Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   VIVA KURDISTAN. TURKY is at the END (http://localhost/forum/showthread.php?t=9867)

06.04.2013 18:22

ayneeeeeen öyle!

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060598)
burada millet kendi isine bakacagina namus bekciligine aday olmus.

bu kemalist zihniyeti gercekten tuhaf bir zihniyet. isine geldiginde herseyi kendi yararina cekmeye calisir.

simdi ben onmyown'a bu tür sey söylesem o bozuk zihniyetiyle sen namus bekcisimisin der. ama kendisi argüman bulamayinca namus bekciligi yapar.

bu her konuda böyledir. benim ickime karisma derler ama baskalarinin ickisine karisirlar.

benim kiyafetime karisma derler baskasinin kiyafetine karisirlar.

bu halk bu zihniyetten bikti. bunlarin iki yüzlülügünün farkina vardi.

tamda adamina catti hanfendi! gicik oluyorum su "ben senün bildigin kizlardan degülüm - ben coooook namusluyumdur" blablablablabla.... tabi,tabi,yaaaa ;)

Billy73 06.04.2013 18:26

Zitat:

Zitat von Murrro (Beitrag 2060599)
naber topram ?

moruk sende ne var ne yok? ankarada hava yine süperdi 4 saat mac oynadim. buraya geldim. boring as fuck, buldum.

sende naber? kizlardan naber?

06.04.2013 18:30

Zitat:

Zitat von Billy73 (Beitrag 2060604)
moruk sende ne var ne yok? ankarada hava yine süperdi 4 saat mac oynadim. buraya geldim. boring as fuck, buldum.

sende naber? kizlardan naber?

oooh iyisin valla ..biz almanyada cürüyoz meyve gibi.
kizlar kennse ja , die meisten machn auf unerreichbar und am ende sind die am schreien......weil man sich nicht meldet haha

06.04.2013 18:36

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060575)
cakabey arkadas cok büyük hatalarda bulundun birkacini düzelteyim.

osmanli türk degildi osmanliydi. osmanli türkcülüge, kürtcülüge ve arapciliga karsiydi. her türlü milliyetcilige karsiydi.

öncelikle tarih bunu bize ögretiyor.
sarayda binbir millet hizmet etmistir. yönetici kadrolara her milletten insan alinmistir ki kimse unutulmasin.

osmanli türktür diyenler tarihi ögrenememis. yanlis bilgidir bunlar.

hadislerde gecen topluluk osmanlidir. buradada büyük hatan var.
bizim bugün türk bayragi olarak bildigimiz bayrakta osmanlidir.

önce bu konularda dogru bilgilere kavusalim sonra daha saglikli tespitlerde bulunabilirsin.

o bölge dedigin yer osmanli altinda kürdistan olarak geciyor ve kürdistan eyaletiydi.

türkmen ve kürt konularinda ben sana gördüklerimi ve sohbetlerimde duyduklarimi anlatabilrim. kuzey irak'a gitmis biri olarak gercekleri gören biriyim.

devamli pkk diyorsunuzda hic bu pkk kimlerden olusuyor dediniz mi?
1980 pkk sayisi 5000 kisi
1990 pkk sayisi 5000 kisi
2000 pkk sayisi 5000 kisi
2010 pkk sayisi 5000 kisi

30 yilda yaklasik 30000 pkkli öldürüldü.

niye bu pkk bitmiyor, niye bu vatan evlatlari hala daga cikiyor demek gecmiyor mu kafanizda?

cakabey sen iskence gördün mü?
cakabey sen türkce konusamiyorsun diye dayak yedin mi?
cakabey senin deden türkce bilmedigi icin askerler tarafindan itilip yere düstügünü gördün mü?
cakabey senin aile fertlerin askerler tarafindan tecavüz edildi mi?
cakabey seni asmileye tabi tuttularmi?
cakabey geleneklerine göre yasaman yasaklandi mi?

o daga cikan gencler ana evladi degil mi?
o daga cikanlarin babasi yok mu?
o daga cikanlarin kardesleri yok mu?
o daga cikanlar insan degil mi?
o daga cikanlar keyfi icin mi o rezillikleri yasiyorlar?

tek tarafli düsünmek cahillerin isidir.

biz ne zaman ecdadimizin yoluna geri dönersek o zaman barisi görürüz.
dünyada üstün bir irk yoktur. türklük bir ayricalik degildir. tabiki kürtlükte bir ayricalik degildir. bu topraklarin sahibi türk veya kürt degildir.

bu topraklarin asil sahipleri miras aldigimiz ecdadindir.

bu ecdadimiz türk, kürt, arap ve diger topluluklarin tümüdür.

Burada sorun, sen tek Kürtler cekmis gibi konusuyorsun. Madem Osmanliyiz, Osmanlilar cekti diye anlatman lazim..

Bütün Osmanlilar kemalizmden cekti! Türkce konusamiyor diye senin dedelerin dayak yemistir, Osmanlica konusuyor diyede Türkler dayak yemistir yani ayni yola cikiyor..
biz hep beraber Kemalizmin iskencesini gördük. kemalizm bir Osmanli veya Türk olusumu degil, adamlar Türküm diye iyi rol oynamislar...Atatürk'ü bile oyuna getiren kemalistler nasil Türk olabilirler ki zaten??
Atatürk Osmanli Padisah'i Vahdettin konusunda yaniltilmis, Kemalizm Atatürke bile oyun oynamis. o yüzden bu olanlari Türklere baglamak büyük bir yanlis...

Billy73 06.04.2013 18:43

Zitat:

Zitat von Murrro (Beitrag 2060607)
oooh iyisin valla ..biz almanyada cürüyoz meyve gibi.
kizlar kennse ja , die meisten machn auf unerreichbar und am ende sind die am schreien......weil man sich nicht meldet haha

usta sen isini biliyorsun, senden adam olur.

Billy73 06.04.2013 18:53

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060575)
cakabey arkadas cok büyük hatalarda bulundun birkacini düzelteyim.

osmanli türk degildi osmanliydi. osmanli türkcülüge, kürtcülüge ve arapciliga karsiydi. her türlü milliyetcilige karsiydi.

öncelikle tarih bunu bize ögretiyor.
sarayda binbir millet hizmet etmistir. yönetici kadrolara her milletten insan alinmistir ki kimse unutulmasin.

osmanli türktür diyenler tarihi ögrenememis. yanlis bilgidir bunlar.

hadislerde gecen topluluk osmanlidir. buradada büyük hatan var.
bizim bugün türk bayragi olarak bildigimiz bayrakta osmanlidir.

önce bu konularda dogru bilgilere kavusalim sonra daha saglikli tespitlerde bulunabilirsin.

o bölge dedigin yer osmanli altinda kürdistan olarak geciyor ve kürdistan eyaletiydi.

türkmen ve kürt konularinda ben sana gördüklerimi ve sohbetlerimde duyduklarimi anlatabilrim. kuzey irak'a gitmis biri olarak gercekleri gören biriyim.

devamli pkk diyorsunuzda hic bu pkk kimlerden olusuyor dediniz mi?
1980 pkk sayisi 5000 kisi
1990 pkk sayisi 5000 kisi
2000 pkk sayisi 5000 kisi
2010 pkk sayisi 5000 kisi

30 yilda yaklasik 30000 pkkli öldürüldü.

niye bu pkk bitmiyor, niye bu vatan evlatlari hala daga cikiyor demek gecmiyor mu kafanizda?

cakabey sen iskence gördün mü?
cakabey sen türkce konusamiyorsun diye dayak yedin mi?
cakabey senin deden türkce bilmedigi icin askerler tarafindan itilip yere düstügünü gördün mü?
cakabey senin aile fertlerin askerler tarafindan tecavüz edildi mi?
cakabey seni asmileye tabi tuttularmi?
cakabey geleneklerine göre yasaman yasaklandi mi?

o daga cikan gencler ana evladi degil mi?
o daga cikanlarin babasi yok mu?
o daga cikanlarin kardesleri yok mu?
o daga cikanlar insan degil mi?
o daga cikanlar keyfi icin mi o rezillikleri yasiyorlar?

tek tarafli düsünmek cahillerin isidir.

biz ne zaman ecdadimizin yoluna geri dönersek o zaman barisi görürüz.
dünyada üstün bir irk yoktur. türklük bir ayricalik degildir. tabiki kürtlükte bir ayricalik degildir. bu topraklarin sahibi türk veya kürt degildir.

bu topraklarin asil sahipleri miras aldigimiz ecdadindir.

bu ecdadimiz türk, kürt, arap ve diger topluluklarin tümüdür.

niye tek komunist kürtler savasti?

anyway, demek kürtler o kadar cekti türklerden, niye kendilerine devlet istemiyor? bana öyle pustluk yapanlarlan yasamak istemezdim.

Herrlichkeit 06.04.2013 19:10

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2060608)
Burada sorun, sen tek Kürtler cekmis gibi konusuyorsun. Madem Osmanliyiz, Osmanlilar cekti diye anlatman lazim..

Bütün Osmanlilar kemalizmden cekti! Türkce konusamiyor diye senin dedelerin dayak yemistir, Osmanlica konusuyor diyede Türkler dayak yemistir yani ayni yola cikiyor..
biz hep beraber Kemalizmin iskencesini gördük. kemalizm bir Osmanli veya Türk olusumu degil, adamlar Türküm diye iyi rol oynamislar...Atatürk'ü bile oyuna getiren kemalistler nasil Türk olabilirler ki zaten??
Atatürk Osmanli Padisah'i Vahdettin konusunda yaniltilmis, Kemalizm Atatürke bile oyun oynamis. o yüzden bu olanlari Türklere baglamak büyük bir yanlis...

cakabey kardes senin iyi niyetli oldugunu biliyorum ama bazi konularda kendini daha iyi gelistirmen gerekiyor.

türkce cok basit bir dildi, o dili gelistiren osmanli devletidir. osmanlinin resmi devlet dili "lisan-i türki"dir. bu osmanli arsivlerindede böyle gecer. ama osmanli basit bir devlet olmadigi icin egitim dili arapca ve edebiyat dili farsca kullanirdi.

sen simdi diyorsunki türkler osmanlica konustugu icin dayak yedi. osmanli dili ile türkcenin farki ne?

gelelim rol oynayanlara. osmanliyi nasil araplar hancerlediyse, türklerde hancerledi. 19. yüzyilda ingilizlerin sagladigi yardimla hem arapcilik, hem kürtcülük hemde türkcülük hareketleri baslamistir.

sen ne kadar bu gercekleri görmek istemesende bunlar böyle.

kemalizm kisa süre mustafa kemalin dini olarak gecerdi. hatta kemalizm icin ezan ve ilahiler bile yazilmaya baslamisti.
ama halk bu girisimleri duyunca alay ettigi icin u-dönüsü yapmak zorunda kalmistir.

bana atatürkü ve cumhuriyeti anlatma arkadas, ben o dönemi cok iyi ve devlet kaynaklari tarafindan biliyorum.

bu olanlari kimse türklere baglamiyor. kemalizme ve kemalizmi savunan ve kemalizmin arkasinda saklanarak yaptiklari adaletsizligi, tecavüzleri, iskencelerin hesabi soruluyor.

benim türk kardesimde AK Partiye oy veriyor Kürt kardesimde onlara oy veriyor. niye veriyor? cünkü artik bu zihniyetin yok olmasini, barisi ve kardesligi istiyor.

türk ve kürt'ün arasinda duran tek kemalizm var. zaten türk ve kürtler birbirlerini kardes olarak görmese coktan bölünmüstük.

sunu dikkatlice arastirmani isterim.
CHP hangi bölgelerden oy aliyor.
MHP hangi bölgelerden oy aliyor.
BDP hangi bölgelerden oy aliyor.

bunlarin hicbiri türkiye genelinde oy alamiyorlar. CHP ve MHP dogudan yok sayilacak kadar oy topluyor. BDP batidan yok sayilacak kadar oy topluyor.

simdi AK Partiye bak. türkiye genelinde her bölgede ya birinci yada cok nadir ikinci. bu bize sunu gösteriyor. halkimiz bu serefsizlerden bikmis. artik bu atatürkten kurtulmak istiyor. kemalizmi yok etmek istiyor.

böyle irkci söylemlerle barisa ulasilamaz.
gercekleri inkar ederek baris saglanamaz.
yalanlarla hic baris bulamayiz.

ilk etapta gercekleri görüp hatalarimiz icin özür dilemeyi ögrenecegiz.
örnek olarak basbakani alin.

Herrlichkeit 06.04.2013 19:12

Zitat:

Zitat von Billy73 (Beitrag 2060611)
niye tek komunist kürtler savasti?

anyway, demek kürtler o kadar cekti türklerden, niye kendilerine devlet istemiyor? bana öyle pustluk yapanlarlan yasamak istemezdim.

cünkü biz kardesiz. abi kardes gibiyiz. yeri geldiginde dövüsürüz, döveriz, dövülürüz.
ama yeri geldiginde kardesligimizi göstermesini biliriz.

ben döverim ama dövdürmem.

Billy73 06.04.2013 19:24

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060614)
cünkü biz kardesiz. abi kardes gibiyiz. yeri geldiginde dövüsürüz, döveriz, dövülürüz.
ama yeri geldiginde kardesligimizi göstermesini biliriz.

ben döverim ama dövdürmem.

so ein blödsinn, ist doch nur zufall das türken und kurden in der türkei zusammenlebe. der bullshit von wegen bruder ist doch selbstbetrug. von dem her gesehen labern die pakistaner und afghanen auch darüber, dass sie brüder der türken sind. alles geschwätz. sonst würde man zusammen eine föderation machen, geht aber nicht weil alles selbstbetrug ist.

brüder ja, wie kain und abel bzw. wie die brüdermörder sultane...., wie die christen die in der türkei lebten usw. der nächste bürgerkrieg könnte heisser werden...
bahcelis stimme klingt jetzt schon wie von hitler...na mahlzeit
bullshit bizim isimizdir

06.04.2013 19:30

Ayrica pkk kemalizm gibi bir sey. Ve icinde Osmanliya düsman olan isyan cikaran Ermenilerin kurdugu bir kurum.

Pkk, Kemalizm nasil Osmanli düsmani ise o sekilde Osmanli düsmanidir...

Osmanli icinde bulunan hic bir millete laf yok, hepimiz biriz.

'' inananlar kardestir''

on altinci yüzyilda ülkemiz'e getirdigimiz yahudiler ve onlar gibi Osmanlida yasamis, gayrimüslimlerde '' Allah rizasi ve Islamiyetin gelismesi icin yardim ettigimiz kisilerdir.

Kimse Pkk sucsuz veya sebepleri var demesin.

Said Nursi nasil sürgün'e yollandi ve ona ragmen sessiz kaldi ve talebelerini yetistirdi, biz de öyle olmaliyiz Pkk ve kemalizm pesinden gitmek yanlis bir secimdir.
Bakin, Said Nursi isyan cikarmadan müthis talebeler yetistirdi ve talebeleri bugün Türkiye'yi yönetiyor...
Basbakan Tayyip Erdogan'da Bediüzzaman'dan cok sey ögrenmis bir insan ve gördügümüz gibi yaptiklari ve nerelere geldigi ortada. Helal Olsun..

Veya Sultan II Abdülhamid.. Tahttan indirildi, görevden alindi yinede Canakkale'de destek verdi!
Son Sultan Vahdettin, Halifelige zarar vermesinler diye Ingiltere'ye gitti...
Orada gecim sikintisi yasadi ama yinede Türkiyeden bir parca bile ekmek istemedi.

Ama Bugün Abdülhamid'in projelerine sahip cikan bir Basbakan var, Tayyip Erdogan...

Demek ki Devlete isyan etmek yanlis ama Islamiyet'e ve Kur'an'a uygun sekilde mücadele'ye devam etmek dogru..

Billy73 06.04.2013 19:33

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2060616)
Ayrica pkk kemalizm gibi bir sey. Ve icinde Osmanliya düsman olan isyan cikaran Ermenilerin kurdugu bir kurum.

'' inananlar kardestir''

on altinci yüzyilda ülkemiz'e getirdigimiz yahudiler ve onlar gibi Osmanlida yasamis, gayrimüslimlerde '' Allah rizasi ve Islamiyetin gelismesi icin yardim ettigimiz kisilerdir.

Said Nursi nasil sürgün'e yollandi ve ona ragmen sessiz kaldi ve talebelerini yetistirdi, biz de öyle olmaliyiz Pkk ve kemalizm pesinden gitmek yanlis bir secimdir.
Bakin, Said Nursi isyan cikarmadan müthis talebeler yetistirdi ve talebeleri bugün Türkiye'yi yönetiyor...
Basbakan Tayyip Erdogan'da Bediüzzaman'dan cok sey ögrenmis bir insan ve gördügümüz gibi yaptiklari ve nerelere geldigi ortada. Helal Olsun..

Veya Sultan II Abdülhamid.. Tahttan indirildi, görevden alindi yinede Canakkale'de destek verdi!
Orada gecim sikintisi yasadi ama yinede Türkiyeden bir parca bile ekmek istemedi.

Ama Bugün Abdülhamid'in projelerine sahip cikan bir Basbakan var, Tayyip Erdogan...

Demek ki Devlete isyan etmek yanlis ama Islamiyet'e ve Kur'an'a uygun sekilde mücadele'ye devam etmek dogru..

mantigi tecavüz etmek bizim isimizdir

Herrlichkeit 06.04.2013 19:34

Zitat:

Zitat von Billy73 (Beitrag 2060615)
so ein blödsinn, ist doch nur zufall das türken und kurden in der türkei zusammenlebe. der bullshit von wegen bruder ist doch selbstbetrug. von dem her gesehen labern die pakistaner und afghanen auch darüber, dass sie brüder der türken sind. alles geschwätz. sonst würde man zusammen eine föderation machen, geht aber nicht weil alles selbstbetrug ist.

brüder ja, wie kain und abel bzw. wie die brüdermörder sultane...., wie die christen die in der türkei lebten usw. der nächste bürgerkrieg könnte heisser werden...
bahcelis stimme klingt jetzt schon wie von hitler...na mahlzeit
bullshit bizim isimizdir

benim icin filistindekide kardesimdir, ürdün, suriye iraktaki kardesimdir, misir, tunus ve fasta kardesimdir. pakistan afganistan ve azeride kardesimdir.

billy sen kardesligin ne oldugunu bilmiyorsun, aile baglari olamayan insanlar bunu anlayamaz. senin inandigin sevidigin olmadigi icin, sana inanan seven olmadigi icin bunlari ögrenememissin. güvenmek ve sevmek güzel birseydir. sana denemeni tavsiye ederim.

06.04.2013 19:43

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060613)
cakabey kardes senin iyi niyetli oldugunu biliyorum ama bazi konularda kendini daha iyi gelistirmen gerekiyor.

türkce cok basit bir dildi, o dili gelistiren osmanli devletidir. osmanlinin resmi devlet dili "lisan-i türki"dir. bu osmanli arsivlerindede böyle gecer. ama osmanli basit bir devlet olmadigi icin egitim dili arapca ve edebiyat dili farsca kullanirdi.

sen simdi diyorsunki türkler osmanlica konustugu icin dayak yedi. osmanli dili ile türkcenin farki ne?

gelelim rol oynayanlara. osmanliyi nasil araplar hancerlediyse, türklerde hancerledi. 19. yüzyilda ingilizlerin sagladigi yardimla hem arapcilik, hem kürtcülük hemde türkcülük hareketleri baslamistir.

sen ne kadar bu gercekleri görmek istemesende bunlar böyle.

kemalizm kisa süre mustafa kemalin dini olarak gecerdi. hatta kemalizm icin ezan ve ilahiler bile yazilmaya baslamisti.
ama halk bu girisimleri duyunca alay ettigi icin u-dönüsü yapmak zorunda kalmistir.

bana atatürkü ve cumhuriyeti anlatma arkadas, ben o dönemi cok iyi ve devlet kaynaklari tarafindan biliyorum.

bu olanlari kimse türklere baglamiyor. kemalizme ve kemalizmi savunan ve kemalizmin arkasinda saklanarak yaptiklari adaletsizligi, tecavüzleri, iskencelerin hesabi soruluyor.

benim türk kardesimde AK Partiye oy veriyor Kürt kardesimde onlara oy veriyor. niye veriyor? cünkü artik bu zihniyetin yok olmasini, barisi ve kardesligi istiyor.

türk ve kürt'ün arasinda duran tek kemalizm var. zaten türk ve kürtler birbirlerini kardes olarak görmese coktan bölünmüstük.

sunu dikkatlice arastirmani isterim.
CHP hangi bölgelerden oy aliyor.
MHP hangi bölgelerden oy aliyor.
BDP hangi bölgelerden oy aliyor.

bunlarin hicbiri türkiye genelinde oy alamiyorlar. CHP ve MHP dogudan yok sayilacak kadar oy topluyor. BDP batidan yok sayilacak kadar oy topluyor.

simdi AK Partiye bak. türkiye genelinde her bölgede ya birinci yada cok nadir ikinci. bu bize sunu gösteriyor. halkimiz bu serefsizlerden bikmis. artik bu atatürkten kurtulmak istiyor. kemalizmi yok etmek istiyor.

böyle irkci söylemlerle barisa ulasilamaz.
gercekleri inkar ederek baris saglanamaz.
yalanlarla hic baris bulamayiz.

ilk etapta gercekleri görüp hatalarimiz icin özür dilemeyi ögrenecegiz.
örnek olarak basbakani alin.

Osmanli ile Türkcenin farkini kemalistlere sormak lazim. sonucta ikisini birbirinden ayiran onlar idi. Türklere bile, Türkce konusacaksiniz diye dayak attilar iste, sanki Osmanlica düsman diliymis gibi..
Osmanli Oguz Boylarindan Kayi Han'lI '' Osman Bey '' den geliyor bunu bilmiyorlar herhalde

Araplar Osmanliyi hancerlemedi, Ingilizlerin tarafi, Osmanli Araplarini maglubiyet'e ugrattilar...

Ben Atatürk ile Kemalizm'i ayiriyorum. Kemalizm Atatürk'ü de tehdit etmistir bu belgeyi Zaman Gazetesi yazari Mustafa Armagandan okuyabilirsin.

Herrlichkeit 06.04.2013 19:44

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2060616)

'' inananlar kardestir''

kardesim kim pkk sucsuzdur veya iyidir diyorki?

pkk dis ülkelerin masasi. istedikleri gibi kullaniyorlar.
ama pkk'nin olusmasinin sebebi kemalizm, atatürk ve chp'nin katliamlari iskenceleri tecavüzleri.

doguda gencler niye pkk'ya katiliyor biliyormusun?
pkk'yi sevdikleri icin degil. pkk'nin yaptigini dogru bulduklari icin degil. 90li yillarda askerler gelip tecavüz ettiginde o kiz bakire olmadigi icin ya asiret tarafindan öldürülecek yada kacacak.
kacacak tek yer vardi o zamanlar. pkkya gidiyordu hepsi.
gelelim iskencelere, sen iskence görmedigin icin nasil oldugunu bilmezsin, senin cinsel organlarina elektrik tutulmadigi icin bunun nasil oldugunu bilmezsin. bu insanlar pkkyi sevdigi icin daga cikmadi. sadece o askerle karsi o nefretlerini dökmek icin cikti.

simdi herkesten akli selim davranip siddete basvurmasini dileriz ama gercek öyle degil.

sen bu iskence, katliam ve diger serefsizlikleri hangi halka yaparsan o halk buna karsi direnir.
hic düsündünmü bugün sistematik türklere bu davranis sergilense ne olur?
ben düsünmek bile istemiyorum.

yalandan arinmamin vakti geldi, artik gerceklerle yüzlesip ya kardeslik yolunu yada bölünmeyi tercih edecegiz.

biz kardeslik diyoruz ama bazi kesimler bölünmeyi göze aliyorlar.

Billy73 06.04.2013 19:51

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060618)
benim icin filistindekide kardesimdir, ürdün, suriye iraktaki kardesimdir, misir, tunus ve fasta kardesimdir. pakistan afganistan ve azeride kardesimdir.

billy sen kardesligin ne oldugunu bilmiyorsun, aile baglari olamayan insanlar bunu anlayamaz. senin inandigin sevidigin olmadigi icin, sana inanan seven olmadigi icin bunlari ögrenememissin. güvenmek ve sevmek güzel birseydir. sana denemeni tavsiye ederim.

ja sicher, dann machmal einfach die grenzen auf, sollen alle kommen dürfen wie sie lustig sind.

kardeslik, my ass. kardeslerimizi gebertmek bizim isimizdir.

stockholm syndromdan vazgecelim.

--
alles leeres geschwätz, wenn türkei angegriffen wird ist es ne andere geschichte als afghanistan, pakistan, syrien, palästina. da macht man nämlich gar nix. oder hat die türkei den angreifern dieser länder den krieg erklärt. nö. aber sprüche gibts dafür genug. da wird wegen paar mavi marmara opfern tam tam gemacht. aber wenns wirklich um die wurst geht und man beweisen kann, dass der türkei die anderen länder als brüder sieht ist fehlanzeige. - man braucht nur mal die rabarber anschauen, da weiss man schon bescheid. halles blödsinn im quadrat. kardeslik my ass

Herrlichkeit 06.04.2013 19:51

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2060621)
Osmanli ile Türkcenin farkini kemalistlere sormak lazim. sonucta ikisini birbirinden ayiran onlar idi. Türklere bile, Türkce konusacaksiniz diye dayak attilar iste, sanki Osmanlica düsman diliymis gibi..
Osmanli Oguz Boylarindan Kayi Han'lI '' Osman Bey '' den geliyor bunu bilmiyorlar herhalde

Araplar Osmanliyi hancerlemedi, Ingilizlerin tarafi, Osmanli Araplarini maglubiyet'e ugrattilar...

Ben Atatürk ile Kemalizm'i ayiriyorum. Kemalizm Atatürk'ü de tehdit etmistir bu belgeyi Zaman Gazetesi yazari Mustafa Armagandan okuyabilirsin.

osmanli'nin
devlet dili türkce
egitim dili arapca
edebiyat dili farsca.

tabiki bu diller zamanla birbirinden esinlenerek gelisti.

sen azeri türkce konustugunda anliyormusun? onlar osmanlida nasil ögrendiyse öyle konusuyor. bulgar, bosnali, yunan türkce konustugunda anliyormusun? onlar osmanlida nasil konustuysa aynen öyle konusuyor.

kemalist dedigin ingilterenin yarattigi bir olusum. mustafa kemal'i kandirip kendisinin yeni bir din olusturabilecegine inandirip kullandilar.
hatta atatürk basbakanligi ingilizlerin yürütmesini bile istemis biri.

bu vatan hainligi degilde nedir?

06.04.2013 20:02

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060622)
kardesim kim pkk sucsuzdur veya iyidir diyorki?

pkk dis ülkelerin masasi. istedikleri gibi kullaniyorlar.
ama pkk'nin olusmasinin sebebi kemalizm, atatürk ve chp'nin katliamlari iskenceleri tecavüzleri.

doguda gencler niye pkk'ya katiliyor biliyormusun?
pkk'yi sevdikleri icin degil. pkk'nin yaptigini dogru bulduklari icin degil. 90li yillarda askerler gelip tecavüz ettiginde o kiz bakire olmadigi icin ya asiret tarafindan öldürülecek yada kacacak.
kacacak tek yer vardi o zamanlar. pkkya gidiyordu hepsi.
gelelim iskencelere, sen iskence görmedigin icin nasil oldugunu bilmezsin, senin cinsel organlarina elektrik tutulmadigi icin bunun nasil oldugunu bilmezsin. bu insanlar pkkyi sevdigi icin daga cikmadi. sadece o askerle karsi o nefretlerini dökmek icin cikti.

simdi herkesten akli selim davranip siddete basvurmasini dileriz ama gercek öyle degil.

sen bu iskence, katliam ve diger serefsizlikleri hangi halka yaparsan o halk buna karsi direnir.
hic düsündünmü bugün sistematik türklere bu davranis sergilense ne olur?
ben düsünmek bile istemiyorum.

yalandan arinmamin vakti geldi, artik gerceklerle yüzlesip ya kardeslik yolunu yada bölünmeyi tercih edecegiz.

biz kardeslik diyoruz ama bazi kesimler bölünmeyi göze aliyorlar.

Bediüzzaman ve talebeleride, Osmanlilarda bir cok iskenceler gördüler, hic biri Osmanli'ya yanlis yapmadi...

Bediüzzaman kac kere öldürülmekle tehdit edildi ama yinede nereye gönderilirse oraya gitti..
Hapishanelerde de bos durmayip, Kur'an i Kerim okudu, Risale-i Nur yazdi, katillere namaz kilmayi tövbe etmeyi, adam öldüreceklerine millete hizmet etmeleri gerektigini ögretti.

Mogol Imparatorlugu, Harzemsah'da Camiler'e atla giriyor, evleri basip Harzemli kadinlara tecavüz ediyorlardi. Bütün Ülkeyi yakip yiktilar...

Ama Harzemliler ne yapti? Bizans'a dogru göctüler ve ayni muameleyi görmemek icin Islamiyet'e hizmet ettiler ve Allah Onlara '' Osmanli Devleti '' ni nasip etti..

Herrlichkeit 06.04.2013 20:09

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2060629)
Bediüzzaman ve talebeleride, Osmanlilarda bir cok iskenceler gördüler, hic biri Osmanli'ya yanlis yapmadi...

Bediüzzaman kac kere öldürülmekle tehdit edildi ama yinede nereye gönderilirse oraya gitti..
Hapishanelerde de bos durmayip, Kur'an i Kerim okudu, Risale-i Nur yazdi, katillere namaz kilmayi tövbe etmeyi, adam öldüreceklerine millete hizmet etmeleri gerektigini ögretti.

Mogol Imparatorlugu, Harzemsah'da Camiler'e atla giriyor, evleri basip Harzemli kadinlara tecavüz ediyorlardi. Bütün Ülkeyi yakip yiktilar...

Ama Harzemliler ne yapti? Bizans'a dogru göctüler ve ayni muameleyi görmemek icin Islamiyet'e hizmet ettiler ve Allah Onlara '' Osmanli Devleti '' ni nasip etti..

tamam kardesim ama bu konunun baris süreciyle ve kürtlere yapilmis haksizliklarla ne alakasi var?

sen simdi her kürt pkklidir mi demek istiyorsun?
pkk yanlis yaptiysa bunu kürtlere mi yikmak istiyorsun?

06.04.2013 22:19

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060633)
tamam kardesim ama bu konunun baris süreciyle ve kürtlere yapilmis haksizliklarla ne alakasi var?

sen simdi her kürt pkklidir mi demek istiyorsun?
pkk yanlis yaptiysa bunu kürtlere mi yikmak istiyorsun?

bak gördün mü hala kürtlere yapilmis haksizliklar diyorsun...
O Osmanliya yapilmis bir sey idi. Aynisi herkese uygulandi..

Hayir ben senin görüsüne katilmiyorum, Kürtler senin gibi düsünmüyordur ki? Said Nursinin bir sürü talebesi Kürt, benim dedigim gibi mücadele ediyorlardi ve dogrusu da budur.
Pkk tamamen yanlistir..Pkkya gidip sonradan pisman olan, devlete teslim olan yardim edenlerde affedilir, sonucta Allah Hz.Ömer'i affetmis. Allah affediyorsa, Devlette pisman olanlari affedebilir ama Pkknin kalkmasi sartiyla...

Cünkü Kemalizm artik kaybediyor, hep beraber Kemalizmi bitirmek, ve 75 milyon insanimizla eski birligi kurmak, Dünya ile tekrar ilimde teknikte, büyük is yerleri kurmakta yarisa girmemiz lazim..

Kürtler Pkknin kalkmasina sevinir, cünkü onlarda Osmanli idi.
Pkknin yanlisini Pkkya ve kemalizme bazi yabanci ülkelere yikiyorum.Kürtler Osmanli, Pkk ise Osmanli düsmani, Kürtlerle Pkk ayni olamaz.

ben bunu kastettim.

07.04.2013 02:06

off bu.ne be? nasılda hazırsınız kavgaya:-) maşallah performansiniz bayağı yüksek. :-) allah mesut etsin zerreciklerim benim. :-) günlerdir seni takip ediyordum bugùne kismetmiş "kusmak" :-))))))) girgiriye filminden çıkmış gibisin mübarek.

Hakaret etmedim. Saptırmayın herşeyi.

Pkkcı olduğunu hiçbiryerdr okumadım, sadece aşırı muhalefetliğin ve türk cumhuriyetine saldırmanın sebebi pkk cı oluşundanmı diye sordum cünkü şaşirdim.

Valla beni kimsenin ideolojisi ilgilendirmiyor. Zerre nickli arkadaşı da bu threadde ilk kez farkettim. Oda bilgisiyle değil cıyaklamasıyla dikkat çekebildi ancak. Zerre kadar dikkatimi çekmemış demekki. :-) Durmak yok ciyaklamaya devam.

Çakabey:

Cevap için teşekkürler. Bu konuda çok saldırı var. Ne dersem.diyeyim anlaşılmak istenmediği için "ayrımcı, faşist" tarzı hakaretler duyduğum için...tartişma şevki kalmadı.

Birbirimizi kırarak, hedeyle hòdüyle verimli tartışmalar olmaz. Hiçbirşey öğretmez insana.

Basit bir forumda gırgıriye filmi gibi viyaklarak, birbirimizin kafasına kafasına vurarak olmaz. ;) Basitlik tarzım olmadîğından herkesi akıl küpü "argumanlarıyla"başbaşa birakiyorum.

Eşitliğe evet, bölùnmeye ve bòlücülere hayır! Kısaca savunduğum bu.

Neyse bu konuda uyuşamadik darisi diğer konulara o halde:-)

İyi geceler

07.04.2013 10:24

Zitat:

Zitat von OnMyOwn (Beitrag 2060707)
off bu.ne be? nasılda hazırsınız kavgaya:-) maşallah performansiniz bayağı yüksek. :-) allah mesut etsin zerreciklerim benim. :-) günlerdir seni takip ediyordum bugùne kismetmiş "kusmak" :-))))))) girgiriye filminden çıkmış gibisin mübarek.

Hakaret etmedim. Saptırmayın herşeyi.

Pkkcı olduğunu hiçbiryerdr okumadım, sadece aşırı muhalefetliğin ve türk cumhuriyetine saldırmanın sebebi pkk cı oluşundanmı diye sordum cünkü şaşirdim.

Valla beni kimsenin ideolojisi ilgilendirmiyor. Zerre nickli arkadaşı da bu threadde ilk kez farkettim. Oda bilgisiyle değil cıyaklamasıyla dikkat çekebildi ancak. Zerre kadar dikkatimi çekmemış demekki. :-) Durmak yok ciyaklamaya devam.

Çakabey:

Cevap için teşekkürler. Bu konuda çok saldırı var. Ne dersem.diyeyim anlaşılmak istenmediği için "ayrımcı, faşist" tarzı hakaretler duyduğum için...tartişma şevki kalmadı.

Birbirimizi kırarak, hedeyle hòdüyle verimli tartışmalar olmaz. Hiçbirşey öğretmez insana.

Basit bir forumda gırgıriye filmi gibi viyaklarak, birbirimizin kafasına kafasına vurarak olmaz. ;) Basitlik tarzım olmadîğından herkesi akıl küpü "argumanlarıyla"başbaşa birakiyorum.

Eşitliğe evet, bölùnmeye ve bòlücülere hayır! Kısaca savunduğum bu.

Neyse bu konuda uyuşamadik darisi diğer konulara o halde:-)

İyi geceler

demek sizin tarafindan takip edilmisim.ilginiz icin tesekkürler hanfendi ,-)

hava atmis gibi olmasin ama sanirim aciklamamla,merakli vaybee üyelerine bi nevi rahatlattirmis olurum.bi dönem müjdat gezen tiyatrosunda oyuncu olarak oynadim.anlicagin oyunculuk dalindada yetenekliyim.ne yapayim allah vergisi iste :)

güzelim,burda acilan ve tartisilan bir cok konulari zamaninda sakiz gibi cignemisim.
ayriyetten,sizler konustukca ben yan masada calismalarimi sürdürüyorum,yazdigim kitabimda hepiniz yer alacaksiniz.... iyiki varsiniz :D

buyrun,sizleri dinliyorum :)

Herrlichkeit 07.04.2013 11:01

@cakabey
hala herkese asimilasyon, ve katliam uygulandi diyorsun,
hala herkesin dili ve müzigi yasaklandi diyorsun.

lazlar lazca konustugunda onlari kimse iceri atmadi, onlara kimse iskence uygulamadi.
türkler türkce konustugunda bunlara iskence uygulayan veya yasaklayan olmadi.

gercekleri kabul etmek istememeni anliyorum ama bu olanlari yok etmez.

@onmyown
ben türkiye cumhuriytine saldirmadim. sen yine iftirada bulundugun icin kanitlamani isterim.
ben sadece atatürk, chp ve kemalist capulcularin gercek yüzlerini gösteriyorum.
siz kürt düsmanligi yapmanin milliyetcilik oldugunu düsünüyorsunuz ama cok yanlis bir yoldasiniz.

hakaret etmedim diyorsun ama tanimadigin birine baskasina asildigini söylüyorsun. sen buranin namus bekcisimisin?
hakaret etmedim diyorsun ama tanimadigin birine pkk'li ithaminda bulunuyorsun.

birakin bu ayaklari.

07.04.2013 12:09

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060718)
@cakabey
hala herkese asimilasyon, ve katliam uygulandi diyorsun,
hala herkesin dili ve müzigi yasaklandi diyorsun.

lazlar lazca konustugunda onlari kimse iceri atmadi, onlara kimse iskence uygulamadi.
türkler türkce konustugunda bunlara iskence uygulayan veya yasaklayan olmadi.

gercekleri kabul etmek istememeni anliyorum ama bu olanlari yok etmez.

Türkce Ezan yerine Ezanin normal hali '' Arapca Ezan '' okudu diye her memlekette dayak yiyenler, evinden süreklenerek cikarilanlar..
Sonra Osmanli bitti, halen Osmanli tarihi kitabi yaziyor, bu kesin Türkiye Cumhuriyetine düsman diye Sürgüne yollananlar oldu..
düsünün, o zamanlarda Avrupa Ülkelerinde de Osmanli tarihini yazanlar oluyordu ama anlasilmaz bir sey dir ki Türkiyede yazdin mi isin bitti demekti!
bu sadece kücük bir örnek. her memlekette yasanmis bunlar, Laz da yasamis Türk de..

Bediüzzaman ve talebeleride bu olaylarin icindelerdi, bunlari yasayanlarin en basinda geliyorlar...

Ama hic biri kendilerini düsünmüyorlar, Türkiye'yi yükseltip insanlara hizmet ediyorlar..

Bugün o kötülükleri yapanlarin cocuklari ülkemizde, Hepsi Ülkemizin Okullarinda okuyan Evlatlar. Hic, onlardan öncekiler bize sunlari yapmisti diyerek onlara zarar verebilirmiyiz?
Babasi Chpli olan bir sürü cocuk var okullarimizda, üniversitelerimizde...Said Nursi Cemaatinden olan bir sürü ögretmen suan Okullarda ögretmen...
Bu ögretmenler bütün ögrencileri bu Ülkenin evladi olarak yetistiriyor, öncekilerin yaptiklarini bu cocuklardan cikarmiyorlar, iste Müslümanlik budur...

Bizim ancak Müslümanlara tuzak hazirlayan gayrimüslümlere zararimiz dokunur.
Chpye oy veren kisiler ne olursa olsun, cogunlugu Müslüman. Ögretmenlerimiz onlara dinini daha cok tanitacaktir, daha cok seveceklerinden süphem yok, sevemeyenlere ise zorlama yoktur. Peygamber efendimiz cogu insani Müslüman yapabilmis, onu öldürmek isteyen Hz. Ömer bile Peygamber'e müthis bir hayranlik duymus ama Peygamber efendimiz Amcasini Müslüman yapamamis. :) nasip meselesi iste...

Allah ülkemizin süper güc olmasini ve Peygamber devletindeki gibi Basari, Iman, Caba, Adalet icinde yasamamizi nasip etsin.

Herrlichkeit 07.04.2013 12:23

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2060727)
Türkce Ezan yerine Ezanin normal hali '' Arapca Ezan '' okudu diye her memlekette dayak yiyenler, evinden süreklenerek cikarilanlar..
Sonra Osmanli bitti, halen Osmanli tarihi kitabi yaziyor, bu kesin Türkiye Cumhuriyetine düsman diye Sürgüne yollananlar oldu..
düsünün, o zamanlarda Avrupa Ülkelerinde de Osmanli tarihini yazanlar oluyordu ama anlasilmaz bir sey dir ki Türkiyede yazdin mi isin bitti demekti!
bu sadece kücük bir örnek. her memlekette yasanmis bunlar, Laz da yasamis Türk de..

Bediüzzaman ve talebeleride bu olaylarin icindelerdi, bunlari yasayanlarin en basinda geliyorlar...

Ama hic biri kendilerini düsünmüyorlar, Türkiye'yi yükseltip insanlara hizmet ediyorlar..

Bugün o kötülükleri yapanlarin cocuklari ülkemizde, Hepsi Ülkemizin Okullarinda okuyan Evlatlar. Hic, onlardan öncekiler bize sunlari yapmisti diyerek onlara zarar verebilirmiyiz?
Babasi Chpli olan bir sürü cocuk var okullarimizda, üniversitelerimizde...Said Nursi Cemaatinden olan bir sürü ögretmen suan Okullarda ögretmen...
Bu ögretmenler bütün ögrencileri bu Ülkenin evladi olarak yetistiriyor, öncekilerin yaptiklarini bu cocuklardan cikarmiyorlar, iste Müslümanlik budur...

Bizim ancak Müslümanlara tuzak hazirlayan gayrimüslümlere zararimiz dokunur.
Chpye oy veren kisiler ne olursa olsun, cogunlugu Müslüman. Ögretmenlerimiz onlara dinini daha cok tanitacaktir, daha cok seveceklerinden süphem yok, sevemeyenlere ise zorlama yoktur. Peygamber efendimiz cogu insani Müslüman yapabilmis, onu öldürmek isteyen Hz. Ömer bile Peygamber'e müthis bir hayranlik duymus ama Peygamber efendimiz Amcasini Müslüman yapamamis. :) nasip meselesi iste...

Allah ülkemizin süper güc olmasini ve Peygamber devletindeki gibi Basari, Iman, Caba, Adalet icinde yasamamizi nasip etsin.

türkce ezan okuyana ceza yoktu!!!
türkce konusana ceza yoktu!!!!

sen simdi arapca yasaklandi diyorsun. ben arapcanin yasaklanmasinada karsiyim. ben kiyafetlerin yasaklanmasinada karsiyim. ben milletin özeline karisilmasinada karsiyim.

gayet acik ve net sekilde asimilasyon yapilmistir.

bir müslüman olarak dogrulari kabul etmek gerekiyor.

ben chplile kötüdür demiyorum, farkindaysan chp zihniyeti, kemalist zihniyeti diyorum. genelde chp ye oy verenlerin babasida dedeside chpye oy verendir. onlar cahil olduklari icin kemalistlige inandirilmislar.
o kardeslerimizin gözünü acip dogru yolu göstermemiz gerekiyor.

sen yine konuyu dine cevirmeye calisiyorsun.

07.04.2013 13:10

Zitat:

Zitat von OnMyOwn (Beitrag 2060707)

Çakabey:

Rica ederim, önemli degil.

ikimizde Türk olmamiza ragmen, senden farkli düsünüyorum biliyorsun. Lakin söylediklerin beni hic rahatsiz etmiyor cünkü iyi niyetli oldugunu düsünüyorum..belki sen beni iyi niyetli görmüyorsun, onada saygi duyarim sadece aklina takilan mesele olursa birbirimize soralim, objektif bir sekilde bildiklerimi söylemek isterim. sen de bana istedigini anlatabilirsin. :)

07.04.2013 13:29

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060728)
türkce ezan okuyana ceza yoktu!!!
türkce konusana ceza yoktu!!!!

sen simdi arapca yasaklandi diyorsun. ben arapcanin yasaklanmasinada karsiyim. ben kiyafetlerin yasaklanmasinada karsiyim. ben milletin özeline karisilmasinada karsiyim.

gayet acik ve net sekilde asimilasyon yapilmistir.

bir müslüman olarak dogrulari kabul etmek gerekiyor.

ben chplile kötüdür demiyorum, farkindaysan chp zihniyeti, kemalist zihniyeti diyorum. genelde chp ye oy verenlerin babasida dedeside chpye oy verendir. onlar cahil olduklari icin kemalistlige inandirilmislar.
o kardeslerimizin gözünü acip dogru yolu göstermemiz gerekiyor.

sen yine konuyu dine cevirmeye calisiyorsun.

sen chpliler kötü demiyorsun ama bu tür yaklasimlarinla onlarla sürekli kavga edersin ki, zaten ediyorsunuz...böyle bir sey düzelmez

Ya biz Arapca Ezan istiyorduk, Türkce Ezan bizim lehimize mi oldu? bölünme lehine cok iyi oldu...Ve bölündükten sonra ne hale geldik ortada idi..

Sunu anlayamamissin; Islamiyet gitti mi, düzgün yasanmadi mi, insanlar dinden sogutuldugu zaman, Türklükte, Kürtlükte degersiz kalir. ilk olarak dinini düsünmen lazim.

Insan nasil ruhunun yorulacagina, vücudunun yorulmasina razi olur, dinimizde öyle...
Dininin basina gelenlere bir bak, o zaman Irk'inin basina gelenleri görmeye firsat bile bulamazsin..

Herrlichkeit 07.04.2013 13:36

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2060750)
sen chpliler kötü demiyorsun ama bu tür yaklasimlarinla onlarla sürekli kavga edersin ki, zaten ediyorsunuz...böyle bir sey düzelmez

Ya biz Arapca Ezan istiyorduk, Türkce Ezan bizim lehimize mi oldu? bölünme lehine cok iyi oldu...Ve bölündükten sonra ne hale geldik ortada idi..

Sunu anlayamamissin; Islamiyet gitti mi, düzgün yasanmadi mi, insanlar dinden sogutuldugu zaman, Türklükte, Kürtlükte degersiz kalir. ilk olarak dinini düsünmen lazim.

1. dogrulari söylemekten caymam. sürekli kemalist zihniyeti buna karsi ciksada biz dik dururuz.

2. bende dinin düzgün yasanmasi taraftariyim ama buradaki konu ile ilgisi yok diyorum.

ps. burada sürekli kavga eden sahisi desifre etmemden dolayi. fark ettiysen o fikirlerle tartisamiyor. sadece iftira atip kaciyor.
zamaninda kendisine sünni süsü verip Peygamber'i yalanci, Hadisler yoktur, Namaz öyle degildir, Kuran bu sekilde anlasilmali diye, dini konulardan saptiriyordu.

ne zamanki ben bunun eski arkadaslarini arayip görüstüysem hepsi ortaya cikti. bunun ailesi alevi ama kendisi dinsizmis. yakin cevresindeki arkadaslari bile buna serefsiz palavraci diye hitap ediyor.

ben böyle cakma insanlara taviz vermem veremem. biz böyle sinsiliklere karsi cabaliyoruz. basimiza ne geldiyse böyle hain ve serefsizlerden geldi. bizi bozan aramizdaki sinsi insanlar.

07.04.2013 13:46

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2060739)
Rica ederim, önemli degil.

ikimizde Türk olmamiza ragmen, senden farkli düsünüyorum biliyorsun. Lakin söylediklerin beni hic rahatsiz etmiyor cünkü iyi niyetli oldugunu düsünüyorum..belki sen beni iyi niyetli görmüyorsun, onada saygi duyarim sadece aklina takilan mesele olursa birbirimize soralim, objektif bir sekilde bildiklerimi söylemek isterim. sen de bana istedigini anlatabilirsin. :)

Aynen öyle çaka kardeş. Aradaki duyguyu yakalayabilmene sevindim. Bende senin kötü niyetli olduğunu düşünmedim hiçbir zaman. İnsanlar aynı fikirde olmadanda iyi niyetli olabilirler. İlla ikiz olmamız şart değil. :-)
Tabii ki. Fikir sormaktan, yeni ve farkli bakış açılarıyla tanışmaktan gocunmam.

Gördüğüm yada okuduğum ilk kürtler vaybeede değil:-) çektikleri sıkıntıları tabiiki kimse görmezden duymazdan gelemez. Birtek Tr bòlünmesin dedigim için gòrmezlikten geldiğim anlamına gelmez. Kürt arkadaşlarım bilirler anlarlar bu konudaki temel fikrimi. Pkkci olmayan birsuru alevi ve kürt arkadasim var benim. Herkesle anlasirim cok sukur. Burda bir iki kişinin anlamaması önemli değil.

Billy73 07.04.2013 19:33

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060753)
1. dogrulari söylemekten caymam. sürekli kemalist zihniyeti buna karsi ciksada biz dik dururuz.

2. bende dinin düzgün yasanmasi taraftariyim ama buradaki konu ile ilgisi yok diyorum.

ps. burada sürekli kavga eden sahisi desifre etmemden dolayi. fark ettiysen o fikirlerle tartisamiyor. sadece iftira atip kaciyor.
zamaninda kendisine sünni süsü verip Peygamber'i yalanci, Hadisler yoktur, Namaz öyle degildir, Kuran bu sekilde anlasilmali diye, dini konulardan saptiriyordu.

ne zamanki ben bunun eski arkadaslarini arayip görüstüysem hepsi ortaya cikti. bunun ailesi alevi ama kendisi dinsizmis. yakin cevresindeki arkadaslari bile buna serefsiz palavraci diye hitap ediyor.

ben böyle cakma insanlara taviz vermem veremem. biz böyle sinsiliklere karsi cabaliyoruz. basimiza ne geldiyse böyle hain ve serefsizlerden geldi. bizi bozan aramizdaki sinsi insanlar.

der letzte räumt die erde auf

kizkarsli 07.04.2013 20:19

herrlichkeit
her konuyu din islama cekiyorsun olmadiki seninki , konuyla alakali yazsana her konuda bunu okuyorum senden biraz cok dikkatimi cekti elestirmeden gecemiyecegim.

1insanol 08.04.2013 01:05

Öyle zan et

Türk milleti kimseye boyun egmemis
yeryüzünün ender onurlu milletidir.

kürtleri baskalari kullanacagina Türkler yükseltmek onurlandirmak istiyor.

Birlikten dirlik dogar
Devletcilik karin doyurmuyor

B0SS 08.04.2013 04:21

Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )

Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm DiyeneNe Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm DiyeneNe Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Mutlu Türküm Diyene ( T.C. )Ne Ne Mutlu Türküm Diyene

08.04.2013 08:11

Zitat:

Zitat von Herrlichkeit (Beitrag 2060753)

Her söylediğin doğru olmalı, fakat her doğruyu söylemek doğru değildir.(Bediuzzaman)

ilgisi nasil yok? ikiside ayni ülkede, ayni zamanda oldu?

hadi the last time yalan söylüyor biliyorum, ben de farkindayim onu desifre ettiginide biliyorum. ama sen cogu zaman yanlislikla genel konusuyorsun ve burada daha cok kisileri chp zihniyetli saniyorsun.
iki yalanci chpli yüzünden bütün chpye savas acmayalim, Ak parti savas acmaya degil, Dünya ile yarismaya gelmis bir Hükümet. Bunu sadece söylemek yetmiyor, göstermemiz de lazim ben bunu kastediyorum..

08.04.2013 08:28

Zitat:

Zitat von OnMyOwn (Beitrag 2060760)
Aynen öyle çaka kardeş. Aradaki duyguyu yakalayabilmene sevindim. Bende senin kötü niyetli olduğunu düşünmedim hiçbir zaman. İnsanlar aynı fikirde olmadanda iyi niyetli olabilirler. İlla ikiz olmamız şart değil. :-)
Tabii ki. Fikir sormaktan, yeni ve farkli bakış açılarıyla tanışmaktan gocunmam.

Gördüğüm yada okuduğum ilk kürtler vaybeede değil:-) çektikleri sıkıntıları tabiiki kimse görmezden duymazdan gelemez. Birtek Tr bòlünmesin dedigim için gòrmezlikten geldiğim anlamına gelmez. Kürt arkadaşlarım bilirler anlarlar bu konudaki temel fikrimi. Pkkci olmayan birsuru alevi ve kürt arkadasim var benim. Herkesle anlasirim cok sukur. Burda bir iki kişinin anlamaması önemli değil.

Katiliyorum, dogru olani bu oldugu icin, bu sekilde sürdürmemiz lazim kardesim.
hakikaten bir iki kisinin anlamamasi önemli degil. sen düsüncelerini cok acik sekilde ifade etmissin, yanlis anlasilmalar olmadigi sürece senin Türkleri digerlerinden üstün görmeye calisanlar gibi düsünmedigini artik bilirler herhalde.

ilk sormak istedigim; Türkiyede ki partileri neden tutmuyorsun? siyaset den mi hoslanmiyorsun yoksa, yaptiklarini bos diye mi düsünüyorsun?

Herrlichkeit 08.04.2013 10:51

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2060872)
Her söylediğin doğru olmalı, fakat her doğruyu söylemek doğru değildir.(Bediuzzaman)

ilgisi nasil yok? ikiside ayni ülkede, ayni zamanda oldu?

hadi the last time yalan söylüyor biliyorum, ben de farkindayim, onu desifre ettiginide biliyorum. ama sen cogu zaman yanlislikla genel konusuyorsun ve burada daha cok kisileri chp zihniyetli saniyorsun.
iki yalanci chpli yüzünden bütün chpye savas acmayalim, Ak parti savas acmaya degil, Dünya ile yarismaya gelmis bir Hükümet. Bunu sadece söylemek yetmiyor, göstermemiz de lazim ben bunu kastediyorum..

uzun zamandir takip ettigin icin bunun farkina vardin, ama takip edemeyenler malesef böyle yalancilara kaniyorlar.

ben chpye savas acmiyorum sadece o chpdeki mevcut zihniyete karsi savasiyorum.

olmadii 08.04.2013 11:41

!!!

acilim diye bisey yok, baris diye bisey hele hic yok !! sadece simdide TÜRK sorunu yaratip sunii kürt toplulugUYLA TÜRK halkini bir birine kirdirma politikasi uygulaniyo... küresel cetenin planinina göre önce, kürt topluluguyla TÜRKLERI bir birine kirdirmak, sonra TÜRKIYEYI bölmek ve yeni suni savasi baslatmak... kürtler kimsenin umrunda degil, israil kendine 2. filistinini yaratmaya calisiyo...

Herrlichkeit 08.04.2013 11:50

Zitat:

Zitat von olmadii (Beitrag 2060891)
acilim diye bisey yok, baris diye bisey hele hic yok !! sadece simdide TÜRK sorunu yaratip sunii kürt toplulugUYLA TÜRK halkini bir birine kirdirma politikasi uygulaniyo... küresel cetenin planinina göre önce, kürt topluluguyla TÜRKLERI bir birine kirdirmak, sonra TÜRKIYEYI bölmek ve yeni suni savasi baslatmak... kürtler kimsenin umrunda degil, israil kendine 2. filistinini yaratmaya calisiyo...

cok ilginc, bu söylediklerini uydurmayipta gercek olduguna dair bir belge, kayit, kaynak veya benzeri varmidir?

08.04.2013 19:40

Birkaç kez karşılaştìğım birşeyi paylaşmak istiyorum sizlerle.
Bugün derste yeni bir kız geldi yanıma oturdu. Dersle ilgili biraz smalltalk yaptıktan sonra "woher kommst du denn?" diye sordum ona. O da "ich bin kurdin" dedi. Also aus der Türkei dedim. O yine "ja bin aber Kurdin ne" dedi. Bende "ja ist doch egal. Aus welcher Stadt denn?" diye sordum. Mardin dedi. Òzellikle belirtmek istediği "sizden değilim yani" mesajını gòrmezlikten gelerek "mardin cok guzel bir sehir" dedim. Neden ısrarla beş defa kürdüm demeye gerek duyuyorsa? Ve neden kısaca "ich komme aus der Türkei" diyemiyorsa? Türkiye kelimesini ağzına bile almıyor. Ben ona etnik kökenini sormadım ki.

Finde ich komisch. Wenn sie Mardin sagt würde man sich doch ihren etnischen Hintergrund denken können. Zumal es mir völlig egal ist. Hauptsache Türkei denk ich mir. Mardinin Türkiyede. olmasını yediremiyor belkide kendine. Bu cevapla politik ideolojisini mi hrmen belli etmeye çalışıyor acaba. Tuhafıma gidiyor, ne tepki beklediğini bilmeden tepkisiz kalıyorum olaya. Gülümseyip konuyu kapatıyorum.. Yanımdaki diğer arkadaşıma baktığımda şaşkınlığı gözlerinden okunuyor..

Herrlichkeit 08.04.2013 19:54

Zitat:

Zitat von OnMyOwn (Beitrag 2060949)
Bugün derste yeni bir kız geldi yanıma oturdu. Dersle ilgili biraz smalltalk yaptıktan sonra "woher kommst du denn?" diye sordum ona. O da "ich bin kurdin" dedi. Also aus der Türkei dedim. O yine "ja bin aber Kurdin ne" dedi. Bende "ja ist doch egal. Aus welcher Stadt denn?" diye sordum. Mardin dedi. Òzellikle belirtmek istediği "sizden değilim yani" mesajını gòrmezlikten gelerek "mardin cok guzel bir sehir" dedim. Neden ısrarla beş defa kürdüm demeye gerek duyuyorsa? Ve neden kısaca "ich komme aus der Türkei" diyemiyorsa? Türkiye kelimesini ağzına bile almıyor. Ben ona etnik kökenini sormadım ki.

Finde ich komisch. Wenn sie Mardin sagt würde man sich doch ihren etnischen Hintergrund denken können. Zumal es mir völlig egal ist. Hauptsache Türkei denk ich mir. Mardinin Türkiyede. olmasını yediremiyor belkide kendine. Bu cevapla politik ideolojisini mi hrmen belli etmeye çalışıyor acaba. Tuhafıma gidiyor, ne tepkisi beklediğini bilmeden tepkisiz kalıyorum olaya.

o kadar kompleksi bakmamak gerekiyor.

was hast du erwartet? das sie sagt "ich bin aber türkin"?

überlass es doch einfach den leuten wie sie sich nennen wollen.

wisst ihr was mir aufgefallen ist?
dass die leute die am meisten über die rasse sprechen und versuchen den rassismus schönzureden eigentlich keine türken sind.

onmyown bist du noch türkin? oder bist du schon deutsch?

also meinen informationen zufolge bist du deutsch, deshalb würde ich vorschlagen dass du dich dafür einsetzt dass ihr euch auch als deutsch bezeichnet.

ps. auch der lastosch hat einen auf ich bin der "türke" gemacht, bis ich durch einen bürgermeister erfahren habe das er keine tc kimlik mehr besitzt.

08.04.2013 20:13

üzücü

Zitat:

Zitat von OnMyOwn (Beitrag 2060949)

Finde ich komisch. Wenn sie Mardin sagt würde man sich doch ihren etnischen Hintergrund denken können. Zumal es mir völlig egal ist. Hauptsache Türkei denk ich mir. Mardinin Türkiyede. olmasını yediremiyor belkide kendine. Bu cevapla politik ideolojisini mi hrmen belli etmeye çalışıyor acaba. Tuhafıma gidiyor, ne tepki beklediğini bilmeden tepkisiz kalıyorum olaya. Gülümseyip konuyu kapatıyorum.. Yanımdaki diğer arkadaşıma baktığımda şaşkınlığı gözlerinden okunuyor..

üzücü bir durum,ama hicte sasirmiyorum.benim nüfüsumda'da diyarbakir yazar.türkiyeye her ucusumda,bazi memurlar tarafindan bastan asagi süzüldügümü hatirlarim.yani adam cesaret bulsa,bana nerdeyse su soruyu soracak; sen pkklimisin?
bunun sorumlulari güzel genclerimiz degil! bunun sorumlulari zamaninda yanlis politika yapanlar! o yanlis politika yapanlar utansin!!!

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:05 Uhr.