![]() |
M. Fethullah Gülen Hoca
en degerli hocadir tabsiye ederim..sizdemi nurcusunuz ?
|
tuhaf dogrusu insanlar
nede sartlanmis olabiliyor.
Allah özel bir isimdir hemde cok özel! istanbul degisir eskiden bizansdi vs.100 sene sonra baska olur. almanyada yine öyle. senin algilamam yine seninle kaynaklanan bir sorun bu ismin özelligini degistirmez. velhasili kelam 100 sene sonra Allah yine özel isim olarak Allah olarak kalir. cünkü diger isimlere nazaran cok daha özel bir isim oldugu icin. |
canli sahitleri var ben
görüstüm, bunlar laf satanlar degil, bilakis yasamis olan insanlar.
|
üf üf, anamin bir sözü var
korkudan sidigi su kesildi, derdi.
|
MUHAHAHAHAHA :)) LOLIG
Ne bu lan :)) hehe
|
JA wenn wenn wenn wenn wenn...
immer dieses wenn wenn wenn... ist dosch scheiss egal, was wir wären, wo wir wären wenn wenn wenn... Wenn es OSmanli nicht gegeben hätte, wären wir auch keine Türken ne... dann wären wir griechen oder Perser oder sonst was... yok Atatürk olmasaydi gebe es mich nicht da , so ein scheiss... Sanki Atatürk bana hayat verdi... oooo yüce tanri Atatürk... hasa adam Ilah olmus be... ne bicim göklendirmek bu ya ????
Ich hasse sowas!!!!! |
Yaşasın "kes-yapıştır"
Yazıyı buraya -yorumsuz- kopyaladığını göre, benimsediğini varsayıyorum...
Bu tür düşünceleri paylaşan kadınlara gerçekten de şaşırıyorum. Demek en büyük günahkárlar kadınlarmışmış... >Basini kapamayan bacilarimza cagri yapiyorum allahdan utanin basinizi kapatin TuerkanHANIM23, sen Tanrı"nın vekili misin de böyle bir "çağrıda" bulunabiliyorsun? |
sabah sabah iyi güldürdün beni valla
hadi allah razi olsun, stand-up´ci türkan hanim...
(hast du es so nötig, dass du dein bild im GB präsentierst? na dann wünsch ich dir mal viel glück...) |
Gelmiş geçmiş en büyük "Kuran düşmanı"
Ya, çok haklısın... Atatürk, Dünya"ya gelen en büyük İslam düşmanıydı.
Bu yüzden de olsa gerek, Kuran"ın Türkçe"ye çevirilmesini -insanlar anlasın diye(!)- sağladı. Hatta bununla da kalmayıp, Kuran"ı "en mükemmel kitap" olarak adlandırıp her fırsatta İslam dinini övdü. Ah, ah... Ne derin bir düşmalık bu. Keşke bana da bu şekilde düşman olanlar olsaydı... |
Üstüne alınma da...
Benim tanıdığım en büyük milliyetçiler -uyrukları ne olursa olsun- dincilerdir. Bilinçli veya bilinçsiz İslam"ı değil de, Arabizm"i yaşatmak sevdasındalar....
Oysa "Arabizm = İslam" veya "İslam = Arabizm" diye bir şey yoktur... |
Eyyam efendisi...
yazın - her nedense- eyyam efendisi çağrışımını uyandırdı bende...
Pardon da, tam anlayamadım. Kaç tane Atatürk vardı şimdi? Bunlardan hangilerini seviyorduk, hangilerine düşmandık? Atatürk"lerden bir tanesi de camileri yıktırmaktan zevk alıyormuş demek... İyi de, camiler sadece ibadet edilen yerler değil, insanların bir araya gelip sosyal yaşamın da bir parçası olduğunu diyen Atatürk No ?, camileri insanlar içindeyken mi yıktırıyordu şimdi, önceden boşaltırıyor muydu? |
Demek umudumuzu yitirmeyelim...
sagol!
:-) |
Malesef yazdiklarini dogru dürüst
okumazlar bile öyle fanatik düsünenler...
sanki düsünmek... sorusturmak günah. seni tebrik ederim... cok güzel ve dogru olani yazmissin. tesekkürler... |
Tanrı...
Demek Tanrı"ya Tanrı demek, Tanrı"ya şirk koşmakmışmış...
Seni ikna eden açıklamaları da belirtsen, çok merak ettim şimdi. Mana ve maksattır önemli olan ve ben Allah yerine Tanrı demeye ısrar ediyorum. Mana ve maksat aynıdır. Son bir soru, Tanrı demeyi tercih eden Mevlana veya Yunus Emre gibi alimler de mi Tanrı"ya sirk koşmuşlar? |
Ein guter Mensch=Ein guter Muslim/Christ
etc...
Was meint ihr, ist ein guter Mensch nicht gelichzeitig auch ein guter Gläubiger? Die Religionen lehren die Menschen doch schliesslich, wie man guter Mensch ist, wie Menschlichkeit auszusehen hat. Also liegt da die Schlußfolgerung, dass ein guter Mensch auch ein "guter" Gläubiger ist, nicht nahe? |
Ehre, wem Ehre gehört...
Ob nun "Religionsmann" oder "Staatsmann".
Einen Menschen zu achten/ehren/respektieren für das, was er getan hat, bedeutet nicht ihm einen "göttlichen" Status zu verleihen. Ich will damit nicht bestreiten, dass es solche Menschen gibt, die das machen, aber das gleiche wird auch mit Propheten getan und es ist in beiden Fällen falsch... |
klar beides ist falsch...
aber ein Prophet ist immerhin ein gesandter Gottes... was sowas auch nich berechtigt!!!
Diese Diskussion finde ich sowas zum kotzten... kinderkakke ehrlich!!! Überhaupt wir hier in letzter Zeit soviel Müll geredet da hat man keine Lust seine meinung preis zu geben!!! Es ist nerv tötend!!! |
Der Prophet Mohammed
Bitte nicht als Angriff sehen (boah, ich hasse es, dies jedesmal wiederholen zu müssen)...
Obwohl wir die wahre Antwort über Aishas Alter wohl nie erfahren werden(ob sie nun 9/14/19 etc war), lässt mich dieser Punkt nicht los. Ich verabscheue den Gedanken, dass sie vielleicht wirklich 9 Jahre alt gewesen sein mag, denn wie ich auch schon vorher bemerkt habe: Egal in welcher Zeit oder unter welchen klimatischen Bedingungen, Kind bleibt Kind. Ein Kind in die Erwachsenenwelt zu schubsen macht ihn noch lange zu keinem "Erwachsenen"... Aber jetzt zu meiner eigentlichen Überlegung... Sind Propheten unfehlbar, können sie keine Fehler machen. Letztendlich sind sie doch auch nur Menschen. Und auch die einzelnen Handlungen der Propheten sollten nicht immer gleich mit dem Islam identifiziert werden... |
Die Menschen wissen vieles nicht
Wer weiss, vielleicht war Mustafa Kemal ja auch von Gott auserkoren, um dem türkischen Volk zu helfen. Er hat wirklich vieles verbracht und ohne Gottes Hilfe, bzw. Willen, hätte er es nicht geschafft...
Ich finde das Thema auch nervig, aber manche Menschen verhaken sich nun mal in bestimmte Thematiken und wollen nicht darüber hinausdenken... Und zum Schluss, kannst ja Themen eröffnen, die dir liegen :-) |
:)
"Su tessettürlü fotonuda al GB den. Gercekten basörtülü olsaydin onu oraya koymazdin !!!"
Buna yüzde yüz katiliyorum!! Let"s Freak :) |
Du bist aber ein richtiger Moslem, ne?!
Baskasina bu bicimde küfür eden birisinden ben ne bekleyebilirmki zaten?!!
Söylemek istediklerini, beyenmediklerini normal, TERBIYELI bir sekilde söyleyemezmiydin???? Let"s Freak ;) |
ich denke wir sollten aufhören
uns diesen spekulationen hinzugeben. Ereignisse die in der Geschichte erfolgt sind können und müssen auch im Rahmen dieser zeitlichen Epoche analysiert und bewertet werden.
Sonst können keine logischen und sinnvollen Schlüsse gezogen werden. Da Gesandte auch Menschen sind können sie Fehler begehen, jedoch nicht solche um die es sich hier in diesem Posting handelt. |
Allahin özel isim olup olmamasi gibi
absürd bir konu nerden milletin aklina geliyor anlamak kolay degil dogrusu..hem kuranin ayni zamanda bir gramatik kitabi oldugunu bilmiyoduk dogrusu..burdaki arkadaslar sagolsun ögrendik...
Allah=tanri=rab=mevla=yaradan=bilinemezlik=caresiz lik=korku das was............. Coskun, derjenige, der sich gegen jede religion und ihren gott neutral pozisoniert.. |
ein paar infos aus dem internet
Bilindigi gibi Ebü Bekir"in kizi Ayse ile nikahlandigi zaman kendisi "elli"sini askin bir yasli insan, Ayse ise henüz alti yasinda, bebek denecek kadar küçük bir çocuktu [327]. Bu kadar küçük bir yasta cinsî münasebete elverisli bulunmadigi içindir ki üç yil kadar babasinin evinde kalmis olan Ayse, dokuz yasina bastigi an oyuncaklarini alarak Muhammed"in evine tasinmis ve o küçücük yasinda Muhammed"le yatmaya baslamistir.
Elli yasinim askin bir insanin, dokuz yasina henüz basmis küçücük bir kiz çocugu ile cinsî münasebette bulunabilmesi, süphesiz ki anlasilir gibi görünmemektedir. Pek muhtemelen bundan dolayidir ki Muhammed, Ayse. ile olan evliligini Tanri"nin dilegine baglamak istemis ve iki kez rü"yasinda Cibril"i gördügünü ve Cibril"in kendisine: "(Ayse) senin müstakbel zevcendir!" diye konustugunu ve bunun üzerine: "Eger su rü"yam Allah tarafindan gösterilmis ise Allah"in takdiri infaz buyurulur" diyerek Ayse ile evlendigin! söylemistir [327a] Her ne kadar Imam-i Safi"nin: "Tihame kadinlarinin 9 yasinda hayiz gördüklerim isittim" seklinde konustugu söylenirse de bu sözlere fazla i"tibar edilmedigi anlasilmaktadir. Nitekim 9 yasindaki kiz çocuklarin hayz görüp göremeyecekleri hususunda Ulema daima ihtilaf halinde bulunmustur. Kadinlar için "hayiz hali", bulug çagi olarak kabul edildiginden Ebu Hanife ve ibn Abbas gibi ünlüler, kizlarda bulug yasini 17 (erkeklerde ise 18 veya 19) olarak saptamislardir [328]. Fakat her ne otursa olsun gerçek sudur ki Muhammed, kendisinden sonra bu konuda yapilacak tartismalari hiç kâale almaksizin Ayse"yi o körpecik yaslarda koynuna almakta sakinca bulmamistir. Islamî kaynaklarin bildirdigine göre Muhammed, çogu zaman Ayse"nin oyuncaklariyla oynar, onu eglendirir, ya da onun kendi arkadaslariyla oynamasini seyrederdi [329]. Quelle: <a href="redirect.jsp?url=http://www.ilhanarsel.org/Kadin/I.I.A.2.html Hz." target="_blank">http://www.ilhanarsel.org/Kadin/I.I.A.2.html Hz.</a> Ayse: Peygamberimizin dul olmayan tek esidir. Hz. Ebubekir"in kizidir. Hz. Ayse ile evlenmesinin bircok yararlari olmustur. Hz. Ayse ile evliliginin nedenlerini soyle siralayabiliriz: a) Hz. Ebubekir ile akrabalik bagi kurarak onu odullendirmis ve O"nun akrabalariyla yakinlik saglamistir. Nitekim bu evlilik Hz. Ebubekir"in hayatinin en sevindirici olayi olmustur. b) Hz. Ebubekir"in kabilesiyle olan dusmanlik dostluga donusmustur. c) Islam"in kadinlara ve aile hayatiyla ilgili oyle prensipleri vardir ki; Hz. Muhammed bunlari acik acik anlatamiyordu. Bazi kadinlar utandiklarindan dolayi sorup ogrenemiyorlardi. Peygamberimizin bu konulari kadinlara aciklamasi icin ona genc ve zeki bir kadin gerekiyordu. Nitekim tarih gostermistir ki; Hz. Ayse bu gorevi cok basarili bir sekilde yapmistir. Hz. Ayse Peygamberimizin diger hanimlari arasinda en zeki ve en bilgilisiydi. Hz. Muhammed hayatta iken kadinlara ve genel tum Muslumanlara ogretmenlik yaptigi gibi Peygamberimizin vefatindan sonra da bu gorevi basariyla yapmistir. Yaklasik 2000 hadis onun tarafindan tespit edilmis ve muslumanlara iletilmistir. Peygamberimizin arkadaslarindan Ebu Musa el-E$ari bu konuda soyle demektedir: Hz. Ayse"nin Peygamberimiz ile evlendiginde yasca genc olmasi, Peygamberimizin olumunden sonra uzun sure yasayarak Muslumanlara uzun sure yol gostericilik yapmasini saglamistir. Quelle: <a href="redirect.jsp?url=http://www.chem.lsu.edu/htdocs/people/cakbay/aile1 " target="_blank">http://www.chem.lsu.edu/htdocs/people/cakbay/aile1 </a> |
sacinin bir teli görünse kadinin
cehhenemde seytanlar onun icin atese odun atarlar..
sacini namahreme gösteren bir kadin müslim olamas ! |
mümin kadin gülmez
yüksek sesle gülmez cok günahdir..allah bizi sizin gibi cahillerden korsun ..sefeaat ya rasulallah ümmetini kurtar !
|
FITNA
Senin mumin olduguna inanmiyorum ..o yüuzden yazdiklarina deger veremiyorum..
bence sen ya yahova sahidi veya bir basi acik hiristiyansin daha uygun ! biz burdaki camide 5 tessettürlü baciyiz birasdan öglen namazi kilacagiz bu gün orucda tuttuk yakinda üc aylar..hafta sonuda mevlüd var ! merak ettim madem cok dindarsiniz neden basi acikkislar o0loarak hic camilere namaz kilmaya gelmezsiniz? discolara barlara giriyorsunuz sabah kimin kucaginda uyaniyorsunuz bazen bilmiyorsunuz sonrada hz muhammede yapilmis en büyük iftiralari din tartisiyorum diye böyle gündeme getiriyorsunuz! bu fitnalikdir ! söylüyecegim sudur allah hidayet versin .. |
Siz alevisiniz galiba ?
gecende yahudi cemaatinden bir bayan bana hz ömerin 8 yasinda köle bir oglani varmis
onu cok severmis diye bir makale okudu yazida hz alide erkeklere karsi bir zaafi varmis ? müslüman olmadan önce erkekle oynasirmis uzun uzun sebeblerinide bildirerek neden öyle yapmislar diye bana almanca yazilar gösterdi hadisler hocalar yazmis diye felan zamanda simdi sanami inanayim yoksa yahudiyemi ? sastim kaldim vallahi bacim ! keloglan ve nasreddin hoca hikayeleride bilirmisin ..onlarida bir zahmet bilimsel sekilde buraya kopyalarmisin internetten ! |
atatürkün annesinin basi kapaliydi ?
peki senin annenin basi kapalimi ?
|
hihi :-)
devam lutfen... zaten hava kötü, insanin morali bozuluyor... bari sen neselendir bizi bacim...
sagolasin.... yok dur, yine allah razi olsun diyim de dogru olsun :-) |
hayret bir seysin:-))) kendini islami
cehaleti birazcik olsun ortaya kaldirma cabani saygi ile karsilamak mümkün degil süphesiz.. ama sen bu adamlarin en ufak bir elestiriden faydalacaklarini veya birak faydayi tahammül edebileceklerini tahmin edebiliyomusun??..
du dinci zihniyet her elstiriyi küfür olarak algiliyor..vay sen nasil dinime allahima peygamberime küfredersin diyip susturmaya,o da olmazsa hafifce oksayip tartaklamaya ve o da ise yaramazsa en son KATLI VACIPTIR seklinde fetva verip, öldürürler..turan dursunu gördük yasadik..daha niceleri var.. en iyisini bunlari kendi haline birakacagin,doktorun bu dünyadan kopmus insanlari kendi haline birakmasi gibi:-))) |
ALLAHIN peygamberinden dalgami geciyorsu
ya rasul yetis ya rasul!
ümmetinin kadinlari ne halde yetis! umarim hz isa yeryüzüne en yakin zamanda iner ! |
sen bize gercek müminler delimi diyorsun
cehennemde atesler yükseldi seni bekliyor..gicir gicir yanicaksin bizde cennetden size bakip gülecegiz sizin bize güldügünüz gibi ....allah cezani vericek muhammedin ümmeti degilsin diye sana sefeaatda yok !
|
hz isa?
wie jetzt? warum gerade der?
*nix mehr versteht* |
deliyi handi anlamda kullandigimi
uzun uzun anlatacaktim türkan hanim ama verdigin o basit ve cocukca cevapla buna gerek birakmadin:-))
ihsallah dedigin gibi olur... ben aciyi cok severim canim:-)) |
Allah ist eben nicht gleich Rab
bunu kavramakta israr etmen hakikati degistirmez. Allah özel isimdir ve Rab, Rahman, Rahim onlarin sifatlarini belirler. Cünkü insan kisitli kavramlari ile sinirsiz olan Allah"i tanimlamasi mümkün degil, tarif edemez.(daha detayli bilgi icin feylosof Wittgensteinin bu konudaki görüslerini okuyabilirsin)yada bir japon bilim adami vardi ama ismini unuttum malesef.
|
logik ?
bence sen hic bu kelimeyi agzina bile alma ! nedense hadi sag kulagini tut diye emir verene nisbet sol elinle sag kulagini `logik`
diye tutmaya calisiyorsun ! bunun sebebi nedir bir muamma... |
sen ithaf ettigin o cahillerin
yaptiklarinin baskasini yapmiyorsun. kendi dogrulardan sasmamakla beraber digerlerini yargilamaktan geri kalmiyorsun ve birde utanmadan yargilayanlari yadirgiyorsun.
erstmal an der eigenen nase packen ne? ayrice yine tekrarliyayim tarihsel vakialari tarihin kendi ic sartlarinda ancak degerlendirebilirsin. bunu yapmadikca ortaya koydugun argümanlarin hicbir degeri yoktur. perenin inanmadigi halde birtakim kaynaklar sunmasida gecersizdir. kendi isine gelen argümanlari alip digerlerini göz ardi etmesi yine yargiladigin insanlar hakkinda sürdürdügün gerekcenin aynisidir ki herhangi farkli argümanlari göz önünde bulundurup da degerlendirmemesidir. Allah ne güzel buyuruyor: inkara sartlanmis olanlari uyarsanda uyarmasanda birdir. onlar iman etmezler. onlarin gözleri vardir fakat hakikatleri göremezler, kulaklari vardir fakat hakikati duyamazlar. hem kördürler hem sagirdirlar. |
Iste bütün mesele bu!!!!!
"Allah ne güzel buyuruyor: inkara sartlanmis olanlari uyarsanda uyarmasanda birdir. onlar iman etmezler. onlarin gözleri vardir fakat hakikatleri göremezler, kulaklari vardir fakat hakikati duyamazlar. hem kördürler hem sagirdirlar."
Iste sorun bu arkadasim..sen sözümona yüce Allahin yukaridaki lafini buyur etmissin... simdi bu lafa inanan bir insan, karsimda agziyla kus tutsa ve hasa allahin oglu bile olsa onunla tartismak fazla bir ise yaramaz..senin ithamlarina karsi süphesiz diyecek cok seyim var ama bu zirvaliga inanan birileriyle tartismak fazla bir netice getirmez.. ne demek yahu: insanlari böyle gercegi hakikati kavrayabilen,nurla donaltilmislar ve inkarin yolunu secip,yola gelmeyen kalbi mühürlü,kalp gözleri kilitli olmak üzere ikiye bölmek... " allah niye böyle mazosichstce bir ayrimi yapiyor,benim gibilerinin kalbimi mühürlüyor sorabilirmiyim?? böyle sacma sapan bir düsünce olsa olsa benim dediklerimi hakli cikarir..dincilerin ne kadar icine kapali yasadigini,cevreyle hic bir akima ve teneffüse imkan vermediklerini gösterir..öyle ya her elestiriye "bunlarin kalb gözü mühürlü deyip kendi kabuguna cekilirsin..ve böylece anca kendi imanini tazelersen..kendin calar kendin oynarsin... elstiri her gelismenin baslangicidir sevgili arkadasim..elestiri sadece "caiz" diye tabir edilen din, sünnet isinde olmaz..cok disaridan farkli radikal elestiriyede tahammül etmeyi ögrenmelisin..bir atheistin dine elestirilerini de dinlemelisin saygiyla..benim hic bir tabum yok, ve kendi gercegimi de sana kabul ettirmeye calismiyorum, gel sen beni ikna et..ama sen benimle bu zihniyetle tartisamazsin..cünkü tek tanrili dinlerin 2000 yillik bir tarihi oldugunu, oysa insanligin tarihinin onbinlerce yila uzandigini, ve kurani, peygamberi ve állahi sorgulamak bile seni rahatsiz eder..ve isin kolayina kacarsin.. SENIN KALBIN MÜHÜRLÜ deyip kendi kozana cekilirsin, ve kendi gerceklerden kopuk dünyanda hayallerinle yasamaya devam edersin.. saygilar-- |
cehennemde odunmu var?
..agaclari nerden buluyorlar ?
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 13:56 Uhr. |