Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Wissenschaften & Weltansichten (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=399)
-   -   Philosophie (http://localhost/forum/showthread.php?t=4284)

13.03.2004 14:32

hersey kolay bence...

anlatmasi veya yazmasi, karsimdaki aklinla düsünmesini rica ederim.
Bagimsizlik herkez icin gecerli ve her konuda.
Siz 1 ay isinize gitmeseniz ne olur ? hic kimseye önceden bir ifade vermeden.
Patronunuz evinize telefon acip ta neden veya nicin isinizin basina gelmedigini mi sorar,bence degil, cünkü "ZENGINLIK BAGIMSIZLIK TIR", evinize isinizden oldugunuzu belirtir.
"BAGIMSIZLIK YASAYAN CANLI ICIN EN ÖNEMLI OLMALI" hayat dostunuzu ne kadar severseniz sevin ona da bagimli olmayin dermisim - kendim düsünürsem evet Bagimliyim beyinsel ve bilgisel olarak hayat dostuma bagimliyim ;(
"Kann man liebe überhaupt verdienen? Antwort - ja Tag für Täglich weil es eine beweggrund ist,dass was wir tun und lassen für einander.
oder muss man einfach so verschenken? - ja mann mus auch wetergeben (verteilen) können nicht nur selber hören wollen.
ist es nicht wertvoll? - Bagimsizliktan baka wertvoll ne olabilir ?

saygilarimla

elaurens 14.03.2004 20:45

.

!

15.03.2004 09:33

merhaba

evet, sana cogu konularda hak vermek gerek, cünkü dediklerin dogru, askin kutsalligini unuttu cogu insanlar, bugün biri yarin digerini gibi yasiyorlar, fakat bu bana göre dogru bir yol degil. ask dedigimiz sex gibi seylerle kiyaslanamaz, siir yazmak da aski yasamak degildir, ama bu dogru ki, ask her dilde ayni sekilde yasanir, bunun lüxle ve herhangi baka seylerle hic alakasi yok bence.
bu arada kafama tekrar bir soru isareti yerlesiyor, ask nedir ki? sanirim bu soruya her insan kendi bakis acisidan cevap verir. bunu her insan baska hisseder galiba!

15.03.2004 09:52

evet, sende haklisin,

fakat ben bu konuyu seninle daha fazla tartisirsam inan hasta olacam. tabii, bagimsizlik cok önemli, ama insan hic bir zaman 100% bagimsiz olamaz, yani düsünsene bu bizim kültürümüzle de cok ilgili bir durum, tabii, siz erkekler icin demesi kolay, ama kizlar ne yapsin? yani biz bagimliliga mahküm olan insanlariz. önce ailen, annen baban, sonrada esin cocuklarin,her zaman baskalarina ihtiyacimiz var.
eger issiz bir adada tak basina yasarsa insan iste o zaman kesinlikle bagimsizdir. ama bu ne kadar gercekci olabilir ki? hele hele sevgiliye bagimli olmak kendinden vazgecmektir, ama sen bunu anlayamazsin, eger seviorsan, en önemli olan seydir hayatta. objektiv olamazsin. bende bir zamanlar senin gibiydim, sevgilim icin deli gibiydim, hep gece gündüz icer gibiydim! ;-)
o yüzden ben aska inanmiyorum, güvenmiyorum, cogu insanlara inanmiyorum, ama genede mutluyum, yasiyorum ve saglikliyim.
ask hersey demek degildir, yani eskiden ask beni hayata baglayan duygudur derdim, so ein quatsch, hic alakasi yok!
sevgile kal görüsmek üzere

ilknur

15.03.2004 09:54

ask ile sex` i karistirmayalim lütfen! o

ohne Text

15.03.2004 09:58

natürlich

sollter dieser vogel uns nicht dankbar sein, weil wir ihn seiner freiheit berauben. das ist nicht richtig, denn sobald du die käfig tür offen vergisst, wird er weg fliegen, da denk er nicht daran, dass du ihn so gut behandelt hast. doch wir wollen mit gewalt alles festhalten, was uns lieb ist um uns daran zu erfreuen. doch wirkliche liebe existiert im herzen, in der seele.

15.03.2004 11:30

Tartismak degil ...

fikirlerini ortaya sürmek bende ona karsi kendi fikirlerimi söze getirmeye ugrasiyorum;)
Bak ben Hasta(grip) oldum - Virus ta insanlara bagimliymis bütün vücudumu etkizis hale getirdi;((

yazdiklarina saygi duyuyorum mantikli bir düsünce sahibindesin.

Simdi de Kitap Okumaya ayriliyorum;)

Saygilarimla

donvonramses 15.03.2004 13:29

ne kadar asik varsa o kadar da ask

tarifi mi vardir aceba? biraz dogruluk payi vardir belki...en azinda su dogru;insanlarin karakter yapisi askin bicimini ve tarzini büyük oranda etkiliyor..yani kimi aski pozitiv ve,yaratici yasarken sagliksiz insanlar tam tersine yikici ve negativ yasayabiliyor..

netice olarak ask üzerine pauschal bir sey söyleyemem ama iki seyi söyleyebilirim.

1-iyi ve herkese tavsiye edilecek bir sey oldugu kesin :).. ( ausgenommen sagliksiz, sado-mazo iliskiler)
2-ask konusulmaktan ziyade yasanmaya müsait ve yasaninca zevk veren bir durum..ask konusulmaz yasanir derler ya hani......

donvonramses 15.03.2004 16:28

merhaba lala,

ich habe dich mit einem kurzen beitrag antwortet, der ungefähr so auussieht:

das,was ich über gramatikalische struktur der deutschen sprache gesagt habe und daraus schlussfolgerungen gezogen ( besonders über ungeeignetheit der deutsch auf andere bereichen (kolayci ask siirleri ve popmüzik)
war zugegebeneweise sehr subjektiv,und beruhen nur auf meine beobachtungen..eine sonstige behauptung wäre anmassend und könnte fatele ergebnissen zur folge haben..(en azindan saydigin sairlere ayip ederdik.:)

yani almancanin aski ve baska türlü duygulari ifade etmeye müsait olmadigini belirttigim seklinde anlasilmak istemem..bunu demek benim haddimi asardi zaten..ama ucuz ve basit laflara
pek uygun olmadigi bana pekala dogru geliyor..gerci bununda dille mi yoksa mäntalite ile mi yada ikisiyle mi ilgili oldugu ayri sorun

escape2 15.03.2004 20:52

pech gehabt! zum glück?

statt sechs richtige hatte ich nur 5 im lotto!
wie sieht es jetzt aus? soll ich mich zurück drehen?

;))

16.03.2004 09:28

cok gecmis olsun!

hani derer ya, "renkler ve zevkler" tartisilmazmis diye, iste, aski konusmak ayni sekilde bence, cünkü her insan bu konuda farkli düsünüyor. benimde bu sekilde düsünmen yasadklarimla ilgili olsa gerek. tabii en önemlisi insan inanncini yitirmemeli, hayattan asksiz olsada evk alabilmeli, "cok sükür yasiyorum, hissediyorum diyebilmeli" gerisi bos!!!!

tekrar görüsmek üzere!!! ya, sen nasil yapiyorsunda hep ben cikinca geliyorsun? bir türlü yakalayamadim seni.
kendine iyi bak

16.03.2004 09:49

Danke

Jeder hat auf seine weise recht diyelim ve konuyu kapatalim ne dersin

16.03.2004 10:05

nasil istersen o.T.

ohne Text

16.03.2004 10:08

nasil istersen.......

simdi beni kabadan düsündügümü göz önüne aliyorsun galiba ?

16.03.2004 10:15

Bir Hirsiz..

tatli ve seker bir bayanin kalbini calirsa, o bayana seneler sonrasi geriye gelebilirmi acaba ?

16.03.2004 10:22

gelemez o.T.

ohne Text

16.03.2004 10:24

Das ist aber

kurz und bündig und damit bin ich nicht einverstanden ;)

16.03.2004 10:39

ganz einfach

her gelen bir seyler alip gidiyor.
ama birisi insanin kalbini calmissa, onu tekrar geri getirmemeli. tabii kendisi kalbini caldirmamissa.
yani, ben gene benim acimdan yaziyorum.

16.03.2004 11:30

o hirsizin kalbi de

o bayanda ise.
Hirsiz Bagimsizligin icinde yasiyor.

16.03.2004 12:50

yasayamaz!!

bu imkansiz bir sey, eger o kadina geri dönmek istiyorsa kesin bagimlidir.
yoksa o semisin?
aslinda geriye dönüp dönmemesi mesele, eger hata yapmissa ve hatasini anlamissa bir sans verir kadin ona, bende veririm aslinda ama hic bir sey eskisi gibi olmaz, ask bir defa yasanir, eger ayrilik girerse araya, tekrar birlesmek cok zor. ve bunu unutma:

en büyük intikam af etmektir!!

crazygirl 16.03.2004 12:55

o.T.

eyer calinan kalp, gercekden tümüyle calindiysa, o kalp geri yerine gelemez. Calan kisi bile seneler sonra o kalbi geri yerine yerlestirme Isteginde olsa bile!! Cünkü arada kalbsiz gecen seneler var!

16.03.2004 17:37

Bir türlü Bagimli iste....

.....Hic kimse hata yapmadi, Intikamla hic bir alakasi yok ufak bir öfke desek yeter ama karsilikli bir öfke.
Inatcilik var arada ve Bagimsizlik.

Bayan HIRSIZ dan intikam almak istiyor ara sira sabahlara kadar konusurlar ve sonunda evlenecegini dile getirir = bence evlenirse en büyük intikami alir ama almiyor, senelerdir bu halde hayatlari gecip gidiyor galiba.....

BAGIMSIZLIK = Hürlük

17.03.2004 09:39

Insan duymak istedigini duyuyor ve

baska da gedil bence.....yinede hayirli günler hepinize

17.03.2004 09:41

günaydin,

bence herkes caldigi seyleri geriye versin! ve yollari ayrilsin,en iiyi cözüm bazen ayrilmak oluyor.
hani imkansiz asklar oluyor ya, bende böyle bir sey yasadim,hatta bende onu unutmak icin vede kiskandirmak aci cektirmek icin evlenmek itedim, ama yapamadim, aradan iki yil gecti, gelmis simdi beni sevdigini falan söylüyor, tekrar beraberlik istiyor. ama mümkün mü?
insan kendini alistirinca durumlara hersey geciyor, tekrar hayatimi alt üst etmesine izin veremezdim. bir kere üzülmek bazen ömür boyu üzülmekten daha iyidir.

17.03.2004 10:39

hey,

sorry, dass ich dir auf diesem weg antworten muss,kann keine gb einträge von hier aus machen.
neyse, gelelim konuya, dogru cok haklisin,insan herseyi kaybetse bile yeniden baslayabilir, fakat kendine yitirse, insanligini karakterini yitirse, tekrar baslamak cok zor olur diye düsünüyorum. en kötü sey, bir insani kaybetmek, hele hele sevdigi bir insani, kaybetmek diyorsam, en dramatik durumda degil tabii, yani terk edilirsen, hemde hic bir aciklama yapilmadan. iste o an insanin kendisine kurdugu o kücük dünyasi basina yikiliyor ve enkaz altindan yasayarak cikmasi imkansiz gibi bir sey. ciksa bile bir zamanlar besledigi duygularini kaybediyor, icin kin öfke nefret sariyor, ve bu sekilde kendine hayatini zehir ediyor.

bir insan icin deger mi? ----degmez, fakat bunu sonradan anliyoruz!!!!

17.03.2004 10:56

Sirf bir insan icin deger

bence ölüme kadar beklemekten ne yapabiliriz?
Tabi günlük olaylarin arkasinda olmamiz gerekir (yani ismizin gücümüzün).

Dünya nekadar büyük olsada kimi zamanlar cok kücük oldugunu belirtiyor bize ummadigimiz yerde görüsmeler olunca ( O kisiyle tabi)

17.03.2004 11:03

kusura bakma ama

hic bir can , insanin kendi canindan kiymetli degerli olamaz. bende inaniyordum böyle hikayelere fakat öyle olmadigini inssan eninde sonunda anliyor.

17.03.2004 11:21

antwort auf gb eintrag

sonucta her ikiside ayrimcilik degilmi? insanlari her ne yüzden olursa olsun yargilamak degilmi? o yüzden o konuda kiyaslamam uygun geldi bana!

17.03.2004 11:36

Hikaye ????

Bir baba ve anne cocuklari icin canini verir,
Seven sevgilisi icin ömrünü ona feda eder ( kendini öldürmek degil)

Hikaye olarak gecmisini görüyorsan sakla icinde kalsin

17.03.2004 11:51

Yazdilarini okuyunca

Becil lik mi desem Besitzergreifend mi desem ne

Bagimsizlik = Hürlük herkez icin

Bukadar benden iyi günler vaybee iyi günler Userler

Saygilarimla

17.03.2004 14:21

Unbenannt

Unbenannt einfach drauflos lesen, aa wenns a bissl komisch ausschaut; Interessant:

Afugrnud enier sduite an enier Elingshcen unvirestiat "ist es eagl, in wlehcer
Rienhnelfoge die Bcuhtsbaen in eniem wrot sethen, das enizg wcihitge dbaei ist,
dsas der estre und Izete Bcuhtsbae am rcihgiten Paltz snid. Der Rset knan ttolaer
Bolsdinn sien, und du knasnt es torztedm onhe Porbelme Iseen. Das ghet dseahlb,
wiel wir nchit Bcuhtsbae für Bcuhtsbae enizlen Iseen, snodren wroetr als Gnaezs.
Eigentlich unglaublich wie wir uns anstrengen, richtig zu schreiben, dabei ist es
vollkommen für die Katz.

elaurens 17.03.2004 15:26

Hauptsache

das geschriebene Wort ergibt einen Sinn.

Gut Meister :)

elaurens 17.03.2004 15:30

...

G"tt ist tod, sagt Nietzsche.
Nietzsche ist tod, sagt G"tt.

Zuckerbrot und Peitsche :)

elaurens 17.03.2004 15:39

:)..ichbinichbinichbin....

DA!
Hör mal:habe ich gerade gelesen

Naftali, da stell ich dir vor meine Frau
Chaim, tu mir den Gefallen stell sie wieder
weg.

Auch leicht und seicht,lesen kann jeder, aber verstehen tut nur Dein eigen Blooooooood! :)

elaurens 17.03.2004 15:52

Aachchchc..

so gern ich Dich auch auf Knien sehen würde,
aber Du Latein-Philo hasst recht.

Urknalltheorie widerspricht sich selbst, mathematisch, physikalisch und philosophisch.

Urknalltheorie und Relativitätstheorie ist unvereinbar.
Das eine expandierendes Uni -das andere (schwarze Loch)-nicht expandierendes Uni, was nun sprach das Huhn!?

elaurens 17.03.2004 16:12

Ist es nicht

chemisch bewiesen, dass Leben unmöglich im Wasser enstanden sein kann?

Ist es nicht so, dass jeder Zellkern eines einzelligen Lebewesens die DNS-Träger des Erbmaterials enthält?

Ist es nicht so, dass die DNS ein langkettiges Molekül ist, zu dessen Herstellung! man Trockenheit braucht?

Worin liegt der Sinn der Evolution, wenn am Ende der Evolutionskette ein Wesen ist welches die Evolution beendet?

Ist Evolutionstheorie eine wissenschaftliche Theorie, oder eine Grundlage zur Gentechnologie, einem Massenmordprogramm in the Future?

Gibt es Pioniere die den Mut haben, physikalische Weltbilder ( von Schwachsinnigen )anzugreifen?

Ist es nicht so, dass es Schöpfung bedarf?

Ähm?

lala1 17.03.2004 16:25

sehr gut !

:)) !!!

crazygirl 18.03.2004 11:45

;o)

einfach nur genial!

becksgold 18.03.2004 12:28

Guter Mann

Senin Hakkini yemisler :))

carmencitta 19.03.2004 08:48

Warum?

Warum nur hat es die Natur so eingerichtet, dass die männlichen Wesen schöner sind als die weiblichen?
Ich spreche von der Tierwelt. ;)

Jetzt wo es Frühling wird, muss ich dies immer wieder aufs Neue feststellen.
Täglich zweimal mindestens, wenn ich an unserem Entensee vorbeifahre.

Wenn es je eine Wiedergeburt gibt, möchte ich als Erpel auf die Welt kommen.
Als TR-Erpel natürlich. ;))

Falls je jemand antwortet, bitte so schreiben, dass ich ohne Fremdwörterbuchwälzen alles versteh".

Danke.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 11:23 Uhr.