Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Zenci bebeğin babası konuştu (http://localhost/forum/showthread.php?t=10047)

23.05.2013 11:22

Zitat:

Zitat von Today (Beitrag 2065114)
daha öncede demistim ileri görüslü bakamiyorsun.

kuzey afrika petrol ülkeleri.

güney afrika bakir, altin, elmas, platin cenneti.

dünyada bulunan altinin yarisi afrikada bulunuyor.
dünyada bulunan platinin 90% afrikada.

dünyada soymetaller gitgide alinmayacak kadara pahali oldu ve bu trend devam edecek.

sonra insan kaynaklarina bakinca en genc nüfusa sahip olan kita olduguda cok önemli. bunlarin hepsi ucuz ve güclü is kaynaklari.

O bahsettigin degerli madenlerin somuruldugunden bahsediyorum. fransa, italya, ingiltere onlarca yildir afrika'da. Sana koklatirlar mi saniyorsun.

Ayrica ticaret icin zaten vize muafiyeti oldugunu soylemistim. afrika ulkeleriyle ticaret yapilmasin demedim.

Zitat:

30 yil sonra fabrikalar cin'e degil afrikaya kurulacak. cin nasil büyüdüyse afrika büyüyecek.

biraz arastirsan sende bunlari göreceksin.

Daha cin buyumeden afrika'nin buyuyecegini soylemen komik olmus.

Zitat:

vize istemeyen ülkelerin hepsini bilmiyorum ama bundan iki yil önce rusyaya gittim. yanimda bir almanda vardi. benim pasaporta bakip hic soru sormadan gönderdiler. almanin vizesi oldugu halde nerede kalacagini, niye geldigini, hangi kurumlarla görüsecegini sordular. daha birkac hafta önce suriyeye gittim geldim. yaklasik 18 ay önce tahrandaydim. hicbiri vize istemedi.
10 yil önce bu ülkelere vize bile alamiyordun.

Rusya afrika'da mi? Ne zaman rusya'ya vize kaldirilmasin demisim? Zaten Suriye ile vizenin kaldirilmasiyla sinirlarimiz delik desik oldu gelen giden belli degil.

Iran ile vizeler turizm icin kaldirildi, iyi de yapildi. Iranli turistler Turkiye'de para harciyor, ekonomiye katkilari var. Bana afrikalilarla vizelerin kaldirilmasinin avantajlarini say. Dedigim gibi ticari vize vermek zaten kolaydi.

Zitat:

gelelim irkciliga. türkiyeye gelipte dili ögrenemedigi icin insanlarin sikinti cektigini söylesen sorun olmaz ama bunu sadece zencilere damgalaman irkciliktir.

Turkiye'ye baska kimse gelmiyor. O yuzden dili ogrenemeden yasayan bir afrikalilar var. Kaldi ki dili sorun bile etmiyorum, cinsel yolla bulasan hastaliklar, uyusturucu kacakciligi en buyuk tehlikeler.

Zitat:

bende zenciler taniyorum ve tanidigim zenci senden iyi türkce konustuguna eminim ;)

Zenci hayranligin depresti birden bire, hayirdir. Demek o kadar yakindan taniyorsun ;)

Boyle cocukca ''o senden daha iyi Turkce konusur'' gibi kim daha uzaga iser muhabbetlerine giremeyecegim. O kadar iyi Turkce konusuyorsa gelsin konussun, ne yapayim.

Zitat:

birakin bu ayaklari insan insandir. kimse kimseden üstün degil. okulda ögretilen türkün üstünlügü irkciliktir.

Ne alaka?

23.05.2013 11:43

Ozguven eksikligi degil, tam tersine gercekler. Cunku Hacli zihniyeti hep birlikte hareket ediyor. En son NATO'nun Libya'daki mudahalesi gibi. Bu Haclilarin liderligini Fransa ve Italya yapti.

Cin super guc olarak buyumedi henuz, bundan bahsediyorum. Yoksa Yemen bile az da olsa buyume gerceklesiriyor buyumeyen ulke yok.

Zitat:

Zitat von Today (Beitrag 2065120)
benim zenci kardeslerimde, arap kardeslerimde bu ülkeye gelebilir. bunlara karsi irkcilik yapanlar beni karsisinda bulur. seni bu konular rahatsiz ediyorsa bir caresine bak, ama irkcilik yapmadan bak.

Iyice duygusala bagladin sen. Mumkunse zenci kardeslerinle ayni eve cik, onlara dil ogret, saglik taramasindan gecir, ellerindeki uyusturucuyu al yak. Ama abuk subuk sokaga salma. Belli ki Istanbul'da yasamiyorsun.

Hangi gezegende yasiyorsun bilmiyorum ki.

23.05.2013 12:31

Zitat:

Zitat von Today (Beitrag 2065127)
yazilanlari anlamakta zorlaniyorsun.

ben cin nasil büyüdüyse afrikada büyüyecek diyorum.

simdi cin'in süper güc olup olmadiginin tartismasini araya sokusturmaya calisma.

senin zihniyetine göre kimse bize birsey koklatmayacak ve hacli zihniyet var diye biz icimize kapanalim.....
yok kardesim bunlari biz coktan astik. sizin zihniyet oturup icine kapansin ama biz artik durmayacagiz. yeterki siz ayagimiza dolasmayin, o hacli zihniyete alet olmayin.

evet insan sevgisine gelince duygusalda oluyorum ama bunu sen hissetmiyorsan zaten sana ögretemem. ben zenci kardeslerimle ayni evede cikarim ayni tabaktanda yerim. onlarda benim gibi insan.

Vay arkadas nereden nereye geldik. Evet sen yazilanlari cok anliyorsun ki kaynak istendiginde sunamadin :) isine gelmedi desem daha dogru olur.

Soz konusu buyumek ise HER ULKE buyuyor, az ya da cok. HER ULKE. Yemen gibi fakir bir ulke de. Ama bu buyume ne kadar ''significant''. Onemli olan bu. Anladin mi? Afrika tarih boyunca buyumede yol katedememis bir kita ve sen bu kitanin cok geliseceginden bahsediyorsun.

Ovdugun AKP, Hacli zihniyetin bir parcasi oldu zaten. Neden 1 Mart tezkeresinde amerikan askerleine izin vermedik diye hayiflaniyorlar simdi, Libya'da NATO'ya Izmir'den lojistik destek sagladilar, 4-5 tane Turk gemisi gonderdiler Libya aciklarina. Turkiye AKP yuzunden Haclilarin bir parcasi oldu, zulmun karsisinda durmadi. Halen Incirlik amerikan ussu faal durumda. Amerikan usakligi devam ediyor.

Sen git Hacli muttefiklerinle afrika'lilari oldur, ama kaynaklarini da fransa ve italya somursun.

Billy73 23.05.2013 14:07

Zitat:

Zitat von Today (Beitrag 2065132)
sen akademisyenim diye övünüyorsun ama bundan hicbirsey belli olmuyor.

sen okulda konulari islemeyi böyle mi ögerendin? bir konu konusulurken elli degisik konu ortaya atarak o konu islenmismi oluyor.

iki kere tavsiye ettigim kitap elimde degil dedigim halde devamli kaynak göster diye tekrarlaman cevap vermekte ne kadar zorlandigini ortaya koyuyor.

akademisyen olmak icin öncelikle hata yaptigin yerlerde evet hata yaptim diyebilmeyi ögrenmek gerekiyor. bunu ögrenemedikce sen hep kendi bildigin dogrularda yürüyüp sana cizilmis cercevenin disina cikamayacaksin.

ortaya attigin iftiralara deginmeden yine konuya geri dönüyorum.

burada afrikanin büyümesnini konusuyorduk. sen afrika büyümeyecek diyordun... birazda hatandan dönmek icin her ülke büyüyor diyerek kurtulmaya calissanda sana yine bir ders vermek zorunda birakiyorsun. her ülke büyümez. kücülen ülkelerde var. bu konuda biraz daha bilgilenmeni tavsiye ederim.

evet birazda ekonomiden anlayan arkadaslar varsa aramizda afrikanin en büyük büyüme potensiyali oldugunu bilir. yillar önce bu bozuk kemalist zihniyeti cin hakkindada böyle konusuyorlarken biz cin büyüyecek diyorduk.

is gücü olan ve bu is gücü ucuz olan ülkeler her zaman büyüme potensiyali olan ülkedir.
genc nüfusu olan ülkelerde bu potensiyal daha yüksektir.
petrol ve maden sahibi ülkelerin büyüme potensiyali daha büyüktür.

bunlari derste hocalariniza sorup kendnizi gelistirin.

hastlikli insan, hirsiz, dil bilmez, rahatsiz eden tip diye zencilere damga vurmak kolay ama sen önce bu damgayi kendine vur. irkcisin ve bunu kabullen.

alte kanalratte, napiyon beyaa

23.05.2013 15:13

Hikayeyi anlatan filmden bir parca geldi aklima. Uzun sure once bunun filmini bile yapmislar. ''Today'', arkada dans eden sen misin yoksa? :D

http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...n-efsane-zenci

23.05.2013 15:15

les kargasi gibi ortaya cikiyorlar. silinmeden önce sus pus silindikten sonra aslan oluyorlar.

herkes kendisini belli ediyor.

Billy73 23.05.2013 15:37

was schwimmt denn da auf dem kanale grande?

23.05.2013 16:21

Eine rake pardon eine ratte.

23.05.2013 16:24

weshalb schreibt eine person immer über mich?

ben yapacagimi yaptim, sen gerisini düsün.

23.05.2013 16:26

Ich glaube hier schreibt so jeder über dich. Wenn man dich ignoriert, zeigst du so sehr deine penetrante seite, und sagst, hau mich hau mich! Bis dann irgendwas wieder von oben geflogen kommt. Ich glaube du stehst drauf.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 23:48 Uhr.