![]() |
bu cevabınla kendinle çelişmiyor musun?
Lütfen vermiş olduğun cevabı tekradan oku. Belki çelişkiyi kendiliğinden görürsün ...
|
tam anlamiyla
anlayamadim demek istedigini....???
Bence ailelerimizin egitimsizliginden kaynaklaniyor bu olay..... |
Tanri?
O dua yi birkere herangibi biri yazmamis!
Asil herangibi birinin yaptigi uydurdugu ve dinin arasina soktugu bidatlar kandil geceleri gibi sacmaliklar, yani yüzde yüz sen kandil geceleri kutlayan bidatcilardansin sonra dua zikir bidat tir diyen tiplerdenmisin? Dua bidat degil. |
kusura bakma
burasi din Forumu oldugundan dolayi... din diye kast ettigini zannetmem dogaldir....
Kimlik arayisi.... her yil Türkiyeyi ziyarat etmekle... azda olsa giderilir..... Gencler mutlak süretle Türkiyeyi gezmelidirler... Selamlar Enis |
Ben baska bir seymi dedim???
Lütfen yazdiklarimi bir daha oku
|
Anlatayım ...
Tabii eğitim her yerde olduğu gibi burada da önemli. Ancak asıl sorun -aile eğitimli olsa da- çocukların Almanya"daki topluma adapte olamayışıdır. 3. (veya 4. mü oluyor) nesil bile kendini Alman halkından dışlanmış hissetmekte. Dolayısıyla ait oldukları bir toplum arayışına girmekteler. Hal böyleyken de, Kaplan gibilerinin ahına düşme potensiyeli yükselmekte ...
Yeter mi, konuyu daha fazla açayım mı? |
Ben iki sorunu ayri ayri
görüyorum..... birisi kimim ben sorunu...
Digeri Allah varmidir sorunu.... Bence kendinin kim oldugunu anlayan birisi, Kaplan sarlatanin elide asla düsmez.... Din ikinci sirada gelir... |
Aferin, tekbir"cim :-)
Kandil geleneğinin dine sonradan girmiş olduğunu öğrenmişsin :)
Ne yani, dua sahibi bir insan değil mi şimdi? |
Bahsı geçen kişiler çocuklar ...
Çocukların kişilikleri de henüz oturmuş olmaz... Hatta din - veya din adına yapılanlar/anlatılanlar- burada belki de uyuşturucu tuzağına benzemektedir ....
|
Şimdi şüpheye düştüm yine ...
İlk sorumu tekrardan okursan sevinirim.
Dini kendi çıkarları için alet edenlerin tuzağına düşen çocukların sayısı gün geçtikçe yükselmesi neden kaynaklanıyor acaba? |
kabul, birde icine
girdilermi cikmaza giriyorlar.... öyle milli görüsten veya Kaplanlardan ayrilmak öyle kolay is degil... sonunda kelle sallanabilir...
Ama bence yinede, bir gencin Türk oldugunu anlarsa... bu tip devlet haini merkezlere, itibar etmez... ve sabah aksam onlarin kafasina vurur...dogru olanida bu olsa gerek |
ufak degil cok büyük bir fark bu..
ve isin püf noktasi da burda yatiyor..
o cocuklar ve gencler ilk etapta "dinimizi kesfedelim", "dinimize dönelim" diye arayisa girmezler..daha cok kimlik arayisindadirlar..kendilerini özdeslestirecek, ve burda yabancisi olduklari bir kültürde "biz buyuz" diye gögüslerini gerecekleri bir kimlik arayisidir bu..din ve islam ise sadece bu aranan kimligin unsurlarindan biridir.. |
ailelerin yüzünden
cünkü celiskiye ancak, ailelerin asiri din yobazligi veya dinsizligi yüzünden ve tabi ailenin egitimsizligi yüzünden düserler...
En az din yobazlarini tuksagi olan gencler kadarda... dinsiz genclerde üretiyoruz... |
din arayisi diye kendi basina bagimsiz
bir sey yoktur enis..
din arayisi sadece kimlik aryisinin bir türevidir.. |
siz nesiniz? o.T.
ohne Text
|
o.T.
ok baskalari sizin gözünüzde yoban veya ateist, peki siz nesiniz, asil müslümanligi temsil eden sizmisiniz??
|
asil problem ...
kökdedir... kökü zayif olursa insanin kendisi zayif olur ve cöker, kolay yipranir ve kolayca aldatilir.
Malesef cogu gencler cokdan asimile olmus, kendi degerlerini birakmislar, kendi düsüncelerini gelistirmektense baskalarinin düsüncelerine katiliyorlar, asil nerden geldigini bile bilmeyenler dinlerini nerden bilsinler ??? Wer seine Vergangenheit nicht kennt, der hat auch keine Zukunft!!! Din meselesine gelince... bizim türklerde böyle bir anlayis varidr, yada böyle bir hayat yasami sürdürlmektedir... Malesef biz türklerde dini ögrenip yasamiyoruz, büyüklerimizden gördügümüzü, duydugumuz yasayarak ögreniyoruz ve bunlari da dogru bilip hareket ediyoruz ... halbuki dinimiz gözü kapali herseye evet dogrudur demeyi emretmiyor... ama ne yazik ki halen Islam gerici dinidir diye diyenler cok var. Bazen Alman müslüman gördügüm zaman, kendimden biraz utaniyorum... bunlar bizi örnek alsaydilar hicbir zamanda müslüman olmazdilar ... ve bu gercekten öyledir... hicbir Alman veya baska dinden bir tanidiginiz sizi yada baska bir Müslüman hal ve hareketlerinden dolayi övdü mü ??? Bakin sadece övdü mü dedim... bu hicbir sey demektir... cünkü övülmek merhaba demek gibi birsey olmus bu hayatta!!! Önemli olan o insanlarda bir kivilcim yaratmak... onlari etkilemek ve düsündürmek!!! |
ne yönde
yani biz ailece hangi yöndenmiyiz????
onumu bilmek istiyorsun?? |
Helal sana Haydut o.T.
ohne Text
|
okullarda eroin...
bagimlisi nereye ait oldugunu bilmiyen yeni nesil cocuklarini neden ele almiyorsun sasiyorum.
Caplanin cemaati suan 2,3 parcaya bölünmüs adamin fonksiyonu bile yok... cogu yeni nesil gencleri gusülün ne oldugunu dahi bilmiyorlar onlar simdi iyide Sofilige yönelen genclikmi kötü oluyor anlamis deyilim..... |
Bir çelişki daha
Enis"e (umarım doğru aklımda kaldı) "asıl Müslümanlığı siz mi temsil ediyorsunuz", diye soruyorsun ...
Peki, sen değil misin yazılarıyla "benim bildiklerim gerçek olanıdır" izlenimini yaratmaya çalışan? Her insan dinini -doğru veya yanlış- kendi için yaşar, bu bir ... İkincisi, bilgilenmek için yalnızca okumak yetmez. Ne okuduğun da önemli. Aksi takdirde bilgi toplarsın, ama yanlış bilgi toplarsın ... |
Kimler gelmiş :-)
Madde halinde yazayım ki, herkes tarafından anlaşılabilineyim ...
1. Eroin bağımlısı gençleri ilgili bölümde tartışırım. Burada sadece kısa bir benzetme yaparım. 2. Kaplan "tanınmış" bir sima olduğu için onu örnek verdim, "Kaplan" gibileri yazdım ... 3. Evet, gençlerin, dini kendi çıkarları için kullananların tuzağına düşmelerine çok üzülüyorum. |
hmmmm
gine basladin....
tabiki yazina karsilik bir örnek vermeliyim deyilmi simdi illa eroinciler forumunda tartismaya lüzüm yok... kaplani tekrar göz ününde bulundurursan o sahisin yaptiklarini bende iyi görmedim hic bir zaman... ama sunuda unutma bazi cemaatlerin kültürümüzü dilimizi dinimizi ayakta tutmada faydalarinin olduguna inanmaliyiz... arasira devlete laf atsalarda ise yariyorlar.... |
bu sayfaya bak dostum...
belki umdugun ilaci orda bulabilirsin...
<a href="redirect.jsp?url=http://www.dualar-zikirler.com/ " target="_blank">http://www.dualar-zikirler.com/ </a> <a href="redirect.jsp?url=http://www.dinvekitap.com/hadis_ve_dualar/hadis_ve_dualar.asp" target="_blank">http://www.dinvekitap.com/hadis_ve_dualar/hadis_ve_dualar.asp</a> |
Moslems sollten Moslems bevorzugen ...
Bevor ich die Sonne geniessen gehe, noch eine Frage ...
Was haltet ihr von der Ansicht, dass Moslems Moslems bevorzugen/ihnen den Vorrang geben sollten? Anders gefragt: Haben "Glaubensbrüder" den Vorrang (Einkauf, Hilfe etc.) oder achtet ihr nicht auf so etwas, da wir ja letzt endlich alle "Brüdern und Schwestern" sind? |
natürlich die zwite..und ich beharre auf
die Idee, dass wir alle schwester und bruder sind,und dass man nicht zu bevorzugung oder benachteiligung kommen soll, und mit der naiven erwartung, dass meine glaubensbrüder auch dasgleiche denken :-)
|
su elozozspor dostun :=))
lan iyi anlastigini saniyordum hehehehehe
|
niye sadece cemaatci ve eroinci
müslümanlar mi var ki sen böyle bir seyi söylüyon??
yada burunun digerinin alternativi oldugunu mu düsünüyorsun?? bence de cemaat de ayni eroin gibi, fazla fark yok.. |
burunun degil birinin olmali o.T.
ohne Text
|
Ehrlich gesagt ist mir
das Egal....... herhangi birisinin dortlugunu kazanmak icin, dogrulardan vargecen birisi degilim....
Dogru yönleride var, ayni zmanda Ideoloji bagimlisi... Selamlar Enis |
sen heykelcimisin yoksam hücüümüü
Zangocu bir zatanistmi?????
Ozaman ot gibi parklarda Grilyapalim senin kafandan gidersek........... |
referans
herkes bi dönüp baksin bi kendi haline..
Dinini ne kadar biliyor, ne kadar yasiyor, yoksa sadece bilmis olmak icinmi konusuyor veya korktugu icinmi dinini yasiyor.. unutmayinki bir saniye sonra yasama garantiniz yok.. bilmek herseye kafi degildir.. ecel kapiyi calmadan en azindan o yolda olmak gerekir.. yeterki gönülden olsun.. aksini düsünmek bile... |
Simdik söyle
Siradan bir adamin sözü beni hic alakadar etmez. Yani benim gözümde Y.N.Öztürk siradan bir adam sen ve ben gibi. Sadece biraz filosluk yapmis o kadar ! Ama Muhammed as. peygamberdir. Öztürkle peygamberleri nasil karsilastirirsiniz.
|
Katildigin noktalar neresi `? o.T.
ohne Text
|
bilmedigin fikralardan bahsetme burada
bilmedigin fikralardan bahsetme burada o zaman kardes. Ister kestirirsin ister kestirmezsin o senin kararin. Saglikli yasamak icin artik hiristiyanlar *sünnet* oluyorlar. Tippen saglikli oldugu icin.
|
Yanlis düsünüyorsun.
Kaplanci, Milli_Görüscü, Süleymanci, ... ve diyerleri gittikce azaliyor.
Benim yasadigim yerde ben buna sahid oluyorum. O senin dedigin mesele bundan 5-10 sene evveldi. Yani yeni neslin sorunlari bunlarmi kardesim. Biz genclerimizin nasil olmasini istiyoruz? Ahlakli ailesine, arkadaslarina, milletine hizmet edenlerden olsun istiyoruz dimi. Bunun icinde pislik bataklarindan kurtulmasi lazim. Pislik bataklari dedigim yerleri tahmin edebilirsiniz galiba. Discolar ve barlardir. Kusaktan kusaga dini ve ahlaki degerlerimizi kaybediyoruz. Gavurlasiyor Almancilasiyor kardeslerimiz. Bunlar su anki sorunlardir !!! |
Geh dich sonnen ! o.T.
ohne Text
|
Kardesim
Cok güzel söyliyorsun kardesim, yarina cikacagimiz belli olmayan dünyada insallah gaflette iken canimizi teslim etmeyiz.
Müslümanlar dinini güzel yasamali. Baskalarini düzeltmeye kalkmadan kendini düzeltmesi gerekiyor. Zaten herkes kendi hatalarini düzeltmis olsa daha rahat ve daha huzurlu bir yasam sürdürür. Zamaninda sahabeler Peygamber efendimize inen vahiyleri ezberliyormus. Ve o ezberledigi ayetleri kendisi 100% yapmadigi müttetce baska ezberler yapmiyormus. Ayetleri eksiksiz uyguladigi vakit yeni vahiyleri ezberliyorlarmis. Bizde öyle olmaliyiz ama kac tanemiz yapiyorki bunlari. |
Alü ?!?
Asiri dinci ve Fanatik dinci ??
Bunlar kimler ? Bunlar varsa o zaman sen kenindi LIGHT DINCI olarakmi görüyorsun ?? Dinin fanatikligi asirisi olurmu ?? Biraz düsün !! |
Bu istatikleri
Bu istatikleri nerden aliyorsun kaynaginida yazda bizde bilelim.
Yoksa sen Histogrammcimisin ?? |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 13:07 Uhr. |