Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   News & Politik (http://localhost/forum/showthread.php?t=4275)

xxxcanan 07.11.2007 08:12

eine schreckliche Zeitung

...Propagnda Zeitung mit etwas gehobener Sprache, sonst nichts dahinter!

tyrannorex 07.11.2007 10:46

kann ich Dir nur zustimmen Canan

eine schreckliche Zeitung, die nur das schreiben und übertreiben, was sie gut finden oder sie gut darstellen läßt...aber andere schlecht machen...Unangenehme Themen werden unter dem Teppich gekehrt, wie immer oder viele Ausreden gefunden

LEUTE kann nur sagen FINGER WEG !!!

taifunx 07.11.2007 14:09

sen

baska konular üzerine yazmaga devam et .mesela islam ne kadar kötü falan ,salak sen bu konulardan anlamazsin.

benx 07.11.2007 14:56

oh gott...

sowas hat uns gerade noch gefehlt.

behalte deine eigenartigen tips für dich und werde glücklich.
verstehe nicht warum du "pseudo-bekehren" zu deinem hobby gemacht machst.

onurcan07 07.11.2007 18:14

mensch bist du noch auf dieser Welt

ich versuche Leute zu verstehen, die auf Radikalitäten eine Schwäche haben, wieso so viel Publik für so eine extreme Zeitung...? Weil die Politik es jetzt so möchte. Bist du denn selbst überzeugt, aber auch wirklich überzeugte Leserin dieser Zeitung, wieviel von dem hast du gelesen??? Also solche Menschen tun mir persönlich nur leid. Bloß nicht irriteren lassen. Wer möchte kann sich ein eigenes Bild über Kultur machen...

onurcan07 07.11.2007 18:25

Bu ne terbiyesizlik, cehalet

Neden bu kadar kendine hakaret ediyorsun anlamiyorum, Yazik sana, dinine gercekten ictenlikle bagli olan insanlara bu sekilde kücümsemeni anlam vermiyorum. Basini iki elinin arasina alip bence düsünmeyi biliyorsan, önce düsün sonra yaz veye yanit ver. Akkili olduguna inaniyorum.

07.11.2007 22:13

Danke für die Info

So ne Zeitung werd ich mir mal gleich anschaffen danke! Man man mann was regt ihr euch den wieder auf über so ne kleine werbung zaten sorun yaratmakta türk insani bir nr baskalarinin düsüncelerine hic saygisi yok kizcaz demiste ne olmus beisst euch doch in den hintern!

aysenisahoca 08.11.2007 09:46

Allah senden razi olsun

cok saygiyadeger dinci gerici yobaz kardesim, böyle bir gazetemiz eksikti, INSAAAAALLLLAAH
o eksikte kapandi.
Özellikle "miswak, Lederstrumpfhose, ve "sadaqa dose"yi cok faydali buldum.
Müslümanlarin misvak kullanmak adetini unutup, dislerinin yavas yavas beyazlasmaya basladigindan, neredeyse fetvami verecektim, ki insaaalah bundan sonra misvak kullanip yine disler sararir.

Gazeteden faydali buldugum bölümleri burada foruma abdesli giren din kardeslerimize iletme görevini üstlendim,
simdiden Is-Lahm alemine hiyarlara vesile olsun derim.

Eline diline beline

islamische zeitunga, basörtüne ve gucci tangana sahip ol dindar kardesim,
99 pakistanis seni korusun.

aysenisahoca 08.11.2007 09:52

Tükürdügünü yalayan zip zip beyinli

dinci gerci yobaz kardesim, sizin kadar yüce bilgim olmasada en azindan tükürdügünüzü ne cabuk yaladiginizi göremeyecek kadar kör degilim.
bak asagida buraya aktardigim makaleyi dikkatle oku:

IT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR !!!

Bu yüce milletin artik vatan, millet, sakarya edebiyatina karni tok. Bu vatana gercek hizmet edenleri cok iyi biliyor, o yüzdende AK Partiyi
%47 ye yakin bir oyla tekrar iktidara getirdi. Bu durumdan sen ve senin siyonist patronlarin hosnut olmayacak ama, ne demisler it ürür kervan yürür !!!
Ulan serefsizin evladi, sen TÜRKÜN, MÜSLÜMANIN, ATATÜRKÜN ve TÜRKIYE nin adini o pis agzina almadan önce, git tuz ruhu ile bir yika. Faydasi olmaz ama sembolik bir anlam tasir en azindan. Atatürk senin gibi vatan hainlerinin, rum, ermeni tohumlarinin dedeleriyle savasti denize döktü. Demek senin gibi bir kac tane enik gözden kacmis. Bu vatan sahipsiz degil siyonist pici, meydani bos buldum sanma sakin, hangi maskeyle dolasirsan dolas, ister Cyberangel ol, ister RebellYell, senin gibi satanistleri her zaman ve her yerde tanir bu millet.

EU forumunda yaziyi bulabilirsin.
astik-kestik diye övünürken kendi agzinizla söylersiniz ermenileri rumlari geberttik diye, baskalari basiniza kaktimi ciyyak ciyyak öter, hep birlikte zartlarsiniz.

eline diline neline sahip ol, gucci tanganin üstüne basörtünü takmayi unutma,
99 fasistler seni korusun

fii emanillah...

aysenisahoca 08.11.2007 09:55

Dualarim seninle

dinci gerici fasist yobaz kardesim,
biz dindar insanlarin dertleri kökünden halletmek gibi yetenegi varken, niye doktor hemsire oyunu oynayalim?
asmak kesmek kelle ucumak varkene ne diye kafamizi sisirtip dert dinleyecegiz dimi ama?

99 kelleler seni korusun
Is-Lahm alemine hiyarlara vesile olsun

fii emanillah

08.11.2007 10:10

o.T.

Sofern ich dich richtig verstanden habe, kritisierst du den progressiven und meist dubiosen Einfluss der Wirtschaft auf die Politik und die damit verbundenen Korruptionen, du wünscht dir mehr plebiszitäre Demokratie.

Die Demokratie befindet sich ständig im Wandel und seit der Globalisierung zeichnet sich ein Trend, dass die Demokratie belastet. Wie du auch bemerkt hast, hat auch die Neoliberalisierung die Demokratie in Deutschland erreicht. Noam Chomsky gehört zu den führenden Intellektuellen, die versuchen die Menschen vor der Neoliberalisierung zu warnen.

Näheres ist im Buch Profit over People zu finden:

<a href="redirect.jsp?url=http://static.scribd.com/docs/fdez2eik952a9.pdf

Worauf" target="_blank">http://static.scribd.com/docs/fdez2eik952a9.pdf

Worauf</a> ich hinaus möchte ist, dass wir nicht den Fehler machen sollte, die Demokratie als illusioniäre Vorstellung darzustellen, denn sonst laufen wir gefahren, dass immer weniger Menschen an der Demokratie partizipieren. Die Demokratie braucht mehr emanzipierte Bürger, die aktiv gegen den Prozess Neoliberalisierung entgegenzuwirken versuchen.

taifunx 08.11.2007 14:34

hadi oradan

Sillik ,seninle bir konu üzerine tartismayacagim dedim ya sen git yeni konular ac islam kötü falan diye.

Belki sana takilan entel danteller vardir .

aysenisahoca 08.11.2007 14:41

sen aksama kadar dantel örüyon galiba

niye sinirlendin?
yemedi degilmi?
verecek cevabin bile yok küfür etmekten baska.

99 silliklar seni korusun
fii emanillah...

09.11.2007 10:25

hallo Hoca, sind String Tanga"s

im Islam nicht erlaubt?? ;) Einen gewissen Kontrast oder Wiederspruch müssen doch auch turbanisierte Frauen erzeugen dürfen oder??
Vielleicht ist das eine Tanga-Rebellion der türbanisierte Frauen gegen die strikte Kartoffelsack-Kleiderordnung? *lach*

Jedenfalls unterstütze ich die Tanga-Rebellion der türbanisierte Frauen. ;)

09.11.2007 22:23

atatürkün balikesir konusmasi

Ey Millet, Allah birdir. Şanı büyüktür.

Allahın esenliği, sevgisi ve iyiliği üzerinize olsun.

Peygamberimiz efendimiz hazretleri, Cenabı Hak tarafından insanlara dini gerçkleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir.

Temel kanunu, hepimizce bilinmektedir ki, yüce Kur�an�daki mânası açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunarı arasında çelişki olması gerekirdi.
Çünkü tüm evren kanunlarını yapan Cenabı Hak�tır.

Arkadaşlar; Cenabı Peygamber çalışmasında iki yere, iki eve sahip bulunuyordu. Biri kendi evi, diğeri Allah�ın evi idi. Millet işlerini Allah�ın evinde yapardı. Hazreti Peygamber�in mübarek yolunda bulunduğumuz bu dakikada milletimize; milletimizin bugününe ve geleceğine ait hususları görüşmek maksadıyla bu kutsal yerde Allah�ın huzurunda bulunuyoruz.

Beni buna eriştiren Balıkesir�in dindar ve kahraman insanlarıdır. Bundan dolayı çok memnunum. Bu fırsat ile büyük bir sevab kazanacağımı ümit ediyorum. Efendiler, camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır. Camiler itaat ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapılmasının gerekli olduğunu düşünmek yani konuşup tartışmak, danışmak için yapılmıştır. Millet işlerinde her kişinin zihnini ayrı ayrı faaliyette bulunması zorunludur. İşte biz de burada din ve dünya için, geleceğimiz ve bağımsızlığımız için, özellikle egemenliğimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım.

Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum. Hepinizin düşündüklerinizi anlamak istiyorum. Milli amaçlar, milli irade yalnız bir kişinin düşünmesinden değil, milletin bütün kişilerinin arzularının, emellerinin sonuçlarından ibarettir. Bundan dolayı benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.

Hutbeler hakkında sorulan sorudan anlıyorum ki, bugünkü hutbelerin şekli, milletimizin duygusal fikirleri ve lisanı ile medeni ihtiyaçlarıyla uygun görülmektedir. Efendiler, hutbe demek topluma hitabetmek, yani söz söylemek demektir. Hutbenin manası budur.

Hutbe denildiği zaman bundan birtakım kavram ve manalar çıkarılmamalıdır. Hutbeyi söyleyen hatiptir. Yani söz söyleyen demektir. Biliyoruz ki, Hazreti Peygamber�in hayatta olduğu mutlu dönemlerde hutbeyi kendisi söylerdi. Gerek Peygamber Efendimiz ve gerek, dört halifenin hutbelerini okuyacak olursanız görürsünüz ki, gerek Peygamberin, gerek dört halifenin söylediği şeyler o günün sorunlarıdır, o günün askeri, idâri, mâli ve siyasi, sosyal konularıdır.

İslam toplumunun çoğalması ve İslam ülkeleri gerilemeye başlayınca, Cenabı Peygamber�in ve dört halifenin hutbeyi her yerde bizzat kendilerinin söylemelerine imkân kalmadığından halka söylemek istedikleri şeyleri bildirmeye birtakım kişileri memur etmişlerdir. Bunlar herhalde en büyük ve ileri gelen kişiler idi. Onlar camilerde ve meydanlarda ortaya çıkar, halkı aydınlatmak ve doğru yolu göstermek için bir şart lâzımdı. O da milletin lideri olan kişinin halka doğruyu söylemesi, halkı dinlemesi ve halkı aldatmaması!

Halkı genel durumdan haberdar etmek son derece önemlidir. Çünkü, her şey açık söylendiği zaman halkın beyni faaliyet halinde bulunacak iyi şeyleri yapacak ve milletin zararına olan şeyleri reddederek şunun veya bunun arkasından gitmeyecektir. Ancak millete ait olan işleri milletten gizli yaptılar. Hutbelerin halkın anlayamayacağı bir lisanda olması ve onların da bugünün gereklerine ve ihtiyaçlarımıza temas etmemesi, Halife ve Padişah sıfatını taşıyan despotların arkasından köle gibi gitmeye mecbur etmek içindi.

Hutbeden amaç halkın aydınlatılması ve ona yol gösterilmesidir, başka şey değildir. Yüz, ikiyüz, hatta bin yıl önceki hutbeleri okumak, insanları cahillik ve çağın gerisinde bırakmak demektir. Hatiplerin normal olarak halkın günlük kullandığı dil ile konuşmaları gereklidir. Geçen yıl Millet Meclisi�nde söylediğim bir nutukta demiştim ki "Minberler halkın akılları, vicdanları için bir ilim irfan kaynağı, ışık kaynağı olmuştur."

Böyle olabilmek için minberlerde söylenecek sözlerin bilinmesi ve anlaşılması, ilim ve fen gerçeklerine uygun olması lazımdır. Hutbeyi verenlerin siyasi olayları, sosyal ve medeni olayları hergün izlemeleri zorunludur. Bunlar bilinmediği takdirde halka yanlış aşılamalar yapılmış olur. Bu nedenle, hutbeler tamamen Türkçe ve günün gereklerine uygun olmalıdır. Ve olacaktır.

09.11.2007 22:24

atatürkün balikesir hutbesi

Ey Millet, Allah birdir. Şanı büyüktür.

Allahın esenliği, sevgisi ve iyiliği üzerinize olsun.

Peygamberimiz efendimiz hazretleri, Cenabı Hak tarafından insanlara dini gerçkleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir.

Temel kanunu, hepimizce bilinmektedir ki, yüce Kur�an�daki mânası açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunarı arasında çelişki olması gerekirdi.
Çünkü tüm evren kanunlarını yapan Cenabı Hak�tır.

Arkadaşlar; Cenabı Peygamber çalışmasında iki yere, iki eve sahip bulunuyordu. Biri kendi evi, diğeri Allah�ın evi idi. Millet işlerini Allah�ın evinde yapardı. Hazreti Peygamber�in mübarek yolunda bulunduğumuz bu dakikada milletimize; milletimizin bugününe ve geleceğine ait hususları görüşmek maksadıyla bu kutsal yerde Allah�ın huzurunda bulunuyoruz.

Beni buna eriştiren Balıkesir�in dindar ve kahraman insanlarıdır. Bundan dolayı çok memnunum. Bu fırsat ile büyük bir sevab kazanacağımı ümit ediyorum. Efendiler, camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır. Camiler itaat ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapılmasının gerekli olduğunu düşünmek yani konuşup tartışmak, danışmak için yapılmıştır. Millet işlerinde her kişinin zihnini ayrı ayrı faaliyette bulunması zorunludur. İşte biz de burada din ve dünya için, geleceğimiz ve bağımsızlığımız için, özellikle egemenliğimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım.

Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum. Hepinizin düşündüklerinizi anlamak istiyorum. Milli amaçlar, milli irade yalnız bir kişinin düşünmesinden değil, milletin bütün kişilerinin arzularının, emellerinin sonuçlarından ibarettir. Bundan dolayı benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.

Hutbeler hakkında sorulan sorudan anlıyorum ki, bugünkü hutbelerin şekli, milletimizin duygusal fikirleri ve lisanı ile medeni ihtiyaçlarıyla uygun görülmektedir. Efendiler, hutbe demek topluma hitabetmek, yani söz söylemek demektir. Hutbenin manası budur.

Hutbe denildiği zaman bundan birtakım kavram ve manalar çıkarılmamalıdır. Hutbeyi söyleyen hatiptir. Yani söz söyleyen demektir. Biliyoruz ki, Hazreti Peygamber�in hayatta olduğu mutlu dönemlerde hutbeyi kendisi söylerdi. Gerek Peygamber Efendimiz ve gerek, dört halifenin hutbelerini okuyacak olursanız görürsünüz ki, gerek Peygamberin, gerek dört halifenin söylediği şeyler o günün sorunlarıdır, o günün askeri, idâri, mâli ve siyasi, sosyal konularıdır.

İslam toplumunun çoğalması ve İslam ülkeleri gerilemeye başlayınca, Cenabı Peygamber�in ve dört halifenin hutbeyi her yerde bizzat kendilerinin söylemelerine imkân kalmadığından halka söylemek istedikleri şeyleri bildirmeye birtakım kişileri memur etmişlerdir. Bunlar herhalde en büyük ve ileri gelen kişiler idi. Onlar camilerde ve meydanlarda ortaya çıkar, halkı aydınlatmak ve doğru yolu göstermek için bir şart lâzımdı. O da milletin lideri olan kişinin halka doğruyu söylemesi, halkı dinlemesi ve halkı aldatmaması!

Halkı genel durumdan haberdar etmek son derece önemlidir. Çünkü, her şey açık söylendiği zaman halkın beyni faaliyet halinde bulunacak iyi şeyleri yapacak ve milletin zararına olan şeyleri reddederek şunun veya bunun arkasından gitmeyecektir. Ancak millete ait olan işleri milletten gizli yaptılar. Hutbelerin halkın anlayamayacağı bir lisanda olması ve onların da bugünün gereklerine ve ihtiyaçlarımıza temas etmemesi, Halife ve Padişah sıfatını taşıyan despotların arkasından köle gibi gitmeye mecbur etmek içindi.

Hutbeden amaç halkın aydınlatılması ve ona yol gösterilmesidir, başka şey değildir. Yüz, ikiyüz, hatta bin yıl önceki hutbeleri okumak, insanları cahillik ve çağın gerisinde bırakmak demektir. Hatiplerin normal olarak halkın günlük kullandığı dil ile konuşmaları gereklidir. Geçen yıl Millet Meclisi�nde söylediğim bir nutukta demiştim ki "Minberler halkın akılları, vicdanları için bir ilim irfan kaynağı, ışık kaynağı olmuştur."

Böyle olabilmek için minberlerde söylenecek sözlerin bilinmesi ve anlaşılması, ilim ve fen gerçeklerine uygun olması lazımdır. Hutbeyi verenlerin siyasi olayları, sosyal ve medeni olayları hergün izlemeleri zorunludur. Bunlar bilinmediği takdirde halka yanlış aşılamalar yapılmış olur. Bu nedenle, hutbeler tamamen Türkçe ve günün gereklerine uygun olmalıdır. Ve olacaktır.

09.11.2007 22:30

aha bi mumcu daha o.T.

ohne Text

09.11.2007 22:33

salakligin daniskasi

kürt sorunu degil
terör sorunu

bana cikipta 12 yasindaki kizlari 70lik dedelere nikahlayanlari, seref namus diye katil olanlari, askerine polisine kursun sikanlari ve essekle iliskiye girenleri masum gösterme

09.11.2007 22:33

mumlar söndümü

yine kicina bi sey girmis herhalde sacmaliyorsun

09.11.2007 22:34

yüzde 47 sana santim olarakmi girdi o.T.

ohne Text

09.11.2007 22:38

merak ediyorum

mum söndücüler neden bu kadar yüzde 47 ye karsi cikiyorlar

hani demokrasiden insan haklarindan bahsediyordunuz

yoksa bunlar sadece siz gürühlar icinmi gecerli

yüzde 47 size santim olarakmi girdide böyle aniriyorsunuz

catlayin gerici yobaz kafalailar sizi..siz gidinde askere polise kursun sikanlara destek cikin..

taifunx 10.11.2007 15:36

arkadas sana cevabi yazmis

asagida :-)

99 x % 47 girsin sana huuuuuu

hehehehehe

taifunx 10.11.2007 15:40

Merak edilecek birsey yok..

Bunlar Müslümanlara ,Türklere saldirmayi yani kisacasi bizlere saldirmayi marifet saniyorlar birde sevsinler iki de bir agizlarinda demokrasi türküleri !! sittiret bunlar yalaka ,avrupanin göt yalayan yalakalari .

evet birde Türkiyedeki yönetim %47 ile yine basa gecince Kriz geciriyorlar garipler :-)

10.11.2007 18:00

10.11.2007

10 Kasim 2007- Mustafa Kemal Atatürkün 69uncu Ölüm yildönümüdür.Anlasilan o ki bu gözden kacmis.
Bunun konu edilmesini..bir türk-alman community-sinden beklemek yanlis mi acaba?.Vaybee yetkililerinin bu kadar vurdumduymaz olmalarini ben sahsen dogru bulmuyorum. Hele hele
bir b-sinifi sinema sanatcisi hintli Aishwarya Rai in dogum günü unutulmamakta, ve hatta günlerce bassayfada yer alirken.Atatürkün ölüm yildönümü neden unutulmaktadir?.Bu hareketin kasti olmadigini da söylemek pek inandirici olmasa gerek. FOS

11.11.2007 00:26

Wenn die Fundamentalisten und Faschisten

von Gestern zu Neo-Demokraten werden, darüber kann man echt nur schmunzeln. ;) Nun ja, genau dieser Stelle fängt auch das Dilemma an, denn für eine richtige Demokratie braucht Ihr erst einmal einen grundlegenden Mentalitätswechsel und vieles mehr.

Metaphorisch ausgedrückt seid ihr gar nicht in der Lage euch eine richtige Demokratie zu leisten, denn ihr seid hochverschuldet und auf die Kredite der IMF angewiesen. Über 70% der Börse und über 50% der Banken liegen in den Händen der Ausländer. Theoretisch gesehen, seid ihr nicht mehr die Besitzer eures Landes. Ihr habt ein miserables Bildungssystem, dass lieber Religion unterrichtet als Demokratie. Ihr habt eine Militärkultur, d.h. etwa alle 10 Jahre ein Militärputsch verzeichnet. Ihr befindet euch im Nahen Osten, im Feuerkessel der Welt, deshalb ist unter diesen Bedingungen höchstens nur eine Scheindemokratie möglich.

Vergisst die richtige Demokratie, dass habt ihr euch nicht verdient, eine zweitklassige Demokratie-Kopie reicht für euch völlig aus.

11.11.2007 10:39

yazik....

dogrusu bende hayal kirikligina ugradim. bu tarih bassayfalarda olmasi gerekirken, hicbir haber yapilmadi bu konu üzerine.

acaba korktuklari birileri mi var???

aysenisahoca 12.11.2007 03:05

taifuncuum

kilik degistirmedende küfür edebilirdin, o arkadasim dedigin bir günde kaydedilip silinmis clon´un senin sizofrenik kisiliginin diger parcasi oldugunu anlamak icin pek fazla caba sarfetmek gerekmiyor.
seni kimsenin desteklemeyisindenmi kaygilandinda clon´ladin kendini?

bana isterse 20 santim girer, isterse 40 santim, sana ne?
ben, bana neyin girip girmeyecegine karar verme özgürlügüne sahibim nonosum, sen emrini kendi altina almak icin, cenneti ayaklarinin altina satmak vaadleriyle kandirdigin gucci tanga cok namuslu bacilarina verirsin canikom.

üstelik böyle ulumalardan utanacagimi yilacgimi düsündüysen yazik sana, desarj olmak icin yapabilirsin, ama cinselligi doya doya yasayabilmek en azindan insani "Küfür ederek orgazm olma" piskopatligindan kurtarir.

bence sen 70bin huriler hikayelerinden gecte, real hayatta birtane kadini adam gibi mutlu etmesini ögren, yok 70 milyon huriler hikayeleri ve böyle küfürler bile seni icine girdigin bunalumdan kurtarmaya yetmez cicim.

aysenisahoca 12.11.2007 03:08

söndü taifuncuuum

ben yinede karanliga küfretmek yerine bir mum daha yakmayi tercih ederim.

kerkes kendisi nasilsa, karisisindakileride öyle zannedermis, sana nerden gürdügü zaman sacmaliyorsunuz nonosum?

fiii emanillah...

aysenisahoca 12.11.2007 03:14

kendi kendine konusan dindar kardesim

faschistligin insanin kalbinde cok marazlar actigini biliyorum, ama senin gibi kendi kendini clon´layip kendi kendisiyle yazisanlar bunlarin en zararsizi, yani delisi :)

Hazreti Nostradamus (S.A.V.) bir hadis´i seriflerinde, türklerin Ye´cuc ve Me´cuc olduklarini ve araplarin onlarla savasacaklarini bundan 1400 sene önce bildirerek irkciligin ne kadar güzel oldugunu beyan etmis, ama türkleride bu sahih hadis´i seriflerinde poh yerine bile koymamis.

elinize dilinize belinize sahip olun, Hazreti Nostradamus ( S.A.V) in karikatür´ü seriflerini bol bol öpünüz, cenette huriler ERROR!!!

aysenisahoca 12.11.2007 03:32

Wenn Dann Ordentlich Rebellieren!

ich finde Gucci-Tanga-Kopftuch-Frauen zum weinen witzig.
Auf der einen Seite sehnt man sich nach einer wohlverdienten Freiheit,auf der anderen Seite kommt man von religiösen Dogmen nicht weg.

Wenn man nicht weiss, was man wirklich will, oder an was man wirklich glaubt oder nicht glaubt, kommt solch ein Paradox ins Blickfeld.

Wenn diese Frauen tatsächlich davon überzeugt sind, in der Hölle zu schnorren, indem sie Gucci Tangas von hinten blicken lassen, warum tut man es dann?
Wenn ich so glauben würde, könnte die ganze Welt sich gegen mich stellen, und ich würde nie einen Tanga zum Vorschein bringen.

Im rücken der Gesellschaft, dort wo kein Papa, Bruder, Ehemann oder ein Bekannter nichts sehen kann, ist doch wurscht, ob das Allah sieht, oder?

Vielleicht hätten wir es etwas leichter unsere Rechte durchzusetzen, wenn die Frauen einwenig ihre "keusche, anständige, gehorchende muslimische Frau soll jeder denken" Karriere zur Seite legen könnten.
Ich persönlich kann es nicht nachvollziehen, dass man auf der einen Seite unter Druck leidet und jammert, auf der anderen Seite das Unrecht verteidigt.
Entweder/Oder

benx 12.11.2007 12:01

Dogru...

Herhalde burada cogunlukla ciplak kadinlari, yok bir hint oyuncunun (yan tarafda resimleri varya en azindan) dogum gününü vs. daha ilginc bulan veya belki´de fazlasiyla dine bagli olan user´ler dolastiklari icin´mi korkup bir lafini etmediler acaba?

taifunx 12.11.2007 13:11

hadi oradan

sillik ,

99x 47 :-)

taifunx 12.11.2007 13:14

ben

kendimi clonlamadim ama sen öyle görüyorsan öyle olsun.

sen benim fikrime saygi göster ve terbiyesizligi elden birak ondan sonra sana yazarim.

herkes inanmama özgürlügüne sahip ise bende inanma özgürlügüne sahibim.ben kimseye bana küfürlü yazana kadar küfür yazmadim ama eger bana küfürlü yaziliyorsa aynen iade ederim.

12.11.2007 18:59

o.T.

umarim öyle degildir. BOARDun
kullanisi pratik diye takiliyoruz. Yoksa bu sitede isim olmaz sahsen.

Acaba bugün hangi absürd-asyon var diye de baktigim, ya da bir kaza mahallinden gözlerini alamama sendromu da diyebiliriz.

FoS

13.11.2007 11:45

o.T.

Meinst du wirklich, türbanisierte Frauen wünschen sich mehr Freiheit??? Ich behaupte das Gegenteil, sie wollen eher einen strikten religiösen Rahmen für ihr Leben, ohne Rücksicht auf ihre eigene Individualität. Ihre Kleider, ihr Verhalten und selbst ihre Gedanken werden den religiösen Idealen und Dogmen untergeordnet, dabei wird nicht nur durch ihr Erscheinungsbild vereinheitlicht. Sie werden zu Massenprodukten gemacht, die ihre Identität und Einzigartigkeit wegwerfen.

Der Modernitätsdruck wie Mode oder weibliche Gene bzw. Hormone bringen anscheinend Frauen dazu, ihre Sexualität zu betonen, vielleicht gehört dieses auch zum Werbungsritual. ;)

Ich finde, man sollte selbst türbanisierten Frauen die Freiheit gewähren, ihre Tangas unter ihren engen Jeans zu betonen bzw. ab und zu zeigen. *lach*

xxxcanan 14.11.2007 10:31

haklisin o.T.

ohne Text

xxxcanan 14.11.2007 10:36

o.T.

forumlara bile bir baksana, aktif olanlar kalmadi artik, kötü yazilar dahi silinmiyor, sanki kendi haline birakmislar forumu ...

jette23 14.12.2007 11:36

Suche Teilnehmer für Umfrage!

Hallo liebe Vaybee-Mitglieder.

Ich bin gerade erst auf dieses Forum gestoßen und würde die Gelegenheit gern nutzen, euch um Hilfe bei meiner Diplomarbeit zu bitten. Zurzeit studiere ich im 9. Semester Psychologie an der Martin-Luther-Universität Halle, wo ich gerade intensiv mit besagter Diplomarbeit beschäftigt bin.

Es geht um das Thema "Neues Miteinander - Multikulturelle Gruppen in Deutschland". Dafür suche ich dringend noch Immigranten oder Personen mit Migrationshintergrund (z.B. Kinder von Immigranten), die einen Fragebogen zum Thema ausfüllen würden.

Unter www.nachtregen.de findet ihr den Fragebogen.

Darin werden Themen wie Erfahrungen mit Diskriminierung und kulturelle Identität aus der Sicht von Migranten behandelt. Es geht also um die persönliche Sicht der Migranten zu diesem Thema - eine Sache, die meiner Meinung nach bei allen Diskussionen zum Thema Integration noch immer viel zu kurz kommt.

Ich würde mich wirklich freuen, wenn ihr mitmachen oder den Link an Interessierte weiter leiten würdet!

Unter allen Teilnehmern, die alle Fragen beantwortet haben verlose ich einen Amazongutschein im Wert von 20 Euro!

Für weitere Fragen stehe ich natürlich hier im Forum zur Verfügung.

Viele Grüße,
Jette

arzu2x 04.01.2008 12:50

...Vorsicht

wie NAPOLEON schon sagte dürfen wir nicht den Fehler machen Demokratie als Illusion oder Märchen darzustellen.
Demokratie heißt Herrschaft des Volkes. Das Volk wählt aus seiner Mitte jene Leute, die es für fähig hält, für das Wohl der Allgemeinheit das Zusammenleben zu regeln. Das eigentliche Problem besteht darin, daß wir Kandidaten wählen sollen, die wir weder kennen noch richtig einschätzen können. Es ist nicht der Nachbar, der Schulfreund, oder wenigstens der Schwager vom Bruder. Nein es ist ein Wildfremder. Mein kleines Kreuzchen verhilft dem mir völlig Unbekannten zu einem guten Gehalt, einer unglaublich hohen Altersversorgung und zahlreichen Privilegien. Einmal gewählt, schert sich dieser Mensch nicht mehr um mich. Vielleicht sind das ehrenwerte Männer, vielleicht auch Charakterschw...., ich kann es nicht beurteilen, weil ich sie nicht kenne. Sie wurden von ihren jeweiligen Parteien aufgestellt, ohne mein Zutun. In Ordnung, ich gestehe es: Je besser ich diese Leute kenne, desto weniger Grund habe ich, sie zu wählen. Aber das ist mein persönliches Problem, nicht das Problem der Demokratie. Im Klartext die Demokratie stirbt wegen einem Konstruktionsfehler und nicht wegen ein paar Radikalen, Terroristen, Schmarotzern, Revanchisten oder Volksverhetzer.
Der Staat bekämpft zwar die Stechmücken auf der Haut, läßt aber die Ratten gewähren, die ihm die Eingeweide wegfressen. Die zentrale Frage sollte lauten: Wie schützen wir die Demokratie vor diesen angeblichen Demokraten?

10.01.2008 15:22

du bist ja genauso

bescheuert wie die ganzen pkk sympathisanten

pkk ile senin gibi düsünenlerin hic bir farki yok!!!

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:09 Uhr.