Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

coach01 02.07.2004 01:56

Yazik !!

Saygi ve hosgörünüz nerde sizin ? Dalga gececek baska bir sey bulamadinizmi ? Allah akil fikir versin

karamurat61 02.07.2004 02:37

senin bu konular ...

hakkinda konusma hakkin yok.....

lala1 02.07.2004 09:46

Verstehen ist gut - verstanden werden

ist besser ....

ich finde es ziemlich schade, dass man aus diesem Forum nicht mehr machen kann als irgendwelche Schlammschlachten auszufechten auf welchen man unterwschwellig persönliche Einstellungen angreift ...

keine Ahnung, aber ich bin mir sicher, dass viele Laien hier sind und sich von Ayses und Fatmas und Ahmets und Mehmets Aussagen beeinflussen lassen und hier irgendweinen scheiss posten...

Dabei könnte man viele religöse Themen wirklich besser aussschöpfen - es gibt so vieles wovon wir keine Ahnung haben ...

wir sehen nur Kopftücher, Möchtegern Moslems, Provozierer, Tanga Träger, Aggression Aggression Aggression .... wenn wir unter uns (hineingeborenen Moslems!) es schaffen den Islam als aggressive Provokationsreligion bzw. Religion der Verbote oder als Religion der Doppelmoral und Heuchelei hier ausschlachten wundert es mich nicht , wenn Nicht Moslems so einen Hass auf den Islam haben.

Schlagen wir uns alle verbal die Köpfe ein - das Ergebnis : wir werden genauso klug/dumm sein wie vorher ...

!!! SMILE !!!

02.07.2004 11:09

senin gittigin piskolog fena degilmis

cok para aliyormu terapi icin ..
saat ücreti ne kadar
piskologlara gideceginize camimize gelip lahmacun ve ayran icip zikr ve mevlüd okusaniz piskologlar arbeitslos olurdu sanirim..
sen hic camiye gidip piskogoga giden bayan gördünmü.-..hep kafayi siyirmislar nedense bennemaz acik sacik kizlar ;)
bu pazar mevlüd veriyouz lahmacunlarda hakiki urfa lahmacunu acili buyrun gelin.. ;)

02.07.2004 11:10

hulusi hoocanmi bu sacmaligi anlati sana

fazla hocalara proflara güvenme cogu kafayi siyirmis onlarin...assagiodaki ankebut suresini tekraar oku..

02.07.2004 11:17

bende iki tane mini etekli türk kizi

taniyordum..mahallenin yarisiyla yatmislardi..morocco ve afrikalilar dahil..
sonra bunlar iki enayi türk ile evlendiler..
sonrada iki cocuk yaptilar dha sonra her zamanki gibi
kocalarida terk etti ....
simdide vaybeede kendilerine yeni bakici erkek ariyorlar..
cocuklarina baba olsun diye ..siz acik sacik emanzi kizlarin sonuda hep böyle galiba...
bizdeki cami kizlarin neden basina böyle seyler gelmiyor ..hic bosanma yok ortada kalmada yok olsa olsa koca dayagi var oda normal ;))))

kes 02.07.2004 11:36

und wo hast du diesen satz abgelesen? o.

ohne Text

kes 02.07.2004 11:36

oder vielleicht ist es ja von einstein..

:)

02.07.2004 13:49

Heisst du Türkan???

sen avukatimisin ?????

Was erwartest du von mir ????

02.07.2004 13:54

bak güzelim

sana 1000 sefer söyledim.... burasi Erbakan tekkesi degil tamammi!!!!!!!!!

Yuvarlak assagilayici laflarin sende kalsin........ laga luga yapacagina, doygrulari sen söyle.....

Bak abin ne güzel, sey söylkediginde hemen kaynagini verebiliyor........ yanlisimiz varsa, olabilirde sonucta insanim, düzelt....

Deki Enis kardes, su hususta yanlissin, nedenide su!!!! kaynagini ver bende öygrenmis olurum.......

Yahu Coach1 la kafamiz tam uymasa bile adam hic olmazsa cok efendice sohbet ediyordu..... yavas yavas kimse kalmadi.....
Dinden, yani vahyiden, sifir haberleri olan kizlarla ugrasiyorum, olacak sey degil..........

anarsist 02.07.2004 13:55

gercekten tebrikler!

anlamini bilmedigin birseyin yazilisinin ne önemi var!
gelin masallah in anlamini soralim :)
kopya cekmeden kac kisi cevap verebilecek!

ya bu olay bana bir animi hatirlatti
adam dondurulmus hazir yemeklerden satin aliyor ve diyorki bak üzerinde arapca yaziyor helaldir bu :))
arapca yazi ise yemegin yapiminda kullanilan malzemeler :P

söyle bitirelim : :)
Bir elde kadeh bir elde Kuran
Bir helaldir isimiz bir haram
Su yarim yamalak dunyada
Ne tam kâfiriz ne tam musluman

02.07.2004 14:20

kannst du mir mal

freundlicherweise sagen, was der sinn des Kopftuches ist und wo es geschrieben steht.

Nur mal so aus neugier

02.07.2004 14:24

tamamiyle katiliyorum

ne yazikki benim icnde gecerli oldu biraz.

Cünkü bende bazilari yüzünden gaza gelip din Forumunda tartisma yaptim.... artik tövbe.

Bundan sonra herkimse kaynaksiz ideolojisini dayatmaya calisirsa... cevap vermemeye calisacagim.....

02.07.2004 15:13

islami sosyete dini yapmak istiyorsunuz

senin beynini iyi yikamislar
ortalik basi acik mini etekli ciplak müslümanlardan dolup tasicak..namazida bundan sonra discolarda kilin bari..senin sosyete diyanet hocalarin tabi tabi discodada kilinir der herhalde...allah bilir sen yarin esinide discoya götürür göbek attirirsin bu mmu müslümanlik ?

02.07.2004 15:14

yüzlerce binlerce hadisde yaziyor

sen hadislere inanmiyan bir kafirmisin yoksa ;)

02.07.2004 15:16

erbakan sana ne yaopmis anlamadim

hangi camide böyle senin beynini yikiyorlar..erbakan merbakan diye kuduzlar gibi sacmaliyorsun..benim agzimdan bir kez bile erbakan cikmadi..senin ne yaran var,,erbakan paranimi yedi,,bence sen diyanet hocalarin cok etkisi altinda kalmissin ..hast du keine eigene Meinung etwa ?

02.07.2004 15:35

yapma yauuu

hangi hadisdeymis bu kitabin ismini versene bize............. bos laf cooooooooook.

Sen hadisleri birakta vahyide nere yaziyormus.... bana onu göster.......... sayet biliyorsan

02.07.2004 15:40

doch sicher

Erbakanda, Erdogana secde etti ve kafir oldu ******* lächel lächel und nocmal lächekl******

Konuyu carptirma.....

Ben sadece Besmele hususuna degindim...... sen yine basladin agit yakmaya.....

Hadi sen ümmi oldugun icin belki bilirsin.......

Besmelenin asil anlami neymis..... Bemesle ne anlama geliyormus.... benim yazdiklarim gibi degilse.......

Ümmice kaynak verek cavaplarmisin ???? lütfen

02.07.2004 16:14

sizlermi dünyayi düzelteceksiniz ???

sana ne birinin discosundan ickisinden.......

Herkes hürdür istedigini yapabilir.... tabiki kanunlar cercevesinde karsiligini ödemek sartiyla.......

Sizler icin bir Discoya eglenmese giden birisi müslüman olamazmi..... iyi bir karektere sahip olamazmi, dini sosyat hayati kavrayamamzmi....

Sen bize senin din algilayisini bir aciklarmisin??????

Bir müslüman sosyat hayatta nasil olmali nasil davranmali....... yani neyi yapan kafir olur neyi yapmayan kafir olmaz senin dininde.....

Bizler farkliyiz.... cünkü bizler Kuranin emriyle Bakara 62, Maide 69 Ayetlerinin belirttigi gibi.... bütün salih dinlere inananiriz ve Kurani vahyinin son haliyle kabul ederiz......

So jetzt erzähl mal wie seid Ihr den so........, was euch besser macht als wir.

02.07.2004 18:12

der sinn des kopftuches ...

liegt ganz und allein in der absolution Allahs Worte, ganz unabhängig davon ob du subjektiv in Ihnen einen sinn zu empfangen vermagst,...

Quran (An-Nur:) 24:31

"[31] Und sprich zu den glنubigen Frauen, daك sie ihre Blicke zu Boden schlagen und ihre Keuschheit wahren und ihren Schmuck nicht zur Schau tragen sollen - bis auf das, was davon sichtbar sein darf, und daك sie ihre Tücher um ihre Kleidungsausschnitte schlagen und ihren Schmuck vor niemand (anderem) enthüllen sollen als vor ihren Gatten oder Vنtern oder den Vنtern ihrer Gatten oder ihren Sِhnen oder den Sِhnen ihrer Gatten oder ihren Brüdern oder den Sِhnen ihrer Brüder oder Sِhnen ihrer Schwestern oder ihren Frauen oder denen, die sie von Rechts wegen besitzen, oder solchen von ihren mنnnlichen Dienern, die keinen Geschlechtstrieb mehr haben, und den Kindern, die der Blِكe der Frauen keine Beachtung schenken. Und sie sollen ihre Füكe nicht so (auf den Boden) stampfen, daك bekannt wird, was sie von ihrem Schmuck verbergen. Und wendet euch allesamt reumütig Allah zu, o ihr Glنubigen, auf daك ihr erfolgreich sein mِget. "

Quran (Al-Ahzab) 33:59

"O Prophet! Sprich zu deinen Frauen und deinen Tِchtern und zu den Frauen der Glنubigen, sie sollen ihre Übergewنnder reichlich über sich ziehen. So ist es am ehesten gewنhrleistet, daك sie (dann) erkannt und nicht belنstigt werden. Und Allah ist Allverzeihend, Barmherzig. "

...seit nicht so eitel und selbstgerecht, versucht nicht für billigen preis die Botschaft Allahs zu verleugnen...er sieht was ihr tut, euer schicksal ist bei Ihm, und nicht in eurer einbildung...

Wa Salaam

originalgueler 02.07.2004 18:27

Enis, cok güzel düsünceleri aktarmissin

buraya, sana tesekkür ediyor ve katiliyorum... sag ol dostum

originalgueler 02.07.2004 18:28

ben niye camiye gitmiyorum biliyormusun?

Senin gibiler orada dolasiyor diye!

Allahindan bul pislik

originalgueler 02.07.2004 18:31

evet, aynen öyle!

Seni takdir ediyorum Enis, burada gercekten bilgi aktaran az kisilerden birisin, bir sen bir der coach01, iyiki varsiniz.

originalgueler 02.07.2004 18:37

kus beyinli, sana mi soruldu kimin

nasil giyinecegi, hangi saatde namaz kilacagi ve ne zaman göbek atacagi?

Sana mi soruldu?

Bu diktatörlük neden? Kiskancmisin yoksa?

Sende gel Discoya, göbek atmaya, zaten senin takimindanda var, merak etme. Discoda soyunup eve geldiginde örtünenlerden cok gördük.

02.07.2004 18:37

Al-Haqq

Quran: Al-Maidah, 5:45
"...und wer nicht nach dem richtet, was Allah herabgesandt hat - das sind die Ungerechten."

Quran:An-Nisaa, 4:59
" O ihr, die ihr glaubt, gehorcht Allah und gehorcht dem Gesandten und denen, die unter euch Befehlsgewalt besitzen. Und wenn ihr über etwas streitet, so bringt es vor Allah und den Gesandten, wenn ihr an Allah glaubt und an den Jüngsten Tag. Das ist das Beste und nimmt am ehesten einen guten Ausgang. "

Quran Al-Ahzab, 33:1-3
"O Prophet, fürchte Allah und gehorche nicht den Unglنubigen und den Heuchlern. Wahrlich, Allah ist Allwissend, Allweise.
Und folge dem, was dir von deinem Herrn offenbart wird. Wahrlich, Allah ist wohl all dessen kundig, was ihr tut.
Und vertraue auf Allah; denn Allah genügt als Beschützer."

originalgueler 02.07.2004 18:49

bin yasa!

Biliyormusun, burada herkezin kalbini kirip yazilarla taris ederken bir de müslüman dikiliyorlar basimiza :)

henrymiller 02.07.2004 18:57

Dieses Zitat von René Descartes ...

... hast Du ein wenig (zu deiner Auslegung?) verdreht. Sagte Descartes etwa nicht zynisch:
"Nichts auf der Welt ist so gerecht verteilt wie der Verstand. Niemand glaubt, mehr davon zu brauchen als er hat."

Und deine kleine Abwandlung: "Der Verstand ist das Einzige, das gerecht verteilt ist: Niemand glaubt, mehr davon zu brauchen als er hat. Auch du nicht!" (Ist ganz nett.)

Abgesehen davon - bezweifle das der Verstand gerecht verteilt ist. Im Gegenteil!

Sagte nicht schon Konrad Adenauer: "Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont."

Oder: "Das hat der liebe Gott nicht gut gemacht. Allen Dingen hat er Grenzen gesetzt, nur nicht der Dummheit."

Saygilar bali ;-)

02.07.2004 19:43

das ust es ja eben

bunlarin hic birinin kendi görüsleri ve karekterleri yok...... hep baskalarinin agziyla konusurlar..........

Eger bizler kafirsek ne isleri var böyle Forumlarda.....

Bunlarin hepsi bizlerin yasindalar, ama gel görki soysal hayat anlayisi ve vahyi anlayisinda arada ucurumlar var.

bence bunlar yavas yavas icinde bulunduklari celiskiyi anliyorlar ve birazda olsa bizlerin dünyalarina dalip, dünyada ne olup gittigini anlamak pesindeler..... damit sie erkennen, was sie im Leben verpasst haben.... und das ist einiges, das ist klar

02.07.2004 19:57

Undddd ???????? das war wohl nix

ich und viel andere kenne die beiden berpühmten Sure auswendig....

Ahzap 59 ist nicht so bedeutend..... aber Nur 31 ist interessanter....

Wo hast du den Kopftuch gelesen......?????

"Örtülerini gögüs yırtmaclarının üzerine vursunlar"

"und daك sie ihre Tücher um ihre Kleidungsausschnitte schlagen"

her zaman demisimdir ve yine söylüyorum....... uzmanlar arasinda asil metinde farklilik olmaz.... ancak uslupta olur.

Burada acikca görülüyorki... kadinlarin gögüs yirtmaclarini örtmesi gerektigini, yani kisacasi örtünmelerini acikliyor...

Eger kalkip yok basini baglasin diyor dersen.... o zaman gögüsleri acik gezebilirmi??? birde poposunu kapasin diye bir ayet yokki.......

Isin püf noktasi burada örtünmektir.... kisiler zamanin ve cografi sartlara göre örtünürler, nasilmi????? karsindakileri tahrik etmeyecek sekilde..... cünkü bir erkek Nordpoldada erkektir.... Ararbistandada erkektir.... bu degismez.....

02.07.2004 20:00

düzeltme

ich und viel andere kenne die beiden berpühmten Sure auswendig....

Ich und viele nadere kenne, die beiden berühmten Sure auswendig..... sollte es sein.

Durch das schnelle schreiben, unterlaufen mir schreib fehler..... muss mehr aufpassen....

02.07.2004 20:03

tsk ederim

keske Türkan ve digerleri, bunun tadina varabilseler.......

Insanlar seven Allah yerine aciyan bir Allah yaratmislar..... biraz daha ileri gidersek Allah bizleri nefret edecek duruma getirecekler.....

Vahyiyi tamamiyle tahrif etmisler..... bosuna demiyorum... asil orijinal Kurandaki islam müzede kalmis.....

02.07.2004 20:08

Farkindaysan Coachlan benim

görüslerim bayagi farklidir yine, ama sagolsun oda uslubu bozmuyor.....

Ben Coachi biraz eski muhafazakarlardan görüyorum...... cünkü o vahyi olmayan hadislere, sünnetlere cok agir deger veriyor

Kendimi ise, sadece Kurandan beslenmeye calisan birisi olarak görüyorum....... hele hadislerin varligini bile dine sirk diye algiliyorum...... hatta bir kaca tane aHadis bende katacagim bu dine **** lächel lächel*****..... aber daran sieht man das alles möglich ist, wenn man den weg des Kurans verlässt.....

Viele Grüße sendet dir
eniskaya

balikiz 02.07.2004 21:11

Es tut weh!

Eigentlich müsste ich Schmerzensgeld von dir verlangen!

02.07.2004 21:22

Abisim neden ?????

ben ne zaman sana hakarette bulundum......????
söylermisin????

Üstelik ben kaynakli konusurum.... öyle klasik siddet fikihindan uzagim... kafam calismaz öyle seylere......

Burada Türkana cevap vermistim..... senin varliginin hic ismi bile gecmemisti...

----------------- Türkana söyle yazi yazmistim

Alinti

sana 1000 sefer söyledim.... burasi Erbakan tekkesi degil tamammi!!!!!!!!!

Yuvarlak assagilayici laflarin sende kalsin........ laga luga yapacagina, doygrulari sen söyle.....

Bak abin ne güzel, sey söylkediginde hemen kaynagini verebiliyor........ yanlisimiz varsa, olabilirde sonucta insanim, düzelt....

Deki Enis kardes, su hususta yanlissin, nedenide su!!!! kaynagini ver bende öygrenmis olurum.......

Yahu Coach1 la kafamiz tam uymasa bile adam hic olmazsa cok efendice sohbet ediyordu..... yavas yavas kimse kalmadi.....
Dinden, yani vahyiden, sifir haberleri olan kizlarla ugrasiyorum, olacak sey degil..........

Alinti ende
---------------------------------------

Sen simdi burada neredesin..... bana vahyi inmediki, gizli bir sekilde sana tas atayim........ aciklarimisin lütfen...........

Seni anlamak icin bu kadar zahmet ettim ve buraya yazi yazdim...... insallah efendice cevap verirsin..... ayni zamanda din hususunda degerini ölcer

02.07.2004 21:28

schön

auch in Deutsch ist es wunderschön, hier werden die Parallelitäten zur Ehli-Kitap deutlich.... das alles aus dem Munde Allah kommt...... Meisterhaft zeitlos

03.07.2004 08:29

ich versteh ehrlich gesagt nicht..

warum du so zickig reagierst, ungewöhnlich für einen mann...und die tatsache ob du die sura auswendig kannst hat ja auch keiner bestritten...

Eine frage, willst du mit gutem Gewissen bestreiten dass Kopftuchtragen eine Pflicht ist, hab ich dich richtig verstanden?

03.07.2004 08:42

___BRAVO ! HERKESE TESEKKÜR EDERIM __

neredeyse Vatan haini ilan edilecegim.

03.07.2004 09:03

Bir Aile Kiz istemeye gitmis...Oglanin

Babasi " efendim Oglumuzun SIgarasi, Ickisi, Kötü aliskanligi yoktur , eli hafiftir, Sinema, Tiyatro gibi laga lugayla da arasi yoktur" demis. Kiz iceriden bagirmis, ben Koca istiyorum..essek degil !!

Sen kizlari kuran kurslarina yillarca kapat, kücücük yastan itibaren carsafa dola..ne dogru dürüst türkce ögret ,de de almanca... Sosyal hic bir faaliyette bulundurma, söz hakkini da verme...sonra da "Gel Kuran Kursundan kizla evlen""diye birde bu zavvalilari piyasaya sür.Utanmalisin!

03.07.2004 11:25

sosyal faailyet dedigin ne oluyor ?

arabanin icinde kendini yalatmak mi? yoksa kinolarda arka koltuklarda erkeklerle sevismek mi ?
yoksa discoda ona buna sürtmek mi?
sizin sosyal faaliyetinizi yesinler..cehenmmede acaib yanicaksiniz!!!

03.07.2004 11:29

camiye neden gidesinki ????????????

sen kafanda zaten kendini cennete gidecegini saniyorsun..
kendi kendinize bir din uydurmussunuz herkes banko cennet..
hem camide mini eteklli bacak.lar acik gögüsler disarda insnin burunu kirici sekilde parfüm kokulu (igrenc) olacagin halde altina yatacagin erkek sayisi az o yüzden camilere pek ugramiyorsunuz sanirim.. sen yine discolarda gidip hiristiyan erkeklere kendini sürt yüzdeyüz orada üstüne ziplayan birilerei cikacakdir..camilerde bunu unut...

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:27 Uhr.