Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

coach01 07.06.2004 23:39

deneme o.T.

ohne Text

coach01 07.06.2004 23:41

Ya arkadaslar bu foruma bir sey ...

Ya arkadaslar bu foruma bir sey yazilmiyor

07.06.2004 23:54

Hemso söz konusu

inanmak veya inanmamak degil....

Hadisler vahyi degil hic bir gecerliligi yoktur zamanin akisinda..... elbette degerli sözler vardir icerlerinde... ama bu Atatsözlerindede vardir....

Dindir diye dayatamazssin, din olmadigindan baglayici degildir.... baglayici olan sadece Kurandir... cünkü en güzel Hadis Kurandir.... dimi.....

Islami cerceve Kurandan ibarettir.... yanina baska bir Kitap veya Mezhep, Hadis, Sünnet kayamazsin.....
Allah sormazmi o zaman, sen neden benim Kuranimin yanina baska Hadis Kitaplari koydun.... Kurani yetersizmi buldunda... vahyi olmayan kaynaklara daldin.....

Hemso cok acayip yanlis yoldasin, bu hususta.
Birak sen Hadis madisi... eger sen bunlara din degeri verirsen.... baskasida yanlis tamamiyle istikameti sasirmis olan hadislere taparlar....

Tekrar ediyorum, vahyi olmayan herhangi bir seyi, dine monta edersen.... Allahin bize lütfettigi Kurani yetersiz saymis olursun.... Kuran aciklamiyor demis olursun..... ve vahyi olmayan, Haadisleri vahyi yerine koymus olursun... evrensel olmayan Hadisleri evrenselmis gibi dayatmis olursun..... Peygamber demismi dememismi, Allahtan basa hic kimse bilmezken, bilirmis gibi yapmis olurusun....

Hemso bir seferde Objektif bir sekilde bak.... yani Kuran öyle bos bir kitap falan degilki... Hadis madise ihtiyac olsun..... dimi ama....

Selamlar
Enis

07.06.2004 23:56

ILAVE

Isin birde sosyal acidan bir gercegi var….

Herkes bas olmak pesinde, herkes benim sözüm gecsin, ben bas olayim, ben Basbakan veya en yüksek, en zengin olayimin pesinde….

Bir kadinin basi acik olmasi ona su anki dünya konstelasyonunda zara getirmez…..ki örtünme olayi kadina zarar gelmesin diye düyünülmüs.. o yüzden vahyi olarak inmistir…..
Anlaycaginiz sudur: Eger sizin kariniz Arabistanda basi acik gezsin, birakin din özgürlügünü.... karinizi elinizden almazsalar dua edin….
Orada basi kapatmak farzdir, cünkü basin aciksa sana zarar geliyor…. sana araplar tarafindan büyük haksizlik ve tecavüz gelir… o yüzden Kuranin ruhani cercevesinde kapanman gerek….

Gelelim Türkiyeye:

Türkiyede ise sosyolik bir durum…. Köylü kesimlerde bas örtüsü takmayan kisi hor görülür… ille o kisi tecavüze ugramazsada… köy kadinlari onun isini bitirirler…. Orosbu falan gibisinden…. Ziyaret veya gezme olayinin disinda.. köyde yasiyorsa bir kadin… kendisine zarar gelmemesi icin basini kapatabilir.....

Gelelim sehir merkezlerine…. Hayat burada yogunlasiyor… insan haklari buralarda isliyor…. Ilim bilim ve tüm güzellikler burada toplaniyor…. Insanlar daha egitimli olduklari icin kimseni basina falan bakmiyor… isterse giyer isterse giymez….. Kuran vahyisinde zaruret olmadisindan…. Sehirli kizlarimiz baslari acik geziyorlar….

Zaman cercevesinde kadinlar icin su anki dünya konstelasyonunda hayirli olanida budur…

Selamlar
Enis

coach01 07.06.2004 23:59

ayni Elaziz konusma tarzindasin ...

Öncelikle sunu söyleyim sana enis kardes,

Simdi anliyorum Elazizle ayni yanlarinizi. Sen onun aynasi oldugunu burada isbahat ettin. Sen sürekli üzerinde duruyordun. Düsüncelerimiz ayni diyordun. Gercekten fikirleriniz ayniymis.

Gelelim yazina:
Irkcilik yaptiginin farkinda degilsin galiba. Dinimizde irkcilik yoktur. Hic bir kabileye veya milleti yargilamamizi dogru bulmuyor Islam dini. Sadece Arablar basörtü takmiyor kardesim, müslümanligi dogru bilen her hanim bakörtülüdür. Ben nice alman biliyorum basörtülü Fransizida var. Yani bu basörtüsü arablarin icadi degildir. Islamin emridir. Bunu sana kac defa isbaat edecegim. Kuranin sadece mealini okuma. Tefsirinide oku.

Tecavüz edilir korusundan takilmiyor basörtüsü enis kardes. Allahin emri oldugu icin takiliyor. Afrikada ciplak geziyorlar diye onlarimi örnek alacagiz simdi. Onlarin dininemi tabii olacagiz.

Ben o saydigin medeniyetin icine ... edeyim. Biz onun bunun medeniyetine göre yasamiyoruz. Reformcuyum diye gecinen salaklar ordusuna döndünüz sizler. Biz hala sizi kendimizden sayiyoruz. Cünkü ilahimiz ayni oldugu icin. Ama siz su provokativ tutumunuzla kendi kendinize celme takiyorsunuz.

Allah sizleri islah etsin baska ne diyeyim.

Sana bir kerem daha söyliyorum. Kuranin sadece mealini okuma.
TEVSIRINIDE OKU TEVSIRINIDE OKU TEVSIRINIDE OKU TEVSIRINIDE OKU

Allah bizleri dogru yoldan ayirmasin.

Selamlar.

NOt. Mustafa Kemal gitti Franiz köpeklerin anayasasini kopyaladi TC ye. Bir sey yaptigida yoktur kendisi. Türkiyeyi o degil. Millet kurtardi !!!

coach01 08.06.2004 00:01

Ilavenini yiyeyim seni ...

Basörtü meselesini anlaman icin
Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku Kuranin Tevsirini oku

coach01 08.06.2004 00:07

Sen kurani okumuyorsun.

Burda onun bunun düsüncesini satma !!!

coach01 08.06.2004 00:14

Ezberinizde olan ayetler ...Bomba tevsir

Ezberinizde olan ayetler ama hic tevsirini okudunuzmu ? Y.N.Öztürkün tevsiri olmasindan ne kadar basit ilim adami oldugunu gösterir. Arabca olmayan bir adam nasil tevsir yazabilir ?!?

Nur Suresi
------------
31- Mü"min kadınlara de ki; gözlerini harama bakmaktan sakındırsınlar, mahrem yerlerini korusunlar. Kendiliğinden görünenleri dışındaki süslerini teşhir etmesinler. Baş örtülerinin uçlarını yaka altlarına kadar sarkıtsınlar. Süslerini ve cazibelerini kocalarından, babalarından, kayınbabalarından, öz oğullarından, üvey oğullarından, erkek kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, müslüman kadınlardan, elleri altındaki kölelerden, cinsel arzuları sönmüş erkek hizmetçilerden, kadınların avret yerlerinin henüz farkında olmayan erkek çocuklarından başka hiç kimseye göstermesinler. Yabancı bakışlardan gizledikleri süsleri ve cazibeleri belli olsun diye ses çıkaracak adımlarla yürümesinler.
Ey mü"minler, hepiniz tövbe ederek Allah"a yöneliniz ki, kurtuluşa eresiniz.
------------
TEVSIRI
Ayette geçen "Ceyb" elbisenin göğüs kısmındaki açıklıktır.

"Khimar "ise; baş boyun ve göğüs örtüsüdür. Bu, kadınların baştan çıkarıcı yerlerini örtmeleri, aç bakışları sunmamaları içindir. Kasıtsız ve ani bakışlar da bunun içindedir. Şayet kadının baştan çıkarıcı ve uyarıcı yerleri açıkta olursa, Allah"tan korkanlar bu kasıtsız ve ani bakışın devam etmesinden veya tekrarlanmasından sakınsalar bile, meydana gelişinden sonra içlerinde gizli bir arzu kalır.

Kuşkusuz yüce Allah, kalplerin bu tür bir bela ile denenmesini, sınanmasını istemez.

Süs ve güzelliği göstermeye ilişkin fıtri isteklerine râğmen bu yasaklamayla karşı karşıya kalan ve kalpleri Allah"ın nuru ile aydınlanan mü"min kadınlar yasağa uyma hususunda hiçbir tereddüt göstermediler. Cahiliye döneminde kadın -bugünkü modern cahiliyede olduğu gibi- göğsünü pervasızca açarak erkekler arasında dolaşırdı. Çoğu zaman boynu saç uçları ve kulaklarındaki küpeleri de görülürdü. Yüce Allah kadınların baş örtülerinin uçlarını boyun ve göğüslerinin üstüne kadar sarkıtmalarını, kendiliğinden görünen kısmı dışındaki süslerini göstermemelerini emredince Hz. Aişe"nin -Allah ondan razı olsun- anlattığı durumu aldılar. "Allah ilk hicret eden kadınlara rahmet etsin. "Baş örtülerinin uçlarını yaka altlarına kadar sarkıtsınlar" ayeti inince fistanlarını parçalayıp onunla örtündüler

Ahzap Suresi
------------
59- "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle: Bir ihtiyaç için dışarı çıktıklarında örtülerini üstlerine alsınlar, vücutlarını örtsünler. Bu onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı inciltilmemelerini daha iyi sağlar. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir."
------------
TEVSIRI

Tefsir bilgini bu ayeti açıklarken şöyle diyor: O yıllarda Medine"de bazı ahlâksız erkekler vardı. Bunlar gece karanlık basınca Medine sokaklarına çıkar, kadınlara sataşırlardı. O yılların Medine evleri dar ve basitti. Bu yüzden gece olunca kadınlar abdest bozmak amacı ile dışarı çıkarlardı. Sözü geçen ahlâksız erkekler de bunu kollarlardı. Sıkı örtünmüş kadın görünce "bu köle olmayan, özgür bir kadındır" diyerek ondan uzak dururlardı. Fakat sıkıca giyinmemiş kadın gördüklerinde "bu köledir" diyerek üzerine çullanırlardı.

Bir başka tefsir bilgini olan Mücahid de bu ayeti açıklarken şunları söylüyor: Kadınlar bol örtüye bürünerek köle olmadıklarını, özgür kadınlar olduklarını belli ederler. Öyle olunca ahlâksız kadın avcıları onlara sarkıntılık etmez, kimlikleri konusunda kuşkuya düşmezdi. Ayetin sonunda "Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir" buyuruluyor. Yani kadınların cahiliye döneminde bu sıkı örtünme kuralına uymamaktan doğan kusurlarını bağışlar. Çünkü o dönemde bu kuralı bilmiyorlardı.

Bu ayetlerde arap toplumunu ahlâksızlıklardan arındırma uğruna harcanan sürekli çabayı, bütün fitne ve anarşi sebeplerini ortadan kaldırmak için yapılan sıkı telkinleri, fitnenin ve anarşinin alanını mümkün olduğu kadar daraltmak için gösterilen özeni görüyoruz. Amaç islam geleneklerini topluma tam anlamı ile yerleştirmek, egemen kılmaktır.

Bölümün sonunda müslüman toplum arasında birliği sarsıcı dedikodular yayan münafıklara, hasta ruhlu kimselere ve bozgunculara yönelik bir tehdit ile karşılaşıyoruz. Bu kesin ifadeli, sert tehdidin içeriği şudur: Eğer bu bozguncular bu kötü tutumlarını değiştirmezlerse, mümin erkek ve kadınları rahatsız etmek-ten ve toplumsal huzuru bozmaktan vazgeçmezlerse Peygamberin sert önlemleri ile karşı karşıya kalacaklardır. Daha önce yahudilere uyguladığı sert önlemleri onlar hakkında da yürürlüğe koyacaktır. Açıkçası onları Medine"den sürerek şehrin havasını pisliklerinden arındıracaktır. Bu amaçla can dokunulmazlıkları kalkacak, nerede yakalanırlarsa öldürüleceklerdir. Bu önlemler, yüce Allah"ın yasasının gereği idi. Daha önce Peygamber eli ile yahudiler hakkında uygulandığı gibi vaktiyle toplumlarının huzurunu bozan diğer kötülük düşkünlerine de uygulanmıştı

coach01 08.06.2004 00:16

Al sana bende bir karsilastirma

Burada karsilastirma yapiyorsun. Ama tessetür meselesinde niye karsilastirma yapmiyorsun. Bende sana sunu sorayim Resulullah zamaninda kadinlar aciklarmiydi? Müslüman kadinlarin hepsi kapaliydi.

08.06.2004 01:01

ben bunu sana ta basindan

beri söyledim.... görüs farkimiz yok... ikimizde Kurana bagliyiz...uslüp farki var ... o sövüyor ben sövmüyorum... hepsi bu...

Allah örtünme emri vermistir... git kafayi ört dememistir....
Mekalimin ilave ksiminda acikladim bu sosyolik olayi... bazi durumlarda basi örtme farz olabilir... buda cahil toplumlarda olur....
Rica ederim o kismi bir oku...

Gelelim. Mustafa Kemale.....
Milyonlarca Arap kopyacisi Hocalar olacagi yerine.... bir kopyaci Atatürk olsun 1000 kat daha hayirlidir.... unutmaki sende her zaman ve her yerde... kendi icin faydali her seyi kopyaliyorsun, bende ayni.... hatta ben isik hiziyla bu yönde ilerliyorum.... hayatta faydali olan her seyi kopyalamak sarttirki, cag didi zaman didi ilim irfan disi kalmayalim.

Atatürke laf yok hemso.... öyle bos laflarla dokunamazsin sen ona.... o zaman üstü bir insandi... evrensel degerler pesindeydi.
Türkiyeyi orta cagdan yeni caga tasidi..... ki abak hemso sen Internet kullaniyorsun......

Eger Atamiz kalkip medeni devletlerin sistemini degil, taretsiz Arap hayvanlarini kopyalasaydi.. sen simdi hayatta bile degildin.... bundan haberin varmi hic.......
Eger olsaydin kimbilir adin o zaman Francois, Luis falan olurdu....

Atatürke senin babanin Türk olamsini sagladigi icinmi kiziyorsun.......

Hemso senle Kuran cercevesinde anlasamiyoruz..... Politika, din anlayisi, hayat bunlar hep ic icedir.....

sen bununfarkinda degilsin bir kere

08.06.2004 01:03

örtümüm diyor

tefsi..... bak Kuranin cagdas tefsiri.... Süleyman Ates.... veya diger cagdas tefsirler.... Elmalili degil, cünkü onun tefsiri o zaman icindi

coach01 08.06.2004 01:03

kardesim.

ben yanlis yolda oldugumu sanmiyorum. Sen yanlis yoldasinda demiyorum. Hadisleri kabul etmeyebilirirsin. Bu seni kafir yapmaz. Önemli olan Kurani Kerimi kabul etmen ve iman etmen. Gelelim senin sirt birt tekrar ettigin meseleye. Sen benim düsüncelerime niye saygi duymuyorsun. Sen niye bazi seyleri dayatmaya calisiyorsun. Senin isbaatin yok. Hadisler uydurmadir diyorsun geciyorsun. Bende sahih hadisler uydurma degildir diyince isbaat istiyorsun. Sen bir kendin hadislerin hepsinin yalan oldugunu isbaat et. Not Yasar hocandan fikir alabilirsin o filosofdur insan kandirmasini iyi becerir.

08.06.2004 01:07

onlar Resulden öncede

kapaliydilar.... ne yani Resul kalksinda acilinmi desin.... din örtünün demis, kim ne va nasil örtünürse onun sahsi tercihidir....

Sanki Isa, Süleyman veya Davut baska bir sey söylemis....

Süleyman Peygamberin kanunlari, dahlen Hebesistanda(Äthopien) gercerlidir, onlarin anayasasina Süleyman yasalari altinda islenmis... biliyormuydun....???

coach01 08.06.2004 01:10

cok haklisin

Y.Nuri Öztürk filosoftur. Din egitimini sonradan yapmistir surda olsa olsa 10 senedir islamla ugrasiyor. Ama Türkiyemizde 40 senesini veren insanlar onlarda tabiiki prof. onlari dinleyen yok bu herifin sosyete müslümanligini gercek müslümanlik saniyor millet.

Uyanin uyanin bir filosofun oyununa geliyorsunuz.

08.06.2004 01:19

Snan saygim sonsuz

ama bu denek degildirki... Enis simdi coach inandigi icin Hadisleri elestirmeyecek.... ben her yerde ve her zaman Hadisleri yerde yere vurmaya devam edecegim.... cünkü vahyi degillerdir onlar.... o yüzden bana din diye dayatilamaz.... Kurana su anda uysa bile ... gün gelir, öyle bir zaman sartlari gelirki Kurana uymaz hal alirlar..... anlayabildin demek istedigimi....

Su anki din fikihina bakarsak.... iki cesit insan üretir....

1.) siddet fihini beniseyen sofi
2.) sofilerin yüzünden dinsiz

Yani asiri din sofilerini ve aydinlandikca dinsiz olanlari.... sonuc bu olur.

Ve medeniyet catismalari kacinilmaz olur.... ve bu türlü savaslari hep sofiler baslatir.... Mumayni, Binladen, Saddam, Saron, Arafat, Bush...etc.

Cözüm nedir o zaman sorarsan..... Kurana döyüstür, yani kurani restore atmektir.... tabi bu mecazi anlamda... Kuran degismedigi icin biz Kuranin cercevesine girip, caga göre yorum yapacagiz.

Sü anki din anlayisi biraz Kuranin cercevesine girmeyi, yakindan uzaktan alakasi yok..... haaa Kuranin adini killaniyorlar o baska..... resmen kurana iftira......

Sen birde bu pencereden baki...... benim ne kadar hakli odugumu göreceksin

Selamlar
Enis

coach01 08.06.2004 01:21

Degisik düsüncelere sahibiz

Sen sosyete kismin dinini temsil ediyorsun. Ben ise gercek dini temsil ediyorum. Senle hic bir zaman anlasamayiz. Bu böyle biline.

Ben arab degilim onlarin avukatida degilim bana burada savci gibi onlarin hatalarini saymana gerek yok. Irkciliga sürükleniyorsun.

Ben Atatürkü deha bir insan olarak görmüyorum. Senin benim gibi bir insan. Hatta bizim kadar akademik bilgiside yoktur bunu bil ha. Siradan bir askerdi iste. Padisahin emriyle gitti milleti uyardi. Asil o zamanin milletinin ayina toz olurum ben, atatürkün degil.

Neyse sIkILdim böyle önemsiz seyler hakkinda konusmaya. Ölü bir insanina ne kadar degeri olabilirki ? Gitti iste bir kefene sardilar sende ayni gideceksin bende ayni !!

coach01 08.06.2004 01:22

yerim senin zamanini yaa...

ver bakalim Süleyman Atesin tevsirinin web adressini bakalim o zaman ...

coach01 08.06.2004 01:31

güleyim bari o.T.

ohne Text

08.06.2004 01:31

Dogru

Vehalet din yobazlari cehenneme gittiler, Atatürk ise yaptigi Salih Amel, yani sevaplardan dolayi cennete.... bu kadar basittir.....

Bakara suresi 62 ve Maide 69 Ayetinde, Cenneti Salih Amel isleyenler kazanir yaziyor.....

Haci Hocalar kurtulus icin ne yaptilar.... senin Halifen Istanbulda ingilizlerin kucagina yatarken bir sey demiyordunuz ama......

Dedigim gibi Hocalar sizleri Fransizlara Ingilizlere peskes cekeckti, Atatürkte bunu engelledigi icin ona düsmansiniz....

08.06.2004 01:33

www.suleymas-ates.com

ich glaube den tefsir musst man kaufen...!

08.06.2004 01:35

dedigim gibi ister inan ister

inanma.... resmen sosyolojok bir durumdur..... iste. Inanmiyorsan kadinlara sor... sor bakalim onlar memnunmu bas örtüsünden.... onlarda senbin gibi bas örtüsünü bir lutüf olarakmi yoksa bir ceza gibimi görüyorlar......

coach01 08.06.2004 01:40

bence Alkolmen bir insan

bence Alkolmen bir insanhic bir zaman cennete giremez. Yinede Allah bilir diyorum. Sunu bilinki. Bizi Muhammed (as.) putlastiriyorsunuz diyenler Kemal pasayi putlastirdigin farkinda bile degil. Ben Atatürkü sevmiyorum demiyorum iyi etmiste milleti ayaklandirmis. O olmasaydi baska birisi yapacakti muhakkak bu görevi. Yani Allah tarafindan secilmis bir kul degildi.

coach01 08.06.2004 01:42

gibt es keine online version davon ??

wer weiss wieviel der für den tevsir haben will.

coach01 08.06.2004 01:44

wenn du sein buch hast dann schreib mal

tevsiri sende mevcut ise buraya yaz bakalim o ayetlerin tevsirlerini.

08.06.2004 01:44

Sende Hadis Alkolünden

bol bol iciyorsun.... Sünnet sarabindan... Mezhep rakisindan.....

ve hele hele kalkip Allaha sirk kosup, birilerini Allahin cennetini sahiplenip disari atiyorsun......

Simdi Hemso senmi istikameti sasirmissin yoksa benmi...... cuzi bir sekilde beynini calistir....

Ya artik seni tanimaya basladim.... senin kafani kücükten beri yikamislar... bundan sonra kurtulusun olacagini zannetmiyorum..... zaman ve cag wird an dir vorbei gehen.... seni sollayip gectik bile.... sen artik mazi olmussun ..... tartismamiza gerek yok daha....

roman 08.06.2004 01:50

Enis!

Enis kardes kimsenin oyunu veya oyunsuzlugu beni inan en kücük ilgilendirmemekte, bu tür iliskiler icin soldanda sagdanda sazan takildi holtaya gibisine asagilik kelimelerlede cok kaersilastim ve utanc duydum bir insanin kendi dogru bildiklerini adi ne olursa olsun savunmamasina.

Dogru her zaman dogruyu bulur ve asla kücülmezsin. Oyuna ancak digru bildigini savunursan gelmezsin.

Kendine iyi bakman dileklerim le...

Galvani...

08.06.2004 01:51

yahu seni neden kisilerin

privat hayati bu kadar ilgilendiriyor onu bir türlü cikaramadim.....

Sen privat hayatlarina degilde.... insanlar arasi iliskilere bakmalisin... Salih Amel oralarda toplanir.... yatip kalmayla degil... namazla sadece bir borc ödenir... oda Allaha....

Atatürkün Allahla arasi onun privat olgusudur.... ama bizlerle iliskisi tamamen Salih Ameldirki..... aldigi sevaplar.... kainattaki türm Hocalari sinek gibi ezmistir.....

Hemso... anladimki apayri dünyalarin insanlariymisiz..... ben Türkiyede yasiyorum... umarim sende öylesi.. bana fazla öyle gelmesede....

So jetzt muss ich raus... namaz kilip yatacagim...

Simdilik iyi geceler....
Enis

08.06.2004 01:53

125€ will er dafür haben

Für KUR"ÂN ANSİKLOPEDİSİ (30 CİLT) sogar 390€

roman 08.06.2004 01:54

Enis !!!

Dostum, sen dogruyu yazdigindan emin oldugun sürece asla bir oyuna gelmezsin.

coach01 08.06.2004 01:55

saygindan ötürü tesekkürler,

saygindan ötürü tesekkürler,

ben her bakis acisindan bakarim mevzulara asagi yokari 1 aydan beri sizin bakis acinizdan bakmaya calistim. Ama gördümki dogru istikamet olmadini. Iman konusunda o kadar sayifsinizki. Seni tensih ederim. Imanin saglam olmasi insanin Ahlakindan belli olur. Ahlak imansiz edemez. Imanda ahlaksiz olamaz. Birinden biri olmadigi zaman is yürümez. Mesela kalb beyinsiz insana yararmi? Beyin kalbiz nasil calisir ? Ikisi bir birine bagli. Burada vay müsrikler onun bunun ailesine küfür edenlerde bu sayifligi görüyorum. Ve böyle kisilerde kibirden dört köse olmuslar. Onlara göre tek müslüman kendileri. Peygamber gibi saniyorlar kendilerini ...

coach01 08.06.2004 02:00

Lütfen enis,

kisisel saldiriya gecme. Ben senin sahsiyetin hakkinda bir sey demiyorum. Desem sende rahatsiz olursun. Vay beynimi yikamislar filan böyle sözlerle beni kendi yoluna cevireceginimi saniyorsun? Yani isinmis bile olsam sizin görüslerize böyle konusmalardan dolayi vaz gecerdim.

Sünnet Alkolunu teriminide ilk defa duyuyorum, sizin Sözlükler galiba cooook kalin. Benim sözlükte öyle terimler yok.

Böyle kötülemekle hic bir yere varamazsin. Nereye varirsin biliyormusun ? Elazizin uslubunda bulursun kendini. Yani beni etkileyemezsin böyle konusmakla. Ve kimseyi etkileyemezsiniz. Sadece o sosyete sinifin gözlerinde parildarsiniz.

Cok yanlis davraniyorsun. Bana haksizlik ediyorsun.

08.06.2004 02:03

Birak sen Elazizsporu

o cok dogru bir yolda....

Imam ve paranin kimde oldugunu yalniz Allah bilir... Sen bir insani yaptiklariyla degerlendirmelisin.......

Eger sart kosarsan hicbir zaman dinin asil erdemine eremezsin....

Islamiyet bütün dinleri icinde barindirir... insanlara Rahmet icin gelmistir... Seven ve Segisini insanlarin üzerine yayan Allahin adiyla bsalar bütün ayetler....

Sen islamiyeti siddet fikihi cercevesinden bakiyorsun.... asil cercevesi yok zaten... zaman üstüdür transparanttir o kanunlar.... kendi zamanina göre yorumlamak zorundasin.... Imai azam veya imami safi zamanina göre degil.... yoksa rahmet yerini azzapa birakir....

Eger ben bunu sana anlatabildiysem ne mutlu bana

Selamlar

coach01 08.06.2004 02:04

belki sana göre

belki sana göre peygamberimizdende üstündür ! Bunumu belirtmek istiyorsun ? Müslüman olarak Nur icinde yatan peygamberimizden bahsetcegine gidiyorsun Alkolmen insanlarin Cennete gireceginden bahsediyorsun. Onun garantisimi var cennette girmek icin. Yani birak söyle degersiz seylerden bahsetmeyide konuyu saptirma. Ben Atatürk düsmani filan degilim. Sadece yorum yapiyorum o kadar

coach01 08.06.2004 02:05

tümünü yaz buraya ! o.T.

ohne Text

08.06.2004 02:07

haklisin hemso

özür dilerim.....

Bir önceki Mailde asil amcimi acikladim.

Islami cerceveye Kuranin isiginda geri dönmemiz lagzim.... ciril ciplak bir sekilde..... hic bir Hadissiz hicbir ön yargisiz... hicbir Sünnetsiz... ve digerleri.

Ancak ve ancak o zaman Kurandaki Islam dinini anlayabiliriz.....

Yahu sen bir dene..... bu Kuran dimi bu seni yemezki.... eger bir zararini görürsen yaz benim basima.....

coach01 08.06.2004 02:07

sen sadece

sen sadece itikadi saglam olamayanlarla görüsüyorsun galiba

coach01 08.06.2004 02:10

ya kardesim ben

zaten kurana göre yasiyorum, evimde kurani kerim kitaplari var. Anlayamiyorsun beni. Kurani okuyorum ben.

coach01 08.06.2004 02:11

Teuer

das ist mir zu teuer. Din kitaplarini bu kadar pahaliya satinin gercek maksadi ne oldugunu sen düsün !

08.06.2004 02:12

hepimizin umududur

cennet.... Peygamber bile geleceginin ne olacagini bilmiyordu...... sen baskasinin ne olacagini nasil tehmin edebilirsinki.....

Yani bir günahla cennette gidilemezmi???
Cehennemde cezadan sonra bütün insanlar cennete gireceklerdir.... bunu Kuran söylüyor... cennete giremeyecek bir kac kisiyi Kuran söylüyor.... onlarda sirk kosanlar.. Allaha kafa tutanlar... yanlis degilsem 4 kisi olsa gerek.... gerisinin hepsi... eninde sonunda cennete girecektir...

8 cesit cennet vardir Kuranda.... Amele göre herkes kalite kalite girer cennetlere.... Hiristiyanlare Aden cennetine gireceklerdir, Kuran öyle söylüyor....

Selamlar

roman 08.06.2004 02:16

SENIN MESLEGIN NEDIR BIRADER??? o.T.

ohne Text

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 23:28 Uhr.