Zitat:
Zitat von Today
(Beitrag 2065114)
daha öncede demistim ileri görüslü bakamiyorsun.
kuzey afrika petrol ülkeleri.
güney afrika bakir, altin, elmas, platin cenneti.
dünyada bulunan altinin yarisi afrikada bulunuyor.
dünyada bulunan platinin 90% afrikada.
dünyada soymetaller gitgide alinmayacak kadara pahali oldu ve bu trend devam edecek.
sonra insan kaynaklarina bakinca en genc nüfusa sahip olan kita olduguda cok önemli. bunlarin hepsi ucuz ve güclü is kaynaklari.
|
O bahsettigin degerli madenlerin somuruldugunden bahsediyorum. fransa, italya, ingiltere onlarca yildir afrika'da. Sana koklatirlar mi saniyorsun.
Ayrica ticaret icin zaten vize muafiyeti oldugunu soylemistim. afrika ulkeleriyle ticaret yapilmasin demedim.
Zitat:
Zitat von Today
(Beitrag 2065114)
30 yil sonra fabrikalar cin'e degil afrikaya kurulacak. cin nasil büyüdüyse afrika büyüyecek.
biraz arastirsan sende bunlari göreceksin.
|
Daha cin buyumeden afrika'nin buyuyecegini soylemen komik olmus.
Zitat:
Zitat von Today
(Beitrag 2065114)
vize istemeyen ülkelerin hepsini bilmiyorum ama bundan iki yil önce rusyaya gittim. yanimda bir almanda vardi. benim pasaporta bakip hic soru sormadan gönderdiler. almanin vizesi oldugu halde nerede kalacagini, niye geldigini, hangi kurumlarla görüsecegini sordular. daha birkac hafta önce suriyeye gittim geldim. yaklasik 18 ay önce tahrandaydim. hicbiri vize istemedi.
10 yil önce bu ülkelere vize bile alamiyordun.
|
Rusya afrika'da mi? Ne zaman rusya'ya vize kaldirilmasin demisim? Zaten Suriye ile vizenin kaldirilmasiyla sinirlarimiz delik desik oldu gelen giden belli degil.
Iran ile vizeler turizm icin kaldirildi, iyi de yapildi. Iranli turistler Turkiye'de para harciyor, ekonomiye katkilari var. Bana afrikalilarla vizelerin kaldirilmasinin avantajlarini say. Dedigim gibi ticari vize vermek zaten kolaydi.
Zitat:
Zitat von Today
(Beitrag 2065114)
gelelim irkciliga. türkiyeye gelipte dili ögrenemedigi icin insanlarin sikinti cektigini söylesen sorun olmaz ama bunu sadece zencilere damgalaman irkciliktir.
|
Turkiye'ye baska kimse gelmiyor. O yuzden dili ogrenemeden yasayan bir afrikalilar var. Kaldi ki dili sorun bile etmiyorum, cinsel yolla bulasan hastaliklar, uyusturucu kacakciligi en buyuk tehlikeler.
Zitat:
Zitat von Today
(Beitrag 2065114)
bende zenciler taniyorum ve tanidigim zenci senden iyi türkce konustuguna eminim ;)
|
Zenci hayranligin depresti birden bire, hayirdir. Demek o kadar yakindan taniyorsun ;)
Boyle cocukca ''o senden daha iyi Turkce konusur'' gibi kim daha uzaga iser muhabbetlerine giremeyecegim. O kadar iyi Turkce konusuyorsa gelsin konussun, ne yapayim.
Zitat:
Zitat von Today
(Beitrag 2065114)
birakin bu ayaklari insan insandir. kimse kimseden üstün degil. okulda ögretilen türkün üstünlügü irkciliktir.
|
Ne alaka?
|