Bir asker olarak, bir öğretmen olarak ve on yıl boyunca din dersi ve ahlak terbiyesi almış bir insan olarak artık susmayacağım. Çünkü susmak, bu düzenin suçuna ortak olmaktır. Siyasal İslam, dinime verilmiş en büyük zararlardan biridir. Ve bu zarar tesadüf değil, sistematik ve bilinçlidir.
Siyasal İslam,Kuran'da ki İslam değildir. İslam ile ilgisi yoktur. Hatta daha ileri gidiyorum, Siyasal İslam, İslam’ın açıkça yasakladığı, karşı çıktığı ve reddettiği her şeyi temsil eder. Gücü kutsallaştırır, iktidarı putlaştırır, adaleti araçsallaştırır. Oysa İslam, adaleti mutlak bir ilke olarak koyar. Güç kimin elindeyse ona göre eğilip bükülen bir ahlak anlayışı İslam değildir.
İslam, kul hakkını merkeze alır. Siyasal İslam ise kul hakkını yok sayar. Yolsuzluğu meşrulaştırır, liyakatsizliği kader diye sunar, haksızlığı “dava” kılıfına sokar. İslam’da yetimin hakkı kutsaldır. Siyasal İslam’da yetim, propaganda malzemesidir. İslam’da emanet ehline verilir. Siyasal İslam’da emanet, sadakate göre dağıtılır.
İslam, aklı dışlamaz. Siyasal İslam, aklı tehdit olarak görür. Sorgulayanı düşman ilan eder, itaat etmeyeni yaftalar. Oysa Kur’an, defalarca “akletmez misiniz” diye sorar. Siyasal İslam ise düşünmeyi günah, eleştiriyi ihanet sayar. Bu yüzden korkar, bu yüzden baskıcıdır, bu yüzden susturur.
İslam, tevazuyu öğretir. Siyasal İslam, kibri büyütür. Gösterişi ibadet sanır, makamı kutsal ilan eder. İslam’da peygamber bile beşerdir. Siyasal İslam’da liderler sorgulanamaz hale getirilir. Bu, açık bir sapmadır.
İslam, ahlak dinidir. Siyasal İslam, ahlakı sadece başkalarına dayatır. Kendi tarafına gelince susar. Kadın üzerinden namus nutukları atar ama adaletsizliğe göz yumar. Fakirliği sabır diye över ama israf içinde yaşar. Bu ikiyüzlülük İslam değildir.
Şunu açıkça söylüyorum. Siyasal İslam, dini iktidarın hizmetine sokan bir ideolojidir. Dini yüceltmez, kirletir. İmanı güçlendirmez, aşındırır. Gençleri dinden soğutan şey İslam değil, Siyasal İslam’dır.
Artık bu lanetle yüzleşmenin zamanı geldi. Hatta çoktan geçti. Bu yüzleşme dinle değil, din adına konuşanlarla olacaktır. İnancımı siyasetin kirli hesaplarına teslim etmeyeceğim. Dinimi iktidarların oyuncağı yapanlara karşı susmayacağım.
Devamı gelecek. Çünkü bu sadece bir başlangıçtır.
|