Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

12.07.2004 21:29

farzedelim ki bozuldu.Demagoji degil

bilgi ver.

12.07.2004 21:30

yani..stadart bir durum degil..niyeti

bozulabilir insanin degil mi!. 3 Burun 3 Agiz

12.07.2004 21:31

..sorry tippfehler..

..bir de tam boy denize batmakla olur mu bu is?

xsuigenerisy 12.07.2004 21:44

Cinsi münasebet ve cenabet

sana cevap degil de, bir soru da ben sormus olayim:
merak ettigim cinsel iliskiden sonra cünup olmamak icin gusül seremonisine uymak sartmidir yoksa banyo-dusla da bu is halloluyomu? hayir ise neden?

coach01 12.07.2004 21:55

Kardesim ...

Bende sana bir soru sorayim. Namaz kilarken kafana konan bir sinek büyük abdestini kafana etse namazin bozulurmu ? ;))

12.07.2004 21:56

Niyet etmek önemli!

..yoksa gidip dus almak ve ( niyetsiz+ seremonisiz) cünüplükten cikmis olmayi varsaymak yanlis olur düsüncesindeyim.

12.07.2004 22:05

yok bozulmaz! öyle olsaydi, herkes

mesela camiye girmeden yeni / Temiz bir cift corapla girmek zorunda kalirdi.Sinegin kakasi hertarafinda olabilir insanin. Simdi gelecek Gegenfrage"yi cok merak ediyorum.

coach01 12.07.2004 22:21

Sacma bir soru sordum dimi :) o.T.

ohne Text

12.07.2004 22:32

Abdestli bir insan olarak ...

senin Plaja gitmen caizmi???
Abdestli birinin plajda ne isi var? Abdesti namaz kilmak icinmi almistiki? Namazinda niyazinda bir insanin plajda bütün ciplaklar arasinda ne isi var?!?!

Erkek olarak neyse diyelim ... ama kadin olarak Plaja gitmek olurmu? Birak Abdestin bozulmasini, günaha girmiyormu bir kadin? Haliyle plaja giden oraya carsafla oturmaz herhalde dimi?!?

Yani bozulma bir kenara kalsin, günah olmuyormu bütün ciplaklari görmek??

Ha bide gusül abdesti lafi olmustu galiba?
Simdiki genclerin hangisi gusül abdest aliyor acaba??? Sünnilerde gusül abdesti alan kaldimiki? (yaslilari disinda simdi .. onlar herhalde yapiyordur)

Ha bide seyi cok merak etmisimdir... Diyelimki bir erkek, dindar, evli, eside kapali, bunlar camiden hic cikmazlar, allah korkularida vardir ... ama bu adam esini aldatiyor, hem baska bir kadinla, hemde bazen bir kerhaneye giderek ... acaba kerhanede gusül abdesti almak icin yer varmi? Yada bu erkek zaten aldatmak günahtir diye, gusül abdestindendemi vaz geciyor, batti balik yan gider hesabindan???

Veya Aldatan erkek gusül abdesti alirmi???

cok merak etmisimdir bu konulari.

12.07.2004 22:48

Bencede kapatalim

ben cözüm önerdim.... cünkü Kuranda her sey gecmez.... sen bana daha iyi bir cözüm gösteremedin.... paramin deger kaybetmesine, fakit veya sefalet icinde yasamama göz yumdun... bilki bundan 10 yil önce bir milyon büyük paraydi... simdi ise hic bir sey degil... ama eger paran bankda kalsa hic olmazsa degerini korurdu........ enflasyon sefalet demektir...... bizler canli ve hayatta oldugumuz icin, en azindan hemen hemen herkesi tatmin edebilecek cözüm sart.... bu hususu bizler düzenlememiz gerek Kuran sadece isik tutar.... yürüyecek olan bizleriz

12.07.2004 22:50

Mecazi anlamda

atomlara kadar inersen demistim.... misal olarak zannediyorum herkesi tatmin edebilecek sekilde....

12.07.2004 22:51

Evet BaybOrn bu kadar soru var..

ben de dedigim gibi pratik cevaplar ariyorum.Denize girmek icin, kimsesiz sahileri nerede bulacagiz? Sonucta kadin ve erkek icin bir dünya var..surada ..burada ne isimiz var diyemeyiz. Gusül, Taharet hem aliskanlik meselesi hem de terbiye meselesi bence. sadece dini acidan olmamali. Evet eskiden Mendup Abdestli gezen coktu, Esini aldatan--ve Puffa giden, sonra da bilmem kac saat/gün abdestsiz gezen.Abdestin ne oldugunu bilmeyenler cogunlukta.Belki burada saka yollu okuyup merak ederler sorarlar. Yani hayat hep.. Hip Hop degil.

12.07.2004 22:53

Tesettür haric

mutabikiz..... yani her zaman dedigim gibi.... beni birakip... yazdiklarimi yazdigim gibi algilasan cok süper olacak... ne demek istedigimi her zaman acik bir sekilde yazarim..... ben var olan bir seyi deforme vaya inkar edenler degilimki....

12.07.2004 22:56

Olabilir

cünkü konu birazda Kuran disi kaldigindan saglam bir sonuc bulmak zor....

Senin tavsiyen mevcut sistem icin ne olabilir.... nasil milleti fakirlestirmeden ve ayni zamandada Kuran sadik kalip bir cözüm bulabiliriz???....... inan bana bu o kadar zor bir olayki...... gercekten cok cok zor.... cünkü insanlar enfalsyondan analari agliyor(du)

12.07.2004 22:57

en az benim sorum kadar. o.T.

ohne Text

12.07.2004 23:14

Isin birde tibbi yönü var

während des seks... egal ob im Puff oder zu Hause schwitzt der Mensch, sagen wir der normale Mensch..... die Zusammensetzung dieses Schweises unterscheidet sich sogar in der Zusammensetzung von der üblichen Sport Schweiß.... kommt durch die sexuelle spannung und ist Physisch gesteuert....

Da ist es sinnvoll sich zu waschen...... das tut der Mensch für sich und nich für Allah..... all die Gesetze im Kuran sind für den Menschen konzipiert und tun Ihm nur gutes, in jeder Weise.....

Also in erster Linie wegen der Hygiene... dafür ist Gusl gedacht...

Selamlar

12.07.2004 23:21

Niyet sadece bu gibi olaylarda

degil hayatin her yönünde belirleyicidir.... Allah senin tipine degil yüregine yani niyetine bakar..... das kannst du mir glauben

12.07.2004 23:26

olur olur *** lächel lächel *** o.T.

ohne Text

12.07.2004 23:31

Seks sorulari Internetteki

din Forumlarinda ve ayni zamanda Ilahiyatci Hocalarin veb sayfalarinda konusulan konularin basinda yer aliyor.....
Herkes Hocalra anonym olmanin verdigi cazibeyle en cok seks sorulari soruyorlar....

Bunu bir Haverde okumustum... ve dogru oldugu bu Forumdada hemen hemen anlasiliyor dimi

12.07.2004 23:58

ahhhaaa...

ya jetzt haben wir die medizinische Sichtweise der ganzen Sache :))

aber ist es denn so wichtig dieses gusül, yani sekil önemlimi??? sadece dus yaparak boy abdest almis olmuyormuyuz???

cokmu önemli sekillerini yapmak?

Alt tarafi sex yani ... oder?!

und immer noch interessiert es mich ob wirklich alle Jugendlichen oder so Gusül abdest einhalten???

wie wärs mit ner abstimmung hier???

13.07.2004 00:01

They cant stop Islam

eine demographische betrachtung:

...die am schnellsten wachsende Religion der Welt. In 90 Jahren werden 50 Prozent der Bevölkerung Muslime seien.
In Amerika konvertieren jedes Jahr 20000 Amerikaner zum Islam. In grossbrittanien 10000.
Der Anteil der Frauen an Konvertiten beträgt 75 Prozent.

13.07.2004 00:07

o.T.

kusuruma bakmayasin birader, kuru bagnazliga, inatci tekerrüre, kör cahillige, unsursuz taklitcilige harcayacak zamanim yok. bunlardan sadece birtanesi olsaydi belki idare edilebilirdi, ama hepsi bir arada olunca zemin yok olacak kadar erozyona ugruyor.

kal saglicakla, vesselam

13.07.2004 00:26

sasirilacak bir durum degilki ...

Toplumumuzda bu konular üzerinde acik konusulmadigindan kaynaklaniyor!

Ayip ve kötü birsey olarak görülüyor, herkez yapiyor, gizli veya sakli, herkez icin cok normal ve dogal birsey, ama konusmaya gelince, herkez üstü kapakli seyler ifade ediyor sadece!

Halbuki asil acik acik konusulmasi gereken birsey ... cünki cogu insan hayatini mutsuz geciriyor, birsey bilmedigi ve konusamadigi icin!

Helede kadinlar .. yaniiii

Bu durumda sasirilacak bir durum degil, insanlarin en cok sex konusunda acik sorulari olmasi .. cünki bu konuda bilgiye ac bir milletiz ..

din Forumlarinda ve ayni zamanda Ilahiyatci Hocalarin veb sayfalarinda konusulan konularin basinda yer aliyor.....
Herkes Hocalra anonym olmanin verdigi cazibeyle en cok seks sorulari soruyorlar....

Bunu bir Haverde okumustum... ve dogru oldugu bu Forumdada hemen hemen anlasiliyor dimi

coach01 13.07.2004 00:55

Cözüm aslim cok basit

Bankalara TC Lirasini degil. Dollara veya Euroya ceviripte yatir parani. O zaman Türkiyedeki enflasyondan bir sey kaybetmezsin.

Faizdende korunmus olursun.

coach01 13.07.2004 00:56

:)) o.T.

ohne Text

coach01 13.07.2004 01:00

Das ist eine gute nachricht ! Dankeschön

ohne Text

13.07.2004 01:04

Cehaletimizi bagisla ve

bir cözüm söyle.... belliki benim söyledigim cözümü begenmiyorsun... o halde bir tanede sen tavsiye et....

13.07.2004 01:08

Galiba yanlis anlasildi

ben kesinlikle yadirgamiyorum... elbette seks üzerinede konusulsun....

Ben sadece din Proflarina en cok sorulan sorular bunlarin oldugunu anlatmak istedim.....

Das ist völlig normal darüber zu reden, es wäre annormal es nicht zu tun... sonucta hepimiz medeni insaniz..... und seks ist sehr wichtiger Teil unseres Lebens

13.07.2004 01:09

OK. bak bu mantikli

olabilirde......

13.07.2004 01:14

Güzel istatistik

karsiliginda ama yine islam devletlerindeki cahalet sayesinde... bir coklari birbirlerini öldürüyor.... karsilik olarak onlari sayabiliriz....

Afganistan, oder jetzt neulich Sudan olsa gerek... Araplarlan schwarz Afrikanerler arasinda bir catisma cikmisti...

Sonucta veya hesapta hepsi müslüman.....

kerio 13.07.2004 10:18

seninle ugrasmak abesle istigalden

baska birsey degil. senin kafan gercekten basmiyor. aptallik insana biraz olsun aci verseydi sana her saat uyusturucuyu ignemelek lazim. neyse. senin gibi zir cahiller yani aslinda kabul ahbarlar böyle sacma sapan seylerle ortaligi karistirip güya islamiyetin yada müslümanlarin eksikliginden bahsetmeye kalkisiyorlar.

paranin erimemesi icin faiz almana gerek yok. hangi ülkede 80% enflasyonda banka 80% faiz verir? böyle birsey yapan banka aptaldir, para kazanmasini bilmiyordur ve iflas etmek zorundadir.

faizin olusunun sebebide enflason degildir. olmadigini faizin enflasyon olmayan devirlerdede oldugundan görmekteyiz.

ach Allah akil versin.

coach01 13.07.2004 13:04

Mantikli ve helal

Mantikli ve helal !!! Önemli olan helal olmasi degilmi ? Enflasyona kurban gitmemek icin bunu denesin millet. Bucelerine haram para katmadan rahat rahat yesinler paralarini.

coach01 13.07.2004 13:12

Aci bir durum

Yazinda o kadar *Seks* kelimesi mevcutki. Senin seks manyagi oldugundan süphe etmeye basladim. Sen ayni Elaziz devam ediyorsun bikmiyorsun ...

13.07.2004 13:21

Ulan manyak kari

Senin müslüman olmadigin besbelli......

hangi Beitragda ben seks konusunu actim????

Hadi göster bakalim... pis iftiraci seni.....

Arkadas ne sapik insanlar var dünyada beni kendileri gibi eneyi zannediyorlar......

xsuigenerisy 13.07.2004 13:24

Eine realistische betrachtung;

Seit Jahrzehnten definiert sich der Entwicklungsgrad einer gesellschaft nicht mehr über ihre demografische Wachstum..
Ganz im gegenteil; je höher ist die steigerungsgrad der bewülkerungszalh,desto unterentwickelt ist die Gemeinschaft..

was das konvertieren der schwarzamerikaner zum islam anbetrifft: Das kann nur darauf berufen,dass die schwarzen sich mit islam,der auch von amerikana schwer betroffen sind, identifizieren...

13.07.2004 13:33

Evet mutabik olabiliriz

cünkü mantiga ve Kuranin asil ruhuna benim tavsiyemden daha yakin.....

güzel.... ilk baslardan bu fikiri önerseydin... bir sürü yazilari yazmaya gerek kalmazdi..... benim amacim ayni zamanda pratik ve zaman ölcüsünüde dikkate alan bir uygulama....

Bu cözümde iste... Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlamak..... Kuranda döviz hesabi falan filan yok, o halde zamanin sartlarina uydurmak

13.07.2004 13:35

Ungenügend nochmal

faiz elbette Haramdir... ama enflasyon hakkinda Kuranda kanun olmadigi icin... Kuranin cercevesinden disari cikmadan bir yol bulmak sart...... yoksa yüzde 60 param deger kaybedecekte ben paramin degerini korumasini saglamiyacagim..... bu düsünce ne Kuranlan nede baska bir seylen baglasmaz....

Selamlar
ENis

PS: begenmiyorsan bir taviseyede bulun.... bak eninde sonunda coach bir tavsiyede bulundu... benimkinden daha iyi buldum...... seninkini rica etsek..... eger varsa... yoksa tartisma benimle zamanim yok...

lala1 13.07.2004 13:39

zumindest sind es Menschen, die aus

Überzeugung konvertieren und nicht aus Zwang den Islam praktizieren ...

Was die Schwarzen in den USA angeht -

sie haben grosse Vorbilder wie MalcomX oder Muhammad Ali ....

dorie 13.07.2004 13:41

Sizin yaptiginiz simdi dogru mu???

Was soll das denn?
Birbirinize atip tutuyoruz derken ISLAM"a hakaret ediyorsunuz.
Eger bu konular sizi gercekten ilgilendiriyorsa, acin kitaplari okuyun!!!

Allah islah etsin! *kopfschüttel*

13.07.2004 14:09

Da hast du recht aber

weisst du auch wer hier unruhe stiftet?????

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 21:30 Uhr.