültür-kültür-kültürel diye tekrarlamadan ve hem kirik türkceyle bozuk almancayi karistirmadan, madem ki bozuk, ya türkce veya almanca arasinda secim yapip cevaplasan memnun olurum. ömrünü mürekkep yalamakla gecirmis, ama bukadar ifade özürlü bir insana rastlamadim. senin ziyaret ettigin üniverstede el kol hareketleriyle mi anlasiyorlar yoksa?.. ha bir ricam daha olacak. haftalardir farkli yorumlayacaksin, degisik bakacaksin diye sütün etrafinda cember cizmeden mevzuuyu, argumanlarini ama sosyo, ama kültürel acidan bir bir önüme yigsan da bir görsem.

vesselam

08.11.2004 02:19

Bu kadar zahmete ne gerek var

be arkadasim.... ben uzman degilim... anlasilan sende degilsin...

O halde neden bir Ilahiyata danisip tam anlamiyla bilgi almiyorsun...... ben sadece onlarin dediklerini söylüyorum....

Mesela Marmara Ilahiyati, Istanbul Ilahiyat yada Ankara Ilahiyati var......

Yazssana bunlara bir Mail ve isin ucunda yatan sosyo-kültürel olayi sor..... veya Ahmed Hulusi yada Süleyman Ates gibi Tefsir yazma kalitesi ve serefine ulasmis bir üstada sor.... ve bilgini al....

Mailin bir örneginide bana gönderirsin yada burada herkes icin yayinlarsin...

Kurani düz okuyup kendi kafandan hüküm cikaramazsin..... bu mümkün degildir...

haydut007 08.11.2004 08:39

zum Inhalt sage ich nichts...

aber du stürzt manche Menschen die du höchstwahrscheinlich gar nicht kennst genau in diese Lücke hinein!!!

Du setzt sie gleich mit solchen Idioten wie dieser AKShalil oder so ähnlich und das finde ich unpassend, diese Menschen haben auch ihre Rechte und werden in rechenschaft gezogen du musst sie nicht verurteilen du kannst das auch nicht!!!

Das wovon du sprichst ist ok, dazu stimme ich dir zu aber du ziehst das zu weit, birak düsüncelerin senden ciksin seni göstersin seni anlatsin (daha dogrusu Kuranin sözleri) ama baskalarini icine alma eline ne gecicek ???

Kul Hakkina riayet etmek lazim !!!

eyvallah...

Fatih :)

xpancaro 08.11.2004 08:42

SAHURDA TURSU SUYUMU

ICTIN NEYY HANİ KURANİ ACİP HERSEYI ÖGRENE BILİRDİK MESEBLERE IHTIYAC YOKTU HMMMM SEN TURSU SUYU DEYIL LAHANA TURSUSU YEMİSSİN GALİBA :)))))))

cimbomyilmaz 08.11.2004 09:03

Hop hop yavas!!!!! ne bu yaaaa!!!

dogru haklisin avrat ile erkek esittir ama abi
avratlarin memeleri var pizim yok...hani nirede
esitlik.....pizim sadici pipimiz var abi...o
yüzden esitlik yok abi...yani Tanri avradi degisik ve bizi degisik yaratmis.....ulan pizim pipimiz olasaydi ulan var ya kimi....sey yapacaktik yani nasil sey yapacaktik...
Anasini satayim karilarda her türlü pok varda pizde niye sadece pipi var yaaaa
cevap verin yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

coach01 08.11.2004 11:57

kaynagini yaz o zaman kimden ?? o.T.

ohne Text

coach01 08.11.2004 11:58

Sen simdi onlari müslümanlardan...

saymiyormusun ??

coach01 08.11.2004 12:10

cok komiksin biliyormusun !

Senin verdigin ayetlerde kafirlerden bahsetmiyor. Kafir ayeti ver bana!

------------------------------
TEVBE
[1] Allah ve Resûlünden kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ihtar! [2] (Ey müşrikler!) Yeryüzünde dört ay daha dolaşın. İyi bilin ki siz Allah"ı âciz bırakacak değilsiniz; Allah ise kafirleri rezil (ve perişan) edecektir. [3] Hacc-ı ekber (en büyük hac) gününde Allah ve Resûlünden insanlara bir bildiridir: Allah ve resûlü müşriklerden uzaktır. Eğer tevbe ederseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Ve eğer yüz çevirirseniz bilin ki, siz Allah"ı âciz bırakacak değilsiniz. (Ey Muhammed)! O kafirlere elem verici bir azabı müjdele!
-----------------------------------------

Allahu Teala Kuraninda cogu yerlerinde behseder kafir ve müsriklerden. Ve onlarin nasil bir ceza alacaklarida belli!

Tabiiki her sey yinede Allahin elinde. Ama bize bildirdigi bir seyi niye degistirsin?
Suda var Tevbe eden herkes af edilecektir. Tevbe edende inanmayanlar arasina girmiyor tevbe eden müslüman olarak ölüyor !! Yani isin kisacasi: Kafir olarak ölenin yeri zaten hazir. Cehenneme odun olmaya gidiyorlar!

Bayraktar hocayla muhatap olman beni sevindirdi. Onun kitaplarini okumani isterim. Onu Yasari sor bakalim :)

Elinde sonunda Allah tabiiki Rahmet edecek ama sadece günahkar müslümanlara sefaat edecek okis anla artik.

coach01 08.11.2004 12:12

kivirtma !

avukat olaman gerekirmis senin ... Umschulung yap yeteneklisin!

coach01 08.11.2004 12:26

Senin KREUZZÜGE lerden haberin yok

galiba !!!!!!

Isa aleyhisemda Allahin bir peygamberidir. Ama onun dininden hic bir eser kaldimi simdiki zamanda. Destistire gegistire dinlikten ciakrdilar. Ideologie haline getirdiler !

coach01 08.11.2004 12:29

Serefsizsin sen en adi serefsizlerdensin

9 yasinda oldugunu hangi kaynaklardan biliyorsun. *Der SPIEGEL* de okuduysan orada öyle yazarlar pis yahu bozmalari. Seninde onlardan farkin yok. Itikadin bozuk senin...

Kaynaklarini yasirmissin sen.

15-18 yasi arasinda idi evlendiginde !!

coach01 08.11.2004 12:30

ötme sen ...

agzina bir lokma atildi dimi! Hemencik yudumla. Onu yapan oncu buncu degildi. Yahudilerin ta kandisidir. Masonluk 20 yüz yilinda baslamadi o zamanlardada vardi ...

coach01 08.11.2004 12:32

Haydut o ögle ötüp durur ...

Yasarci düsüncesini ilahtirmak icin bütün diger düsünceleri cürütmeye calisiyor. Galiba yasardan para aliyor :)

coach01 08.11.2004 12:33

Yani Atheist bozmalarindansin ! o.T.

ohne Text

08.11.2004 12:39

sorular yine cevapsiz kaldi

pekala, bari su soruya cevap ver: faizin helal kabul edilmesi gerektigini nerede okudun? en azindan bu konuda referans göster.

bundan ziyade bilgin olmadigi konularda yazmasan iyi olur. madem illa onlardan ögrenmem gerekiyordu, sen niye bukadar kendini parcaladin? sanki ahmed, sülo, yasar icin elcilik yapiyor ve onlardan mail seklinde vahy aliyormussun gibi bir durum cikiyor ortaya. bu da cok kötü... aslinda son cümlen celiskini bütün ciplakligiyla ortaya seriyor. ben sana, allahin emri olan (faiz haramdir!) yasasini, buna dayanarak peygamberin (sav) ve yüzbinlerce din bilginlerinin uygulamasini ve yorumunu kabul ettigimi söylüyorum, sende bana kendi kafana göre hüküm cikaramazsin diyorsun. herhalde burada kendi kafasina göre giden biri varsa, o da sensin! medet ya sülo, medet ya nuri :)

taa bastan illa kuran diyecegine illa yasar veya sülo deseydin bukadar sorun cikmazdi. simdide bunca megalomanyak dirdirindan sonra hayal kirikligina ugrattin beni. seni fazla sikistirmak istemiyorum fakat ilk soruma mutlaka cevap bekliyorum.

vesselam

haydut007 08.11.2004 13:19

SEREFSIZ !!! o.T.

ohne Text

cobanim 08.11.2004 18:53

Ah bir bilsen

Bana bak aksehirli. Benim her dinden bilhassa hristiyan arkadaslarim var. Ben neyin ne oldugunu gayet biliyorum. Senmi bana siddetten bahsediyorsun??? Senin atalarin dedelerin hacli seferlerini yapmadilarmi?Sucsuz insanlarin kanini emmemedilermi?Tarihi banami ögreteceksin?Cahilleri kandirabilirsin, ama beni asla, ben kanmam aldanmam. Sizler Allah a cocuk edindi diyenler degilmisiniz? Evet sizler onlarsiniz.Burdaki bazi müslüman arkadaslarda malesef sizin gibilerin ekmegine yag sürüyor. Simdide sizin gibiler Hristiyanlik adina Afganistan a Irak a girdi orda kan emiyorlar. Bumu Hrisiyanligin adaleti??? Soruyorum sana BILGILI ENTEL ILERI GÖRÜSLÜ KARDESIM..

08.11.2004 19:46

Terbiyesiz

Edep diye din ve kültürde bir sey vardir..... ne yazikiki sen ondan mahrumsun...

08.11.2004 19:49

Ich verurteile niemanden

das ist nicht meine Absicht.... jeder kann so leben wie er will... muss nur mit konsequenzen Leben... nicht merh und nicht weniger....

ICh verurteile niemanden und deshalb Zählt weder mein Person sonst die von anderen.... nur das was ich sage soll interessieren... wenn es Falsch ist... bitte korrigieren...

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:21 Uhr.