![]() |
Kann ihn nicht vergessen...
Seit der Trennung von meinem Freund kann ich ihn einfach nicht vergessen...Denke jeden Tag an ihn und vermisse ihn...Er gibt keine Chance mehr für uns und das macht mich fertig...Kann mir nicht vorstellen, dass es jemals wieder einen anderen Mann in meinem Leben geben wird...Dachte wirklich er sei der Richtige für mich....
Habe jetzt sogar mein Studium um ein halbes Jahr nach hinten verschoben und nehme mir erstmal eine Auszeit...1Monat erstmal ganz weg und dann evtl. noch 3Monate im Ausland arbeiten... |
hast Mail..... o.T.
ohne Text
|
evet verimi?
niye istedin canim?
|
hast Mail... nicht hastE Mail ;-) o.T.
ohne Text
|
wein ihm nicht nach!
er ist es nicht wert!
kein mann ist es wert, daß frau ihm nach weint! |
Wie kannst Du so ein Pauschalurteil
fällen, ohne die Geschichte von den beiden zu kennen?
|
Bir insan iki defa ayni sekilde
Bir insan iki defa ayni sekilde asik olabilir mi ? Ya da her ask ayni midir ?
|
benim icin
1 kez ASIK olur INSAN...
sadece 1 kere !!! gerisi hefez olur veya arayis icindeyken bir cözüm ama ASK degil!!! |
hefez ?
Hefez ne ? ilk defa duyuyorum
* Ben kendi düsüncemi en son söyleyecegim. |
hefez ?
Hefez ne ? ilk defa duyuyorum
* Ben kendi düsüncemi en son söyleyecegim. |
Ask o kadar yüce bir duygudur ki,
sadece bir kerecikle ve ilk seferinde yasanabilinecek birsey degil bence. Ask aski yasadikca ögrenilir. (Tabii ki ben de isterdim bir defada gercek aski tanimayi.. ama...askin gözü kör iste, karpuz gibi, kavun gibi, koklayamiyorsun iste.)
|
...çünkü her yeni ask...
insan iki defa ayni sekilde asik olamaz. Çünkü her yeni ask sadece eskisinin devami olarak kalir o zaman. Her ask farklidir. Hiç biri birbirinin aynisi degildir. Bu yüzden daha önce yasadigi bir aski (özellikle ilk askini) arayanlar beyhude çaba harcamis olurlar.
|
heves ? hefez ? ya TR sini dogru
yazmamis olabilirimde
yani heveslenmek mi yoksa ? heves hefes hevez hefez ????? |
MANN ist immer schuld! o.T.
ohne Text
|
niemals! o.T.
ohne Text
|
Ah keske
Dogrusu "heves".
Keske sizlere Türkçe"yi dogru kullanma konusunda yardimci olabilseydik. Ben yurtdisindan olan arkadaslarimin Türkçelerini mümkün oldugu kadar düzeltmeye çalisiyorum. Bu konuda biz de suçluyuz sizlere karsi. Cevap için tesekürler. Saygilar |
Hayatta en güzel duygu
Hayatta en güzel duygu sevmek ve sevdigin kisi tarafindan sevilmek. Gerçekten bütün benligimizle sevdigimizde, asik oldugumuzda birgün bu ask bitmek zorunda kalirsa o askimizi unutmamiz ne kadar sürer ?
Onu gerçekten unutabilir miyiz ?, Aklimiz unutmamiz gerektigini söylediginde kalbimiz neden hep buna karsi çikar ? NEDEN NEDEN NEDEN basit sebepler yüzünden, küçük hesaplar yüzünden, basit korkular yüzünden gerçekten seven insanlara aci çektiriyoruz ? Niçin aska ihanet ediyoruz ? Niçin aska ihanetin asla mutluluk getirmeyecegini unutuyoruz ? ASK en yüce ideal ve bence dinden sonra en kutsal sey de ask... bu yüzden ask hiçbir seye alet edilmemeli... çünkü o en yüce ideal Sahip olabilecegimiz en degerli iki seyden biri. |
düzeltme...
yani simdi sizinkisi sadece Gramatigi düzeltme icin miydi ? neyse o olsun...
unutmayin ki Yurtdisinda dogan, büyüyen TR asilli Gencler genelinde 2-3 Dil ile günlerini gecirmekde.. Buda haliyle bir takim karisikliklara veya ilgisizce yazi yazarken kontrölsüzlüge yol acabilir ;-) |
Ahhh Arsena
Dil, kültürün temel dinamiklerindendir. Milletlerin gücü, dil ve düsüncelerinin gücüyle dogru orantılıdır. Bir toplum, dilde, düsüncede ne kadar zengin ise, o kadar güçlü sayılır. Bir fert, kendi dilini ne kadar iyi kullanıyor ve baskalarıyla ne kadar rahat diyalog kurabiliyorsa, o ölçüde kendi olarak kalmasını teminat altına almıs demektir. Aslında dil, insanın varlık ve hâdiselere bakısını, esyanın hem bütün olarak, hem de parçalar hâlinde ihsasını teminde de en önemli bir unsurdur. Hangi zaviyeden bakılırsa bakılsın, dilin, kültür hayatımızda belirleyici bir rol üstlendigi açıktır.
Dil, bir konusma ve düsünme vasıtası olmanın yanında, geçmisteki zenginlikleri günümüze, bugünkü birikim ve yeni terkiplerimizi de gelecege intikal ettirmede önemli bir köprü vazifesi görmektedir. Bir millet, atalarından tevarüs ettigi ve simdilerde de yeni terkip, yeni biçim, yeni sekillere sokarak degerlendirdigi topyekûn zihni, fikri, ilmi müktesebat ve zenginliklerini, ancak bütün bunları kucaklayabilecek güçlü bir dille gerçeklestirebilir. Zira bir millet, ne ölçüde zengin ve renkli bir dille konusabiliyorsa, o ölçüde düsünüyor; ne seviyede düsünüyorsa, o çerçevede de konusabiliyor demektir. Ve sonuç olarak dilin korunması çok önemli. Birkaç nesil sonra gurbetteki kardeslerimizin Türkçe konusabilmesi sizlere bagli ya da sizlerin Türkçe"yi güzel kullanmaniza bagli. Su an siz -sanirim- 3. nesilsiniz. Benim arkadaslarim var gurbette TR"ye geldiklerinde , kendi aramizda konusurken birden bire Almanca"ya geçiyorlar. Eger Türkçe her nesil tarafindan biraz daha budanip daha az kullanilir hale gelirse eninde sonunda unutulur gider. Eger bir millet dilini kaybederse, sahip oldugu diger degerleri de kaybetmeye mahkumdur. Saygilar |
nein, diesmal....
....ist wirklich alles meine schuld und das macht mich wirklich fertig...
|
radikal düsünce
sahibsin...
Bunu bir Genelendirme haline getirmek yanlis... Sosyal baglantilarin v.s büyük bir rolü var!! Almanyadaki yasayan 3 nesil yinede Kültürünü, Dilini, DInini koruyabilmekde hic olmasa cabasinda veya kendince kullanmakda..... Bunlari yetersiz olmakla nitelendirmek cok büyük yanlis olur!!! Hala Avrupa Ülkelerindeki yasayan Genclerimizin Din, Kültür ve Sosyal dayanisma anlami bircok TR de yasayanlardan daha SIKI ve Önemli görülmekde... Amerika veya Ingiltere baktiginda ordaki TR asilli larla Avrupa da yasayan TR lilerin arasindaki dünya kadar farki da görebilmen lazim.. Bu KOnuyu tartisilmakla ne biter nede bir Noktaya gelebiliriz... Senin gördüklerin, yasadiklarin yerine göre sadece Tr kapsaminda ... suan burda yanlis gösterdiklerin cok az sayida bir tecrüben... Bizler ise 2 yerine göre 3 Ülkenin arasinda uyumsaglama , yasayabilme cabasindayiz... |
Hayir Arsena
Benim asagi yukari dünyadaki her ülkeden bir arkadasim var. Dünyanin bu kadar küçülüp adeta bir köy haline geldigi bir dönemde beni dünyayi, Avrupadaki Türkleri tanemamakla itham ediyorsunuz. Benim demek istedigim su Arsena eger siz "heves"e "hefez" derseniz ben de benim gibi diger insanlar da sizin neyi kastettiginizi anlayamaz. Iste bu anlamda iletisim kopuklugu yasiyoruz. Radikalligime gelince benim sevgi ve dünya konusundaki anlayisim sudur:" Love"s beyon the everything... ages , cultures, nations, walls, regions.... " Ask ya da kardescesine bir sevgi her seyin üzerindedir... yasin, kültürlerin, milletlerin, sinirlarin, bölgelerin..." Ben milliyetçilerden de nefret ederim koministlerden de. Radikalligi kesinlikle kabul etmiyorum. Eger siz ya da biz (TR"de de inanilmaz bir yozlasma var her alanda) kendi dilimizden uzaklasmaya baslaksak sahip oldugumuz bütün degerleri kaybederiz. Asimile olup gideriz millet olarak sadece adimiz kalir. Ve eger siz Türkçe"yi dogru kullanmazsaniz çocuklariniza dilinizi nasil dogru ögretebilirsiniz ki.
Yanlis anlamayin ben sizi herhangi bir seyle itham etmiyorum Almanya"da da Türkçe"yi dört dörtlük kullanan insanlar var.... Ve sanirim bu aile içinde Türkçe konusulmasina bagli birsey. Saygilar |
peki oku !!
Yasamak vardir, görmek..
ve sadece duydugunun üzerine tahmin etmek... Ben burda sadece Avrupada yasayan TR lilerin tarih veya gramatik KOnusunu acmiyorum sadece Tüm olan Sartlari göz önünde bulundrmam lazin bundan ibaret bazi KOnularda daha cok duyarlilik yanlis da olmaz.. |
o.T.
ask, ates misali oksijenini alamadimi söner.
hafif bir rüzgardan, soguktan ve yagmurdan etkileniverir. eger o aski tasiyan kalp cok hassas ise o ates aninda sönüverir direnemez (ne kadar cok istesede). ama güzel yani sudurki yeni bir ates yakmak herzaman icin mümkündür, cünkü insanoglu unutmasini bilir. isterdimki birisini ömürboyu sevebileyim ve o aski ebedi hissedebileyim. Bu mümkünmü acaba? hic denemedim!!! mümkün ama iki tarafada büyük bir görev düsüyor, atese oksijeni vermek bizim elimizde. Hadi buyrun atesleri oksijenlemeye!!! selamlar Filay |
Nefret???
konumzla alakali degil ama yazinizda ilgimi ceken bir takim seyler oldu.
milliyetcilikten nefret ettiginizi yazmissiniz ve sebep olarakta radikalligi öne sürmüssünüz. Ama milliyetciligin radikal yönünü göremiyorum. Bence siz milliyetcilikten ziyade irkciligi kastediyorsunuz. selamlar Filay |
o zaman cezani devam cek! o.T.
ohne Text
|
Milliyetçiler derken..
Milliyetçiler derken kafatasçiligi ya da irkçiligi kastettim. Yoksa bir insanin kendi milletini sevmesinde bir sakinca yoktur. E Müslüman bir amerikali müslüman olmayan bir Türk"ten daha sevimlidir benim için.
|
Neden sizi anlamakta
Neden sizi anlamakta zorlaniyorum Arsena. Ben sadece kendi öz dilinizi daha dogru kullanmanizi istiyorum. Ve demek istedigim tek sey de eger dilinizi kaybederseniz arkadasindan sahip oldugunuz çogu seyi de kaybedersiniz... öz benliginizi, kültürünüzü... sizi siz yapan herseyi kaybedebilirsiniz.
Saygilar ve sevgilerle |
a$k nedir...hahahaaaaaaa
das ist eine chemische reaktion in deinem köper!!!! die ist in der hinsicht nicht gleich als das sie unterschiedlich stark oder schwach ist....kommt auf dein gegenüber an..auf deine tagesform...was du gegessen hast...etc!!!
|
Sevgi ya da sevda
Sevgi ya da sevda çift yönlüdür yani hersey bizim elimizde degildir. Hayatta sadece 1 kez sevilmesi gerekiyor diyorsunuz ama ya sevecegimiz kisiyi yanlis seçersek ya da asik olmak elimizde olmadigi için yanlis kisiye asik olursak ? Ayrildiktan sonra ya da askimiza cevap vermezse ne olacak ? Bir daha hiç sevmeyecek miyiz ?
Bazen 5 para etmez birine de asik olabiliriz onun ugruna siirler de yazabiliriz ama tüm bunlari haketmeyen biri çikabilir. Bence insanin sevme hakki sadece 1 kezle sinirlandirilmamali. Utobik olmasin diye kendi hayatimdan örnek verecegim. Ben sevdaya layik olmayan birini sevdim. Onun tek amaci macera yasamakmis tabii ki bu amacina ulasamadi ve gitti. Ama ben gerçekten sevmistim onu gerçekten. 1.5 yil oldu ayrilali korkarim onu hala seviyorum eskisi kadar olmasa da. Simdi bir daha hiç sevmeyeyim mi??? |
Niyetim sizi kötülemek degildi
Her yerde hem iyiler hem kötüler var. Yurt disindan olup da o kadar temiz ve namuslu olan kizlar da var. Hatta anne-babasi Türkçe"yi de gayat güzel ögretmis. Sunu da söyleyebilirim ki Türkçesi TR"deki çogu insandan daha iyi. Arsena benim (eski Rainbow26M) amacim asla hiç birinizi ne üzmek ne de kirmak.
*Rainbow26M ölmüstür, onu Princess Julietimle beraber maziye gömmek zorundayim artik bu nickimi kullanacagim. Saygilar&Sevgiler |
Sevgin o.T.
ohne Text
|
Sevgini kalbinde sakla
Sevgini kalbinde sakla. Onsuz bir hayat çiçeklerin soldugu günessiz bir bahçe gibidir. Sevmek ve sevilmek yasamimiza baska hiçbir seyin katamayacagibir sicaklik ve zenginlik katar.
(Oscar Wilde) |
Hayatta hiç sevmemis, hiç çaresizce agla
Hayatta hiç sevmemis, hiç çaresizce aglamamis birine aski anlatmak suna benzer; dogustan kör bir adama günesin ne kadar parlak oldugunu, baharda açan çiceklerin ne kadar güzel oldugunu, gün batiminda gökyüzünün ne kadar güzel bir renk cümbüsüne dönüstügünü anlatmaya benzer. Bunlari anlatmaya çalismak da beyhudedir.
Hiç sevmemek ne kötü bir duygu. |
Was sich für vieles gebrauchen lässt,
ist leicht zu missbrauchen.
"Begehren = ein Antrieb ohne Ziel" Wir werden Lebhaft aktiv, unser Lust auf das Verhalten ändert sich auch. Bla bla bla |
was willst du denn mit dem....
...dünpfiff sagen? Jeder einigermasen gesunder, geschlechtsreifer mensch erlebt das "verliebt sein" toll...was soll das schon bedeuten..das kommt doch hinter jeder ecke!! was zählt sind ganz andere sachen!!! baharda acan cicekmi$..tetete baharda herzaman cicekler acar!!! sen öyle baharda cicekler acar diye bir ciftlik veya evlilik sürdürmeye kalkarsan dünyanin kac bucak oldugnu kisa zamanda anlarsin..du möchtegern romeo
|
Evlilige hazir olmayanlarla evlenmeyin,
Evlilige hazir olmayanlarla evlenmeyin.
Geçen radyoda bisiler dinledim 15 yasinda olup da evlenmek isteyen çocuga dedi ki:"lan sen hala ekmege "mamma" diyon ne evlenmesi!" aklima geldikçe gülüyorum. Neyse simdi ciddi ciddi bir konuyu konusalim. Anasinin-babasinin gölgesinde kalmis hala onlarin uydusu olan insanlarla evlenmeyin. Çünkü anne-babasindan kopamamis, kendi öz karakteri olusmamis ve olgunlasmamis insanlar evlilige hazir degildir. Bu söylediklerim özellikle erkekler için geçerlidir ama bayanlar için de gereklidir. Çünkü es ve kaynana-kayinbaba arasindaki adalati, dengeyi saglama görevi erkege düser. Erkek ne anne-babayi ese ne de esi anne-babaya ezdirmemelidir. Her iki taraf da vazgeçilmezdir erkek için. Anne-baba yaslilikta "cennet için birer anahtardir; es ise Allah"in bir emanetidir. iste bu yüzden onlardan birini digerine tercih edemeyiz Allah(cc) öyle bir sinavla da imtihan etmesin. Sadece hosgörüye, karsilikli saygi ve sevgiye ihtiyacimiz var ve biraz da kanaatkar olmaya. |
Evlenirken gözünüzü dört açin evlen...
"Evlenirken gözünüzü dört açin, evlendikten sonra ise yari kapali tutun."
Benjamin Franklin Evliligin ilk günlerinden itibaren esler kendi aileleriyle yeni kurduklari yuva arasinda ne kadar uyumlu bir denge kurmuslarsa evlilik müessesesi de o kadar saglam temeller üzerine oturur. İlk aylardaki problemleri beraber asmaniz sevginizi de artiracaktir. *Sosyokültürel benzerlik uyumu kolaylastiriyor Evliligin ilk yillarindaki sorunlarin çogu sosyokültürel açidan farkliliklardan yasanabilmektedir. Bununla beraber bazi durumlarda yakin akraba evliliklerinde sorunlar görülebilirken birbirine yabanci ailelerde sorun olmayabilir. Bunda kisisel farkliliklar ve ekonomik durum etkili olmaktadir. *Ailelerinizin aleyhinde konusmayin *Esinizi elestiriler karsisinda yalniz birakmayin *Esinizin ailesiyle iyi geçinin Yapilan çalismalar göstermektedir ki esler karsilikli birbirinin ailesiyle ne kadar iyi iliskiler içinde olurlarsa sevgi ve ilgi gösterirlerse o kadar mutlu olmaktadirlar. *Arkadan konusmalari engelleyin *Müstakil bir aile oldugunuzu anlayin artik Aileleriyle iyi iliskiler içinde olmak eslere ayri bir aile olduklarini unutturmamalidir. Esler kendi aileleriyle ilgili konularda birlikte karar verebilmeli ve ailelerinin yersiz müdahalesini kibarca esine yansitmadan önleyebilecek olgunluk ve iletisim becerisine sahip olmalidirlar. Anne baba ve diger aile üyelerinin tecrübe birikimlerini baski yapmadan söylemeleri çok dogal ve gereklidir de. Kisi bunlari kendi akil süzgecinden geçirip ailesiyle ilgili konularda esiyle tartisip birlikte karar vermelidir. *Ailenize esinizle olan sorunlari anlatmayin Evlilik kutsal bir müessesedir ve mahremiyeti vardir. Kadin olsun erkek olsun ailesinde geçen sorunlari kendi anne baba ve kardeslerine anlatirlarsa meselenin önemli oldugunu zannedip tek tarafli dinlediklerinden yanlis düsünebilirler. Üzücü olan, ailelere mutluluklardan ziyade sikintilarin aktarilmasidir. Problemlerin üstesinden gelinemiyorsa sorunlar hakkinda danismak için ya profesyonel yardim alinmali (aile terapisi), buna imkan yoksa güvenilir, sir tutabilen ve dogru yönlendirme yapabilen, tecrübeli, yakin dostlar seçilmelidir. |
simdiye kadar kac koca eskittin? o.T.
ohne Text
|
Sanirim yanlis anladiniz
Sanirim yanlis anladiniz. GB"me bir göz atsaydiniz benim bayan olmadigimi görürdünüz. Dahasi hiç evlenmedim. Buna karar vermek o kadar kolay mi yanlis birini seçip hayatimi zehir etmek istemem.
SAYGILAR |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:52 Uhr. |