Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

10.06.2004 15:40

Hemso buralardayim

biraz daha buradayim... gitmedim..... biraz gelen Maillerle ugrastim

10.06.2004 15:42

Meali ayni öbür mealler gibi

Mezhepler din degildir.... biliyorsun... onlari Öztürk degilde.... Tarih yok ediyor...

Fark yorumlarda var.....

10.06.2004 15:44

olabilir görüs farkliligi

dogaldir... bence

10.06.2004 15:45

Ya neyle edilir

Bana Türkcesini anlat o zaman...

10.06.2004 17:36

Üst kidem sonuna kadar müslünlardi

bu zamanda da ÜST KIDEM SONSUZ DININE DÜSKÜN ama alt yapinin dengesi bozuk.

Üst kidem le alt kidemi -
Anlayan anladi

10.06.2004 17:37

Dinlerin allahin Irkcilikla ne alakasi

var ?

10.06.2004 17:48

hemso sen gercegi ve

espiriyi ayird edememissin.....

Rica ediyorum... bir defa daha oku....

Ben irkcilik falan dedimmi.....

Bugün nedense herkes ayniseyi yapiyor.... asil konudan uzaklasma pesinde herkes.... sonuc olraka isin icinden cikamayanlar.... cevap vermeden, baska soruya atliyorlar...

Deshalb nochmal

Hz.Ibrahimde Allah kelimesinimi kullanmis????
Hz. Musa Allah kelimesinimi kullanmis.... ???

Was für enine Antwort, wilsst Du hierrauf geben???

10.06.2004 19:55

Karadenizler ALevilere neden KIZ vermez.

yani bu enise soralim aciklasin ?
bildigim kadariyla kiz alip vermeyenler sadece karadenizliler degil..
neden ?
aleviler cenabet geziyor diyemi #?
yoksa namuslari yokmu acik mi geziyorlar diyemi bakire olmuyorlarmi nedir yani ? ?
bunu en güzel bence enis anlatir sünnilere kiz alip veriyorda neden alevilere kiz alip verilmez..yoksa sizin oralarda alevi yokmu ?..#
hü hü dost ;)

10.06.2004 20:17

Du hast wohl Deinen letzten

funken verstand verloren..... aber es ehrt mich das Du meine Meinung hören willst...

Eger birisi kendi Ideolojisisni Karadenizliye dayatmaya kalkarsa... kiz yerine havagazi alir.... ve Irakta kiz aramaya yollanir...

Her kimin icin olursa olsun....Karadenizliler söyle söyler

--------------------------------
"KARADENIZLILER ADAM ONLANA KIZ VERIR"....

Was für ein geniales antwort....dimi..... und schon wieder entzaubert.... puffffff

tek1 10.06.2004 20:19

Aleviler kiz veriyormu ?

nasil yani kiz vermeyen sadece sünnilermi? Alevi arkadaslarim cok ve hatta birinin kizi bir sünni ile evlendi diye aileden red edildi köye ayak basamiyormus. sivasli kendisi ve köyün adini vermeye de gerek yok sanirim:)

ya elazi hadiscileri inkar ediyorsun, alevilere gelince degisiyorsun? aleviler kuraniyunmu, bu kadar sahib cikiyorsun?

sonra kiz vermemekte iyi yapiyorlar. Ama merak etme bu devirin genci (müslüman) bir Anne babayi dinlemezler, istedigi ile evlenir hatta evlilikten önce zina da bulunurlar. Bosanmak icin evlenirler.
Neyse bu ara aslinda Almanyada ve Türkiyede sünni ve alevi nin farki kaldimi, ben fark göremiyorum, adi (kimlikleri) sünni ve alevi ama iki tarafda ibadet etmiyor, anne baba sünni ve alevi o yüzden alevi veya sünniler.

neyse bana göre degil bunlar

salamu ala men taba al huda

abizettin 10.06.2004 20:45

bizim orda adam fabrikasi var enis:-))

en iyiysi sizin karadenize dogru bir yol almak lazim:-)
senide bizim oralara bekleriz(akdeniz) :-)
akdeniz-karedeniz kardestir, sünni kiz alevi erkege helaldir..oder umgekehrt :-)

abizettin 10.06.2004 20:54

istediniz de vermedik mi??

ama hemen kizimizi alip örtecekseniz, eve kapatip orta cagdaki gibi haremlik-selamlik yasatacaksiniz vermeyiz tabii!!

10.06.2004 21:08

Olabilir Karadenizden kopyalamissiniz

muhakkak.... :))))

Bak arkadas..... du kannst es Dir nicht vorstellen wie es mir am Arsch vorbei geht, wer von wo kommt.....

Bizim icin önemli olan Müslüman olmasi.... bizim kizlarimiz... gidipte öyle dede falan filan.... Din ypbazlarinin emrine giremez.....

Bizim icin önemli olan, Kurandan beslenen bir müslüman olmasi, bizler hic bir Ideolojilere kolay kolay kiz vermeyiz.... Süleymncilara, Erbakancilara.... din yobazlarina.... Aleviligi din yayanlara....

Evet bunlara Kradenizliler kiz vermez....... kizda almaz...... bu böyledir.....

Bizim kizlarimiz Sünnü, Hadisci madisci falan filan degillerdir... sadece müslümandirlar..... öyle yobazindanda degil..... ehli bir sekilde.

Iste bu bizim standardlara uymayana kiz verme olayi degil..... kizlarimiz baskasiyla evlenmez...... biz kiromuyuzda kiz veriyoruz..... karsilikli ask sevgiyle olur bunlar... biz Karadenizde bu is böyledir.....

Dileyen kopyalayip, rahat huzur bulsun... tavsiye edilir

10.06.2004 22:05

billige antwort enis o.T.

ohne Text

haydut007 10.06.2004 22:07

Was soll diese Verallgemeinerung ???

SAnki her karadenizli kiz ve Erkek cok namuslu cok dinine bagli, sanki bütün karadenizli kizlar ve erkekler namussus ve dinsiz... sacmalik yaw... aynisi aleviler, kürtler, cerkezler ve bütün insanlik icin gecerlidir!!!

Genellestirmeyin... yinede kizin kime gidecegi hem kiz ve onun ailesi karar verir!!!

Selamlar

Fatih

10.06.2004 22:11

enis okyonuslari da bir gec

iki tane daha kita var eee onlar dinsiz mi allahsi mi, veya cin tarafina bak ama iyi bak enis.

kisisel ve toplumsal birde dinleri gözünün önünden gecir ve düsünceni yaz :)

hemso hemso diye itap ediyorsun ne hemsosu ?

abizettin 10.06.2004 22:15

Bingo!!:-) bu kez dogru konustun iste

ve enise 90 dan bir gol attin:-))

10.06.2004 22:39

Yahu arkadas

birak Okyanusuda....

Sordugum soruya lütfen cevap yaz.....
Sen birak beni, ben sadece bir cevap istedim... bu o kadar zormu anlasiliyor...???

10.06.2004 22:43

Oku bir

enis yazmistiki

-------eniskayadan alinti---------

----alinti ende-----------

Simdi san kacten gol girdi????

10.06.2004 22:48

Hakilisin elbet

bende o yüzden söyle yazmistim

------eniskayadan alinti----------

Eger birisi kendi Ideolojisisni Karadenizliye dayatmaya kalkarsa... kiz yerine havagazi alir.... ve Irakta kiz aramaya yollanir...

---- alinti ENDE ------

Bende aynisini söylüyorum.... kim kimi severse, onlan evlensin... bu cok acik ve nettir.....

PS: Yine sunu veya bunu demek istedin diye yazma, ben ne demek istiyorsam aynisini buraya yaziyorum.... onun disinda bir sey demek diye bir sey olmaz

10.06.2004 22:50

allha emanetsiniz yinede ne olursaniz ..

olun;)

coach01 10.06.2004 23:11

Görüsler ayni olmasi gerekirken

Müslümanlari farkli farkli düsüncelere itenler utansin. Toplumu bölmekle meskul olanlarin Allah belasini versin.

Konu neyse onun üzerine tartisalim. Isimize gelmeyince konuyu cevirmeyelim. Bu benim senden istegim.

10.06.2004 23:13

Aynen katiliyorum

hatta bin kat dahasini versin....

Bu hususta beni sikacak zerre kadar süphe yoktur...

10.06.2004 23:21

direk von denen kenn ich es

nicht aber... mir sind auch andere Versandhäuser/Verkäufer bekannt die genau so handeln, wie Du beschrieben hast.....

Das ist eine Art Verarschung, das machen alle so.....

Unter 6 €, für einen kleines Buch ist nicht drin.... auch bei Ebay nicht

Leider Gottes müssen wir damit Leben :??

Selamlar
Enis

11.06.2004 00:16

:) peki farz edelim sen bir sünni ile

evleniyorsun sakalli makalli cübbeli takkeli esans kokulu ... tam sünnete uygun elinde tesbih felan...
ama adam evlendikden sonra kafir oluyor ben kafir oldum diyor ve cenabet cenabet dolasiyor türbanli kadin olarak ne yaparsin..;)

11.06.2004 00:19

yani sünnilere kiz veriyorsunuz ama alev

i ler avucunu mu yaliyor neden böyle düsünüyorsun..sünni sence aleviden üstünmü ?
simdi sen sünni bir alevi kiza asik olursan evlenmezmiyidn ? sünniler alevilerin yapmadigi neyi yapiyorlar kurana göre ?

coach01 11.06.2004 00:21

Öztürk meshebi de din degil !!! o.T.

ohne Text

11.06.2004 00:21

george bushun veya amerikanin türkcesi

ne oli peki ;) simdi bizim kiro olsaydi anlatirdi lol

coach01 11.06.2004 00:24

Allahin türkcesi

Allahin türkcesi Allahtir bunu anlayamiyorsan bilemem. Nedenlerini acik bir sekilde anlattim sana

11.06.2004 00:25

alevi kizlari sünni kizlardan güzel

sen allaha neden bala ala huda diyorsun iranlilarami özendin ;)mesela sen kabuklu sünnet olmamis ateist bir cocuga asik oldun ne yapican ???? kendinimi öldürürsün ? yoksa ateisti önce sünnetmi edersin ...alevi kizi olsaydi ateist farketmez insan olsun yeter derdi sanirsam...

11.06.2004 00:27

türkiyenin manevi sehri trabzonlu enise

bir soru farz edelim enis senin bir kiz kardesin var...sünnetsiz kabuklu bir aleviye asik oluyor,,evlenmek istiyor..ne yapardin.. yani kuranda sünnet olunda yazmiyor zannedersem...yinede aleviye sünnet olmasinimi sart koyardin ?

11.06.2004 00:38

Var sayimlan yola cikarsan

cok daha gidersin...........

Ben ne dedim.... arkadas....
-----------------
KARADENIZLILER KIZLARINI ADAM OLANA VERIRLER
-----------------

Simdi senin tarif ettigin varsayim adammi?????

Ideoloji kurbani, birde Sünnetsiz.....

Sen ver istersen ben vermem.....

11.06.2004 00:40

Ama Hadisler dindir.... :))) o.T.

ohne Text

11.06.2004 00:41

Azman diyebilirsin o.T.

ohne Text

11.06.2004 00:45

Ben sünni falan degilim

Ben müslümanim..... hepsi bu kadar....

Sen Aleviligi gider Allaha yutturusun !!!!!!!! bakarsin o zaman Alevilik kelimesi kurtariyormu seni......

Hiristiyanlarda sabah aksam Isa diyip geciyorlar.....

Tekrar ediyorum...... KIZ ADAM OLANA VERILIR....

Alevi, Sünni, veya Mezhepleri, Hadisleri din diye dayatip kizin basini belaya sokacak, zatlara degil......

Eger simdi anlayamadiysan..... anlayacagin yoktur...

11.06.2004 00:49

kuranin neresinde sünnet olun yaziyor?

hz muhammedi aliyi abubekiri vs vs sünnet ettiren ayetler nerde..`?
niye kiziyorsun vermiyorsan verme yahu ;)
ama düsün ateiste aleviye kabukluya kiz vermiyorsun ama adamin ilerde hacca giden bir softa mümin olmuyacagini nerden biliyorsun..bunu bilmek istedim..aleviler ateistler size ne yapmis yani.onlar adam degilmi...maymun mu .:)
hz muhammedin ilk esi müslüman degildi zannerdersem hz muhammed günahami girdi ?yoksa karadenizlilerin kizlari cok namuslu ve cokmu kiymetli ;)

abizettin 11.06.2004 00:49

iyi de ADAM kim bana onu söyle

iste mesele adamin kim oldugunda...
sen erbakancilari, süleymancilari bilmem cartlari curtlari ve alevilik gibi seylere idolojo diyon ve bunlarin hicbirini adamdan saymiyon..
erbakanciyi, süleymanciyi,fethullahciyi bilmem carti curtu cikardinmi o zaman karadenizdeki birak senin ADAM dedigin hakiki insanlari. yahu normal insan kalmazki!!

bak ben de trabzonsporluyum haminin 40 m frikikleri gibi 90 dan bir gol daha atarim sana :-))

11.06.2004 00:49

Aha Sosyolojik ve Sözlük kelimeleri

sana uzak galiba....

Demek Hz. Ibrahimde Allah kelimesini kullaniyordu, Hz. Musada.....
Yani hepsi..... ilk insan degil ama ilk Peygamber olan Adem bile.....

O halde kabul..... nur wo staht das geschrieben...????? Kurani veremezsin... cünkü, o en son geldi...

Ddigim gibi.... Kuranin disindaki yollar Bagdata degil... Nordpola gider

11.06.2004 00:50

bu zamanda mezhebsiz adam nerden bulacan

hos adamsin valla ;)

11.06.2004 00:58

Karadenizliler

Kuranin cercevesinde yasayan insanlari adam sayar..... gerisini degil....

Temizlik acisindan Karadenizliler sünnet olur... Sosyolojik bir olaydir....
Sihhat icin gerekli bir durumdur, ayni zamanda karilarin acisindan...

Elbette Ali, Ebu Bekir.... ve digerleri Sünnetsiz olabilirler..... bu Sosyolojik bir olaydir.... bilimle kültürle alakasi var... dinle degil.....

Benim Aleviligi Kurandan saymami beklemyin.....cükü Alevilik din degildir... Sünnilikte öyle, siilikte öyle Mezheplerde öyle....

Biz Karadenizliler öyle Ideolojiye fazla bakmayiz.... Kurani zaman cercevesinde yeniden yorumlar hayatatimizi zenginlestiriz.....

Iste bu cerceveye her kim sigarsa ve kizimiz onu adam sayip ömürboyu beraber yasamak ister... kizimizi onun rizasiyla alabilir.... sevgi karsiliklidir....

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:40 Uhr.