Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

xxxsaheserxxx 03.08.2004 00:28

Domuz Garip degil yiyen Garip

Allah insanlara zararli olani yasak etmis. Müslümanlar buna uyar sen uymazsin o senin bilicegin birsey. Almanyada cok Doktor domuzun asiri Zararli oldugunu kabül etmis ve Domuz yemiyorlar. Hem uzun yasama meselesine gelince. Avrupanin iklimi soguk oldugundan Burada insanlar gec buluga eriyorlar ve gec ölüyorlar istisnalar kaideyi bozmaz. Hem Et genelde sagliga zararli Hz. Ali RA haftada 1 sefer et yemek yeterlidir demistir. Buranin Islam Ülkelerine nazan gelismisligine gelince. Islam ülkeleri Istila ettigi ülkeleri sömürmedi medeniyet getirdi ilim getirdi. Avrupalilarin her yedigi lokmada fakir ülkelerin hakki var. Müslümanlikta baskalarini sömürmek Haramdir, Abbasiler, emeviler ve Osmanlilar buna harfiyen uymustur. Kimse gelipte anlinin teri ile veya caliskanliklarinla bunlar bu seviyeye geldi demesin, bunlarin isi gücü hirsizlik ve sömürü. Bizlerin geri kalmisligi ise bunlarin Hayinliklerine, Kallesliklerine karsi koyamamizdan ileri geldi, yoksa onlar akilli biz akilsiz, degiliz

Allah insanlara zararli olani yasak etmis. Müslümanlar buna uyar sen uymazsin o senin bilicegin birsey. Almanyada cok Doktor domuzun asiri Zararli oldugunu kabül etmis ve Domuz yemiyorlar. Hem uzun yasama meselesine gelince. Avrupanin iklimi soguk oldugundan Burada insanlar gec buluga eriyorlar ve gec ölüyorlar istisnalar kaideyi bozmaz. Hem Et genelde sagliga zararli Hz. Ali RA haftada 1 sefer et yemek yeterlidir demistir. Buranin Islam Ülkelerine nazaran gelismisligine gelince. Islam ülkeleri Istila ettigi ülkeleri sömürmedi medeniyet getirdi ilim getirdi. Avrupalilarin her yedigi lokmada fakir ülkelerin hakki var. Müslümanlikta baskalarini sömürmek Haramdir, Abbasiler, emeviler ve Osmanlilar buna harfiyen uymustur. Kimse gelipte anlinin teri ile veya caliskanliklarinla bunlar bu seviyeye geldi demesin, bunlarin isi gücü hirsizlik ve sömürü. Bizlerin geri kalmisligi ise bunlarin Hayinliklerine, Kallesliklerine karsi koyamamizdan ileri geldi, yoksa onlar akilli biz akilsiz, degiliz

Allah insanlara zararli olani yasak etmis. Müslümanlar buna uyar sen uymazsin o senin bilicegin birsey. Hem uzun yasama meselesine gelince. Avrupanin iklimi soguk oldugundan Burada insanlar gec buluga eriyorlar ve gec ölüyorlar istisnalar kaideyi bozmaz. Hem Et genelde sagliga zararli Hz. Ali RA haftada 1 sefer et yemek yeterlidir demistir. Buranin Islam Ülkelerine nazan gelismisligine gelince. Islam ülkeleri Istila ettigi ülkeleri sömürmedi medeniyet getirdi ilim getirdi. Avrupalilarin her yedigi lokmada fakir ülkelerin hakki var. Müslümanlikta baskalarini sömürmek Haramdir, Abbasiler, emeviler ve Osmanlilar buna harfiyen uymustur. Kimse gelipte anlinin teri ile veya caliskanliklarinla bunlar bu seviyeye geldi demesin, bunlarin isi gücü hirsizlik ve sömürü. Bizlerin geri kalmisligi ise bunlarin Hayinliklerine, Kallesliklerine karsi koyamamizdan ileri geldi, yoksa onlar akilli biz akilsiz, degiliz

Hayretsin eniskaya simdide

süleymanciligami soyunuyorsun? Ustad 60 yilini islama vermis olabilir, ama Üstad hatali. Peygamberimiz miracdan indiginde namazi bize 5 vakit olarak müjdelemistir, 3 degil. Vakit meselesine gelince. Kutupta 6 ay gündüz 6 ay gece oluyor ne yapicaz? Namazi 6 ay icinde 5 rekatmi kilicaz :-) simdi sabah namazi 2 ay sonra ögle .... Gülünc degilmi? Bu konular cok konusuldu Ilmihale (A.Fikri Yavuz, Ö.Bilmen )bakmani tavsiye ederim 2 Deccal hadisesini oku lütfen uzatmak istemiyorum.

süleymanciligami soyunuyorsun? Ustad 60 yilini islama vermis olabilir, ama Üstad hatali. Peygamberimiz miracdan indiginde namazi bize 5 vakit olarak müjdelemistir, 3 degil. Vakit meselesine gelince. Kutupta 6 ay gündüz 6 ay gece oluyor ne yapicaz? Namazi 6 ay icinde 5 rekatmi kilicaz :-) simdi sabah namazi 2 ay sonra ögle .... Gülünc degilmi? Bu konular cok konusuldu Ilmihale (A.Fikri Yavuz, Ö.Bilmen )bakmani tavsiye ederim 2 Deccal hadisesini oku lütfen uzatmak istemiyorum. Yasar Nuri Öztürke gelince allah ona iman nasib etsin. Saglam adam olsa Hüriyet Gazetesi ona bir makale bile yazdirmazdi

süleymanciligami soyunuyorsun? Ustad 60 yilini islama vermis olabilir, ama Üstad hatali. Peygamberimiz miracdan indiginde namazi bize 5 vakit olarak müjdelemistir, 3 degil. Vakit meselesine gelince. Kutupta 6 ay gündüz 6 ay gece oluyor ne yapicaz? Namazi 6 ay icinde 5 rekatmi kilicaz :-) simdi sabah namazi 2 ay sonra ögle .... Gülünc degilmi? Bu konular cok konusuldu Ilmihale (A.Fikri Yavuz, Ö.Bilmen )bakmani tavsiye ederim 2 Deccal hadisesini oku lütfen uzatmak istemiyorum.

takiyettin 03.08.2004 02:11

Yok yok hoca

Ben deveye hendek atlatmaya gidiyorum...
Sen birsey anlamiyorsun..!Sen sadece kendi sacmalarini yazacak bir ortam aramisin ve bir cok kisinin sansizligina buraya gelmissin..!Yemin ediyorum en yobaz insanlardan bilen senin yazdigi kadar sacmalik duymadim..O yontulmus suntalardan bile daha mantikli ve daha önyargisiz,söylediklerin farkinda olduklari mantikli seyler cikti ama seni gibi sacmalayanin hic görmedim, herhalde artik görememde!
HOCA ALEVILERDE KURANA,PEYGAMBERE,ALLAHA INANIR!!Kimse inkar etmez!Birak artik bu kadar sacmalamayi...!
Iki kisi meydanin bos bulmus makattan atiyorlar..ohhhhh ohhh ne güzel...
Yazik günah ya..Vallahi billahi yazik günah ya..
Ya sen harcadigin efora acimiyormusun?Bu sacmaliklari yazma bilmek icin harcadigin emege , efora acimiyormusun?

Yok hoca ben sana artik yazmiyacagim..Gider benim evin önündeki kestana agacina anlatirim yazdiklarimi daha iyi...
En azindan onun beni anlama olagi ve sacmalama yetenegi yok..!!

Inandigin allah sana akil mantik versin..( Gerci bir kere hata yapmis, sanmiyorumki düzeltmeye kalksin ,düzeltmek istese bu kadar sene beklermiydi? )

takiyettin 03.08.2004 02:14

Aleviler neden tavsan yemez ?

Bunun cagdaslikla alakasi yok hoca...
Aleviler tavsan eti yemez cünkü tavsanda bir kadin gibi adet göre bilen hayvandir!
O yüzden yemezler!!
Lüften arastirmandan birseyler yazmak niyetine sacmaliklar yazmiyalim..!

takiyettin 03.08.2004 02:18

ESKIYA DENEN DÜDÜKLÜ

Makarnanin forumu birseyler sacmalamasini engele bilecek birsey varmi ?
Ben hayatimda bu kadar sacmaligi bir kafada dörmedim..!
Kuranda sacmalayanlari susturmak icin bir ayet varmidir acaba ?
Yada bizim düdüklü makarnanin savundugu tarikatci hocalarin yazdigi bir kitapta?
Varsa biri lütfen bana aktarsin , inanin gina geldi..
Bu kadar sacmaliga dayanamayip internet alemini biraka bilirim..!!

takiyettin 03.08.2004 02:19

Islamiyette evlilik? o.T.

ohne Text

takiyettin 03.08.2004 02:22

Islamiyette evlilik?

Dikkatim cekti bu forumda dini bir cok insan varmis ( En azindan kendin öyle sanan bir cok insan var )
O sahislar sormak istedigim birsey var ?
Islamiyette kadin erkek iliskini nasil ayarlanmis?
Islamiyette evlilik hangi kuralara göre sürdürülmüs ?
Hz.Muhammed neden bir cok kadinla evlenmis ?

Mantikli cevap veren herkesle yazismak isterim..
Aman Tarikat habercisi eskiya hoca , sen birsey yazma..Ben sana cevap vermiyecegim..Senin Yobaz fikirlerin sende kalsin emi kinali tosunum?

kerio 03.08.2004 09:30

gercekten öylemi?

eger öyle idi ise, niye peygamber vatani olan mekkeyi terketti de medine ye göc etti?

eger öyle idi ise, niye vatani olan mekke sehrine karsi savas acti hz. muhammed?

bu uydurma hadisleri enisde nasil kullaniyor, cünkü isine geliyor.

yok öyle birsey vesselam!

kafkasguezeli 03.08.2004 09:59

Sen kime inaniyorsun?

Bak sevgili din kardesim...

Biraktigin makalede 60 yilini islam dinine vermis birinden bahsediyor, onu övüyorsun da.. Simdi soruyorum sana neden asirlari islam dinine veripte Hz. Muhammed´in hadis- i seriflerini bizlere bugünlere kadar nakledenleri kabullenmiyor, onlarin hepsi uyduruk diyorsun?

Cevabini bekliyorum..

tutkusev 03.08.2004 11:11

DARWiN VE EVRiM TEORiSi

...Newton yerçekimi ilkesiyle, devinim yasalarında nasıl yerini almışsa, Darwin de, insanın, ottan çiçeğe, amipten maymuna uzanan, organik dünyanın bir parçası olduğunu göstermiştir.

Onun fikirleri “Evrim Teorisi” adı altında, Tanrı’nın varlığına yer vermemekte, bir bakıma Mutlak Yaratıcı Gücün, varlığın özünde olduğunu kanıtlamaktadır.

Bugün insanlık alemi saygıyla önünde eğiliyor.
Aslında hep böyle olmuştur.

Araştırmaları, atılımcı görüşleri, sentezleri ile Darwin mükemmele yaklaşmıştır..

Kaynak: <a href="redirect.jsp?url=http://www.genetikbilimi.com/tip/darwintr.html

===============================================

Görüşlerinizi" target="_blank">http://www.genetikbilimi.com/tip/darwintr.html

===============================================

Görüşlerinizi</a> alabilir miyim arkadaşlar...

tutku

abizettin 03.08.2004 11:15

muahaha:-)) ilahi takiyettin!

sabah sabah biladerin abizettini güldürdün ya o da yeter..
Demek cagdas modern alevi kardeslerimiz "Tavsanlarin da bayanlar gibi adet görmesi olgu ve gerceginden hareketle tavsan eti yemeyip tavsanin mundar olduguna inanirmis??
Bilader arastirmadan yazi yazma cehaletimizi af buyrurur da bu adet görme hadisesini daha bir detayina inerek anlatirsan inan minnettar olurum..özellikle adet görme olayi ile etin yenilebilrligi arasindaki biyolojik-gidasal nitelik yönünden bulunan karsilikli etkilesim ve baglantiyi bir kisa aciklasan özellikle mutlu olacagim.. Sünni yobazlari elestirerken ayni yobazligin kuyusundan baska bir cepheden tas cekmeyelim lütfen..

yoksa hersey bir basit mantigin ürünümü:

-Adet gören kadina yaklasilmaz
-tavsan da adet görür

-o halde tavsana da yaklasilmaz

mantik silsileni yesinler senin takiyettin:-)

tutkusev 03.08.2004 12:54

:-)

kimseden ses cikmiyor madem, benden size bir link daha...

akil ve mantiginizi terk etmemeniz dilegiyle...

tutku ("",)

<a href="redirect.jsp?url=http://www.insanmucizesi.com/bolum2/bolum2_1.html" target="_blank">http://www.insanmucizesi.com/bolum2/bolum2_1.html</a>

03.08.2004 13:42

Ammada attin haaa!

Darwin"i bilmezsem dediklerine inanirdim. Darwin Tanri"nin yoklugunu ne zaman belirtmis?

abizettin 03.08.2004 13:47

Ben sana gelecek tepkileri söyleyim!:-)

bir kac tane kafasi biraz daha fazla calisan ve bilimsel kaygi da tasiyan dindar cikip deyecek ki:
Evet Darwinin Evrim teorisi dogrudur süphesiz..ama bu tanrinin yoklugunu göstermez..hatta birkac tanesi de diyecek ki: Evrim bizzat kuranda var-kurani yorumlaya evire cevire masallah lastige cevirdiler..

büyük cogunluk ta diyecek ki: "sen ne sacmaliyon kardes, evrim teorisi coktan cürütüldü..Ademle havvanin Yaratilis teorisine gel!!

iste böyle.....

abizettin 03.08.2004 13:48

yanlis kisiye cevap verdik görüyongmu:-)

ohne Text

03.08.2004 16:19

Sen niye sican yemiyorsun

Bu hayvan da gida degeri ve protein miktari bakimindan biyolojik anlamda yeterli bir besin kaynagidir. Sanirim köpek,kedi ya da essek de yemiyorsundur. Niye bu hayvanlara haksizlik yapiyorsun bakiim?

Alevi kardeslerimizin estetik duygulari ve sofra kültürleri gelistigi icin, agzi sicana, ön ayaklari kediye, arka ayaklari köpege ve kulaklari essege benzeyen tavsani sofralarina uygun görmemislerdir.

Sahi sen niye sican yemiyorsun?

03.08.2004 16:26

Hemsehrim kafa karistirma :)

Kuran insanoglu camurdan yaratildi diyorsa bir bildigi vardir. Ben de bu ifadenin kismen dogru olduguna inaniyorum.

Bence tüm insanlar degil ama bu Arablar bataklik camurundan daha pis bir maddeden yaratilmislardir. Masum bir söförü hayvanca katleden yobaz itlerin insan olmasi mümkün mü?

03.08.2004 16:36

Evladim Tavsan

Senin gibi mandavallari "sehit ol, huri kizlarini mincikla" mesaji ile canli bomba yapiyorlar.

Gözlerinizi azicik acin, nallari diktigin zaman bir avuc gübre olacaksin. Zaten Arablarin ve senin gibi Arab yalakalarinin ölünce gübre olmasi bu dünyaya yapacaginiz tek ve son iyiliktir.

tavsan 03.08.2004 16:36

Okumus Sakat Teil -2-

Ulem zirtooo burda dini ve politikayi sen bir birine karistirmiyormusun.

Beton kemalin din len ne ilgisi var Arab düsmanligi neden yapiyorsun seni domuz yazcisi seni hehehehhehehehehe

tavsan 03.08.2004 16:40

muahahahahahhahahahahahahaha

Demek TC laik sistemi dünyada örnek alinmasi gerken seymis yahuu sizler laik ligi nerden aldiniz.

Avrupanin kiravatini donunu aldiginiz zaman laik liginide aldiniz simdi Avurpali kendi fikrini sizdenmi ögrenecek :=)))

Yada yobaz okumus sülooo 5 milyon vatandasin avrupalarda tuvalet temizliyor bir okadari yada daha büyük bir kismiysa TC de aclik sinifinin altinda.

Afrikadaki cunta rejimlerinden farkiniz yok olummm sizin :=)))

tavsan 03.08.2004 16:42

Sana ne yeyip yemedikleri.

Hindistanda da inek yemiyorlar avrupali yada sizin digi godos sonradan görme yetismeler herseyi yiyorda ne oluyorki.

Herkes istedigine inanmada özgürdür.

Sen peki neden heykel yapip hitlerin leninin yaptigi gibi karsisina gecip saygi durusunda bulunuyorsun.

abizettin 03.08.2004 18:10

Yemedigimi kim söyledi??

Hayvanlari sen estetik kriterlere göre mi yiyiyosun? Mecbur kalsam ve eger kartlasmis defillerse tassaklarininin bile izgarasini yapar yerim:-)

abizettin 03.08.2004 18:15

Senin isi illah arap düsmanligina

götüren fasist kafan pek karisacaga benzemiyor ya!:-)
Eleman ortaokuldann beri ögretilen bilimsel bir doktrin hakkinda dini görüsleri soruyor,ne alaksi var bunun kafa karistirmakla? bir terör hareketini bir ulusa mal ederek kimin ucuz bir yöntemle yön saptirip kafa karistirdigi yeterince belli oluyor...

abizettin 03.08.2004 18:19

Ülen Fujitsu dallamasi! ben seni

kafandaki mikrop ve boklardan tanirim..sonra feuerlöscher oldun seni yine teshis ettim...
-biraz zekice rol yap da seni tanimayayim:-)

03.08.2004 21:06

EVRIM BIR KURAN GERCEGIDIR

Evrim öyle teori falan degil.......

Kabul etmeyen bir zenciye ve bir beyaza baksin...... aralarinda bayagi genetik fark bile var... Z.B Sichelzellenanmie oder SichellzellenGen, das haben nur Schwarze Menschen, weisse nicht.....

Dünya Hocasi ve Üstad Süleyman Ates bu konuyla ilgili Vatan Gazetesinde Mekale yazmisti..... herkesin okumasini taviseye ederim....

Tabiki bu gibi konulari annenlerimiz babalarimiz kabul etmezler, cünkü onlara baska bir sey anlatilmis... DOGRULARI ANLATMAYA KALKSAK; ONLARA KÜFÜR GIBI GELIR.....

Üstad Ates Hocanin Mekalesi

"Adem"den önce insanlar yaşadı mı?"

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=32137&Categoryid=29&wid=31&aid=0" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=32137&Categoryid=29&wid=31&aid=0</a>

03.08.2004 23:26

Adem camurdan yaratildi

ama bizler degil.... bizler evrenin varliklariyiz.....

Bu konuda sen bizi degil Üstad Süleyman Atesi dinle......

Sana belki Islamda yeni ufkunu acacak olan bir Link

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=32137&Categoryid=29&wid=31&aid=0" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=32137&Categoryid=29&wid=31&aid=0</a>

03.08.2004 23:34

Konular bayagi genis

konusmasi yillar sürer....

Birde Resulün bir cok kariyla evlendigi iftiradir... yok 9 kari almis.. falan filan..... gercek suki Resulün hic bir zaman iki karisi bir araya gelmemis bile... bide su var.... Kuran Resule 1 kadin en uygun oldugunu söylerken neden kalksinda Allahin emrine karsi ciksin...... bu bayagi uyduruk bir sey ve Resule iftiradir....
Bu husus agirlikli olarak birza seks manyagi olan Tarikatcilardan cikar, Erbakancilar, Süleymancilar, Kaplancilar u.ä.

Evlilik hususuna gelince.... su anki resmi nikah, Kuranin ön gördügü sartlari yerine fazlasiyla getirmektedir.... o yüzden kara Hocalara gidip para vermenin geregi yoktur..... hele hele bu serefsiz Hocalar eskiden nikahlanacak olan kisilerin yerine vekilleri kabul ettikleri icn.... sanki vekiller birbirlerini sey edeceklerde...... yani.......

Daha rein sohbet etmek istiyorsan, zannediyorum Literstür almktan edemiyeceksin. cünkü derinligiyle bu hususlari bilmeyiz..... o isler uzman isidir....

03.08.2004 23:41

Senin yaptigina ayip derler o yüzden

farkindaysan sana benden baska yine cevap yazmamis......

Sen beni kötülemekle dogrulari silemezsin..... ben iyide olsam kötüde olsam sana ve Ideolojine bir sey katmaz......

Sen benim yazilarima, Kuranin cercevesinde cevap vermeye bak, kaynak göster Link göster bunlarin hepsi gercerlidir veya Ayetleri kopyala...... her neyse iste......

Beni az veya cok herkes taniyor burada o yüzden ne senin övmen nede kötülemen bir sey degistirir......

Sen sen ol sohbetin ana hatlarini bozma, burrasi din Forumudur..... agirlikli olarak Kuran sohbet edilir... ayni zamandada diger dinlerede yer vardir.... ama bizler agirlikli Müslüman oldugumuz icin, diger dinlerden fazla bir sey diyemeyiz.....

03.08.2004 23:44

Kuran degismedi

hep ayni duruyor.... Orijinali Istanbulda Müzede.......

Senin hadislerinin Orijinali nerede...... ?????

Üstelik Hadisler Kuranin aciklamalaridir..... Kurana uymayanlari varsa zaten Resulden olamaz..... simdi Resul Kuranin disinda Hadis dinimi kurdu ??????

03.08.2004 23:53

Mirac hadisesi kayitli degildir

üstelik Resul kim oluyormusta Allahlan pazarlik yapmis...... acayip bir uydurma, bütün bu hikayeler mirac üzerine bir yazarin kitabina dayaniyor, ismi su an aklimda degil ama buluruz..... cok eski bir Arap yazarin......

Kuranda namaz vakitleri 3 ve rakatlari 2 olarak gecer, Resul uygulamasiyla 5 vakit sabittir.... iki vakitin zamani sabit olmadigi icin, Cem olayi ceryan ediyor.....

Üstad kelimesi bence abartili degil..... su an dünya capinda en ehliyetli din uzmani diye kabul edilen Süleyman Ates Hoca, her hangi birisi degil, üstelik Yasar Öztürkünde Hocasidir bir cok konuda......

Sen birdahankine camiide Hocayla farz namazi kilarken dikkat et..... iki rekat sesli Fatiha ve zemüssüre, diger iki rekati sessiz...... nedendir dersin..... cünkü iki rekati Kuranin emri iki rakati ilave, o yüzden Vahyi olani toplu bir ruh anlayisi altinda, digerleri ise ondan ayri tutulur....

Birde su var.... Sünnet namazin siniri yoktur... istedigin kadar kilabilirsin...... ama kimseye kilmiyor diye dayatamazsin... Allah emirleri vermis... insanlar ilave etme hakki yoktur....

03.08.2004 23:57

Olabilirde bu yasagi kim koymus

bu hususta bir bilgi verebilirmisin..... ????

Islam dini domuzu yasaklamis..... tavsani yasaklayan bir Hadis veya Rivayet varmi ???

Ciddi soruyorum... belki öyle bir Hadis olabilir varsa bilmek isterim...... yoksa bu yasagin dinle degilde, dünya anlayisiyla olsa gerek..

04.08.2004 00:02

Yahu sen bu usluple ne yapmak pesindesin

yanlisimiz varsa kaynak göstererek düzelt....... bagirarak dünya döymüyor..... Saddamda bagirip cigiriyordu ne oldu....... Papadopoluda bagirip cigiriyordu ne oldu.....

Bagirmak cigirmak zayif insanlarin isidir, saglam bilgiye ve sosyo kültürel hayati bilenler senin gibi din Forumunda bskalariyla alay etmezler......

Lütfe dikkatli ol karsindakinle konusurken, bir Müslümanda bu yakisir

04.08.2004 00:05

Ne alakasi var oysa Kuran

ilk hayatin suda basladigini söleyerek tam devrimin önünü aciyor.....

Tam tersi senin bir algilama yanlisin var......

aliconda 04.08.2004 00:55

Türk Irticaci Irakda infaz edilen

Türkiye Cumhuriyeti Vatandasina yazilari okuturmus!

Bravo yani!

Haklilar ama ...
... onlar ARAP ve MÜSÜLMAN KARDESLER!!!

Islamiyet icin bir Türk kurban edilmis ne olacak ki!

Alin iste "DIN KARDESLER" nasil olurmus!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

al"

takiyettin 04.08.2004 01:47

Ahh beee hoca,

Birgünde yazdiklarim anla ya..
Biraz calistir su saksiyi artik ya...!!
Hoca daha ne soruyorsunki hadis madis varmidir diye ?
Herkesin anlayacagi sekilde acikladim alevilerin neden tavsan yemedigini sen nesini anlamadin?

takiyettin 04.08.2004 01:57

Buyur hoca aciklama....

Aradaki baglantiyi kuramamissin hoca..
ALevilik hakkinda bilgin varmi yokmu bilmiyor ama aleviligi kisaca " bir hayat bakisi , hayat felsefesi " olarak belirte biliriz sanirim?
Eskiya okurda gene sinirlenir diye hemen bir parantef acayim ve alevilerinde müslüman oldugunu ama eski zamanlarda görmüs olduklari zulumden sonra, mecburen islami baska türlü yasamaya basladiklarini yazayim..!
Tavsan olayina gelince..
Hintliler nasil danayi kutsal görüyorsa alevilerde tavsani diger hayvandan ayiran biolojik etkilerden dolayi tavsan yememeyi uygun görmüsler..Bir yasak yoktur , sadece yasayis bicimi olarak insana yakin oldugundan yenmemesin uygun görmüsler..Kimi yer kimi yermez..Herkesin kendi bilecegi birseydir..YASAK YOKTUR..!!

Sana mantikli gelmiyormu bu ?Sen nasil kalkip bugün böcek yemiyorsan,her neden den olursa olsun , alevilerde kendi görüslerine göre tavsan yememeyi uygun görmüsler..!
Bu arada Sabah sabah güldürügüne sevindim..Eforun artmistir kesin!!:.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:33 Uhr.