![]() |
TC askeride güzel bir yer
hertürlü sexu el ihtiyacini ordada karsiliyabilirsin?
|
hmm demek öyle
yani sen yukarida provokasyon yaptin yine öylemi?
sen kendinde yaziyorsun zaten: Sa 4 Jun -------------------------------------------------------------------------------- 22:24 cimbomyilmaz folgendes: im forum schreibe ich manchmal lauter sachen, die unsinnig sind..aus langeweile halt...manchmal argumentiere ich religiös und manchmal atheistisch..das mache ich nur um die reaktionen der leute zu testen...entschuldige, wenn ich dich irgendwie verletzt habe oder so......ich bin auf keinen fall so...wollte halt in die rolle des provokateurs schlüpfen... ********************************** ... demek Langeweile"den böyle seyler ekliyorsun foruma. Peki bu tür provokasyonlarin baskalarinin kisisel veya dinsel düsüncelerini cignedigin farkindamisin? Senin canín síkílíyor diye biz senin iftiralarini tasimak zorunda degiliz! Hem sen müslüman ailenin evladi degilmisin? Ama kabahat sende degil, seni egitememis olanlarda ... Bilgisiz yaratik, okuda adam ol biraz! (İnsanı) helâk eden şu yedi şeyden kaçının. Onlar nelerdir ya Resulullah dediler. Bunun üzerine: Allah’a şirk koşmak, sihir, Allah’ın haram kıldığı cana kıymak, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, suçsuz ve namuslu mümin kadınlara iftirada bulunmak buyurdu. Buhârî, Vasâyâ, 23, Tıbb, 48; Müslim, Îmân, 144 |
sende durmadan irkci olma!
biktim artik senin durmadan Türklere karsi kötülemelerini
sende biraz eline kitap alda oku biraz birseyler, KAFAN BOMBOS CÜNKÜ öfff be |
nicht annamadimmm, sondern anLamadim! o.
ohne Text
|
:) mucux o.T.
ohne Text
|
DU KENNST DICH WOHL AUS...*LACH*
HAT ES SPAß GEMACHT???
|
Helo hier spricht ihr Anrufbeantworter
sie haben drei neue Nachrichten...
beep *Schatziliiii senin istedigin Flasche yok, bulamadim, dükkanlarda kapanacak, daha nereye bakabilirim acaba, ruf mich mal zurück oki, mucux* nächste neue Nachricht beep *olm sen delimisin lan, tek sisem var buzdolabimda onuda rezerve kendime ayirdim sanami verecektim lannn* nächste neue Nachricht beep *aiiii Schatziiiiiiiiiii yuhuuu buldum, bizim Kioskda varmis, oh ne, Du darfst Dich jetzt freuen, Dein Wochenende ist gerettet, oh be hihihi ich hab siiiiiiiiiiie, DIE XXL 2 Liter Flasche, tam senin istedigin !!!* |
kiz senden korkmaya basladim
seni Ärgern eden yandi valla..... Cool.... :)))
|
yanlış anlaşıldı sanırım!
zaten bunu her insan biliyor karşılıksız sevgi olmazve olursada muhakkaki acı verir.
ama sanırım sen beni yanlış anladın.. benim anlatmak istediğim.bir insanla beraberken o kişinin yanlışlarını ve hatalarını görmüyoruz.o anki yaptıkları gayet normal geliyor bazen çünkü o insanı seviyoruzdur.fakat ayrıldığında arkana dönüp bakıyosunki aslında onun yaptıkları çok mantıksız ve olumsuz şeyler.yani aşkta mantık yoktur dememde kastım buydu açıkçası!! evet iç güzellik önemli tabiki ama bence dış görünümde önemli!!neden diyeceksin. ben şahsen beraber olduğum insanın bana yakışmasını isterim tabiki benimde ona! ve bunu PEYGAMBERİM EFENDİMİZ S.A.V de böyle buyurmuştur.demiştirki eşiniz güzel ve bakımlı olmalı!!çünkü dısarıya çıktığınıda gözünüz bir başka bayanda kalmasın.ama tabiki bu zamanda bu olay biraz zor yani biz erkekler dısarıya çıktığımızda bir bayan bize biraz yaklaştımı eşimizi oan unutuyoruz.belki eşimizden çok daha pasif ve çirkindir o bayan.istisnalar tabiki her erkek böyle yapıyor diye bir şey yok!ama genelde erkeklerin ruhunda var bu olay.ben açıkçası çok karşıyım bu tür olaylara.çünkü olaya birde diğer açıdan bakmak lazım .aynı olay ya benim başıma gelirse demek lazım yani tutki bi erkeğin eşide aynı şeyi ona yaptı ozaman ne olacak ? bunları iyi düşünmek lazım her sey karşıllıklıdır yani. ""ALMAK VE VERMEK OLAYI İSE "" almadan vermek ALLAHÜ TEALAYA mahsustur!! tabiki karşılığını alacaksınki sende karsındakine bişeyler veresin.öyle olmadıgı takdirde zaten o aşk çekilmez ve yaşanmaz. ve dediğin gibi karşılıklı birseyler yasanmalı ve paylaşılmalı ozaman bencede ilişkiler çok daha sağlam temeller altında gelişir ve uzun süreli olur. seni asla yanlış anlamadım hertürlü görüşede saygılıyımdır. ama sanırım sen beni yanlış anladın olayda:)) neyse bendende saygılar!! |
.. sende iyi güldürdün, sag ol :))) o.T.
ohne Text
|
cok güzel düsünceler bunlar :)
keske tüm erkekler senin gibi düsünebilseydi, bir cok kadin göz yasi dökmezdiler...
Hz. Mevlana"nin sözüne deyinebilirim... >>Kadini ancak ince ruhlu erkek mutlu edebilir, kaba ruhlular ise kadinlara sadece üzüntü ve zulüm cektirir.<< Yaaaani kadinlar hayatini paylasacak erkegi iyi sezip iyi secmeleri gerek. Cünkü pazara kadar degil, mezara kadar olmali bu beraberlik :) |
ABAZALIK SENIN AKLINI OYNATTI GALIBA.;-)
ohne Text
|
ben abaza degilim, Cerkezim! :) o.T.
ohne Text
|
Mesela ben tam anlamiyla o sekilde düsün
müyorum.... her insan secgiyi ayni sekilde hissedemez....
Sevgide, Allahi tanimak gibi bir seydir.... birisi güzelligiyle tanir, digeri ise aci cektirmesiyle tanir digeri ise belkide cinselligiyle tanir..... Milyarlarca yönü var.... ve bence sevgiyi sadece HOS görü ayakta tutar.... arkadasimizin söyle dyiro... "bir insanla beraberken o kişinin yanlışlarını ve hatalarını görmüyoruz.o anki yaptıkları gayet normal geliyor bazen çünkü o insanı seviyoruzdur.fakat ayrıldığında arkana dönüp bakıyosunki aslında onun yaptıkları çok mantıksız ve olumsuz şeyler" Ama eger hata ararsak o zaman bir insana MILYARLARCA hata bulmak mümkün..... o olaylari mantik disi ve olumsuz yönüyle degerlendirirken, ben sahsen HOS-GÖRÜ karsilikli tahammül cercevesinde görüyorum... Cünkü eger bir insanda mantik disi yada o kiside suc ariyorsan, asik olmaya gerek yok... asik olmadan bile insanda yeterince suc vardir... Mesele banim hatalarimi sana saymakla bitmez... herkesta hata var.. kimse perfekt degildir ve beklenemezde... iyiki perfekt degilim diyorum, cünkü insan oldugumu gösteriyor.... Ben sahsen askta son derece mantigin var olduguna inaniyorum... insan ön sartsiz ve beklentisiz sevmeli, ama karsilik varsa... Sizler hep ask adina güzel sözler söylediniz bir tanede ben söliyeyim bari... Hani Ümit Besenin o güzel sarkisi vardi... "Alismak sevmekten daha zor geliyor" Evet sevmek baska alismak, yani o sevdigin kisiyle bir arada yasarken ona tahammül etmek baska.... eger bu iki hususu birbirinden ayirirsak belki askta mantik bulabiliriz.... cünkü tahammülün ilk sarti o kisiye karsi duyulan ask sevgisidir |
Voo Cool... hat mir sehr gefallen
varmi daha benzeri sözler ??
|
heheh.. ich kann auch anders dimi :)))
da werde ich Mega unterschätzt.... man täuscht sich bei mir immer... :))
|
sevgi fedakarlıktır tamam
hoşgörü ister ama eğer o insan tahammül edilemeyecek seyler yaparsa ortada hiçbişey kalmaz.
Sevmek; lekesiz, tertemiz, saf, yalansiz dolansiz, icten duygulari soyleyebilmek, sevdigine sonsuz derecede guvenebilmek, onunla beraber aglayabilmek ve tabiki gulebilmek, onu cok uzaklarda olsa bile sevebilmek,hissedebilmek, onunla el ele tutusabilmek, onunla omuzomuza yuruyebilmek,ona sevgiyle sarilabilmek ve daha nice seyleri severek yapabilmektir.Hani sevdiginiz birini taa icten gelen bir hisle opmek vardir ya, sevgiyle bakan gozler, sevdiginin hatalarini affeden kalpler, sevdigini hatalariyla kabul eden gonuller vardir ya, iste bunlardir aski ask yapan.Seven insan sevdigini degil, sevdigini mutlu etmek icin kendisini degistirmelidir. Dunyadaki en kutsal duygu ASKtir, ona inanabilmek,onu yasayabilmektir.Eger bu duygulari yasama hakkina layik gorulduyseniz, sakin bu firsati kacirmayin, cunku ask insanin kapisini her zaman calmaz, hele birikinci kez...Sevmek inanmaktir. Sevmek yasamaktir. Sevdigini kendisi gibi,kendisinden de cok duyumsamaktir. Sevmek sevdigi olmaktir. Sevmekte ikilikler kalkar, birolmalara gidilir. Iki ten, iki kalp, iki gonul yoktur sevgide. Tek bir kalp olunur, tek bir yurek olunur. Sevmek paylasmaktir. Sevdigiyle sevdigini paylasmaktir. Sevdigiyle kalbini bolusmektir sevmek. Ki tek kalpolunsun.Sevgide son yoktur. Sevgiler hicbir zaman son bulmazlar. Biten sevgiler yoktur, bitmis gibi gorunen sevgiler vardir. Vazgecis de yoktur sevgide.Yasandikca yasatilir sevilen. Ama kimi zaman sevgili icin kimi zaman ise sevginin bir geregi olarak saklanir bu asklar. Vazgecis yoktur,vazgecmis gibi gorunmek vardir o yuzden. Sevmekte istemek yoktur. Sevgilinin oldugu yerde son bulur istekler. Bir sey varsa istedigin bu senin icin degil,sevgili icin istedigindir. Ondan O"nun adina istersin. O"nu daha sonsuz sevebilmek icin istersin. Sevme ozgurlugunu istersin, kabul edilmesini istersin. Istersin ama bir gun gelir bu istekler de son bulur.Kendinden istersin artik. Sevgiliyi daha cok sevmek istersin kendinden. Sonsuz kilmak istersin. Bu yolda sevgili olur mu, olmaz mi bunu sevgilinin istegi belirler. Sevmek sevgiliyi istememeyi ogrenmektir. Sevmek sevgiliyi sevgili olmadan sevmektir. Sevmek; sevmek istemektir. Sevmek, beklememektir. Beklentilerin son buldugu bir duraktir o. Oyle ki tum gercekler, tum dunya silinir gider. Ne O"ndan anlasilmayi beklersin, ne onu anlamayi. Ne onun gelmesini beklersin, ne onun Leyla-Mecnun olmasini. Bekledigin bir sey yoktur sevmeyi becermek disinda. Sevmek, gucenmemektir. Sevmek sevgililerin hicbir sozune uzulmemeyi ogrenmek demektir. Sevgilinin olum hancerine bile hayir dememektir sevmek. Onun vurusuna, onun tokadina alinmamaktir, sevgiliden gelen her hareketi ve her sozu kabullenmektir. Ihanetlere, hainliklere bile uzulmemektir.Kendi elleriyle kalbini bir bicak ucuna koymaktir sevmek. Sevmek olmektir. Sevmek, olmesini bilmektir. Sevgili icin yasamaktir. Onun eli, kolu,onun bir seyi olunmadigi bir zaman olmesini bilmektir! Sevmek, vermektir. Sevmek sevdigi icin almasini bilmektir. Almamaya yemin ederek vermektir. Ama almalarda kurtaracaksa sevgiliyi almasini bilmektir sevmek! Sevmek, tukenmektir. Sevmekten olurken tekrar varolmaktir o sevgiden. Sevmek sevgilinin gel deyisine hayir demektir. Sevgilinin askiyla bogusurken, yuzerken o ask denizinde sevgilinin uzanan eline hayir demektir. Sevgilinin bakan gozune bakmamaktir sevmek. Aglayan gozlere sefkat ve tebessumle yanit verebilmektir. Sevmek, sevgili olmaktir. Sevgilinin yuzundeki gulucuk olmaktir. Onu yasama dondurecek bir damla su olmaktir. Sevmek sevgilinin limani olmaktir. Sevmek sevdiginin cani olmaktir. Onun olumu isteyebilecegi cani olmaktir. Sevmek yangin olmaktir. Yanmaktir, kor olmaktir. Dag olmaktir, evren olmaktir. Her sey olmaktir, hic olmaktir. Alev olup girmektir gonullere. Sevmek yurumektir gonullerde. Sevmek guvenmektir. Sevmek onaylanmaktir. Sevmek sevgiliye bir nefes gibi, bir ses gibi yakin olmaktir. Sevmek cok otelerde olsa bile yasamak ve yakin olmaktir sevgiliye. Yakinliliktir, dogalliktir, ozdenliktir sevmek. Yalansizlik, ictenlilik, olumsuzluluktur sevmek. Ilk insanin, Havva"nin Adem"in safiligini ve temizligini, cocuk masumlugunu tasimaktir sevmek. Gozyasi olmaktir, yagan yagmur olmaktir. Bir sonbahar mevsiminin sari yapragi gibi yalniz olmaktir sevmek. Sevgilisizken sevgiliyi sevmektir. Sevmek usumektir. Sevgilinin yokluguna usumektir. Sevgiliyle her seyi goze almaktir sevmek. Ki sevgilinin oldugu cehenneme yurumektir. Sevgilinin olmadigi Cennete de gitmemektir sevmek. Sevmek, sevgiliyi cennet etmektir. Sevmek bir olmaktir. Sevmek yasamaktir. Ve sevmek inanmaktir. Sevmek bir baskasinin hayatini yasamaktir. Sevmek sevmesini haketmektir. Sevmek sevgilinin baktigi yerde, sustugu yerde olmaktir. Sevmek sevgilisiz gecen gecelerin sabahina varmaktir. Sevmek saz benizli sabahlarda yasamaktir sevgiliyi. Sevmek sevmesini bilmektir. Sevmek olmesini bilmektir. Sevmek SEVMEK olmaktir. ASK olmaktir. Ask bir kere askin kendisi olmaktir. YASAMIN BOYUNCA HEP SEVGi iLE KALMALI |
Simdi anlastik
"hoşgörü ister ama eğer o insan tahammül edilemeyecek seyler yaparsa ortada hiçbişey kalmaz."
Bu cok dogru... iste bazen bu insan tahammül edemiyor askina bile.... ve zamanla o ask duygusu ucup gidiyor.... Bu arada Sevmenin tarifini kopyaladim... hosuma gitti... kesin icerisinde insan kendinide bulur... ama Türkce harfler yoktu icerisinde... Avrupali birisi tarafindan derlenmis.... :)))) |
düşünürler ama anca kaybedince:)
bazı erkekler vardır hem severler hemde yapacaklarından geriye kalmazlar.taaaaki elindekini kaybetiği zaman anlarlar olayın ne derece ciddi olduğunu ve hata yaptıklarını.tabiki burda sadece erkekler suçlu değildir bazı kadınlar vardırki eşini yada beraber olduğu erkeği boş bırakırlar ilginelmezler ve sonrada erkek başka kadınlara yönelir.ama yinede ben derimki bayanlar bir çiçektir çiçekler solmamalı
ahh keşke yanında olsaydımda başından aşşa bi kova su dçkseydim muhahaahaa:) canımsın sen benim :) mucuxxxxxxxx |
CERKEZLERDEDE ABAZALIK VAR DESENE!*LACH*
ohne Text
|
hahahaha bir kova su :)
ama Bursa köylerin nehirlerinden buz gibi soguk olmasin okimi :)
Oylat kaplicalardan olabilir misali :)) |
Hallo?....hier ist das flirt und liebe..
forum.....bitte nehmt doch für eure "voyeuristischen" - aussagen gerne mit dem sexforum vorlieb........*grrrrrr!!!!***
|
Abbazlar var :) o.T.
ohne Text
|
ama abazalik sizlerde var :)
... yani kìrolarda
hahahahahaa |
oleeeee Celia gelmis :)
hemde bagira bagira ... nörüyong gizzzzzzzzz :)
ben cikiyom ama malesef sohbetlesemicez, hadi cuuuuuuuuuuuuuuus sana iyi sohbetler |
heralde güzelim sende:))
öyle buz gibi su olurmu allah muhafaza ondan sonra hasta filen olacan olmazzzzzzzzzz öle sey:))tabiki yani oylatın sımsıcak kaplıcalarının suyundan olacak:))
|
biraz uzun ama güzel bence:)
"sevmek" dedim.
"yoluna ölmek" dedi. "yol" dedim. alıp başını gitmek dedi. "gitmek" dedim. Bir "ahh" çekip "dostlardan ayrılmak" dedi. "dost" dedim. Durdu. Bana baktı. "dost" diye mırıldandı. "yüreğime nasıl koysam bilemediğim"dedi. "yürek" dedim. dünyaları içine sığdıramadığım" dedi. "dünya" dedim. "hayatın bir yüzü" dedi. "yüz" dedim. "ardında ne gizli bilemediğim" dedi. "giz" dedim. "hep çözmeye çalıştığım" dedi. "çalışmak" dedim. "bitmeyecek öykü" dedi. "öykü" dedim. "binlercesini içimde gizliyorum" dedi. "gizlemek" dedim. "işte her şeyin bitimi" dedi. "şey" dedim. "sevda" dedi. "sevda" dedim. "peşinden koştuğum" dedi. "koşmak" dedim. hayat bir maraton" dedi. "hayat" dedim. "öyle kısa ki!." dedi. "niçin kısa?" diye sordum. "yaşanacak çok şey var, zaman yok" dedi. "yaşanması gereken ne var?" diye sordum. "aşk" dedi. "kaç kere?" diye sordum. "bin kere" dedi, "milyon kere" "neden bir kere değil?" diye sordum. "bütün aşkların toplamı, en yüce ve tek aşk" dedi. "önce ona varsan olmaz mı?" diye sordum. "keşke olsa" dedi, "ama önce yoğrulmak gerek" "acı çekmek mi?" diye sordum. "evet, aşk acısında yok olmak" dedi. "yok olunca!." dedim. "işte gerçek aşkta o zaman yaşamaya başlarsın" dedi. "gerçek aşk!." dedim. "büyük o!" dedi. Durdum. Durdum. Ve sustum! "neden sustun?" diye sordu. "yüreğim titredi sanki" dedim. "neden?" diye sordu. "bilmiyorum" dedim. "büyük o!" "evet." dedi, "büyük o!" "nerede?" diye sordum. "her yerde" dedi. "nasıl?" diye sordum. "yüreğini aç" dedi. "yüreğimi açmak!." dedim. "bir tebessümle bak her şeye" dedi. "tebessüm" dedim. "her kapının anahtarı" dedi. "kapı" dedim. "girmeden bilemezsin" dedi. "ya korku!" dedim. "bilinmeyenden korkar insan" dedi. "ben bilmiyorum" dedim. "neyi?" diye sordu. "ben"i" dedim. "sen kimsin?" diye sordu. "ben kimim?" diye sordum. "sevgiyle beslenensin" dedi. kimin sevgisiyle?" diye sordum. "büyük o"nun." dedi. Durdum. Durdum. Yine sustum. "kimsin?" diye sordum. "sen"im" dedi. |
evet :) cok güzel bencede o.T.
ohne Text
|
en sonunda anlaştık yani:))
işte benimde kastettiğim olay bu zaten.aşkta mantık yoktur derken onu kastediyorum. yani çok patavatsız ve kişiliksiz insanlar olduğunu sonradan anlıyoruz ve buda bizim mantıksızca bir aşk yaşadığımızı açığa çıkarıyor.
hmmm bak işte o olmadı keşke tr cesi olsaydı daha güzel olurdu :))en azından bende belki bişeyler kapardım :))) |
daha çıkmadınmı sen açlıktan bayılacan:)
ohne Text
|
Sen yalnizca güzel kelimelere Asiksin
gibi geliyor bana. Insan nerede? o insan senin ile nicin birlikte olacak?
O güzel kelimeleri bir kitaptan da okuyabilir. |
BILMEYEN UYDURURMUS...*LACH* o.T.
ohne Text
|
Degisik bir sey yaw... hehe ama güzel o.
ohne Text
|
was ist das resultat von Liebe heeee
Sex natürlich.. also wir können ruhig auch darüber reden, solange es einen Zusammenhang gibt.....
Etwas WEITSICHTIGER sollte der Mensch schon sein..... :))) LG ENis |
Liebe oder Vernunft???
Selam herkese.
sizlere bir konuda danismak istiyorum. Insan gelecegeni düsünürek (evlenmek, coluk cocuk, v.s.) daha cok mantigini mi kullanmali yoksa kalbini mi? allein die tatsache, dass man jemanden wirklich aus ganzem Herzen liebt, und diese Person einen wirklich vollkommen glücklich macht und die liebe auch gegenseitig ist, reicht das aus, um zu sagen, dass diese person der richtige für die zukunft ist? vor allem, wenn neben all diesen positiven faktoren die gewissheit besteht, dass diese person in gewissen sachen sehr verantwortungslos ist und einem sehr gewiss auch schlaflose nächte bereiten wird aufgrund einiger sachen, die in der vergangenheit passiert sind. weil man nun denkt, dass diese person einem keine garantierte zukunft bieten kann, soll man sich dann gegen diese person entscheiden, obwohl das herz nach ihr schreit?? wenn man den bund der ehe eingehen will, was ist dann wirklich wichtiger? die blinde liebe oder die knallharte vernunft? Eure Meinung würde mich interessieren.... |
hmm
Ich glaube, daß die Antwort sehr individuell variieren kann.
Wenn es um die Heirat geht, bin ich im Moment der Entscheidung für knallharte Vernunft und Gefühl in einem. Du mußt IMMER daran denken(!), nicht fühlen, daß Du Dich auf diese Person, für die das Herz so sehr schlägt, nicht verlassen kannst. Das Vertrauen würde einfach fehlen. Außerdem wäre da in Dir selbst immer diese Verbitterug und Angst darüber, was dieser Mensch Dir mal angetan hat oder wieder tun könnte. Man ist solchen Menschen gegenüber innerlich vorbehalten, egal wie sehr das Herz "ja" sagt. Das könnte sehr wahrscheinlich sogar zur heftigen Enttäuschung führen, weil ich nunmal der Ansicht bin, daß sich Menschen für einen anderen nicht ändern ´können. Das muß man selbst wollen und wenn man meint, es sei geschenen, langwierig auch durch Beweise unterstreichen. Heiraten sollte man wirklich solide Menschen, die man in- und auswendig kennt und bei dem man weiß, "Ja, ich liebe Dich über alles und vertraue Dir blind, weil Du einfach positiv in Deinem Verhalten mir, DIr selbst und anderen Menschen gegenüber bist und mich auch über alles liebst". Wenn Du so jemanden liebst, dann wird auch Dein Verstand JA sagen. Ich weiß sehr genau, welches Gefühl Du meinst und rate Dir eher jemanden auszusuchen, auf die die letzte Beschreibung paßt. Mach´Dich nicht verrückt mit dem, was mal war und was wieder mit dieser Person sein könnte. Sei selbstbewußt und versuch´Dich im anderen zu identifizieren, undzwar mit Herz UND Verstand. Aber ist nur meine Meinung...:) Gute Nacht. |
Die Wahrheit ist immer schwer
vielen dank für den tollen beitrag. natürlich kennt man als betroffener die wahrheit eigentlich sehr gut, aber die liebe ist halt ein unheimlicher schleier, der sogar der blanken wahrheit ins gesicht schauen kann und trotzdem gleichzeitig daran zu zweifeln versucht. man wünscht sich gravierende harte negative ereignisse, die zwischen dieser person und einem selber vorfallen, die einem helfen könnten mit allem abzuschließen.aber wenn diese eben fehlen und alles eigentlich hochpositiv ist, dann ist es schwer allein durch die vernunft zu sagen, okay bis hier hin und nicht mehr weiter.
ich hoffe jeder, der in dieser lage ist, entscheidet sich am ende für das richtige. wie sagen unsere erwachsenen so schön "liebe ist vergänglich", aber sie sagen leider nicht, dass man nur einmal lebt und dieses leben mit der person teilen sollte, die man auch über alles liebt, egal wie die ganzen anderen umstände aussehen.... das würden zumindest einige Menschen in solcher situation zu hören wünschen. ich glaube liebe und vernunft können nie im einklang miteinander stehen, eines der beiden muss immer etwas zurückstecken. gute nacht.... |
Die Vernunft sagt, daß Du die Allüren
des Partners nur dann erträgst, wenn Du ihn liebst :) -
Ich denke, daß Du, je älter Du wirst, darauf aus bist, erst eine solide wirtschaftliche Basis zu schaffen, bevor Du Dich traust jemanden an Deiner Seite haben zu wollen. Erst recht dann, wenn Du eine Familie gründen willst. |
Hi Celin...
... Die umschriebene Situation ist sicherlich eine Zwickmühle, in der jeder von uns einmal gesteckt hat.
Es gibt zwei elementare Fragen, die man sich in dieser Situation stellen sollte: 1. Gebe ich mich zufrieden mit einer "bilderbuchhaften" Ehe und einem soliden Ehemann, dessen Verhalten und Taten mit der Kontinuität und Berechenbarkeit einer Uhr vergleichbar ist? Möchte ich zu einer potentiellen Fremdgängerin werden, weil meine Seele nicht mehr "berührt" wird und ich womöglich das Beben meines Herzens in einer soliden Ehegemeinschaft nicht mehr spüre? Möchte ich im Hier und Jetzt leben oder mit "Blick auf die Zukunft" ( Eher mit Blick auf finanzielle Sicherheit) leben? 2. Oder liebe ich das Abenteuer, das Ungewisse, das Knistern meines Herzens? Lebe ich für Geld oder lebe ich um zu lieben und geliebt zu werden? Ist die Liebe DIE ESSENZ meines Lebens, die jede Pore meine Körpers erfüllen sollte und jeden lebensbereich meines Lebens durchdringen sollte? Türkcede bir söz vardir, tam bilemiyecem, ama bunun gibi bir seydi: asil ask, sengin adamla degil, fakir adamla yasanir! :-) |
hi cem
Hi.
Natürlich ist das abenteuer für einen wirklich verliebten menschen eher von vorteil, aber ich bin mir sicher, dass nach einigen vielen jahren dieses abenteuer in der ehe verschwindet, egal wie groß die liebe ist... und übrig bleiben dann eben probleme, die man damals eben in kauf genommen hat. es geht nicht nur um finanzielles... da kann man meist einen weg finden. es geht um andere tiefergehende dinge (kein betrug, o.ä.), eben dinge, die einem angst machen, wenn man noch nie damit in berührung kam. und ehrlich gesagt ist diese angst davor manchmal genau so groß wie die liebe, weshalb die entscheidung sehr schwer fällt. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:42 Uhr. |