Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Lifestyle (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=391)
-   -   Was denkt ihr gerade? (http://localhost/forum/showthread.php?t=8400)

11.10.2014 11:31

Zitat:

Zitat von guelkurusu (Beitrag 2094444)
hahahahaha, buna kendini alisdir :)
Her yeni gelen üyeye sorulan ilk sorulardan biri:

Sen kimin fake'isin

Burda onca yillarin üyeleri var, herkesi biliyorlar, herkesi taniyorlar diye düsünürler. Takma bile, hic önemi yok. Kim ne düsünürse düsünsün.

Aynen biri islerine gelmeyince sen kimin Fake´isin diyorlar dogru,

benim Liste uzun, ama Fake olmadigimi sonunda anladilar.

Yine de biraz uzun sürdü !!! ..... ;););)

SevtapTuran 11.10.2014 11:47

Imogdi sen burda hatunlara odaklanacagina biraz büyü bence :) benim hakkimda düsüncende ilgilendirmiiyor :) dünyada o kadar dert edilecek konular var yeterince. Hersey güven meselesi. Daha tazecik forumda paylasmis UNO Bir kadinin özel hayatini. Burda böyle kisilere yem veremem.

11.10.2014 11:53

Günaydin!

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094485)
Imogdi sen burda hatunlara odaklanacagina biraz büyü bence :) benim hakkimda düsüncende ilgilendirmiiyor :) dünyada o kadar dert edilecek konular var yeterince. Hersey güven meselesi. Daha tazecik forumda paylasmis UNO Bir kadinin özel hayatini. Burda böyle kisilere yem veremem.

Adam olanlar,butür seylere prim vermez,fakat sesizde kalmaz!Bence bir insanin hatasini,baskalarina yükleyip,ön yargiya kapilmammak lazim...Bence Imogdi ici ve disi ile ayni kisi....

SevtapTuran 11.10.2014 12:00

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2094486)
Adam olanlar,butür seylere prim vermez,fakat sesizde kalmaz!Bence bir insanin hatasini,baskalarina yükleyip,ön yargiya kapilmammak lazim...Bence Imogdi ici ve disi ile ayni kisi....

Imogdi dedigim Gibi daha cocuk kalmis . Büyümesi gerek

Günaydin

11.10.2014 12:03

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094490)

Günaydin

Bence buna Imogdi arkadas kendi cevaplamali,ben onun yerine düsünemem...
Fakat sunu bilmeni isterim,her ekegin icinde bir cocuk ruhu vardir;)

SevtapTuran 11.10.2014 12:05

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2094491)
Bence buna Imogdi arkadas kendi cevaplamali,ben onun yerine düsünemem...
Fakat sunu bilmeni isterim,her ekegin icinde bir cocuk ruhu vardir;)

Simdi birilerini egitmek degil isim. Tabiki her insanin icinde Bir cocuk vardir. Yeri gelince cocuk yeri gelince büyük olunmali. Hayat bunu gerektiriyor. Yasam

11.10.2014 12:09

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094493)
Simdi birilerini egitmek degil isim. Tabiki her insanin icinde Bir cocuk vardir. Yeri gelince cocuk yeri gelince büyük olunmali. Hayat bunu gerektiriyor. Yasam

Belirli bir yasa gelmis insanlari egitmek isi,zor istir.Fakat insan;yasadigi ortamda farkinda olmaksizin degisir!Cünkü hayatta hicbirsey oldugu gibi kalmaz,tipki yasam gibi degisir!Cünkü fikir,bir canin icinde olgunlasir.....

SevtapTuran 11.10.2014 12:16

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2094494)
Belirli bir yasa gelmis insanlari egitmek isi,zor istir.Fakat insan;yasadigi ortamda farkinda olmaksizin degisir!Cünkü hayatta hicbirsey oldugu gibi kalmaz,tipki yasam gibi degisir!Cünkü fikir,bir canin icinde olgunlasir.....

Bazan da tecrübeler egitir. Olgun olmak istemesende seni olgunlastirir. Kücük yasta calisan cocuklar senden benden olgun olabilir :)

11.10.2014 12:26

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094495)
Bazan da tecrübeler egitir. Olgun olmak istemesende seni olgunlastirir. Kücük yasta calisan cocuklar senden benden olgun olabilir :)

Kücük yasta calismak zorunda kalan biri olarak söyle diyebilir!Sadece hayatin gercegini ögreniyorsun,dünyada hersey gözüne kücük geliyor,insan yasamin her evresinde yinede insadiri anliyorsun,icinde hep,buruk bir duygu kaliyor,arkadaslarin oyun oynarken sen calismak zorunda kaliyorsun,istesende istemesende ayriliyorsun arkadaslarindan,onlardan farkli oluyorsun...Seni yargilayan gözlerle bakanlara,icinden cocukca bagiriyorsun,cocuk oldugun icin senden büyüklerin gülme konusu oluyorsun...Vb seyler cok yazabilirim.Cabuk büyüyorsun ama,hep cocuk kaliyorsun,hüznün cocuk kaliyor,sevinclerin cocuk,ask bile cocukcadir bazen,platonik ve cikarsiz,ilgiden baska hicbir beklentisi olmayan cocuk gibi seviyorsun bazen....Neyse ya nerden aklima getirdin bunlari Sevtap?

SevtapTuran 11.10.2014 12:31

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2094496)
Kücük yasta calismak zorunda kalan biri olarak söyle diyebilir!Sadece hayatin gercegini ögreniyorsun,dünyada hersey gözüne kücük geliyor,insan yasamin her evresinde yinede insadiri anliyorsun,icinde hep,buruk bir duygu kaliyor,arkadaslarin oyun oynarken sen calismak zorunda kaliyorsun,istesende istemesende ayriliyorsun arkadaslarindan,onlardan farkli oluyorsun...Seni yargilayan gözlerle bakanlara,icinden cocukca bagiriyorsun,cocuk oldugun icin senden büyüklerin gülme konusu oluyorsun...Vb seyler cok yazabilirim.Cabuk büyüyorsun ama,hep cocuk kaliyorsun,hüznün cocuk kaliyor,sevinclerin cocuk,ask bile cocukcadir bazen,platonik ve cikarsiz,ilgiden baska hicbir beklentisi olmayan cocuk gibi seviyorsun bazen....Neyse ya nerden aklima getirdin bunlari Sevtap?

Olgunlasmada hayatin gercegini görmek degilmi? Neyse bu konu uzarda gider. Bu güzelhavada güneste Bir türk kahvesi iyi gider simdi

11.10.2014 12:34

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094493)

Ganz meine Meinung, so sehe ich das auch. Der Mensch sollte das Kind in sich nicht vergessen!
Das Leben ist leider schon hart genug. :(

11.10.2014 12:37

Zitat:

Zitat von huhusanane (Beitrag 2094498)
Ganz meine Meinung, so sehe ich das auch. Der Mensch sollte das Kind in sich nicht vergessen!
Das Leben ist leider schon hart genug. :(

Huhu! Ekrandan uzak dur!

11.10.2014 12:37

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094490)

Günaydin

olur Ablasi uyusunda büyüsün, sende onu bir öp ama yaa :) dermisim *FrechGrins*
nerden cikti bu SevtapTuran. Dediklerini mi begenmedin yoksa?!
Gerci sende bazen fazla yasina göre yazmiyorsun bence, orasina bakarsak.

11.10.2014 12:41

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2094499)
Huhu! Ekrandan uzak dur!

Ben Erkan a birsey demedim ki simdi Cenk!

>Ben sadece: bir Insan yeri gelince Cocuk gibi Kücük yeri gelince Büyük bir Insan olcak dedim.
Zaten hayat zor yani.<

11.10.2014 12:42

Zitat:

Zitat von huhusanane (Beitrag 2094501)
Ben Erkan a birsey demedim ki simdi Cenk!

>Ben sadece: bir Insan yeri gelince Cocuk gibi Kücük yeri gelince Büyük bir Insan olcak dedim.
Zaten hayat zor yani.<

Erkan degil ya ekran:)))
Yani bilgisayardan uzak dur sana kafa aticam da,birsey olsun istemiyorum o acidan ekrandan uzak dur biraz demek istedim:)

11.10.2014 13:00

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2094502)
Erkan degil ya ekran:)))
Yani bilgisayardan uzak dur sana kafa aticam da,birsey olsun istemiyorum o acidan ekrandan uzak dur biraz demek istedim:)

nedenmis o Cenk?????????????????????????????????????

dogru söyleyeni 9 köyden kovarlarmis, dogruymus!

SevtapTuran 11.10.2014 13:01

Balkonda güneslenerek türk kahvesinin bu mevsimde ayri bir güzelligi var. Bütün sehir sanki ayagimin altinda. Ahhh hayat sen ne kadar güzelsin ve ne kadar kisasin

11.10.2014 13:02

Zitat:

Zitat von huhusanane (Beitrag 2094504)
nedenmis o Cenk?????????????????????????????????????

dogru söyleyeni 9 köyden kovarlarmis, dogruymus!

Huhu bir saka yapmak istedim,resmen sakayi iskenceye cevirdin yav:)
Kizma,kötü bir niyetim yoktu;)

11.10.2014 13:05

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094505)
Balkonda güneslenerek türk kahvesinin bu mevsimde ayri bir güzelligi var. Bütün sehir sanki ayagimin altinda. Ahhh hayat sen ne kadar güzelsin ve ne kadar kisasin

Oh keyfe bakarmisin?Yok hayat kisa degil,yasadiklarimiz hayata kisa kaliyor bence....

11.10.2014 13:07

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2094506)
Huhu bir saka yapmak istedim,resmen sakayi iskenceye cevirdin yav:)
Kizma,kötü bir niyetim yoktu;)

;) bu mu saka simdi ? güldümmmmm hahahaaaa

11.10.2014 13:07

Zitat:

Zitat von huhusanane (Beitrag 2094508)
;) bu mu saka simdi ? güldümmmmm hahahaaaa

Ben daha cok güldüm valla:)))))

11.10.2014 17:54

V.Hugo

Ana kolları şefkatten yoğrulmuştur;
Çocuklar orada derin derin uyurlar..

Billy73 11.10.2014 18:24

Zitat
Sie wünschen, dass ihr ungläubig werdet, wie sie ungläubig sind, so dass ihr alle gleich seiet. Nehmet euch daher keinen von ihnen zum Freund, ehe sie nicht auswandern auf Allahs Weg. Und wenn sie sich abkehren, dann ergreifet sie und tötet sie, wo immer ihr sie auffindet; und nehmet euch keinen von ihnen zum Freunde oder zum Helfer"
Zitat

"O die ihr glaubt! Nehmet nicht die Juden und die Christen zu Freunden."
Zitat3

Sure 8,55
Pa: Als die schlimmsten Tiere gelten bei Allah diejenigen, die ungläubig sind und (auch) nicht glauben werden (?).
Pa: Die Ungläubigen aber genießen (ihr kurz befristetes Dasein) und verleiben sich (gedankenlos) ihre Nahrung ein (wörtlich: essen), wie das Vieh es tut. Sie werden ihr Quartier im Höllenfeuer haben.
Pa: Sie [die zuerst gläubig waren, dann aber wieder abgefallen sind] sind die (wahren) Feinde. Darum nimm dich vor ihnen in Acht! Diese Allah verfluchten (Leute) (wörtlich: Allah bekämpfe sie)!

SevtapTuran 11.10.2014 18:26

Neden insanlar kiskancliktan baskalarinin hayatini zehirlemek isterler? Kiskanmak yerine: bende yaparim, Ben hatta daha iyi yaparim demek yerine? Bu almanyadaki kadinlardami yaygin yoksa heryerdemi? ( Ulus farki yok ama egitim farki var)

SevtapTuran 11.10.2014 18:28

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2094507)
Oh keyfe bakarmisin?Yok hayat kisa degil,yasadiklarimiz hayata kisa kaliyor bence....

Hayata gülümse oda sana gülümser derim ama (senle alakali degil) keyfini bile kiskananlar var. Neler varmis dünyada ya

11.10.2014 18:31

:)

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094557)
Hayata gülümse oda sana gülümser derim ama (senle alakali degil) keyfini bile kiskananlar var. Neler varmis dünyada ya

Kiskanacaklarina,gidip kahve yapip balkona ciksinlar ne var sanki?En fazla 10 dk. sürer...

SevtapTuran 11.10.2014 18:37

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2094560)
Kiskanacaklarina,gidip kahve yapip balkona ciksinlar ne var sanki?En fazla 10 dk. sürer...

Almanyada artik cesaretmi aliyorlar müslümanlara karsi Kinlerini göstermeye yoksa benimmi cevreme, yoksa genel olarakmi, almanyayami asagilik komplexliler dolmaya basladi?

11.10.2014 18:46

Bu zaman ve yasananlar!

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094561)
Almanyada artik cesaretmi aliyorlar müslümanlara karsi Kinlerini göstermeye yoksa benimmi cevreme, yoksa genel olarakmi, almanyayami asagilik komplexliler dolmaya basladi?

Hickimse cevresinde ve dünyada yasanan olaylara kayitsiz kalmaz aslinda,ya zevk alir,ya bana ne der,yada böyle olmamali!Fakat avrupa halklari geneldede almanlar,neden almanyada sorun cikariyorlar,onlar burda misafir diyorlar...Alman halki ile Türk halki arasindaki iki ortak noktadan biri su,televizyon veya gazetelerde devlet büyükleri ne diyorsa dogru odur...Eger mesele almanlarsa es gec,yok eger cevrendeki türklerse,onlarda da tahammül denilen olgu yok olmustur....

SevtapTuran 11.10.2014 18:56

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2094563)
Hickimse cevresinde ve dünyada yasanan olaylara kayitsiz kalmaz aslinda,ya zevk alir,ya bana ne der,yada böyle olmamali!Fakat avrupa halklari geneldede almanlar,neden almanyada sorun cikariyorlar,onlar burda misafir diyorlar...Alman halki ile Türk halki arasindaki iki ortak noktadan biri su,televizyon veya gazetelerde devlet büyükleri ne diyorsa dogru odur...Eger mesele almanlarsa es gec,yok eger cevrendeki türklerse,onlarda da tahammül denilen olgu yok olmustur....

Bunlar tek tük toplantilar:) kimisi gülüp gecer bazi kelimelere Ben ise kafama takarim. Kücük Bir örnek: alman sana diyor: nasil Bir his almanyada Bir türk olarak akademisyenligi basarmak.
Tabi buna: cok Güzel , gurur duyuyorum vs dieyebilirsin
Ama yada: bu kisi neden "Bir türk olarak" kelimesini kullandi diye düsünürsün. Türkler/ yabancilar tabi cok nadir geliyor, nihayet sizde geldiniz diye bu kelimesinin icinde asagilayici Bir ton buluyorum. Belki fazla derinemi gidiyorum

11.10.2014 19:08

Bazi seyler...

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094564)
Bunlar tek tük toplantilar:) kimisi gülüp gecer bazi kelimelere Ben ise kafama takarim. Kücük Bir örnek: alman sana diyor: nasil Bir his almanyada Bir türk olarak akademisyenligi basarmak.
Tabi buna: cok Güzel , gurur duyuyorum vs dieyebilirsin
Ama yada: bu kisi neden "Bir türk olarak" kelimesini kullandi diye düsünürsün. Türkler/ yabancilar tabi cok nadir geliyor, nihayet sizde geldiniz diye bu kelimesinin icinde asagilayici Bir ton buluyorum. Belki fazla derinemi gidiyorum

Insana dayatilmis bir yargi var,misafir isci diye getirdikleri,horlayip asagiladiklari insanlari,cesitli yerlerde gören,sovenizm hayrani uluslarin herzaman yaptigi seyler bunlar...Bende almanlarla konustugum zaman,koyunla almanlar arasinda bir fark yok diyorum bazen,bana kiziyorlar önce anlatinca,anliyorlar ama yinede kiziyorlar;)
Butür seyler kafaya takilacak seyler degil aslinda,sen takarsan onlar daha cok üstüne gelir....Es gecmeli insan bazen.....

SevtapTuran 11.10.2014 21:14

Bir türk bayanla tanismistim :) arkadas olduk sandim:) ona vaybeeyi tanittim. Artik yüzünü göremiyorum. Simdi bol bol erkek arkadaslari oldu :) ilgi alanimiz bu kadar farklimiydi ve Ben anlamadim?

12.10.2014 09:11

:))

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2094568)
Bir türk bayanla tanismistim :) arkadas olduk sandim:) ona vaybeeyi tanittim. Artik yüzünü göremiyorum. Simdi bol bol erkek arkadaslari oldu :) ilgi alanimiz bu kadar farklimiydi ve Ben anlamadim?

Demek ki sen;onun beklentilerini karsilayamamissin?:))))

12.10.2014 12:52

Die Zeit ist das gerechteste was es auf der Welt gibt! Ob ein König oder ein Sklave, jeder hat nur 24 Stunden davon am Tag zur Verfügung.

Ömür biter ama gercek ask bitmez! Dikkatini cekiyorum gercek ask diyorum. heves, tutku hoslanmak ve bunlari ask sanmayi demiyorum...

Zitat:

Zitat von guelkurusu (Beitrag 2094441)
Is isden gectikten sonra bunun zaten bir anlami kalmiyor.
Ne mutlu, bunu zamaninda anliyabilene.

12.10.2014 12:56

Zitat:

Zitat von ask_sehidi (Beitrag 2094631)
Die Zeit ist das gerechteste was es auf der Welt gibt! Ob ein König oder ein Sklave, jeder hat nur 24 Stunden davon am Tag zur Verfügung.

Ömür biter ama gercek ask bitmez! Dikkatini cekiyorum gercek ask diyorum. heves, tutku hoslanmak ve bunlari ask sanmayi demiyorum...

Jeder hat 24h das ist korrekt.
Aber nicht jeder hat die selbe Anzahl an Jahren zur Verfügung, und nicht jedem ist es vergönnt, die Zeit gefühlt so zu leben, wie sie technisch/mechanisch gemessen wird.
Zeit ist relativ.

12.10.2014 12:58

Das ist richtig! Die gefühlte Zeitspanne vom nullten bis zum achtzehnten Lebensjahr entspricht von der gefühlten Länge her auch genau der Zeitspanne vom 18-75 Lebensjahr!

Zitat:

Zitat von guelkurusu (Beitrag 2094632)
Jeder hat 24h das ist korrekt.
Aber nicht jeder hat die selbe Anzahl an Jahren zur Verfügung, und nicht jedem ist es vergönnt, die Zeit gefühlt so zu leben, wie sie technisch/mechanisch gemessen wird.
Zeit ist relativ.

12.10.2014 13:08

Zitat:

Zitat von ask_sehidi (Beitrag 2094633)
Das ist richtig! Die gefühlte Zeitspanne vom nullten bis zum achtzehnten Lebensjahr entspricht von der gefühlten Länge her auch genau der Zeitspanne vom 18-75 Lebensjahr!

Nein, auch das stimmt so nicht.
Denn die ersten drei Lebensjahre(minimum), fühlst du überhaupt nichts. Du hast da noch gar kein Gefühl entwickelt. Für nichts. Da bist du ja noch absolut im Entwicklungsprozess.
Wie kommst du darauf einen 0 Jahre alten Menschen mit einem 75 Jahre alten Menschen zu vergleichen?
Sen kac yasindasin?

12.10.2014 13:14

Das habe ich mal in einem Psychologie-Buch gelesen. Also das man die ersten drei Jahre nichts fühlt kann ich so nicht akzeptieren. Ich kann mich an ein paar Dinge erinnern, da war ich unter drei Jahren.
Gestern habe ich mich gefühlt wie 75 und heute wie 25 nach 40 km Fahrradfahren und 2 Stunden Fitnesstraining.. Oder umgekehrt? Wie dem auch sei? Der Mensch ist doch so alt wie er sich fühlt oder? :)

Zitat:

Zitat von guelkurusu (Beitrag 2094637)
Nein, auch das stimmt so nicht.
Denn die ersten drei Lebensjahre(minimum), fühlst du überhaupt nichts. Du hast da noch gar kein Gefühl entwickelt. Für nichts. Da bist du ja noch absolut im Entwicklungsprozess.
Wie kommst du darauf einen 0 Jahre alten Menschen mit einem 75 Jahre alten Menschen zu vergleichen?
Sen kac yasindasin?

12.10.2014 13:17

Zitat:

Zitat von ask_sehidi (Beitrag 2094638)
Das habe ich mal in einem Psychologie-Buch gelesen. Also das man die ersten drei Jahre nichts fühlt kann ich so nicht akzeptieren. Ich kann mich an ein paar Dinge erinnern, da war ich unter drei Jahren.
Gestern habe ich mich gefühlt wie 75 und heute wie 25 nach 40 km Fahrradfahren und 2 Stunden Fitnesstraining.. Oder umgekehrt? Wie dem auch sei? Der Mensch ist doch so alt wie er sich fühlt oder? :)

Du willst also ernsthaft behaupten, dass bereits mit unter drei Jahren ein Zeitgefühl entwickelt hattest? Öyle mi?
Dann bist du sicher auch selber und freiwillig um 20Uhr ins Bett gegangen, weil du ja auch genau wusstes was 20Uhr bedeutet. Mit unter drei Jahren.

Wow, du bist ein Genie! Was machst du hier?

12.10.2014 13:20

Moment, mal langsam! Von Zeitgefüh in diesem Sinne war nicht die Rede sondern von der Wahrnehmung der äußeren Umgebung, was dafür deutet, dass man sich selbst und andere wahrnimmt.

Eigentlich will ich es machen wie der Kanth, abends 10 Uhr schlafen und morgens 5 Uhr aufstehen. Aber irgendwie kriege ich das nicht gebacken.

Sehr oft bin ich einer von denen, die abends schlecht einschlafen und morgens entsrepchend schlecht aufstehen können. Ich bim vom Schlaftyp her eine Eule!

Zitat:

Zitat von guelkurusu (Beitrag 2094639)
Du willst also ernsthaft behaupten, dass bereits mit unter drei Jahren ein Zeitgefühl entwickelt hattest? Öyle mi?
Dann bist du sicher auch selber und freiwillig um 20Uhr ins Bett gegangen, weil du ja auch genau wusstes was 20Uhr bedeutet. Mit unter drei Jahren.

Wow, du bist ein Genie! Was machst du hier?

12.10.2014 13:28

Vergesst den Geschichtskram. Da steht nicht der eigentliche Grund drin, warum Vlad Tepech die Türken so sehr hasst.
Der eigentliche Grund ist, dass die Türken keine Mahlzeit zu sich nehmen, wo nicht mindestens 10 Zehen Knoblauch drin sind. Und das ist auch der Grund, warum er sogar als Vampir Knoblauch meidet. Eine Angewohnheit aus Lebzeiten eben, die er auch als Vampir nicht ablegen konnte :D

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:44 Uhr.