![]() |
"Gözü size ilişen herkes, size nasihat etmeye kalkışıyor. nitekim siz de bundan sonra başkalarına nasihat edecek, öğüt vereceksiniz.
Fakat şunu bilin ki; bir kimsenin gelip size nasihat etmesinden ızdırap duyduğunuz kadar insanlar da sizin onlara nasihat etmenizden ızdırap duyarlar. Başkalarına nasihat etmek yerine onları bilgilendirin, bilgiyle donatın, onlar kendi yollarını bulacaklardır." -İnsanın dört zindanı - |
Paran coksa kefil ol,vaktin coksa sahit ol!
|
“Beni düş kırıklığına uğratan kendimden başkası değil.”
Franz Kafka |
"Mutluyken görmezden geldiğin şeyler, mutsuzken canını yakar; Çünkü insan hatalarını mutluyken değil, hep mutsuzken anlar."
Anton Çehov dogru mu acaba? |
Biraz dogruluk payi var gibi degil mi ama :)
Zitat:
|
Zitat:
yillardir sözler paylasirlar, bunu ilk defa gördüm. sanirim Celaleddin Rümi'nin buna benzer bir sözü vardi |
Ben aslında her şeyi sonradan öğrendim
Herkes herkesi sonradan öğrenirmiş Bunu da sonradan öğrendim. - Turgut Uyar |
Okumak, öğrenmek, yaşamak
|
Nehir gibidir insan; Sadece yüzüyle bilinir! Derininde ne saklar? Yüreğinde neler akıp gider? Söylemez sessizce akıp gider..!
Zitat:
|
Zitat:
|
Yanilmiyorsam bu söz Mevlana'ya aittir!
Zitat:
|
"Dünya, dile kolay, kalbe zor bir yer."
- İbrahim Tenekeci |
![]() |
![]() |
Jeder möchte die Welt verbessern und jeder könnte es auch, wenn er nur bei sich selber anfangen wollte.
Karl Heinrich Waggerl |
Bana bir ben lazım, bir de beni anlayan. Beni bir ben anlarım, bir de beni yaradan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
R. İhsan Eliaçık
Mülk Allahın diye adaylık konuşmasına başlayana bak,12 yılda28 milyar dolarla dünyanın7.mülk sahibi lideri olmuş..Tam bir Ebu Süfyan.
|
R. İhsan Eliaçık
Madem Mülk Allah'ın,12 yıldır biriktirdiğiniz mülkleri, paraları infak edin.Evde sıfırladıklarınızdan başlayalım,nerede o paralar?
|
Zitat:
Zitat:
hocaliga yakisiyormu yalan söylemek? |
Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı!
|
![]() |
Başbakan Viyana'da "Kızım başörtülü olduğu için üniversiteye alınmadı Avrupa'da okudu" demiş. Bir kez daha soralım, oğlunda mı başörtülüydü?
|
Rehineler serbest bırakılıp dev bir şovla ülkeye getirilir. Medya 2'nci bir davos fatihi yaratır. Tayyip o gazla cumhurbaşkanı olur, film biter.
|
Tayyip bizim için "Gezi zekâlılar" demiş. Gezizekalı olmak bir tercih meselesidir ama "Gerizekalı" olmak yaratılıştan gelir, bil istedim.
|
TÜBİTAK ses kayıtları için "Sesler hece hece montajlanmış" açıklamasında bulunmuş. Madem öyle biz de hece hece yazalım: yut-ma-dık.
|
Soma'da yakını olmayanların protesto hakkı yokmuş. Pardon ama Rabia işareti yapan AKP'liler Mısır'daki Esma'nın yakınımıydı sanki?
|
Allah hepimize "Çizmelerimi çıkarayım mı, sedye kirlenmesin?" diyen, karın tokluğuna çalışan madencinin ahlakından versin.
|
Tayyip çalıyor ama iş yapıyor diyenlerle, kızım fuhuş yapıyor ama para getiriyor diyenler arasında hiçbir fark yoktur.
|
günlerden beri Top tag auf Twitter >>
#VerOyunuEkmeleErdoğanıTekmele |
Söz oyununu simdi gördüm :)
Ver oyunu Ekmel'e Erdogan'i tekmele :D Zitat:
|
"Arabın Arap olmayana üstünlüğü yoktur" diyor Peygamber; rahatsız olmuyoruz. "Türkün Türk olmayana üstünlüğü yoktur" dese, ne ederdik?
Senai demirci |
Dogrudur derdim! Yurtseverlik, kendini ülkesini sevmek, kültürünü sevip ve yasatmak farkli ve kendini kani itibariyle baskalarindan üstün görmek farkli. Iblis'te ben atestenim adem'de topraktan. O yüzden ben Adem'den üstümün demedi mi?
Bunu Cukurovali Karac'oglan Arablara söylemisti.. Bu anlamda yani. Hikayenin ayrintilarini unuttum ama özü böyle olmasi lazim.. Zitat:
|
Aziz Nesin
İnsanoğlu naziktir, ağır sözü kaldırmaz. Eşek dersin kızar da, sırtına bin aldırmaz !!
|
Zitat:
Simdi bana kizacaksin ama Karacaoglan'i bugün'e kadar hic arastirmadim..o yüzden merak ettim, hangi tarihte yasadi, ve araplara bunu neden söylemis? |
Sorun degil. Simdi buruya yanlis bir sey yazmak istemiyorum. Malesef o kitabimda burda degil Türkiye'de. Bir vakit hangi amacla neyi söyledigini buruaya eklerim.
Zitat:
|
![]() |
Könnte mal bitte einer von euch die Welt retten!
Puma ;) |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 18:10 Uhr. |