Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

21.12.2003 16:19

KURAN DEGISIK ANLASILABILINIR..

KURANDA ALLAH hatta bunu tesvik eder..
yani her ayetin degisik anlasilabilmesi gayet normal birsey neden panige kapiliyorsun..bak allah kuranda ne diyor..
"Onlar ki sözü (kavl) dinlerler ve en güzeline uyarlar. Onlar, ALLAH"ın yol gösterdiği kimselerdir. Onlar akıl sahipleridir." 39:18

utanmiyormusun ?

kardelencilesi 21.12.2003 16:19

Hangi Ayet!

O halde Kuran-I Kerim Azimussandan bir tane ayet getir senin söylediklerini dogrulayacak. Bir tane gercekten senin söylediklerine kanit olacak ayet istiyorum. Ama kem küm etmek yok. Sebebi Nüzüluyla hangi anlamda bu ayet inmis vesairlerle birlikte sadece bir ayet getir. Amenna diyecegim!

kardelencilesi 21.12.2003 16:27

Kuran-i anlamak Tefsirle olur

Degisik anlasilacagini, yani derinlemesine ve cok yönlü anlasilacagini söyledim, zaten ben yazdiklarimla bunu anlatmaya calisiyordum. Degisik alimleri de bu yüzden zikrettim. Fakat sen 7 Alim,vesairle yok canim insan okur anlar babinda anlatmaya calistin. Benim panige kapildigim yok,zira konustuklarimdan eminim, bu yüzden de herzaman kaynak veririm.Kuran"in cok yönlü olmasi ve her asra bakmasi onun alemsumullülügündendir. Bu yüzdende Kuran ilminde derinlesen insanlar Kuran-i tefsir ederler, daha iyi anlasilsin diye. Tefsir kelimeside zaten birseyi aciga kavusturmaktir, onu anlasilir kilmaktir.Yoksa Müfessirlerin amaci Islam"i zorlastirmak degildir. Zaten Peygamber efendimizde: "Kolaylasitirin zorlastirmayin,sevdirin nefret ettirmeyin"
diyor. Allahualem!
PS: Bu son yazimdi bugünlük, zira Aksam namazi oldu ve ders yapmaliyim. Saglicakla kal!

21.12.2003 16:33

AYET COK..istemedigin kadar cok ayet var

ama senin kafayi biraz degistirmen lazim arkadasim..yani zoruna gitmesin ama bu sekildeki din inanci yahudi ekolu din inancidir
yahudilerinde kuranda nasil kinandigini bilirsin sanirsam !
biraz daha elestirisel düsünürsen benim aslinda sünni düsmnai olmadigimi alevi hic olmadigimida anliyacaksindir..
burayada defalarca ayet yazdim senin icn tekrar bu sectiklerimi yazayim..
"DE Kİ: "BEN SİZİ YALNIZCA VAHİY İLE UYARIP KORKUTUYORUM." (21/45)
"ONLARA BİR AYET GETİRMEDİĞİN ZAMAN, "ŞURADAN BURADAN DERLESEYDİN YA" DERLER. DE Kİ: "BEN SADECE RABBİMDEN BANA VAHİY EDİLENE UYUYORUM. BU, RABBİNİZDEN OLAN BASİRETLERDİR, İMAN EDECEK BİR TOPLUM İÇİN DOĞRUYA İLETİLME VE RAHMETTİR"." (7/203)

"DE Kİ: "SİZE, -ALLAH"IN HAZİNELERİ YANIMDADIR- DEMİYORUM, GAYBI DA BİLMİYORUM VE BEN SİZE -BİR MELEĞİM- DE DEMİYORUM. BEN BANA VAHYEDİLENDEN BAŞKASINA UYMAM"." (6/50)

"BU KURAN UYDURULACAK BİR HADİS (SÖZ) DEĞİLDİR. AKSİNE ÖNÜNDEKİLERİ TASDİKLEYİCİ, HERŞEYİ DETAYLANDIRICIDIR. İNANAN BİR TOPLULUK İÇİN DE KLAVUZ VE RAHMETTİR." (12/111)

"İŞTE BUNLAR ALLAH"IN AYETLERİDİR Kİ, ONLARI SANA GERÇEK OLARAK OKUYORUZ. HAL BÖYLEYKEN ALLAH"TAN VE AYETLERİNDEN SONRA HANGİ HADİSE İNANIYORLAR?" (45/6)
"KİMİN HADİSİ ALLAH"TAN DAHA DOĞRU OLABİLİR?" (4/87)
"EĞER DOĞRU SÖZLÜLER İSELER O"NUN BENZERİ BİR HADİS GETİRSİNLER." (52/34)
"İNSANLARDAN ÖYLELERİ VARDIR Kİ, ALLAH YOLUNDAN BİLGİSİZCE SAPTIRMAK İÇİN HADİS EĞLENCESİ SATIN ALIRLAR. İŞTE BÖYLELERİNE REZİL EDİCİ BİR AZAP VARDIR." (31/6)

"ONLARIN SANA GETİRDİKLERİ HİÇBİR ÖRNEK YOKTUR Kİ, BİZ SANA GERÇEĞİ VE EN GÜZEL YORUMU GETİRMİŞ OLMAYALIM." (25/33)

"KİTAPTA HİÇBİRŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK." (6/38)

21.12.2003 16:35

ayetler....

ama senin kafayi biraz degistirmen lazim arkadasim..yani zoruna gitmesin ama bu sekildeki din inanci yahudi ekolu din inancidir
yahudilerinde kuranda nasil kinandigini bilirsin sanirsam !
biraz daha elestirisel düsünürsen benim aslinda sünni düsmnai olmadigimi alevi hic olmadigimida anliyacaksindir..
burayada defalarca ayet yazdim senin icn tekrar bu sectiklerimi yazayim..
"ONLARA BİR AYET GETİRMEDİĞİN ZAMAN, "ŞURADAN BURADAN DERLESEYDİN YA" DERLER. DE Kİ: "BEN SADECE RABBİMDEN BANA VAHİY EDİLENE UYUYORUM. BU, RABBİNİZDEN OLAN BASİRETLERDİR, İMAN EDECEK BİR TOPLUM İÇİN DOĞRUYA İLETİLME VE RAHMETTİR"." (7/203)

"DE Kİ: "SİZE, -ALLAH"IN HAZİNELERİ YANIMDADIR- DEMİYORUM, GAYBI DA BİLMİYORUM VE BEN SİZE -BİR MELEĞİM- DE DEMİYORUM. BEN BANA VAHYEDİLENDEN BAŞKASINA UYMAM"." (6/50)

"BU KURAN UYDURULACAK BİR HADİS (SÖZ) DEĞİLDİR. AKSİNE ÖNÜNDEKİLERİ TASDİKLEYİCİ, HERŞEYİ DETAYLANDIRICIDIR. İNANAN BİR TOPLULUK İÇİN DE KLAVUZ VE RAHMETTİR." (12/111)

"İŞTE BUNLAR ALLAH"IN AYETLERİDİR Kİ, ONLARI SANA GERÇEK OLARAK OKUYORUZ. HAL BÖYLEYKEN ALLAH"TAN VE AYETLERİNDEN SONRA HANGİ HADİSE İNANIYORLAR?" (45/6)
"KİMİN HADİSİ ALLAH"TAN DAHA DOĞRU OLABİLİR?" (4/87)
"İNSANLARDAN ÖYLELERİ VARDIR Kİ, ALLAH YOLUNDAN BİLGİSİZCE SAPTIRMAK İÇİN HADİS EĞLENCESİ SATIN ALIRLAR. İŞTE BÖYLELERİNE REZİL EDİCİ BİR AZAP VARDIR." (31/6)

"ONLARIN SANA GETİRDİKLERİ HİÇBİR ÖRNEK YOKTUR Kİ, BİZ SANA GERÇEĞİ VE EN GÜZEL YORUMU GETİRMİŞ OLMAYALIM." (25/33)

"KİTAPTA HİÇBİRŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK." (6/38)

aynur76 21.12.2003 20:17

du lebst ja auch noch

puahhhhhhhhhhhhhhhhhh

hasan7575 21.12.2003 23:07

peki birader

sözlerini Allah hepimizi peygamberimizin yolunda gitmeye nasip eylesin diye bitirmissin.o halde sunlari tek tek yerine getirelim:
-9 yasinda bi kiz alalim
-onlarca kadinlarla evlenip ayrilalim
-evlatlik edinip,sonra da arkadaslarla birlikte yazmakta (büyük bir ihtimalle cevremizdeki bedevilerin-eger varsalar-ne kadarda safca herseye inandiklarina gülerek)oldugumuz kitaba(ki adi kurandir)bir ayet ekleyerek evlatliklarin karilariyla evlenmek caizdir diye yazalim ve evlatligimizin karisini da diger karilarimizin arasina katalim
-köle ve cariyelerimiz olsun;onlarla pazarlik yapalim,onlari miras birakalim ya da onlari hediye edelim;cariyelerle yatip kalkalim
-kervanlar basalim,savaslar yapalim,idam cezalarini uygulatalim,elleri bacaklari koparalim,ganimetler elde ederek onlarin 2/3 sine el koyalim

vs vs
ne dersin,o zaman daha iyi birer müslüman olurmuyuz?

kardelencilesi 21.12.2003 23:36

Keferenin görevi küfretmektir!

Haklisin, cümlemi düzelteyim. Allah biz Müslümanlari Peygamber Efendimizin (sas)yolunda gitmeyi nasib eylesin. Cennet ucuz degildir ve cehennem bosuna degildir sözlerine binaen yasasin Kafirler icin Cehennem demek geliyor icimden, zira bu kadar küstahligi ve inkarciligi Ebu Cehiller ve Ebu Lehebler bile yapmamisti. Ismin Hasan da olsa Hüseyin de olsa, senden olsa olsa mezalim Yezid olur belki Yezid. Demek ki bu iman ile küfür arasindaki mücadele ebediyete dek sürecektir. Bir yanda imana ve güzellige ait sözler irmagi var olmanin yaninda diger tarafta da kirden af buyurun kanalizasyonlara laik bir su olacaktir. Olacaktir zira insan öldügünde Iman ile Küfrün (Mümin ile Kafirin) arasi ayritedilebilsin. Allah sana ve senin gibilere hidayet nasib eylesin.

22.12.2003 00:35

"tanri"

tanri kelimesi orta asyada Islamin geldigi dönemden önce tengri olarak gök tanrisi icin kullanilmistir.dolayisiyla Islamiyetden sonra Allahin c.c. birligine inanildigi gibi, bu derece genel ve "eski" bir kelimeyi Allah sifati icin kullanmak son derece yanlistir.Tanri kelimesi Allahin kavramini anlatmaktan acizdir.

inananlar icin milyonlarca tanrilar vardir.lakin Allah birdir.tanri birdir denildigi hic bir yerde duyulmamistir.

tanri tam olarak nedir?neyi ifade eder kimse bilmez.bir cok uydurma tanrilari icin kullaniliyor cünkü.ama Allahin 99,hatta daha detayli 1001 sifati vardir.
lenguistik manada tanri ilah anlamina geliyor.yani Allahtan baska ilah yoktur.ama tanri kelimesini Allah kavrami yerine kullanirsak-ilahtan baska ilah yoktur demis oluruz.

olay bu kadar baris.anlayamayanlara sasirmak elde degil (!)

Allah kavraminin kendine has sifatlari var ve tam karsiligini hic bir dilde bulmak münkün degildir.tanri kavraminda bulmak mümkün olmadigi gibi.

uluslar arasi cevirilerde bile Allah kavrami direk olarak kullanilir.müslüman türklere ne oluyor acaba?
amerikan filimlerin fena halde etkilerinde kalmis olmalilar-hani varya su mesur "aman tanrim" *gg*

Islamiyetin,yani uygarligin yayilmadigi dönemlerde,asirlar önce kullanilar bir kavrami bugün Allah sifati yerine kullanmak akil isi degil.

gericilik dedikleri bu olsa gerek ;)

saygilar.

...En güzel isimler (Esma-i Hüsna)Allahindir.O halde, Allah"a bu isimleri ile dua edin.
O"nun isimlerinde sapiklik edenleri terke din.Yarin kiyamette onlar yaptiklarinin cezasini gececeklerder.A"raf 180...

hasan7575 22.12.2003 01:04

o.T.

birak kocum su laf salatasini.kurdugun akli sira edebi degeri yüksek gibi duran ve sana sanki islami entelejansyasinin degerli bir üyesi endamini veren o komedilere laik üslubunla belki toy cocuklari etkileyebilirsin.hasan sadece nickim;alevilerle alakam yok cok merak ettiysen.
belki ileride seninle hazir sen deginmisken su cennet cehennem olayinida bi tartisiriz.ancak hersey vakit meselesi netekim.
cennette vaad edilen ickiler,kadinlar,kulpler,altinlar,gümüsler ve daha nice dünyevi zevkler ve dünyevi maddiatciligin unsurlari olan unsurlarin alemleri kesin tanimlamalarla ikiye ayiran bir dine ne kadar sigar,Allah neden insanlari cehennemlik olacaklarini bile bile yaratir,onlarin bizzat kendisi gözlerini mühürler,cehennemi insanlarla dolduracagina neden söz verir seklindeki sadece bazi bulanikliklari belki böylece biraz aydinlatabiliriz

kardelencilesi 22.12.2003 01:58

Malum ayetlerin anlami

1. "DE Kİ: "BEN SİZİ YALNIZCA VAHİY İLE UYARIP KORKUTUYORUM." (21/45)
· Bu ayetin neresi Peygamber Efendimizin Sünnet-i Seniyyesine tersmis pek anlayamadim. Oysa Müslümanlar Sünnet-i Seniyyeni Kuran-i Kerimin tefsiri olarak algiliyorlar.

2. "ONLARA BİR AYET GETİRMEDİĞİN ZAMAN, "ŞURADAN BURADAN DERLESEYDİN YA" DERLER. DE Kİ: "BEN SADECE RABBİMDEN BANA VAHİY EDİLENE UYUYORUM. BU, RABBİNİZDEN OLAN BASİRETLERDİR, İMAN EDECEK BİR TOPLUM İÇİN DOĞRUYA İLETİLME VE RAHMETTİR"." (7/203)
· Bu ayetin sebebi nüzulü söyledir: Müsrikler Peygamber efendimizden sürekli mucizeler istiyorlardi ve bir mühlet vahiy gelmeyince Müsrikler Peygamber Efendimizden (sas) uydurmasini istemislerdi. Cünkü Müsrikler Peygamber Efendimizin (sas) hasa sözleri kendi uydurup bunlari ayet diye ilan ettigini iddia ediyorlardi.Oysa Kuran’in ayetleri ne siirdi ne de edebiyat. Cünkü hic bir Edebi yazi Kuran gibi olamaz. Fakat Müsrikler Peygamberlik vazifesini dair algilamada sorun cektiklerinden ondan birseyler uydurmasini istiyorlardi. Peyagamber Efendimize (sas) „sen Rabbine baski yap veya kendin uydur. Bu baglamda 6:37 ayetlerine de bakiniz. Bu bedevi Müsriklerin Peygamber Efendimizden (sas) sürekli görsel mucize istemeleri ayetlerin gücüne ragmen onlarin entelektüel seviyesizliklerinin bir belirtisi olsa gerek. Oysa Peygamber ancak Allah’dan (c.c.) ne aldilarsa onlarla teblig ederlerdi. Ve sadece Allah (c.c.) kendi kozdugu kanunlari bir tarafa iterek insanlarin muciye diye algiladiklari seyleri Peygamber vasitasiyla gösterirlerdi. Peygamber Efendimizin (sas) Müsrikleriden istegi ise: benden Mucize isteyeceginiz yerine size gelen Ayetlerin icerigi hakkinda düsünün, cünkü ben ancak Allah (c.c.)’in bana gösterdigi yol istikametindeyim, Onun emrinin disina cikamam. Yani bu ayetde de kesinlikle Peygamber Efendimizin (sas) Sünniyet-i Seniyesinin hasa yanlis olduguna dair hic bir bilgi ve kanit yoktur. Tam aksine bu ayet Peygamber Efendimizin (sas) ve ondan gelenlerin dogruluguna bir isaret ve kanittir!

3. "DE Kİ: "SİZE, -ALLAH"IN HAZİNELERİ YANIMDADIR- DEMİYORUM, GAYBI DA BİLMİYORUM VE BEN SİZE -BİR MELEĞİM- DE DEMİYORUM. BEN BANA VAHYEDİLENDEN BAŞKASINA UYMAM"." (6/50)
· Peygamber Efendimiz (sas) kendisinin Müneccim veya Falbakici olmadigini söylüyor, oysa onun zamanindaki insanlarin bazilari onun gaybdan haber verdigine inanirlardi, yani yarin ne olacak gibilerden. Peygamber Efendimiz (sas) kendisininde etden kandan bir insan oldugunu, fakat onun diger insanlara farkinin Allahin (c.c.) ona gayb hazinesinden bilgiler vermesidir. Müsrikler sihir ile vahyhi birbirne karisrtirmaktadiylar. Peygaberligi yanlis biliyorlardi.

4. "BU KURAN UYDURULACAK BİR HADİS (SÖZ) DEĞİLDİR. AKSİNE ÖNÜNDEKİLERİ TASDİKLEYİCİ, HERŞEYİ DETAYLANDIRICIDIR. İNANAN BİR TOPLULUK İÇİN DE KLAVUZ VE RAHMETTİR." (12/111)
· Ayetin baslangicini es gecmissin Elazizlim (BazKIHAK), orada söyle gecmekte: Onların (Peygamerlerın) kıssalarından elbette tam akıl sahıplerı ıcın alacak dersler vardır. Peygamber Efendimizin Kuran-i Kerimin hic bir ayetini kendisinin uydurmadigina delil olan nice ayetlerden biridir. Bu kissalar laf olsun diye gecmiyor Kuran’da bunlarin hepsinden cokca dersler cikarmak icindir. Bu ayetde gecen hadis kelimesi anlamindadir. Peygamber Efendimizin hadisi dedigimizde de sözlerini kastediyoruz. Az bucuk Arapca bilen herkes araplarin Lafiz,Kelam gibi sözlerin yaninda hadis sözünün de Söz anlaminda oldugunu bilir. Yoksa burada söz oyunu yaparak gördünüz mü bakin Kuran’da hadis Kuran’a karsidir diye birsey yoktur. Tabiiki simdi hadis dedigimizde Peygamer Efendimizin sözleri aklimiza geliyor,zira dini terminolojiye evrim gecirerk böyle yerlesmistir. Bizim Türkce de bile bazi kavramlar vardir ki degisime ugramistir. Misal olarak oglan kavrami Osmanlilarda hem kiz hemde erkek cocuk anlaminda kullanilirken 16. YY.dan sonra sadece erkek cocuklar icin kullanilmaya baslamistir. Sözün yillarca kullana kullana evrim gecirerek icerik anlaminin gelismesiyle etimolojik anlamlarinin karistirilmasi sathi ve yüzeysel düsüncelere hastir.

· Buradaki Hadis kavrami da söz anlamindadir,kesinlikle Peygamber Efendmizin hadis (sözleri) degildir.

5. "KİMİN HADİSİ ALLAH"TAN DAHA DOĞRU OLABİLİR?" (4/87)
· Bir önceki ayetin aynisi bura icinde gecerlidir.

· Hatta bu ayetin tercümesinden bile Hadis sadece söz anlaminda, fakat Peygamber Efendimizin sözleri anlaminda olmadigini anlayabiliriz.

6. "İNSANLARDAN ÖYLELERİ VARDIR Kİ, ALLAH YOLUNDAN BİLGİSİZCE SAPTIRMAK İÇİN HADİS EĞLENCESİ SATIN ALIRLAR. İŞTE BÖYLELERİNE REZİL EDİCİ BİR AZAP VARDIR." (31/6)
· Hadis kelimesi burada bos laflar anlaminda kullanilmaktadir, yoksa Peygamber Efendimizin sözleri anlaminda kesinlikle degil. Bos laflar ise Allah’a itaatten alikoyan, meyve vermeyen ve hicbir faydasi olmayandir. Hüsrana ugramis insanlar bu ucuz bos laflari Allah’in kiymet bicilmez sözleri karsi satin almaktalar. Peygamer Efendimiz zamaninda Nadr ibn Al-Harit vardi, o Kurays kabilesine Farslarin kahraman hikayelerini anlatiyor ve bu hikayelerin hasa Kuran-i Kerim’den cok daha degerli oldugunu iddia ediyordu. Nadr Al-Harit ve benzerleri güya bir felsefeyle Müminlerle alay ettiklerini, onlara böylelikle üstün geleceklerini saniyorlardi, fakat asil onlarla alay edilecek ve azab göreceklerdir, cünkü onlar sapitmislardir. Sapitmislardi,zira o ve onun gibiler Allah ve Peygamerini asagilamaya calismislardi.

7. "ONLARIN SANA GETİRDİKLERİ HİÇBİR ÖRNEK YOKTUR Kİ, BİZ SANA GERÇEĞİ VE EN GÜZEL YORUMU GETİRMİŞ OLMAYALIM." (25/33)
· Müsrikler Kuran-i Kerim’in mesajini yalanlamayi Peygamber Efendimizin hatalarini aciga vurmakla ugrasmislardir, fakat neticesiz zira Peygamer Efendimiz (sas) Allah’in korumasi altinda Islam misyonunu eda etmekteydi. Müsrikler güya argüman olarak bir iki seyler ortaya atiyorlardi, fakat Kuran onlarin mesnedsiz sözlerini ayetleriyle bir pacavra gibi yüzlerine carpiyordu. Müsrikler cok seyleri yanlis anliyorlar ve böyleliklede Kuran’in ayetlerini de yanlis yorumluyorlardi, bu yüzden Allah (c.c.) onlara ayetlerini acikliyor,yani tefsir ediyordu. Kuran’da sadece Hükümler ve ahlaki degerler yoktur, bunlarin yaninda birde böyle tartismalara yer ayrilmistir ki ileride ayni tartismalar ciktiginda insanlar dogruyu yanlistan ayirabilsinler. Burada vaz edilen taktik, Islam’in tedrici metodur. Bir insana birsey anlatmak istiyorsan yavas yavas hazmettirerek anlatma metodudur.

8. "KİTAPTA HİÇBİRŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK." (6/38)
· Allah (c.c.) yarattigi herseyi icin onun ihtiyaclarini giderecek araclar da yaratmistir. Insanlar icin de bu ayniyla gecerlidir, insanlara birde Peygamber göndermistir ki onunla kendi ahlaki, zihni ve dini ihtiyaclarini gidersinler. Allah (c.c.) herseyi yerli yerinde yaratmistir. Hic birseye haksizlik yapmaz Allah (c.c.), zira Adil-i Mutlaktir. Bu ayetdeki kitab ile bazi müfessirler Lehv-i Mahfuz kastediliyor demisler, bazilari da Kuran-i Kerim kastediliyor demisler, fakat bu ayetden ve önceden zikredilen ayetlerden kesinlikle Peygamber Efendimizin (sas) Kurandaki genel hükümleri aciklayarak biz müminlere vaz ettigi sözleri yanlistir onlara uymayin anlami cikmamaktadir. Tam tersine kesinlikle Peygamber Efendimizin yalan ve dolandan uzak oldugu acik ve net bicimde belirtilmekte.

kardelencilesi 22.12.2003 02:25

Kuran ve Sünnet iliskisi

Tekrar Merhaba Elazizlim (BayKIHAK)
Bilirsin senin düsünce altyapin herkesce malum, burada yaydiginda senin degil, fakat Edip Yüksel adindaki bir sahsin düsünceleridir. Edip Yüksel ise Tevbe Suresinin iki ayetinin hasa uydurma oldugunu iddia etmisti, fakat neden sonrada diger Kuran tercümelerini yetersiz görerek kendisi meal yazdi. Ne hikmetse insanlarin hassasiyetlerini bildigi icin bu iki ayeti cikarmaktan vaz gecer. Her Müslüman bilir ki Kuran’i Kerim’in bir ayetini bile inkar eden Kafir olur. Bu nasil bir anlayissa, Peygamber Efendimize ragmen Islam icin calistiklarini ve didindiklerini iddia ediyorlar. Dogrusu pek mantikli gelmiyor bana. Düsün kainati var eden Allah (c.c.) herseyi dünü bugünü ve yarini mekani ve zamani ve icinde olan tüm seylere kadir olan bir Allah var o ise en önemli mesajini birine verecek. Tabiiki en önemli mesaj en önemli vasitalarla olacaktir. Bu ise en müstesna biri olmali, ve öylede oldu. Bu sahis Hz. Muhammed (sas) Efendimizdir. Peygamber Efendimize hakaret edersek, onun sözleriyle alay edersek insanlar bilmeliler ki Allah’la alay ederler, bu kesinlikle hasa ve kella Allah (c.c.) ile Hz. Muhammed’i (sas) ayni tutmak degildir, ama Allah’i Peygamberi inkar etmekle hasa bilgisiz, kudretsiz gibi göstermis oluruz ki Allah cümlemizi (Müslümanlari) böyle bir yanlitidan muhafaza etsin. Simdi ise Kuran’dan Peygambere itaat etmeye ve onun getirdigini almaya dair sadece bir kac ayet siralamak istiyorum. Biliyorum Peygamber Efendimiz vefat etmistir. Fakat onun müstesna sözleri (hadisleri) mevcuttur. Hangi hadis sahih, hasen veya zayif tartisilabilir, fakat tümüyle red etmek Kuran-i Kerim’e de muhalefet etmek sayilir zira Kuran-i Azimussan söyle diyor:
· “Biz hiç bir peygamberi, Allah’ın izni ile kendisine itaat edilmesinden başka bir hikmetle göndermedik.” (Nisâ: 64)
· “Resulullah size ne verdiyse onu alın, neyi yasak ettiyse ondan sakının!” (Haşr: 7)
· “Resulüm gördün mü o nefis arzusunu ilâh edineni, ona sen mi vekil olacaksın? (Onu şirkten sen mi koruyacaksın?)” (Furkan: 43)
· “Onlar hakikaten kendilerinin bir şey üzerinde bulunduklarını sanırlar. İyi bilin ki onlar yalancılardır. Şeytan onları istilâ etmiş, onlara Allah’ı anmayı bile unutturmuştur. Onlar şeytan fırkasıdır. İyi bilin ki, asıl kayba uğrayanlar şeytan taraftarı olanlardır.” (Mücâdele: 18-19)
· “O Peygamber’e uyun ki, doğru yolu bulasınız.” (A’raf: 158)
· “Peygamber’e itaat edin ki rahmete erdirilesiniz.” (Nûr: 56)
· “Eğer siz gerçekten müminlerseniz, Allah’a ve Peygamberine itaat ediniz.” (Enfâl: 1)
· “Peygamber’e itaat eden, muhakkak ki Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisâ: 80)
· “Kim Allah’a ve Peygamber’ine itaat ederse, o gerçekten büyük bir kurtuluşa ermiştir.” (Ahzab: 71)
· “Ey insanlar! Allah’a ve Peygamber’ine inanasınız, ona yardım edesiniz, onu büyük tanıyıp saygı gösteresiniz.” (Fetih: 9)
· “Allah’ın Peygamber’ini incitip üzenlere acıklı bir azap vardır.” (Tevbe: 61)
· “Allah’ı ve Peygamberi’ni incitenlere, Allah dünyada da âhirette de lânet etmiştir. Onlara alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.” (Ahzab: 57)
· “Resul’e itaat ediniz.” emr-i ilâhîsidir. (Nûr: 54)
· “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana tâbi olun.” (Âl-i imran: 31)
· “Resulullah size neyi emrettiyse onu alın, neyi yasak ettiyse ondan sakının.” (Haşr: 7)
· “Resulüm! Biz sana da Kur’an’ı indirdik ki, kendilerine indirileni insanlara açıklayasın.” (Nahl: 44)
· “Muhammed içinizden herhangi bir adamın babası değil, o Allah’ın resulü ve peygamberlerin sonuncusudur.” (Ahzab: 40)
· “O kendiliğinden konuşmamaktadır. Onun konuşması, ancak kendisine bildirilen vahiyden başka birşey değildir.” (Necm: 3-4)
· Âyetlerimizi inkâr etmek için yarışırcasına gayret sarf edenler var ya, işte onlar için acıklı bir azap vardır.” (Sebe: 5)
· “Allah’ın âyetlerini yalanlayanların durumu ne kötüdür! Allah zâlimler güruhunu doğru yola erdirmez.” (Cuma: 5)
· “Onlar yeryüzünde durmadan fesad çıkarmaya koşarlar.” (Mâide: 64)

PS: Ayetler Ömer Öngüt"ün tercüme ettigi "KUR"AN-I KERİM VE
TÜRKÇE MEÂL-İ ÂLİSİ"inden alinmistir.

kardelencilesi 22.12.2003 02:54

Kader inanci

Kardesim ben sana Alevisin demedim, cünkü Alevi arkadaslar Allah Peygamber bilen insanlardir, onlar dinsiz imansiz asla degillerdir, zaten ismilerinden belli degilmi dini yönlerinin oldugu? Alevi demek Hz. Ali’yi seven ve sayandir Hz. Ali’de Islam’da degeri cok yüksek bir mertebeye sahip kisilerdir. Benim burada ne cömezleri ne de comarlari etkileme gibi bir amacim ve hedefim yok, sadece dogru bildigim seyleri arkadaslarla paylasiyorum ve bu sayede de kendi sahsi gelisimime bir katiki sagladigini saniyorum. Hele hele Islam’in entelijansiyani oldgumu kesinlikle iddia etmedim etmemde. Ben daha kücük lokmayim. Asil Entelijansiya dedigin Türkiye’de Hayrettin Karaman gibi alimlerdir. Bizler haddini bilenlerdeniz. Senin de dedigin gibi Ahiret ve Hasir meselesinde bir baska zaman fikir alis verisinde bulunabiliriz (malum vakit gecikti ve yarin sabah okula gitmem lazim). Ama su „Allah neden insanlari cehennemlik olacaklarini bile bile yaratir“ cümlesine vesairine bir iki söz söylemek istiyorum. Allah insanlari O’nu tanisinlar diye, O’na kulluk etsinler diye var etmis. Insanlari dünya denen gezegene göndermis ve burada onlari imtihana tabii tutuyor. Allah baska hic bir varliga ihsan etmedigi cok degerli birsey insana hediye etmis, bu da iradedir (akildir); insanlar kendi hür istekleri dogrultusunda ya iyiyi veya kötüyü secerler. Allah’da insanlari bu secimlerinden dolayi sorgu suale cekecektir. Fakat Allah (c.c.) zalim olmadigindan insanlara dogru yolu gösterecek ve Allah’in muradini anlatacak Peygamberler göndermistir, ki insanlar sonra mazeret öne sunmasinlar „ben ama birsey bilmiyordum“ vesairler gibi. Allah Kuran-i Kerim’inde diyorki „Bir toplumu kendini degistirmedigi müddetce Ben onlari degistirmem!“ Hal böyle iken Allah’a sucu atmak kolay ama kesinkez yanlis. Insanlar iradesini kullanarak küfre saplanirlar, öyle saplanirlarki artik gönüllerine bir damla gibi isleyen küfür cogala cogala bütün kalbi kiskivrak sararda kararmamis bir nokta bulunmaz. Böyleleri zaten artik mucize gelsede inanmazlar. Bu yüzden Allah onlarin degismegecegini bildigi icin onlarin kalblerini gözlerini mühürler. Allah mühürlüyor insanlarin hic bir etkisi olmadan iddiasinda bulunursak o zaman insanin hür iradesinin variligini inkar etmis oluruz, bu da cebriyecilik olur. Bunu tam aksini iddia edenler ise herseyi insan yaratir Allah müdahele etmez derler, ki bunlarada mutezile derler. Ehl-i Sünnet’in Kader anlayisi ise Insan hür iradesiyle (istegiyle) bir seye meyl eder fakat bu meyilden sonraki fillerin tüm islemlerini Allah (c.c.) yaratir. Bir misal verecek olursak, örnek olarak asansörü düsünebiliriz. Insan dügmeye basar ve asansör hareket eder. Simdi bu dügmeye basab insan bu asansörü hareket ettirdi dersek dogru söylemis olmayiz (mutezile). Ama kendiliginden de hareket ediyor dersek, bu da dogru olmaz (cebriyecilik). Asil olan insan dügmeye basiyor (meylediyor hür iradesiyle ve istemesiyle) ve asansör de teknigi geregi hareket ediyor (Allah’in koydugu tabiat kanunlariyla hareket ediyor). Bir insan lokmayi agzi götürüyor, cigniyor, onun meyl etmesiyle beyni ile eli kolu ve agzi arasinda sinyaller gelip gitmekte, fakat mutalk olarak insan bu hareketlerini bilincli olarak yapmiyor, bu bir kanun geregi oluyor. Yoksa aksi takdirde insan beyin hücrelerine sen sunu yap, sen de suraya su sinyalleri götür vesairler demesi gerekirdi... Örneklemeler cogaltilabilir. Allah’da insanin tabiatina dair kanunlar vaz etmis. Bir insan küfürde inat ederse ve bu inadi onu mutlak anlamda inkara götürürse o insanin kalbi de gözüde kulagida dilide mühürlenir ve böyle bir insan ancak cehenneme layiktir (laik degilJ). Fakat dedigim gibi yatmam lazim, cünkü yarin sabah okula gidecegim. Okuyup adam olacagim J

aliconda 22.12.2003 03:34

Buddhismus

Der Buddhismus ist eines der interessantesten Religionen.
Es heißt sogar, das Jesus von Nazareth und Mohammed kontakt zu Buddhisten gehabt haben sollen.
Daher möchte ich euch ein bischen den Buddhismus nahe bringen:

Der Buddhismus ist eine Religion und Philosophie, welche auf den Lehren von Siddhartha Gautama beruht. Siddhârtha Gautama war ein indischer geistiger Führer, der ungefähr 563 v. Chr. - 483 v. Chr. lebte. Er wurde später Buddha (Erleuchteter, Erwachter) genannt.

Buddha hob hervor, dass er weder ein Gott noch der Überbringer einer göttlichen Wahrheit war und dass er sein Gedankensystem nicht aufgrund göttlicher Offenbarung erhielt, sondern dass es vielmehr ein Verständnis der Natur des menschlichen Verstandes enthielt, welches durch jedermann für sich selbst wieder entdeckt werden könnte. Auch warnte er vor jeder Autoritätsgläubigkeit und hob dadurch die Selbstverantwortung (Autonomie) des Menschen hervor.

Zu den buddhistischen Überzeugungen gehört u.a. die Reinkarnation und das Gesetz des Karma. Buddha selbst hat jedoch keine metaphysischen Aussagen, z.B. über das was nach dem Tode passiert, gemacht.

Laut den Statistiken von adherents.com leben weltweit ungefähr 230 bis 500 Millionen Buddhisten, die genaueste Zahl dürfte ungefähr bei 450 Millionen liegen. Die Länder mit der stärksten Verbreitung des Buddhismus sind Thailand, Kambodscha, Myanmar und Japan, während er in seinem Ursprungsland Indien praktisch verschwunden ist.

...

Ich habe das alles natürlich selbst recherchiert und war live vor ort(zeit!).
Habe es "türlich nicht bei
<a href="redirect.jsp?url=http://de.wikipedia.org/wiki/Buddhismus
kopiert" target="_blank">http://de.wikipedia.org/wiki/Buddhismus
kopiert</a> !
Wer das behauptet solle eine 6S fan sein LOL!

22.12.2003 05:07

ÖLMÜS TOPRAK OLMUS INSANA NASIL ITAAT

ediceksin anlamadim ?
medineye gidipü mezar basinda laptopla obür dünya ile chat mi yapican.. verdigin kendi show dini yahudi kopyasi sunni ekolü dinine göre kuran ayetlerini masallah cok güzel tahrif etmeye calisiyorsun,..
ama biz yemiyoruz....
verdigin akil mantik disi öreklere geri örnek verdigimizde hemen yaygara kopartiyorsunuz dalga geciyor diye...
zaten kafanda sacma sapan seyler belirli bir sistematik sablon oldugu ve bu sablonun en büyük unsuruda sirk ve bu sirki inkar etme oldugunu cok iyi biliyoruz.. ayni problemle hz muhammedde karsilasmisti ve gelen vahiylerle mücadele etmisti ..
allah ile resul derken adeta ikisini ayni kefeye koyarken kendi bulundugun carpik din sistemine mesru zemin aramaktan baska birsey görmüyorum bunu ...yani minareyi calan kilifini hazirlar misali ve bbunu sizler seytan yardimiyla yüzyillardir yapiyorsunuz !
tek amaciniz hadis denilen seytani olguyu kurana KUMA getirmek...
ama akli selim kurancilar bu KUMA oyununa gelmiyecektir bundan emin ol...sen putlasmis ve sanal tanri olmus bir peygamberin o söylemis diye sacma sapan laflarini allahin kelamiyla es deger tutmakta hatta allahin kelamini tamamaliyici nitelikte göstererek kafir olmaktasin...ne yazikki bunun bile farkinda degilsin....
gercek peygambere itaat yanlizca kurana itaat demektir...
cünkü biz ..."O"NUN ELÇİLERİ ARASINDA HİÇBİRİNİ AYIRDETMEYİZ." (2/285)

ve ALLAH"A İTAAT = KURAN"A İTAAT = ELÇİYE İTAAT oldugunu biliriz hemde bunu hadis pisligine arab masllarina katismadan yapariz

22.12.2003 05:16

KIVIR KIVIR BAKALIM NEREYE KADAR:..

demek bu ayeti9 anlamiyacak kadar sirk batakliginin icindesin.. diger ayetleride ne güzel kivirta kivirta sanki allah peygamber hadisi ve normal hadis diye ayrim yapmis casina yalan söylerek ..kendi yahudi dönmesi kopyasi sünni ekolunu sirf hakli cikarmak ugruna anlamsizb bir hirsla ayetleri nasil anlamini kaydiriyorsun eglenerek okudum...
diger ayetleri tek tek ele almiyacam sadece tesadüf diye en bastaki bu ayetin YANLIZCA kelimesine dikkatine cekicem... ne diyor ayette YANLIZCA vahiyle diyor yani demkki hz muhammed ..ebu ibni malik ebu ibni ömer böyle yapti söyle yapti takla atti havada zipladi o yüzden yasaklandi sünnet oldu masallah diye sizler gibi MASAL anlatarak degil yanlizca vahiyle uyarir ve yanlizca vahiye uyardi..
vahiyin ne oldugunuda herhalde burda tartismiyalim..
görüdügn gibi yüzlece alimde gerek yok bu ayeti anlamak icin..... istersen almancasina bakalim veya istedigin dilde inceliyeim...sonuc ve anlam ayni cikacakdir...

simdi söyle bajkalim evlat.. SENDE hic utanma arlanma saahsiyet ve karakter yokmu bile bile böyle sirke giriyorsun ????

cidam 22.12.2003 08:27

Selbstmord....

3 Monate nach meiner Anmeldung las ich zum ersten Mal vom Tod eines Mitglieds. Damals war es ein Autounfall, der glimpflicher hätte ausgehen können, wenn die Sicherheitsgurte benutzt worden wären. 1-2 Monate später folgte der zweite Todesfall. Wieder ein junger Mann, der, aus was für einem bescheuerten Grund auch immer, in irgendeinem Internetcafe erschossen wurde. Wieder Monate später dann ein drittes Opfer: Eine junge Frau wird von ihrem Ex erschossen, vor den Augen des gemeinsamen Kindes.
3 Schicksale, die wohl jeden hier in V! berührt haben. 3 junge Menschen, die von heute auf morgen nicht mehr da waren, denen das Leben vielleicht noch so viel zu bieten gehabt hätte....

Eigentlich hätte ich von vier Todesfällen schreiben müssen, denn V! hat nun, wie im Bereich Liebe zu Lesen ist, noch ein Mitglied weniger....
Wieder ein junger Mensch, den ich persönlich nicht mal kannte, und dessen Tod mir doch nahe geht. Um ehrlich zu sein, berührt mich diese Geschichte noch viel mehr, als die anderen zuvor. Diesesmal ist die Tote kein Opfer des Todes. Nein, sie hat sich ganz bewusst für den Tod und somit gegen das Leben entschieden....

Fast jeder Mensch hat wohl mindestens einmal in seinem Leben an Selbstmord gedacht, zumindestens den Wunsch gehegt tot/nicht mehr da zu sein. Doch den Freitod ausüben, tun nur die Wenigsten, was auch gut so ist.
In meinem Leben gab es (und wird es vermutlich immer wieder) Momente (geben) in denen ich, auch nicht mehr "da sein" wollte. Momente, in denen mir einfach alles zu viel wurde, und ich nur denke: "Alles ist scheisse, keine Lust mehr", aber wenn ich dann weiter denke, merke ich, dass ich Unsinn rede. Denn was mich nach meinem Tod erwartet, weiss ich nicht, dafür weiss ich aber, dass mein Tod (insbesondere Freitod) eine Menge Leute in tiefe Trauer stürzen und Schuldgefühle hervorrufen würde, und so egoistisch darf ich einfach nicht sein.

Nein, Selbstmord begehen ist einfach nur falsch....
Der Mensch muss stark sein, er darf sich nicht von Niederlagen unterkriegen lassen, er muss versuchen Schwierigkeiten zu meistern. Natürlich gibt es Momente, in denen man nicht mehr kann, aber man darf nicht vergessen, nach jedem Regen erscheint wieder die Sonne.

Wenn ich jetzt an das tote Mädchen denke, überkommt mich ne Wut, nicht auf sie, sondern eher auf die Gesellschaft. Wieso wurde ihr nicht beigebracht zu kämpfen, wieso wurde ihr nicht genügend Lebenswille eingeblüht! Ihr Tod erscheint mir am Unsinnigsten von allen. Tag täglich brechen Milllionen von Frauen Männern das Herz und Millionen von Männern brechen Frauenherzen, deswegen sucht man sich doch nicht den Tod aus! Wer weiss, was sie sich alles weggenommen hat mit dieser schrecklichen Tat. Vielleicht war sie nur kurz davor das Glück in allen Bereichen zu finden....

Ich hoffe keiner ist mir böse wegen diesem Text. Ich möchte kein Salz in Wunden streuen, aber die Geschichte hat mich wirklich berührt und ich musste das einfach schreiben. Und diesmal nicht um irgendeine Diskussion zu starten, denn nach Diskutieren ist mir wirklich nicht im Moment. Falls dennoch irgendwer, was dazu schreiben will, vergesst nicht, es heisst Religion&Glauben, und mir geht es mehr um den allgemeinen Glauben, denn das keine Religion Suizid toleriert, ist bekannt.

P.S: Geteiltes Leid ist halbes Leid. Lynchpolitik hilft keinem weiter. An Schuldkomplexen sind schon viele gebrochen, doch einen Toten zurückbringen, tun die nicht....

Möge sie ihren Frieden finden....

kolaygelsin 22.12.2003 09:54

Kur?an-ı kerimdeki bilgiler üç kısımdır

Biz kaldığımız yerden devam edelim.. İnkarcı üyenin copylerindeki ifadeleri gibi rakamları da, kafası kadar karışık sahte.. (52/34), (25/33)ne demek?.. Çala kalem küfrünü katmerleştiriyor.. Ayrıca, SORUMUZA DAHA CEVAP VEREMEDİ... Namazın nasıl kılınacağını ve namazların kaç rekat olduğunu ayetlerde GÖSTEREMEDİ..

Alimin kıymatini alim anlar... Güneş balçıkla sıvanamaz..
------------
Kur?an-ı kerimdeki bilgiler üç kısımdır:

Birincisini hiçbir kuluna bildirmemiştir. Kendisini, isimlerini ve sıfatlarını kendinden başka kimse bilemez.

İkinci kısım bilgileri, yalnız Muhammed aleyhisselama bildirmiştir. Bu yüce Peygamberden ve onun vârisi olan rasih âlimlerden başka kimse bunları anlayamaz. Müteşabih âyetler böyledir.

Üçüncü kısım bilgileri, Peygamberine bildirmiş ve ümmetine öğretmesini emir buyurmuştur. Bu ilimler de ikiye ayrılır: Birinciler, geçmiş insanların hallerini bildiren (Kısas) ve dünyada, ahirette yaratmış olduğu ve yaratacağı şeyleri bildiren haberler (Ahbar)dır. Bunlar, ancak Resulullahın bildirmesi ile anlaşılır. Akıl ile, tecrübe ile anlaşılamaz. Üçüncü kısım bilgilerin ikincileri, akıl, tecrübe ve arabi ilimler ile anlaşılabilir. Kur?an-ı kerimden ahkâm çıkarmak ve fen bilgilerini anlamak böyledir. İmam-ı Nesefi Akaid"de buyuruyor ki, arabi ilimlere göre manâ verilir. İsmaili sapıkları gibi, başka manâlar vermek, ilhad ve küfür olur.

(Mevduatül ülum"dan)

pinsel 22.12.2003 10:18

Wieder ein Quartal vorbei...

Pro Quartal hole ich mir immer einen Update, ob es Neuigkeiten aus der Religionsecke gibt.
Neue Erkenntnisse, die vielleicht unsere Ansichten ändern...

Gibt es was Neues?

Danke für ein Update...

just ;-pinsel

22.12.2003 15:17

o.T.

(ömer öngüt)ün kimligi, izah ve idrak anlayisi hakkinda bilgin var mi?

aliconda 22.12.2003 15:20

Der urtümliche TÜRKISCHE Schamanismus

noch heute lebendig in Yakutien.
Die Yakuten ein Turkstamm sprechen türkisch. Auch mit dem neu-türkischen ist es nach einer kurzen eingewöhnungsphase möglich, unsere brüder in Yakutien zu verstehen.
Hier ein kurzer Einblick in Ihre (unsere ursprüngliche Relgion:

Schamanismus und Musik in Sakha, Sibirien (Yakutien)

Der Schamanismus

in der Welt des Nordens. "Ich benutze meine Trommel wie ein Fahrzeug... Sie ist das Pferd, das mich in eine andere Welt trägt. Dort, in meiner Trance, habe ich Visionen von freundlichen Menschen, hilfsbereiten Tieren und wundervollen Blumen." (Alexander Tavakay, Schamane der Tuwa, 1991 auf dem ersten Treffen von Schamanen in Sibirien nach dem Zweiten Weltkrieg).

Der Schamanismus

ist die spirituelle Klammer für die Kulturen des Nordens, ist Ausdruck einer künstlerischen Sensibilität, in der der Mikrokosmos Mensch ein Gleichgewicht mit der unendlichen Weite der Natur zu beschreiben versucht. Die Nordvölker nennen sich auch die "Vierte Welt", für deren aktuelle kulturelle Identitätsbestimmung der Schamanismus von zentraler Bedeutung ist.

Auch wenn schamanistische Elemente

in der ganzen Welt zu finden sind, so gilt Sibirien bis heute als die originäre Region der Schamanen. Schamanistische Praktiken lassen sich dort 5000 Jahre zurückverfolgen. In keinem anderen Kulturraum waren Zivilisation und Kunst so tief mit dem Schamanismus verwoben wie in Sibirien.

Es ist ein Kulturraum,

in dem die Menschen nur im Dialog mit einer sehr extremen Natur überleben konnten, jenem Dialog, der im Schamanismus seinen symbolischen Ausdruck fand. 70 bis 100 Völker und Sprachen existieren auch heute noch in diesem ehemals von Nomaden und Halbnomaden besiedelten gigantischen Territorium, das fast 50 Jahre lang durch den Leninismus/Stalinismus und seine Folgen kulturell entwurzelt und verwüstet wurde. Erst nach dem Zerfall der Sowjetunion konnten die mit dem Schamanismus verbundenen Traditionen wieder aufgenommen werden. Sie sind bedeutsam für die aktuelle kulturelle und künstlerische Entwicklung im asiatischen Rußland, vor allem in autonomen Republiken wie Tuwa und Jakutien (der heutigen Republik Sakha). Dort erlebt der Schamanismus ein aufregendes Revival. Schamanismus ist orale Überlieferung schlechthin. Die Schamanen haben in ihren Gesängen und Epen das Wissen der Vergangenheit aktualisiert und in Erinnerung gebracht. Mittel ihrer Darstellung waren vor allem die Stimme und die Trommel, aber auch Saiteninstrumente, die Zither, Rasseln und die Maultrommel. Das historische Wissen verkörperten sie auf einer performativen Ebene, in komplexen Ritualen und Jenseitsreisen.

Die oralen Traditionen,

auf denen der Schamanismus basiert, haben heute aber eine veränderte gesellschaftliche Basis. Denn der Kontext für eine schamanistische Praxis ist in den modernen Großstädten ein völlig anderer geworden. So werden die Traditionen von jungen Menschen erforscht und neu praktiziert, exemplarisch in der Musik, in den Performing Arts, in der Therapie oder in der Anthropologie. Am Beispiel des Schamanismus wird exemplarisch deutlich, daß Traditionen nicht ungebrochen fortbestehen, sondern in dem jeweiligen gesellschaftlichen und kulturellen Kontext immer neu bestimmt werden.

Die ungebrochenen Gesänge

der Inuit stehen den modernen Interpretationen in den russischen Großstädten gegenüber. Ein zeitgenössisches Werk wie das von Nam June Paik wird konfrontiert mit einer ungebrochenen oralen Tradition in Südkorea. Deswegen ist es auch notwendig, das Thema überregional zu betrachten. Forscher sprechen von dem sogenannten "Schamanistischen Gürtel", der sich von Skandinavien bis Südkorea erstreckt. In Finnland, der Mongolei, China oder Korea existieren unterschiedliche Formen des Schamanismus, die sich aber immer auf ähnliche oder vergleichbare Symbole und Erzählungen beziehen. Entsprechend der historischen Bedingungen haben sich die Schamanen jedoch sehr unterschiedlich in den jeweiligen Gesellschaften behaupten können. So gehört in Südkorea das schamanistische Ritual auch heute zum alltäglichen Leben im Ahnenkult, bei Krankheit oder politischen Entscheidungen, während die Schamanen in Sibirien gesellschaftspolitisch isoliert sind.

Die zentrale Rolle der Stimme

in Gesang und Sprechgesang verbindet die musikalischen Ausdrucksformen der arktischen und nordasiatischen nomadischen Kulturen. Eine weitere Gemeinsamkeit bildet der direkte Bezug dieser Vokalmusiken zu den spirituellen Traditionen dieser Völker, die auf Schamanismus und Animismus beruhen. Die Lieder der Ainu und das Yoiken der Samen, beide auf pentatonischen Skalen aufbauend, die Epen der Jakuten und anderer sibirischer Völker; die faszinierenden Oberton- und Untertongesänge aus Tuwa, der Mongolei und aus dem Altai-Gebiet, die am Rande der Trance vorgetragenen Gesänge der Inuit: sie alle dienten ursprünglich rituellen Zwecken, zielten darauf, Kontakt mit den Geistern der anderen, unsichtbaren Welt aufzunehmen. Wesentliche Elemente der verschiedenen Gesangsstile sind Imitationen von Tierlauten, auch die Rufe der Jäger und Geräusche zur Austreibung böser Geister. Respekt vor der Natur, Vertrautheit mit der Fauna, die Jahrtausende alte Erfahrung der Selbstbehauptung in einer übermächtigen und grausamen Umgebung sind bestimmende Momente dieser Kulturen und spiegeln sich in ihrer Musik.

aliconda 22.12.2003 15:22

o.T.

Sorry,
aber ich verstehe immer noch nicht, was vorgefallen ist und warum in meinem GB ein relativ vorwurfsvoller Beitrag stand.
Ich habe den leider relativ schnell gelöscht, weil ich keinen Zusammenhang sah.
Kannst du da mir persönlich ein bischen Aufklärung zuteil werden lassen ?
Danke
Ali

aliconda 22.12.2003 15:58

Die Religion der Sami in Finnland,

Nord-Norwegen und Nord-Schweden.
Es ähnelt stark den türkischen Religionen.
Hier eine Auszug (english):

The religion of the Sámi people

The religion of the Sámi was a religion based on nature. Everything was alive and anything of importance was revered. The sun was important, since it gave life to plants, animals and human beings. The moon, thunder and wind were also important.

The Sámi believed in many different things, but mostly in their gods. Something good about the religion are the female gods. The mothergoddess Mátaráhkka together with her daughters Sáráhká, Uksáhkka and Juksáhkka took care of the family and guarded the hut.

Nowadays, the old Sámi religion is just practised in one special place in the north of Norway. Most of the Sámi have turned Christian, even though some parts of their old belief will always be there, as for instance in old customs and in the bringing up of children.

The Sámi believed in rising again from the dead. They believed that the Noajdde, the Shaman, was able to visit the kingdom of death by using his drum and then return. He could talk with the gods and find out their will. He could also ask for advice or help. The drum was seen as a thing with special power. According to Johan Märak, a Sámi and a retired priest from Jokkmokk, the bear was sacred to the Sámi people. The person who managed to kill a bear was the one who was mentally strongest of all the people who were taking part in the hunt. When the men came home from a successful hunt, the women had to spit alder-bark in their men’s faces to neutralise the power the men had got by killing the bear. No bones were allowed to be thrown away or be broken when the bear was going to be slaughtered. When all the meat was eaten, the bones had to be buried exactly in the same order as in the living animal, and in special beargraves. They believed that the bear in that way could be reborn to the next hunt. Today, the Sámi still believe that the bear has a special power that man can be affected.

Für interessierte, kann ich es ja auch noch ins arabische übersetzen, dazu geh natürlich noch extra in einen Korankurs und lern die Sprüche auswendig ... :-)

rauchwolke 23.12.2003 08:40

Schamanenvölker gibt es auf der ..

Welt sehr viele. Aber was mich noch mehr interessieren würde ist, was die verschiedenen Gruppen von Schamanen für Drogen nehmen um sich in eine andere spirituelle Dimension tragen zu lassen.

Hab da mal was von exotischen Naturheilmitteln gehört die super hi machen.

Sollte mich vielleicht intensiver mit dem Schamanismus auseinandersetzen.

Mfg R

23.12.2003 13:15

mevcut iki sima

...beni biraz düsündürüyor. bilgili veya zeki olduklari icin degil, aksine kendini (mürsid) veya (seyh) ilan eden, (seyyid)lik iddiasinda bulunan bir ücüncü sahisin abes fikirlerini teblig ettikleri icin. bunlardan biri kolaygelsin, digeri de kardelencilesi... yanilma payim elbette var, ama altyapi, hedef kitle, argumantasyon ve isbat mekanizmalari ayni. cok ilginc, mesela biri vasita (hakikat kitabevi)nden, digeri ücüncü sahis (ömer öngüt)den bahsediyor... gercekten bu uzun mesele, zaten delil reservleri istedigim seviyede degil. ama ikinizde emin olun, zamani gelince ispatlar suratlariniza carpilacaktir!..

aliconda 23.12.2003 13:32

o.T.

&gt&gt
... Schamanen für Drogen nehmen um sich in eine andere spirituelle Dimension tragen zu lassen.
&lt&lt
LOL aus welchen Gründen ;-)
Willst du die schamanische Welt erkunden ?

&gt&gt
Hab da mal was von exotischen Naturheilmitteln gehört die super hi machen.
&lt&lt

&gt&gt
Sollte mich vielleicht intensiver mit dem Schamanismus auseinandersetzen.
&lt&lt
Ja nicht, sonst wirst du von den ReliFuzzis hier gleich gesteinigt!
Lern lieber arabisch!!!
DIE Weltsprache und WELTKULTUR!!!
Ciao
Al"

23.12.2003 15:27

böyle dü$ünmen cok normal..

seni ciddiye alinacak bir fikrin olmadigi kanaatine varali cok oluyor..neden "sünni" ve "alevi" arasinda bu denli bir ayrimciliga yol aciyorsun ki??
bence sünnileri saldiriya alirken hic olmazsa alevileri kari$tirma, cünkü böylece onlari da kendine hemfikirmi$ gibi yansitiyorsun!

ALLAH kelimesinin büyük yazmak benim icimden gelen bir olay. nasil ki insanlar saygin bir insanin kar$isinda dügme ilikleyip saygiyla egilirse, bende bu kelime yi yazarken büyük harflerle yazmayi ho$ buluyorum. bu benim müslümanligimin dogrulugunu yada ayarini göstermez, ama senin bnu anlamaman o kadar dogal ki..
diyorum ya, sen nefret icindesin, ve bu nefret sana güzellikle bakmayi kaybettirmi$ ey pesimist dü$ünme kurbani insan..

ayrica, ilgini cekermi bilmyiorum, türban takmiyorum, takanin kar$isinda saygiyla egiliyorum, cünkü en büyük cesaret böyla bir zamanda türbani takabilmektir!!!
ne demek istedigimi yine anlamayacaksin, ama bakma, ben yinede yaziorum i$te..
avrupa ülkesinde üniversite egitimi gören bir insanin "beynine hava" girmesine ne kadar gerek var, onuda sana birakiyorum..

23.12.2003 15:56

hmmm o.T.

ohne Text

23.12.2003 15:59

Copy-Paste ve forum kurallari:

Autor: Cidam
Datum: (19/12/2003 - 13:20)
Forum: Religion & Glauben

Wertung bisher:
Ihre Wertung: genial sehr gut gut keine mittel schlecht unserioes

Arkadaslar, su copy-paste meselesi yine asiriya kacmaya basladi....

Bircok kullanici, bundan rahatsiz oluyor. Hatta din bölümüne bu yüzden ugramayanlar da var. Bundan sonra, sadece copy-paste`ten olusan yazilar silinecek. Kurallara yine uyulacak yani....

Cok güzel buldugunuz ve paylasmak istediginiz bir yazi olunca, fazla uzun olmamasina dikkat edin lütfen. Ve mutlaka, kendinizden de birkac cümle ekleyin. Sadece "cok begendim bunu/ x`in fikrine ben de katiliyorum" `dan ibaret olsa bile....

KURALLAR:

1. Hislerini kontrol altında tut!

Kızarak bağırdığın ve gereksiz laflar ettiğin için, sonradan pişman olabilirisin ve bu da o anda belki de hiç keyifli olmayan başkalarının, senden olumsuz yönde etkilenmelerini sağlayacaktır. Forumlarda herkesi korkutan "Flaming" oldukça aktüeldir ve argo küfürler söz konusu olduşunda hemen harakete geçecektir. Forumun ve panoların temelini hoşgörü oluşturur. Amacımız tartışmaları herkese açık tutmak ve güzel bir şekilde yürümesini sağlamaktır.

2. Pano ve forumlardaki konulara dikkat!
Yazılarını konusuna uygun olarak, pano ve forumlardaki doğru yerlere göndermeye dikkat etmelisin.
Yanlış gönderilen yazılar ve karşılıklı yazışmalar silinecektir.

3. Doğru alıntılara dikkat!
EBaşka yazılardan senin yazını ilgilendiren alıntılar yapman, oldukça gereksiz. Sadece seni ilgilendiren ve sözü geçen cümleleri alıp, yazına eklemen daha uygun olacaktır.

4. Yazının amacı
Bir yazıyı göndermeden önce, yazdıkların ile ne gibi bir amaç taşıdığını iyi düşün.
Bir yazının birden fazla foruma gönderilmesi de temel olarak engellenmektedir.

5. E-Mail kullanmalısın!
Bir yazarın yazısı hakkında birşeyler söylemek istediğinde, bunun başkaları için ilginç olup olmayacağını ve söz konusu tartışmayı zenginleştirip zenginleştirmeyeceğini düşünmeli ve ona göre belki de sadece kısa bir mail yazmanın daha iyi olacağını düşünmelisin.
Forumda tanıştığın bir kişiyle başka şeyler üzerine konuşmak istiyorsan, ona direk e-mail yazabilir veya forumda konuşmak istediğin konuya uygun yeni bir bölüm açabilirsin.
Online olarak doğru şekilde davranma kuralları içinde crossposting yapmamak yani bir yazıyı birden fazla kere herhangi bir foruma veya panoya göndermemek de yer alıyor.
Doğru yazım kuralları hakkındaki notlar, teknik problemler, açık yanlış anlaşmalar ve nettiquette kurallarının çiğnenmesi e-mail yoluyla daha iyi yapılabilir.
Ayrıca cevapların e-mail yoluyla ikinci bir kez gönderilmesi de oldukça kaba bir davranıştır.

6. Reklam yapmak yasaktır!
Reklam yapmak veya nasıl zengin olunabileceğini anlatan çeşitli yazıların yayınlanması yasaktır. Şahsi homepage"ine ait bir reklam yapmak istiyorsan, bunu uygun bir link ile ziyaretçi defterinde yapman mümkün. Bu kuralı birden fazla kez çiğneyen üyelerin pano veya forumlara katılması da engellenecektir.

7. Cezalı durumlar
Hizmete sunulan pano ve forum sistemi, gerçek zaman modülü ile çalışmaktadır. Yazılan yazıların sürekli kontrol edilmesi bizim tarafımızdan da mümkün değildir. İçerik konusunda veya yazının doğruluğu ve şekli açısından herhangi bir sorumluluk üstlenmemekteyiz. Bu yüzden her bir yazar kendi yazısından sorumludur.

8. Yasaklanan içerikler
Irkçılık, pornografi, insan haklarına aykırı ve yazılan yazıların iyi niyetine ters düşen yazılar kesin olarak yasaktır. Kırıcı çeşitli içeriklerin ve platformumuzu kötüye kullanan ekstrem kaba davranışların sonucunda söz konusu olabilecek pano ve forumların kapatılması veya kuralların bir kereden fazla çiğnenmesi durumunda, birinin üyelikten çıkarılması gibi durumlara ait tüm haklar bize aittir. Yazılar değerlendirme yapılmaksızın ve haber verilmeden tarafımızdan silinebilir.

23.12.2003 16:00

Copy-Paste ve forum kurallari

Wertung bisher:

Bircok kullanici, bundan rahatsiz oluyor. Hatta din bölümüne bu yüzden ugramayanlar da var. Bundan sonra, sadece copy-paste`ten olusan yazilar silinecek. Kurallara yine uyulacak yani....

Cok güzel buldugunuz ve paylasmak istediginiz bir yazi olunca, fazla uzun olmamasina dikkat edin lütfen. Ve mutlaka, kendinizden de birkac cümle ekleyin. Sadece "cok begendim bunu/ x`in fikrine ben de katiliyorum" `dan ibaret olsa bile....

KURALLAR:

Kızarak bağırdığın ve gereksiz laflar ettiğin için, sonradan pişman olabilirisin ve bu da o anda belki de hiç keyifli olmayan başkalarının, senden olumsuz yönde etkilenmelerini sağlayacaktır. Forumlarda herkesi korkutan "Flaming" oldukça aktüeldir ve argo küfürler söz konusu olduşunda hemen harakete geçecektir. Forumun ve panoların temelini hoşgörü oluşturur. Amacımız tartışmaları herkese açık tutmak ve güzel bir şekilde yürümesini sağlamaktır.

Yazılarını konusuna uygun olarak, pano ve forumlardaki doğru yerlere göndermeye dikkat etmelisin.

EBaşka yazılardan senin yazını ilgilendiren alıntılar yapman, oldukça gereksiz. Sadece seni ilgilendiren ve sözü geçen cümleleri alıp, yazına eklemen daha uygun olacaktır.

4. Yazının amacı
Bir yazıyı göndermeden önce, yazdıkların ile ne gibi bir amaç taşıdığını iyi düşün.

5. E-Mail kullanmalısın!
Bir yazarın yazısı hakkında birşeyler söylemek istediğinde, bunun başkaları için ilginç olup olmayacağını ve söz konusu tartışmayı zenginleştirip zenginleştirmeyeceğini düşünmeli ve ona göre belki de sadece kısa bir mail yazmanın daha iyi olacağını düşünmelisin.
Forumda tanıştığın bir kişiyle başka şeyler üzerine konuşmak istiyorsan, ona direk e-mail yazabilir veya forumda konuşmak istediğin konuya uygun yeni bir bölüm açabilirsin.
Online olarak doğru şekilde davranma kuralları içinde crossposting yapmamak yani bir yazıyı birden fazla kere herhangi bir foruma veya panoya göndermemek de yer alıyor.
Doğru yazım kuralları hakkındaki notlar, teknik problemler, açık yanlış anlaşmalar ve nettiquette kurallarının çiğnenmesi e-mail yoluyla daha iyi yapılabilir.
Ayrıca cevapların e-mail yoluyla ikinci bir kez gönderilmesi de oldukça kaba bir davranıştır.

Reklam yapmak veya nasıl zengin olunabileceğini anlatan çeşitli yazıların yayınlanması yasaktır. Şahsi homepage"ine ait bir reklam yapmak istiyorsan, bunu uygun bir link ile ziyaretçi defterinde yapman mümkün. Bu kuralı birden fazla kez çiğneyen üyelerin pano veya forumlara katılması da engellenecektir.

7. Cezalı durumlar
Hizmete sunulan pano ve forum sistemi, gerçek zaman modülü ile çalışmaktadır. Yazılan yazıların sürekli kontrol edilmesi bizim tarafımızdan da mümkün değildir. İçerik konusunda veya yazının doğruluğu ve şekli açısından herhangi bir sorumluluk üstlenmemekteyiz. Bu yüzden her bir yazar kendi yazısından sorumludur.

8. Yasaklanan içerikler
Irkçılık, pornografi, insan haklarına aykırı ve yazılan yazıların iyi niyetine ters düşen yazılar kesin olarak yasaktır. Kırıcı çeşitli içeriklerin ve platformumuzu kötüye kullanan ekstrem kaba davranışların sonucunda söz konusu olabilecek pano ve forumların kapatılması veya kuralların bir kereden fazla çiğnenmesi durumunda, birinin üyelikten çıkarılması gibi durumlara ait tüm haklar bize aittir. Yazılar değerlendirme yapılmaksızın ve haber verilmeden tarafımızdan silinebilir.

23.12.2003 16:03

Copy-Paste ve forum kurallari.

Wertung bisher:

KURALLAR:

4. Yazının amacı

5. E-Mail kullanmalısın!

7. Cezalı durumlar

8. Yasaklanan içerikler

23.12.2003 16:04

Copy-Paste ve forum kurallari.

Wertung bisher:

KURALLAR:

4. Yazının amacı

5. E-Mail kullanmalısın!

7. Cezalı durumlar

8. Yasaklanan içerikler

23.12.2003 16:30

hmmm o.T.

ohne Text

aliconda 23.12.2003 16:31

Benim icin mi gecerli ? o.T.

ohne Text

23.12.2003 16:32

forenregeln noch mal auf deutsch

Datum: (19/12/2003 - 13:23)

Wertung bisher:

forenregeln noch mal auf deutsch

1. Halte Deine Gefühle im Zaum
Wenn Du aus der Wut heraus schreibst, bereust Du es vielleicht später - und vielleicht sind andere auch nicht gerade in bester Stimmung und springen auf den "negativen Impuls" auf. Schnell ist dann in Board und Foren das gefürchtete "Flaming" im Gange, nämlich vielstimmiges wüstes Geschimpfe. Grundlage der Foren und Boards ist das Prinzip der Toleranz. Wir wollen die Messages für jeden offen halten und angenehm gestalten.

2. Halte Dich an den Themenkreis des jeweiligen Boards/Forums
Wichtig ist, dass die Messages in das richtige Board/Forum gepostet werden.
Falsch platzierte Beiträge und Konversationen werden gelöscht.

3. Richtig zitieren
Es ist üblich die Nachricht, auf die sich Dein Beitrag bezieht, zu zitieren. Du machst es für alle angenehmer, wenn Du nur diejenigen Passagen zitierst, auf die Du Dich konkret beziehst und nicht den kompletten Beitrag im Vollquote übernimmst.

4. Ziel des Beitrages
Überlege Dir vor dem Posten eines Beitrags, welche Leute Du mit Deiner Nachricht erreichen willst.
Ein "Crossposting" eines Beitrags in mehrere Foren ist grundsätzlich zu vermeiden.

5. Benutze E-Mail!
Wenn Du dem Autor eines Beitrags etwas mitteilen willst, überlege bitte, ob dies eine Bereicherung der laufenden Diskussion ist und auch andere interessieren könnte - oder ob nicht eine einfache E-Mail besser geeignet wäre.
Wenn Du mit einer Person die Du im Forum kennengelernt hast über andere Dinge sprechen willst, nimm direkten Emailkontakt zu ihm auf oder eröffne ein neues Thema in dem dazu passendem Forum.
Sich online richtig zu verhalten, heißt auch, denselben Beitrag nicht mehr als einmal in einem Forum/Board abzuschicken, also kein Crossposting.
Auch Hinweise auf Rechtschreibfehler, technische Probleme, offensichtliche Irrtümer oder Netiquetteverstöße tätigt man besser per E-Mail.
Es ist unhöflich, Antworten per E-Mail auch noch einmal zusätzlich öffentlich zu posten.

6. Wir erlauben keine Werbung
oder Beiträge, die wieder mal zeigen wollen, wie man schnell reich wird. Wenn Ihr Werbung für Eure private Homepage machen wollt, dann habt ihr die Möglichkeit dies mit einem entsprechenden Link in eurem Gästebuch zu machen. Auch hier werden bei mehrfacher Zuwiderhandlung dieser Regel der entsprechende User aus dem Board oder Forum verwiesen/gesperrt.

7. Haftungsausschluss
Das bereitgestellte Board/Forum-System arbeitet im Echt-Zeit-Modus. Es ist für uns daher nicht möglich die unmittelbare Kontrolle über eingestellte Einträge auszuüben. Wir übernehmen keine Verantwortung für den Inhalt, die Richtigkeit und die Form einzelner eingestellter Beiträge. Jeder Verfasser von Einträgen ist als Autor selbstverantwortlich für seinen Beitrag.

8. Verbotene Inhalte
Wir untersagen hiermit ausdrücklich die Einstellung von rassistischen, pornografischen, menschenverachtenden und gegen die guten Sitten verstoßenden Beiträge. Wir behalten das Recht vor, grob verletzende oder Inhalte, die unsere Plattform für extreme Agitationen missbrauchen, von unseren Boards und Foren auszuschließen oder bei mehrfacher Zuwiderhandlung dieser Regel die Mitgliedschaft zu kündigen. Beiträge können kommentarlos und ohne Benachrichtigung gelöscht werden.

aliconda 23.12.2003 16:32

... 74759453 sureyi sayanlar icin

gecerli degildi, baska dinleri tanitmam icin mi gecerli ????

pes yahu !!!!

aliconda 23.12.2003 16:35

kein Prob

dann bearbeite ich ab jetzt die Texte!
Setze Sie in Kommentare!

Vielleicht solltet Ihr mal die anderen zur Räson bringen!
Was auffällt, ist die Tatsache, daß Ihr gerade bei mir mit der Zensur anfangen tut.

Irre ich mich ?

aliconda 23.12.2003 16:59

Kreuzzug

gegen die Copy&Paster ?!?

darya 23.12.2003 18:56

Eine Bitte ...

Gewiss, könnte meine Bitte etwas unverschämt sein - doch ich würde mich sehr freuen, wenn die Beiträge auf Deutsch geschrieben werden, dann könnte ich mitdiskutieren. Warum alle im Religionforum plötzlich auf türkisch schreiben, ist zwar nachzuvollziehen, aber sehr umständlich für mich und einige Andere. :)

Außer natürlich, Ihr habt Angst vor mir und meinen exzellenten Argumentationen... :P

Vielleicht geht ja jemand auf meine Bitte ein. Ich bin gespannt. :)

*knicks*

sVy.

.

23.12.2003 20:18

Ausgezeichnet

Finde E.C. oft zu hart und zu starr, dieser
Text aber am heutigen Tag ist sehr klar,
ist aufklärisch und hat seine absolute
Berechtigung gerade in einem Forum über
Religion und Glauben.
Karanligi, insandüsmanligi ve irticayi sevenlere de söyleyecek tek bir sey var:
Hodri meydan!

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:42 Uhr.