Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

09.06.2004 12:03

spruch demielim bestätigte allah´s word

besser ;)
cok toysun be kücügüm.. yani simdi seni burda paramparca ederim ac kurtlar gibi..ama biraz daha egitici olmak lazim nede olsa bu sacmlaiklari sana yillarca anatmmislar...
yukaria yazdigin gibi bir ayet yok..birinci kismi ile ikinci kismi ile yanyana yok bu sünni hocalarin uydurmasidir...
Allah peygamberler arasinda ayrim yapmaz..
senin dilinle anlatacak olursam.. kuranda cok pis bir sekilde HARDCORE MONOTEIZM var ,.,,yani muhammed ahmet isa mussa esra ali bunlar palavra...
allah kainatida muhammed icin yaratmamistir,...allah kendisi icin yaratmistir...yani muhammedde sevgilisi degildir allahin cocugu olamiyacagi gibi sevgilisi de olamaz..
sirke giriyorsunuz dikkatli olun !
yine tekrar söylüyorum ..yukarida yazdigin spruch dedigin seyi kurandan cikarip bana gösterene bedava istanbula gönderiyorum iistanbul modeernse ..usamanin yanina yolluyayilm..KANDAHARA ;)))

09.06.2004 12:12

Burasi siir forumumu ey dangalak

möchte gern müsrik.. böyle sacma sapan siir okuyacaagina dinini kültürünü saglam kaynaklardan ögrende cünkü bir kac yila kalmaz asiri bir piskopat müsrik olucaksin bu belli.. nerden mi anliyorum.. cahilliginden..
mars mars okumaya...
;)
bir siirde benden

Dılé dılé mı sewda
Mıne budelay xo re vengda
Venge mı şî Olî Dîwan
Xızır mıdé dı laj û zu zama

Sewt mala dangadé qedîya
Kınkoré mal û gawan
Domonu tawîgî gurêt
Bıra derera bî hîra
Xewera şaye ama mırê
Vake çıx ama çıxê hetê ma
Sewo budela tora berdî
Dı laj û zu zama

Mı tomır kerd ve xo dest
Çıx sero kowto sema
Sewda mı şî Olî Diwan
Tıjî sılam da gıle kowara
Ezo dîre gam bıne hîra
Vake çıko kokım budela
Mı va mıra berdî
Di laj û zu zama

haydut007 09.06.2004 12:22

Allahu Ekber...

Allah büyükdür!!!

Ben benim ve Sen sen ol ve bu cocuklugu birak!!!

Beni zor sokacak ne akil, ne sabir ne de iman var sende... ben seni bir nefeste yutarim!!!

09.06.2004 12:22

peki hayrettin karaman ile seyfettin

toraman veya herhangi bir tatli ak sakalli hocaniz hayir usamaya domalacaksin domalmasan cennete gtitmezsin derse domalacakmisin?? bak dogru söyle din kadesiyiz ... nede olsa hocalariniz isin ucunda isyan var muhahaha
bu kanalin bir daglarda essek kovalayan kiirosu var yemin ederim o usamaci ha hahaha

09.06.2004 12:24

sidik yarisi yapalim mi ?????????

kim daha uzaga iserse türbanini cikaracak :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

09.06.2004 12:26

tamam canim anladik sen kibar ve parlak

cocuksun...sen bu abilerin yazdiogi kaka seyleri okuma ..ahlakin bozulabilir ;))))

09.06.2004 12:36

KIROLAR DAGDA NEDEN ESSEK KOVALAR

VE DERELERDE GUSÜL ABDESTI ALIR ;)
elhamdulllah hepimizde biraz kiroluk var..kirolar killi olur merhametli olur..
mesela bu forumun bir tanecik gülü fujitsu muitsu kirosu bizim oranin kirolarina cok iyi örnekdir..
düsünelim akilci olalim..adam 12-13 yasina gelince kariya bakmiyacaksin kiza dokunmuyacaksin diye günah carpilirsin cehenneme gidersin kiza bakarsan karinin memelerine bakarsan hz muhammed seni cezalandiriri diye ih sah haci hoca kafasina islemis.. eee dam ne yapsin ?
bütün gün daglarda spor yapar kaymak yer bal yer cökelek yer ayran iocer..tas gibi erkek olur..ne olucak bu is ? parada yok evlensin...karilari pahali satiyorlar...
iste fujitsu arkadasimiz ne yapsin daglarda essek pesine düsüyor..ne yapsin...bir essek mesek diyince iyice alisiyor...
sonra yasi 16 olunca almanyaya iltica eder bizim gariban ..simdide almanyada esseklrini özlüyordur..
yani yazik degilmi bunlara..
kiro dedik insan degilmi ..
kimde suc islamdami yoksa hocalardami yoksa güzel götlü esseklerdemi ;))))))))))))))))

kerio 09.06.2004 12:45

simdiye kadar ya uckur yada ....

yarisi yaptin. nede doymak bilmezmissin...

09.06.2004 12:51

sende atalariin dinine birtürlü doymadin

halbleiter müsrik arkadasim :)
ne zaman arab binbirgece masallarindan vaz geciceksiniz ebu ibni söyle yapmis ebu hüreyra damdan cakmis ebu buhari bin dangalak söyle demis..
hz ömer helva yapmis hz aysse camdan bakmis biride türban takmis öyleyse allahu ekber yaninada muhammed ceker...
namazdada tehiyet iyi gider..
kolay gelsin..
hzmuhammedde kesinlikle senin mezhebin akil mezhebi hanefi mezhebindendi degilmi .. aferin...
kolay gelsin ne diyelim
;))))))))))

kerio 09.06.2004 13:00

cart curta cart curtlamis

carta cartli cart cart carttirmis. cartliga cartlik cartlamis cart cartlakliktan cart curt olmus.

netice itibarli söylediklerin finduk kabugunu dahi doldurmaz.

uckur alti edebiyat ile fikir jimnastigi yaptigini zannedip kafa ütüleyip duruyorsun.

coltrane 09.06.2004 13:03

goethe acayip koyuyor, be!! o.T.

ohne Text

09.06.2004 13:03

hahahahahahaha......................

sende kecileri kacirdin aramiza hos geldin...
biliyorsun hadis kitaplarinda...zinaya recm cezasi ayetlerini hz aysenin kecisi yemis diye gecer... bilmem biliyormusun..
ne3 keciymis ama ayet süre yiyen keci..
hz ömerin heykeli dogruda hz aysenin ayetleri yiyen keci neden dogru olmasin ???
ha ha ha

kerio 09.06.2004 13:07

hain keci hadis tasami tahtaya mi yazili

idi?? yoksa tuz üstüne mi bastirilmisti?

ifrat ve tefrit nedir bilirmisin?

kimisi senin gibi hepsini atar hicbirisini almaz digerleri de hicbosluk birakmaz hepsini alir.

09.06.2004 13:08

padon goethede ne oluyor ??

Ne goetü bu ..hayrettin karaman seyfettin dalaman gibi hocalarimiz varken göteyi kim göte takar.. bu modern hocalar islami bozuoyr bak bak hemde almanca yapiyorlar ..hhahhaa
bizim kirolar olsaydi simdi böyle derlerdi ;)

coltrane 09.06.2004 13:14

Aynen!

iste anlamayana acaaaaaayip koyuyorlar, hemide goetheden.
abi, lassen wir den intelsosyetikgelehrten ihren spass.
mektepde goethe koyuyor, disardada torunlari.....

09.06.2004 13:14

hepsini aticaksin en saglami bu

atarken ....ufak tefek yetisme tarzimizdan dolayi problem ciksada zamanla ufkumuz aciliyor...en hayirlisi hepsini yekün atmakdir..yarim is yapmamak gerekir..
kaleyi iyi korumak gerekir truva ati gibi kalenin icine tekini bile soktunmu bu isin sonu gelmez..!
hem sorumlu oldugumuz tek sey kurandir ..hz ömerin helvasi degildir..
ayrica ´hz aysenin kecisi müsrik olmadigi icin hadis yemiyor..yedigi seyler recm ayetleridir...kaynak el buhari ibni tirmizi...
ayrica buhari tirmizi maliki devirlerdeki islam alimlerinin cogu farsi kaynakli..oldum olasi farsilara güvenmem...;)))))))))

kerio 09.06.2004 13:20

en dogrusu en yanlisi

kabe misalini hatirladi isen, din gelenegini iyi gözetmek lazim, yoksa takintilarimiz cok olur. klasik müfessirler senin dine ayirdigin zamanin birkacyüzbin katini ayirmistir.

dedigim gibi tekerlegi yeniden icad etmemize gerek yok.

bu arada aslinda senin görüslerine yakin olan farsli bir alim var ismi zemahseri idi. muhammed esed baya istifade etmisti.

09.06.2004 13:27

Benim hic olmazsa

sografyam belli.....

Zaman Kuranin cercevesine uydurulur.... sen ister anla ister kebul etme.... zarari yok.... bizler yapiyoruz zaten.... sen seyret....

Yani senin eski tefsircilerin... simdikilerden daha zekalimiydilar... dahami bilgindiler...... arastirma imkanlari dahami genisti...... devletler arasi Forumlara daha hizlimi gidebiliyorlardi..... daha cok kitapmi bulup okumuslardi......

Kizim sen istedigin kadar dil falan bil....

Dünya gidisatini ve Kuranin evrenselligini yutmadikca... sen ve snin gibiler rahat bulamazlar.....

Yevmil hazina... baska ne diyebilimki....

Selamlar
Enis

PS: Birde isin icinden kikamayinca..... persönlich olmaya basliyorsun..... ben cok ciddi ve bilimsel bir sekilde... durumu anlattim.... sen yine istikameti ucurarak... yok su böylemiydi yok bu böylemiydi..... laga luga laga luga....

Sende tefsir hakkinda bir seyler söyle..... yeterli bilgiye sahipsen....

09.06.2004 13:27

muhammed esedin almanca eseri kuran

tefsiri varmi ...yanimda bir kitab manyagi bir alman var illa illa bende 72 cennet hurisi istiyorum diyor..alip vereyim okusun :)
bir yanagina tokati bastim digerini uzatmis durumda ...
gerci mesed yahudi asilliymis ama neyse..simdi hayrettin karaman seyfettin dalamanin almancasini nerden bulacagiz muahhaha

haydut007 09.06.2004 13:28

Sana ne kim ne derdi, kim ne demezdi ???

Sana girip cikan mi var ???

Seni irdeleyip rahatsiz eden mi var ???

Sen birak su "kirolari" ne kadar da alingansin yaw... ne yazilirsa yazilsin sen hersey evirip cevirip icine ediyorsun... weder seriös noch witzig sind deine beiträge einfach nur dumm es wundert mich einfach zu sehen wie oft ein mensch nur von sich schreiben kann, masallah senin dedigin gibi kirolar cok yok ama sen varsin ya burda o yeter!!!

Eyvallah

Fatih

09.06.2004 13:32

sehr witzig.....

O zasman bende derimki....

Allahtan baska Ilah yoktur......

bunada mutlak bir sey sokarsiniz.... yani ben simdi cok Allahli yaptim hemi......

Allah birdir, genis anlamda kullanilir....

Allha birdir demekte Türkcede Allahin bir tane oldugunu anlartir.... iki veya cohul anlaminda degil...... bilirsin..Arapcada cogul ücden seonra baslar....

Im Grunde sagen und meinen wir das selbe.....

Was wollt Ihr den... damit erreichen... verstehe ich nicht

kerio 09.06.2004 13:32

esedin almanca tercemesi

kalipta. wird aber ein paar jahre dauern. ingilizcesi var, türkceside baya güzel.

kerio 09.06.2004 13:38

sen öyle anlamis olabilirsin

ama söylenmek istenileni ifade etmedin. böyle alinmana darilmana gerilmene gerek yok.

kelime-i tevhidin bunu icermesi önemli oldugundan Allah La ile basliyor. bu tüm putlara inanan insanin hayir demesidir.

kerio 09.06.2004 13:41

ne yaptigini gördügümden tefsir

adina daha birsey göremedim.

sen kendi kisiligini öne sürersen herhalde kisiligin ile ugrasiriz.

09.06.2004 13:42

kabul

Sen simdi Allahin Türkcesine ne dersin..... veya ne denilmeli.....

Ha sunu iyi bil son Resul gelmeden önce Allah kelimesi öbür dinlerde yoktu..... yani vahyilerinde yoktu.....

was machen wir jetzt??

aftereight 09.06.2004 13:44

als echt ! o.T.

ohne Text

09.06.2004 13:45

Sen bos ver beni

sanki sende tefsirciymissin gibi hikaye yazma bana.....

Sen söylediklerimi anlaya bilinmi.... cagimizi Kuranin evrensel kanunlari cercevesinde yeniden düzenlememiz geregini, anlayabildinmi....

Kuranin cercevesinde, Kurani zamana göre yorumlamamiz gerektigini, anlayabildinmi...??????????

Sen baan onu söyle

abizettin 09.06.2004 13:48

in görürem, cin görürem korkmirem

bala korkmirem..
yilan görürem it görürem, pust görürem korkmirem
ama nerde bir yobaz görirem korkirem balam korkirem..

tr.den yeni geldim daha alamanyaya-.avrupada yobaz pek olmaz sanirdim amma yanilmisik..

kerio 09.06.2004 13:49

nichts

Allah kelimesi"nin türkce"ye tercümesi gerekiyormu? yok niye herkes Allah denildiginde ne kastedildigini fevkalade güzel anliyor.

09.06.2004 13:51

Sen benim yazdigimi

anlamamistin.... hikaye cekmistin.....

simdi cevap ver, ben anlamdimsay....

Allah Türcede ne anlama geliyor....

09.06.2004 13:51

sende bir tefsir yapsana..........

bana bir an sempatik geldin..eskiden tanistigim kiro bir erzurumluya benzettim..
oda cok ibni ibnelerden öterdi...
ama akilli adamdi en azindan lafdan anliyiordu ..
mesedin yaptigini hemde yahudi dönmesi olarak yaptigini sen neden yapmiyasin ? almanca yap ama bir ise yarasin ...;)ama uydurulan atalar dini gölgesinde degil indirilen vahiy verilen akil isiginda yap bence ..;)

09.06.2004 13:53

Hele kurban dogridiiiir

dogridiiiir cok dogridiiiir, hele bunlardanda Türkiyede soook vardir...

kerio 09.06.2004 13:59

sen bu tefsiri yapmis gibi konusuyorsun

halbuki bana göre islam bilginleri bu olayin daha basindalar. seyyid kutub, m.esed, muhammed hamidullah, yusuf kardavi, prof. dr. falaturi, prof. dr. karaman, mevdudi, ibrahim kazdal, ahmet baydar ve ismini saymadigim bircok alim bu mesele ile ugrasmaktalar.

sen bunlarin getirdigi sonuclarin neresindesin?

ama bana göre ilmi bir calisma daha genis bir calismayi gerektirir. tc laiklerinin yaptigi gibi, atatürkten önce olanlari hice sayip, sifirdan baslamalarinin hicbir mantigi yoktur. var diyenler yaniliyorlar.

bugün felsefe okuyan birisi aristoteles, plato vs. kesinlikle bilmeli. bunlari silip atatürkten sonra baslarsa yolda kalacaktir.

bizim cagimiz gecmis caglarin devamidir. tarih bizim bugünkü hal ve hareketlerimizi belirlemekte. bosuna dememisler tarih tekerrürden ibarettir diye.

neyse.

09.06.2004 14:00

Onu mecazi anlamda

kullandi.....

Elbet Atatürk gibi bir dahi cani degildi....

Er hat Sie alle Politisch abgesägt.... das ist der eigentliche aussage.....

Kafa Kelle, Müsrik Hocalrin tabiridir.... amac Atayi camurlamak.....

CEHALETIN KÖKÜNDE HACI HOCALAR YATAR

kerio 09.06.2004 14:03

esedin arapcasi güzel

ayrica arap dil gelenegini iyi bilmekte, yani mecazi kavramlari iyi tanimakta.

ama ayetler hakkinda sorun varsa sor yakin zamanda sana tefsirini sunayim. bu konuda literatürüm genis.

demek dadas kirosuna benzettin beni. demek benim türümden ep ey cok varmis. buda dogru oldugumun bir delilidir.

09.06.2004 14:05

Kizim senin benle bir isn yok

Lütfen söylediklerimi anladinmi anlamadinmi????

Sen onu söyle birak Aliyi Veliyi.....

Benim dedigim evrensel bir cercevedir....
Detayi falan dgil......

Du hast nix begriffen deshal nochmal...

-----------------
Resulun söyle bir rahatligi vardi.... oda su, gelen vahyiler o anda ceryan eden olaylar üzere gelmistir.... bir cogu böyle.... ve Peygamber bu vahyileri o olaylara birebir uygulamistir.......
------------------

--------------------------------
Kuranin inis sebeplerini sosyolojik olarak arastirip anladiktan sonra, Kuranin evrensel kanunlarini kendi zamanimiz cercevesinde yorumlamaliyiz, aynen Resulun yaptigi gibi….
-------------------------------

Wo liegt der Fehler... söyle bana Hanim kardesim.....

PS: Eger, sen söylesin böylesin, falan filan diyeceksen yazi yazip zamanimi bosa harcama

kerio 09.06.2004 14:11

güzel bir soru

sözlük manasini soruyorsan Allah
Kâinatta var olan her şeyin yaratıcısı, koruyucusu olduğuna ve tek olduğuna inanılan Yaradan, Rab, Mevlâ. trce sözlüklere bakabilirsiniz.

amacin nedir?

kerio 09.06.2004 14:17

das wurde doch schon immer gemacht

also tu bitte nicht so als ob du hier etwas völlig neues erzählen würdest. das wird schon seit jahren versucht, deshalb habe ich dir auch die namen aufgezählt.

kerio 09.06.2004 14:19

kizim diye hitab etmeyi birak lütfen o.T

ohne Text

09.06.2004 14:28

Yani anlayabildin

kabul ediyorsun.....

Su anki dinin Islam olmadigini kabul ediyorsun???

mutabikmiyiz??

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:11 Uhr.