Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

tek1 24.06.2004 15:07

o.T.

Gb ime yazdinda ondan alindim, gb ime yazipta ardina foruma yazip alinamamakta hakli degilmiyim??

neyse Allah hidayet etsin

iyce sabrimi deniyorsunuz

bil hayr insaallah

tek1 24.06.2004 15:16

Nicht FALSCH VERSTEHEN

Bitte versteht mich nicht falsch ich bedrohe hier niemanden, schon garnicht bedrohe ich keinen Muslim oder Muslima subhanallah, DER WO HIER BEDROHT IST DER USER BISCUITS UND ICH MÖCHTE JEDIGLICH IHN ZURECHT WEISEN und nun eine Antwort haben.

Ich lasse mich nicht gerne bedrohen oder mich für etwas beschuldigen lassen.

Möge Allah uns rechtweisen

tek1 24.06.2004 15:30

KERIO

kimsenin sidigi veya suyu kesilmes arkadasim, burasi dag basi degil!

Belki senin kesilebilir :)

Ama emin olki bu sahsiyetsiz samimi olabilir tehdidi ile veya olmayabilir ama UQSIMBILLAH (EN ÜSTÜN YEMIN)

Bir müslümani neyle tehdit ediceksiniz subhanallah :) canimi allah ugruna vermeye hazir olan birinin neyini alabilir :)

Hadi Biscuits bekliyorum!!! :) Sen heralde beni bos öten ve samimiyetsiz bir kiz sandin galiba abicim :) Emin ol hem dinde hem almanyada bana düsen hakkimi iyi biliyorum :)

kerio 24.06.2004 15:59

yanlis yere eklenmis

bu samimiyetsizlik enis icindi.

roman 24.06.2004 16:21

o.T.

Sevgili Tek 1 !!!

Yukarıda yazdıklarının büyük bir kısmında haklı ve doğrusun. Sana bu haklılığı ve doğruluğu veren hiç benimsemediğin Demokrasi olmasının bilmem farkında mısın.

Demokraside bireyler vardır, yasalar ve yasaları uygulayanlar onların daha mutlu ve özgür yasayabilmeleri için bulunmaktadırlar. Her bir bireyin özlük hakları bulunmakta ve bunlar güvence altında tutulmaktadır. Dürüst dindarların en iyi yasayabilecekleri yasam biçimi de Demokrasidir. Tehdit etmekte şiddete girer, konu ne olursa olsun hiç bir kimse bir başkasına tehdit etmemelidir. Ben senin düşüncelerinin büyük bir kısmını doğru bulmamaktayım ama bu şu anlama gelmez düşüncelerini her ortamda dürüstçe savunamayacağını. İsterdim ki sana yapılan o ilkellik senin gibi düşünmeyenlere, senden farklı olan dini inançlara sahip olanlara, yada inançsız olanlara yapıldığı an aynı duyarlılığı ve cesareti gösterebilmeni.

Demokrasi şiddetin her türlüsüne karşıdır, Demokrasi içinde şiddet ve tehditler bulunmayan tüm görüşlerin, bireylerin, azınlıkların, toplumların özgürce yayabilmelerini hem içinde bulundurur, hem yasal olarak korur ve zihinsel olarak savunur. Demokrasi bir nevi barışçıl bir yaşam biçimidir, solcusu ile, sağcısı ile, dindarı ile, değişik cinsiyetleri ile, Ateistti ile bir arada dostane bir şekilde değişiklikleri kabullenebilme, yaşayabilme ve yaşam hakkı sunabilmedir. Gerçek demokrasi her türlü farklıların birbirleri ile dost olabilmesinde ve birbirlerinin haklarını savunabilmesinde oluşur.

Sana güzel ve mutlu bir yaşam dileklerimi sunarım...

Galvani...

24.06.2004 17:12

Mit dir brauche ich mich nicht

zu unterhalten.... konusmaninda bir adabi, bir evrensel boyutu var....

Sanki Atatatürk mezardan kalkipta Karsta kiz satmaya gitmis...... eger satan biri varsa onuda Karslilarin ta kendileri satmistir...... eeeeeee elbette Atatürke yapistirma kolaydir.... Unilere kafan takiliyorsa..... gider degistirirsin.....

24.06.2004 17:17

Sen müslümansan

kilmaz zorundasin.... eger bile bile kilmazsan, isin Allaha kalmistir.....

Hiristiyanlar icin olay farklidir.... onlar müslüman degiller, o yüzden sadece adn cennetiyle müjdelilerdir... orayada ancak Bakara69, Maide62, yazildigi gibi. Allaha inanan ölümden sonra dirilmeye inanan ve salih amel isleyen kisiler gidebilir.....

Bir müslüman zaten Hiristiyandan daha üst konumdadir, ama ancak kanunlarina uyarsa olur, eger uymazsa direkmen günah islemis olur

24.06.2004 17:20

Sen daha iyi bildigin icin

senin sistemini acikla bana.......... hadi sabaha kadar sohbet edelim efendice.....

Laik demokratik sistem yanlis diyelim.....

Senin su anda daha üstün olna sistemin nedir????????? bilmek istiyorum, ama yuvarlak laf yok, direk harbiden yazacaksin, benim gibi.......

bekliyorum

24.06.2004 17:23

Bu imkan Peygamberin

uygulamasiyla sabittir.......
diyelim savas esnasindasin veya Tayip Erdogan Nato toplantisi yapiyor........ ne yapmali simdi....

Ey Amerikali sen simdi benle savas yapma.... benim dinimce namaz vakti geldi, ben namaz kilacagim... namazdan sonra dövüsürüz.........

Was sagst du jetzt......... simdi Resulmu hakli yoksa senmi??????

24.06.2004 17:27

Iblisi Peygamberle kimse

kiyaslamadiki, o zaten zamaninda daha üst makamlardaydi............

Sadece günün birinde Allahin emrine karsi geldi ve karsiliginda cezasini gördü.......

Allahin sistemi bizler icin degismez..... her ne yaparsan karsinda onu görürsün..... und du wirst ernten was du säst........

24.06.2004 17:29

belki duymaissindir

ama Resul bile zaman gelmistir, ögleyle ikindiyi cem yapmistir, savas veya seyhat halleri.. etc....... ama tabi sen Resulden daha ileride oldugun icin, Resul sana ulasamaz

24.06.2004 17:37

bak arkadas

hic bir insan hic bir zaman ömrünün sonuna kadar.... her namazi vaktinde kilamaz..... hayatin sartlari her zaman namaz kilmaya imkan vermez.

Nitekim Resulde.... savas, seyahat ve benzeri durumlarda... cem uygulamistir

aliconda 24.06.2004 18:49

Mustafa Kemal Atatürk war KEIN Prophet!

&gt&gt&gt
siz hepten sahiplendiniz, simdi elestirenler hain oluyor. ne de kolay öyle uc kurusa bes köfte sahiplenmek. hele su atatürk olmasaydi bunlar hangi camide namaz kilardi ve buna benzer sorular varya... (almanlar wenn das wörtchen wenn nicht wäre, wäre ich millionär.)
&lt&lt&lt
Die Pläne der Besatzungsmächte waren eindeutig!
Sie sahen eine AUFTEILUNG ANATOLIENS vor!
Willst du das verleugnen???

&gt&gt&gt
müslümanlar olmasaydi sen simdi rusyada natasanin tuvaletlerini yikayacaktin. istanbulun nerede oldugunu dahi bilemeyecektin, ite tasa tapip duracaktin.
&lt&lt&lt
Falscher Schluss ...
"Müslümanlar olmasaydi" ...
Dann wären die meisten Turkvölker alle christlich!
Macht also keinen Unterschied!

&gt&gt&gt
simdi kalkmis müslümanlara laf uzatiyorlar onlar dine küfür ediyorlar vs. vs. vs.
&lt&lt&lt
Weil "Sie" in das Bett pinkeln auf dem sie geboren wurden!

Es wird eine generelle Infragestellung gemacht ohne nachzudenken!

Ich behaupte ja nicht, dass alles was Mustafa Kemal ATATÜRK gemacht hat aus "GOLD" ist!

Er war kein Übermensch!

&gt&gt&gt
artik bu ayaklari birakinda sadede gelin. yani adam atatürkü sevmiyorsa bu kinin yada nefretin yanlisligini baska argümanlarla ifade etseniz? atatürk ile ugrasanlara daha makul seyler söyleseniz? enis garibim bunlari yazanlarin trde olmadiklarina ne kadar da kiziyordur. nerde ordumuz gelsinde sunlari bir topa dizsin. yasakci zihniyetin usaklari nolacak.
&lt&lt&lt
Hinter dem ganzen steht eigentli. der Wunsch der "Irtica" nach der Erringung der politischen Hegemonie über die Republik Türkei und im Anschuss daran über alle anderen islamischen Länder, wie in der Ära des Osmanischen Reiches.

Das it mir bewusst!

"Ampül Menn" ist ein wahrer Künstler!
Er verstellt(!!) sich solange bis er die "notwendigen" Vorraussetzungen geschaffen hat, den (nominellen) Laizismus in der Rep. Türkei zu zerstören.

Ob er damit Erfolg haben kann/wird, wage ich zu bezweifeln ... aber das ist eine andere Sache.

Ich kritisiere selbst die heutigen "möchtegern" Atatürk"isten!

Die sollen nicht WORT-FÜR-WORT alles übernehmen sondern, in seinem SINNE !

Was war Mustafa Kemal ATATÜRK"s VISION für die Republik Türkei ?
...

Wenn in diesem Sinne gehandelt würde, würde es viele Probleme erst gar nicht geben!
Die Schräglagen in der türk. Gesellschaft haben sich seit den 50ern bis Ende der 90er gesteigert!
Es ist an der Zeit es wieder geradezustellen.

Das gerade dies ein "Islamist" tut ist verwunderlich ...

al"

PS: In diesem Sinne hat mir der Offene Brief von Deniz Gezmis zu denken gegeben ... (Es geht mir nur um den Brief!)

aliconda 24.06.2004 18:59

Vergessen:

&gt&gt&gt
artik bu ayaklari birakinda sadede gelin. yani adam atatürkü sevmiyorsa bu kinin yada nefretin yanlisligini baska argümanlarla ifade etseniz? atatürk ile ugrasanlara daha makul seyler söyleseniz? enis garibim bunlari yazanlarin trde olmadiklarina ne kadar da kiziyordur. nerde ordumuz gelsinde sunlari bir topa dizsin. yasakci zihniyetin usaklari nolacak.
&lt&lt&lt

Ich habe des öfteren mit "islamisten" diskutiert ...
Wenn man mit "Ihnen" diskutiert haben sie eine offene Haltung bis zu dem Punkt, an dem auch die Religion Feststellungen gemacht hat oder ihr Haltung dazu widerspricht!

Über Genetik, (Makro-)Astronomie usw. braucht man sich gar nicht erst unterhalten.
Man steht davor wie bei einem schlecht programmierten Computer...
"Nicht in Datenbank - kann nicht sein!"
...

Das gleiche ist auch beim Thema
Mustafa Kemal Atatürk ...
Ihr Hocas/Imame u. sonstwer indoktrinieren ihnen, dass er der "SATAN" wäre ...
etc.
Wie sollen sie es da hinterfragen!
In Religionsfragen, traut sich doch keiner von denen etwas in Frage zu stellen!
Schliesslich MUSS man GLAUBEN!
Ob es stimmt oder nicht!
... und das Glauben wird ihnen von den Geistlichen und Oberen gelehrt, die meisten können ja kein arabisch!

...

Ausserdem sehe ich nicht ein, warum ich "die" überzeugen soll/muss ... was Mustafa Kemal Atatürk für ein Staatspolitiker war (Ich weiss, privat war er kein "Engel", er hat zuviel getrunken und geraucht ...)

Die sollen selbst darüber nachdenken, ob sie mehr NUTZEN dadurch hatten oder mehr SCHADEN!

Ich denke die haben Seite ist um einiges grösser als die Soll Seite.

Liege ich so falsch, wenn ich will, dass die Leute zuerst denken ?

al"

aliconda 24.06.2004 19:24

Was würdest du sagen, wenn DEINE Tochter

mit 9 verheiratet und mit 11 (was haben die davor gemacht ???) Geschlechtsverkehr hat?

Was würdest du anstelle des Mädchens sagen?

Was sagt denn der Frauenarzt dazu, das du sowas als "normal" bezeichnest?

Ist eine 9-11 Jährige schon als "Geschlechtsreif" bzw. als "Frau" zu bezeichnen ?

al"

24.06.2004 19:57

islam dininde sübyancilik !!!!!!!!

sübyan ...ergenlik cagina bile gelmemis cocuklara denir
sübyanci ise kücük cocuklarla cesitli sbeblerden dolayi sex yapan veya sex yapmis serefsizlre denir!
bu forumda peygamberin 9 yasinda bir kizla sex yaptigini iddia edip yani peygamberi sübyanci yapan kisilere ne dersiniz ?
bence bunlar kafirler..
ya kendileri kücükken 40-50 yaslarinda hocalarin cinsel tacizligine ugramislar diye böyle abuk subuk seylere inaniyorlar..
veya bunlarin kendileri bizzadi sübyanci seerefsiz kafirler din ve dindarlik altinda cocuklara tecavüz ediyorlar..
almanyada bu gibi seylerin yasak oldugunu belirtmek sacmalik..ama bu gibi sözde dindarlarin sacma sapan teorilere üreterek sübyanciliga prim yaptirmalari..insani sasirtacak boyutta...
lütfen cocuklariniza dikkat edin özellikle kiz cocuklarini camilere bu gibi insanlarin bol oldugu yerlere yollmayin..
KINDERGARTENLARADA DIKKAT....cünkü her an 40-50 yaslarinda bu dincilerden biri kindergartene sünnet yapmak icin kücük kizlaran görücüye gelebilir...
bir daha böyle kisileri okudugum an savciliga email aticagim....
o zaman bakalim sübyancilarmi yaman savci mi yaman !!

tek1 24.06.2004 20:09

o.T.

:o))

tek1 24.06.2004 20:12

was geht ab?

ya arkadaslar bu forumun suyu cikti :)

tek1 24.06.2004 20:20

o.T.

vallahi hic keyfim yok aliconda mesajina cevap vermeye kusura bakma kitap al oku, biktim yaf

24.06.2004 20:32

und???

was meinst du???

bana hakmi veriyorsun?? das wäre mal neues

aliconda 24.06.2004 20:35

Lesen kann ich :-D

Aber deine Antwort reicht mir auch als "Antwort" ...

al"

aliconda 24.06.2004 20:38

LOL

Ne bekliyordun ?

"Religion & Glauben" &lt-&gt TÜRKEN

hehehhehehhehehe

An die Gläubigen unter euch:

"KÖNNT/WOLLT Ihr überhaupt über euer Glauben/über eure Religion DISKUTIEREN ???"

Passt irgendwie nich" !

Deswegen ist das eher hier ein Religions-Krieg-Forum!

Das sollte mal bedacht werden,
ich sehe keinen Nutzen eher Schaden hier...

al"

tek1 24.06.2004 20:44

o.T.

das sollte dir aber nicht ausreichen bruderherz, ich melde mich inschaallah bald bei dir zurück.

Keine ahnung ich habe das Gefühl hier im forum umsonst zu schreiben, herkes kendi telinden caliyor?? tadimi iyce kacirdilar:)

tek1 24.06.2004 20:46

o.T.

Aynen sana katiliyorum bruderherz. Das ist auch der Grund warum ich keine lust mehr habe richtig zu antworten.

ich finde es traurig das man sich hier nicht gescheit unterhalten kann, ohne jemanden zu beschimpfen oder zu beleidigen oder jemandem das Herz zu brechen.

na ja

25.06.2004 00:54

Ehrlich gesagt

ich habe nixus mius kapiert...........

Peygamberin 9 yasinda veya 9 tane kari almis diyen.... yeryüzünün en serefsiz insanidir..... bu kesin..... ama yazinin gerisini anlayamadim.......... görüdgüm, duyadugum kadariyla, agirlikli olarak bu tip sapik Hocalarin eylem mekanlari, Kuran kurslari ve kiz Imam Hatip Liseleri...... bunu herkese isbatlayabilirim

Bu tip Hocalri tümüyle muhabbet hapisi etmek lagzim......

Ha birde bu serefsizlerin hangi yuvalarda türedigini sen aslinda cok cok iyi bilirsin....... yanlismiyim?????

Simdi söyle bakalim........... YALANMI???????????

pamukesra 25.06.2004 01:08

Sübyancilara her sene 2 Bayram var

Bei den beiden Bayram (Seker und Kurban) werden wieder Hunderte tr. erwachsener Männer an hunderten Kindern schuldig. Sie setzen ihnen die Struwwelpeterbrille auf. Und dann sieht Bayram so aus:
„Wenn die Kinder artig sind,bekommt ihr ein neues kleid und eis zum lecken.." - Das ist Verführung zur Selbstgerechtigkeit.
Gott schickte seinen Sohn nicht in die Welt, weil die Kinder „artig" waren. Zum Glück nicht! Sonst müßten wir heute noch auf ihn warten.

Gott will nicht, daß wir zu den Bayram tagen religiöse Männchen bauen, sondern nur an den Kuran und Galatasaray glauben. Laßt euch nicht verführen! Gottes Liebe ist ohne Vorurteile wie die Preise von Plus (Prima leben die sübyanci und sparen). Er kommt zur Hilfe, nicht um Bonbons an artige Kinder zu verschenken.

Wer hat von euch zu Bayram schon Kindern Bonbons gegeben? Wer viel Mut hat, gibt den Kindern zu Bayram Geld, diese sind schon fast mit einem Bein hinter DUPLO Riegeln.

pamukesra 25.06.2004 01:12

Wieso bist du kein Hanuta Hoca?

Welche Geschichten hast du denn schon in religiösen Schulen erlebt, die du uns hier näher erläutern kannst?
Welcher Dipl. Ing. hat beim Schlachtfest oder Zuckerfest mal den kleinen Kindern nicht ein paar euro in die tasche gesteckt, nicht wahr?
Ich finde du hast deine Sache gut gemacht, aber hätte nicht gedacht das milli görüs hocas auch sowas im kopf haben, habe das nur von alevi hocas gelesen bzw. in einer Moschee gehört.

Bestätige diese Meldung innerhalb 2 Stunden sonst bist du damit einverstanden.

25.06.2004 01:22

womit soll ich den

einverstandan sein, das die Süleyman und Erbakanci, cehalat Hocalarinimi kast ediyorsun.......?????

Wenn du die meinst, ja dann brauchst du nicht 2 Stunden warten sondern nur 5 minuten....

Evet Süleymanci ve Erbakanci Hoca adini kullanan seytanlar bunlari yapiyorlar..... cünkü müritleri cahiller, o yüzden onlarin kizlari karilari, onlarin ellerinde bulunma imkani doguyor...... bu böyle...

Alevilik hususunda fazla bir bilgim yok.... zaten onlarda Erbakanci, Süleymanci guruplari gibi..... Kurandaki Islamdan degiller....... o yüzden ne dersem yalan olur

kerio 25.06.2004 07:55

sen bana cevap yazmadan önce

bir kac sefer düsün ondan sonra tüm elinde bulundurdugun tefsirleri güzelce bir oku, sonra bir kere bana danis ondan sonra yazsan?

25.06.2004 09:58

malesef en adi suclular din adi altinda

sübyancilik yapanlardir bacim..
yüzyillardir hacilar hocalar kücük kizlari nikahlarina almislardir ..nach dem motto..peygamber 9 yasinda bir cocukla sex yapmissa veya evlenmisse bunda hikmet vardir bizde evlenelim.. biizde bu cocuklarla sex yapabiliriz ve yapmislardir köylerde kasabalarda hemde din adina..ohhh sünnet yaptim diye peygamberi takip ettim diye..... böylece iclerindeki sübyancilik sapikligini legal bir zemine oturtmus insanlari kandirmislardir..
ve efendim 9 yasinda kizlar güneste domates gibi kaldiklari icin cabuk adet oluyor ? 9 yasindaki bir insanin beyni ne kadar gelismis onu soran yok..
bunlari yapan ve böyle seylere inananlar dinimizde kafirdir! ne yazikki hocalar bizzati bunu yapmakda sübyanci hoca gercegiyle karsi karsiya kalmakdayiz
allah bunlara destek verenleri cehennemde kahretsin !

25.06.2004 10:07

AVRUPA KANUNLARI ve SÜBYANCILIK

cocuklarla her türlü cinsel münasebeti allaha sükür yasakliyor...
yani bu gün orta doguda iranda veya afrika ülkesinde malesef cocuklar para karrsiliginda bu cinsi sapik fromm hadisci erkeklere peskes cekiliyor!
9 yasindaki bir kizla..bak peygamberde sex yapmis biz neden yapmiyalim yalanlariyla insanlarin beyninie kaziyarak......
cinsel sapikliklarini legal zemine oturtmayi basarmislardir bu gibi insanlar !!
eminim dünyadaki bütün SÜBYANCI sapiklar kesin müslüman olur bunu duyunca
öyle ya islam dini bunlara göre cocuklarla sexi tolere eder..cünkü en büyük önderleri peygamber yapmistir...
kuranda ise kiz cocuklarin topraga diri diri gömüldügü zamandan bahseder..
bence bu cocuklarla sex yapmak zaten onlari diri diri topraga gömmektir..
(sözde)bu islam alemindede yüzyillardir legal bir sekilde yapilmakda cünkü sözde sünnet!
bunu neden anlamiyorsun ?

25.06.2004 11:02

aynen dedigin gibi

bunu anlamiyacak bir sey yokki....

Her zaman böyle acik ve net yazsan, bizlerde yanlis anlamyiz.......... elbet bu tip sapiklar Peygamberi, isin icine sokacaklarki emellerine ulassinlar..... ayni Erbakanci ve Süleymncilar gibi..... onlarda her ne yaparsa yapsinlar, bunu Peygambere iftirayla yaparlar....

Arada korkunc bir paralellik var...... ne konuda dersen.... yanlismiyim....... yok su hadis söyle yok bu hadis böyle.......

bis dann
Enis

flagellumdei 25.06.2004 20:20

TuerkanHanim23=Pamukesra=

TuerkanHanim23=Pamukesra=GLEICHE Person=MÄNNLICH=5432432654 weitere Nicks=na wer wohl????? immer noch nicht drauf gekommen ??

wolfspider 25.06.2004 23:48

pekiiiiiii......

....Abese suresinin ilk oniki ayeti adeta ilahi bir TOKAT niteliginde DEGiLMiDiR?????

1.yüzünü ek$itti ve tersini döndü.

2. kör adam kendisine geldiginde

3. halbuki belki o temizlenmek iCin

4. veya ögüt almak iCin, ki o ögüt ona fayda verecekti

5. istiGnâ edene (="bana gerekmez" diyene) gelince

6. sen ona yönünü Ceviriyorsun (yani onunla ilgileniyorsun)

7. halbuki onun temizlenmemesi senin sorumlulugunda degil.

8. Fakat gayret ederek sana gelen

9. ki o (Tanridan) korkan birisidir ,

10. ondan ilgini esirgiyorsun

11. ASLA (dogru degil bu yaptigin)!!! Cünkü bu (Kur"an) bir ögüt/ikazdir

12. ondan ancak dileyeni ders alir!

wolfspider 25.06.2004 23:50

pekiiiiiii......

....Abese suresinin ilk oniki ayeti adeta ilahi bir TOKAT niteliginde DEGiLMiDiR?????

1.yüzünü ek$itti ve tersini döndü.

2. kör adam kendisine geldiginde

3. halbuki belki o temizlenmek iCin

4. veya ögüt almak iCin, ki o ögüt ona fayda verecekti

5. istiGnâ edene (="bana gerekmez" diyene) gelince

6. sen ona yönünü Ceviriyorsun (yani onunla ilgileniyorsun)

7. halbuki onun temizlenmemesi senin sorumlulugunda degil.

8. Fakat gayret ederek sana gelen

9. ki o (Tanridan) korkan birisidir ,

10. ondan ilgini esirgiyorsun

11. ASLA (dogru degil bu yaptigin)!!! Cünkü bu (Kur"an) bir ögüt/ikazdir

12. ondan ancak dileyeni ders alir!

damla77 26.06.2004 18:42

Sorumu iyi okumani

tavsiye ederim beyefendi..

Ben orada -bilhassa- kilmaya CALISANlardan bahs etmistim.

Yani soruyu anlamadan hemen celallenmeyin.
Yazmis oldugun sey zaten okadar olaganüstü ki dile getirmen anlamsiz.

Saygilar.

26.06.2004 19:21

OK.

o zaman haklisin, özür dilerim, ama zaten kirici bir seyde söylemedim.

Aslinda hepimiz calisiyoruzda basarmak apayri bir olay..

Selamlar
Enis

pamukesra 27.06.2004 11:48

Die Definition des dutroux sübyanci

Es ist wohl jedme aufgefallen, dass Sübyancilik nicht mehr ein Thema nur zum diskutieren ist. Einige setzen es in die Tat um, siehe Fall von Dutroux in Belgien.
Doch niemand konnte mir bis jetzt auf meine Fragen antworten, oder Sie auch teilweise verstehen.
Was ist eigentlich ein sübyanci? Hier noch eine Gelegenheit für euch, euer Wissen zu testen:

1. manavdan marul alirken tazesini secme egilimiyle karsilastirilarak hafifletilmeye calisilan, kendine güvensiz insanin düsecegi aciz durum.

2. sübyan malum oldugu üzere halk dilinde çocuk anlamaında kullanılmaktadır.çocuk diye tabir ettiğimiz varlıklar ise henüz ergenliğe girmemiş kişiler yani takribi 0-12 yas gurubudur.dolayısıyla henüz 6-7 yaslarında bir çocukla ve tabiki rızasının dışında cinsel ilişkide bulunmak bulunmaya teşşebbüs etmek cinsel tacizde bulunmak hem tam anlamıyla sapıklıktır hemde hukuken suç teşkil eden bir durumdur.

3. bir takim kimselerin cokonat reklamindaki kiza bakip anaaa gariya bak seklinde ben hastasiyim hulennn nidalariyla ortalikta dolasmasi.

Welches der 3 Aussagen ist passend zu einem sübyanci? Mehrere Antworten sind auch möglich.
Falsche Antworten bitte nur einmal durchstreichen. Gleichzeitig erwarte ich noch eine Definiton von euch was sübyanci bedeutet.

28.06.2004 00:47

KURANDAKI NAMAZLAR

Bazi arkadaslar benim Gästebuchumda, benimle namaz vakti hususunda ve diger konularda tartismaya basladiklar.
O yüzden hic olmazsa, namaz konusunu buraya tasima amaciyla bir makale yazmaya karar verdim.

---------------------------------------

Kur’an’da kılmakla yükümlü tutuldugumuz namaz üc vakit olarak gösterilmis ve adları verilmistir: Fecir namazı, orta namaz, isa namazı. Ancak Peygamberimiz, bu üc vakte müekked sünnet olarak iki namaz daha ekleyerek kılmıstır.

Üc vakti belirleyen ayetler, Bakara 238 ve Nur 58’dir.

24 saatte kac rekat namaz kılınır?

Peygamberimizin kıldıgı sekliyle yani farz ve müekked sünneti birlestirerek, sabah 2, Ögle 4, İkindi 4, Aksam 3, Yatsı 4 olmak üzere toplam 17 rekattır. Bu rakamlar kulluk borcu olan farzlarla müekked sünnet namazlar icindir. Fıkıhta tatavvu, nevafil ve revatip diye anılan sevap kazanmak ve ruhen yükselmek icin kılınabilecek namazların sayısı, zamanı, rekatı dondurulamaz, onlarin sayisi ve coklugu, herkesin kedisine aittir.

Namazin sekli Kuranda parca parca verilmistir
O parcaları Hz. Peygamber/Resul birlestirerek bugünkü sekliyle namazı göstermistir. Namaz, toplayıcı bir ibadettir. Rukü ve secdede söylenen sözler baglayıcı degildir. yerine bafka bir sey söyleseniz de olur, dikkat cekiyorum, Rukü ve secdede söylenen sözler baglayıcı degildir.

Eger aksini söyleyen.... yok efendim 5 vakittir, diyen Kuranda yerini göstersin ve benim Gästebuchuma yazi yazarak benimle tartismasin..... burada Forumda Ayetleri versin ve hepimizin cehalatini gidersin.

Söyleyeceklerimizi bu Foruma yazalim ve beraber tartisalim.

Selamlar
Enis

28.06.2004 01:05

ILAVE

Elmalili Meali, Nur Suresi 58
-----------------------------

Ey müminler! Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz ergenlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler. Bunlar, mahrem (kapanmamış) halde bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında ne sizin için ne de onlar için bir mahzur yoktur. Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz. İşte Allah âyetleri size böyle açıklar. Allah, (her şeyi) bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Dikkat cekilen husus burada....
"Bunlar, mahrem (kapanmamış) halde bulunabileceğiniz üç vakittir."

Cok acik ve net söyleniyor............

Isteyen baska Meallerede bakabilir.... hepsi ayniyi söylüyor

Yasar-Nuri Öztürk Meali, Nur Suresi 58
--------------------------------------

Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunanlarla, ergenlik yaşına gelmemiş olanlarınız sizden üç vakitte izin istesin: Sabah namazından/duasından önce, öğlen vaktinde elbiselerinizi çıkardığınızda, gün battıktan sonra yerine getirilen namazdan/duadan sonra... Kaygılanacağınız üç vakittir bunlar. Bunlar dışında size de onlara da bir günah yoktur. Aranızda dolaşırlar, birbirinize bakabilirsiniz. Allah, ayetleri size işte böyle açıklıyor. Allah Alîm"dir, Hakîm"dir.

Rahman Suresi
-------------

"Öyleyken Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz?"

Selamlar, Saygilar3
Enis

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:55 Uhr.