![]() |
Olabilir
sen deger vermezsin ben veririm.
Sen Hadisleri kabul edersin ben etmem.... Bence bu böyle kalsin.... hic birimiz fikrini degistirmez bu hususta. Birak öyle kalsin... ortak yönlerimize bakalim birazda Selamlar Enis |
önceki aciklaman icindi
Müslümanlarin bir olmasi greken aciklama...
|
Asiri din tabiri
Din yobazlarina kullanilan tabir....
Misal: Kaplancilar, Süleymancilar, Erbakancilar, Iranlilar, Araplar....etc.. yani bir nevi din adini kullanip/pisletip... kendi Ideolojilerini dayatan kisiler |
Ben bunu kabil etmiyorum
Zaten biliyorsun Yobaz kelimesinide kabul etmiyordum ...
Asiri dinci diye bir terimde hosuma gitmiyor. Iyi dinci, kötü dinci, Asiri dinci, light dinci, modern dinci, funtamentalist dinci ... bunlar sacma sapan kelimeler. Insan ya dindardir veya dindar degildir. |
Ya nebicim konu bu yaaa !!
Bula bula böyle konularmi buldunuz. Vay sunlar sunlara kiz vermiyormus. Artik kafirlere bile kiz veriliyor. Verilmezse kacar zaten kiz.
Neyse yoklugumuz belli abuk zubuk konular acilmaya baslamis. |
Sunu bilmek istiyorum
Peygamber efendimizin sözleri yani hadisleri gercekten söyledigini isbaat edersek sana. Sen hala su Öztürkün sözlerinemi inanirsin yoksa peygamberimizin sözlerinemi ?
|
Aciklamin isine gelenini aliyorsun
isine gelmeyeni ne yapiyorsun ==??
|
Nee du,
das war nicht die Frage ...
Also, um es noch verständlicher zu gestalten: Die Frage ist, ob man Menschen -nur weil sie "Glaubensbrüder" sind-, auch wenn man ansonsten keine persönliche Beziehung zu ihnen hat, bevorzugen soll. So, jetzt müsste eigentlich jeder die Frage verstehen ... |
Auch auf die Gefahr hin ...
... wieder große Empörung hervorzurufen :-)
Ich persönlich mag es überhaupt nicht, wenn mich irgendwer -mit dem ich eigentlich nichts am Hut habe- "Schwester" nennt. Mir fehlt vermutlich der Sinn für diese Art von Kollektivismus :-) Für mich gilt: Allein das jemand den selben Glauben mit mir teilt, macht ihn noch lange zu keinem Vertrauten. Einkaufen tue ich dort, wo mir das Angebot zusagt und mir die Leute sympathisch erscheinen. Und was helfen anbelangt, da habe ich auch meine "interreligiösen" Kriterien. |
Sen öyle düşünebilirsin,
ama herkesin doğruları kendinedir, bunu unutma.
Senin yaşadığın yeri bilemem, Almanya genelinden söz ediyordum. Ve Almanya geneline bakıldığında, gençlerin, nefreti kışkırtan güya hocaların etkisinden tamamen kurtulamadıkları anlaşılmakta. "Biz gençlerimizin nasıl olmasını istiyoruz" sorusuna gelince, biz ne istediğimizi bilemiyeceğim, benim -benim gibi düşünenlerin- ne istediğiini bilebilirim ancak. Kendi çevrenin "gavurlaştığını"/Almanlaştığını düşünmekte özgürsün tabii. Benim yakın çevremde böyle bir sorunu yaşamıyoruz. Tabii, tanımlama meselesi de önemli burada ya, ama ona değinmeyeceğim şimdi. |
Müslüman nasıl eğlenir ...
Bir kullanıcı aşağılarda bir yerde diskoları ve barları "bataklık" olarak adlandırmış ...
Şimdi merak ettiğim nokta, (sizce) bir Müslüman nasıl eğlenmeli? Müslüman"ın sosyal faaliyetleri nelerden ibaret olmalı? |
Son cümlen çok hoşuma gitti ...
Yeter ki gönülden olsun ....
Ama ne yazık, çoğu insan dinin gönül işi olduğunu unutmuş durumda ... |
haklisin....ya bu konu cok hassas.....
herkez niye kendisine bakmiyor....diyelimki 12 yasindaki cocuklara basörtüyü zorlarsan onlar hic gönülden isteyebilirmi.....nerden bilecek 12 yasindaki cocuk basörtüsün ne demek oldugunu......hem disariya cikinca nerden bileceksin basörtügü cikariyormu....bence böyle konularda cok önemli kimse kimseyi zorlamasin.....herkez kendisi icin karar versin nasil dinine bagli oldugunu....zorla dindar olunmaz cok görüyorum böyle tablolari yada buyük sehirde seviniyorlar aa spor var basörtüsünü acmak zorundayim....bu nasil bisey.....hic bir babanin ve annenin böyle bir zorlamaya hakki yok......ben böyle görüyorum sizleri bilmiyecem......
saygilarimla...elif |
nein eigentlich nicht.....ich mache
keinen unterschied für mich sind alles menschen egal welchen glaubens...deshalb bevorzuge ich auch niemanden das wäre ja sozusagen ein vorurteil anderen religionen gegenüber was m,einst du etwa nicht????
neyse saygilarimla....elif |
tek! kadinlara cuma namazi farz IKEN
KAC KEZ CUMA NAMAZI KILDIN ?
kurani acip okudunmu kuran da cuma namazi kadinlara erkekelere ayirt etmeden farz dendigi halde .. peygamberin kildigui namazlarda esleriyle kildigi halde sen ve senin gibi türbanli müsrikler yüzyillardir neden cuma namazinda camilerde bulunmazlar ? bu dinin müsrik sünniler tarafindan cok güzel manupile edildigini göstermiyormu ? aklinizi ne zaman calistiracaksiniz ? |
müslüman eglenmez !!!!!!!!!!!!!!!
müslüman aglar zirlar kacar mevlüd okur eglenmeyi de kafirler yapar..LOL
turist müslümanin eglenmesi yemen ellerinde abdest alip namaz kilmakdir.. uppss namaza eglencemi dedim.. hmm ilginc allah söyletti sanki kurandada bir ayet var ..onlarin kildiklari namaz bir eglenceden bir islikdan calgidan alkisdan ve bir showdan baska birsey degildir.. müslümanin eglencesi erkekler icin sexdir..halal sex ..cariyelerle yapilan sex.. birde erkekler baska kadinlara bakip bakip sonra evlerine gidip kendi helalalariyla sex yaparken o bakdiklari kadinlari düsünürler..aynen sahabeler ve muhammedin yaptigi gibi..böyle bir kac hadis vardir Hz buhari (sas) dan .. müslüman kadinin eglenceside erkegini sexuel tatmin etmek..cocuk bakmak..yanlis birsey yaaparsa erkeklerinden dayak yemek..ve en önemlisi bol bol yemek yemek... etli butlu olmakdir..türban ve manto veya kara carsaf giyilidigi icin figur problemide yoktur..o yüzdden ye babam ye sis babam sis cocuk dogur babam dogur sonra yine ye babam ye sis babam ssis..... bak couch gibi showmen müsriklerin nasilda salyalari akti ;) |
günese bikinili mi yoksa tangalimi
cikiyorsun ?
günes müslüman kadinlara haram oldugunu bilmiyormusun ? nerde bizim kiro hemen sana limutte ile nasil günes banyosu yapyiorsun anlatir muahahha |
ilave ...aslinda bu soruya en güzel enis
cevab verir...kurana göre (lazlar ve oflulalar) yani gercek kuranci müminler.. nasil eglenir simdi sana aciklar...
kuranda herhalde discoya gitmeyin diye bir ayet yok yani ;) insan discoya gider sonra gelir sabah namazini kilar..bunda ne varki kardesim ! yanliz alkol yerine colalight icmeniz lazim... |
Artik kiliniyor
Diyanrt kabul edip, cuma namazini kadinlarda kilabilir diye, fetvayi vereli uzun zaman oldu, sanirin 2 yil falan...
Also damit das Problem gelöst |
yine acaib sallamissin ha......
yok sahabeler böyle yapmis söyle yapmis..
peygamberi öldürmek isteyenler tasliyanlar inanmis gibi görürnenlerde sahabe degilmiyd ? hayal dünyasinda yasiyorsunuz tarihi bilginizde sifir..yok sahabeler böyle yapmis söyle yapmisöö..sanki babasinin oglu yapmisda buda bize abnlatiyor LOL-...uydurma fazla..masallara karnimiz tok... |
Sizin gibi eglenirler o.T.
ohne Text
|
Yahu Zaza, yine fantazilerine kaptırmış
sın kendini ...
Önceden de demiştim sana, tanga saplantını burada çözemezsin :-) Özel arkadaşına gelince, onun da şu yeşil limon saplantısı eğlendirmiyor değil beni. Hayalgücü bu kadar gelişmiş insanlar bir başka eğlendiriyor insanı ... Soruna gelince, Tanrı"nın nimeti olan GÜNEŞSİZ YAPAMAM ben. Başka İNSANLAR bu işe nasıl baktıkları ise, beni bağlamaz. |
sen diyanet sapigimisn yahu :))
diyanet dese ne olucak demese ne olucak kim takiyorki diyaneti..eskiden diyanet mi vardi.. hem burda ki mesele dinin nasil manupile edildigidir..problemin cözümü degildir..
yüzyillardir bir mezheb kurucusu kadin yok alim kadinlar parmak sayisi kadar..kuranda cuma namazi farz oldugu halde kadinlar neden namaza gitmezler..cuma namazi erkek isidir..buna türbanli kadinlar cevab vermeli.. sen türbanlimisin yoksa.. hem sen halen alevilere lazlar neden kiz vermezler sünnilere sag serbest iken,..... bir plausible aciklama getiremeidn..geceye kadar vaktin var..iyi acikla... :) |
Ben acmadim
amam fark etmez, bu gibi konular islamda tabumu??
|
Ben sadece güzel
bir aciklamani destekledim...
|
günes yagida sürüyormusun ?
parklardami günesleniyorsun yoksa schwimbadda mi =? günes yaglarinin bazilarinda domuz yagi varmis aman dikkatli ol..imanin gidebilir....
hic tangam olmadiki neden tanga komplexim olsun ki ? |
Sen birak Öztüküde
Hadisleri vahyi, olrak veya tonband, vidieoufnahme gibi, Peygamberin agzindan birebir ciktigini acikla bakalim.....
Resul baglayicidir, Öztürk degil... |
Sorunu cevapladım, Zaza
Konuyu daha fazla saptırmazsan iyi olur.
Alakasız "sorularına" atlamadığımı, iki yıldır öğrenmiş olmalısın. |
saydıklarına dahil olmayanlar Müslüman
sınıfına girmiyor mu yani sence?
|
lütfen önyargili yaklasma..
bazi türbanli kizular gencler..günes yagi sürmüyor cünkü domuz yagi varmis diyor.. bazi genclerde parkda güneslenmek günah degil fakat schwimbadda güneslenmenin yüzmekle alakasi oldiugi icin peygamber zevceleride hic yüzmedigi icin günah oldugunu söylerler..
yani ben hic bir zaman bosh birsey sormam... sende dinini seven ögrenen bir müslüman bacimiz oldugumuz icin sen nasil yapiyorsun diye sordum... bazi müslüman kizlarda tanga günah ama mayo giyilebilir diyor...göbegi acik olmuyacak birde koyu renk olucak... hayretsin... |
Şaka maka bir yana da
şu güneş losyonu ve domuz yağı bağlantısı ilgimi çekmedi değil.
"Zazadışı" soru sormayı bir becerebilsen, eminim, "düzgün" bir tartışma bile çıkabilir bu konudan :-) Ben de merak ettim, acaba kullanılan losyonların içeriğine dikkat edenler var mı burada ... |
Cevabini kendin verdin
Kuranin cizgisi belli, icine girersen müslüman sayilirsin... icine girmezsen müslüman sayilmazsin....Peygamber cem evindemi namaz kilmis????? cemevi nedir..... Resul camide namaz kilarken... bu gibi Ideolojiler nerden cikti.....
Kirk sefer Aleviligin kuran cercevesinden olmadigini ve o yüuden bizler tarafindan müslüman sayilmadiklarini anlattim..... hala anlayamiyormusun......???? Karadenizlinin müslüman saymadigi bir topluma kiz vermez, haaaa kiz illa gidecegim derse, gitsin, onuda kimse engelleyemez..... ama sonra gelip bize aglayamaz.... kendin ettin kendin buldun hikayesi..... Umarim simdi anlatabildim Selamlar Enis PS: Alevilerin kendilerini müslüman saymalari yeterli degildir müslüman olabilmeleri icin, herseyden evvel yapilan uygulamalarla, Kuran Aleviligi müslüman saymasi lagzim.... Alevi ismiyle baslayabilirsin....... aynisi sünni kelimesi icnde gecerli.... |
Ilave
Birde su var....
Türkiyede baglayici kararlari Diyanet alir..... Ali, Veli, Öztürk falaln filan degil... O yüzden Diyanetin kararlari ayirmaksizin, bütün herkesi baglar....... Cok yavasta ilerlese.... Diyanet Kuranin özüne, Proflar sayesinde, dönüyor...... der wahrscheinlich Bedeutendster schritt der letzten Jahrhunderte für den Islam in der Welt.... |
TC Diyanet Bakanlığ ne kadar özerk?
Türkiye Diyanet Bakanlığı verdiği kararlarda ne kadar bağımsız? Diyanetin işleyiş tarzı başta olan hükümete göre değişiyor mu, kendi çizgisini koruyabiliyor mu?
Konuyla ilgili fikirlerinizi merak ediyorum ... |
hemde ne bicim :)
ja leider, muss man dazu sagen, es ist traurig dass sich eine Intuition und ihre regeln und gesetze usw. ändern nur weil sich an der Macht andere MEnschen befinden.
Ich persönlich habe das wohl am krassesten erlebt.. aber ich möchte jetzt nicht mein Beispiel hier abspielen... das interessiert nicht jeden :)) ama yinede söylim... bis vor einigen Jahren war Diyanet in meinen Augen ein haufen vollidioten die sich nur hinter den Staat versteckt haben, feige eben... ama mitleriwelie hat sich was getan... sagol Recep ABI :) Selamlar :) Fatih |
JA DIYANET ...
hehe wo waren sie als unsere Großväter, Väter und Mütter nach Deutschland gezogen sind ... und eben unsere Väter nicht die möglichkeit hatten hier in der fremde ihre religiösen aktivitätet durchzuführen... wo waren sie als unsere Väter schwierigkeiten mit dem Deutschen Alltag hatten ??? Wo waren sie als es unseren Vätern die ihre gelibete Heimat verlassen mussten nur damit sie dann in ihrer wahren Heimat als "ALMANCI" bezeichnet werden... wo waren sie bevor sich andere Menschen sich um diese Menschen gekümmert haben ???
kirk yili asiyor be simdiye kadar diyanetin yaptigi tek sey bölücülük idi ... alle andere intuitionen sei es Milli Görüs, Süleymancilar, Nurcular oder welche auch immer wurden stets als störenfriede bezeichnet und immer wieder von der Heimat Türkei abgestoßen... bu na derler dinimizde ??? |
Sana inan diyen yokki Elaziz
sana göre yalan dahi olsa örnek bir misal degilmi ? Insan inanmadigi herseye düsmandir bunu burada coook görüyorum
|
Eglence anlayasina göre...
bu degisiyor tabi... bizim gibiler almayada dogup büyüyenler disco miscolari :) biliyor tasbi ve bunu da her nedense bir eglence olarak görülüyor ...tz tzz...
Bu soru ayni buna benziyor... Islam yasaklar dini mi ??? Islam zevksiz dinmidir falan filan... halbuki Islam hic birsey yasaklamiyor... istegen yapar istemeyen yapmaz... Islam insanin vücuduna ve genel anlamda hayata zarar veren seyleri yasakliyor... bunlari aciklamak sürer de sürer :)) Dedigim gibi burda önemli olan kisinin eglence anlayisi... bazilari var arkadaslarla oturup sohbet etmeyi eglence olarak görür... bazilari var arkadaslarla oturup biralari birer birer icip eglenir... bunlar kisi basina degisir :) |
Duymuyormusun ?!?
Disco cikisindan asiri hiz ile alkolun etkisiyle kac tane gencimiz ölüyor... Benim yakin cevrem öyle yapiyor demedim. Cevremle yakin cevrem arasinda cok büyük fark var. Ama anlamadigin seyleri sana anlatsamda fayda etmez yani.
Selamlar |
TABU degilde
Yani herkesin kisisel özgür iradesi degilmi bu vay su buna kiz vermez su suna kiz vermez. Bana ters düsüyor. Zaten su anki duruma baktigin zaman kizlarimizin cogu ya topcu istiyor yada popcu seviyor. Onlarin posterleriyle yatip kalkiyor cogu kiz...
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 06:10 Uhr. |