![]() |
o.T.
Sen ne demek istiyorsun .... agsini ... yirtarim ..senin ... orospu ... türkiye de 100 de 40 akp oyunu vermis .... sen onlara simidi ... orospu mu demek istiyorsun ....
orospunun anasi |
eeeyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/:-|
hastir lan ordan!!!!!!!!!!! sen okadar hirnsen eger sen yazda BIZ okuyalim!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÖFFF BEEE!!!!!!!!!!!!!!! |
OROSBULUKLARINDAN vazgecmiyorlar !
Bundan 10 sene evvel felan bizim DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRLER bir basörtüsü tiyatrosu baslattilar, taaaaaaki basörtüsü üniversitelerde yasaklanasiya kadar !
Halbukisi bu SOYU SOPU BELIRSIZ DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRLER basörtüsü tiyatrosuna baslayana kadar ortada basörtüsü yasagi sadece kagitda vardi ama kim nasil okuyor kimse ilgilenmiyordu ! Bu SOYU SOPU BELIRSIZ DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRLER cuma namazlarindan sonra vatandasi sokaklara döktüler, ellerinde yesil bayrak vs. vs. vs. vatandasi devlete, Türkiye Cumhuriyetine, düsman ettiler ! Hatta öylesine ileriye gittilerki, abdus gül, Cumhurbaskani adayi olacak SOYU SOPU BELIRSIZ DINCI SATANIST YOBAZ KAFIR SEREFSIZI veya karisi olacak OROSBU, Türkiye Cumhuriyetini AIHMe sikayet etti ! Neymis okumak istiyormusda basörtüsü yasagi dolasiyla okuyamiyormus ! ULAN OROSBU, okumak 4 cocuk enikledikden sonrami aklina geldi !? 14 yasinda azmis nisanlanirken, 15inde 30 yasindaki KAZIKLA evlenirken okuma hevesin neredeydi !? Hadi 14, 15 yasinda onun akli ermiyordu diyelim ya 30 yasindaki KAZIGINDAMI akli ermiyordu yoksa o KAZIK Sübyanci bir sapikmi !? Gerci islamda 9 yasindan itibaren nikah düsüyor... Herneyse, kocasi olacak KAZIK basbakan, akp ikdidar olunca AIHMe olan sikayetlerini geri cektiler... Iste görüyorsunuz degilmi kimler Türkiye Cumhurbaskanligina aday !? Bu gecmisdeki olaylar... Kendi hazirladiklari basörtüsü tiyatrosundan sonra basörtüsü yasaklandi ve üniversitelerde basörtülü okumak imkansizlasti... tayyip denilen SATILMIS SOYU SOPU BELIRSIZ DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRLERIN eniklerini u.s.a.da bir arkadasi okuttu, okutuyor.... abdus gül denilen SOYU SOPU BELIRSIZ DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRLERIN enikleride PERUKLA üniversiteye gittiler... Olan peruk alamayan, u.s.a.da okuyamayan sade vatandasa oldu ! abdus, tayyip ve akp verdikleri NAMUSYEMINI yerine getirmediler, vatandasin 1.5%sini kapsayan bir problem icin yasa degistirmeyiz dediler !!!! NAMUSYEMININI yerine getirmeyenlere ne denir !? NAMUSSUZ !? Bizim oarada öyle derler ! Zaten bun akp tayfasi NAMUSDAN SEREFDEN YOKSUN SOYU SOPU BELIRSIZ DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRLER TOPLULUGU !!!!!! Neyse abdusun enigi üniversiteyi bitirdi diploma törenine basörtüsüyle geldi... Tabiki islami degerleri politika malzemesi yapan bu SOYU SOPU BELIRSIZ DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRLERE tepkiler yagdi ! andus gül aniriyor, kem küm ediyor !!!! Madem o kadar biliyordunuzda ne diye 4 sene perukla okula gönderdin enigini !? Son gün yine ucuz artistlik yapmak ancak bunlar gibi SOYU SOPU BELIRSIZ DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRLERE yakisir ! Bu son gün basörtüsüyle diploma alma bastan planlanmis bir tiyatrodur ! Bu SOYU SOPU BELIRSIZ DINCI SATANIST YOBAZ SEREFSIZ KAFIRLER hala basörtüsünü acaba nasil istismar ederim diye oturduklari yerden dört takla atiyorlar ! Zaten gercek ONUR, HAYSIYET, NAMUS ve SEREFS sahibi olmus olsaydilar, istedikleri her yasayi cikarabilecekleri 4.5 senedir basörtüsü yasasini degistirilerdi ! Ama insan müslüman degilde SOYU SOPU BELIRSIZ DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRSE basörtüsüne cözüm getirmez ! |
senin atatürünün annesine bi bak önce
ya da ilk esine
türbanla cankaya cikan latife hanima bilmeden konusma soyunu siktim |
hasiktir lan
din düsmnaligini atatürk maskesi ardina saklama
|
yari türkce yari almanca
iste atatürkcüyüm diyen sözde kemalistler
|
baska
ötmeden önce burda yedigin yaraklarin hesabini ver
|
yari türkce yari muftice
Iste gercek atatürkcüüm diyen sözde muftiler!!!!!! :-))))))
|
hesittir len
atatürk düsmaliini özgürlük arkasinda saklama
|
AAAYNNEEEEEEEEEENNNN!!!!! .-))))))))))))
Muahahahahahahahaah
|
Ondan sonaki yillarda gördünmüüüü
gördünmü gördünmüüüü gördünmüüüü havalari BASMAYI gördüüümüüüü havalari atmayi gördünmüüü!!!!! :-)))))))))))))))))))))))
|
Definition von moderne Frau
Hallo naive etwas,
was verstehst du unter "moderne"? Titten hängen lassen? Du tust mir leid, du Naturkatastrophe ;-) |
bu ne lan..bu ne bicim vaybee
sokarim böyle vaybee ye
admain yazdigina bak Yani senin tahminine göre Türkiyede 35%-38% DINCI YOBAZ, SATANIST, KAFIR, HAIN, SEREFSIZ OROSBUCOCUKLARI yasiyor diyorsun !? :-)) bunu yazan cbyerangel nickli serefisz pic kacinci defa küfür ediyor halen nicki silinmiyor demk ki vaybee den bi pezo oldugu dogruymus derhal nicki silinmezse bu pic oglu picin kim oldugu ortaya cikmis olur!! |
Cumhurbaskani abdus gül kim !?
Hakkında "sahtecilik" suçlamasından fezleke düzenlenen ilk
cumhurbaşkanı adayı olma özelliğini taşıyan Abdullah Gül "ün, REFAHYOL döneminde yaptığı şahsi harcamaları Türkiye Kalkınma Bankası"nı ödettiği ortaya çıktı. Gül, kamuoyunda kayıp trilyon olarak bilinen ve Necmettin Erbakan "ın mahkûm olduğu davadan dokunulmazlığı nedeniyle kurtulmuştu. Gül, Kalkınma Bankası"ndan sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemde de tazminat ödemeye mahkum olmuş ve kamu zararı icra yoluyla Gül"den tahsil edilmişti. Eşi Hayrünnisa Gül ise türbanı nedeniyle Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"ne (AİHM) dava açmış, ancak benzer bir davanın Türkiye lehine bittiği bilgisinin önceden alınması üzerine dilekçesini geri çekmişti. Kayıp trilyon sanığı Abdullah Gül hakkındaki ilk suçlama, kamuoyunda kayıp trilyon davası olarak bilinen davada geçti. Kapatılan RP"ye 1997 yılında yapılan 1 milyon YTL"lik Hazine yardımının, sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği iddiasıyla açılan "kayıp trilyon" davasında, dönemin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile birlikte sanıklar arasında Gül de yer aldı. AKP"den milletvekili olmasıyla birlikte Gül dokunulmazlık kazanmış oldu. Bu nedenle Abdullah Gül hakkında ceza yargılaması yapılamadı. Ancak aynı dosya kapsamında yargılanan Necmettin Erbakan özel evrakta sahtecilik suçundan 2 yıl 4 ay 10 gün hapis cezası aldı ve siyasi yasaklı hale geldi. Bu nedenle Gül"ün Köşk"e çıkmasıyla dokunulmazlığının kalkıp kalkmayacağı da tartışılan konular arasında bulunuyor. Kimi hukukçular, milletvekili dokunulmazlığının cumhurbaşkanı için geçerli olmadığını ve Köşk"e çıkan kişi hakkında fezleke olması durumunda yargılanabileceği tezini savunuyor. Abdullah Gül"ün kayıp trilyon davası nedeniyle TBMM"de fezlekesi bulunuyor. Gül"ün cumhurbaşkanı olması durumunda kayıp trilyon davasından yargılanıp yargılanmayacağı gelecek günlerde netleşecek. Tazminata mahkûm oldu Abdullah Gül, REFAHYOL hükümeti döneminde devlet bakanı olarak görev yaptığı dönemde özel harcamalarını kendisine bağlı Türkiye Kalkınma Bankası"na yaptırdığı gerekçesiyle hakkında açılan tazminat davasında mahkûm oldu. Gül hakkındaki karar, yaptığı haracamaların "kişisel ilişkileriyle ilgili olduğu ve görevi gereği olmadığı" gerekçesine dayandırıldı. 1996 yılının parasıyla 1 milyar 652 milyon liranın faiziyle Gül"den alınmasına hükmedildi. Zarar Gül"den yasal faiziyle birlikte icra yoluyla alınabildi. Fethullahçılar protokole Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasının hemen ardından yurtdışı temsilciliklerine gönderdiği kripto ile Milli Görüş ve Fethullah Gülen cemaati temsilcilerinin devlet protokolüne sokulması isteğini iletti. Kriptoda ayrıca büyükelçilerin cemaat temsilcileri ile temas kurması talimatı da verilmişti. Eşi Türkiye"den davacı Abdullah Gül"le 1980 yılında 15 yaşında evlilik yapan Hayrünnisa Öztürk , 1998"de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü"nü kazanmıştı. Hayrünnisa Gül, kayıt yaptırmaya, kapatılan Fazilet Partisi milletvekili olan eşi Abdullah Gül, avukatı ve noterle birlikte gitmişti. Ancak Gül"ün türbanlı fotoğrafı nedeniyle kaydı yapılmamıştı. Karara karşı Türkiye"deki yargı yollarından sonuç alamayınca 2002"de AİHM"ye gitmişti. Gül"ün Dışişleri Bakanı olmasının ardından ise eşi, "Dava hakkını bana kocam değil devlet verdi. Onun başbakan olması benim haklılığımı değiştirmez. Başvurumu geri çekmeyi hiç düşünmedim" demişti. Hayrünnisa Gül, Dışişleri Bakanı"nın eşinin Türkiye"den davacı olmasının yarattığı tartışmalar üzerine ise davasını geri çekmek zorunda kaldı. Hayrünnisa Gül, kararını şöyle değerlendirmişti: "Haklılığıma inanıyorum" "Yapılan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarına tanıdığı, AİHM"ye başvuru hakkını kullanmaktan ibaretti. Ancak eşimden dolayı bu davada çift taraflı, yani hem davacı hem davalı konuma gelmiş bulunuyorum. O dönemde eşim ne başbakan ne de Dışişleri bakanıydı. Davamı geri çekme kararımın nedeni, yargı kararlarının tartışılmasına fırsat vermemek, güven ve saygıyı sağlamaktır. Bu konuyla ilgili benzer davalar zaten AİHM"nin gündemindedir. Esasa ilişkin davayı açarken haklılığıma olan inancımı halen koruduğumu da belirtmek isterim." Tıp öğrencisi türbanlı Leyla Şahin "in Türkiye aleyhine açtığı davayı AİHM"de kaybettiğine ilişkin ilk bilgilerin AKP hükümeti tarafından öğrenilmiş olmasının Gül"ün dava dilekçesinin geri çekilmesinde etkili olduğu belirtilmişti. |
abdus gül Türk degildir !!!!
Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah
Gül"ün büyük dedesi, 1915"lerde Siirt"ten Kayseri Develi"ye gelip yerleşmiş bir Araptır. Kayseri eşrafından Güllük İmamı Ahmet Hamdi Gül "ün, Adviye Gül ile evliliğinden 29 Ekim 1950 tarihinde Kayseri"de dünyaya gelen Gül, babası tarafından "ateşli bir dindar" olarak yetiştirildi. |
Bugünde ayni seyleri söylesen ! :-))
Gül:
Faizin doğru olmadığına inanıyoruz. Faizin sıfıra yakın olduğu toplumlar sağlıklı toplumlardır. "Zenginler kulübü" Gül, RP milletvekiliyken TBMM"de AB ile ilgili yaptığı bir konuşmada ise Avrupa Birliği ile ilgili olarak, "Değerli arkadaşlar, AB Hıristiyan kulübüdür. Türkiye"yi hiçbir zaman içine almayacaktır. Bizi zenginler köşkünün bahçesindeki kulübeye koyacaklar" demişti. Gül, 11 Mart 1996"da TBMM"de yaptığı bir konuşmada ise İsrail ile ilgili olarak "Müslümanların hâkim olduğu bu bölgede, İsrail, yabancı bir güç ve kültür olarak, uluslararası destekle bölgeye yerleştirilmiştir; işgalci ve yayılmacı bir devlettir. İsrail, bugünkü konumuna gelmek için, yakın geçmişinde, terör dahil her türlü aracı kullanmış bir ülkedir" görüşünü dile getirmişti. |
Bu GALTAKMI First Lady olacakti !?
Abdullah Gül"le 1980 yilinda 15 yasinda evlilik yapan Hayrünnisa Öztürk , 1998"de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Cografya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyati Bölümü"nü kazanmisti. Hayrünnisa Gül, kayit yaptirmaya, kapatilan Fazilet Partisi milletvekili olan esi Abdullah Gül, avukati ve noterle birlikte gitmisti. Ancak Gül"ün türbanli fotografi nedeniyle kaydi yapilmamisti. Karara karsi Türkiye"deki yargi yollarindan sonuç alamayinca 2002"de AIHM"ye gitmisti.
Gül"ün Disisleri Bakani olmasinin ardindan ise esi, "Dava hakkini bana kocam degil devlet verdi. Onun basbakan olmasi benim hakliligimi degistirmez. Basvurumu geri çekmeyi hiç düsünmedim" demisti. Hayrünnisa Gül, Disisleri Bakani"nin esinin Türkiye"den davaci olmasinin yarattigi tartismalar üzerine ise davasini geri çekmek zorunda kaldi. Hayrünnisa Gül, kararini söyle degerlendirmis ti: "Hakliligima inaniyorum" "Yapilan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaslarina tanidigi, AIHM"ye basvuru hakkini kullanmaktan ibaretti. Ancak esimden dolayi bu davada çift tarafli, yani hem davaci hem davali konuma gelmis bulunuyorum. O dönemde esim ne basbakan ne de Disisleri bakaniydi. Davami geri çekme kararimin nedeni, yargi kararlarinin tartisilmasina firsat vermemek, güven ve saygiyi saglamaktir. Bu konuyla ilgili benzer davalar zaten AIHM"nin gündemindedir. Esasa iliskin davayi açarken hakliligima olan inancimi halen korudugumu da belirtmek isterim." Tip ögrencisi türbanli Leyla Sahin "in Türkiye aleyhine açtigi davayi AIHM"de kaybettigine iliskin ilk bilgilerin AKP hükümeti tarafindan ögrenilmis olmasinin Gül"ün dava dilekçesinin geri çekilmesinde etkili oldugu belirtilmisti. |
bu ne lan ahirmi burasi
gecende yazdim silindi nedense
cyberangel nickli sahsiyetsiz pezevenkin oglu burada millete orusbu cocugu diyerek yazi yaziyor ama ne hikmetse vaybee tarafindan halne nicki silinmedi..bekliyorum..merakta ediyorum ne zaman silinecek.. eger söylenildigi gibi bu kisi vaybee den biriyse , ben bu vaybeeninde bu kisininde soyunu sikeyim eger bu nick silinmezse bilin ki yasal yoldan basiniz derde girecek..yeni forum yasalarini hatirlatayim size |
atatürkün latifeside türbanliydi
ama senin gibi pic nerden bilsin ki degilmi
|
ondan sonraki yillar görünmez
cünkü atatürkten bosandiktan sonra acti basini
atatürkle ilgisi yoktu sen bilmeden konusma salak |
vay be bayana bak
sokmusum senin gibi bayana
agzina soktugum |
senin gibi atatürkü
din düsmanligina kullanmiyorlar ya
|
senin gibi ermenimi yoksa? o.T.
ohne Text
|
sende basinekmisin? o.T.
ohne Text
|
ILGINC!
Cyber kim bilmiyorum, ama günlerdir yazilarini izliyorum ve su kanaata vardim ki, GB sinde yazdiklari dogru; kendisine adam akilli cevap verecek kimse yok, hep küfür, hakaret filan. Adam acikca, kimin kim oldugunu, ne yaptiklarini, belgelerle ispat ediyo, ama ne hikmetse karsisina cikipta, bu yanlis bu dogru diyebilecek tarzda bilgili biri yok galiba! Ayrica Hayrünisa ve Abdullah jhakkinda bu bilgilerden haberim yoktu, Cyber sayesinde ögrendim ve google´dan baktim, VALLA dogru hepsi. Ben de bööle birilerinin Cumhuriyetimin Cumhurbaskani olmasini sahsen istemem. SAYET ATATÜRK cü degiliz biz diyosaniz, orasini bilemem, ama ATATÜRK´ün Modern Türkiyesine bööle Cumhurbaskani olmaz, bence!
Lütfen bana da küfür müfür etmeyin, küfür sahibinindir der ATALARIMIZ! |
Hayret yaaa!
ber kim bilmiyorum, ama günlerdir yazilarini izliyorum ve su kanaata vardim ki, GB sinde yazdiklari dogru; kendisine adam akilli cevap verecek kimse yok, hep küfür, hakaret filan. Adam acikca, kimin kim oldugunu, ne yaptiklarini, belgelerle ispat ediyo, ama ne hikmetse karsisina cikipta, bu yanlis bu dogru diyebilecek tarzda bilgili biri yok galiba! Ayrica Hayrünisa ve Abdullah jhakkinda bu bilgilerden haberim yoktu, Cyber sayesinde ögrendim ve google´dan baktim, VALLA dogru hepsi. Ben de bööle birilerinin Cumhuriyetimin Cumhurbaskani olmasini sahsen istemem. SAYET ATATÜRK cü degiliz biz diyosaniz, orasini bilemem, ama ATATÜRK´ün Modern Türkiyesine bööle Cumhurbaskani olmaz, bence!
Lütfen bana da küfür müfür etmeyin, küfür sahibinindir der ATALARIMIZ! |
Farkindamisin?
bu gerici kesim genellikle beyinleri bos olduklarindan, hep küfürlerin arkasina aklaniyorlar, yada kabakuvvetin; Sivas, Maras, Corum, Gazi gibi. Heriflerde felsefe yok; GERICI, ANTI LAIK, FASIST ve YOBAZ!
|
e... gencler :) Tayip Erdogan geldi?
valla.. sizde normal bir konu üzerine tartismak yokmu? Küfürsüz ve ciddi bir tartisma? tabi bence yok.. zaten olsaydi sasardim ;) neyse.. Tayip abiniz vatana millete hayirli olsun derim ;))
|
Olamaz
Imkan disi bir dilek senin ki de. (:
Desarz olmak icin katiliyor cogunluk buraya, tartismak icin degil. Katiliyorum sana. Millete ve vatana Tayyip amcamiz hayirli ugurlu olsun. |
ne caglayan, ne tandogan
nadina erdogan!!!
nerdesiniz darbeci masonlar sizi halk adami iste böyle 2.80 uzatir hadin simdi yürüyünde ense tirasinizi görelim baykalla rodosa yüzersiniz artik ama geri dönmeyin |
pic akp
picler akp, der hudneoshn tut kein akser nahc irak schiken weil seien hurre frau aus den irka kommt und senn eltern lebt wegen den firmem sikim bu akp,, MHP wierd irh seehn was wir machen werden
|
almancana sokayim :) o.T.
ohne Text
|
gehts auch zum verstehen :-)
Verstehe nichts von dem was du schreibst und schreib doch mal ohne beleidigungen, dann antworten auch mehr leute...
|
also bitte
ohne beleidigung müsste o.t. geschrieben stehen
|
Bebegim önce türkceni düzelt
Buna cagdas (böyle yaziliyor!) derler ikincisi merak etme kimse kimseye zorla basörtü örtüremez örtürmezde bu dinimizde yok tatlim. Önce bi bazi seyleri ögrende sonra böyle düzeysel fikirler ortaya sun okay dostum??
|
AZIZ NESIN YINE HAKLI CIKTI o.T.
ohne Text
|
DÜNYA DÜZDÜR DIYENLER KAZANDI
Seçimden önce, Trabzon-Maçka’nın bir köyünde ilkokul mezunu bile olmayan bir vatandaşın, AKP propagandası yaparken “ABD, Irak’ı işgal etti, Türkiye’ye da aynısını yapacak. ABD ile arası en iyi olan parti AKP’dir. Dolayısıyla bizi bu badireden ancak AKP kurtarabilir. Oyunuzu AKP’ye verin!” dediğini bildirmiştim.
Meğer bu propaganda öyle bir Karadenizlinin ters mantığının ürünü değil, AKP’nin yurt çapında giriştiği sistemli, planlı bir stratejinin ürünü imiş. Bu vatandaş, söz konusu propaganda cümlesini kendisi üretmemiş, köy imamından almış. Bu propaganda, AKP’nin milli duyarlılığı yüksek olan bölgelerde, bir yıl öncesinden köy imamları ve köy öğretmenleri üzerinden giriştiği genel propagandanın bir ürünü imiş. Köylere uğrayan olmadığı için kimse durumun farkında değildi. AKP’nin elde ettiği birçok köy imamı ve köy öğretmeni, Karadeniz’de, Irak olayını ele alarak, “Irak’ta Saddam döneminde ahlaksızlık yayıldı, sonuçta başına bombalar yağdı, Türkiye de Cumhuriyetin ilk yıllarından beri tam bir ahlaksızlık batağına düştü. Eğer AKP’ye oy vermezseniz, başımıza tıpkı Irak’ta olduğu gibi Amerikan bombaları yağacak!” dedi! Demek ki Tayyip Erdoğan’ın durup dururken, babasının anlattığı ekmeğin karneye bağlandığı 2. Dünya Savaşı dönemini gündeme getirmesi ve CHP’yi suçlaması da aynı propagandanın içinde bir unsur imiş! *** AKP, bu seçim döneminde camiyi ve okulu siyasi propagandanın merkez üsleri olarak kullanmıştır. Diğer siyasi partilerin aklına bile gelmeyecek olan bu yöntem, ne yazık ki seçimlerin belirleyici unsurlarından biri olmuştur. AKP’nin, hiçbir cemaate mensup olmayan, rant dağıtamadığı köylülerden yüksek oranda oy almasının sebebi budur. Gerçi büyük şehirlerde de cami ve okulların, özellikle AKP’li belediyeler üzerinden kullanıldığını bilmeyen yoktur. İcat ettikleri fason öğretmenlik sistemi ve değiştirdikleri 15 bin okul müdürü üzerinden, velilere yönelik öyle bir propagandaya giriştiler ki halkın bundan etkilenmemesi mümkün değildi. Okul müdürleri, veli toplantılarını, AKP toplantısına dönüştürüyor, belediye başkanlarını davet ederek propaganda zemini oluşturuyordu. Biz, büyük şehirlerdeki propagandayı, somut örnekleriyle 2007 Nisan ayında gündeme getirmiş ve savcıları göreve davet etmiştik. Çünkü okullara siyaset sokuluyordu. 5 Nisan tarihinde verdiğimiz örnek şöyleydi: “İstanbul’da bir lisenin okul aile birliği, her öğrenci velisinden beş lira toplayıp, velilerin ve öğretmenlerin tanışması amacıyla bir salon tuttu! Toplantı başladığında ilçe belediye başkanı geldi ve okul için yaptıklarını anlatmaya başladı. Okullara siyaset sokmak şık bir davranış mı?” Bu tür girişimler, İstanbul’daki bütün ilköğretim okullarında ve liselerde artık herkesin alıştığı bir durumdu! Kimse kılını bile kıpırdatmadı. Okullar ve camiler üzerinden propaganda yapan ve insanların bilinçaltına hitap eden yöntemler kullanan AKP, alenen suç işliyordu ama, halk sahipsizdi. Çünkü artık Cumhuriyetin savcıları arasında da benzer kadrolaşma vardı ve yargı bağımsızlığı olmadığı için herkes kendi bacağını kurtarma peşindeydi! *** Diğer siyasi partiler, klasik propaganda yöntemleri ile meydanlarda halka hitap ederek sonuç alacaklarını zannettiler! Denizli’den Mehmet Eskicioğlu’nun hatırlattığı gibi herkesin “dünya düzdür” diye inandırıldığı yerde Galile’yi “dünya yuvarlaktır” dediği için idam etmeye kalkışan zihniyet hortlamıştır. Galile, 1616 yılında idama mahkum edilmiş, mahkemenin önerisi üzerine “dünya düzdür” diyerek canını kurtarmıştı. Vatikan tam 364 yıl sonra, 1992 yılında kilise meclisinin 12 yıllık toplantısından sonra Galile’yi beraat ettirdi! Türkiye’nin 364 yıl beklemeye tahammülü var mı? (ARSLAN bulut) |
SANDIKTAN BOP CIKTI
Çoğu kişi çok şaşkın...
Soruyorlar: - Ne oldu Allahaşkına?.. 22 Temmuz seçimi AKP operasyonuna mı dönüştü?.. Medya göbek atıyor... * Olayın çok kısa özeti şudur: 22 Temmuz seçimi Türkiye"de Amerika"nın BOP"unu (Büyük Ortadoğu Projesi) gerçekleştirdi... Bu projenin Türkiye"deki siyasal ayağı "Ilımlı İslam Devleti Modeli" idi... Yaşanan olay budur. * Ancak tepkileri azaltmak için olaya demokratik bir görüntü vermek de yine Amerika"nın bizimkilere aşıladığı stratejidir... Meclis"e, hükümete hâkim olan AKP, Cumhurbaşkanlığı"na da el koymak için seçimden önce sabırsızlık göstermişti... Şimdi bu konuda daha ihtiyatlı bir strateji güdebilir. * Azgelişmiş ülkelerde, çok partili rejim (ulusal burjuva ve milli sermaye olmadığı için) ekonomide egemen dış güçlerin oyun alanına dönüşüyor... Türkiye"de de başından beri bu kural geçerli... Amerika hangi partiyi tutarsa o kazanıyor!.. İslam dünyasında tek laik Cumhuriyet olan Türkiye"yi Amerika bu kez en zayıf tarafından yakaladı; "Ilımlı İslam Devleti" ni aşağıdan yukarıya, tabandan tavana, demokratik görüntü altında gerçekleştirmek fikri az buz marifet değil... Türkiye"deki ve Ortadoğu"daki toplumsal irtica gidişatına bakarak icat edilen bu "model" i hangi Amerikalı bulduysa, aşkolsun!.. * 22 Temmuz seçiminde başından beri AKP zaten "1"inci parti" ilan edilmişti... Oy oranı yüzde 40"larda mı olacaktı?.. Yüzde 30"larda mı?.. Tartışılan buydu!.. Yüzde 70"i yabancı İstanbul Borsası adeta seferberliğe girmişti; döviz dengesi, dolar fiyatı insanın yüzüne gülüyordu; alabildiğine borçlanma ve satıp savma üzerine kurulu ekonomide AKP yoksullara para dağıtıyordu; medya iktidardan yana bastırıyordu... "Birinci parti" olacağına kesin gözle bakılan AKP yüzde 47"ye tırmandı... Helal olsun!.. Daha başından yenik muhalefet, sandıkta ayvayı yedi... * Ama iş sandıkta bitmiyor ki... Herkes gibi muhalefetin oy oranlarına ve seçim haritasındaki yoksunluğuna bakarak denebilir ki: - Ülke AKP"nin (yani ABD"nin) eline geçti!.. Erken bir yargı olur bu... Nasıl?.. Bugün BOP Irak"ta iflas etmiştir... Türkiye"de de iflas edecektir... Bir bakıma "Ilımlı İslam modeli" toplumda cuk oturmuş görünüyor, RTE ile tesettürlü hanımı ülkede genel geçer aile yapısına ve erkek egemenliğine göz kırpıyor... Ama AKP, dış ve iç çelişkilerin gergefinde, çıkarlarının kirli bezini uzun süre dokuyamayacaktır. * Türkiye"de halkın yüzde 91"i Amerika"ya ters bakarken, sandıktan AKP"ye yüzde 47 oranında oy çıkması bir büyük çelişki... Demek ki "tehlikenin farkında olanlar" henüz toplumda yeterli etkiye, örgütlenmeye ve düzeye ulaşamamışlar... Bir bakıma muhalefetin yüzde 30"ların üstüne tırmanan oy oranı bile umutlarımızı yeterinden çok besleyen bir sonucu vurguluyor. * Dışa bağımlı çok partili rejimde -bugün dünyada nice ülkede olduğu gibi- emperyalizme tam teslim olan parti sandıktan çıktı... İyi mi oldu?.. Kötü mü?.. Yakında bu iki sorunun yanıtı en çarpıcı biçimde somutlaşacak... (ilhan selcuk) |
Bune be ??*
Vaybee ye hic yakismıyor !!!!!!!!!
|
ANTITAYYIP sende katil
<a href="redirect.jsp?url=http://www.myspace.com/anti_tayyip" target="_blank">http://www.myspace.com/anti_tayyip</a>
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 11:24 Uhr. |