![]() |
Türkiye dogru yolda ilerliyor...
Bugün her ne kadar medya ve kamuoyu tarafinda "Gec bile kalindi, girin Irak a" gibi yogun baskilar varsa da, Türk Hükümeti agir usul, sartlari olusturarak sorunu cözme yolundadir.
Catisma cikmadan cözüme ulasilabilecegini ümit ediyorum. |
gec bile kalindi..
sevsinler senin insanligini,
sende su anda avrupada IN olan Türk düsmanligina katil ve Türklerin Türkiyenin kendini savunma mekanizmasinada yapistir Fasit damgasini ve herkes ,daha dogrusu PKK lilar alkislasin seni... Biraz bilgin olsaydi Türkiyede Kürtce sarki kasetlerinin yapilip satildigini bilirdin,yok Kürtce sarki söyleyeni hapise atiyorlarmis... Ermeni meselesinin Oylamasina gelince niye gocunuyorsun??? yani sen Ermenilerin yalan yamalak anlattiklarina inaniyorsan Türklere karsi oy verirsin vicdanin rahatlar olur biter... Türk Silahli Kuvvetleri bu PKK terörünün kökünü Türklügünden utanmayan ona buna yalakalik yapmayan Vatandaslariyla gerek dagda gerekse Ülkemizde cözecektir hic merak etmeyin... |
kardesligimizi bozmaya calisanlar var
satilmis dogan medyasinin haberlerine fazla kanma.
sasiyorum bizim türk halkinin koyun gibi provokasyonlara gelmesine. türk kürd catismasi cikarmak istiyorlar. ben türk olarak türkiyede yasasaydim ingilizce ile birlikde kürdceyi de ek olarak okularda ögretmeyi/ögrenmeyi isterdim/önerirdim. Ic ice kaynasalim koparamicaklari sekilde birbirimize kenetlenmeyi farkli yörelerden oldugumuz halde kürdüyle türküyle ermenisiyle alevi sunni süryanisiyle kendimizi tümüyle BIR bütün olmalarini görmelerini isterdim türk halkindan. Birileri bu kaynasmadan rahatsiz oluyor bunlara karsi protestolar yapalimtepkimizi gösterelim. Dogan ve ona benzer medya kuruluslarini izledikce kürdlere dahada cok sahip cikmak geliyor icimden. Hitlerin jahudilere yaptigina benziyor bu isler cok tehlikeli oyun oynaniyor ne yazikki. Isterdimki hepimiz mehmetiz türküz sloganlari yani sira en güzel slogan PKK terörüne karsi hepimiz KÜRDÜZ diye bilmek olurdu. bu yüzden hepimiz H.DInk cinayetinde nasil hepimiz Ermeniyiz demis isek bu günlerdede hepmiz KÜRDÜZ söyleyebilseydik. hayranim bu avrupa ülke toplumunun insana deger vermesine...sistemine... herseyine. Bana bunlari görmeme su andaki TR toplumu vesile oldu. Herseyde bir hayir vardir derler ya bu olsa gerek. |
birazcik kitap okusan iyi edersin
istersen tarih kitaplariyla bir arani düzelt olmazmi? jön türkleri irkciliklariyla bilinir.
tarih kitaplariyla aram hic olmaz dersen, en azindan ibrahim tatlises´in biografisini oku. türkiye´de kürtce sarki söyleyenlerin hapse girdigi, hatta kürtce konusmanin bile yasak oldugu dönemler oldu. yeni yeni popüler oldu kürtce sarki söylemeler. bu arada illede vatan sevmek icin " ne mutluki türküm" demek gerekmez, kimseden bir üstünlügümüz yok. bir eksigimiz de yok diger insanlardan, yani rahatca hatalarimizida itiraf edebiliriz, bunula biyerimiz eksilmez! |
o.T.
dogan haber yada baska haberler degil mesele,
eger senin dedigin gibi insana deger verilseydi türkiye´de son olaylarda masumlarin cani sirf soy degisikliginden yanmazdi. olgun demokrasi´lerde yasayan insanlar bu eksikligi daha net görüyor. eger bu gidisatin icinde bir ihanet aranacaksa, sirf baska etnik kökenden geldigi icin "kendi öz insanina" saldiranlarda aranmali, benim gözümde asil hain, dili kürtce oldugu icin veya sol görüslü veya baska bir dinin mensubu oldugu icin onlari dislayan, onlara eziyet edenler. onlar bizim insanimiz. hepimzin akli var degilmi? oyunsa, bu oyuna gelmemek gibi bir secenegimiz var. bu oyunu hazirlayanlar, bazi kesimdeki beyinsizlerin kendinden olandan baskasina tahammülü olmadigini cok iyi biliyor. yani, oyun deyipte kendimizi temize cikarmak en kolay yol, ama hicbir cözüm getirmeyeni ayni zamanda. vatanseverlikle irkciligi es degerde görenlere anlatamazsin bunlari. kürt olnalarin dükkanlarini gasb edenler 3-5 yasindaki cocuklar degil, yetiskin koca herifler, bunu neden yaptiklarini biliyorlarmi? bence herbirinin icinde azcok o insanlara karsi bir kini var, yoksa bütün bunlar olmazdi, oyunda olsa olmazdi. türkiye´de "saf tük milleti" hedefine fasistler az gayret göstermedi, onlar oldugu sürece PKK bitse CKK gelir, o bitse baska bir KaKa gelir :) saygilar... |
cözüme baslamadan catisma cikti o.T.
ohne Text
|
Cellatlar ve doktorlar… ( alinti)
Cellatlar ve doktorlar…
Bir meselenin birçok çözümü vardır. Bir hastayı öldürebilirsiniz… Bu, bir çözümdür. Hastalık ortadan kalkar… Hasta da ortadan kalkar. Bir hastayı iyileştirebilirsiniz… Bu da bir çözümdür… Hastalık ortadan kalkar… Hasta da iyileşir. Birinci çözümü gerçekleştirene cellat… İkincisini gerçekleştirene doktor derler. Herkes, kendine, meşrebine, ruhuna, aklına, zekasına, çıkarına göre çözümler önerir. Cellat için çözüm, hastanın ortadan kalkmasıdır. Doktor için çözüm, hastalığın ortadan kalkmasıdır. Siyasi sorunlarda da değişik çözümler vardır. Orada da cellatların ve doktorların çözüm önerilerine rastlarsınız. Eğer ülkenizde Kürt sorunu varsa, cellatlar için çözüm, Kürtleri bombalayarak, vurarak, öldürerek ortadan kaldırmaktır. Sorunu ortadan kaldırırlar ama Kürtlerle birlikte Türkiye’yi de öldürürler. Hasta, hastalıkla birlikte yok olur. Doktorlar ise hastalığı yaratan nedeni ortadan kaldıran tedaviler uygularlar. Bunun için de önce hastalığın kaynağını “teşhis” ederler. Bugün, güneyimizde kurulan bir Kürt devletini jetlerle bombalayarak, açıkça söylenmese de, bu Kürt devletini yok ederek Türkiye’nin Kürt sorununu çözmek isteyenler var elbette. Bütün bir toplumu kendileri gibi cellatlaştırmak istiyorlar. Büyük bir Kürt düşmanlığı yayıyorlar. PKK’nın o kanlı ve anlamsız saldırılarını “çözümleri”nin doğruluğuna kanıt olarak gösteriyorlar. Unuttukları basit bir ayrıntı var yalnızca. Daha önce o Kürt devleti orada yoktu. PKK bile yoktu. Ama Kürt sorunu durduğu yerde duruyordu. Bombalama, öldürme, cezalandırma, idam, işkence… Hepsi denendi. Sorun hiç kaybolmadı. Bugün de bombalarla, jetlerle, savaşlarla sorun ortadan kalkmaz. Sorun PKK değil çünkü, sorun Barzani de değil. Hiç söylemek istemiyoruz, söyleyene de kızıyoruz ama sorun biziz. Bizim düşünce biçimimiz. Biz, yani Sünni Türkler, kendimizi bu toprakların “efendisi” olarak görüyoruz, Sünni ya da Türk olmayanlar ise bizim “yanaşmalarımız”, onlar bir talepte bulunamazlar, bizimle “eşit” olmayı isteyemezler, bunu akıllarından bile geçiremezler… Bunu isterlerse onları cezalandırırız. Hatta bazı Sünni Türkler, “biz”den daha fazla Sünni olmak isterlerse onları da cezalandırırız. Dahası da var, bazı Sünni Türkler “biz”den daha fazla Türk olmak isterlerse onları da cezalandırırız. Buranın efendileri “belli ölçüde” Sünni ve “belli ölçüde” Türk olan bizleriz. Yakın geçmişe bir bakın… Ermeniler, Aleviler, Kürtler, “fazla” Sünni olan dinciler, “fazla” Türk olan milliyetçiler hep cezalandırıldı. Üstelik “yeteri kadar” Sünni, “yeteri kadar” Türk olanlar da eğer bu düzeni eleştirdilerse onlar da cezalandırıldılar. Bana sorarsanız, buranın sorunu “efendiler” sorunudur. Kendilerini kimseyle eşit kabul etmeyen, herkesin kendilerine benzemesini, kendileri gibi düşünmesini isteyen, kendilerine benzemeyen herkesten kuşkulanıp herkesi cezalandıran “efendiler.” “Hastalıktan” nefret eden, hastalığı tedavi edecek bir bilgiye ve bilince sahip olmayan ve hastayı öldürmek isteyen efendiler. “Bombalayalım, asalım, öldürelim” diyen cellat yöntemi. Bir de “doktorların” yöntemi var elbette. “Kimse efendi olmasın, herkes eşit olsun” diyen bir yöntem. Hastayı öldürmeden hastalığı ortadan kaldıracak yöntem belki de budur. Bunu hiç denemedik. Çünkü “cellatlarımız”, “doktorları” da öldürmek istiyorlar. Çoğunlukla öldürüyorlar da. Ama hastalık orta yerde duruyor. Cellatlar, bir hastalığı tedavi edemezler. Onlar hastayı öldürürler. Ve, bazen öldürmeye çalıştıkları” hastanın” kendileri olduğunu fark etmeden harekete geçerler. Bu da intihar olur. Bir cellada sorarsanız, “bunun bile iyi bir yöntem olabileceğini” söyler size. Ama doktorlar buna karşı çıkar. Çünkü onlar cellatları bile kurtarmak ister. Onun için “durun” diyoruz zaten, “artık öldürmeyi değil yaşatmayı konuşun.” Bu kadar ölüm yeter… Kendi boynunuzu da kesecek baltayı indirmeden bir düşünün. Bir yöntem daha var çünkü… Tedavi yöntemi. Bunun için de “teşhis” gerekiyor. Ve, cellatlar teşhis koyamıyor. Balta bilemekten teşhis koymaya vakitleri yok çünkü. AHMET ALTAN 29 Ekim 2007, Pazartesi |
Kücük Kus :-)
valla ben Türklügümle bir sorunum yok ,
Öyle entel dantel de düsünemiyorum, eskiden diyorsun, yani simdi bir yasak yok ama Bizim Kirolar hala ezilmis ,haklari elinde olmayan mazlumlari oynuyor. sizin gibilerde entel dantel cevrelerde gecinebilmek icin Türk düsmanligini körüklüyor. NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE!!!! |
cok
salakca bir yazi .
Kürtleride Doktor olarak göstermesi eksik kalmis. böyle salak yazilari buraya kopyalayacagina kendi fikrini bildir. |
:)
karinca insani ayaga benzetirmis...
cünkü görebildigi tek yer ayak oldugu icin, bu yaziyi salakca bulman cok normal, kafani kaldir derim! |
Aman dikkat Eski!!!
Vatandaş yeni yetmedir Hamburgun Altona semtindendir.! Ne olur ne olmaz uyarması benden.
Ayrıca ÇOOOOOOOOOOOOOK büyük yüksek okulda okumuştUUUUUUUr falan. |
Evladım sende beyin olsa idi!!!
Kargalar beyaz olurdu.
Ne yazıdan bir mok anlamışsın nede bir yorum yapmışsın. Sen Hamburgun hangi uni sindensin bir zahmet yazda merakım birazcık rahatlasın.??? |
!!!!!!!!!!!
(hayranim bu avrupa ülke toplumunun insana deger vermesine...sistemine... herseyine. Bana bunlari görmeme su andaki TR toplumu vesile oldu. Herseyde bir hayir vardir derler ya bu olsa gerek. )
Baksen demek bu tür yazılarda döktürdüğüne göre adam olmaya başladın artık. |
Evladım bir büyük TÜÜÜÜÜÜRK önce
Kürtlere KIRO demez Kürt der.
Sen hangi Uni den mezundun.???? |
Senin umutların yalnızca ayrılığın
derinleşesine yardımcı olur. Erdoğan hükümeti bu hataya çok büyük bir ölümcül baskı olmadığı sürece düşmez.
Düşerse sık, sık düşmek zorunda kalır eskide olduğu gibi. Çünkü PKK değil sorun, elbet PKK bir sorun ve ömrünü hangi çözüm şekli ile olursa olsun tamamlamak zoruda ve bitmelidir. Sorun hem Kürt, hem Türk özgür ve demokratik bir yaşam biçimi, standartı ve kurumsal gelenek sorunudur. Ve diğerleri. Demokrasisini yaratamayan tüm toplumların mutlaka birer sorunu olan yapılaşmaları bulunur, ha şu ha bu ne değişir.??? Türkiye bunları hak etmiyor, Türkiye bir üçüncü dünyalı olmayıda hak etmiyor ama Türkiye o dur. Çünkü daha bir demokrasiyi istenişen ölçülerde kuramadı. Yazık.... İnşallah bu dönem son yaşanılan aşağılık savaş ile son bulur ve kimse bu tür şeyler için acı cekmez.... |
Ha sahi bana daha önceleri neden???
küfürler ettiğini senin bilmiyorum, bak sana ilk defa yazmaktayım.
Başka nicklerin var gibi gelmekte bana. Ama beni rahatsız etmiyor bu tür iç kağıtçılıklar. Ve bir de Hamburglusun bende oralıyım, yaşamdır bu belki birden karşılaşırız bir yerlerde. Sahi sen hangi üniversitelisin Hamburgta bende oralarda okudum griendelalle taraflarında falan belki. Na ya fazla takma kafana. Müthiş bilgilerin ile tartışabilmek için o mücizevi bilgilerini bekliyorum.... |
Das Märchen von Demokratie & Wahrheit:)
Immer wieder kann man hier über die einen oder anderen Themen die Unterschiedlichsten Meinungen lesen...einige sollten unter Umständen abstand davon nehmen sich Ihren Mitmenschen mitteilen zu müssen;)
Im Grunde sind viele dieser Diskussionen vergebene Mühen (abgeseghen davon das derjenige sich ggf. die Mühe hätte sparen sollen), jedoch dennoch im Grunde doch der Kern der ganzen Sache. Wer mir heute noch eine funktionierende Demokratie nennen würde ist entweder ein Tagträumer, ein Ignorant, ein Unwissender oder ggf. ein Schweizer:) (dank den Volksentscheiden) Da sich in unserer globalisiert-vernetzten Welt die allumfassende Macht des Kapitals jegliche Wirkungsbereiche der Politik besetzt haben ist ein rationelle Funktionsfähigkeit einer sog. Demokratie gar nicht realistisch. Viel zu sehr sind rendite relevante Faktoren in politische Entscheidungsprozesse eingebunden. Weit über 65% der Bundestagsmitarbeiter stehen auf Lohnlisten div. privater Firmen. Lt. Standart Arbeitsvertrag sollte jeder Arbeitnehmer seinen Arbeitgeber nach besten Wissen und Gewissen verterten??? Andere "Arten" sind auch schon entstanden! Lobbist ? auf Deutsch, jemand der immer ordentlich Schmiergeld dabei hat und mit dem man immer Essen gehen kann;) Lange Rede kurzer Sinn: "Demokratie wie wir uns Sie alle vorstellen gibt es nicht und hat es nie gegeben!" Im Grunde hat sich nur die Show geändert (rohe Gewalt > Aberglaube > Glaube > freier Wille & Demokratie > $$$), halt öfter mal was neues;) Auf jeden Fall halte ich einige Diskussionen überflüssig und oft auch sehr übertrieben. Jedoch kommen wir hier wieder zum Kern der ganzen Sache Achtung > Teile und herrsche;) Gute Nacht |
Kusura bakma birader.
Neşem yerinde bu gün bu sayfalarda yazmayayım diye çok defa kendim ile mücadele ettim.
Her seferinde kocaman bir es geçtim... Neyse.!!! Demokrasiyi benim anlayacağım bir şekilde basitçe bir açıklasan diyorum. Tartışmaya gerek yok diye yukarıda yazmışsın. Hadi tartışmayalım, ben dşyorum ki birlikte irdeleyelim. Birey olarak yazmaktayım. Birey denilen bir nesne var mıdır bu merette.??? Selamlar... |
cok haklisin dindar kardesim
bence buraya herkesin iki kitap okumayla alim oldugunu zannedenlerin yazmasi lazim, yani tarihi olaylari bilim adamlari aylarca arastirir, ama biz bir iki propaganda ezberlemeylen alim oluruz, kendi fikirlerimizi savunuruz degilmi?
bence sende cok kitap okuma, kafana göre fikir uydur, cok fazla arastirirsan sizin o üc hilal bayraginizin hiristiyan üclemesinden kopi oldugunun farkina varirsiniz, buda bozkurt/küpek ulumalarinin eceli olur maazallah.. eline diline beline sahip ol hüü dost, basörtünü ve bekaretini koru, gerisi mübah, bol bol karikatür´ü serif oku, kil-i serif sana sefaat etsin fiii emanillah.. |
keske kücük kus kadar beynin olsaydi
hü dost,
derin bilgine hayran kaldim dogrusu, sen hangi ilkolkuldan atilmaydiniz? elinizdeki diplomayi cübbeli amad hocami verdi? yoksa ozan arif türküleri ezberleyerek torpillendinizmi? sende basörtüsünüzün altina gucci tanga giyormuydunuz? helal kesim dönerden yiyormuydunuz? ben kefilim, domuzu keserken bismillah diyorlar. papagan ulumasida bir mutasyon seklidir, bu cesit tür hisafima gitti, seninle cok eglenecem burda eline diline beline, bekaretine ve basörtüne sahip ol dindar ülkücü kardesim, bol bol salaat getir, domates götür, ne mutlu türküm diye ulu, türk kasigiyla arap tezegi ye, ve 99 padisahlar seni korusun... haa, gb´m deki karikatür-ü serifi öpüpte salaat getir, kabul olmaz aonra. fii emanillah... |
Marco, Pinochio, Polizei & Staat
<a href="redirect.jsp?url=http://www.projektwerkstatt.de/antirepression/prozesse/haupt.html
Krasse" target="_blank">http://www.projektwerkstatt.de/antirepression/prozesse/haupt.html Krasse</a> Sache, da werden hier in D Leute unbegründet verhaftet, DNA-Abgleiche verordnet, Gesetz gebogen, Akteneinsicht verwehrt, Leute über den Limit der Untersuchungshaft festgehalten... wenn wir nur mal die Arbeit der Polizei und Justiz in EINER Stadt - Gießen beäugen -> Aber ja, ich bin genauso einseitig in der Berichtserstattung, wie die meisten Deutschen (& die dt. Presse) den Fall Marco beurteilen, verurteilen und beklagen. Recht so!?!?! Und tatsächlich, gelegentlich schaft es selbst ein Gericht eine andere Ordnungsbehörde zu verurteilen. Ein schwer erkämpfter erfolg - ein heißer Tropfen auf einem kalten Stein ;-) <a href="redirect.jsp?url=http://de.indymedia.org/2007/06/186200.shtml " target="_blank">http://de.indymedia.org/2007/06/186200.shtml </a> |
sen de kusura bakma
ama yazdiklarini tam olarak anliyamadim, türkcem okadar iyi degil...auf deutsch würd ichs besser verstehen
Was ich verstanden habe das du der Meinung bist, ich würde meinen über Politik zu disskutieren wäre überflüssig. Mein Gedanke war eher, dass die Art und der Inhalt oft fehlgeleitet sind. Mit der Art ist hauptsächlich gemeint die Form der Disskussionen ansich. Als Beispiel lese ich hier in Foren die wildesten Beschimpfungen von den größten Affen die meinen sich über politische Themen auslassen zu müssen! Dann fängt verblendetes gequatsche an und zum Schluss ana avrat .....dümdüz... Wie die Affen im Zoo:) Dieses Phänomen kann man natürlich auch bei anderen Themen finden, Fussball (FB vs GS), ehtnischen Gruppen (Kurden vs Türken), zwischen Dörfern u.s.w. Jedoch sollte man grade bei politischen Themen sachlich und objektiv bleiben...halt dpilomatisch Auch beim Inhalt liegen viele Diskussionen weit ab vom Thema. Ständig wird über einen einzelnen Baum geredet anstatt den ganzen Wald zu betrachten. Als Beispiel: türkische Politik wird hauptsächlich in tel Aviv und Washington gemacht. Die meisten Diskussionen werden von Parteien geführt, jeder hält an seiner Ideologie fest! Und hier sind wir jetzt am entscheidenen Teil: Teile und herrsche! Die Geschichte und auch die Gegenwart hat uns bewiesen das dieses politische Konzept immer funktioniert! Neyse uzadi |
yalakacik roman gelmis hehehe
senin gibi yalaka kürt köpeklerine sadece hassstiiirr derim yani cevap yazmaya degmezsin cocugum ,
o kadar benimle tanismak istiyorsan söyle adressini sende hamburgtaymissin tanisiriz yavrum. |
unsinnig..
diesen roman zu schreiben,weil er selbst ein kürdischer fascho ist und über demekrotie genausoviel weisst wie über leberwurst.
|
Kiro
ben kiro diyorum ,ne oldu alindinmi ?? Fasist Kirooo hehehehehe
|
alte Bauernweißheit
"jeden Tag steht ein dummer Mensch auf."
Guten morgen... Nett mit der Leberwurst, haste dir bestimmt viel Mühe gegeben;) ich könnten vor Freude ein riesen Haufen scheissen so Beschränkt bist du... Wenn du auch nur ein Wort von dem Verstanden hättest (wie hätte das sein können) wäre dir als letzter Ausdruck Faso in den Sinn gekommen. Standing Ovation fürs geistiges outing |
nur ein Beispiel
für nicht ordnungsgemäß funktionierende Demokratie!
Die Legislative funktioniert nicht ordnungsgemäß und beeinträchtigt somit automatisch auch Judikative und Exikutive;) Kettenreaktion, deshalb sollte man eher die Ursachen disskutieren anstelle der Auswirkungen. |
!!!wach endllich auf!!! o.T.
ohne Text
|
Sag uns, was ist die Alternative?!
Eine Diktatur, Monarchie, Aristokratie, Theokratie, Technokratie, Autokratie, Oligarchie usw.??? Welche Herrschaftsform würdest du bevorzugen?
Jedes demokratische System hat seine Probleme, dennoch streben wie Länder wie z.B. die Türkei den demokratischen Standards der Industrieländer an. Wieso nur?? Sind diese Länder nicht intelligent genug??? |
ok du Bauer
anscheinend hast du ,was ich geschrieben habe nicht verstanden aber oki mach was du am besten kannst auf ein haufen scheissen :)
und ich scheisse auf solche haufen wie du und roman das einer ist :) |
dont cry;)
musst dich nicht aufregen...
Wer scheisse schreibt bekommt scheisse zurück, dass Leben ist halt manchmal wie ein Bummerang:) Und ein Grammatikkurs wäre ggf. auch mal ne Option |
Bummerang
jep stimmt bumerang bu sefer sana döndü diye kizma :-)
|
Türklügünde Sorun Olmayabilir
ama insanliginda onulmaz hasar var ufaklik.
Annenin rahmine düsmeden sana sordularmi nerde ve kimden dogmak istersin diye? Eger öyleyse, seni türklügünden dolayi tebrik ederim. Düsünme yeteneginde sifir, nerde kaldi entel dantel düsünmek? Bir maskenin icine bürünmüs, kendini gizleyerek o maskeyi verenlerin seklini almis, papagan gibi söyleneni tekrarlayan bir insanin düsünmesini bile bekleyemem, enteli danteli es gec. Insan ancak kendisini sevebilirse, baskalarinida sevebilir, siz türklükten bu kadarmi utandiniz, bu kadarmi nefret ettiniz, baskalarinin nefretini kazanmakta yarisiyosunuz? Insanlar farkliliklariyla güzeldir, siz kendinizdeki farki benimseyememissiniz, baskalarinin farki tabiiki cirkin gelir. Ha bu arada bir günde tarihi ögretmek gibi bir yetenege sahip olan sahis nerde bulunur aransa? Ülkü ocagindami? |
Domaten wech vom die augen
du bist echt der Hammer :).
Kleiner Lümmel, du hast also irgendein Lexikon aufgeschlagen und unter demekrotie nachgelesen. Falls du nicht ausversehen den Kühlschrank anstatt ein Lexikon in die Hand genommen hast. Nur daran kann es liegen, dass du dermassen ungebildet bist. Nur Leberwurst in der Birne und im Magen. Meine Tochter geht in die zweite Klasse, sie kann sich aber schriftlich sowie mündlich besser ausdrücken als du, sie kann das Wort Demokratie sowie Kurde und volle deutsche Sätze fehlerfrei schreiben und aussprechen. Sie könnte dir ja Nachhilfe geben :). Meinst du nicht? Aysenisa hat wohl gerochen, dass du die Grundschule nicht beenden konntest. Wie auch immer, ich hab echt Mitleid mit dir. |
wer sagt dir denn das ich die Weißheit
mit Löffeln gefressen habe???:)
Ich rege hier nur eine Diskussion an, auch wenn diese meist in die falsche Richtung läuft (s. taifunx). Der demokratische Grundgedanke ist ja gar nicht so verkehrt, die Macht geht vom Volk aus. Nur ist die Umsetzung dieser Theorie mal wieder ein grßer Haufen Scheisse! Genau wie bei dem Grundgedanken der EU! Solange der demokratische Grundgedanke von Korruption, wirtschaftlichen Interessen und vor allem den Interessen einiger Weniger bestimmt wird kann man von keiner funktionierenden Demokratie sprechen! Man muss nicht gleich die Flinte ins Korn werfen und bei null anfangen. Meiner Meinung nach wäre es wichtiger die Fehlerquellen zu suchen und diese zu beheben. Beispiel: - viele Köche verderben den Brei Demokratie muss effizienter werden, gutes Beispiel hierfür sind die Volksentscheide in der Schweiz - Korruption und Missmanagment Politiker und andere Staatsdiener dürfen nicht auf den Gehaltslisten der Industrie stehen (derzeit stehen ca. 70% aller Mitarbeiter des Bundestags auf Gehaltslisten von privaten Firmen) und und und Ein gutes Beispiel hierfür: Seit Jahren werden wir von den vier großen Energieversorgern abgezogt! Seit gut zwei Jahren schreiben fast alle dieser Unternehmen Rekordgewinne seit Unternehmensgründung!!! Verbraucherschützer schlagen Alarm, der Verbraucher selbst wird abgezockt, und die Politik schaut zu. Sogar als das BKA unetrlagen beschlagnahmt welche nachweisen das die vier Großen sich absprechen passiert nichts. Ein Herr Glos von der Union stellt sich noch ganz frech in die Öffentlichkeit und verteidigt bzw. stellt sich gegen die Zerschlagung dieses Machtmonopols. DAS IST MAL ECHT EIN WITZ!!! Vier Großkonzerne kassieren die Bevölkerung eines ganzen Landes ab, und die Politik enthält sich. Warum auch nicht, jeder alterende ausgelutschte Politiker braucht ja später einen angenehmen Ruhestandsposten;) Vor allem ist darauf hinzuweisen mit welcher Arroganz und Abgeklärtheit dieses in aller Öffentlichkeit gemacht wird! Lange Rede kurzer Sinn: Solange finanzielle Interessen und Großkonzerne politische Prozesse derart beeinflussen kann man nicht von einer funktionierenden Demokratie sprechen!!! Vertritt die Politik derzeit die Interessen der Mehrheit der Wähler dieses Landes, oder die Interessen der Mehrheit des Kapitals des Landes??? |
Jesus Christ Superstar
man Jüngchen...
Wenn man NICHTS weiss, EINFACH mal die FRESSE halten! ist besser als seine Beschränkheit in aller Öffentlichkeit unter Beweis zu stellen;) |
du redest von dir ..
oki du haufen scheisse ,werde dir jedenfalls nicht mehr schreiben :-)
|
du pflaume hehehe
evde kalmis entel dantelcim git sen baska göt yalayan kiro fasistlere yaz oki mi??
kizin icinde cidden üzülüyorum senin gibi salak ve yalaka birisinin cocugu oldugu icin hehehehehe |
ohhhhh
was ein Drama....ich heeeule!
Du wirst mir deine geistigen Tiefflüge nicht mehr mitteilen...mein Herz blutet schon vor Leid und Kummer! |
sizin ailede evde kalanlarin
sütcüden yada elektrikciden cocumu oluyoda kizi oldugu icin evde kaldigini düsündün?
olm sen harbi salak, zir cahilmissin :) eline diline beline, evde kalmislarina sahiip cikan sütcü, elelktirikci amcalarina sahip ol, göz kulak ol... fiii emaniollahhhhh |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:59 Uhr. |