Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

05.07.2004 17:24

Vallahi hemso bence

tamamiyle aksisi.....

Isin püf noktasi sudur.... Muhammed Resul olduktan sonra hayat tarzinda ilahi kanunlar disinda fazla bir degisim olmadiki.... o nasil öncedem Muhammed ise.... simdide Resul Muhammed oldu.....

Neyi degisti?????????????
Sosyal yasantisimi, arkas cevresimi, yeni hatunlarimi, baklava böreklemi beslenmeye basladi, ucmayami basladi, helikopter yada ucakmi icad etti......???????? ne degisti ?????

Allahi tanimka ve tanitma hususu disinda hic bir sey, zaten önceden beri efendi ve sözünde duran birinsandi......

Sen Resulün zamanini din yapmissin Kurani degilki.

Resul Kurani elbette zamaninda en iyi bilendi, yani vahyi bana degil, ona inmisti... tabiki aciklamalriyla..... toplumu yönlendiren o olacakti....

Ancak bugün yil 2004, 620 civarlari degil....
Bügün evrensel olan tek sey Kurandir, Resulün hayati arkadaslari veya davranislari degil..... verstehst du....

Kaldiki Resulün vahyi disinda hic bir yaotigi sabit degildir... Hadislerin gercekciligini ancak Allah bilir....... sen asla bilemezsin..... yeryüzünde hicbir kul, su veya bu hadisin dogru oldugunu asla ve asla diyemez.... eger derse umumi Allaha sirk kosar....

Yani sana vahyimi indide, su veya bu hadis dogrudur diyebiliyorsun.... neden kicini bazi hikaye yazarlarinin eline veriyorsun....

Bak senin sahih kabul etmedigin hadisleri, Erbakanci ve Süleymanci Allahsizlari bas taci edip, Allahin bizlere lütüfta bulundugu Kurani umumi red ediyorlar.
Taman dogru bunuda Kuran veya isalm adina yapiyorlar.......

Dedigim gibi Kuranin cercevesinin milim disina cikan ziyandadir....... asu fertig und vorbei.

Birde hemso, bazi diger yazilarina cevap vermeyecegim, zaten icerilik olarak onlarada cevap verdim saniyorum... simdilik esen kal.

Selamlar
Enis

05.07.2004 17:26

Abizittin 12 Points o.T.

ohne Text

05.07.2004 17:35

ha aklima gelmisken

söyle bir ilave edelim.....

Yasar Hocanin kanunlari diye bir sey yok.....

Belki bundan 200 yil sonra yeni bir din adami gelir ve Yasar Hoicanin veya bu zamanin yorumlarini tamamiyle ortadan kaldirir....

Bu Allaha sirk kosmak degildirki...... hatta Resulün Kuran disindaki sözleri bile sadece Resulü baglar.....

Evrensel olan Resuller degil, Hci Hocalar degil, insanlar degil.... yalniz Kuran ebedi ve bizim anlayisimizla evrenseldir......

Bak bence aramizdaki en önemli ayricalik budur........ bu ayricalik seni baska yöne, benide baska yöne götürüyor.......

Ama benimicimde ne ölümden ne hayattan nede herhangi bir seyden, zerre kadar korku yok.... bunuda Kurani arastirdiktan sonra bulabildim.....

Ölümden sonra bir hayatin oldugu kesin, kainatta bizden baska yaratiklarin varliligi kesin....... akla gelebilecek ve akla gelmiyecek her seyi icnde barindiran, bu zamanintabiriyle, bir enerjini, yani Allahin varligi kesindir..... Hatta Süleyman Hoca Allahin Kuran anlayisiyla nurdan bir yapisi var diyebiliriz...... tabi bunu mecazi anlamda söylüyor.... Ihlas suresinde acik ve net bir sekilde Allah kendisini tanimlamistir.....
Benimve digerlerinin yaklasimi mecazi anlamdadir.....

Aslinda evfreni ve yapisini cokj iyi kavriyorum, ama kelimelere döküp anlatmak o kadar zorki..... Üstad Ahmed Hulusi bile cok zorlaniyor anlatirken

05.07.2004 17:50

tamamda

Kuran sadece ana hatlari verir.

Kuran her derde deva degilki..... Ne tip Kitabidir nede fen kitabi..... bir insaat mühendisi olarak, Kuran bana Plan Proje ögretmiyorki...

Ben ne dedim...... "Kurani Kuranin cercevesinde zaman göre yorumlayacaksin"

Her zaman tam anlamiyla rotayi, zamanin sartlarindan dolayi tutturamayabilirsin, önemli olan en yakin sekliyle vahyiye yaklasabilmek........

Bilki Kuranda yazsada yazmasada faiz bir realitedir.... aradan bir anda kalmasi mümkün degildir..... tüm dünya bvir anda durma noktasina gelir.... bu gibi facialari önlemek icin.... Kurandan beslenerek formüller üretmek lagzim...... enflasyon kelimesinin benzeri bir kelime bile yok Kuranda.... eeeee simdi ne olacak......

Diyanetin ve Üniversitelerin aciklamalariyla, paranin kendi gegerini koruyacak kadar faiz haram degildir diye bir aciklama getirdiler....

Insallah günün birinde enflasyon sifira inserse, o zaman faizlik ortadan kalkar...... bu kadar basittir is.

Birde su var.....belki hic düsünmedin ama gercek.....
Allahin kanunlari ve insan o andi durumu catistigi zaman, insana öncelik taninir.

Bir misal...... diyelim sen camide namaz kiliyorsun ve ceketin hemen yaninda, cüzdaninda icinde..... tabiki sen namaz kiliyorsun ve bende senin namaz kilmani degerlendirerek, senin ceketini caliyorum, sende farkindasin gördün.

Eeeeeee simdi ne olacak, ben senin paralarini sen namaz kilarken caldim, aldim gidiyorum...... sen simdi Allaha olan borcunu, yani namazini kiliyorsun.

Namazi terk etsen, Allahin emrini o anda yerine getiremeyeceksin, nemazi terk etmesen parandan olacaksin..... ne yapmasi lagzim simdi coachin.....

Cok basit, namazini bozup ceketini geri alacaksin, cünkü Allahin senin ne namazina ne parana ne sana hic bir seye ihtiyaci yoktur, cünkü Allah dinsizdir bizlerin anlayisiyla.....

Her seyi evrensel boyutta görmen lagzim, yoksa hemso ilerliyemezsin..... ben bunu cok cok iyi biliyorum..

05.07.2004 18:08

100%

ich denke du hast es begriffen....

Gott liebt uns alle und nicht nur die guten......

Es heisst ja auch nicht umsont.
Besmelenin tercumesi.
Cok seven ve müsfik olan (sevgisini insanlarin üzerine yayan) Allahin adiyla.

Wir sind nur ein Teil eines ganzen, auch wir tragen die Energie Gottas in uns..... es kommt nur darauf an was man daraus macht....

Genau so ist es.... du hast das ganze begriffen.... Gottes gesetze sind die einzigen die sich nicht ändern.

Seni tebrik ederim.
Selamlar
Enis

05.07.2004 18:13

ohooo das ist doch gar nichts

eger kiclari tutsa hemen simdi Türkiyemize hacli sefer uygularlar..... gar keine Frage.....

Ama evvel Allah sonra damarlarimizdaki asil kan, yani zor anda beyin gücü, sayesinde üstünden geldik ve gelirizde........

Her zaman ve heryerde dosdogru ve güclü olacaksin.... kimseye zarar vermeyip kimsedende zarar gelmesini engelleyeceksin.....

Bak o zaman her yerde sayilir ve sevilirsin...

Selamlar

05.07.2004 19:00

orasi öylede

ama sen o maili bi okusan sende nisani atardin acayip inandirici olmus

05.07.2004 19:04

cok zor durumdayim...

cok zor günler geciriyorum su an
hayattan bir beklentim kalmadi!
önceden hayllerim vardi ama hepsi suya düsdü
artik hic kimseyle birilikte bi hayat düsünemiyorum, cünkü o kisi hayallerimdeki erkekdi! sanki bir rüyada geldi gecti!

sen o maili okusan sende atardin nisani yani acayip inandirici yazmis

isin kötü tarafi ailem mahkemeye vericek ve bence olaylar simdi dahada büyücek!
cildirmak üzeriyim senin anlicagin ama tavsiyelerin icin tesekkürler

05.07.2004 19:12

Iyi güzel de, bu Forum senin icin yanlis

adres.Bence profesyonel bir yerden yardim istersen daha iyi olur.Gecmis olsun.

05.07.2004 19:16

Senin abin , amcan, baban veya dayin yok

mu?
SIKSINLAR o itin alnina kursunu.
Öylelerini ancak kursun temizler.

karamurat61 05.07.2004 19:27

kendi fikrini yazsan olmazmiydi

kitabdan bende yazarim

05.07.2004 19:41

keske öyle ola bilse....

.... ama düsünsene sonra kan davasi baslar!
ben belki muradima ericem ama onu vuran kisi dört duvar arasinada senelerce sürüncek

intar etmis benim yüzümden keske geberseydi ozaman nalet sey ama kötülere birsey olmuyor iste dokuz canlilar

05.07.2004 19:42

dogru....

... ama sizlerinde bi fikrini almak isedim zaten mahkemeye falan vericem bu kesin polislerde biliyor ona bas vurdum

cemdean 05.07.2004 20:57

*kaugummi kaut*

ay yemin et? üylemi?

coach01 05.07.2004 21:39

........BAK.............

---alinti eniskaya----
neden kicini bazi hikaye yazarlarinin eline veriyorsun....
----------------------

bu lafta ne oluyor ? Bana böyle bir söz söylemeni yakistiramadim dogru enis.

Bu sözü yazmasaydin sana cevap verecektim.

coach01 05.07.2004 21:45

Hikaye anlatmana gerek yok ...

Enis hikaye anlatma burada. Kurani Kerimin hic bir kanunu zamana göre degismez. Hadisleri kabul etmeye bilirsin ama Kurani Kerimimi degistiremezsin. Bu hikaye kitabi degildir. Hosumuza gideni alalim, nefsimize uymayani silelim. Nerde kaldi Kuranciliginiz ??

coach01 05.07.2004 21:47

Filosoflugami baslatacaksiniz adami ...

ohne Text

coach01 05.07.2004 21:52

Alü efendi

tabiiki sadece o degil. Basörtüsü müslümanligin en kolay görevidir. Onu yapamayan ne kadar aciz bir kuldur. Yapamadigin bir Göreve camur atmasi cok kolay !!! Alkol icmemekte kolay ama alkolmenlerde alkol icmeyeni acapliyor ayni senin basörtülüleri acabladigin gibi !!!

oezsu 05.07.2004 22:00

:)

Kusura bakma senin seviyene düsemiyecegim....
Kal saglicakla!!! Huzurun bol , aklin cok olsun Insaallah!!!!

06.07.2004 00:03

Ya olurmu öyle sey

elbette Kuranin kanunlari evrenseldir degismez.... hadisler zaten mechul yazilardir..... veya Atasözü derlemesi diyede geciyor....

Benim demek istedigimi aslinda cok acik ve genis sekilde ifade etmistim ama bir daha yazayim.....

Hayatimizdaki yasam ortami her zaman Kuranin evrensel cercevesine uymayabilir...... o yüzden insanlara zarar vermeyecek bir sekil veya sistemde vahyiye dönüsü gerceklestirmemiz gerek.

Sen nbugünden yarina kalkip faizi veya enflasyonu kaldiramazsinki........ bu mümkün degildir.... ancak kademeyle hersey pürüzsüz olabilir......

Varsa senin baska bir formülün???? veya duydugun, buraya yazabilirsin.....
Bizde artilarini eksilerini tartisiriz..... hangisi Kurana daha yakin veya yakin degil.

Isi kökünden cözmek icin, enflasyon sifirlamasi lagzim...... buda yakin zamanda mümkün olmadigi icin, alinan faiz sadece senin paranin degerini korudugu icin, bu enflasyon faizini almakta sakinca yoktur.......

Bunu hatta Diyanet bile acikladi, kaldiki bütün alimlerde ayni seyi söylüyor..... bu iste Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlamak olur.......

Sanki Resulün zamaninda enflasyon vardi......

coach01 06.07.2004 00:21

anlatamiyorum galiba

Senin bu yaklasimina göre herkes yorum yapabilir. Alkolmen o zaman dükkanlarda niye alkol satiliyor. Satmasi günahtir. Satmasalar bende icmeyecegim der. Zina edende kerhaneler haramdir kaldirsinlar bende zina etmem der bir taraftan. Bunlar günahsa faizde tabiiki günahtir.

Faizi kaldirmak benim görevim degildir. Onu kaldirilip kaldirilmamasi Kuranin kurallarini degistirmez.

06.07.2004 01:30

yok öyle benim görevim falan degil

görevi olanlar acikladi...... uyup uymaman sana kalmistir...... baska misale gerek yok....

Dedigim gibi Kurana dönüs operasyonu yeni baslamistir... daha 30 yili bile bulmadi.... bunlar zamanla olacak olan seylerdir.... o zamana kadar bu tip uygulamalarla Kuranin ruhunu asgari sekilde degerlendirmak lagzim.....

Isi öyle kisisel veya bir kisinin acisindan bakma... evrensel yasam ortami ve kanunlari cercevesinde bak..... elbet Kuran her zaman ve her yerde isik tutar... ana hatlari verir.... yürümek ve yasamak bizlerin görevi......

Bir türlü anlamiyorsun bunu.... asil amac salih amel pesinde kosup yasamak......

Zannediyorum bu konudada anlasamiyacagiz....

kerio 06.07.2004 10:08

bana kalirsa

bu konuda sana akil fikir verecek insan az olur. cünkü basindan gecmis olmasi lazim ki, onun tecrübelerinden istifade edebilesin.

problemi cözmede sana en yakin insanlar ile bunu istisare etmen belki daha dogrusu olur.´

buradakilerin hepsi bekar, öyle bosanmak bunlara kolay gelir.

kerio 06.07.2004 10:10

alevilik hakkinda

<a href="redirect.jsp?url=http://www.koprudergisi.com/index.asp?Bolum=EskiSayilar&Goster=Sayi&SayiNo=62" target="_blank">http://www.koprudergisi.com/index.asp?Bolum=EskiSayilar&Goster=Sayi&SayiNo=62</a>

06.07.2004 10:14

iSLAM dini KURAN dini

3:19 ALLAH tarafından onaylanan biricik din, Teslim Olmak (islam) dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine bilgi geldikten sonra sırf aralarındaki kıskançlık yüzünden anlaşmazlığa düştüler. ALLAH"ın ayetlerini inkar edenler için ALLAH hesabı çabuk görür.

İslam dini bir özel isim olmayıp, insanlık tarihi boyunca Allah"a teslim olanların sahip olduğu paradigmadır. İslam dini evrenseldir

(3:83), tek geçerli dindir
(3:85), ırkları birleştiricidir
(49:13), ulusları barıştırıcıdır
(2:62; 2:135-136), herkese adaleti vadeder (5:8), kişisel deneyimin ötesinde objektif delil gerektirir
(3:86; 2:111; 21:24; 74:30), korunmuş ve matematiksel olarak kodlanmış bir kitaba sahiptir kitabul markumdur
(15:9; 2:23), barış ve realiteyi savunur (60:8,9), aracılar ve ruhbanlar tanımaz (2:48, 9:31,34), servet dağılımını teşvik eder
(59:7), üretimsiz ekonomiye tolerans göstermez (faiz)
(5:90; 3:130), toplumsal işlerin yürütülmesinde danışmayı gerekli görür (42:38), kişiye büyük değer verir
(5:32), kadına değer verir
(3:195; 4:124; 16:97), doğa ve çevre ile harmoni içinde olmamızı ister
(30:41); öğrenmede metot olarak akıl ve deneyi kullanır
(17:36).... Kısacası, islam, evrendeki fiziksel yasalara ve onların dayattığı sosyal kurallara uygun bir yaşam sürmek ve evrenin yaratıcısına gönülden teslim olmaktır.

hal böyle iken halen neden dünyada satanistler diskocular ve kafirler var anlamam !!!!

06.07.2004 10:23

alevi düsmanligi

simdi alevilerde kalkip sünniler icin bir dosya acip alevi yazarlarla sünniligi incelese ne olurdu..
bir alevi köpegini dövse cem evine girmeden önce herkesin önünde özellikle dede önünde o köpeginden af dilemesi lazim..köpek affederse ancak cem evine girebilir..
ne kadar ulvi birsey degilmi
biz sünniler insanlardan helallesmeden aleviler insanlari cokdan gecmisler köpkleriyle helallesiyorlar..
senin köpegin olmadigi icin camilerde köpek yasak oldugu icin böyle makalaleri bilmezsin

06.07.2004 10:25

NEDEN UTANIUYORSUN ???

söylesene haykirsana söyle tangamida giyerim orucumuda tutarim erkek arkadasimlada sevisirim namazida kilarim discoyada giderim mini etekde giyerim haccada giderim..söyle söyle neden kiziroyrsunki tangana ütü vur dedikleri zaman...

06.07.2004 10:28

20 yasindasin ama seytansin

iki cocugu birden idare edersin..hepsine kuyruk sallarsin..yatip kalkarsin onada digerinede seviyorum dersin sonrada birini birakip digeriyle nisanlanirsan olacagi budur..helal olsun delikanli cocukmus..birde senin gibi diskocu kizlara az bile...

kerio 06.07.2004 11:45

kel alaka

sayfadaki yazilari okumadigin ortada.

kerio 06.07.2004 12:30

evet ilginc bir yazi o.T.

ohne Text

06.07.2004 13:16

kafayi yemissin sen kizim.....

.... sana demisdim ben discoya giden kizlardan degilim diye dimi!?!?!?

hem ben kimseyle yatip kalkmadim bunu aklina sok o kücük beynine daha dogrusu

feuerloescher 06.07.2004 16:23

Sayin Elazizspor + Zaza/

Baska maskeler aldinda Maskaraligi,niz dan iyi sanirim aktardigim yazi.

feuerloescher 06.07.2004 16:36

derizicilik ismail,cilik ahmet,yacilar.

Bunlar ve daha nice ismini sayamiyacagim sapik firkalarinda Ehli Sünnetten uzaklasip kendi putperest inanclarini kurdugunu göremiyen körler.

Biri köpetek bile af diliyor diyeri ev yapinca koyunu damdan asagi atiyor Islamin icinde olmuyan bu firkalari görüb ibret alacagina.

Birde baska putperest inanclar cikarmaya dogru gidiyorsunuz.

Kurani kerim tapulu malinizmi önüne gelen deriziciler ismaililer gibi son model putperestlesmis bir inanci karsimiza cikariyorlar.

Bir Kuran reformcusu diyorki Altini kadinlar bile takamaz acaba bu reformcu hicmi Kuran okumamis diye aklima bazi seyler geliyor.

Kurani Ibadeti inkar eden yok Islam dini reformlastirilamaz.

Bugün Islama terörist damgasi vuranlarin bile islamdan haberleri olmadigini sende iyi biliyorsun.

feuerloescher 06.07.2004 16:50

Firavun?un çürümeyen cesedi

Mucizeye, keramete inanmayan kimseler çoğalıyor. 19?culardan birisi, (Mısırlılar, özel mumyacılık bilgisiyle Firavunların cesedini mumyalayarak korumuşlardır. Firavun?un mumyalanmış cesedi bugün Kahire Müzesinde sergilenmektedir) diyerek Allah?ın mumyasız olarak ölmüş bir cesedi çürütmeyeceğine inanmıyor.

Öteki Firavunlar mumyalanmıştır. Bu Firavun, mumyasız idi. Firavun?un bozulmamış cesedi de Kahire?de değil Londra?daki British Museum?da teşhir edilmektedir.

Üç bin seneden fazla bir zaman önce ölen bu Firavun?un cesedi, mumyalanmış olarak değil, ibreti alem için mumyasız olarak çürümeden korunmuştur.

Tam bir ibret vesikası olarak vücudu hiç bozulmamış, etleri çürümemiş ve tüyleri dahi dökülmemiş şekilde ve secde eder vaziyette bulunmuştur. Çünkü Firavun ölürken secdeye kapanmıştı. Kur?an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(İsrailoğullarını denizi yararak geçirdik, Firavun ve askerleri zulmetmek ve saldırmak üzere onları [yarılan denizde] takip etti. Firavun denizde boğulurken, ?İsrailoğullarının inandığından başka ilah olmadığına iman ettim, ben de Müslüman oldum? dedi. Ona ?Şimdi mi inandın, daha önce isyan eden bir bozguncu idin? dendi. [Denizde boğulan Firavuna Allahü teâlâ buyurdu ki:] Senden sonrakilere bir ibret teşkil etmesi için, bugün senin [denizdeki] cesedini [çürütmeden] çıkarıp [sahile] atacağız. Buna rağmen insanların çoğu âyetlerimizden gafildir) [Yunus 90,92]

Firavun, eski Mısır hükümdarlarına verilen isimdir. Mısır?a hakim olan 26 Firavun sülalesi vardı. Her sülalede çeşitli Firavunlar asırlarca hükümdarlık etti.

Musa aleyhisselam zamanındaki Firavun, [II. Ramses olduğu söylenir], 400 sene yaşamış ve ilahlık iddiasında bulunmuştu. Kendisine secde etmeyenlere ve Musa aleyhisselama inananlara işkence ve zulüm yaptı.

Musa aleyhisselam, Firavun?u dine davet etti. Firavun kabul etmedi. Yanındaki veziri Haman?a sordu. O da; ?Musa, büyük sihirbazdır. Bizi aldatıp, ülkemizi elimizden almak istiyor? dedi. Böylece Firavun?un imana gelmesine mani oldu ve iman eden hanımı Asiye?nin de şehid olmasına sebep oldu.

Firavun, Musa aleyhisselamın mucizelerine inanmadı, kâfirlerin suları kan oldu, kurbağa yağdı, cilt hastalıkları oldu. Üç günlük karanlık devam etti.

Firavun bu mucizeleri görünce korktu. Musa aleyhisselam ile ona inananların Mısır?dan gitmesine izin verdi. Sonra Firavun verdiği bu izne pişman oldu. Askerlerle peşlerine düştü. Denizde yollar meydana geldi. Musa aleyhisselam da, İsrailoğulları ile birlikte denize girdi. Firavun ve askerleri, bunları yakalamak üzere denize girip takip etmeye başladılar. Kızıldeniz?in Süveyş kısmına gelince, denizdeki yollar kapanıp, Firavun?un askerleri boğulmaya başladı, Firavun da aynı akıbete uğrarken, hemen secdeye kapanıp, iman ettim dediyse de, boğularak askerleri ile birlikte öldü.

Firavun?un cansız cesedi asırlarca denizde kalmasına rağmen Allahü teâlânın kudreti ile çürümedi. Âyette de bildirildiği gibi, cesedi üç bin sene sonra sahile atıldı. Burada bulunup İngiltere?ye götürüldü. 1983?te Zafer dergisi, Firavun?un müzedeki cesedinin resmini neşretmişti.

Kur?an-ı kerim, Resulullahın bir mucizesi olduğu için, bu da Peygamber efendimizin bir mucizesidir.

feuerloescher 06.07.2004 16:59

Yanliz Kuran Ömründe Bir Kere Gusül.

Bu gibi sapik fikirleri hurafilerde savunur Ehli Sünneti Cemmaat asla ve asla Peygamberimizin bize gösterdigi yoldan sasmamis ve sapik firkalara yönlenmemistir.

Yakinda evde köpek beslemek günah deyil diyenlerde cikar kim bilir yakinda namazi banyo yaparkende kila biliriz diyenlerde cikarsa kartsimiza sasmayin sakin :=))

Kuranda Namazin nasil kilinacagi yazmiyormusta :=)))

Yanliz Kuran ondan baska seye inanmazlarmis :=))

Peki Peygambere neden uymuyorsunuz Kuranda Peygambere uymamizi emrediyor.

Hurufilik

Islamiyet?i yıkmak için kurulan bozuk yollardan biri. Kurucusu bir Acem (İran) Yahudisi olan Fadlullah bin Abdurrahman Tebrizi, İran?ın kuzeyinde Esterâbâd şehrinde 1340 yılında doğdu. Kur?an-ı kerimde bildirilen haramlara helal diyen ve bundan dolayı kendilerine ?İbahiyye? ismi verilen Karamiti fırkasına mensuptur.

Hurufiliğin bu bozuk inanışları İslam ülkelerinde cahil halktan bazı kimseler arasında yayılmaya başlayınca Timur Hanın oğlu Miran Şah, babasının emri ile 1393 senesinde Fadlullah-ı Hurufi?yi öldürdü. Böylece Timur Han, İslamiyet için çok tehlikeli olan Hurufiliğin yayılmasını önledi. Bunun için Bektaşi ismi altında kendini gizleyen Hurufiler, Timur Hanı sevmezler, hep kötülerler.

Hurufiler, Bektaşilik ismini kendilerine perde yaparak, bu perde arkasında çalışmışlardır.

Bektaşi tarikatı adı altında saklanan Hurufilerin yollarının esasları şunlardır:

1. Fadl-ı Hurufi ilah, tanrıdır. Bunlara göre tanrılık ezelde görülmez bir kuvvet idi. Önce harfler şeklinde, sonra peygamber şeklinde, nihayet Fadl?da açığa çıktı.

2. Hz. Ali?nin sözleri diyerek uydurdukları sözler ve düzdükleri hadis-i şerifler ile, Ali?yi sevenlere günah zarar vermez. İbadete lüzum yoktur, haramlar helaldır, derler.

3. Bütün dinlerin bir olduğunu, Fadl-ı Hurufi?nin Muhammed aleyhisselam ve Hz. Ali?den (hâşâ) üstün olduğunu söylerler.

4. Bunlara göre namazı bir kere kılmak, orucu bir kere tutmak, guslü de ömründe bir kere almak farzdır. Gusül edip vücudunuzu hırpalamayın, derler.

karamurat61 06.07.2004 17:01

du blöde KUH

yaptigin yemine dikkatini cekerim..

06.07.2004 19:50

degigin cok dogru

ama digerleride biraz hakli.

Örnegin namaz hususu.... gercekten tam anlamiyla namazin sekli bir yerde toplu halde yok.....

Resul cesitli ibadetleri... Kuran okumak, secde Ayetleri.. gibi.... Resul iste bunlari derleyip toplayip, su anki namaz seklini bizlere göstermistir.....

Öyle kafadan Kuranda yokmus falan filan..... yok öyle sey, elbette Resul Kurandan beslenerek hayata uygulamistir... tabiki kendi zamanina cagina göre....

Selamlar
Ebis

coach01 06.07.2004 20:50

Anlasamayiz tabiiki !

Kurana dönüs olarak adlandirdigin bu görevi yörütenlerde kimlermis ?? Ben öyle bir opreasionu hic duymadim. Belki gizli bir operasyondur !

Yani bu Kurana dönüs dönemmi 30 senedir devam ediyor. Bu sürre zarfinda alinan faizler helalmi ? Ahirette biz *Kurana dönüs dönemindeyken faiz yedik* mi diyecegiz. Onlarda tabii tabii o zaman faiz günah degildimi diyecekler ??

Evrensel yasam ortami ve kanunlari cercevesinde bak derken ne demek istiyorsun bunu anlat bana ! Kuran evrenseldir ve her kanundan üstündür bunu böyle bil. Kurani diyer kanunlara göre yorumlamak yanlistir !!

Haram Haramdir ve herzaman haram kalacaktir ! Bu kanun su süre icinde gecerliligini yetiriyor demek SIRKTIR !

Faiz konusunda hepmiz hataliyiz. Cünkü bankalar faizsiz yürümüyor. Insallah Allahu Teala bu hatamizi af eder !

Selamlar.

Not. Benim anlama gücüm sahlamdir efendi

coach01 06.07.2004 20:54

resimleri mevcutmu internette ?

Bilen varsa lütfen Adressi yazsin buraya ...

Selamlar

06.07.2004 21:28

Cok basit

bak ben Bankaya para koydum ve bu paraya yüzde 60 faiz geldi....

Enflasyon yüzde 40 diyelim.
Bende bu faizin yüzde 40 ini alir diger yüde 20 sini bagislarim.

Böylelikle zamaninsartlarina göre Kuranin hem yorumlayip hemde uygularim....
Be

Bu cercevede benim Param ancak degerini korur.

Sen ise faizin tümünü bagis edip iflas durumuna düsebilirsin.... artik senin paranin sadece yüzde 40 real alis gücü kalmistir....... buda cagin bir realitesidir....

Umarim belki simdi daha iyi anlayabilmissindir.....

Kurani yorumlamak icin sadece Türkce bilmek asla yetmez.... ayni zamanda bütün evrensel degerleri ve sosyo kültürel hayati yutmak bilmek lagzim... aksi takdirde kimse Kurandan yararlanamaz.

Kurana dönüs calismalarina gelince..... oda cok basit.....

Son yillarda Hurafa, Mezhep, Hadis, Ideoloji, Alevilik vs. bu gibi ideolojileri kimse kimseye dsha yutturamiyor.

Neden yutturamiyor, cünkü cehalet dönemi Türkiyede son bulmak üzere... yaklasik 40 yil sonra dahada iyi bir konuma gelecegiz... bu kesin, Insallah bende o zamana kadar yasar ve görürüm.

Selamlar
Enis

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:08 Uhr.