Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

10.06.2004 01:28

evet bende kiniyorum... ;)

yetistigin cevrede pek alevi yok galiba..aleviler sünnilerden daha fazla namuslarina düskün olurlar..ama önyargi bizim millet de cok..
aleviler mum söndürüp birbirlerine girisirler..
yani mesela türkler sarmisak pis kokarlar..
dogu karadeniz halki türk degil RUM kani tasir !!
hz muhammed sübyancidir !
kirolarda cift cük bulunur...
cennetde adam basi 72 huri...
en güzel sevisen kadinlar türbanli kadinlar...
kuran kurslarinda hocalar kücük cocuklari kucaginda oturturlar..
bu gün ne yedin sen..hepp offzeite düsüyorsun..
ama sana daha öncede demistim aleviler hakkinda yanlis bilgilere sahibsin..onunda sebebi geldigin cografyadan...hic alevilerle yasamamissiniz..bence yasayin sünnilerden daha liberal ve sevecen insanlardir..
3 seyi unutma...
türkiyde alevi esit degildir aleviye..her yörenin alevisi degisiktir...
balkanalra islami götüren ve yüzbinlerce hirisstiyani müslüman edenler oralara göc eden alevilerdir...
ve osmanlinin en büyük en sanli söhretli piyade ordusu yeniceriler hepsi alevi ve bektasilerden olusuyordu..
zamanla kurandan dinden alakalarini kesip dedelerine sirk yapip allah ile aralarina kullar koymuslar diyip kurani terk etmisler diyebilirsin ayni seyler sünniler icinde gecerli.. ona kimse bir sey diyemez..ama böyle valla olabilir bunlar mumu söndürüp anneleriyle sex yapmis olabilirler demek bile hic hos degil....

coach01 10.06.2004 01:34

Onlar bile yalanlasa ...

sen düsüncene göre birisini bulursun ve onlar yanlis düsünüyormus bu dogru prof diyenlerdensin enis bundan eminim

coach01 10.06.2004 01:36

sen yasar nurinin degistirdigi kurani

sen yasar nurinin degistirdigi kurani okuyorsun !!!!

10.06.2004 01:38

sen ama gercek bir yobazsin...

hem müsrik hem yobaz...
bu okudugun yazuilari anlamamandan tut..nuh diyip peygamber dememene kadar sürüyor..
ayrica haci hoca hayranisin..
allahin karsisina kravatli cikip naamaz kiliyorum diye sacmalarsin.. objecktif düsünemzsin.. kendini islamin bekcisi türbanlilarin fedaisi sanirsin..
kendi imanini biel sorgulamkdna korkarsin..
aklini kullanmazsin..akil diyince irkilirsin.. kurandan hic haberin yok...ikide bir namaz kiliyorum namaz kiliyorum diyip show yaparsin sanki namaz kilana buirda ikramiye veriyorlar..kimi ne ilgilendirirki namazmi kiliyorsun hoclara parmak mi attiriyorsun..
ayrica cok küfürbazsin..hakli cikamadigin yerde iftira ve küfür yaparsin..
bir seyi tartismayi bilmezsin..
dini bilgilerin hep kulakdan dolma...
hayrettin karaman seyfettin dalaman diye zir zir zirlarsin..
simdi sana müsrik bir yobaz demiyelimde ne diyelim din kardesim :)))))))))

coach01 10.06.2004 01:41

Madem kapaliydilar

--eniskaya---
kapaliydilar.... ne yani Resul kalksinda acilinmi desin.... din örtünün demis, kim ne va nasil örtünürse onun sahsi tercihidir....
-------------

Madem kapaliydilar. Resulullah kapanmayi yanlis olarak görseysi onlarin bu derecede kapanmalarina karsi cikardi dimi. Cikmadi.
Peygamberimiz bile kapalilari acilmasini istemezken siz nasil acilmalarini istersiniz? O zamana göre öyle yapilmasi gerekiyor filan diyipta siyrilma konudan

coach01 10.06.2004 01:44

yobaz senin sahsiyetsiz herif

Nefsini kontol edemeyen kisi. Eli pantolunda gezen kisi seni. Ahlakindan belli senin serefsizligin. !!!! Karekterin bozuk senin !!

abizettin 10.06.2004 01:51

yarana dokunmus gibi tepki verdin!

sen birak o zaman yobaz kelimesine takmayi,
icerige bak..yeterince aciktir anlamisindir demek istedigimi

10.06.2004 01:51

senide anliyamadim ???

ilerici kime diyorsun..? yüzyillardir din diye yüzlerce sacma sapan masal anlatan ve kula kulluk eden alevi dedelerinimi kast ediyorsun yoksa kendi dini ni cok sacma bulup alevilik sadece bir kültürdür saz calip oynariz ama biz ateistiz diyen entel dantel solcu alevi kesimimi kast ediyorsun...
ister inan ister inanma ama sünilerin yobazlari oldugu gibi alevilerinde yobazlari cok fazla...yobaz din iman mezheb irk dinlemiyor yobaz yobazdir..mesela bu forum yobazlarla eksik bilgilenmis önyargili arkadaslar arasinda tartismalara sahne oluyor
bende aralarinda kalmisim LOL

10.06.2004 01:53

tam üsütne bastin arkadas cahil yobazdir

valla insan srafi gibisin nasilda anladin iki yazisiyla..ayrica bu yobaz arkadas elestiriyi sevmez küfüre baslar..dikkatli ol....

10.06.2004 01:55

küfür etmeden yazamiyormusun ?

hic elestiriyede gelemiyorsun bakiyorum..simdiye kadar kendini perfekt görüyordun ciftliginde ötüyotrdun.. birileri gercekleri söylerse zoruna gidiyor..
lütfen küfür etme forumun ahenkini bozuyorsun....

abizettin 10.06.2004 01:55

sen de dirdirci karilara döndün iyice :-

ohne Text

coach01 10.06.2004 01:56

benim acik yaram yok kocum

sen kendini konrol et. Böyle laflarla sizin gibi düsünmeyenleri zaten kendinize cekemezsiniz. Adam gibi konusun bazi terimleri ezbere konusyorsunuz o rahatsiz ediyor. Benim icin Yobaz kelimesi hic bir sey ifade etmiyor. Esah yobazlik var ise en büyük yobazlarda benim gözümde sizlersiniz !!! Ama ben öyle sahsiyetsiz kelimelerle süslemek istemiyorum yorumlarimi !!

coach01 10.06.2004 01:56

du kennst mich doch garnicht o.T.

ohne Text

coach01 10.06.2004 01:58

Tam adami diyor baksana !!

Bu gün galiba günesin altinda cok yattin sen Elaziz. Kafan karisti galiba asil küfür eden sensin. Küfürle yatip kalkanda sensin. Bu forumun yüz karasi oldugunun farkinda bile degilsin.

coach01 10.06.2004 01:59

Insan sarraflari tam isabeeeeeeeeeet

Sen devam et yoluna Elaziz. Ne sehit ne gazi bok ölümüne gitti Elazizi olacaksin sen !!!

abizettin 10.06.2004 02:00

al sana bir kinama da benden! :-)

seni bir cok gericiden farkli bilirdik ama maalesef sukutu-hayale ugrattin bizi..
senin burdaki yobazlardan tek farkin sadece senin hep araplari elestirip türk milliyetciligine önem vermen..ama dikkat et fazla ileri gitme kafatasci-fasist olursun sonra :-)

coach01 10.06.2004 02:04

Siz kendikendinizi bile anlayamiyorsunuz

ohne Text

coach01 10.06.2004 02:06

O da Allahtir !!!!!!! o.T.

ohne Text

coach01 10.06.2004 02:08

yazilarimi

okumadan böyle ithaamda bulunmasi ayip be arkadas. Daha dün katilmissin foruma benim hakkimda yorum yapiyorsun. Önce herkesle tanis bak bakalim Görüsleri nelermis ondan sonra elesitirirsin !

abizettin 10.06.2004 02:09

ilerici kim meselesi??

alevilerin de süphesiz yobazlari var hem de fazlasiyla...
o dedelere ilerici diyecek halimiz yok..
o bahsettigin saz calan ateist-kültür alevileri ilericimidirler degiler ayri bir tartisma ama onlarin dinle ve alevilikle ilgileri yok..adi üstünde ateistler onlar..
-benim ilericilikle neyi kastettigime gelince yasam tarzini kastettim..ozellikle kadinin toplumdaki rolünü kastettim..aleviligin evet bir sürü cesidi vardir ama hicbirinde sünnilerdeki gibi kadinin hayattan izole etmek,onu örtmek ve yasamin disina itmek yoktur..en azindan sünnilerinkinin boyutunda degildir ve buda bana göre ilericiliktir...

coach01 10.06.2004 02:09

Allah kelimesi ?!?

Allah = Tanri ??

abizettin 10.06.2004 02:13

bak koc! yazinin icerigine bakmiyosun

tam tersine gidip adami dönek diye sikayet ediyosun baskasina..bunu da anca dedikoducu avratlar yapar yalanmi??
bunu bilmek icin yazilarini okumaya gerek yok

10.06.2004 03:14

Sen niye kiziyorsunki???

hala anlamis degilim...... gercekten....

Böyle iki seksen havaya niye ucuyorsunki.....???

Yok Aleviligi anlamiyormusum.... yahu ben Sünniligi bile anlamiyorum.... seni nasil anlayimki......

Ben Kurani anlama pesindeyim... her hangi, Ali Veli Hüseyin ve Humeyni pesinde degilimki....

Benden hic beklemeki, Aleviligi, Sünniligi, Hadisligi, Yezitligi, Hüseyinligi, Humeyniligi..... Senligide olabilir.... bunlari dinden sayayim...... bunlarin hepsi DINDISIDIR....

BUNU BEN DEGIL KURANIN SÖYLÜYOR......

EGER SENIN ALEVILIGIN; VEYA SÜNNILIGIN DIN OLSA, KURANDA YERI OLURDU..... olmadigina göre..... din degildir ..... sevgili arkadasim....

Sende bana lütfen, baskalari gibi din satmaya kalkma...... yok sen sunu tanirmiydin... yok bunu tanirmiydin.....hayir tanimiyorum, Peygamberde tanimazdi......
KURAN VARKEN SEN BENI VEYA BEN SENI TANIMAM GEREKIYORMU.....????

HURAFET ERKEN KALKAR..... (Baris Manco)

Insanlar Hurafet hikayeleriyle putlastirilmaz.......

Asil din Kuranin dinidir..... eger bu cizgiden zerre kadar disari cikarsan.... bu söylenenlere katlanirsin....

Bak bana.... ben birine kiziyormuyum.... veya bana takilmalarindan rahatsiz oluyormuyum..... dogrulari söylerim...... ister yapin veya ister yapmayin derim.....
Sen simdi belki dersin, kendini Resul falanmi zannediyor.... alakasi yok.....

Kuranin cercevesinden disari cikan zamanla kaybolur gider.....

Bak Araplarin... haline... dünya su anda Araplari ve Irani medenilestirme pesine düsmüs... Bushu demiyorum... oda onlar gibi bir cani.... UNO yu demek istiyorum.

Kriesen Herd... Araber mit Ihren Dummen Ideologien....und die Yuden mit Ihren Verfluchten.... Selbstvergötterung.....

10.06.2004 03:17

Bu demektirki

senin saydigin... Proflar azinlikta....

Benim dedigim Proflar daha fazla......

genel olarak bu böyle.....

Ister inan ister inanma...... gercekler degismezki

10.06.2004 03:22

Müslüman boyunduruk altina

girmeyenidir.....

Kaderimizi kendimiz cizeriz..... ancak kendi imkanlarimiz disinda olusan olaylara kader denir..... OK.

Biz Raplar icin müslüman degilizde... onlar bizim icin nasil müslüman oluyor....

Kiclari sikistiginda .... sizde müslümansiniz yardim edin.....

Sonra arkadan baskalariyla isbirligi yapip seni öldürmeye kalkarlar.....

Evet yanlis anlamadin beni.... Araplarin dini Araplara... Türklerin Kurana dönüs dini Türklere......

Bu dinsel bir olay degil.... SOSYOLOJIK bir olaydir..... bunu ayirman gerek.... cünkü lafla isler olmuyor....

10.06.2004 03:29

Teskkür ederim

dediklerinin hepsi dogru.......

Bunlara bir sey diyen yokki.... zamanin en gelismis Ülkesiydi.... elbette bir Türk olarak gurur duyuyorum...... ama dediklerimde dogru...

Padisahlarin bir cogu zevki sefasi icin savas yapmislardir....... ayni su anda Amerika gibi.....

Sen istedigin kadar... yaz ciz, bana yutturamazsin.... zevkine savas yapmislar bazi uckursuz Padisahlar.... bu böyle....

Simdi sen diyeceksiki.... Politik sebepleri falan varmiymida .... mis mis mis....

Evet haklisin, Bizim Viyana seferi Politik bir savasti...... Amerikaninda Iraka savasi Politik savastir......

kapische..... ben bunu söylüyorum... baska bir sey degil.....

Bununda dinle falan filan, alakasi yok.... sanki Hiristiyan Allaha inanmiyor.... sanki Müslüman baska Allaha inaniyor..... gecin bunlari...

Ben bunu dilke getirmek istedim....

10.06.2004 03:32

Bende sana tek bir sey

söyleyim o zaman....

ALEVI ESIT DEGILDIR DIN VEYA KURAN....

und was jetzt.....

Das gilt auch für die Restlichen Ideologien....

Bilirsin hemso ... Kuranin disindaki yol Roma degil. Nordpola gider..... ha ha...

10.06.2004 03:35

birde su var

ben bilmedigim bir seye bilmem derim.....

Öyle birine veya baskasina yaranma hareketleri bulamazsin bende.....

Dün ne dediysem... bugünde aynisini kosurum.... ICH HABE FERTIG (Trapatoni)

10.06.2004 03:38

Sende ayni

benden farkin ne??????

Sende kendine göre bulmussun Proflarini.....

Benim Proflarim hem daha fazla... hem daha cok dünyada tutuluyor.... arastirmalari zamana daha iyi cevap veriyor.....

Das ist nun mal so...

Birak sen sunu bulmussun... veya baskasini bulmussun...laflarini....

Ben doruyu söyleyen ve Kuranla isbatlayabilen her bilim adamini severim....

10.06.2004 03:46

Aha degistirmis?????

bak sen... ne demezsin....

Bunu senden baska kimseden duymadim.... degisik veya eski köye yeni adat getiriyor duydumda... bunu hic duymadim... ganz Originel valla..... niemand hätte besser formulieren können.... ich bin ganz und weg, von dieser Aussage....

Ne süper bir adammis Öztürkki.... senin Kuranini degistirmis..... Allahin kitabina sirk katmis..... Vaybeeeeeeeee ne adam dogrusu....

Hemso isin icinden cikamadinmi.... yine Hikayelere daliyorsun..... ya senin Kurani yanlissa ne yapacaksin.... bir düsündünmü....

Senin Kuranindan olanlarin hali belli...... Sosyal hayat sifir... ilim irfan sifir..... daha sayayimmi????

Ha birde sunu söyle Kuranin hangi Ayetlerini degistirmis... bizim olsun bari... Yasar Hoca...

Numaralarini verirsen iyi olur... bende bir bakmak istiyorum....

10.06.2004 03:56

Sen benle dalgami geciyorsun....

Sen o zaman kalk de bakalim sokakta basi acik olan birisine....

Ey kafir git basini bagla.... bakalim sana ne der.....

Resulde gitsin birilerinin giyinme tarzinami takilsin.... yok o renk degilde, su renkmi olasun desin.....

Resuller zeki insanlardir..... kimsenin kisisel din tercihlerine karismamislardir.... yeterki, o kisi bu dindir diye dayatmamis olsun.......

Olmamis nochmal lesen.... und diesmal verstehen... birde Resul sunu neden yapmis veya yapmamis yorumuna girme.... Resulü görürsen sorarsin....

--eniskaya---
onlar Resulden öncede kapaliydilar.... ne yani Resul kalksinda acilinmi desin.... din örtünün demis, kim ne va nasil örtünürse onun sahsi tercihidir....
-------------

Madem kapaliydilar. Resulullah kapanmayi yanlis olarak görseysi onlarin bu derecede kapanmalarina karsi cikardi dimi. Cikmadi.
Peygamberimiz bile kapalilari acilmasini istemezken siz nasil acilmalarini istersiniz? O zamana göre öyle yapilmasi gerekiyor filan diyipta siyrilma konudan

Kuran ne sitiyor odur baglayan bizleri.....
Yahu sen Resulun ne istedigini nasil bilebiliyorsun???? vahyimi iniyor???

10.06.2004 04:01

Aleviligi kabul edeckmisim

gibi bir hava gösterdiysem, yanlis algilamissiniz....

ben bilmedigim bir seye bilmem derim.....

Öyle birine veya baskasina yaranma hareketleri bulamazsin bende.....

Dün ne dediysem... bugünde aynisini kosurum....

söyleyim o zaman....

ALEVI ESIT DEGILDIR, DIN VEYA KURAN....

EGER ALEVILIK VAR DERSENIZ....

KURAN=ALEVILIK
RESUL=????

und was jetzt........ aus und vorbei der Zauber!!!!!! Pufffff

Das gilt auch für die Restlichen Ideologien....

Bilirsin hemso ... Kuranin disindaki yol Roma degil. Nordpola gider.....

10.06.2004 04:07

Wenn Du Türke bist

Ja..... Sözlüge bak.....

Inanmiyorsan sözlüge.... git Islam dini önceki dinlere sor bakalim onlar Allah kelimesimi kullaniyorlardi.......????

Hz.Ibrahimde Allah kelimesinimi kullanmis????
Hz. Musa Allah kelimesinimi kullanmis....

Yoksa kendi zamaninda kullanilan Allahi anan kelimesimi kullanmislar.....

Ha bak eger bunlar Allah kelimesini kullanmamissalar..... dinsiz olabililer... dimi......

o halde
"Cok sakincali bir durum" (Kemal Sunal, bekciler)

10.06.2004 04:15

O simdiye kadar herkese

efendice davrandi..... benimle yildizi barismasa bile.... "Kralin hakkini kirala verelim"

Yok öyle dirdir mirdir karilari gibi.....

Agir geliyorsa din konusu sana, gitmekte serbestsin....

Amdam sana cok dogru söyledi..... kimseye yaranmya calismam... dogruyu kim söylüyorsa onun yanindayim......

Bu sefer coach1 cik hakli ve müslüman olarak onun yanindayim..... Hadisler hususunda haksiz, karsisindayim.....

10.06.2004 08:38

Günaydinnnn sizlere

Kimi arkadaslarin düsüncelerini almak istedim ama dünyalari ufak oldugunu ögrendim :(

Aile ve bilgi sorunu var burada, bilgimizi ve dünyamizi ailemiz kadar mi büyüttük.
Anlayan Anladi.

10.06.2004 08:59

nekadar bilgim varsa o kadar dine

bagliyimdir.

ben tabi degil ters birisiyim

haydut007 10.06.2004 10:58

lütfen sacmalama...

es gibt auch menschen die den Fußball als ihre religion sehen, bunlar dinsiz mi ??? Senin bunu demeye hakkin var mi`??? ona göre dini ise sen ne diyebilirsin :)

Lütfen sacmalama tamam mi elbette peygamber zamanimizdan önce gelen Peygamberlerin dini vardi!!!

haydut007 10.06.2004 11:00

wie ich schon gesagt hatte...

Allah ist universel sozusagen ... bunun türkcesi, almancasi cincesi yoktur... LA Ilahe Illallah... Allahdan baska Ilah yoktur... Allahdan baska Allah yoktur!!!

10.06.2004 11:02

bu ne bicim cevap

ben anyadan bahsediyorum, sen ise Konyadan......

Allahin Türkcede karsiligi Tanridir, bunu anlamayacak ne var.....

Hemde misal vererek isbatladim.....

Sen simdi katiliyormusun veya katilmiyormusun... onu söyle, nedenini acikla ve sonuclandir....

haydut007 10.06.2004 11:08

COK büyük ayip...

vallah simdi attin ama hemde o bicim yani... sen nasil bir türksün ya... övüncegin birsey varsa türk olarak oda gercekten sadece Osmanlidir.

Herhalde yanlislar olmustur ama nerde olmamis ki ???

Ama Padisahlarin her gece baska kadinlarla yattigi sacmaligi nerde gördün nerden duydun ???

Okumussun avrupali yazarlarin 1001 gece masallarini ve utanmadan akanip burda osmanliya laf atiyorsun... ne ne ne???

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 09:31 Uhr.