Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Foren Archiv (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=402)
-   -   Kopftuch (http://localhost/forum/showthread.php?t=4433)

xxadanalixx 07.09.2004 23:54

xxz1

ben allahi sevmeyeni ben sevmem o kadar bu konuyu tartismak istemiyorum bu benim düsüncem ister kabul et ister etme

xxadanalixx 08.09.2004 00:10

cocuklar

cecen ödürürse tüm dünya ayaklanir ama rus öldürürse kimse görmez
ama genede bir müslüman asla bir cocugu öldüremez ne yaparsa yapsin bu yanlisdir bilki bir cocuk erginlik cagina girene kadar mülümandir ve bir müslüman bir müslümani (bilerek) öldürüse o öldürenin yeri bir daha cikmamak üzere cehennemdir
bu konuda tam olarak emin olmadigim icin
EN DOGRUSUNU ALLAH BILIR

dereotu 08.09.2004 09:22

Kana kan, dise dis ?

Bir cocugun, bir insanin ölümü digerini hakli kilar mi?

Kana kan, dise dis Incil"de vardir, Islamda öyle bir sey yoktur, varsa da ben duymadim.

Yapan ister Cecen, ister Rus olsun, savunmasiz insanlari öldürmenin hakli bir nedeni olabilir mi? Bu nasil bir bakis acisidir?

Benim cocuguma, sevdigime zulm eden birisinin cocuguna, sevdigine zulüm ancak icten atilamayacak kin duygulari olusturur. Yillar gecer, bu kin tohumlari kalir. Örnekleri tarihte coktur.

saglicakla
*ot*

aliconda 08.09.2004 13:57

o.T.

Anlamaya anladim.

Ama sen kendini ayni anda Polis, Savci ve Hakim yaptin!

Inansada inanmasada kendi bildigi birsey.

Ister inanir ister inanmaz...

Kendisinin özgür bir karari ... senin Allaha inandigini yargiliyormu o?

Benim tersime giden, o inanmiyor ... ona "sabrim" yok ... arkasini da ben getirdim, tabii öyle bir sey sözlerle söylemedin.

Ister seytana inanirl, ister allaha, ister sokaktaki cöp kutusuna.
Sana soracak degil ya !?!?

xxadanalixx 08.09.2004 18:01

anlastikmi

özgürlük ten bahsetin ben de özgürüm inanmayana ister yüz ceviririm ister cevirmem buda benim kararim ben allahi inkar edenden uzagim
sende sahit ol
ben alemleri rabbi olan allahtan korkarim ondan korkmayandan da uzaklasirim

xxadanalixx 08.09.2004 19:42

yahuuu

bu formun ismi basörtüsü degilmi millet herseyi tartisiyor bir basörtüsünü tartismiyor eger basörtüsü konusu kapandigysa söyleyinde haberimiz olsun

08.09.2004 20:49

kim diyor ki sev? karini sev yeter!

sevmek zorunda degilsin
ama onlarin da yasamak ve fikirlerini beyan etme haklari vardir. demokrasi bu.
ister begen ister begenme.
bunu kabul etmek zorundasin.
etmiyorsan, demokrasiyi redetmis oluyorsun.

08.09.2004 21:05

neyse...

döner dolap gibi oldu. senin o güzel yazin biraz gec kalmisti, hep bana ve benim gibilere karsi yazilar gönderiyordun. ama ben burda:
özgürlük baskasinin özgürlügü"dür bagiriyorum,
bir seneden beri, hic NICK mick degistirmiyorum, baskalari gibi,
benim kim oldugumu anlayabilirsin.
önyargi mönyargi yok: dogru buldugum fikirleri destekler yanlislari elestiririm, ama asla
önyargili degilim.
biri gelip burda babarligi savunuyorsa ve hemen destekleyici yanitlar aliyorsa: bize görev düsüyor.
sen o yaziyla kendini kanitladin.
ama o yaziyi yazmasaydin, hala lahanalari destekliyor gibi görünecektin.

ben burda bin defa yazdim, eger bir bayan basini örtmek istiyorsa, ama zor görmeden!,
kendi arzusuyla: hic bir problem yok. ama
dini siyasi gruplardan istismar ediliyorsa:
Dur demek lazim.
Din kisisel bir karar"dir.

Emine Erdogan serbest ve özgürce kafasini örtmedi. Utanc verici bir olay: Erkek kardes tarafinden (yada abi, bilemiyorum) zorlanmistir. bu gercek hic bir zaman yalanlanmadi, kac kez gazetelerde cikti.

ayip degilmi? Nicin zorluyorsunuz kadinlari?

Zorlamiyorsaniz, problem yok kardesim, zaten biz özgürlügü savunuyoruz. Ister sapka giymek istesin ister ne isterse.

xxadanalixx 08.09.2004 22:18

ya sabir

bak hic birseyi kabul etmek zorunda degilim
sen ne dedignden haberin varmi sen bana simdi dedinki
allahi kabul etmek zorunda degiliz isteyen kabul istemeyen etmez ve ben inkar edene saygi gösterecem
ama bak dikkatli oku
demokratiyi kabul etmek zorundayim diyorsun kabul etmesem sen bana hemen ya taliban ya afgan da git yasa yani bana hic saygi göstermiyeceksin haklimiyim
aradaki farka bak bir tarafda beni yaratan rabbim öbür tarafda onun bunun demokratisi
allahi inkar edene saygi gösterecem demokratiyi inkar edeni hemen kötüleyecem
hadi ordan yeter be
bak bilki rabbimi hem annemden hem babamdan hemde cocuklarimdan herseyden daha cok severim birisi alemlerin rabbine kötü konusacak bende o na sevgi ve saygi gösterecem hayir göstermem
senin annene bacina veyada karina cocugna biri laf atsa sen ona saygi gösterirmisin?
bana hakiki bi cevap yaz senin aileni kötüleyene saygi gösterirmisin?

08.09.2004 22:52

nerde yasadigini bilmiyorsun galiba!

avrupada ister inanirsin, ister inanmazsin.
bu bir anayasal hakkindir. begenmezsen, bu gercegi kabul etmek zorundasin. bu demek degil ki: ateizimi kabul etmek zorundasin. ama anayasayi kabul etmek zorundasin. ne yaparsan yap. kusura bakma, fark burda. bunu anlamadiysan, nerede yasadigini bilmiyorsun.
Ateist olmak suc unsuru degildir, anayasaya göre. bu hukiki bir kavramdir. bilymiyorsan, ögren. ögrenmek kötü birsey degil.
sana hic kimse karismadigi gibi, sende hic kimsenin dindarligina yada dindarsizligina avrupada karisamazsin.
eger bunu kabul edemiyorsan, anayasayi aykiri bir tutum icindesin.
begenmiyorsan, nicin suudi arabistan"da yasamiyorsun? serbestsin, avrupa anayasini kabul etmiyorsan, istedigin yere gidebilirsin.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 18:59 Uhr.