Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

abizettin 11.06.2004 01:00

ona bir sey yapmazdi kesin elaziz :-))

cünkü onlara göre aleviler dinsizlerden ve kafirlerden daha kötü demek..
kizilbas dedinmi adamlarin tüyleri diken diken oluyor..yani kafirin koynuna girer ama kizilbasinkine girmez bence:-)

11.06.2004 01:04

anlatamadim galiba ;)

acaib seyle yaziyorsun anliyamiyorum .. karadenizde kizlaridami sünnet ediyorsunuz ilk defa duydum...
kadnlar icin erkeklerin penisini kesmek neden önemli olsun ?
temizlik konusunuda acarmisin ?
yani yahudilerden ve sünnilerin erkekleri haric digerleri pismi ;)
simdi halen soruya cevab vermedin..simdi sizin eve bir sünni aile bir alevi aile gelse hangisine kizi verirsiniz..dogru söyle. ;)

abizettin 11.06.2004 01:04

ahaa bunu sana yakistiramadim elaziz!!

elvilerde sünnetsiz cük yok yaw! sen ne diyon öyle..hepsi sünnetini olur

11.06.2004 01:04

Ben ve benim gibiler

sandigindanda fazladirlar.... ama bir cogulari kapasite eksikliginden dolayi, her zaman ve her yerde konusamiyorlar.... buda tahsil eksikliginden dogar.... yani Sosjolojik bir durum.....

Dini anlayan bir kisinin Ideolojiye ihtiyaci yoktur.... Mezhepler birer Ideoloji merkezleridir..... iclerinde cok faydali aciklamalar olsa bile.....

tek1 11.06.2004 01:07

??

achi die wollen für 30 euro buch bestellung, 60 euro kargo :-)

und innerhalb türkei ist es kostenlos zu verschicken. Ich glaube die haben sie nicht mehr alle, wofür brauchen die 60 euro kargo für 30 euro Bücher

11.06.2004 01:08

kabuklu alevilerde var yahu...

simdi benim yanlisimi cikaracagina tartismaya katil bu enisin düsünceleri bir hos ediyor adami ..;)bu forumda fujitsu diye bir kiro var..aynen bizim o kirokürdü gibi düsünceleri var ama only kuran diyor ---:)
bir tarafdan kuran rehberim diyor diger tarafdan sünnetsiz kabujklu adammi olur diyor..:)

abizettin 11.06.2004 01:08

Sünnet islamla baslamis degil beyler

ve sadece islamin bir özelligi hic degil..cok öncesine dayaniyor kökeni..ama hangi medeniyet ve ilkel dinler simdi ayrintisi ile aklimda degil..

11.06.2004 01:10

Sünnet

kültürel ve sosyolojik bir olaydir..... hem sihhat hemde temizlik acisindan cok önemlidir....

DINLE ALAKASI YOK

Genis bilgi icin.... bir Doktora bas vurabilirsin....
Ben Hekim olmadigimdan dolayi, sana yeterli bilgi veremem...

Hayir karadenizde erkekler sünnet edilir... kiizlar degil..... biz Afrikalimiyiz???... tövbe tövbe.... tam kafayi yedin galiba...

Sen dalga gecmeyi birakta... git bir Doktorla konus.... dedigim gibi zamani ve hayati sosyolojik boyutta anlamayan bir kisi, dini anlamasi cok cok zor... o yüzden bir coklari Ideoloji tutsagi oluyor...

abizettin 11.06.2004 01:12

kabuklu sünnilerde var ona bakarsan:-)

tabii bana kalirsa kabugun bir insanin gercek müslüman olup olmamasina etkisi olmaz..

11.06.2004 01:14

Lass es sein

Türkiyeye gittinmi ordan alirsin.....

Die wollen Dich Glatt abziehen und nichts anderes.....

Das nenne ich legalen Betrug.....

Grüße
Enis

11.06.2004 01:14

sünetin yararli oldugu YALAN bir haber

amerikada yahudi dr larin cikardigi sacma sapan bir uydurmasyon teshismis..
mesela almanyada hic birseyi lüzumsuz kabuk diye kezmezler..mutlaka bir bahane olucak yani kesilmesi gerekir diyecek bir dr ondan sonra sünnet olabilir bir erkek...
ayrica kuran derki insani biz kusursuz yarattik..yani ucunu kesiip kusurumu düzeltioyoprsunuz ;)
ama halen sünniye kiz veiyorsun aleviye niye vermiyorsun bir türlü anlatamadin...sen sünnileri alevilerden daha seviyorsun sanirsam...

11.06.2004 01:15

enise göre kabuklu adam adam degil

kiz mizda yok...baltayla kestirsin gelsin adam olsun ..karadenizliymis...

tek1 11.06.2004 01:18

ben kitap diyorum sen alevi anliyorsun

salamu ala men taba al huda = hidayete tabi olana selam olsun demek oluyor, bu iran ca yani farsca degil fuscha dilinde (arabca)

ve arabcayi konusmaktan hosnut oluyorum, bu benim peygamberimin ve allahin bize layik gördügü dil ile kurani indirmis.

1 ask (seytani duygular) denilen bisey yok. Allah rizasi icin sevgi vardir (fisabilillah). Evet ateiste asik olamam olamayacima göre kendimi öldürmeye gerek kalmaz dimi? Kafir olmaktansa ölüm daha hayirli. Tabi bu size sacma gelir. Ama bu Dünya dan sonra birde Ebedi olan hayat (ahiret) var.

bir müslüman gercekten hidayete tabi olmussa, ve yuvayi din üzerine islam üzerine kurmak niyetinde ise, bir zevc-veya-zevceyi, dini ve imani icin sevip evlenmeli.

ve o kurulacak yuvanin islami yuva , islami müessese olmasi gerekir. o yuvada islami egitim olmali ve o yuvada zamanin Firavun ve Nemrutlarina meydan okuyacak MUsalar ve Ibrahimler yetismelidir.

Ve bu bir kafir, bir ateist, bir alevi, bir shii, bir habaschi ile kurulan evlilikten olmasi imkansiz.

Ha gelelim Alevi kizina, alevi kizi evlenir mi evlenmezmi bilemem, beni de ilgilendirmez, her insanin kendine göre prinsipleri ve perspektifleri var.

Ama Dünyada evlendigin insanla Ahiret de sürdürmek var.

neyse

abizettin 11.06.2004 01:19

ama cenabet dolastiklari icin

sünniler kiz vermiyor diyebilirsin:-) alevilerde de sünnet orani sünnilerdeki gibidir ama yatakta sevismeden sonra cenabet dolasir hemen hepsi :-))
ama ben adamlari haksiz bulmuyom ben..sünniler sevisince kirlendiklerine inanip arinmak icin yikaniyor..aleviler ise kirlendiklerini düsünmüyor...

11.06.2004 01:20

valla atatürke hitler diyen biraz

zor türkiyeye girer :)
en iyisi sen birdahaki gidisinde istedigi kitablari al getir...
imanimi sorularla caldirlar..
türbansiz kafirler...
türbanim namusum
ya seriat ya ölüm
askim usama .....
yemen ellerinde abdest aldim !

5 kitab alana 1 kaplan vaizi birde yesil pop kaseti bedava...
beytullah yayinevinden ;) tanesi 30 eurodan iyi para...

tek1 11.06.2004 01:21

ok

ok ich hoffe ich finde die Bücher in der Türkei.

Yayinevine direk gittigimde kitap bulamadim, nedenini bilmiyorum?

neyse ya canim SIKKILdi almanyada ilerleme olsa türk kitapciligi yönünden, bu kadar daralmazdim. :(

11.06.2004 01:22

Sorunun son kismini

söyle cavaplayalim.....

Diyelin iki aile geldi... birisi Sofi kendilerine Sünni ismini takmis.... digerleride ayni sekilde Alevi Ideolojisini takmis.....

Eger benden kiz alacaksa.... benimle din sohbetinde mutabakata varmasi gerek.......

Ne Sofiye kiz veririm nede Aleviligi Din sayan birisine.......

Ha benim disimda kim kime kiz verir o onlarin sorunu.... gidip onlara soracaksin.....
-------------------------------------------

Gercek suki bu zamanda kimse kimseye hikaye yutturamaz...... Karadeniz din acisindan cag atlama pesinde.... gözle görülür bir sekilde ilerleme var...... yildan yila daha iyi gözleyebiliyorum....

--------------------------

Umarim cevabini aldin.....

Senin acindan bir sey söyliyeyim.... eger damamt adyi sen olsan..... uslup hususundan sinifta kalirdin ve sana kiz vermezdim...... Alevi Ideolojisini dinden saymasan bile......

abizettin 11.06.2004 01:24

eniscigim konuyu biraz saptirip forum

disina cikmak gibi olacak ama :-) tibbi veriler sünnetin Erken bosalma denen erkeklerdeki illete sebep oldugunu yaziyor..
yani zararlarida olabilir:-))

-hem tibben cok faydali olsa elin gavuru bilimle icice..onlarda kosa kosa kabuk aldirirdi..

11.06.2004 01:25

Agzima laf koymaya calisma

Bana ne senin kabugundan..... veya baskasininkinden.......

Ben sana sosyolojik bir olay oldugunu anlattim..... anlamadiysan tedavi ol.....

Beni kizdirip... laf söyletmeye ugrasiyorsun.... o yollari sen giderken ben gelirdim.....

Benle efendi bir sekilde tartis yada birak....!!

Agzima laf yapistirmayada kalkma.... varsayimla ilerleme olmaz....

Selamlar
Enis

11.06.2004 01:26

peki 3 kumayada razimisin,,,

yani aleviden evlenilmez diyorsun peki kocan 3. karisini aleviden secerse ne yapican ?
senin kac peygamberin var ? ibrahimin dilini konusmak istermiyidn..bir lisan bir insan ne güzel...
yani evlencegin sünni bay sonradan kafir olursa kendinimi öldürürsün yanlismi anladim ?
ilginc :)
peki hiristiyandan musaviden evlenirmiyidn..

tek1 11.06.2004 01:28

DUA ARIYORUM

Samimi arkadaslara sesleniyorum, ben üc gündür bir dua ariyorum ama bulamadim.

bu dua ebu siddik, ebu bekir r.a tarafindan rivayet edilmis sanirim wa allahu alem.

bu dua , karsindaki sana masaallah dediginde, söyleniliyormus. cok güzel bir dua.

allahumma rani chairan mimma ile basliyor sonrasini unuttum, fazla o dua yi amel etmedigimden unuttum.

o dua yi bilen varsa veya bulan olursa lütfen bana bildirin.

hej lütfen elazi dalga gecme

danke

11.06.2004 01:28

Aha onun icin Hiristiyan Doktorlarida

tavsiye ediyor...... Müslüman Doktorlarda.....

Kuranin tabiri mecazi anlamdadir... ruhun temizligini söyler.....

Vücüt yapisi ise evrimin eseridir...... elbet oda Allahin rizasiyla oluyor....

Dedigim gibi... sen git bir Hiristiyan Doktora danis.... onlarda sünnet olmadigindan sana dogrulari anlatir...

11.06.2004 01:32

Zamanla Türkiye

Sosyolojik olarak Avrupayi yaklayacaktir....

Isik hiziyla bir ilerleme var.... her seyden evvel beyinlerde....

Iyi bilirsinki... demokrasi ancak 120 veya 150 yilda bir devlete yerlesiyor.... biz bunu 80 yila sigdirdik.... muazzam bir basaridir.... ve Islam Alemindede tekiz.... herzamanki gibi

11.06.2004 01:33

alakasi yok ..bir an sünnet konusunda

ve kiz verme konusunda bizim oranin azili zir safii mezhebli sünni seyhlerime benzettimde...
ama halen neden kadinalra sünnet iyiymis..sünnetin neresinde temizlik var...halen anlamadim...
ama bu arada banada kiz vermiyecegini anladim...sglik olsun bizde gidip kafir kiz aliriz :)

tek1 11.06.2004 01:35

la haula wa la quata illa billah

ya bak derdini anliyamadim.

esim sonradan kafir olursa evliligimiz zaten sona ermis olur. yani bosanirim.

esim de benden sonra 3 tane bacimla daha evlenmek istiyorsa evlensin, ona hristiyan ile evlenmek izin var.

Allah buna izin vermisse ben bir kul olarak ona bu düsen hakki günah kilamam.

aaaaaah olurmu diyeceksiniz :) zaten elazi sen benim verecegim cevabi biliyorsunda iste forumda malzeme ve yeni den tartismalara neden olmasi icin sorulari soruyorsun :)

danke

tek1 11.06.2004 01:38

pop mu?

ne popu ya? ben müzik falan dinlemem hele o hu hu hu sarkilari da dinlemem.

ve usama yi de nerden cikardin, ya ben usama hayrani degilim, ve hele hele TARIKATCI DEGILIM!!! SCHII DE DEGILIM!! beytullahi nerden cikardin???

elazi sen git uyu ya biraz dinlen.

benim olmadigim biseyi oymusum gibi göstermeye calisma.

danke

11.06.2004 01:39

bir saniye sünni kadinlari kendileri

bosanamiyordu zannedersem..erkek bosuyabiliyor kadin bosuyamiyordu..
3 bacin demek istemedim..simdi sünni kocan kafir olmadan önce 3. adin olarak alevi getirmek istiyor..hiristiyan degil..alevi..
karsi cikarmiydin?
ayrica sen neden hiristiyanla evlenemiyorsunda erkek evleniyor? bu haksizlik degilmi sence.. ayrica bu hükmü kurana dayandirabiliyormusun ?

11.06.2004 01:39

Sosyolojik ve kültürel bir olay

dedim aza önce.....

Sen kendinden pay bic.... her aksam cay icerken birdenbire kahveye veya ickiye döndürebilirmisin......

Bir kanun degisiyor ve millet alisip kabullene kadar, yillar geciyor.....
Oysa sünnet bir tavsiyedir, anayasa kanunu degildir.... isteyen olur istemeyen olmaz....

Biz Türkler sünnetin faydali oldugunu bildigimiz icin.... sünnet oluruz.... kültürümüz ve sosyal hayatimizin bir parcasi oldugu icin.....

Daha genis bilgi icin Üniversitelerin Sosyal-Bilgileri-Fakültelerine bas vurabilirsin.....
Onlar uzmandir, ben degilim.... sana yardimci olurlar...

11.06.2004 01:41

muzik neden dinlemiyorsun gÜNAH mi ?

dügününü nasil yapican siir mi okuycaklar muziksiz dügün olurmu ?
türkiyede sünni kesim yesil pop dinler birde ilahi...normal pop günahmis tarkan felan...

tek1 11.06.2004 01:43

unddddddd

alman vatandasi oldugum halde ve yabanci isim ve soyadim oldugu halde, benim tessetürlü olmam yeterli, ve merak etme, her türkiye gidisimde durdurulup araniyorum, o ayip size yeter, bunu bir kafir polisi bile yapmiyor almanyada. bir kafir alman polisi manto nu cikar dediginde bir ters bakisim yeterli alman haddini biliyor en azindan ve özür diliyor.

Ve duydugum kadariyla, yabanci müslümanlari, türkiyede bir odaya sokup tessetürünü indirtemiyorlarmis, bu sadece türk vatandasi olan müslüman bayanlarda yapabiliyorlarmis.

Ayip, ayip. iste ayip budur

11.06.2004 01:44

kabuk alti mikroplarlami

seks yapmak daha iyidir.... yoksa kabuksuzmu....

Sünnetli insanin, sünnetsize nazaren daha temiz oldugunu bütün dünya kabul ediyor....

Sen etmemissin ne yazar....

11.06.2004 01:46

evet sana katiliyorum cok ayip bencede,,

birde bazilari türban yerine peruk takiyorlar buda biraz ayip...

abizettin 11.06.2004 01:48

ben de senin icin dua edecegim:-)

bu kadar toptan-kökten dinci olmayasin diye..
kuran oku, dua oku tamam iyi de baska kitaplarda oku..daha yasin cok genc ask romani falan okumayada ihtican var senin:-)
pembe dizileri de arasira izle..

ayrica gönlün bir ateiste de tutulabilir..hemen kesin konusma

tek1 11.06.2004 01:48

evet günah

ya elazi sen kurani okuyorsun, bu tür sorulari neden soruyorsun?

müzigin günah oldugunu bilmiyormusun? bu yesil pop olsa dahi, calgi aletleri ve davul veya baska bir alet olsun, günah oldugunu bilmiyormusun?

dügünümü? dügünümü islama uygun sekilde yaparim bi iznillah. siir miire de gerek yok, yesil pop zaten caldirtmam, dügün de dans da edilmeyecek, herkese duyulmasi icin dügün yapilir. kadin erkek ayri. Subhanallah evliligimin öncesinden böyle bir dügün olucaksa, calgi aletleriyle, boyanmis suratlarla o zaman hic olmasin. amin.

11.06.2004 01:49

Sevismeden sonra gusl

Kuranin emridir..... Alinin Velinin degil....

Aleviler öyle düsünmedikleri icn.... Alevilik din diye gecmiyor....

Sevismeden sonra Gusl farzdir...... Kuranin kati emridir.... Alinin degil

11.06.2004 01:49

ona bkarsan en zevkli sex cinsel organla

larina demir metal takanlar aliyormus..
bence sünnetli sex iyi sex asparagas haber..
allah insan vücudunu kusursuz yarattigini kuranda yaziyor..buda demektir ki kabuklu sex insanlar icin daha iyi...yahudi masllarina aldanma ;)

tek1 11.06.2004 01:50

peruk da günah

fetva lara göre peruk sayilmiyor, yani bacilarim peruk takmayin insallah!

11.06.2004 01:51

bu konuda hayrettin karaman ne diyor

süleyman ates ne diyor bilmek isterdim...
sevismek sünnet gusülde farzmi diyorlar ?
masturbasyon yapanlarda cenabet oluyormu ?

tek1 11.06.2004 01:51

merak etme

Allah mazlumlarin dualarini ve günah olucak dualari kabul etmez ve gerceklestirmez. o yüzden rahatim alhamdulillah.

11.06.2004 01:54

vallahi bilmiyorum...yalanim varsa kafir

olayim..hangi ayetlerde muzik calgi davul günahtir diye yaziyor..
peki zikr edenler def caliyor def arab aleti ama bizim zurna calindimi günahmi oluyor...
güzel günah diyorsunda ayet göster sana minnettar kalicam....

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:43 Uhr.