![]() |
vom prinzip her richtig...
ob sich allerdings dieser Moslem in jener Situation wohlfühlt ist wiederrum was anderes.
Man muss immer beide seiten sehen... das gute und das böse um ein gerechtes bild zu bekommen!!! |
sagol Enis kardes,
Hadislerin Yalan hadisleri bilmemiz gerekiyor cünkü dogrularindan ayrid etmek icin. Insallah bulabilirsem almayi düsünüyorum.
Selamlar |
Mezardan cikan kadin
Hayirli Sabahlar,
bu konu daha önce tartisildimi bilmiyorum ama ben daha yeni duydugum icin sizinle paylasip düsüncelerinizi ögrenmek istedim. Iki üc hafta önce meydana gelen birseymis. Duyduguma göre, daha dogrusu bir cok yerde konusulduguna göre, Essen´de bir türk kadini dogum sirasinda ölüyor. Tabi birkac gün morg´da kaldiktan sonra gömülüyor. Bir kac gün sonra esi rüyasinda kadini görüyor. Kadin kendisine ölmedigini söylüyor. Bunun üzerine adam bir hoca´ya gidip danisiyor. Hoca, daha olay taze oldugu icin, böyle rüyalarin normal oldugunu söylüyor. Fakat bu sefer hoca´da kadini rüyasinda görüyor ve kadin onada ölmedigini söylüyor. Bunun üzerine nereden bilmiyorum bir izin alinip mezar aciliyor ve kadin, dinimizde mahrem yeri olarak sayilan, bacaklari, kollari, gögüs bölgesi vs. yanik olarak ve diri halde bulunuyor. Kadin "ben ibret olarak gönderildim, 40 gün sonra geri ölecegim" demis. Su an Essen´in bir hastanesinde yogun bakimdaymis. Bir cok kisi bu olay üzerine hastaneye akin etmis ve ediyorlarmis ama giden geri dönüyormus, yani herkes görüstürülmüyormus. Hatta isin cigirindan ciktigini düsünen hastane yönetimi, hastanenin önüne polisleri falan dikmisler. Ben sizlerden bu olayi duyanlarin veya su an ögrenenlerin böyle birseye inanip inanmadiklarini ögrenmek istiyorum. Bazi kisiler, almanlar dahil olmak üzere gazetedede okumuslar.. Benim kendi görüsüme gelince, tabiiki böyle birseyin olabilmesini mümkün buluyorum cünkü Allah´in gücü kudreti sonsuzdur. Günümüze kadar ne ibretler ne mucizeler meydana gelmis, böyle birseyde olabilir nihayet. Fakat eger bu olay gercekse, neden böyle böyledir diye, yani schwarz auf weiß, hicbiryerde tam olarak bilgi bulunamiyor. Sonucta her ne kadar olabilmesi mümkün olsada, her gün olan birsey degil.Böyle mucizeler binde bir meydana gelir. Yani benim icin cok büyük bir olay, peki ozaman neden hicbiryerde bahsedilmiyor veya tartisilmiyor. Gercekmi degilmi, gercekse, örtbas edilmeyemi calisiliyor??? |
kein Problem :))) o.T.
ohne Text
|
dogrusu okudum ve cok sacma buluyorum
sen kimden duydun.....beni sasirtanda böyle birseye inanman...nasil inandin hayret....birisi laf olsun diye uydurmus öylecede yayilmis inanmak da bilmiyorum yani...wenn du an solche wahrsager und solches zeugs glaubst dann kann ich es verstehen das du gleich auch an auferstandene tote glaubst....neyse....
|
Resul bile
ölecegi zamani bilemezken, bu Kadin Allahmida ölecegini bilebilmis.....
Yazdikarinin tünü Kurana tamamiyla aykiri..... gelecekten bizler Kuranin disinda hic bir sey bilemeyiz... ancak tahmin edebiliriz.... Kafani böyle uyduruk Haci nene Hikayelerine takma... |
sagol
salam aleikum
vermis oldugun adresslere girdim ve cok tsk ederim güzel dualar buldum ama karsi tarafinin maschaallah dedigi anda yapilan dua yi bulamadim. Ama baska durumlarda yapilan dualar buldum :) Allah vergelte es dir mit Gutem. |
SATILMIS HOCALAR
Satilmis Imamlarin arkasinda namaz kilinmamali.
|
Dayak @Elazi
Elazi kadinlarinizi yataginizdan kovun ve yine kadininiz istemediginiz hareketlerde bulunursa dövün diyor,ama bunu diyen peygamber degil allah tir.
simdi elazi gercekten cok sasirdim hadisleri elestirdigini bilirim ama simdi ayetlere mi gectin? ve lütfen elazi dövülmenin belirli sartlari var ve bunu yazmiyacagim zaten, siz beyninizde kurmus oldugunuz önyargilari yikamiyacagimi anladim. eyvallah |
Sind wir aufrichtige Muslime?
Ya bir kendimize soralim, subhanallah, bacilarimiz kardeslerimiz dininden dolayi tecavüze ugrayanlar var. Zulme ugruyanlar var ya, gecmiste tarihde neler oldu, misal tatarlar la olan savasta.
Ve Avrupada müslümanlara olan baski ve kin gün gectikce büyümekte, ve biz halen Eglenilirmi Eglenilmezmi derdindeyiz. unser Prophet hatte unseren heutigen Zustand vorausgesagt, wie recht er doch hatte :-( Unser Prophet sagte obwohl wir an der Zahl am vermehren sind werden wir trotz der Überzahl ein Volk der Verfolgung und Missachtung sein. Als das ein Sahabi hörte fragte er ihn stutzig warum das so ist. Unser prophet antwortete dass wir im Herzen die Angst vor dem Tod und die Liebe zum Dunya (vehim) haben werden, was uns zum Verhängniss wird. |
..
coach hat recht, im quran wird oft berichtet dass wir muslime auf dieser welt nicht ein Volk der Reichen sein werden, was aber mit den Munafek kafir und murteds passiert wird auch berichtet dass sie nämlich auf dieser Welt sich vergnügen werden doch im Jenseits die Weinenden sein werden.
|
an cila
Bir kere bir insan soru sorarken onu elestirip alay etmeyin, (@elif und Co.), das ist nicht der Adab und Sunnah vom Propheten und der Salaf-us-salih.
Ebu Bekr ibn Merduyeh...Cabir ibn Abdullah dan naklediyor ki; o söyle dedi: Rasulullah s.a.v bir gün bana bakti ve; ey Cabir, seni düsünceli görüyorum, buyurdular. Ben; ey Allahin Rasulu, babam sehid oldu. Arkasinda borc ve (bakilmasi gereken bir) aile birakti, dedim. Rasulullah s.a.v sana haber vereyimki, Allah hic kimseyle perde arkasindan olmaksizin konusmamisken babanla yüzyüze konustu ve ona; iste benden, vereyim, buyurdu. Baban; (Ey Rabbim), Senin icin (senin yolunda)ikinci bir kez öldürülmek icin tekrar dünyaya döndürülmemi istiyorum,dedi. Hak Teala (allah); daha önce söz verdim. Onlar (ölenler) oraya (dünyaya) kat"iyyen döndürülmeyecekler. buyurunca baban; arkamda kalanlara (bunu) ulastir, dedi. Allah teala da; Allah yolunda öldürülenleri sakin ölü sanmayin...ayetini indirdi. cilal insaallah bu delili kabul edersin. |
Müslüman her ..
türlü akilli ve basli sosyal faaliyetlerle eglenir, seviyeli ve kültürlü faliyetlerle bos zamanini gecirir.
sizce diskolar veya barlar, sabaha kadar icki icmek sosyal faaliyet mi ? Dangalagabiniz den ;) |
haydut türkiyede disko yok mu yani ?
haydut türkiyede diskolarda masa altinda yalayanini böyle ismarlaya bilirsin.
Barlarini hic konusmayalim forum ona göre degil. |
Dinler ne icin sizce insanlara
Iletilmistir ?
Yasak lar icin mi yoksa iyilik ler icin mi ? Insan oglu dogruyu yalnisi ayirtamadigi icin mi ? Modern bir zamanda (internet) veya haberlesme ilk planda oldukca bizler cahil mi kaliyoruz, okumak tembelliginden kominikazyon tembeliginden, ve nice seylerden... |
Kadinlara dayak erkeklere cennet HUREsi
ne yazikki hadisci sünnetci mezhebci atalarinin dini takipcisi ekol kurandan uzaklasmis ...hadis ve sünnet denilen masallar isiginda kurani manupile etmislerdir.. akildan yoksun yobaz örümcek kafa gerici bir din meydana gelmistir..
bunu gören bir cok sapik ilim adamida bu dini yeniliyecem diye sapikliklar yapip kurani alet ederek cebini doldurmustur.. yani su an islam alemi biri örümcek kafa yobaz ekolu digeri cebini dolduran sapik ilim adamlari ekolu karsi karsiyadir..gercek kuran yolcusu bu nedenle cok azdir.. bak mesela cuma namazina neden gidemedigini acikliyamayian bir türbanli beyni yikanmis cocuk kiz diger yandan grosskotzig..masalalr anlatip muzigin eglencenin haram oldugunu kadinlara dayaginda FARZ oldugunu iddia edebiliylr.. diger yandan yine bir yobaz müsrik aksama kadar namaz kiliyorum diye zirlayip adeta bakin ben ne müslümanim diye show yapiyor buda kabul görüyor.. diger yandan sapik paraci ..kurani para ile satan samimiyetlerine pek inanmadigim sözde kuranci hocalarin temsilcisi ama aslinda hurafeci toy arkadaslar var-.. iste böyle bir chaos ortaminda birde her naneyi dine bagliyan acaba islam ne diyor diyen efendim beni tek yargiliyacak tanridir diyenler var.. birde fantasisi genis aleviler var-- yani var oglu var..;) senin soruna gelince kimisi akil diyince tiksinir kimi aklina cok güvenir.. böyle sapik dincilerden se akilli dinsizleri tercih ederim :))))) |
akte X hoca X hadis X LOL X
sorunun cevabi su eger kadini ..kadin galiba sehid olmus LOL...medya ortaya cikarsa herkes müslüman olur o yüzden aciga cikarmiyorlar..
ayrica en komik yerde hocaya danismasi.. ulan hoca dedigin nedir..tuvalete giden tuvallette sican normal bir adam.. profosyenel din adami..para aliyor..yani ruhban..islamda profosyenele din adami olamaz..,,yani hoca yerine falciya gitti ve danisti diye yazilsaydi daha heycanli olurdu.. bir kac gerzekde yine hadis yazar bu konularda zannedersem ;) |
muhahahhahahahahahahahahhaha
hadise bakip göbek atalim...
nasil yani peygamber iddia ediyorki felancanin babasiyla allah direkt konusmus...vah vah vah...peygamberlere bile cebrail ile vahiy yollarken bu adama direkt konusmus..ve vahiy yollamis..yani kuran allahin cani SIKILMIS cebraile demis bu sefer vahiyleri sen muhammede indirme urlaube cik..ben senin yerine direkt vahiyi bu ölmemis sehidin babasina iletirim..wie cool..ne hos inanciniz var... ulan bu hocalar nasil bu kadar desteksiz dötten atiyorlar...hayret yani..birde sizler avrupanin göbeginde okur yazar olaak böyle dötten atmasyon masallara nasil inaniyorsunuz 2. bir hayrert ediyorum... cok komik..hahahaha hakketten seni yakalayip bir güzel dövmek lazim. yazik günah bu kadar sacmaliklar ögretmisler sana....hem kadinalari dövmekde nede olsa SANA göre FARz kuranda yaziyor ..ha haha |
niye bu kadar merak ediyorsun
bende bunu merak ediyorum
muhahahhaahahaha merakli melahat.. |
DOGRU ilE YANLISI NASIL AYIRD EDIYORSUN?
sende sansür aletmimi var..pardon yani bu hocalarda sansür aletimi var.. bep beeeeep yanlis beeep beeeeeeep dogru geciniz beep beeep yanlis hadis beeep beeeeeeeeeep hadisi kutsi ...
mesela yunan fiulozofu su lafi etmis..gölge etme baska ihsan istemem.. ne güze iste kurana ters düsmüyor..demekki bu cümleyide sahih hadis diyebiliriz.. bir gün ebdul hani bin cani hureyfe a.s yolda yürüyormus hz muhammed s.o.s karsiki yoldan geliyormus... birden bir evin önünde ebu hücrfan bin salleehin devesinin yaninda yerde oturan fakir adami görmüsler yeri kaziyormus ve günee bakiyormus...hureyfe bin ebu abdullah el zübeyir buyurdiki..peygamber efendimiz bu adami gördü ve ..bu adama gölge etmeyin baska ihsan istemez .. kim calisan adama gölge ederse allah bin kat cehhenmede gölge eder.. amin kaynak buhari 3455 tuhari 45 tirmizi fakir 345.. fazit: lütfen günesli günlerde müminleregölge emeyin..sünneti müekkeddir.. |
DU unverschämter...
wicht...
Zeig mal dein GEsicht und gib dich zu erkennen du feigling!!! Ne bicim yazilar yaziyorsun??? Herkese laf atip duruyorsun, herkesin beitraglarini gülüp duruyorsun, kendini göklere kaldiriyorsun, dindar misin dinsiz misin belli degil, erkek misin kadin misin belli degil, müslüman misin müsrik misin belli degil, adam misin kari misin belli degil... SEN NESIN??? Cevapla!!! KAcma her seferki gibi... ancak korkaklar kacar!!! |
birde bazilari...
var ki herseyi bilenlerdendir... herkesden daha üstündürler... basklarini müsrik diye hitab etme yetkisine sahib olandandir... yine bazilari var herkesi elestirme ve asaglandirmak hakkina sahib olandandir... iste bunlar herseyi herkesden daha iyi bilenler, kendilerini Allahla esit görenlerdendir... yüce Allah ve Resulü ile dalga gecenlerdendir!!!
Senin son cümlene gelince... Bütün Insanlar Allahin Kuludur... sen Insanlar arasinda ayirt ediyorsan iste ozaman senin o gözündeki yobazlardan hicbir farkin olmaz!!! |
@ Elaziz
Kitabin ismi: KADINLARLA ILGILI YALAN HADISLER olduguna göre yazara göre Yalan hadisler mevcut olduguna göre ve Yalan dedigine göre onun tersini yani Dogru hadislerde mevcuttur diyor.
Yani bu kitapla Hadislerin tümmü yalandir diyemezsiniz. Yalan hadislere bende karsiyim efendi. Benim nasil ayrim yaptigimi sen anlamazsin anlamak dahi istemezsin !!! |
Buna ahlaksizlik denmezde ne denir ?
Cilam kardes buraya bakarsan cok sevinirim. Elaziz yakin dostun olabilir ama burada böyle edep disi kelimelerin kullanmasi hos bir durum degil. Sadece *copy+paste* yapanlari azarlayacagina böyle ahlaksizlikar yapanlarida milletin önünde rezil etmeni beklerdim. Adaletli ol kardesim. Cünkü Adaletli olmak müslümanliktan gelir.
|
kusura bakma senin aklin benimle
yazismaya yetmiyor.. dinde akil isidir..
allah kimine az vermis kimine fazla vermis.. yani busaatden sonrada senin benim yazdigimi anliyacgaini sanmiyorum.. o yüzden seni azad ediyorum...IQ su düsük kafalarla tartismam ben onlara sadece acirim allah daha akil fikir verssin derim...:))) |
Fatih abi
Birak su edepsizi kendini bu VAYBEE FORUMUN Alimi saniyor. O öyle sanmaya dursun. Millet biliyor zaten burda kim ne oldugunu. Iman Ahlaktan gelir. Ahlakta imandan gelir !
Kafani yorma degmez ! selamlar |
en büyük ahlaksizlik ..................
aksama kadar burda namaz kiliyorum bakin ben namaz kiliyorum diye show yapanmüsrik kafalardir r..
yukaridaki yazimdada hic bir ahlaksizlik göremiyorum...döt kelimesi arsch kelimesi herkesin sahiüp oldugu bir organ ! sikistinizmi cidam midam demeyin kanciklar erkek gibi tartisin :)) |
Ne mezunusun kocum sen ??
Havana bakilirsa sanki 4 ünüversite bitirmis gibisin. Beni tanimadigin daha dünden belliydi. Ve simdi anlamanida beklemiyorum. Sadece bozuk düdük gibi zirt birt ötüp durman rahatsizlik veriyor. Sen bu Forumdaki kimseden üstün bir tarafin yok. Akli ve manevi olarakta bu Forumun en düsük sinifinda oynayacak kabiliyetin var. Bunu ben demiyorum herkes diyor. Ahlakini düzetmedigin müttetce senide adam yerine koyanda olmaz burada. IQ testlere katildigini bilmiyordum. Gecenlerde *ARABELLA* da öyle bir programm vardi sendemi oraya katildin :)) Neyse kimseye örcmeye kalkma kendini sen zararli cikarsin. Provukativ Yorumlar yazmakla insan ne derece Akilli oldugunu ortaya koyuyor zaten. Yazik ...
|
:))
O show yapmak degildir. Forum icinde yapilmiyor zaten.
Ahlaksizligi millet cok iyi bilir. EDEPsizligide !!! |
bist im falschen forum o.T.
ohne Text
|
senin zekan ilkokul cocuklari kadar
bunuda inandigin o hdisler sünnetler arab masallari sebeb olmus diyebilirim..cünkü sen aklini arafa kaldirmissin..
sana acik acik örneklerle sahih hadis yalan hadisi nerden anliyacaksin diye öörnekler verirken..sen yandi benim dar bogazim diye baska konulardan bahsediyorsun... unutma din akil isidir..ikide bir yere domalip ´bakin ben namaz kiliyorum diyerek cennnetde 72 huri alamazsin bunu unutma he hehe |
Bak
Yahu namaz kiliyorum diye ben cennete gidiyorum demiyorum kocum. Yani her namaz kilanda cennete gidecek diye bir sey de yok. Müslümanin görevi namaz kilmak ben yapamiyorsam ne mutlu bana. Ama bu beni Cehennem atesinden kurtarmaz. Yani sadece Namaz kurtaramaz.
Ilkokul mezunu degilim. Ben ne mezunu oldugumu söylersem simdi show yapiyorsun. Hava atiyorsun dersin. Bak insanlar hakkinda cok cabuk yorum veriyorsun. Belki burada ananym oldugun icin hosuna gidiyor birileriyle dalga gecmek. Ama bununda hesabini vereceginden emin ol ... |
@ alle
Diesmal schreibe ich gezielt auf deutsch, da ich in letzter Zeit öfters das Gefühl hatte, dass bei meinen türkischen Texten Verständnisprobleme auftraten.
1. Der Religion&Glauben-Bereich ist nicht nur für Menschen islamischen Glaubens gedacht. Man kann hier auch "nicht-islamische" Themen reinstellen. 2. Leider reagieren hier viele zu impulsiv, deuten in die Texte auch schon mal nicht vorhandene Inhalte hinein und reagieren dementsprechend. 3. Ähnlich wie Punkt 2. Ja, es gibt einige, die gerne provozieren. Manche tun es absichtlich und manche unbeabsichtigt, da das einfach ihre Art ist. Darum gilt; fühlt euch nicht gleich angegriffen. Meinungsfreiheit beeinhaltet auch Kommentare (solange sie in angemessener Form vorgetragen werden) zu akzeptieren, die nicht ins eigene Weltbild passen. 4. Weder habe ich das Recht, noch ist es meine Aufgabe jemanden "öffentlich zu blamieren". Davon mal abgesehen, bin ich schon längst aus dem Alter raus, wo mir so ein Firlefanz Genugtuung verschafft hat. Forenbezogene "Probleme" löse ich (versuche es zumindestens) persönlich mit dem/den jeweiligen Beteiligten. Man muss bei so etwas keine Show abziehen und davon mal abgesehen, geht es niemanden -außer den Beteiligten- etwas an. 5. Die Forenregeln sind unter "Hilfe" nachzulesen. Mir ist es wichtig, dass die "Netiquette" eingehalten wird und dass die Texte nicht nur aus "copy-paste" bestehen, denn Diskutieren heißt die eigenen Gedanken zu teilen. 6. Dieser Text ist allgemein gehalten. Tut mir den Gefallen und nimmt ihn auch so auf. 7. Und zu guter Letzt, wenn jemand meint, die Netiquette und all die anderen Regeln sind egal, er/sie könne machen, was er/sie will, kommt es zu einer Nicksperre - wie in der Vergangenheit schon öfters geschehen. Für alle anderen gilt: In solchen Fällen etwas Geduld zeigen, denn gehandelt wird auf jeden Fall. So und nun weiterhin viel Spass beim "Diskutieren". |
Yani küfür selbest desine !
Yani küfür selbest desine !
|
Das wäre dann auch schon der Punkt,
der mich nervt: In die Disko/Bar gehen, heißt nicht automatisch saufen gehen. Nicht jeder, der in eine Bar geht, geht mit schlechten Absichten hin. Manchmal will man einfach nur die Musik geniessen oder mit seinen Freunden in einer anderen Umgebung beisammen sein.
|
In der Theorie stimmt das schon
Aber in letzter Zeit häufen sich stimmen, die den Menschen einreden wollen, dass es nur die Liebe zwischen "Glaubensbrüdern" gibt.
Das war auch der Grund meiner Frage, ich weiss nicht mehr wo, aber irgendwo hatte ich wieder einen diesbezüglichen Kommentar gelesen. |
Benim icin Tanri
Dilde harf (hece) düsmesi diye bir sey vardir - örn. "ogul"un oglum"a dönüsmesi gibi
Söz ettigim bu harf düsmesi bilhassa bilesik kelimelerde görülür - örn. "Pazartesi" = "pazar ertesi" Bunlari neden mi yaziyorum? Izah edeyim... Allah Arapca kökenlidir ve aslinda bilesik bir kelimedir: Al (artikel) ilah (tanri) = Al+ilah = Allah Bunu Türkce"ye - Türkce"de artikel diye bir sey olmadigi icin - "tek tanri" olarak cevirebiliriz veya kisaca Tanri diyebiliriz. Tek tanriligi benimsemis hic kimse "tanri" denildiginde celiskiye düsmez, onun icin tanri tektir zaten. |
kiyamet gününde dirilmeye inaniyorsan
an auferstandene tote glauben diye birsey yok, eger sen kiyamet gününde herkesin yeniden dirilecegine inaniyorsan ki, müslümanim diyorsan musst du dran glauben, imanin sartlarindan biridir, bilmem haberin varmi, ozaman kiyamet gününden öncede Allah´in bir insani yeniden diriltme gücüne sahip oldugununada inanmalisin kücük hanim..
|
eben ...
dazu sage ich ja nix... dinimizde buna karsi oldugunu hicbir yerde görmedim ve duymadim.
Ich bin ein beispiel dafür auch wenn ich nicht mehr so oft in discos bin. Islamin ne kadar tolerant oldugunu bilmiyor insanlar! |
Hab ich das gesagt ???
Nein habe ich nicht!!!
beni rahatsiz etmiyor... istediklerini yapsinlar ama ben orda ne kadar kalirim o ayri bir konu! |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:42 Uhr. |