Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Muslims found Americas before Columbus says Turkey's Erdogan Turkish President RTE (http://localhost/forum/showthread.php?t=12689)

1insanol 18.11.2014 14:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Amerika’yı Kristof Kolomb değil, Müslümanlar keşfetti’ iddiasına dayanak gösterdiği İslam tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, Türkiye’de başlayan 'tanıtım turlarında' ‘Uyanma şimdi başladı’ dedi.

Birinci cildi Türkçe'ye çevrilen 'Arap-İslam Edebiyatı Tarihi' kitabının İstanbul Gülhane'de gerçekleştirilen tanıtımına katıldi.

'30 SENE ÖNCE ÇIKSAYDI TÜRKİYE BAŞKA OLURDU'
Vakıfta gerçekleşen toplantıda konuşan Sezgin, “Bu kitaplar ile bize ne kadar yanlışlıklar geldiğini anlatmaya çalışıyordum. Şimdi Türkiye'de bir uyanma başladı tünelin sonunda ışığı görmeye başlıyoruz demektir. 30 sene evvel bu kitap çıkmış olsaydı, bugünkü Türkiye'nin durumu başka olurdu" dedi.

'BUNLARIN MÜDAFAASINI YAPMAYA HAZIRLANIN'
İlk olarak Müslüman denizcilerin Amerika’ya ulaştığına dair yazdıklarının doğru olduğunu vurgulayan Fuat Sezgin, bu bilginin savunmasını yapma çağrısında bulundu.

Sezgin, şu ifadeleri kullandı; “Bunu yazdım, fakat bugüne kadar milletimden tek seda bana gelmedi. Bunun teessürü içindeyim. Ben bunlarla sizi harekete geçirmek istiyorum. Allah size bir hayat vermiş fakat bunu iyi kullanmıyorsunuz. Bunu iyi kullanmanız için heyecanı vermek istiyorum. Kitapta yazılan her şey doğrudur. Gelecek zamanlarda bunların müdafaasını yapmaya kendinizi hazırlayınız”.

Sezgin, otuz yılı aşkın süredir çalışmalarını Frankfurt'ta bulunan Wolfgang Goethe Üniversitesi'nde yürütüyor.

Zitat:

Zitat von Beyazguel60 (Beitrag 2099029)
Muslims found Americas before Columbus says Turkey's Erdogan

Muslims discovered the Americas more than three centuries before Christopher Columbus, Turkish President Recep Tayyip Erdogan has said.

Turkish President Recep Tayyip Erdogan at the presidential palace in Ankara, Turkey on 29 October 2014

Turkey's president Recep Tayyip Erdogan offered little evidence to support his claim

http://www.bbc.com/news/world-europe-30067490

benekalice 18.11.2014 18:05

Bu arada Amerika'yi "kesfeden" (tayyip kafalarina göre) Müslümanlar, kesfettikten sonra Kizilderililerle el ele kolkola yasayan Müslümanlari da niye katletmemis, senin deyiminle: benim alcak ruhlu yoldaslarim, hazir Müslümanlar da duruyorken orada????

(Görülen ironiyi anlamamissin asagida)

Zitat:

Zitat von 1insanol (Beitrag 2099072)
Birinci ikinci dünya savaslarinda oldugu gibi,Amerika kitasindaki yerlileride senin alcak ruhlu yoldaslarinin katl ettigini bilmiyorsun gibi davranma!

Biz bilimle ugrasirken senin yoldas ve candaslarin döktüklerini yaladiklarin basi agiranlarin basina seytan girdi diyerekten kaftaslarina civi cakiyorlardi...
Biryil yikamanmayi yasak ediyorlar, senin gibi kirmizi saclilari cadi olarak avliyorlardi...Müslümanlar olmasaydi muhtemelen sende cadi olarak avlanacaktin...
Ya cok
nankörsünüz
Yada cehaletin cukurunda debeleniyorsunuz.

buralarda misyonerlerin maskaraligini yapacagina
biraz bilgi edinde gülünc duruma düsma

http://www.kutsalkitaplar.net/index....y-kim-kesfetti

http://www.islamustundur.com/muslimbilim.html

18.11.2014 18:21

TAZ

1insanol 18.11.2014 23:11

Yabancilarin bu tarihi gercegi bilmemesi karsi cikmasina, girgire almasina diyecegimiz fazla birsey olmaz... Cünkü batililar halklarina özgüven kazandirmak icin bagnaz tarihleri onlara fazla anlatilmadi.. unutturuldu.Müslümanlardan caldiklari bilimsel kesifleri kendilerine mal ederek tarihi gercekleri altüst etmeleri gerekiyordu..#

Fakat Islam ülkelerinde yasayan aydinlik görmemis kirinti aydinlari, batilillarin döktüklerini yaladiklari icin,
onlarin kuruntularini okuyanlarida kapkara cahil birakmislardir.Bunlarin tezahurunu burda bile görmekteyiz

Prof Sezgin gibi degerli alimlerimiz bu gercekleri 30 yildir avrupada haykiriyor.Basini kumdan cikaramayan zevat bu gercekleri duyunca haliyle sok oluyor.
Prof.Dr F.Sezgin`in eserlerini okuyunda belkim biraz aydinlik görürsünüz

...
-------------------------------
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Amerika’yı Kristof Kolomb değil, Müslümanlar keşfetti’ iddiasına dayanak gösterdiği İslam tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, Türkiye’de başlayan 'tanıtım turlarında' ‘Uyanma şimdi başladı’ dedi.

Birinci cildi Türkçe'ye çevrilen 'Arap-İslam Edebiyatı Tarihi' kitabının İstanbul Gülhane'de gerçekleştirilen tanıtımına katıldi.

Vakıfta gerçekleşen toplantıda konuşan Sezgin, “Bu kitaplar ile bize ne kadar yanlışlıklar geldiğini anlatmaya çalışıyordum. Şimdi Türkiye'de bir uyanma başladı tünelin sonunda ışığı görmeye başlıyoruz demektir. 30 sene evvel bu kitap çıkmış olsaydı, bugünkü Türkiye'nin durumu başka olurdu" dedi.

İlk olarak Müslüman denizcilerin Amerika’ya ulaştığına dair yazdıklarının doğru olduğunu vurgulayan Fuat Sezgin, bu bilginin savunmasını yapma çağrısında bulundu.

Sezgin, şu ifadeleri kullandı; “Bunu yazdım, fakat bugüne kadar milletimden tek seda bana gelmedi. Bunun teessürü içindeyim. Ben bunlarla sizi harekete geçirmek istiyorum. Allah size bir hayat vermiş fakat bunu iyi kullanmıyorsunuz. Bunu iyi kullanmanız için heyecanı vermek istiyorum. Kitapta yazılan her şey doğrudur. Gelecek zamanlarda bunların müdafaasını yapmaya kendinizi hazırlayınız”.

Sezgin, otuz yılı aşkın süredir çalışmalarını Frankfurt'ta bulunan Wolfgang Goethe Üniversitesi'nde yürütüyor.

timeraiser 19.11.2014 00:13

Da haben wir den Salatowski:

"Er - No One" will die Geschichtsbücher umschreiben lassen!

http://www.24-world.com/turkei-erdog...buchern-sehen/

sorry 19.11.2014 00:25

amerikayı ben keşfettim

Gerek yok her sözü laf ile beyana ...bir bakış bin söz eder bakıştan anlayana

sorry 19.11.2014 00:39

Timbo dumm dümmer am .......

Zitat:

Zitat von timeraiser (Beitrag 2099211)
Da haben wir den Salatowski:

"Er - No One" lässt die Geschichtsbücher umschreiben lassen!

http://www.24-world.com/turkei-erdog...buchern-sehen/

Wer lässt die Geschichtsbücher umschreiben, du bist einfach dumm glaubst an alles was du in den medien liest Timbo

benekalice 19.11.2014 08:31

Kizilderili soykirimindan kim sorumlu?

KIM katletti kizilderilileri???

Hala soruma cevap verememissin?

Zitat:

Zitat von 1insanol (Beitrag 2099210)
Yabancilarin bu tarihi gercegi bilmemesi karsi cikmasina, girgire almasina diyecegimiz fazla birsey olmaz... Cünkü batililar halklarina özgüven kazandirmak icin bagnaz tarihleri onlara fazla anlatilmadi.. unutturuldu.Müslümanlardan caldiklari bilimsel kesifleri kendilerine mal ederek tarihi gercekleri altüst etmeleri gerekiyordu..#

Fakat Islam ülkelerinde yasayan aydinlik görmemis kirinti aydinlari, batilillarin döktüklerini yaladiklari icin,
onlarin kuruntularini okuyanlarida kapkara cahil birakmislardir.Bunlarin tezahurunu burda bile görmekteyiz

Prof Sezgin gibi degerli alimlerimiz bu gercekleri 30 yildir avrupada haykiriyor.Basini kumdan cikaramayan zevat bu gercekleri duyunca haliyle sok oluyor.

Prof.Dr F.Sezgin`in eserlerini okuyunda belkim biraz aydinlik görürsünüz

...
-------------------------------

1insanol 19.11.2014 11:16

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2099234)
KIM katletti kizilderilileri???

Hala soruma cevap verememissin?

Senin gibi
aklini seytana kiraya vermis insanlik düsmanlari sorumlu

timeraiser 19.11.2014 13:34

https://pbs.twimg.com/media/B2zV_TQCYAADXkt.jpg

Heute zugesandt bekommen :D

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 13:19 Uhr.