Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

18.12.2003 13:53

uyulmali o.T.

ohne Text

18.12.2003 14:22

sen anaokulunami gidiyosun ???

okudugunu anlamiyorsun ..git önce okuma yazma ögren...ne terbiyesizlere cattik !

18.12.2003 14:26

bOS BOS Konusma !!!yahova sahidimisin ?

senin islami bir hiristiyan gibi yasadigi herkese malum....yani bu kadar hiristiyanlarla hasir nesir olan bir insan elbette ya yahova sahidi olur veya suc isliyoprum allah affeder diye sacma sapan din kurali fantasilerini millete dayatmaya calisir...
zaten kuranin en büyük düsmanlari sizlersiniz.. sizin gibi din kardesligi diyip bütün herseyi saptiranlar birde yahudiye benzemek icin ellerinden geleni yapan atalarinin dinlerinde twist atip kurani robot gibi ezberleyen fakat ne manaya gelduigini anliyamiyan anlamya bile tenezzül etmeyen hatta siz anlamazsiniz ancak alimler anlar diyen bu sünni saftirikler...

18.12.2003 14:34

birak simdi imamlari gazalileri...

ben gazali maazali anlamam ..tanimam..ne yani simdi senin bu sacma sapan alimini tanimadim diye dinden mi ciktik kafir mi olduk...
bilmem kurani nacak gazali gazli ali anlamistir bizde bu gazli alileri dinliyelim..
hastamisniz siz..
allah size akil fikir vermedimi ?
ebu cehilden ne farkiniz varki ?
ebu cehilde aksama kadar hz muhammede .-.ne diyorlan bu alimlerimizi birakip kuran denilen sacmaligami uyalim diyordu.. ne farkin var senin ebu cehilden... ebu cehilin hurhur cüsma alimleri vardi heykejlini dikmisti.. senin de ebu imam gazaalin azalin var sanal put dikimissin ... abu cehilden bir yahudiden ne farkin var ?
sen allahdan baska hüküm koyucu ariyormusun onu düsün direkt veya indirekt..
senin icin hüküm koyucu cok.. kücük alim büyük alim peygamber seyh tarikat sahabe peygamber peygamber seyidi..birakin bu sacmaliklari..
atalarinizin dininde yahudiler gibi olmaktansa acin yalin bir sekilde kurani okuyun o yetecektir size !

18.12.2003 14:49

gercek kuran dini ...islam....

Kisisel deneyimlerin yani sira nesnel deliller gerektirir ayet:(3:86; 2:111; 21:24; 74:30).
Bir savi kabul etmeden once entellektuel bir sorgulama talep eder ayet :(17:36).
Etnik gruplari birlestirir (49:13).
Uluslar arasinda baris onerir (2:62; 2:135-136,208).
Kokenine ya da inancina bakmadan herkese adalet vaad eder (5:8).
Barisi ve gercekligi destekler (60:8,9).
allah ile insanlar arasindaki ruhbanlari din adamlarini ve aracilari reddeder (2:48; 9:31-34).
Refahin paylasilmasini destekler (59:7).
Uretime dayali olmayan ekonomiyi lanetler (2:275; 5:90; 3:130).
Toplumsal olaylarda karsilikli gorus almayi onerir (42:38).
Bireye ve bireysel haklara en ust duzeyde saygiyi ister (5:32).
Kadinlara deger verir (3:195; 4:124; 16:97).
Bizden doga ve cevreyle uyum icinde olmamizi ister (30:41).
Nitekim, Tanri tarafindan onaylanan biricik din/yasa Islamdir (3:19,85).

18.12.2003 15:23

MICHAEL JACKSON MÜSLÜMAN OLDU

tabi aramizdaki yahudi arkadaslar hemen ..müslüman oldumu sünnet ettilermi hangi mezhebe inaniyor hangi seyhin kicini yaladi hangi cemaata üye oldu maymunlarinin basi kapandimi diye sorabiluirler ;)
dünya haber ajanslarinda söyle bir haber var ...
Amerikalı pop
şarkıcısı Michael Jackson"un Müslüman olduğu bildirildi.
New York Post gazetesi ve Fox News internet sitesi, Michael
Jackson"ın kardeşi Jermaine"in 1989"da Müslüman olduğunu ve
""Michael"ı da İslamiyet"e kazandırmak için çaba harcadığını""
yazdılar.
Jermaine, bu bağlamda, ABD"deki İslam cemaatinin lideri Louis
Farrakhan"ın özel kalem müdürü Leonard Muhammed"in Michael Jackson"a
koruma olmasını sağladı. Bu gelişmenin, pop starının yakın çevresinde
önemli değişikliklere yol açtığı ve Michael Jackson"ın İslam diniyle
tanıştığı belirtildi.
Michael Jackson"ın İslam dinini kabul ettiği haberleri, California
Savcılığı"nın, şarkıcı hakkında küçük çocuklara cinsel tacizde
bulunduğu yolundaki iddiaları kamuoyuna açıklamaya hazırlandığı döneme
denk geldi.

aliconda 18.12.2003 16:45

o.T.

attigin tutugundan haberin varmi ?
sen kullaniyorsun o
YAHUDILESMIS sözcügünü!
ben degil!

aliconda 18.12.2003 16:47

acaaaaip ! bravo! o.T.

ohne Text

aliconda 18.12.2003 16:50

O zaman hadi CIHAD"a ...

cünkü bu yazdigin
&gt&gt&gtNitekim, Tanri tarafindan onaylanan biricik din/yasa Islamdir (3:19,85). &lt&lt&lt

Öbür dinlerin haksiz yerde oldugunu gösteriyor!
Haydi mars mars!
Zaten YAHUDILER sizlere düsman, bütün dünyayi ele almislar!

&gt&gtKadinlara deger verir (3:195; 4:124; 16:97).&lt&lt

Islam "verirde" müsülmanlar veriyormu?

kolaygelsin 18.12.2003 18:16

Ahmağa verilecek cevap

* Sefih ve cahil bir kimse konuşunca ona cevap verme. Sükut, ona cevap vermekten daha hayırlıdır. Ahmağa verilecek en güzel cevap sükuttur.
* Bütün düşmanlıkların sevgiye dönüşmesi umulur. Fakat edepsizlik ve hasetten dolayı olan düşmanlık böyle değil.

* Sana gelene sen de git. Sana kötülük ve eziyet edene sen eziyet etme.

* Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.

* Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.

* Kendisine hayrı olup olmadığını merak eden, beş vakit namaza verdiği öneme baksın. Doğru kılınan namaz her hayrın anahtarı, her derdin ilacıdır.

kolaygelsin 18.12.2003 18:27

Yalnız Kur?an diyen

KUR"ANA İNANMIYORLAR
Yalnız Kur?an diyenler, kesinlikle Kur?an-ı kerime inanmıyorlar. İslamiyeti yıkmak için inanmış gibi görünüyorlar. Bunların başında İgnaz Goldziher, Shacht gibi Oryantalist denilen gayri müslimler gelir. Hıristiyanların çıkardığı bu akıma kapılıp biz de resulüz diyenlerden Hintli Mirza Gulam Ahmet ile Mısırlı Reşat Halife ve daha başka zındıklar vardır. Reşat Halifenin kurduğu on dokuzcular bâtıl dinini savunanlar da yalnız Kur?an diyor, Sünneti inkâr ediyorlar.

Fakat bu dini yıkmaya muvaffak olamayacakları Kur?an-ı kerimde bildirilmektedir:
"Onlar, ağızları ile Allahın nurunu [Kur?an, Sünnet, icma ve kıyastan meydana gelen Allahın dinini] söndürmeye yelteniyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de, Allah nurunu [dinini] tamamlayacaktır." [Saf 8]

YALAN SÖYLÜYORLAR
Yalnız Kur?an diyenler, Kur?andaki İslam diyenler, utanmadan yalan söylüyorlar. Sözlerinde zerre kadar samimiyet yoktur. Kur?ana inanmalarında samimi olsalardı, âyetlere inanırlardı.

Allah yalnız Kur?an mı diyor? Allahü teâlâ, "Resulüme uyun, onun bildirdiği her şeyi kabul edin, haram ettiklerinden sakının, Resule uyan bana uymuş olur. Ona isyan eden bana isyan etmiş olur. Onun sözleri vahye dayanır. Onun sözünü benim sözüme aykırı görenler ve Allahın yolu ile Peygamberin yolunu birbirinden ayırmak isteyenler kâfirdir" buyurmuyor mu?
İşte âyet-i kerime mealleri:
"Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!" [Haşr 7]
"O, [Resulüm] vahyden başkasını söylemez." [Necm 3,4]
"Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!" [Araf 158, Nur 54]
"Resule itaat eden, Allaha itaat etmiş olur." [Nisa 80]
"Allaha ve Resulüne karşı gelen, apaçık bir sapıklıktadır." [Ahzab 36]
"Allah ve Resulüne itaat eden cennete, isyan eden cehenneme gider." [Nisa 13,14]

"İhtilaflı bir işin hükmünü Allahtan [Kur?andan] ve Resulünden [Sünnetten] anlayın!" [Nisa 59]
"O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar." [Araf 157]
"Biz her peygamberi kendisine itaat edilsin diye gönderdik." [Nisa 64]
"Aralarında hüküm verilmek üzere Allaha ve Peygambere çağırıldıkları vakit: ?İşittik, itaat ettik? demek, ancak müminlerin sözüdür, işte kurtuluşa erenler onlardır." [Nur 51]
"Allaha ve Resulüne karşı gelen, bilsin ki, Allahın azâbı çok şiddetlidir." [Enfâl 13]
"Allaha ve Resulüne itaat edin! [uymayıp] yüz çeviren [kâfirdir] Allah da kâfirleri sevmez." [A. İmran 32]

Arzu edenler için devam edebiliriz...

18.12.2003 18:53

BOGAZINA KADAR $iRK ICINDESIN !!!!

"İŞTE BUNLAR ALLAH"IN AYETLERİDİR Kİ, ONLARI SANA GERÇEK OLARAK OKUYORUZ. HAL BÖYLEYKEN ALLAH"TAN VE AYETLERİNDEN SONRA HANGİ HADİSE İNANIYORLAR?" (45/6)
"KİMİN HADİSİ ALLAH"TAN DAHA DOĞRU OLABİLİR?" (4/87)
"EĞER DOĞRU SÖZLÜLER İSELER O"NUN BENZERİ BİR HADİS GETİRSİNLER." (52/34)
"İNSANLARDAN ÖYLELERİ VARDIR Kİ, ALLAH YOLUNDAN BİLGİSİZCE SAPTIRMAK İÇİN HADİS EĞLENCESİ SATIN ALIRLAR. İŞTE BÖYLELERİNE REZİL EDİCİ BİR AZAP VARDIR." (31/6)
KURAN"A UYAN, PEYGAMBERİMİZE DE UYMUŞ OLUR!
"DE Kİ: "BEN SİZİ ANCAK VAHİY İLE UYARIYORUM." (21/45)
"BÖYLECE BİZ SENİ, KENDİLERİNDEN ÖNCE NİCE ÜMMETLERİN GELİP GEÇTİĞİ BİR ÜMMETE, SANA VAHYETTİKLERİMİZİ OKUMAN İÇİN GÖNDERDİK." (13/30)
"BU KURAN BANA, SİZİ VE ULAŞTIĞI KİMSELERİ UYARMAM İÇİN VAHYOLUNDU." (6/19)
"ONLARA AYETLERİMİZ AÇIK AÇIK OKUNUNCA, BİZİMLE KARŞILAŞMAYI UMMAYANLAR "BİZE BUNDAN BAŞKA KURAN GETİR VEYA BUNU DEĞİŞTİR" DEDİLER. DE Kİ: "O"NU KENDİLİĞİMDEN DEĞİŞTİRMEM BENİM İÇİN SÖZ KONUSU OLAMAZ. BEN SADECE VAHYOLUNANA UYUYORUM." (10/15)
Ayetlerden anlaşılacağı gibi, Peygamberimizin açıkladığı ve uyduğu vahiy, Kuran"dır. Kim Kuran"a uyarsa, Peygamberimize de uymuş olur.
HZ MUHAMMED ÖLMÜSTÜR !
AMA BU YAHUDI MÜSLÜMANLARIN PUTLARI VE YÜZLERCE YILDIR DEVAM ETTIRDIKLERI ISLAM diye PUT dini DEVAM ETMEKDEDIR..
ALLAHIN KURANINNI YETERLI BULMUYAN MÜSRIK ZINDIKLARA DUYRULUR !!

"ALLAH SİZE KİTABI DETAYLANDIRILMIŞ BİR HALDE İNDİRMİŞKEN, ALLAH"IN DIŞINDA BİR HÜKÜM KOYUCU MU ARAYAYIM?" (6/114)

18.12.2003 18:57

Ben müslümanim diyenlerin büyük cogu

müslüman degil.. cünkü kurana uymuyorlar ve allahin yanina hz muhammed hz ali haci hoca seyh murid hadis ve daha nioce sacma sapan sey koyarak allaha sirk kosuyorlar ve dinden cikiyorlar !
ve bunu yüzyillardir sistematik olarak yapiyoralar !
tek manupile edeme3digi seyler kuran ayetleri !
yani ha hiristiya ha sünni ha yahudi bunlar manupile edilmis din inancina sahipler..
ama senin anliyacak kapasiten olmadigi icin kisa tutuyorum !

kes 18.12.2003 21:29

bugün allah icin ne yaptiniz? o.T.

ohne Text

kolaygelsin 19.12.2003 10:07

Cahil cesur olurmuş

Aşağıda konu ile ilgili mealler, sadece iyi niyetli olan arkadaşlar içindir. İnatçı ve inkarcılara sözümüz yoktur. Dağarciklarında birşeyle olmadığı için "belden aşağı" çalışıyorlar. Cahil cesur olurmuş. Bu en azından edep dışıdır. Onlara Allah hidayet versin.
Konumuza gelelim;

Kur"anda, "yalnız Kur"ana uyun" denmiyor, "Allaha ve resulüne uyun" deniyor. Resulünü devreden çıkaran, Kur"anın açıklaması olan hadisleri delil saymayan, Kur"anın ifadesi ile kâfir olur.
İşte delili; "Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir." [Nisa 150,151]

Allahü teâlâ, Resulüne Kur"anın açıklamasını, hüküm koymasını emredip, iman, itaat ve Kelime-i şehâdette de Resulünü kendisiyle birlikte bildiriyor:
"Kur"anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik." [Nahl 44]
"İhtilaflı şeyleri insanlara açıklayasın ve iman eden bir kavme de hidayet ve rahmet olsun diye bu Kitabı sana indirdik." [Nahl 64]
"İhtilaflı bir işin hükmünü Allahtan ve Resulünden anlayın!" [Nisa 59]
"Aralarındaki anlaşmazlıkta seni hakem tayin edip, verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmedikçe, iman etmiş olmazlar." [Nisa 65]
"Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz." [Ahzab 36]
"O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar." [Araf 157]
"Allaha ve ümmi nebi olan Resulüne iman edin!" [Araf 158]
"Allaha ve Resulüne itaat edin!" [Enfal 20]
"Resulullahta sizin için [uyulması gereken] güzel örnekler vardır." [Ahzab 21]
"Allaha ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için de çılgın bir ateş hazırladık." [Feth 13]
"Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik." [Bekara 151]
Yukarıda, yalnız Kur"an diyenlerin, Kur"ana inanmadıklarını, Kur"an ve Sünneti kabul etmedikleri için kâfir olduklarını âyetlerle bildirilmektedir.

Allah, hepimizi sapıtmaktan, sapıklara aldanmaktan muhafaza etsin..Aydananlara da hidayet versin..
Aslında daha deliller var. Fakat bu kadar kafi diye düşünüyoruz..

kolaygelsin 19.12.2003 10:14

Namazı nasıl kılıyorlar acaba?

"Yalnız Kur"an" diyenler namaz kılıyorlar mı acaba? Veya nasıl kılıyorlar. Nereden öğrenmişler. Çünkü Kur"an-ı Kerimin birçok yerinde sadece mealen "namaz kılınız. Zekat veriniz" geçiyor. Nasıl kılınacağı, kaç rekat olduğu belirtilmiyor.

"Bize yalnız Kur"andan söyle) diyen birine, İmran bin Husayn hazretleri: "Ey ahmak! Mesela Kur"anda, namazların kaç rekat olduğunu bulabilir misin?" dedi.
Hz. Ömer, farzların seferde kaç rekat kılınacağını Kur"anda bulamadık diyenlere, "Allahü teâlâ, bize, Resulullahı gönderdi. Kur"anda bulamadığımızı, ondan gördüğümüz gibi yaparız. O, seferde, 4 rekatlı farzları iki kılardı" buyurdu.
(Mizan-ül-kübra)

19.12.2003 10:29

Madem allahin hükmüne resulleri ortak

ediyorsun ebu cehil !
o zaman hz isa resulun hangi hadisini hz davudun hangi hadisini hz musanin hangi hadisini uyguluyorsun..
senin din diye uyguladigin sey kuranla alakasi olmayan batil müsrik arablarin uygulamalarinin bir devami baska bir sey degil !
kuran allahin hükmüne kimseyi ortak etmez !
kuranda bir allah vardir gerisi sifirdir.. hadi utanma utanma inkar et..
allahin yanina peygamberi sahbeleri alimleri mezheb ulemalari tarikat seyhlerini din adamlarini hadisleri bilmem ne arab masllarini hepsini allahin yanina monte et.. utanma monte et sirke gir
ve bu ayetleride inkar et !
"İŞTE BUNLAR ALLAH"IN AYETLERİDİR Kİ, ONLARI SANA GERÇEK OLARAK OKUYORUZ. HAL BÖYLEYKEN ALLAH"TAN VE AYETLERİNDEN SONRA HANGİ HADİSE İNANIYORLAR?" (45/6)
"KİMİN HADİSİ ALLAH"TAN DAHA DOĞRU OLABİLİR?" (4/87)
"EĞER DOĞRU SÖZLÜLER İSELER O"NUN BENZERİ BİR HADİS GETİRSİNLER." (52/34)
"İNSANLARDAN ÖYLELERİ VARDIR Kİ, ALLAH YOLUNDAN BİLGİSİZCE SAPTIRMAK İÇİN HADİS EĞLENCESİ SATIN ALIRLAR. İŞTE BÖYLELERİNE REZİL EDİCİ BİR AZAP VARDIR." (31/6)

19.12.2003 10:45

ALLAH namaz kildirmayi UNUTTUMU ?

eee kuranda beyfendinin iddia ettigi gibi nasil namaz kilma yazmiyorsa o zaman allah unuttu demektir ...

"KİTAPTA HİÇBİRŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK." (6/38)

bak tatli müsrik evladim biza arab binbir gece masali anlatma ,...yok ömer böyle dedi yok ebu ibne ona atladi yo0k ben böyle dedim..yok felanca dedi kuranda bu yokmus wooow ne zeka fiskiran laf etmis adam..

sadece kurana göre nasil namaz kilinacigini bilmeyecek kadar seytanin hipnozu altindasin... senin hirsin AKLINI örtmüs durumda !
gerci sünnisin sünnilerdeki namazdaki farzlari söyle bir aklina getirsen namazin kurana göre nasil kilinacagini anlarsin !
adeta bir hiristiyan papazi gibi kuranda neden pazar ayini yapilmaz diye soru soruyorsun adeta...
yani bir tanri düsünelim ..ksursuz bir kitap yolladigini ve DINLE alakali her detayin bu kuran denen kitabda yazdigini ALLAH BIzzadi bize bildiririken.. senin gibi ebu cehiller kalkmis allahi kurani hakir görüererek bilmem nwe mezhebine göre namaz nasil kilinir yani kuranda namaz nasil kilniir yok diye konuyu bilmiyenlerin istismar edecegi iddalar atar..
kuranda sirkde yok ama sen sirke giriyorsun hergün.. kuranda sünnetde yok ama sen yahudilere benzemek icin sünnet oluyorsun !
aklindan cikarma kurani assagilamaya calisan bir sistemin zavalli bir parcasisiin..
atalarinin dinine ve seytana bizzati hizmet ediyorsun..
bu ayetleride kulagina küpe yap -"!

"KENDİLERİNE OKUNMAKTA OLAN KİTABI SANA İNDİRMEMİZ ONLARA YETMİYOR MU?" (29/51)

RABBİN ASLA UNUTKAN DEĞİLDİR." (19/64)

ALLAH SİZE KİTABI DETAYLANDIRILMIŞ BİR HALDE İNDİRMİŞKEN, ALLAH"IN DIŞINDA BİR HAKİM Mİ ARAYAYIM?" (6/114)

19.12.2003 11:10

HAdislerin Uydurulma sebebleri nelerdir

Üfürükcü müsrik hocalar alimler arab yunan misiri masallarini yani binbirgece hikayelerini hadisleri neden uydurup islam dinine mal etmislerdir..
iste sebebleeri..
a) Dini bozmak, dejenere etmek için
b) Siyasi ayrılıklardan dolayı
c) Dini eksik zannedip, kendince dini kurtaranların uydurmaları
d) Dini sevdirmek için
e) Mezheplerini, fikirlerini doğru çıkarmak için
f) Zorlama altında yapılan uydurmalar
g) Maddi çıkar sağlamak için
h) Manevi çıkar sağlamak için
ı) Gelenek, görenekleri dinselleştirmek için
i) Diğer dinlerdeki uydurmaların Dinimize taşınması amacıyla

kes 19.12.2003 12:13

hey sende kopya yapip buraya...

yaziyon ya...

bence bunlarin cocugunu kendin bile bilmiyon

cidam 19.12.2003 12:17

Bir de madalyonun diger yüzü var

Dogruluk payi hic yok, diyemiyecegim, ama tüm hadisi serifleri uydurmadir, deyip, inkar edenlerin, amaci nedir? Ben daha cok bunu merak ediyorum. Gerekceler ayni mi acaba?

cidam 19.12.2003 12:18

Yanlis örnek....

Yanlis örnek sectin. Kur`an`da namazla ilgili gayet net bilgiler yer almakta.

Istersen, aksama ayetleri bulabilirim....

cidam 19.12.2003 12:24

Yine forma girmissin, bakiyorum....

Zaza, müthissin yaaa :-)

Bari bir yazinda kisillesme de, amacinin tartismak oldugunu sansin insanlar.

Yine sünnete takmissin. Su penisin ucunda sarkan fazlaligi, neden bu kadar önemsersin, anlamam. Resmen takinti olmus sende....
Adi üstünde: Sünnet, sünnettir, farz degildir. Isteyen yaptirir (saglik acisindan iyidir de, sen simdi yine aksini kanitlamaya calisan yazilar kopyalacaksin ya, neyse), ama Müslüman olmanin bir sarti degildir.

Yine "yahudilesmekten" bahsettiginden, sana bir soru: Hz. Ibrahim`in varligina sadece Yahudiler mi inanirlar?
Tüh, ben de Hz. Ibrahim`i (Islam`daki) resullerdin biri saniyordum....

kolaygelsin 19.12.2003 12:28

Namazın rekatları Kur"anda var mı

Laf kalabalığı ile gürültü ile iş yürümüyor. Konuyu kapatmıştım ama, cidam da işin içine girince sormak istiyorum;

Lütfen, Namazın nasıl kılınacağını ve KAÇ REKAT olduklarını Kur"anı kerimde gösterebilir misiniz? Ayetlerin meallerini yani... BEKLİYORUMMM

cidam 19.12.2003 12:29

Ah, su kelime oyunlari yok mu....

Bakiyorum yine ucuz kelime oyunlarina baslamissin.

Sadece Kur`an`a sadik kalinmali, deyip de, Kur`an ayetlerini degistiren, ne kadar samimi olabilir. Senin buraya sundugun ayetler, belli bir sahsin "tefsirinden" ibaret. Ve ben, bu sahsin hem bilerek, hem de isteyerek kelimelere, yanlis anlam kattigina inaniyorum.
Islam`la güya icli disli biri, hadis ve hadisi serifi ayirt etmeyi bilmiyor mu yoksa? Kur`an`da hadis ifadesi bircok kez gecer, ama o hadisler sadece *söz/haber* demektir. Tefsir sahibinin uyandirmak istedigi irtibat yanlis! Ama ne yazik, hadisi serifle hadis arasindaki farki bilmeyen, bu ucuz aldatmaca oynuna kanabiliyor. Hatta farki bilip, akillari bulandirmak icin, bunu kullananlarin sayisi da az degil hani....

cidam 19.12.2003 12:31

Nicht wirklich für Gott, aber....

..... eine gute Tat habe ich schon hinter mir :-)

Habe heute morgen ein Puppenhaus zusammengebaut und darüber wird sich jemand sehrrrrrr freuen (genauso, wie ich) :-)

cidam 19.12.2003 12:41

su an tembelligin üzerimde, bununla

idare et lütfen:

7/78
11/112
11/114
17/78
20/130
24/58
30/17-18

Bunlara bir göz attiktan sonra, fikrini yaz istersen. Aksam gireesem buraya, daha ayrintili girerim konuya....

cidam 19.12.2003 12:48

Sen yoksa kendini Tanri`yla es mi

tutuyorsun :-)

Ne bileyim, senin tek yaptigin sey hüküm vermek de. Ben de hep hüküm vermek, sadece Tanri`ya mahsus saniyordum.

Insanlari yadirgamayi birak artik! Git kendine bak, Müslüman degilsin, demek sana kalmadi.

Asil Islam`i, duyurmaya calisan kisi, kendi Kur`an`a uysa anlayacagim da. Kur`an bize insanligi, güzel yasamayi ögretiyor, senin tarzinsa....

cidam 19.12.2003 12:50

Hey :-)

Baskalarina nispet yapacagim/onlari kizdiracagim diye, sacmalamaya baslama :-)

Arastirman bitince sonuclari bildirirsin bize. Ama "Islam" kelimesini metnin icine katarak, baglanti kurmus olmuyorsun....

cidam 19.12.2003 12:53

Senin ne farkin var?

Baskalarina ebu cehil diyebiliyorsun ya, peki sen? Senin olmadigindan nasil bu kadar, emin olabiliyorsun?

Senin kimi taktigin, kimseyi ilgilendirmiyor. Sen de ona göre davran!
Biraz nesnel ol! Ol da, asil yüzünü bu kadar belli etme.

cidam 19.12.2003 12:57

Cidam`in kizdigi....

.... kendi fikirlerini paylasmaman....

Ama bu defa güzel bir konu acmissin, keske kopyalamkla kalmasaydin.

Vahabilere gelince, Islam maskesi altinda en büyük vahseti yasatanlar onlardir herhalde. Ben vahabizmi Islam olarak göremiyorum. Olsa olsa, bir tarikattir. Eee, tarikatlarin da genelde asil dinle pek ilgisi olmuyor....

cidam 19.12.2003 13:02

Olsam ne yazar?

Programlanmis bir robot gibisin. Ne yazacagin önceden malum. Özellikle tarzin belli....

Bende yanlis adreste oldugunu biliyorsun neyse ki, basit provokasyon oyunlarina gelmem. Sansina, gelenler var ne yazik.

Benim ne oldugumu hic önemli degil. Yahudi, ateist ya da Hristiyan da olabilirdim. Buraya katilabilmek icin, herhangi bir dine bagli olmak gerekmiyor. Hatta dahasi da var, din hakkinda konusmak/tartismak icin, o dine bagli olmaya da gerek yok
Ama kime diyorum, konuya bagli kalmayi bilmeyen, tek amaci provokasyon olan ne anlar bundan....

cidam 19.12.2003 13:20

Copy-Paste ve forum kurallari:

Arkadaslar, su copy-paste meselesi yine asiriya kacmaya basladi....

Bircok kullanici, bundan rahatsiz oluyor. Hatta din bölümüne bu yüzden ugramayanlar da var. Bundan sonra, sadece copy-paste`ten olusan yazilar silinecek. Kurallara yine uyulacak yani....

Cok güzel buldugunuz ve paylasmak istediginiz bir yazi olunca, fazla uzun olmamasina dikkat edin lütfen. Ve mutlaka, kendinizden de birkac cümle ekleyin. Sadece "cok begendim bunu/ x`in fikrine ben de katiliyorum" `dan ibaret olsa bile....

KURALLAR:

1. Hislerini kontrol altında tut!

Kızarak bağırdığın ve gereksiz laflar ettiğin için, sonradan pişman olabilirisin ve bu da o anda belki de hiç keyifli olmayan başkalarının, senden olumsuz yönde etkilenmelerini sağlayacaktır. Forumlarda herkesi korkutan "Flaming" oldukça aktüeldir ve argo küfürler söz konusu olduşunda hemen harakete geçecektir. Forumun ve panoların temelini hoşgörü oluşturur. Amacımız tartışmaları herkese açık tutmak ve güzel bir şekilde yürümesini sağlamaktır.

2. Pano ve forumlardaki konulara dikkat!
Yazılarını konusuna uygun olarak, pano ve forumlardaki doğru yerlere göndermeye dikkat etmelisin.
Yanlış gönderilen yazılar ve karşılıklı yazışmalar silinecektir.

3. Doğru alıntılara dikkat!
EBaşka yazılardan senin yazını ilgilendiren alıntılar yapman, oldukça gereksiz. Sadece seni ilgilendiren ve sözü geçen cümleleri alıp, yazına eklemen daha uygun olacaktır.

4. Yazının amacı
Bir yazıyı göndermeden önce, yazdıkların ile ne gibi bir amaç taşıdığını iyi düşün.
Bir yazının birden fazla foruma gönderilmesi de temel olarak engellenmektedir.

5. E-Mail kullanmalısın!
Bir yazarın yazısı hakkında birşeyler söylemek istediğinde, bunun başkaları için ilginç olup olmayacağını ve söz konusu tartışmayı zenginleştirip zenginleştirmeyeceğini düşünmeli ve ona göre belki de sadece kısa bir mail yazmanın daha iyi olacağını düşünmelisin.
Forumda tanıştığın bir kişiyle başka şeyler üzerine konuşmak istiyorsan, ona direk e-mail yazabilir veya forumda konuşmak istediğin konuya uygun yeni bir bölüm açabilirsin.
Online olarak doğru şekilde davranma kuralları içinde crossposting yapmamak yani bir yazıyı birden fazla kere herhangi bir foruma veya panoya göndermemek de yer alıyor.
Doğru yazım kuralları hakkındaki notlar, teknik problemler, açık yanlış anlaşmalar ve nettiquette kurallarının çiğnenmesi e-mail yoluyla daha iyi yapılabilir.
Ayrıca cevapların e-mail yoluyla ikinci bir kez gönderilmesi de oldukça kaba bir davranıştır.

6. Reklam yapmak yasaktır!
Reklam yapmak veya nasıl zengin olunabileceğini anlatan çeşitli yazıların yayınlanması yasaktır. Şahsi homepage"ine ait bir reklam yapmak istiyorsan, bunu uygun bir link ile ziyaretçi defterinde yapman mümkün. Bu kuralı birden fazla kez çiğneyen üyelerin pano veya forumlara katılması da engellenecektir.

7. Cezalı durumlar
Hizmete sunulan pano ve forum sistemi, gerçek zaman modülü ile çalışmaktadır. Yazılan yazıların sürekli kontrol edilmesi bizim tarafımızdan da mümkün değildir. İçerik konusunda veya yazının doğruluğu ve şekli açısından herhangi bir sorumluluk üstlenmemekteyiz. Bu yüzden her bir yazar kendi yazısından sorumludur.

8. Yasaklanan içerikler
Irkçılık, pornografi, insan haklarına aykırı ve yazılan yazıların iyi niyetine ters düşen yazılar kesin olarak yasaktır. Kırıcı çeşitli içeriklerin ve platformumuzu kötüye kullanan ekstrem kaba davranışların sonucunda söz konusu olabilecek pano ve forumların kapatılması veya kuralların bir kereden fazla çiğnenmesi durumunda, birinin üyelikten çıkarılması gibi durumlara ait tüm haklar bize aittir. Yazılar değerlendirme yapılmaksızın ve haber verilmeden tarafımızdan silinebilir.

19.12.2003 13:21

islamin $artlari..

acikcasi hangi ayetlere bakmamiz gerektigini bilmiyorum, ama az sonra bakicam..$unu söyleyebilirim ki, islamin be$ $artindan birtanesidir namaz kilmak: güne$ dogarken, ögle vakti, ikindi vakti, ak$am, ve yatsi vakitlerinde..burada tarti$ilan konu namazanin mecburiyetimi??? eger sorun buysa, $öyle bir dü$ünmek yeterli: ALLAH-U TEALA bizlere farz kilip islamin $arti olarak gösterdigi bir gercegi, nasil olurda tarti$iriz??? namazin kilinma $eklini ise peygamberimiz (s.a.v./friede sei mit ihm) resulullah bize zaten göstermi$tir...

cidam 19.12.2003 13:23

forenregeln noch mal auf deutsch

1. Halte Deine Gefühle im Zaum
Wenn Du aus der Wut heraus schreibst, bereust Du es vielleicht später - und vielleicht sind andere auch nicht gerade in bester Stimmung und springen auf den "negativen Impuls" auf. Schnell ist dann in Board und Foren das gefürchtete "Flaming" im Gange, nämlich vielstimmiges wüstes Geschimpfe. Grundlage der Foren und Boards ist das Prinzip der Toleranz. Wir wollen die Messages für jeden offen halten und angenehm gestalten.

2. Halte Dich an den Themenkreis des jeweiligen Boards/Forums
Wichtig ist, dass die Messages in das richtige Board/Forum gepostet werden.
Falsch platzierte Beiträge und Konversationen werden gelöscht.

3. Richtig zitieren
Es ist üblich die Nachricht, auf die sich Dein Beitrag bezieht, zu zitieren. Du machst es für alle angenehmer, wenn Du nur diejenigen Passagen zitierst, auf die Du Dich konkret beziehst und nicht den kompletten Beitrag im Vollquote übernimmst.

4. Ziel des Beitrages
Überlege Dir vor dem Posten eines Beitrags, welche Leute Du mit Deiner Nachricht erreichen willst.
Ein "Crossposting" eines Beitrags in mehrere Foren ist grundsätzlich zu vermeiden.

5. Benutze E-Mail!
Wenn Du dem Autor eines Beitrags etwas mitteilen willst, überlege bitte, ob dies eine Bereicherung der laufenden Diskussion ist und auch andere interessieren könnte - oder ob nicht eine einfache E-Mail besser geeignet wäre.
Wenn Du mit einer Person die Du im Forum kennengelernt hast über andere Dinge sprechen willst, nimm direkten Emailkontakt zu ihm auf oder eröffne ein neues Thema in dem dazu passendem Forum.
Sich online richtig zu verhalten, heißt auch, denselben Beitrag nicht mehr als einmal in einem Forum/Board abzuschicken, also kein Crossposting.
Auch Hinweise auf Rechtschreibfehler, technische Probleme, offensichtliche Irrtümer oder Netiquetteverstöße tätigt man besser per E-Mail.
Es ist unhöflich, Antworten per E-Mail auch noch einmal zusätzlich öffentlich zu posten.

6. Wir erlauben keine Werbung
oder Beiträge, die wieder mal zeigen wollen, wie man schnell reich wird. Wenn Ihr Werbung für Eure private Homepage machen wollt, dann habt ihr die Möglichkeit dies mit einem entsprechenden Link in eurem Gästebuch zu machen. Auch hier werden bei mehrfacher Zuwiderhandlung dieser Regel der entsprechende User aus dem Board oder Forum verwiesen/gesperrt.

7. Haftungsausschluss
Das bereitgestellte Board/Forum-System arbeitet im Echt-Zeit-Modus. Es ist für uns daher nicht möglich die unmittelbare Kontrolle über eingestellte Einträge auszuüben. Wir übernehmen keine Verantwortung für den Inhalt, die Richtigkeit und die Form einzelner eingestellter Beiträge. Jeder Verfasser von Einträgen ist als Autor selbstverantwortlich für seinen Beitrag.

8. Verbotene Inhalte
Wir untersagen hiermit ausdrücklich die Einstellung von rassistischen, pornografischen, menschenverachtenden und gegen die guten Sitten verstoßenden Beiträge. Wir behalten das Recht vor, grob verletzende oder Inhalte, die unsere Plattform für extreme Agitationen missbrauchen, von unseren Boards und Foren auszuschließen oder bei mehrfacher Zuwiderhandlung dieser Regel die Mitgliedschaft zu kündigen. Beiträge können kommentarlos und ohne Benachrichtigung gelöscht werden.

cidam 19.12.2003 13:26

Hayir, tartisma konusu

namazin kilinis sekli (ne zaman, rekatlar vs).
Namazin var olduguna kimse (su ana kadar) karsi cikmiyor. Sadece Kur`an`in, namaz hakkinda ne kadar bilgi verildigi tartisiliyor

Ve lütfen zaten mevcut olan bir baslik (konu) varsa, yeni bir baslik acma. Yazini, uygun basligin altina ekle lütfen.

19.12.2003 14:08

??? o.T.

ohne Text

kolaygelsin 19.12.2003 14:45

Soruya dikkat

Sayın cidam, Namaz vakitleri ve namazın emri hususunda değil değil sorum. Bunlar kur"anda defalarca var..
SORUM ŞU; 1- NASIL KILINDIĞI. Mesela sabah namazının kılınışını tarif eden ayetler var mı.? ve 2- KAÇ REKAT OLDUĞU... Sabah , öğle, namazları kaç rekat.??? hangi meallarde..

Bu konular hep Peygamber efendimiz tarafından bildirilmiş, ve Cebrail aleyhisselamla vakitlerinde kılınmıştır. Hadisi Cibril hadisi meşhurdur.. Arzu ederseniz onu d atarım

19.12.2003 14:52

$SEYTANIN HIPNOZUNDASIN !!!!!

yaw bu kuran neye yariyorki..
kuranda namaz yok rekat yok abdest alma yok !
nurculuk yok tarikat yok zekat yok kurban kesmek yok kan cikarmak yok savas yok zülum yok din bezirganligi yok haci hoca din adami yok yok babam yok hadis bile yok .. neye yariyor bu kuraniniz...
ezberleyip ezberleyip ölülerin arkasindan siir diye okumaktan sihir yapmakdan baska neye yariyor bu kuraniniz ?
size göre hic bir sey yok..
ölen bir insanda su an medinede bir mezarda toprak olmus bir insanda allahi tamamlamis durumda dini inanciniza göre.. birde PUtlariniz olsaydi harika olucakti...
mevlüd oku puta tap sirk kos..mezarlardada BU KITTAP ÖLÜLERE DEGIL DIRILERE Inmistir denilen yasini oku... komik degilmi .-...
yani seytan ancak bu kadar güzel sizi manupile eder...
uyanin !!!
kurani okuma kurani anlama atalarindan gelme seytan masallarini din zannet dötten atmasyon ilahi olmayan bir din uydur kurallari kendin cikar... sonrada kac rekat namaz kilacam allah niye bana kuranda bildirmemis de..
ne komik ne komik ...

19.12.2003 14:56

hz isa hz musa kac rekat namaz kiliyordu

müsriklerde namaz kiliyordu unuttunmu ..
cuma namazi kac rekatsa sabah namazida o rekattir senin kafanda uydurmasyon bir din sablonu var ve kurani ona uydurmaya calisiyorsun kuranda olmayinca ..yok cebrail böyle dedi hz israifil sunu yapti hz havva takla atti seyh abidin miraca cikti hadisi kutsi hadisi mevzu diye yalpalamaya basliyorsun...
senin kafayi formatlayip ondan sonra kurani okuman gerekir ozaman rekatlarida namazida fistik gibi göreceksindir...

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:36 Uhr.