![]() |
Ya manyakmisin sen anlamiyorum
Kurana karsiymis gibi göstermekten zevk mi aliyorsun beni.
BEN KURANA KARSI DEGILIM!! O profösördür o yasta benim o yasta ne olacagimi biliyormusun ? Onu benimle karsilastirma. Ben onu diger Profösörlerle karsilastiriyorum. Sen bir kendini örc bic ondan sonra benim halime bak. Ben senin gibi arbeitslos degilim hic olmazsa ! Neyse das hat hier nix zu suchen. Wenn du persöhnlich wirst werde ich auch persöhnlich... |
Ich sogar sehr leicht vom Begriff,
was die logischen Zusammenhänge der Dinge betrift, aber mein Verstand will nicht akzeptieren, dass ein Mokka vermutlich ein dealender junkie Gottes executive kraft darstellen möchte und ihr, die Götzenanbeter ihn mit Rat und Tat beiseite steht.
|
Hocalari!!!
Sen neden o ?okumus? dedigin pröfösörlerini bu kadar yüksek tutuyorsun? Eger lanet okumaktansa cahil kalmak daha iyidir!!! Bunu bilmis ol!
Aha! Senin düsüncen: Hoca = yobaz; ilginç birsey! senin o akilli pröflerin ögretmedimi, önyargili olmak sapikligin en basidir diye??? Asil pröflerede karsi önyargilisin, çünki onlarin agizindan çikan her lafa veya aptalliga ?Amin? diyorsun. Bu cehaletin en korkunçudur!!! Onlar iyicene beynini yikamislar. Biraz gözünü aç! |
....
BEN KIMDEN BAHSEDIYORUM? BEN TÜM TÜRKIYEDE YASAYAN PROFLARAMI LAF ATIYORUM YOKSA SADECE YASARAMI?
BENIM DEGER VERDIGIM PROFLARDAN BAZILARI: H.KARAMAN VE B.BAYRAKTAR TARIKATLARI SAVUNAN YOK ZATEN BURADA!!! SEN SU YASARCI TARIKATINI TERK ET BIR ONDAN SONRA BASKA TARIKATLARI KÖTÜLE! BASTIRA BASTIRA VURGULUYORUM. KURANI KERIMDEN BASKA KITAP YOKTUR. |
Trennen wir die Spreu vom Weizen!
Das van Gogh in die Hölle kommt, davon gehe ich mit an Sicherheit grenzender Wahrscheinlichkeit aus, aber dass ist nicht Gegenstand unserer beiden Kontroverse. Diese ist nämlich dass er umgebracht worden ist von einem maghrebischem Fundamentalisten, der Gottes Polizei spielen wollte. Das ist der Kasus Knaktus.
Der Unterschied zwischen Dir und mir besteht im Umgang mit andersdenkenden. Auch wenn mein erbittertester Feind ist. Und sollte ich seine Behauptungen entschieden Ablehnen und Bekämpfen doch aber würde ich mit allen mir zur Verfügung stehenden Mitteln daüfür eintreten, dass er diese bekundet. Leuchtet Dir der Unterschied jetzt ein? |
Wir reden vom KORAAAAAAAAAAN
wenn meinst du mit IHR du kennst mich garnicht!! Gruppier mich nicht zu denen Menschen die du kennst und nicht magst. Urteile nie über einen den du nicht kennst.
Glaubst du an ALLAH oder nicht ? Wenn du an Allah glaubst ist das doch kein problem für dich wieso regst du dich so sehr auf das die ungläubigen in die Hölle kommen ? |
Meine Antwort habe ich bereits
geschrieben koc ;-) Ich glaube sogar innig und aus ganzem Herzen an Allah, aber auch nur an Allah, verstehst Du was ich meine? ;-))
|
Unterschied liegt hier !!
Klar habe ich Mitleid wenn einer ermordet wird.
Aber ich halte nix davon wenn ihr das so gross macht. In Tailand wurden vor 2 Wochen 72 Moslems umgebracht! Wieso redest du nicht darüber. Es gibt immer überall schwarze Schafe. Sei es bei den Christen oder bei den Fasik-Moslems. |
Kocmusun nesin
bir adam öldürmenin mesrulugu tartisiliyor burda..cennet-cehennem degil..
bu kadar korkma cehennemden.. cennet de huriler de senin olsun koc..ben cennetten vazgecerim ama düsünce ve fikir özgürlügünden vazgecmem..senin gibi(müslümanlarin %90 i senin gibi zaten) bunu asla anlayamazlar.. |
Herz --> Allah
Bei uns ist auch der Glaube an Allah an erster Stelle ! (Imanin Sartlari) die sind in unserem Herzen.
|
ha ha !!
benim gibi müslümanlarmis. sen hangi tür müslümansin ?? Yani kac türlü müslüman var ?
Senin cennet deyince aklina sadece huriler geliyor galiba. Düsünce özgürlügünü tartismiyoruz burada. Ya adam öldüyse olmüs bunun Bu Bölümle ne ilgisi var.... Git adam ödürme bölümü ac orada tartis !! |
neee..den unterschied liegt hier:
es geht nicht darum wer, wo ermordert wird..
Es geht speziel darum,dass die Gläubiger(ausgerechnet immer Moslems) gegen jeden Art der Religionskritik sich angegriffen fühlen und nicht in der Lage sind darauf andersweitig zu reagieren als den Kritiker zu töten. |
bak halan saksin calismadi koc..
Burda benim hangi tür müslüman olup olmadigim veya allaha inanip inanmadigim mevzu degil..konu dini,allahi ve peygamberi elestiren ve hatta hakaret eden birine karsi senin gibi mümin olup kendini saldiriya ugramis olanlar ne yapabilir? ne yapabilirler ne yapamazlar?
|
cennet bekcisi!bana da bir bilet kes o.T
ohne Text
|
Was kann,soll und darf ein Moslem
(Christ-Jude) tun,wenn ihm durch eine harte anstößige
Meinungsäußerung-Kritik-Angriff den Boden unter den Fußen entzogen wird?(wie im Fall holländischer Filmmacher) Müsste oder sollte Aziz Nesin-bevor er sein Nichtglauben an Gott und Mohammed öffentlich bekanntgibt-in Kauf nehmen,dass in Madimak 37 Menschen in Brand gesetzt werden könnte? Ist die Wahrnehmung und Beantwortung des Problems bei Moslems anders?,und wird die Sache fast wie eine legitime Selbstverteidigung aufgenommen? |
Ja es wird genau so aufgefasst
Man spielt den Jandarm Gottes......
Man darf debai eines nie vergessen, der Mensch ist von Natur aus schlecht oder Böse Konstruirt..... erst die Heiligen gesetze brinegn Ihm Zwilisation bei...... Aber da die Muslimisch geprägten Menschen meistens nichts in der Birne haben..... zum Teil auch ich eingeschlossen, verstehen werde den Kurn oder sonst eine andere Heilige Schrift... Wozu auch man hat ja die eigene Ideologie und den nennen wir doch am besten Islam.... ist am einfachsten.... Man erkennt den Sinn des Leben und dabei auch den des Kurans nicht.... SeinerZeit hat Gott Moses gesagt... höre meine Worten zu.... aber Muhammed hat er gesagt das er Lesen soll..... Der begriff Kuran bedeutet Lesen.... aber wer weiss das schon.. Gruß Enis |
Hayir hayir duymadan biliyorsun
Eger Kurani tam anlamiyla kavrasaydin.... yeryüzünde hemen hemen herkesin Allaha bir sekilde inandigini anlardin......
KAfir baska Müsrik baska... ayir etmek lagzim... aber wem erzähl ich das..... Sen cennetine gir arkadas.... baskalari girmek isterse mahkemeye verirsin...... Sen sadece Müslüman kelimesini kullanmakla Müslümanlik olur dersen iste bu kadar olur.... Istedigini cennete istedigini cehenneme sokup cikar... Nilki Muhammed bile akibetinin ne olacagini bilmeyerek öldü..... Seninle daha fazla ugrasamam... cok asiri tarzda fark var aramizda... biz Alimlerle bilgimizi süslerken sen kara Hocalarla süslemissin... Jedem das seine... ama o zaman günün birinde seni baskalari yönettiginde sasmayacaksin... Selam Enis |
Was du nicht sagt
mich interessiert deren Vorherschafts Krieg nicht....
Die sind ja auch nur Menschen..... Sen söylediklerinde bir fark gördünmü ondan bahset.... Du kannst mich auch nicht leiden, aber macht das mich zu einem schlechten menschen... wohl kaum..... Sende bu cercevede yaklas ise.... Sonucta insanlar arasinda mevki kavgalari olur.... |
Arbeitslos degilim
selbstständig... weiss du überhaupt was das ist...
Öyle olsa bile baskalariyla dalga gececek kadar ufak kalmissin... buda kara Hocalarin eseri... Bizler ise seni ve senin Hocalarini asali yillar oldu...... Misilleme olarak sanada bir Uni abschlusun varmi soralimda belki ne kadar yanlis yolda oldugunu anlarsin..... Iman ve paranin kimde oldugu bilinmez :))) |
Iyi o zaman Kurana bakalim
Belki duymussundur...
Yüce Kurani Kerimdeki o ünlü Zümer Suresi 9 uncu Ayetten esinlenen Mehmet Akif Ersoy ne diyor, biliyormusun ??? ---------- Akiften alinti --------- OLMAZ YA... TABİİ... "Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu? " (Kuran-ı Kerim) Olmaz ya... Tabii... Biri insan, biri hayvan! Öyleyse <> denilen yüz karasından ------- alinti Ende ------------ Ne kadar dahice bir din uzmani ve bir vatan sairiydi Akif.... :))) (Ruhu Saad olsun) ---------- Akiften alinti --------- Müslümanlık Nerde Müslümanlik nerde! Bizden geçmis insanlik bile... Adem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile! Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir; Müslümanlik, bilmem amma, galiba göklerdedir; .............. .............. ------- alinti Ende ------------ Kaynaksiz konusuyorsun demiyesin diye <a href="redirect.jsp?url=http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm" target="_blank">http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm</a> |
Ich lach mich tot
sanki Yasar Hoca baska bir sey söylüyor....
Neden bu adam seni bu kadar etkilemis.... Beni acikcasi o kadar fazla etkilemis degil... cünkü dediklerini öncedende herkes biliyordu..... Bu adam ne demisde sen bu kadar karsi cikiyorsun ???? Ist mir auch Ehrlich gesagt egal... |
HER INSAN ...
Allahin Kuludur, selbst Mr. Bush und vollidiot Bin Laden!!!
Simdi ne yapicaksin ??? Bir Kul öbür Kuldan nezaman üstündür ??? baska bir Kulun hakkina tecavüz etme, ve herkesi esit tutma!!! |
bist du GESUND ?? :)) hehe o.T.
ohne Text
|
YAHU BIZIM TÜRKLERIN ARABLARDAN...
alip veremedikleri nedir ya ???
Vor allem von welchen Arabern ist hier die rede ??? Ich nehme mal an von den Saudis, nicht wahr ??? Euch allen ist bewusst dass die Saudis eine Familie ist und dass sie damals von der Engländern gegründet worden war bzw. an die Macht in Arabien gebracht worden war... also wo liegt das Problem zwischen den Arabern ??? Durmadan bu ayrimcilik ya, Müslümanligi bölen zaten bu... bi birlesse su kos kocaman Islam alemi, bütün Dünya titreyecek ama yok efendim bizimkilerin derdi, yok ben diyanetin, milli görüsün, nurcularin yadas üleymancilarin camisine gitmem falan filan, yok su alevi, yok su saafi, su sunni neyi fark ediyor ??? Sonucda Insan degilmiyiz, sonucda ben Müslumanim demiyormuyz??? Bizi ayird eden o sadyigimi iki noktadan önemli mi ??? Yazik yazik, Dünya avucumuzun icinde olmasi gerekirken, gün gectikce müslüman kardeslerimiz dünyanin heryerinde ölüyor... Irakta 100 binlerce SIVIL Insan ölmüs, cecenistanda 100 yillardir ruslarin isgali ve terrörü altinda yasiyorlar, filistin desen, somalidesen , cezayir desen, bangladesh desen hepsi ayni... lsite cok uzun ... son gözükmuyor gibi ama bunun da herseyin oldugu gibi sonu olacak!!! Allahu ekber !!! ALLAH büyüktür!!! Allah ist groß!!! für alle :) eyvallah... Fatih |
deme be!
Heisst das im Umkehrschluss, dass die Osmanen, die einst auf 3 Kontinenten die Hufeisenabdrücke Ihrer Rosse zurückließen, nicht imstande sind gegen einen aufständischen Clan vorzugehen? Und was ist mit den Irakern, Syrern, Jordaniern und Jemiten? Mein Urgrossvater var ein Offizier (Subay) bei den Osmancik Alaylari, er war einer von aberhundertausenden, die gingen aber nicht mehr zurückgekommen sind. Willst Du die Türken damit beleidigen oder was soll ich mir dabei denken?
|
Atatürkün Türk Milletine ettigi hizmet
Fatihin Istanbulu fethetmesinden 100 daha önemlidir ve makbuldur. Osmanli yikilmisti ve Türkiye Cumhuriyeti osmanlinin devami degil kan, ter ve gözyasi ile yogurularak kuruldu. Atatürk gelmis gecmis en büyük hizmetkaridir bu milletin. O olmasaydi adin couchcic, couchis, couchow olurdu bunu böyle bil ve aklindan cikarma. Ancak Türkiye"yi kurtarmaktan sonraki yaptigi is Türkiye"yi kurtarmak kadar daha önemli. CUMHURIYET kurmak. Softa hurafelerin Atatürk ILKE VE DEVRIMLERINE su bile dökemez.
|
Dini bölen zaten Araplardir
Elhamdulillah evet hepimiz Müslümaniz... ama biz Türkler olarak öyle kalkip baskalarina din dayiligi yapmiyoruz... zaten dinimiz elvermez buna....
Ama gel birde Arap Alemine bak...... Beklentileri nedir biliyormusun ???? Türkler gelsinde onlarla beraber Israile karsi savas mavas yapsin onlarin emrine girsinde kullari olalim onlar gibi cehalet ve ölüm sacan bir devlet kuralim...... En son bu Islam konferansinda belli oldu... serefsiz Saudiler ne yaptilar.... Islam konferansinda bir seim yapilmasina ve secimle birisinin Baskan olmasina karsi ciktilar....... Bu simdi serefsizlik ve cehalet degilde nedir.... Die Araber waren von anfang an Vollidioten olmasalardi onlara Peygamber gelmezdi..... Hemso diese Leute sind gefährlich...... onlarin devletine bile giden hayati tehlike icindedir.... kelle melle ucuruyrlar.... das ist kein Witz... Televizyonda seyrettik bile... Su begenilmeyen Iran Araplardan bin kat daha medeni ve ilkelidir... Zamaninda Riza Pehlevi... Atatürkü 1934 ziyaret edip... tüm devlet ve askeri tatbikat calismalarini ele almisti... ama nedense Araplar Atatürkün ayaklarina gitmesini beklediler... Beklesinler... günün birinde halk isyanina tabi tutulacaklardir... Selamlar Enis |
Islam alemi...
.. diye bir sey yok. Sadece ve sadece ISLAM var... Ve burada yapilan Türk Arap politikasi ilede hic bir alakasi yok.
Bu arada, Peygamber, yani Postacida gelmedi. Dünyaya acik olan bi Resulullah geldi ve yasadi.. sadece Araplara degil!!! |
Medeni topluma medeni din
ve medeni devlet yapisi ve medeni önder......
Bence bunlarin hepsi Türkiye Cumhuriyerinde mevcut..... Din ararsan gercek Islam... Üniversitelerin ögrettigi sekilde... Devlet ararsan medeni ve cagdas Türkiye Cumhuriyeti Hukuk devleti. Önder ararsan zamanin ve cagin en üst önderlerinden Mustafa Kemal.... Insan büyük ve medeni oldumu, ziyaretcilerinde üst seviyede olur.... Isterseniz Atatürkün Ziyaretcileriyle cektirdigi resimlere bir bakin.... Ingiliz Krali ve Iran sahindan Japon Prensine kadar hepsi var.... Enis Abiniz tekrar ediyor... DEVLETI OLMAYANIN HÜRRIYETI OLMAZ HÜRRIYETI OLMAYANIN DINI OMAZ..... Belki günün birindede bunlari anlarsiniz... Ama Atatürk karsitlari sevmezler ve begenmezler, onlar gercek anlamda Müslüman bile degillerdir... cünkü cahil adamin dine ihtiyaci yoktur... Din üstad ve aydin insanlarin isidir.... O yüzdendirki tüm aydin kisiler hem dini hemde sosyolojik hayati yutmuslardir..... Dünyayi yönetende bunlardir..... Link.. <a href="redirect.jsp?url=http://www.ataturk.net/bizimle/ziyaretcileri/ " target="_blank">http://www.ataturk.net/bizimle/ziyaretcileri/ </a> |
ÖNDER
ÖNDERSE AL SANA EN BÜYÜK ÖNDER ALEMLERE RAHMET MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V). SELAMLAR ONA OLSUN.
|
S.A.V demek ne demek? o.T.
ohne Text
|
S.A.V
s.a.v sallallahu aleyhi vesellem in kisaltmasidir. Yani Peygamberimize selam gönderiyoruz. Ona selam olsun
|
Iyi de,
Allah"a Allah diyoruz ama bir fani olan senden benden hic üstünlügü olmayan, görevini Allah"tan almis birisine Allah"tan daha fazla saygi gösteriyorsun. Peygamber bir fani degil mi idi? O"nun da her kul gibi günah isledigini tahmin edemiyormusunuz? Toz topraga karismis bir faniye Allah"tan daha cok saygili oluyorsunuz ya Ehli Sünnet vel cemaat. Kuran"da bizim böyle dememiz icin Allah tarafindan bir bildiri var mi?
|
CEVAP
Bak sana selam verebiliyorsam Peygamber ede haydi haydi veririm kardesim.
1. Peygamber siradan degildir. Ac Kurani oku. O ümmetini seven ve insanlarin en hayirlisidir. 2. Nerde yaziyor Kuranda Peygambere selam diyorsun Ahzap suresinde yaziyor. Lütfen arkadaslar bilmedigimiz konularda fikir yürütmeyelim. Arastiralim, delikanlica düzgünce kirmadan soralim, ama ön yargili bilmeden yazmayalim. |
Demek öyle!
Sen ölülere selam mi verirsin? Islam ölülerin dini mi, yoksa dirilerin dini mi?
|
ich glaube auch
z.B. Du kritisierst mich oder ?
Muss ich dich gleich umbringen oder was ? Denk doch mal nach ... Wenn ich etwas böses tue dann tue ich dies weil ich ein schlechter Mensch bin und nicht weil der ISLAM schlecht ist. Ihr könnt mich kritisieren aber den islam nicht. Wieso ich das mache ist irrelevant. Der Islam ist perfekt ... Ihr könnt den Marrokar der Gogh sogar eine Todesstrafe geben. Das interessiert mich genauso wenig wie der Tod von Gogh selber. Wie die Pesse oder sogar ihr hier im VAYBEE Forum diskotieren wollt ist völlig falsch. Ihr knüpft euch den ISLAM vor und nicht den Mörder!!! Ihr kennt nur das angeblich *schlechte* vom Islam, (meiner Meinung nach ist es perfekt) aber die schönen Seiten des Islams wollt ihr garnicht wissen. |
Anlamamakta kararlisin !
Öncelikle sen müslümanmisin ?
Sen hic kuran okurmusun? Kuranda inanmayanlar hakkinda Allah ne buyuruyor? Kurani kerimde yazanlari burada aktarmakla Allaha sirk etmismi olunuyor? Cennete girecek kimlerdir bunu bilen sadece Allahtir. Giremiyecekleri bize Kuran araciliyla bildirende kendisidir, biz kafamiza göre *Türsteherlik* yapmiyoruz. Ben bunu edepsizlik olarak görüyorum. Sen önce bir Islam dini ögren ondan sonra görüslerini bildir ! |
Kaynak veremeyince öyle oluyor
Sen göster bakalim nerede yaziyor Kuranda?
Niye kaciyorsun isine gelmeyince. AYET NO larini bekliyorum. Sen kaynaksiz konusmuyordun. Noldu ? DEGISIKLIKMI var ? |
o.T.
SEHIDLER BILE ÖLMEDIKDEN SONRA MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V) HIC ÖLMEZ. Onu kalbimizde yasatiriz biz.
|
Yok daha neler !
Atatürke laf atan yok burada. Konuyu saptirma. Atatürkün bekcileride degilsiniz siz 6-oklular! Neyi dogru yapti neyi yanlis yaptiginin kararinida sadece siz veremezsiniz. Peygamber olmadigina göre tabiiki hatalari vardi ama ben oralara pek girmek istemem.
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:12 Uhr. |