Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

22.09.2004 23:01

Küfüre gerek yok

efendice görüslerini bildirmen yeterli..... o zaten seni anlayacak kapasitede degil......

O yüzden Arap taklitcisi olarakta kalacaktir.....

23.09.2004 00:30

esselamun aleyküm

nasilsiniz cemaati müslim arkadaslar..
bu günden itibaren bu forumda kuran ve hadis dersleri size sunacagim..
tüm sorularinizi kuran hadis ve ulema fikri esliginde cevabliyacagim
hemde parasiz.
sorularinizi ve sorunlarinizi bekliyorum
ne mutlu müslümanim diyene..

23.09.2004 12:10

Hos geldin din yobazi kopyaci ve

Allahin üzerine pislik yagdirdigi serefsiz mahlukat.

Baskalarinin ismini senin serefsiz Amellerine kullanmaya utanmiyormusun.

Senin Annen Baban seni böylemi terbiye etti, sana örf ve adetlerimizi efendiligi ve serefli olmayi ögretmedilermi....... sen magradami dogdun ???? dünya hic göprmedinmi...

Sen ne hakla kalkip benim ismimi kirletmeye kalkiyorsun..... iste sen ve senin gibiler ancak böyle insanin karsina cikabilirsiniz......

Seni Vaybeeye sikayet edecegim........ ama ne yapalim Annen Baban ögretmemis iste, insanliktan sen ne anlarsinki......

Terbiyesiz Herif iste..... birde gelmis dinden bahsediyor..... iste dinsizlerin ta kendileri sizlersiniz........ bir nevi seytansiniz

23.09.2004 13:23

MEHMET AUS FRANKFURT

Freunde ich weiss wer jetzt der neue möchte gern ich ist....

Es ist der Mehmet aus Frankfurt, der seit kanpp 4 Jahren hier sein unwesen treibt...

alias ZazaX...alias Cecenkiz15 ..alias Elazizspor..alias....akshalil... Pamikesra... usw... usw....

Bu adam her zaman ayni sekilde baskalarini schikanieren ediyor......

kerio 23.09.2004 14:23

schikanieren mi ediyor? o.T.

ohne Text

23.09.2004 14:49

Bu serefsiz benim

ismimi kullanip carptirarak Foruma girmis...... es ist ein der selbe Person.....

Der verfluchte Idiot.... denkt er sein was....

Der Typ hat sozial keine Verpflichtungen deshalb msitzt er den ganzen Tag nur vor dem PC.... weil auf der Straße würde wahrscheinlich niemand mit Ihm reden... deshalb dieser erniedrigender Auftritt von Ihm.....

ankakusugibi 23.09.2004 14:53

Enthauptung...

Merhaba!

Ich habe heute einen interessanten Zeitungsartikel in der SZ gelesen und würde ihn gerne mit euch teilen.

Meinungen und hintergründiges Wissen gerne erwünscht!!!

Süddeutsche Zeitung - Donnerstag, 23. September 2004

Aktuelles Lexikon

Enthauptung

Die grausamen Hinrichtungsrituale an ausländischen Geiseln im Irak lehnen sich bewusst an die traditionelle Form des Vollzugs der Todesstrafe an, die in vielen islamischen Ländern praktiziert wird. So werden in Saudi-Arabien regelmäßig Mörder mit dem Schwert exekutiert, wenn sie nicht die Vergebung der Familie ihres Opfers erlangen oder sich durch Blutgeld retten können. Eine religiöse Vorschrift dafür gibt es nicht. Anderswo werden Verurteilte auch am Galgen oder durch Erschießung gerichtet. Der Koran und die Überlieferung verbieten es, eine „von Gott geschaffene Seele" zu töten, außer durch Gesetz und nach dem Spruch eines berufenen Richters. Selbstjustiz ist verboten. Die Geschichte kennt indessen Beispiele für willkürliche Massaker durch das Schwert. Der Prophet Mohammed ließ an einem Nachmittag mindestes 600 Männer des jüdischen Stammes der Kuraisa köpfen, obwohl sich dieser unterworfen hatte. Unter dem ersten Kalifen Abu Bakr wurden bei der Eroberung Mesopotamiens so viele persische und christliche Gefangene enthauptet, dass ihr Blut das Wasser eines Bewässerungskanals während eineinhalb Tagen im Mai des Jahres 633 rot färbte. Die Vorstellung, durch die Trennung des Hauptes vom Körper werde die Wiederauferstehung des Getöteten oder dessen Einzug ins Paradies behindert, ist Volksglaube. Eine theologische Grundlage dafür gibt es nicht. chi.

oezsu 23.09.2004 15:36

SUKÛT...eniskaya

"Insanlara sükretmeyen Allah´a sükretmis gibi olmaz....!"

Burada sana laf atilmis, iftira edilmis olabilir, fakat senin de bi Anne ve Baba´yi basit bi Forum´da yüceligi tasiyanlari sahanin icine almani dogru bulmuyorum. (Sahsi görüsüm) Savunacaksan, silahlari saldirana cevir, ama burda bulunmayanlara degil!

23.09.2004 22:02

Olabilir ama takdir edersinki

hayatta her sey icicedir.....
Eger efendi bir ortamda yasayan insan efendi olur.
Kralin oglu genelde Kral olur ve hirsizin oglu agirlikli olarakta ayni onlar gibi olur.....

Elbette istisnalarda vardir.... ama görüyoruzki bu arkadas ne yazikki istisna olan tipten degil.......

Aber im weitesten sinne hast du Recht, aber im weitesten Sinne habe ich auch Recht.

Selamlar
Enis

23.09.2004 22:10

Gelogen völliger Blödsinn

Wo in der Geschichte steht es geschrieben das Prophet Mohammed 600 Juden geköpft hat...... und wann haben damals Juden mit Propheten Mohammed Krieg geführt....... ????? heeee weisst du darauf ein Antwort......

Der Prophet soll sich dem Kuran wiederlegt haben.... völliger blödsinn, am besten du liest vorher die Geschichte selber durch bevor du hier Hurafet erzählst.

Mann eine super Erfindung der Juden oder Christen.... ich habe sowas zum ersten mal gehört obwohl ich schon fast 10 Jahre mich mit religion befasse..... wer hat den diese Geschichte verfasst ????????
Mit Sicherheit kein Moslem und auch kein jude, den die Behaupten sowas nicht....

Was den Araber angeht, das mit der Enthauptung stimmt, die köpfen sehr viele Menschen, was allen Religionen dieser Welt wiederspricht...... Aber das ist ahlt die Politik der Saud Familie, die in Zukunft Ihre Machtstellung verlieren werden........ den niemend hat das Recht das Volk wie Sklaven zu treiben, irgenwann rächt sich das zurück.....

Als Beispiel sei all die restlichen Königfamilelen der Welt genannt....

24.09.2004 00:32

KURAN DA insani 3 kisima ayirir !!!!!

Kurani kerimde Allah insani üç kisma ayiriyor degerli kurandan hadisden ulemadan sasmiyan müslüman kardeslerim

1 insan
2 Adem
3 Gerisinede konusan hayvan diyor

(hafizamdan kaymis Kurani Kerimde cenabi Hak hayvanlarin en kötüsü küfreden iftiracilar dir buyuruyor)

demek ki
sen konusmasan da ben dinlemesem de her birimize insan demiyor Allah
çarpilirsin yemin etme
bir bu gercegii bilmiyorsun
iki birde ayete bak diyorsun hz muhammed efendimizi postaci ediyorsun numara 3!!!!

kardesim sapitmis yoldan cikmis kardesim Allahin dini taksim olmaz
bir kisminana inanip yahut bir kismini okuyup arada baglanti kurmadan kendi nefsine uygun olarak konusmak küfürdür KÜFÜR.....onun cüzünden feragat küllünden feragat hükmündedir

bende konusanla sende dinleyenin mecmuuna insan denir
yahut sende konusanla bende dinleyenin mecmuuna insan dedir

konusanla dinlemeyene konusan Hayvan deniyor

Ayna ayna bakmýyor insan insanin hayvanda hayvanin aynasidir deniliyor

Yani sen kendi huyunu ve kabiliyetlerini görüp kendi iklimi vücudunda ne galibse
Onu söylüyorsun
Tabiidir ki her kap icindeki seyi sizdiriyor

Ben ise hep anlatabildim mi acaba
anlatamadim mi acaba,
Diye ince sualleri soruyorum
Yani anlatalan seyi kendime de soruyorum
gelin bu küfürden pislik icinde olmakdan vazgecin
muhammedin yoluna dönün !
Vesselam

24.09.2004 00:37

biraz daha terbiyeli olalim lütfen

peygamberimizin gösteridigi din hokkabazlik dini degil sabir ve baris dinidir siz bunu dahi idrak edememessiniz efendi..
galiba burda gercek islami yaymaya calisan birini görünce seytanlariniz ayaga kalkti
gerci yazinizdan ne demek istediginiz pek anlasilmiyor ama allah cc hidayet versin
vesselam

24.09.2004 00:40

ACHMET AUS STUTTGART

veya ABDULLAH AUS MÜNCHEN
ne önemi varki mühim olan hz muhammedin yolundan gitmektir böyle yahudi hahamlari gibi neden yaygara koparip kuduz hayvanlar gibi salya saliyorsunuz !
2 rekat namaz kilin allaha yalvarin !

24.09.2004 01:09

Neden benim ismimi kullaniyorsun

üstelik carpitarak....... senmi din veya efendilikten bahsediyorsun......

Bald fliegst du hier raus, ich habe dich bei Vaybee angezeigt.......

24.09.2004 01:11

Wir wissen jetzt wer du bist

Arkadaslarlan karar aldik..... Vaybeeden disari atilincaya kadar senin konusmayacagiz.....

Es ist bald sowieso vorbei.... also nur geduld, du möchte gern ich.

24.09.2004 01:21

Benim öz ve öz adim ENISKAYICI

dedelerimiz oguzlarin kayi boyundan sizler gibi rum dönmesi vatan hainleri degiliz !
sen bu forumun delissin galiba abuk subuk seyler yazip birilerine iftiralar atiyorsun

24.09.2004 01:23

muhterem arkadaslar bu forumda deli mi

var ? türkiyede cok kullanilan bir isim olan enis isminin babasinin tapulu mali olarak kullanmak isteyenler var ?
yani ismim enis diye tehditler aliyorum
gözlerime inanamiyorum böyle kafasi 12den sonra calismayan müslümanlardami var ?
müslümanlik bu mu ?

24.09.2004 01:26

senin kim oldugnu pek bilmiyorum

bu forumda yeniyim
fikrin nedir nesin necisin arkadaslarin kim pek anliyamadik
ama biraz komiksin alcak daglari sen yarattin galiba..allah seni okuyanlara ve ailene sabir versin..kisiliginde oturmamis biraz vah garibim vah...

oezsu 24.09.2004 11:30

hos olmayan bi koku

Berbat bi tarz...

Hahamlari örnekmi almaya karar verdik simdide?!?

Peki bu yapilan nedir? Fakat cok haklisin, senin yaptigin (günümüzün) perdelenmis müslümanliginda yer alir...
...Islam´da asla!!!!!

Büyüde gel....!!!

ankakusugibi 24.09.2004 14:17

hey mr.

Ich erzähle keinen hurafet SONDERN gebe einen Artikel wortwörtlich wieder!!! Den Artikel einer seriösen und nicht gerade christlichen Zeitung! Wer der Autor ist: da musst du nicht rumspekulieren (Wetten kein Moslem / Jude / blabla) sondern einfach nachforschen für wen das Kürzel cig. steht.

MfG

24.09.2004 17:27

moderne Frau heist für mich

Ich bin eine Frau, die aus Fehlern besteht,

eine Frau, die nichts von der Wirtschaft versteht.

Ich kann nicht kochen und nicht flicken,

ich kann nicht häkeln und nicht stricken.

Doch eines gibt"s, was ich wunderbar kann,

das schätzt an mir auch jeder Mann

und daran werde ich so leicht

von keiner ander"n Frau erreicht.

Ich kann"s von vorne und von hinten,

ich kann es auch langsam und geschwind.

Ich kann es seitlich und im Bücken,

ich kann es gut auch auf dem Rücken.

Ich kenne das in jedem Brauch,

und auf dem Bauch, da kann ich"s auch.

Ich fing damit schon zeitig an.

Gelehrt hat"s mir ein junger Mann.

Der war sehr jung und auch sehr kräftig,

er zeigte sich darin sehr heftig.

Am Anfang war mir ziemlich bange,

ich hatte Angst vor seiner Stange.

Der erste Sprung wollte nicht gelingen,

da hörte ich die Engelein singen.

doch war das Tempo bald gefunden,

der Widerstand war überwunden.

Und mit der Zeit kam die Routine.

Ich bleibe schlank wie eine Lilie.

Und wie gesagt, ich werd" so leicht

von keiner ander"n Frau erreicht.

Ich lieb es morgens und das ist gut,

da ist man so schön ausgeruht.

Am Abend es am Schönsten ist,

eh" die Sonn" am Untergeh"n ist. -

Ich tu" es auch bei Dunkelheit und Licht -

und wenn mich mal die Laune packt,

so tu" ich"s auch mal pudelnackt.

Sehr schön ist es, wenn man zu zwei"n,

schöner noch sogar zu drei"n.

Und wenn ein Partner müde wartet,

ein andrer statt seiner startet.

Mir wird das Starten nie zuviel,

ich komme immer an mein Ziel.

Sie werden es vielleicht nicht glauben,

ich bin ein Freund von Gummihauben.

Nur für Natur hab" ich Interesse,

Mein Element, das ist die Nässe.

Ich hab" euch nun genug geneckt -

es ist ein Doppelsinn versteckt:

Ich sprach gewiss nicht von was Schlimmen,

das, was ich kann, ist nämlich Schwimmen!

24.09.2004 17:30

utanma ahlak yokmu sende

ne ahmak birisisin neden baskalariylan dalga geciyorsun EnisKaya yi AhmetKayayi cok sexi buluyorum

birak su paranoit fantazilerini artik yetismis ergen bir erkek sin utanmiyormusun bir baskasinin dilinden konusmayi

24.09.2004 17:35

takma tokadan baska sey

sen yoluna devam et arkandayim destekliyorum modern düsünceli insanlara ihtiyacimiz var.

24.09.2004 17:36

Buschie

Amcaniz cok insan haklarina deyer veriyor hergün cocuklari bombaliyor onunda o kelle ucuranlardan ne farki varki

24.09.2004 20:05

Tesekkür edrim

Zaten bu tip insanlar hem medeniyetin hemde orijinal dinin önünde en büyük engeldir.....

Eger bir insan annesinin veya babasinin hatta kendisinin Ideolojisini, din diye dayatirsa zaten istikameti sasirmis bir mahlukata döner.

Adamim yaptigi tam anlamiyla terbiyesizlik, ne efendilige sigar nede baska bir seye, hatta müsriklige bile sigmaz.... onlar hic olmazsa Allaha inanmiyoruz derler, ama kalkip baskalarinin ismini carptirarak puan yapma pesinde kosmazlar....

Bu insan tam anlamiyla zavallinin biri

Selamlar
Enis

24.09.2004 20:20

Burasi medya Forumu degil

Kaynagin varsa konus veya kaynakli konusan bilim adamlarinin veya Medyacilarinin yazilarini yazabilirsin buraya....

Ama kalkip Resule iftira atmaya hic kimsenin hakki yok........ gercek suki, Resulun ne 9 karisi vardi nede okuma yazma bilmiyordu nede sabah aksam savas yapmistir.

Muhammedin sadece bir karisi vardi, o ölünce ikinci kez Sevgi adinda bir kadinla evlendi..... und somit sein Lebenszeit nur 1 Frau..... tam Kuranin emrettigi/önerdigi gibi, cünkü Kurnin önerisi bir nevi emirdir....

Muhammed son derece okur yazardi, Kurandaki okuma yazma Ayeti Ehli-Kitap hakkindadir, yani sen Ehli-Kitabi okumadin bilmiyorsun anlamindadir........ bunu felaket sekilde carptirmislardir.....

Muhammed sedece iki tane savas yapmistir, hatta Islamiyetin kurulusu Filmindede ayni sekilde hendek savasindanda bahsediliyordu....
Serefsiz Hocalar, zannediyorlarki, Muhammed sabah aksam savas yapmis....... milletin baska isleri yoktuda Muhammede karsi sabah aksam savas acmislar......

Tekrar ediyorum.... HURAFET ERKEN KALKAR.....

Bu gibi laflar bizler gibi ehli Müslüman ve ayni zamanda tüm Ilahi dinleri seven ve kabul eden kislere anlatamazsin......

Selamlar
Enis

PS: Bir dahakine okudugun bir yaziyi biraz arastirda ondan sonra Foruma yaz

24.09.2004 20:23

Wow was für eine Frau

Ich denke es ist kanpper wenn man sagt
"Selbst ist die Frau"
Lächel Lächel..... den so ein Universelle Frau wäre der Ideal aller Dinge.....

Etwas Ironie muss sein.... :))

Grüße
Enis

24.09.2004 20:39

Icin bayagi dolu galiba

Amam dediginde cok dogrular var.... ama hepside öyle degil....

Ben bir Trabzonlu olarak Trabzon hakkinda sunu söyleyeyim.... Türkiyenin en önde gelir medeni ve aydin Hocalarida Trabtondan cikar..... en alcak Mahlukatlarida trabzondan cikar... bir nevi Hayir ve Ser Tarbzondan gelir......

Ama son yillarda, agirlikli olarak kara Hocalari taslayarak piyasa disi biraktik.... Süleymancilarin Kiz Yurtlarini seks skandallari ve öldürmeler yüzünden kapattik.... sokakta her gördügümüz kara sakalli Hocalara.... arkadaslar yakalayin Bin-Laden geliyor, kellesi 10 Milyon dolar eder diye sokakta ve hayatimizin her yerinde bu ve benzeri seytanlari acayip sekilde taslayarak... hem vatana hemde dine hizmet ediyoruz....... ne demisler din yobazlarinin üzerine Allah pislik yagdirir.... bunu ben degil Kuran söylüyor.....

Kürtlere gelince....... zamaninda birinci sinif vatandas olan Kürtler su an TR de ikinci veya 3 sinif vatandas konumuna düsmüstür... nedeni ise ABD ve AB destegiyle Türk-Devletine karsi actigi, haksiz ve cehalet savasindan dolayi........ ben kendi acimadan söylüyorum..... benimle veya devlete faydali bir insan konumunda görmüyorum Kürtleri....

Istisnalar vardir ama istisnalar gaydeyi bozmaz. Alevilerde ayni sekilde degilsede, ama en azindan din konumunda sapik yolda olduklari kesindir....... sanki Muhammed Aleviydide Alevilik diye bir sey cikarmislar.... bir nevi Hiristiyanliktan ve Samanisimden alinan ayin formlarinda, bir din yapmislar....... bunlarida ben söylemiyorum.... Almanyanin 2 kanali olan ZDF söylüyor...... Belgeselde 1 saat 15 dakika izledim..... ve haklilarda....

Belki konuyu biraz cok actim... ama isin püf noktasi sudur....

Bir Müslüman ancak daha iyi bir Müslüman olabilir.... eger baska bir sey olacaksa ancak dinsiz olur....... bu böyle bilmelisin.....

Senin o kara Hocalarin ve onlarin pesinde kosan insanlara din Farz degildir, onlar Islam dinini hak edecek konumda degillerdir.....
Cünkü Din ehliyet ister... ancak aydin insanlarin isidir...... dinde cehalete yer yoktur..... ancak yüksek genelbilgiye ve sosyo-kültürel hayati asgari sekilde yutmus bir insan dinin güzelligini ve Kuranin erdemine erebilir...... gerisi degil....

Uzun olduysa bagisla ve bos ver o kara mara Hocalari... ben her yil en azindan 4 be tanesinin isi toplum icinde bitirip rezili rüsvayi ediyorum onlari... tabi dini bilmek sartiyla... hemen yalalnlarini yakalayip Kurandaki Ayeti gösterdinmi..... yüzleri kara degil zindan oluyor ve o anda onlar cin carpmisa dönüyorlar......

Selamlar
Enis

ankakusugibi 24.09.2004 20:47

alla alla

Güzel kardesim,

Resulun 9 karisini idda eden yok ki? Banane Resulden, okuma yazma bilip bilmediginden... Muhammedin karilarindan banane??? Ne söz konusu bu, nede konuyla bir zerre kadar ilgisi var! Muhammedin okuyup, okumadigida beni alakadar etmiyor bu baslik altinda!

----

sadece paylasmak istedigim ve üzerinde fikir alisverisi yapilmasini istedigim bir yazi...

gercekten dini bilgine güveniyorsan, yarin bir SZ gazetesi alir, mail adresini cikarir ve bir Leserbrief yazarsin!

saygilarimla

sagun 24.09.2004 20:57

Neoldu Palyanco veyahut yeni nickin

Veyahut Zazax ,

okadar basit bir yaratiksinki ayni öbür sakkali örümcek kafalar gibi !!!

Olum senin Stilinde takilandan bu dünyaya ne hayir gelir.

Ebru Schamatullah Kurdomullah Dötünekoydullah

24.09.2004 20:58

Das ist dein Problem

bu tip iftirayi yazilar haben hier nichts verloren..... eger bir seyi kopyaladiysan kaynagiyla konusacaksin...... bizler öyle yapiyoruz.....her dedigimizi Ayetlerle veya Tarihte yerini gösteriyoruz....

Ben sadece sana bu gibi Allahtan baska kimsenin duymadigi hikaye Medya yazilarini Foruma ekleme diye söyledim..... hepsi bu kadar
Uzun zamandir bu kadar uyduruk bir sey duymamistim....

sende hemen negativ alinma...... hekesin inanci kendisinedir... o yüzden evrensel bir dinin öncüsü olan Resul Muhammede böyle Yehudilerinde duymadigi bir hikayeyi buraya yazmak dogru degil...

sagun 24.09.2004 21:00

Onlari cin degil tren carpsa daha iyi o.

ohne Text

24.09.2004 23:21

Der Falsche Enis wurde eliminiert

ich habe diesen Nick löcschen lassen.

Es gibt nur einen Enis Kaya und der bin ich....... der Typ sollte nicht nicht meinen Namen kopieren, sondern eher den Kopf, aber dafür braucht er erstmal einen eigenen...... Ihr versteht.......

Also weiter mit den Unterhaltungen und vielen dank für die Unterstützungen.....

Selamlar
Enis

25.09.2004 00:08

Kurban hakkındaki rivayetler abartıdır

Sayin arkadaslar, belki su anda Islam Aleminin en büyük Hocasi olan Süleyman Ates Hocanin yeni yazisi gelecek kurban bayraminin din hususunda önemi ne derece oldugunu ortaya koyuyor...... eskiden dedigim gibi, nasil Mezhepler, Rivayetler, Hadisler din degilse, aynen kavurma sölenine dönüyen Kuraban olayida Kuranda yeri yoktur.....

Syin üstadimiz cok medeni ve herkesin en iyi sekilde anlayacak bir ülüpla yeni yazisini hazirlamis....

------------- Vatan Gazetesinden alinti------

Kurban hakkındaki rivayetler abartıdır

Adını yazmayan bir okurumun benden öğrenmek istediklerini soru cevap seklinde veriyorum

Soru: 1- İlmihalinizin 30"uncu sayfasında, "Hz. Peygamber (s.a.v.)"in Haca" bölümünde, Allah"ın Resulü, Medine"de 9 yıl kaldı, bu süre içinde hacca gitmedi. Nihayet göçlerinin 10"uncu yılında hacca gideceğini ilan ettiği bildiriliyor ve devamında da bu haccın, Veda Haccı olduğu anlaşılıyor. Bu hacda 100 deve kurban ettiği belirtiliyor. Hz. Peygamber, hacca gitmediği bu 9 yıl içinde kurban kesmedi mi?

Cevap: 1- Hz. Peygamber"in, kurbanın Hz. İbrahim"in sünneti olduğunu söylediği ve kendi eliyle bir veya iki koç kurban kestiği rivayeti vardır. Ama her Kurban Bayramı"nda kurban kestiğine dair sağlam bir rivayet yoktur. Kurban hakkındaki rivayetler, zaman içinde oluşturulmuş abartılardır. Peygamberimizin mihmandan, İstanbul"un manevi Sultanı Ebu Eyyub Halid el-Ensârî, "Adam kendisi ve hane halk için bir koyun kurban keserdi. Yerler ve yedirirlerdi. Nihayet halk bununla övünür hale geldi de bu gördüğün hale geldi (insanlar kurban kesmede birbiriyle yarışır oldular)" (Tirmi-zî, Adâhî, 10) sözüyle zaman içinde kurban meselesinin nasıl abartıldığını belirtmiştir.

Soru: 2- Kurban kesmeyi zengin, fakir Müslümanlar, dinimizin olmazsa olmaz kurallarından algılamakta olup durumu kurban kesmeye müsait olmayanlar sıkıntıya girip kurban kesmekte ve kendilerini zora sokmaktadırlar. Din görevlilerimiz vacibi öyle işliyorlar ki, halkımız vacibi farzın da önüne geçirmektedirler. Farz, Allah"ın, yapılması mutlak olan emirleridir. Sünnet Hz. Peygamberimizin söylediği ve yaptığı herşeyi kapsar. Vacip, Peygamberimizin herhangi bir uygulamasından mı, rivayetçilerin uygulamasından mı dinimizin literatürüne girmiştir? Yapılması mutlak gerekli midir?

Cevap: 2- Bir önceki cevabımda belirttiğim gibi kurban vacip değil, sünnettir. Zaman içinde bu mesele abartılmış, gerçekten sanki kurban, Müslümanlığın olmazsa olmazlarından biri haline getirilmiştir. Çok kimse vardır ki namaz kılmaz, oruç tutmaz, bu farzları yerine getirmez de Kurban Bayramı"nda bir değil, iki üç kurban keser. İşte bu, geleneğin dinleştirilmesinin tipik bir örneğidir.

Soru: 3- 10 Kasım 2003 tarihli köşenizde, "Müslümanların bir rönesansa ihtiyacı var" diye yazmıştınız. Bu rönesansı gerçekleştirecek bir profesör kadrosu yok mu? Diyanet İşleri Başkanlığı buna öncülük yapamaz mı?

Cevap: 3- Bugünkü durumda Diyanet İşleri Başkanlığı"nda henüz dini düşünceye açılım getirecek, bir rönesans yapacak kapasitede yeterli derecede düşünce adamları olduğuna pek kani değilim. Ama bu rönesansın ışıkları belirmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı"nın da kendini yenilemekte olduğunu fark etmekle seviniyoruz.

Eski Diyanet İşleri Başkanı
Prof. Dr. Süleyman Ateş
Fax: 0212 356 26 81
E-Mail: suleymanates@gazetevatan.com

--------------alinti ende--------------------

Für experten hier der Link dazu
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a>

chillaz193 25.09.2004 11:04

sorry

aber was du hier schreibst in völliger blödsinn.
er hat es in der süddeutschenzeitung gelesen. d.h. es ist nicht seine meinung. vielleicht will er damit sagen, wie die westlichen staat gegen die moslems denken.

du solltest mal lesen lernen. und wenn er es so hinschreibt, dann schreibt er es halt. diese art und weise wie du leute hier blöd anmachst ist nicht gut. aber du checkst wohl nicht um was es wirklich geht?!?

oezsu 25.09.2004 11:33

Falscher Alarm! o.T.

ohne Text

25.09.2004 13:20

Man ich will doch nur

das man auch die Quellen hier angibt.... wir können ohne Quellen nichts nachprüfen oder gar selbst forschen....

Mehr will doch hier keiner... es sollte kein Anmachen werden...

Grüße
Enis

76er 25.09.2004 14:16

Und schon wieder

eine Hasspropaganda gegenüber dem Islam.
Leider wird nicht erwähnt was diese Juden vorher gemacht haben, oder es wird nicht erwähnt dass er die jüdischen Stämme verschieden behandelt hat, meistens friedlich nämlich. So hat er zum Beispiel ein ganzes Stamm ausziehen lassen, mit Hab und Gut, ohne diese für ihre Untat zu bestrafen, sie hatten einen Moslem vorher gelincht!

76er 25.09.2004 14:32

Diesem Verblender

würde ich sagen, wer im Glashaus sitzt sollte nicht mit Steinen schmeissen!
Die Geschichte des christlichen Europas ist noch mehr Blutüberströmt. Allein die 2 Weltkriege waren christliche Kriege, Kreuzzüge, Inquisition in Spanien, Judenverfolgung, übrigens wurden die verfolgten juden vom Osmanischen Reich aufgenommen und versorgt.
Seit knapp 1500 Jahren wird der Islam von christlicher Seite schlechter geredet als er in Wirklichkeit ist. Um vielleicht die Menschen von ihren Fehltritten abzulenken?
Diese Verblender

koceronrw24 25.09.2004 14:36

o.T.

he he he he he he he

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 02:09 Uhr.