Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Wissenschaften & Weltansichten (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=399)
-   -   Zitat des Tages (http://localhost/forum/showthread.php?t=8428)

18.07.2014 18:15

"İlim, takdir edilmediği yerden göç eder." İbn-i Sina

19.07.2014 23:32

Bu sözden ders cikarmaliyim..

Hayatın kısalığından yakınacağınız yerde, günün kaç saatini, hakkını vererek yaşadığınızı düşünün. Halit Ertuğrul

19.07.2014 23:33

Bir işi ertelemenin adı olan “yarın” kelimesini takviminizden çıkartın. Çünkü tarih “yarın”ın kurbanları ile doludur.

Halit Ertuğrul

19.07.2014 23:34

Dünyada en çirkin hırsızlık, telâfisi mümkün olmayan zaman hırsızlığıdır.

Halit Ertuğrul

21.07.2014 21:07

Ne edersen kendine, yine kendi kendine.

21.07.2014 21:12

R. Ihsan Eliacik

12 Eylül 1980 öncesi mücadele edenler şu anki muktedir ve çevresi değildi.1984'e kadar biz Mamak'ta işkence görürken o Kasımpaşa'da top oynuyordu.

Imogdi 22.07.2014 03:34

Fazil Say

:p

22.07.2014 21:23

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2088813)

:p

Allah seni islah etsin, insaAllah!

WpumaC 22.07.2014 22:00

Zitat:

Zitat von feyzade (Beitrag 2088952)
Allah seni islah etsin, insaAllah!

ilk basta seni etsin!

Amin!

22.07.2014 22:23

Zitat:

Zitat von WpumaC (Beitrag 2088961)
ilk basta seni etsin!

Amin!

Senide canim, senide :D

23.07.2014 00:52

"Ve bir dervişe aşkı sorarlar bir gün. Cevap vermez, oracıkta can verir"
-PİR, AHMED YESEVİ ROMANI-

23.07.2014 13:31

R. Ihsan Eliacik

'Birgün gelecek devlet rüyalarla yönetilecek'...

23.07.2014 13:41

''Karşılık vereceğine kesin inanarak Allah'a dua edin. Şunu da bilin ki, Allah kendisinden gafil ve başka işlerle meşgul bir kalbin duasını kabul etmez''.

Hz.Muhammed (asm), Tirmizi, Daavat:65;Müsned,2:77.

manbee 23.07.2014 19:00

Sevdan sevdamızdır bizim... Kavgan kavgamızdır bizim... Davan davamızdır bizim...
MİLLİ İRADE MİLLİ GÜÇ

24.07.2014 20:28

25.07.2014 17:40

Ihsan Eliacik!

Bazıları bana muhafazakarların geleneksel değerleri ile uğraşma, çok dışlanıyorsun bu yüzden diyor. Dışlamanın nedeni dini, kelami tartışmalar değil; siyasi duruşlardır... Bak Türkiye'nin en geleneksel değerlerini yaşayan Cemaat gurubu ne hale geldi... Kaç gündür hatimler indirip okuyup üfürmelerine, adliyenin önünde cevşen duaları okumalarına rağmen İsrail ajanı oldular, haşhaşi oldular, her şey oldular. İstediğin kadar geleneksel değerleri savun veya reddet bunun bir önemi yok, biat etmedin mi böyle olursun..ibret alın..

Not: Caka_bey bilhasa okusun!

manbee 25.07.2014 18:52

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2089222)
Bazıları bana muhafazakarların geleneksel değerleri ile uğraşma, çok dışlanıyorsun bu yüzden diyor. Dışlamanın nedeni dini, kelami tartışmalar değil; siyasi duruşlardır... Bak Türkiye'nin en geleneksel değerlerini yaşayan Cemaat gurubu ne hale geldi... Kaç gündür hatimler indirip okuyup üfürmelerine, adliyenin önünde cevşen duaları okumalarına rağmen İsrail ajanı oldular, haşhaşi oldular, her şey oldular. İstediğin kadar geleneksel değerleri savun veya reddet bunun bir önemi yok, biat etmedin mi böyle olursun..ibret alın..

daha 1 yil önce fetullah gülene fetto$ diyen sen degilmiydin?

gülencilere hakaret eden sen degilmiydin?

demekki chp ile ittifak etmeleri seni cark ettirdi. iste bu nedenle hep muhalefette kalacaksiniz :)

arkadaslar görüyorsunuz omurgasiz insanlar dün küfür ettiklerinin bugün avukatligini yapiyor.

25.07.2014 19:07

Ben Halk askina, Hakk askina mazlum ve magdur nerde varsa ondan yanayim. Cenab-i Allah'u Teala C.C'u benden bunu böyle istiyor.. Riskimi veren Hüda'dir kula minnet eylemem gibisinden..
O kesim su siralar cok büyük zülümlere ve acilara mahruz kaliyor.. Filistin halkinin acisinin bir öteki sekilini de Cemmat'a yakin insanlar yasiyor..
Bak ben cemaatci degilim. Ama cemaatten bir arkadasim var.. Allah icin Türkiye'de bana ne ikram da, ne yardim da ne de ahdi-vefa'da kusur da bulunmadi..
O öyle inaniyorsa tercih onundur.. Oraya kadar karismam ama o insanlari Tayyip'in hep yaptigi gibi "ötekilestirirseniz" ve onlara zülüm ederseniz iste o zaman benim insaniyet namina dogal olarak tepkimle karsilasirsiniz...

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2089240)
daha 1 yil önce fetullah gülene fetto$ diyen sen degilmiydin?

gülencilere hakaret eden sen degilmiydin?

demekki chp ile ittifak etmeleri seni cark ettirdi. iste bu nedenle hep muhalefette kalacaksiniz :)

arkadaslar görüyorsunuz omurgasiz insanlar dün küfür ettiklerinin bugün avukatligini yapiyor.

manbee 25.07.2014 19:14

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2089246)
Ben Halk askina, Hakk askina mazlum ve magdur nerde varsa ondan yanayim. Cenab-i Allah'u Teala C.C'u benden bunu böyle istiyor.. Riskimi veren Hüda'dir kula minnet eylemem gibisinden..
O kesim su siralar cok büyük zülümlere ve acilara mahruz kaliyor.. Filistin halkinin acisinin bir öteki sekilini de Cemmat'a yakin insanlar yasiyor..
Bak ben cemaatci degilim. Ama cemaatten bir arkadasim var.. Allah icin Türkiye'de bana ne ikram da, ne yardim da ne de ahdi-vefa'da kusur da bulundu..
O öyle inaniyorsa tercih onundur.. Oraya kadar karismam ama o insanlari Tayyip'in hep yaptigi gibi "ötekilestirirseniz" ve onlara zülüm ederseniz iste o zaman benim insaniyet namina dogal olarak tepkimle karsilasirsiniz...

erdal ben sana dün küfür ettigin ve fetto$ dedigin adama bugün yalakalik yapmandan dolayi omurgasizsin diyorum.

rüzgar nereden esiyorsa sen oraya yöneliyorsun.

ps. dün gülene fetto$ deyip küfür edenler ile ortaklik yapip birbirlerini pohpohlayan cemaatcilerde gözümde omurgasizdir.

25.07.2014 19:16

O senin tercihin, anlam veremesemde saygi göstermek zorundayim. Tipki bir esege ne kadar et verirsen ver, onun tabiati geregi otu tercih etmesine saygi gösterdigim gibi...

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2089251)
erdal ben sana dün küfür ettigin ve fetto$ dedigin adama bugün yalakalik yapmandan dolayi omurgasizsin diyorum.

rüzgar nereden esiyorsa sen oraya yöneliyorsun.

ps. dün gülene fetto$ deyip küfür edenler ile ortaklik yapip birbirlerini pohpohlayan cemaatcilerde gözümde omurgasizdir.

manbee 25.07.2014 19:21

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2089252)
O senin tercihin, anlam veremesemde saygi göstermek zorundayim. Tipki bir esege ne kadar et verirsen ver, onun tabiati geregi otu tercih etmesine saygi gösterdigim gibi...

bu bir tercih degil!!! bir tespit!!!!

dün küfür ettigin irklara, gruplara ve cemaatlere bugün yalakalik yapmana omurgasizlik denir :)

25.07.2014 19:27

Bak tekrar diyorum, ben bütün insanlari severim. Sevmediklerim insanliktan cikmis olanardir.. Arada dünya kadar fark var. Seytanin Iblis olmasi gibi örnegin..
Biraz ayrintili düsünmeye davet ediyorum seni :D

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2089255)
bu bir tercih degil!!! bir tespit!!!!

dün küfür ettigin irklara, gruplara ve cemaatlere bugün yalakalik yapmana omurgasizlik denir :)

manbee 25.07.2014 19:46

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2089261)
Bak tekrar diyorum, ben bütün insanlari severim. Sevmediklerim insanliktan cikmis olanardir.. Arada dünya kadar fark var. Seytanin Iblis olmasi gibi örnegin..
Biraz ayrintili düsünmeye davet ediyorum seni :D

fetullah güleni sevdigin icinmi hakaret ve küfür yagdirarak fetto$ diyordun?

bak bende sana bir ders daha:

dün küfür ettigin insanlara yalakalik yapmak istiyorsan önce ortada o küfürlerin icin özür dilersin. sonra ben sizin hakkinizda yanlis düsünmüsüm ama simdi fikrimi degistirdim ve sizi onayliyorum dersin. sonra yalakaligini yaparsin.

ama sen hic bir sey olmamis gibi 180 derece dönüyorsun. yarin yine 180 derece dönüp fetto$ diyerek hakaret eder senin gibileri.

25.07.2014 20:17

Yoo benim döndügüm möndügüm yok. Galiba benim söylediklerim senin basini döndürmüs olmali ki beni döner dolap gibi bi ordan bi burdan görüyorsun..
Burda cemaate en cok küfür eden basbakanin ondan sonra sen geliyorsun.. hashasi, yahudi lobisi, paralleci vs.. Balik bastan kokarmis degil mi manbee?

25.07.2014 20:25

Ihsan Eliacik!

25.07.2014 20:29

manbee 25.07.2014 20:33

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2089290)
Yoo benim döndügüm möndügüm yok. Galiba benim söylediklerim senin basini döndürmüs olmali ki beni döner dolap gibi bi ordan bi burdan görüyorsun..
Burda cemaate en cok küfür eden basbakanin ondan sonra sen geliyorsun.. hashasi, yahudi lobisi, paralleci vs.. Balik bastan kokarmis degil mi manbee?

bak inkar etmenle bile dönek oldugunu gösteriyorsun.

sen fetullah gülene fetto$ demiyormuydun ve cemaate küfür etmiyormuydun?

iste bu nedenden dolayi dönek oldugunu ispat ediyorsun.

25.07.2014 20:37

Ben Fethullah Gülen'e ve cemaatina küfür etmedim ve edemem de.. Dedigim gibi Mustafa diye Ankara'da benim can dostum var..
Ama cemaat eger uyduruk kompaslarla aydin insanlarin hayatini karartiysa Allah'a havale ediyorum. Ancak su an onlar GAZZE'DE FILISTINLILER KADAR MAGDUR!! BEN HER ZAMAN MAGDURDAN YANAYIM! TABIATIMDA BENIM BU VAR! ANLAYABILIYORMUSUN?

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2089295)
bak inkar etmenle bile dönek oldugunu gösteriyorsun.

sen fetullah gülene fetto$ demiyormuydun ve cemaate küfür etmiyormuydun?

iste bu nedenden dolayi dönek oldugunu ispat ediyorsun.

manbee 25.07.2014 20:55

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2089297)
Ben Fethullah Gülen'e ve cemaatina küfür etmedim ve edemem de.. Dedigim gibi Mustafa diye Ankara'da benim can dostum var..
Ama cemaat eger uyduruk kompaslarla aydin insanlarin hayatini karartiysa Allah'a havale ediyorum. Ancak su an onlar GAZZE'DE FILISTINLILER KADAR MAGDUR!! BEN HER ZAMAN MAGDURDAN YANAYIM! TABIATIMDA BENIM BU VAR! ANLAYABILIYORMUSUN?

hala inkar ediyorsun. simdi DÖNEKligini ve YALANCI oldugunu ispat edecegim:
Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi
das sind diese Hurensöhne und Hurentöchter, die bei Said-i Kurdi als geistigem Vorvater und Fettos Gülen ihren Vordenker sehen. Das ist sektierisches Treiben.

arkadaslar ben dediklerimi ispat edenlerdenim, bunlar gibi yalan söylemem, inkar etmem. dediklerim dediktir. dönekligi sevmem, satilik insanlari sevmem, tükürdügünü yalayanlardan hic olmamisimdir.

bu nedenden dolayi böyle iftiraci yalancilari sizin gözünüzün önünde desifre ediyorum. bakalim dönek erdal hala inkar edebilecek mi?

25.07.2014 21:02

O zamanlar onlar zalimdi.. Zalime karsi aldigim tavir elbette sert olur. Ama su an onlar FILISTIN HALKI KADAR ZÜLÜME UGRAMISLARDIR!!
ARADAKI FARKI GÖRMÜYORMUSUN

manbee 25.07.2014 21:07

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2089306)
O zamanlar onlar zalimdi.. Zalime karsi aldigim tavir elbette sert olur. Ama su an onlar FILISTIN HALKI KADAR ZÜLÜME UGRAMISLARDIR!!
ARADAKI FARKI GÖRMÜYORMUSUN

simdi yalan söyledigini itiraf mi ediyorsun erdal???

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi
Filistini burdan bir daha sikiyim! Analarini avratlarini sikiyim! Müstehakk onlar icin, daha beter olsunlar okay mi?

zulme ugrayan filistin halki hakkinda ne diyordun???

sen döneklerin önde gidenisin. fark ediyormusun agzi bozuk erdal?

25.07.2014 21:39

26.07.2014 00:05

Size ne oldu ki birbirinize yardım etmiyorsunuz?

Sâffât, 25. Ayet)

26.07.2014 10:51

Dünyadaki 100 gram aklın 90 gramı Abdülhamid Han'da , 5 gramı bende ,5 gramıda diğer siyasilerdedir. ( Prens Bismarck

26.07.2014 12:10

Ask sehidi,

Ben inaniyorum ki bunlarin hic biri bize zarar vermez...
bugün Fethullah Gülene saygi duyan herkesi, israil ajani, hashasi, cakma hocaci ilan edenler yarin bir gün, dedikoducu, hedefsiz, huzursuz, fanatik tiplerin arasinda kalirlar.
o halde zarar görecek kim? tabi ki onlar!
Yani bu laflari yemeyi, onlarin davranislarina tercih ederim...

Ayrica niye Fethullah Gülen deyince Cemaatci oluyoruz, 3,4 tane kitabini okumak ve zararsiz demek baska, Cemaatin icinde olmak baska.
mesela, Zaman gazetesinin ve Samanyolun her yaptigini onaylamadigimiz belli.

Polislerin tutuklanmalari ile ilgili bir sey demiyorum, onlarin ne yaptigi yakinda ortaya cikar ama sucsuz kisilere hakaret edilmesi, topluma zarar verir...
bunu kim yaparsa yapsin, ister Ak partili, Gülen Cemaati, Chpli, Solcu, Sagci, Mhpli, Milli Görüs Cemaati ya da bir Ateist..

26.07.2014 12:41

@caka_bey

aslinda yasananlar hukuk devletinden coook uzak aci bir komedi. Ama ben burda Türkiye'de ki insanlarin zihniyetini görüyorum. Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin... Yilanlar sogukkanli sürüngenler familyasindan. Onlar da ahd-i vefa yoktur. Ne kadar koynunda beslersen besle, isindigi anda ilk isiracagi yer senin koynun olur.
Dogrusu ben cemaati daha güclü daha köklü biliyordum. Cemaat üfledimiydi uzun boylu adam on takla atarak devrilecegini sanmistim. Ancak hayretle izliyorum basbakan Erdogan cemaati bitirme noktasina getirdi.. Polisler, cemaat diye adlandirilan olusumun medar-i iftihari olan polisler, bile taraf degistirdeler gibi geliyor bana.
Herseyi birakta bu milletin arsizlara, hirsizlara, haramla beslenen helaldan kacan insanlara destek cikipta kendini Allah'in yolunda görmesi aci olmaktan ziyade gülünc bir duruma dönüstü. Hayretle izliyorum dogrusu..

manbee 28.07.2014 08:25

Zitat:

Zitat von Caka_Bey (Beitrag 2089374)
Ben inaniyorum ki bunlarin hic biri bize zarar vermez...
bugün Fethullah Gülene saygi duyan herkesi, israil ajani, hashasi, cakma hocaci ilan edenler yarin bir gün, dedikoducu, hedefsiz, huzursuz, fanatik tiplerin arasinda kalirlar.
o halde zarar görecek kim? tabi ki onlar!
Yani bu laflari yemeyi, onlarin davranislarina tercih ederim...

Ayrica niye Fethullah Gülen deyince Cemaatci oluyoruz, 3,4 tane kitabini okumak ve zararsiz demek baska, Cemaatin icinde olmak baska.
mesela, Zaman gazetesinin ve Samanyolun her yaptigini onaylamadigimiz belli.

Polislerin tutuklanmalari ile ilgili bir sey demiyorum, onlarin ne yaptigi yakinda ortaya cikar ama sucsuz kisilere hakaret edilmesi, topluma zarar verir...
bunu kim yaparsa yapsin, ister Ak partili, Gülen Cemaati, Chpli, Solcu, Sagci, Mhpli, Milli Görüs Cemaati ya da bir Ateist..

fetullah gülen israil dostluguyla ve müslümanlara ates altinda tutmasiyla tavrini göstermistir.

erkekse bir kerede israile beddua etsin. geceleri israile beddua etme seyanslari düzenlesinler. yok yok yemez. israil kuklalari bunu yapamaz.

yüzlerce cocuklarin öldügü gazze icin bir kelime söyleyemeyen, israili bir kere kinayamayan birine bizim halkimiz cakma hoca der.

geceleri talebeleri uyandirip uzun adam ölsün diye dualar ettiren gülen utanmadan ortaya cikip icten dua etmiyorsunuz. icten dua etseniz ölürdü demeye utanmiyor.

cemaat cemaatligini bilmeli. paralel devlet olusturmaz. basbakani, cumhurbaskanini, diger bakanlari, askeri, yazari yasa disi dinletmez!!!

chp ile ittifak kurup güclü hükümetimize zarar vermeye calismaz.

bu gülencileri inlerinden cikarincaya kadar hizmetimizi devam ettirecegiz!!!

bazi cahiller gülencileri cok güclü zannediyorlar. onun icin chp cemaat ile ittifak kurdu. ama cahil olduklari icin güc onlarda degil bizde oldugunu hesaplayamadi.

artik güc millette. eski türkiye bitti. yeni türkiyeyi kurduk.

artik tüm türkiye düsmanlarini tek tek inlerinden cikaracagiz.

28.07.2014 14:39

Bazi zamanlar vardir verecegim cevap siddetli olur kalp kirarim.
o yüzden cevap vermemeyi uygun gördüm, söylediklerin cevapsiz kalacak. var bildigini düsün!

manbee 28.07.2014 14:54

Zitat:

Zitat von Caka_Bey (Beitrag 2089437)
Bazi zamanlar vardir verecegim cevap siddetli olur kalp kirarim.
o yüzden cevap vermemeyi uygun gördüm, söylediklerin cevapsiz kalacak. var bildigini düsün!

basit bir soruya cevap bile veremiyorsun. korkma kimsenin kalbi kirilmaz.

fetullah niye israile beddua etmiyor? niye kinamiyor? niye lanet etmiyor?

basbakana ölsün diye seyanslari yapan biri niye israil icin seyans yapmiyor?

verecek cevabin yoksa acikca söyle ama kivirma. kivirdikca ittifakta oldugunuz chpye istediginizden daha yakin oluyorsunuz.

28.07.2014 15:05

evet, evet verecegim cevabim yok..

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:19 Uhr.